Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Intercontinental Championship

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

jerichod.jpg

Od niezliczonych eonów czyli tak po prostu po ludzku od bardzo, bardzo, bardzo, bardzo dawna pas IC w WWE był bardzo szmacony. Mowa tu o okresie, nie pamiętam już od kiedy, ale wiem do kiedy. Był kiedyś chlubą federacji. Miał prestiż i każdy chciał byc jego posiadaczem. Do niedawna był tylko dodatkiem do ubioru wrestlera, który po prostu był. Nie było championa godnego uwagi, ani tez sam pas nie był jakoś tam specjalnie promowany. Broniony od święta nie był rzeczą, która przykuwała by uwagę na czas bliżej nie określony. Jednak teraz przybywa on ... Jeździec, który ma wszystko zmienić. Znienawidzony przez świat i odrzucony przez społeczeństwo. Stara się uświadomić publice, że to on ma rację, że to jego misja tak na prawdę ma cel i nikt tego nie rozumie. Jakież to smutne ... Stawić czoła musi jednak najmniejszemu ludzikowi z całego Kaszanowa. Rey Mysterio - zmutowany chłopiec, który na wskutek pijactwa rodziców urodził się ze skrzydłami- musi obronić swój największy skarb -pas IC - w walce z okrutnym i mściwym Chrisem. Czy uda mus się to? Raz już mu się udało i to nie w byle jakim stylu. Tym razem nie będzie tak łatwo jak poprzednio, albowiem walka, która stoczą nie będzie mieć zasad! Tak jest ... strasznie nie fer w stronę małego bohatera, gdyż to Chris jest typkiem posługującym się wszelkiego rodzaju oszustwami. Na ostatnim tapingu Smackdown zakomunikował widzom:

-Przegryzę skórę jego!

Tak więc spodziewamy się krwawego widowisku i trzymamy kciuki, za Korniszona, który na pewno wykona swój słynny "Cios tysiąca klusek!" i powali po raz drugi złego maga!

A teraz tak trochę poważniej - Nie wieżę, że nikt jeszcze o tym topicu nie napisał! Przecież pierwszy raz od dawien dawna widzimy, jak coś nic nie znaczącego, z popiołu w makaron się zmienia! Pas IC który do niedawna był kompletnym i nic nie znaczącym gównem, wreszcie ma szanse, na powrót do dawnej chwały. Pierwsza rzecz, która na to wskazuje, to to, że pas ma Mysterio. Mysterio może i nie jest najbardziej lubianą postacia federacji - wśród fanów - Jednakże jest osoba najbardziej wiarygodna jako posiadacz pasa, od czasu ..... bo ja wiem. Samego Jericho! Po drodze co prawda był JBL, jednakże kto poważnie traktuje osobę, która pas zdobywa na pierwszym lepszym RAW, z osobą, która nawet nie domaga się rewanżu, a później traci go na WM w 23 sek? Ja przynajmniej nie. Do Cycka wracać nie będę, bo wg. mnie to straszna rzecz w jaki sposób federacjia pożegnała się z taką osobą. Mysterio, natomiast pas zdobywa na najważniejszej gali roku i od razu w okół niego zaczyna się kręcić ten, który w historii najwięcej razy posiadał to mistrzostwo ... Y2J. Całkiem nie dawno toczyła sie na forum dyskusja nt. MVP i jego pasu US. Padło tam takie sformułowanie, że prestiz tego pasa przywrócić może tylko osoba, która w federacji jest kimś znaczącym. Kto na to miejsce może być lepszy, niż człowiek, który całkiem nie dawno dzierżył pas wagi ciężkiej na ramieniu? No własnie. Po za tym osoby, które uwaznie śledzą ten jak na razie rozkwitający feud widzą, jak wiele w niego pracy wkładają sami wrestlerzy. Ja ten feudzik kupuję całkowicie i uważam, że jesli ta dwójka dalej będzie tak prowadzić ta historię to szykuje sie nam coś większego, niż feud Takera i HBK z tego roku (walki raczej nie przebiją :roll: ). kolejną fajną rzeczą wg. mnie jest to, że pas w pierwszym pojedynku nie stracił Rey. Zyskał w moich oczach jako mistrz, ponieważ w jak najczystszy sposób pokonał tego, przed którym nie dawno klękał Batista itp. Co prawda prędzej czy później mistrzostwo zdobędzie Jericho, ale na razie widzimy wspaniałe zmagania sie o ta nagrodę.

Pytanie, które sobie teraz stawiam, to to jak długo feud taki może potrwać? Do SummerSlam? A może krócej? Czy może zechcą poprowadzić go nawet dłużej? Opcji jest cholera wiele, bardzo wiele, albowiem w sytuacji jakiej sie panowie znajdują można zrobić praktycznie wszytsko! Rey już udowodnił, że jako mistrz pas może obronic. Jericho to tak jak wspominałem były mistrz i posiadacz tego pasa, aż 9 razy (jeśli dobrze kojarzę), tak więc on sam jako mistrz zawsze pasować będzie ....

