Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W jaki sposób dowiedziałeś się, że Wrestling jest udawany?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Cześć, pewnie każdy z was kiedy pierwszy raz zobaczył Wrestling i pomyślał: "Ale fajne i oni tak się biją bez rękawic?", "Sport walki, a nie ma żadnych ochraniaczy"? Każdy miał wrażenie, że Wrestling jest naprawdę i bronił swojego zdania, gdy ktoś mówił, że Wrestling jest udawany. Lecz czy z czasem Wy nie zaczynaliście widzieć małych błędów zawodników i sami co raz bardziej się przekonywać, że Wrestling nie jest naprawdę? Ja wątpliwości zacząłem mieć, gdy na koniec walki Kennedy vs. Shawn Michaels, bodajże na Armageddon, gdy HBK wykonał Sweet Chin Music. Niby fajnie, lecz gdy się temu bliżej przyjrzałem, to zauważyłem, że Kennedy już padał, a HBK nie zdążył wykonać jeszcze akcji. Ten Sweet Chin Music był minięty o dobre 25 cm. :) Potem już dowiedziałem się na pewno, że Wrestling jest udawany rejestrując się na tym forum, pisząc, czytając posty. Także, w jakich okolicznościach dowiedziałeś się, że Wrestling jest udawany?, A może dalej sądzisz, że jest naprawdę? :lol Temat zostawiam Wam!

Zapraszam do dyskusji!

:)
  • Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• czibamba

2

• Duffy

2

• WacaHLR

2

• Pedigree

1

Top użytkownicy w tym temacie

Kiedyś jak ściągnąłem jakiś SD, oglądałem go na DVD, w trakcie oglądania patrze a tu na ringu jest jakaś gąbka, potem zauważyłem że niektórzy mają taki buty z gąbką na spodzie. Później starszy mi powiedział że to jest bajka, wszystko jest ustawione itp. Kiedyś też obejrzałem walkę Triple Threat Match nie pamiętam kto w niej uczestniczył, zobaczyłem tam jak sędzia podaję żyletkę jakiemuś wrestlerowi. Też dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się jak jakiś zawodnik łapie za głowę drugiego zawodnika i chcę uderzyć jego głową o narożnik to ten drugi kładzie rękę na czole i go to nic nie boli. Moim zdaniem wszystko w WWE to śćiema, ale i tak kocham to Show. A i pamiętam kiedyś miałem film o sztuczności wrestlingu ale nic z niego nie pamiętam ;)

Steve_Austin_10.jpg

Ulubiona federacja : WWE

Ulubiony Wrestler RAW : Randy Orton/Triple H

Ulubiony Wrestler SmackDown : The Undertaker/Jeff Hardy

Ulubiony Wrestler ECW : Christian/Tommy Dreamer

Ulubiony Wrestler TNA : Samoa Joe/Jay Lethal

Ja się dowiedziałem... Jak oglądałem walkę Undertakera z Kozlovem, to było coś przed NWO.

Wtedy zauważyłem, że głowa Kozlova nie uderza w ziemię, tylko zatrzymuje się między kolanami. Poza tym wrestlerzy nie uderzali się pięściami, tylko przedramieniem, itd.

A swoją opinię potwierdziłem na tym forum ^^

Ja dowiedziałem się o tym oglądając walke Mcmahons & Big Show vs DX hell in the Cell. Jest tam taki moment, w którym ( niby) Triple h skacze kolanem na głowe Vinca. Jednak potem jest tak niefortunna kameras, z której idealnie widać, że HHH nie trafił a Vince z wija się z bólu. Wtedy zacząłem coś podejrzewać i baczniej przyglądałem się walką. Potem regnąłem się na tym forum i wszystko się potwierdziło.

W wielu walkach było widać że ciosy są markowane więc zacząłem coś podejrzewać, po za tym walili się po mordach z taką zaciętością a krew "ni widu ni słychu" wydawało się co najmniej podejrzane :8

Do tego jeszcze mój ojciec cały czas jęczał że to aktorstwo że to nie jest n prawdę i ogólnie że to głupi sport.