Dobra, a teraz wasze zdanie na temat tej parki i tego co wyprawiają :)

Zapraszam do dyskusji

:)
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szymi94

1

• Anonymus

1

• Camel2000

1

• Conman

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Z początku Intercontinental Championship traktowałem na równi z US Title, czy nawet z tag teamowymi pasami (które moim zdaniem w WWE nie mają żadnej 'mocy' ponieważ jak na tę chwilę w federacji jest tylko jeden znaczący cokolwiek tag team i to on sobie 'panuje'. Co za tym idzie pasy te tracą prestiż). Był to dla mnie tytuł, który w towarzystwie WHC i WWE Title istniał tylko po to, żeby istnieć i żeby nie było, że są tylko dwa pasy w federacji.

Ale odkąd Rey Mysterio odebrał tytuł JBLowi stało się inaczej. Rey Mysterio - może i cukierkowy babyface - ale nosi ten pas z dumą i honorem i za to go szanuję. Widać u niego jakąś taką iskierkę w oku, gdy opowiada o swoim pasie i o tym, że jako Champion deklaruje stanąć do walki z każdym kto sobie tego zażyczy. Do tego dochodzi feud z Pierwszym Tapewormem Rzeczypospolitej - Chrisem Jericho. Gdyby ktoś wcześniej (przed istnieniem feudu) spytał mnie, jak widzę feud Reya i Y2J'a to odpowiedziałbym, że po prostu nie widzę. Jakoś... coś mi nie gra... Nie wiem, czy nie te osoby co trzeba czy co... Ale teraz gdy widzę ten feud, to stwierdzam, że nie jest źle ;) Jericho jak wiemy jest mistrzem przy mikrofonie, Rey może na tyle mistrzowski nie jest, ale czasem zwykłe "Szat Ap" wystarczy. Do czego zmierzam... Że mimo iż zawodnicy ci z początku wydawaliby się niepasujący do siebie, to bookerzy mieli dobre przeczucie i feud jest udany.

Nie wiem dokładnie jakie są plany wobec tych planów. Czy dobro zatriumfuje i Rey na każdym PPV będzie miażdżył swoim "Siks łan najn"? Czy może jednak Chris udowodni wszystkim, że SmackDown to jego show? Ciężko stwierdzić... :roll:

Nie wiem dokładnie jakie są plany wobec tych planów.

Heh... To był zabieg poetycki, czy przez przypadek? :D

Wracając do tematu. Pas Intercontinental i pas U.S. były przeznaczane tylko dla Midcardu. Przynajmniej w moim uznaniu. Ale zdziwiłem się, gdy na karcie WM25 ujrzałem, że mój ulubiony wrestler będzie o niego walczył! Myślałem, że może jest to jego upadek? Ale nic bardziej mylnego. Koleś świetnie się "wozi" z pasem, tak jak już napisał Daimon - szanuje IC Title. Mówi o nim jakby to był WHC, lub WWE Champion... A tymczasem, pojawia się feud, o którym nikt nie wiedział. Nikt chyba się nie spodziewał takich walk! Za to ogromny plus dla writerów :applause: , w końcu sięgnęli po coś, czego jeszcze nie było... Feud ten wygląda tak:

Ring Skille vs Mic Skille. Bo właśnie jak już kolega wyżej wspomniał Rey'owi do szczęścia przy Mic'u starczy zwykłe Shut Up (Szat Ap :D). Z kolei Chris bardziej uderza w uczucia publiki. Nikt mi nie powie, że Y2J nie potrafi porządnie przemówić... Z kolei RIng Skille prezentują się troszkę inaczej, bo Rey to jest zawodnik, który dla mnie ma największe ring skille w federacji! Jericho też posiada duże umiejętności w ringu, jednak to nie to samo. Ten feud można opisać zderzeniem dwóch znakomitych wrestlerów, jednak posiadają oni inne priorytety.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Jako fan WWF pamiętam że Intercontinental Championship był drugim najważniejszym pasem w federacji. Mało tego...wokół tego pasa działo się tak wiele jak teraz czasami wokół WHC czy WWE się nie dzieje. Wystarczy powiedzieć że Rock czy Y2J walczyli długo wokół tego tytułu. Ostatnio IC wraz z U.S. był szmacony jak mało który pas nawet w innych federacjach. Ale kiedy Rey Rey zdobył go coś nagle ożyło. Wcześniej mieliśmy szopki z Santino wygrywającym dzięki Beth swoje walki i broniący IC i to była cholerna szopka. Teraz kiedy Rej Mastrio posiada ten pas i walczy z Chrisem "Nie lubiącym hipokrytów" Jericho coś się obudziło we mnie. Tak IC odzyskuje formę , Y2J i 619 potrafią kleić dobrą walkę ba potrafią skleić bardzo dobrą walkę. A co do segmentów to Rey nie ssie strasznie przy micu a Chris cóż...Chris to mistrz za mikrofonem. Do kiedy ten feud zostanie pociągnięty? Uważam że Summerslam to mało , feud będzie prowadzony o jedno PPV dłużej , to moje przypuszczenia oczywiście. W końcu Chris zdobędzie swój pas , aczkolwiek na Extreme Rules stawiam poprzez mark mode na Y2J.