Te wszystkie czynniki spowodowały iż przestałem wierzyć że to się dzieje na prawdę. A do tego później moje przypuszczenia potwierdził tekst przeczytany w necie, cóż to był trudny okres w moim życiu... 12 lat a twoi bohaterowie okazują się aktorami :( Ale moja miłość do wrestlingu przetrwała choć nasze stosunki nie wyglądają tak jak dawniej... :lol

beznazwyi.png

A ja standardowo.Nie róbcie tego w domu :8 .Gadka Lillian Garcia że oni dużo ćwiczą itd.itp.Zresztą jak kiedyś wręcz kochałem Cena'e to on na Raw'ach wręcz pokazywał że nie umie dobrze markować ciosów.

A ja po prostu. Oglądam walkę i widzę że po jednym kopnięciu w brzuch koleś już jest zamroczony a później "cudowny, nagły przypływ adrenaliny" i role się odwracają. :)

Ja w podobny sposób co koledzy wyżej.Oglądałem z czasem coraz więcej walk i trudno mi było uwieżyć np.że Cena po tażaniu się po ringu przez całą walkę,wstaje i jakimś cudem podnosi dajmy na to Big Showa i robi FU.Jeszcze przed chwilą ledwo chodził,a w pewnym momencie nastąpił tak silny przyrost energii w jego organizmie. :lol Po prostu to widać,że niektóre walki są po prostu udawane,bo zdażają się co jakiś czas wyjątki czy wypadki w czasie walk.Dowodem na to,że wrestling jest udawany jest jedno z majowych RAW.Kiedy to Orton chciał uderzyć nogę Shane'a czy Batisty i nie trafił w nią o kilka centymetrów schodami.A mimo to Shane chyba zwijał się z bólu.Jednak od dawna wiemy,że wrestling jest udawany,a dalej go oglądamy.Dlatego na tym polega piękno tego show. :)

Pierwszy raz wrestling widziałem na eurosporcie - TNA. W ogóle ring sześciokątny, wszystko fajnie. Jednak już za pierwszym razem wszystko wiedziałem - powiedział mi to tata. A słowo rodzica, wiadomo - święte :D

Mi pare osób przeważnie wujkowie czy rodzice mówili , że wrestling jest udawany. Nie wieżyłem w to , ale jak juz się poogląda pare walk to najbardziej nurtuje pytanie "Czy oni są z tytanu , są nie miłosiernie okładani , a nagle cudem wstają i to oni mają przewagę" .

Wczoraj oglądałem program "The Best of Wrestlemania" i tam HBK zrobił Moonsault na Flaira WM24 i spad na stół komentatorski. To musi boleć ? czy aby napewno to było zaplanowane . Jeff Hardy tez wiele razy skakał z wysokości i dalej żyje , to naprawde jest ekscytujące :thumb:

Ja się dowiedziałem obserwując Tombstone Piledriver , a następnie poszperałem w necie.

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Pierwszy raz wrestling widziałem na eurosporcie - TNA. W ogóle ring sześciokątny, wszystko fajnie. Jednak już za pierwszym razem wszystko wiedziałem - powiedział mi to tata. A słowo rodzica, wiadomo - święte

Na eurosporcie to komentatorzy sami na początku powiedzieli, że wrestling jest ustawiany/udawany. To był trochę cios poniżej pasa, bo wiadomo że żeby zainteresować się wrestlingiem trzeba najpierw trochę pomarkować inaczej człowiek na pewno się nie wciągnie w ten temat.

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   2

Logika. Nierealne jest aby po takich ciosach wstawali. Po Big boocie nawet Chuck Norris by nie wstał tak prędko.

http://www.picshot.pl/pthumbs/large/247335/TNT%20Userbar.gif

Ja dowiedziałem się że wrestling jest udawany gdy na jednej walce zauważyłem że Mr.Kennedy leży plecami na linie i przekręca sie na drugą stronę żeby przyjąć 619.Potem poszperałem w necie i prosze :D

1597910734a1bfc7057cb4.png

Gdy oglądałem walkę Owen Hart vs SCSA ,a później poszperałem w necie