IC to niewątpliwie zeszmacony trochę pas przez WWE.W WWF był to bardzo ważny pas o który biły się legendy profesjonalnego wrestlingu.

Na Wrestlemanii Rey wszedł w posiadanie pasa Intercontinental i tak nastała era IC 619.Zaskakująco dobrze ogląda mi się Mysteria z pasem Interkontynentalnym.Kręci się obok niego Jericho.Rey trzyma już pas 2 gale PPV Backlash i Judgment Day.Może czas to zmienić,może czas wymienić mniejszego mistrza IC na wyzywającego od hipokrytów ludzi Chris'a Jericho?

Teraz coś o mikrofonie WWE.Gdy Rey mówi nie czuć takich emocji jak w mowie Y2J'a.Nie czuć takiego zaangarzowania (czuć meksykańską nutę w głosie).Pas IC nie jest już tak szmaciany jak za czasów Regal'a.Kręci się wokół niego taki zawodnik jak Jericho więc ten pas powinien więcej znaczyć w WWE.

Jak zostało już napisane to IC jest a raczej był przez długi czas szmacony. A warto przypomnieć że ten pas nosiły takie osoby jak The Rock , Triple H , RVD czy właśnie Chris Jericho. Kiedyś był to pas numer dwa w WWF a nawet po przejęciu WCW przez WWF/E to IC i tak był pasem wartym ciekawych feudów walk , starć czyli po prostu coś się wokół niego działo. Potem jakiś zastój który trwał dość długo. Pamiętam że ostatnim takim mistrzem przed tą pustką, z prawdziwego zdarzenia był Randy Orton , członek Evolution. A teraz? Mieliśmy wygibasy pseudo wrestlera Santino Marelli (wtedy) , później William Regal , CM Punk i z koziej dupy JBL. Ale jednak coś się zaczęło dziać wokół tego pasa. Na Wrestlemanii mieliśmy blamaż byłego WWE championa i wygraną Rey'a Mysterio w mniej niż porażka Gołoty z Brewsterem. Jednak odkąd Rey przejął ten pas możemy zauważyć że coś się zaczyna dziać bo kto się zaintersował małym przyjacielem dzieci? Nie kto inny jak rekordowy posiadacz IC Championship Chris Jericho. Teraz na Smackdown mamy świetne potyczki słowne międyz tą dwójką jak i świetne walki. To tylko dobrze rzutuje na przyszłość. Według mnie Chris zdobędzie ten pas teraz i Rey odbije go na Summerslam. A później nowy feud a Chris idzie po WHC i tego się trzymajmy...

Taaak... IC był szmaczony. Potem, po drafcie, wszystko się zmieniło. Rej zaczął traktować IC jak WHC, albo jeszcze lepiej. Potem wymyślił, że zacznie feudować z Y2J. Chris miał plany, ale wobec Takera, a że Mark leczy kontuzję(?), zgodził się na propozycję Mysteria. I się zaczęło. IC zaczął być coraz bardziej interesujący, feud tej dwójki coraz bardziej zacięty, i nie wierzę, by się skończył. Mysterio nie da tak łatwo za wygraną.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Ciemny

Również uważam że Rey mocno zwiększył rangę pasa IC, później ten świetny feud z Jericho, jednak patrząc na to teraz wydaje mi się że Chrisowi bardziej zależy na upokorzeniu Reya, niz na pasie. Feud jako taki miedzy tymi panami jest świetny i w sumie bardziej to zasługa Jericho a konkretnie jego gadki, niz reya. Myśle ze nie przesadzę mówiąc, że ludziom bardziej podobają sie walki miedzy 619 a Y2J o IC, niż walki Edge i Jeffa Hardego (a teraz też CM Punka) o WHC. Z drugiej strony, chciałbym aby ten feud się skończył, a o pas IC walczył kto inny. I mam tu własny typ, którym jest r-truth. Walczył on już z Jericho niedawno i myślę ze z nim powinien być kolejny feud. A jeśli nie R-Truth to zapewne John Morrison.

15877257184b44c26ca49bf.jpg

Pas IC w najbliższym czasie na pewno nie zejdzie po niżej swojego poziomu iż mamy niezłych kandydatów do jego posiadania.

Moim zdaniem nawet gdyby teraz Y2J przegrał z Reyem, a cały feud byłby jedną wielką porażką dla Chrisa, to i tak by ktoś inny zastąpił Chrisa. Mimo iż Mysterio dobrze się trzyma z pasem "Intercontinental Championship" to myślę że jest niezłym kąskiem z którym przyjdzie się łatwo uporać wyższym przyjaciołom z brandu. Mam przeczucie że na Y2J się nie skończy przygoda Reya z pasem, raczej na kimś kto na razie się nie wychyla, by zaskoczyć nas na którymś z PPV.

Dlatego że Rey ma teraz pas, to też ma większe szanse moralnie, o czym się przekonamy niebawem jak sądzę...

:D

2ivhe01.jpg