Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Extreme Rules 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

200px-30714_ER_affiliateweb_300x450.jpg

[ Chcesz porozmawiać na temat plakatu Extreme Rules? Kliknij tutaj! ]

Data gali: 7 czerwca 2009r. (niedziela)

Miasto: New Orleans, Louisiana

Hala: New Orleans Arena

Theme Song gali: "You're Going Down" by Sick Puppies

Karta:

Steel Cage Match for the WWE Championship

Randy Orton © vs. Batista

Ladder Match for the World Hvt. Championship

Edge© vs. Jeff Hardy

No Holds Barred Match for Intercontinental Championship

Rey Mysterio© vs. Chris Jericho

Submission Match

John Cena vs. Big Show

Samoan Strap Match

CM Punk vs. Umaga

Hog Pen match for title of "Miss WrestleMania"

Santina Marella vs. Vickie Guerrero

Triple Threat Hardcore Match for the ECW Championship

Christian © vs. Tommy Dreamer vs. Jack Swagger

Fatal Four-Way Match for the WWE US Championship

Kofi Kingston © vs. Montel Vontavious Porter vs. William Regal vs. Matt Hardy

Ok, karta zaktualizowana w dniu 03.06.2009r. //dop. P.S. Styles
  • Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szymi94

2

• Anonymus

2

• Cutter

2

• Demon1674325932

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ludzie, ogarnijcie się, to nie jest temat pt ,, Skąd wiesz o walkach na Extreme rules" -.-

Co do samych walk, to na pewno pierwsza ciekawa, myślę że Batista zgarnie tytuł, bo w cage match'u ma większe szanse, gdyż writerzy są ograniczeni co do interwencji. Właściwie w ogóle nie mogą ich stosować... No będzie ciekawie...

Big Show vs Cena = wolne tempo walki vs (nazwa przeczytana na forum) mr. shoulder block... Jeszcze ta walka trochę potrwa, bo wątpię, że Cena się podda, to przecież terminator -.- A zanim Big Show się podda, to trzeba trochę powalczyć...

Co racja, to racja. Jak do tej pory mamy powtórkę z Judgment Day, z tym, że w bardziej ekstremalnej wersji.

Osobiście uważam, że skoro na JD nie było zmian właścicieli pasów, to właśnie na Extreme Rules to nastąpi.

Przewiduję tutaj zmianę przy WHC title, oraz (jednak) przy WWE title, a po tym, zacznie się budować feud Batisty z Cena'ą o pas (wnioskuję po wywiadzie na ostatnim Raw, "champ will be here" itd).

Będzie to pierwsze Extreme Rules w mojej 'karierze' (no dobra, każda gala jak dotąd jest dla mnie nowością :P ) i nie mogę się jej doczekać.

Najbardziej chyba będę chciał obejrzeć Ladder Match for the World Hvt. Championship, który wydaje się być najciekawszą z gal, które są w karcie jak dotąd :t_up:

Ja zanm tylko o Strap Matchu bo tam są połączeni liną i walczą ze sobą. A i ciekawe jak wypadnie walka...

Rey Mysterio© vs. Chris Jericho

Teraz to ja zadam pytanie o co kaman w ty meczu ?? No Holds Barred Match ??

No i teraz jak dla mnie najciekawsza walka to walka Ladder Match o WHC no i tam powinno sie dużo dziać ,jeszcze pamiętam walkę Edga i Undertakera w meczu Tables Ladders & Chairs Match co tam wygrał Edge dzięki chyba Lance Cadowi i jeszcze jednemu przydupasowi, ale mi się wydaje że Edge teraz lepiej walczy bez nich. Że tak powiem lepsza kariera. No i ciekawą i na pewno długą walka będzie ,walka Jasia i Byka. No po za tym Batista pewnie odbierze pas Ortonowi i zacznie się feud Batisty i Ceny o pas WWE Champa. Bo jak widać Jasiu ma chrapkę teraz na ten pas. Mam nadzieje że gala wypadnie bardzo ekstremalnie ...

Extreme Rules, gala na której spodziewałem się mojego ulubionego rodzaju walki i o to jest ladder match, z Jeffem Hardy'm który potrafi zrobić kilka akcji z pomocą drabinki. ;d

Co do tegorocznego, rodzaje walk są bardzo ciekawe, no ale proszę Was, karta jest identyczna jak na JD. Widać że nie wiedzieli co zrobić z Judgment Day'em więc postanowili nie zmieniać właścicieli pasów i feudy niezmiennie stoją w tym samym miejscu.

Mam nadzieje że na ER więcej się rozstrzygnie...

pamiętam walkę Edga i Undertakera w meczu Tables Ladders & Chairs Match co tam wygrał Edge dzięki chyba Lance Cadowi i jeszcze jednemu przydupasowi

Trochę mnie rozbawiłeś Edgowi w tamtej walce pomagali Curt Hawkins i Zack Ryder (oraz Chavo i jego pomocnik) Natomiast Lance Cade pomagał Chrisowi Jericho.

Karta prezentuje się ciekawie z wyjątkiem kolejnej potyczki Johna i Showa. Ten feud strasznie przymula :lol (wg. mnie :) )Najbardziej oczekuje na Ladder Match i No Holds Barred - wyjdą z tego naprawdę fajne potyczki :roll:

pozdrowionka dla wszystkich :D

681b5e39b1615143.jpg

Trzeba szczerze przyznac, że Extreme Rules zapowiada się doskonale. Pozostaje już nam jedynie wiara w to, że WWE tym razem nic nie sknoci, i całe show wypadnie doskonale. Szczególnie ciekawie zapowiada się walka Ladder Match pomiędzy Hardy'm i Edge'm, którzy są do tego rodzaju walk wręcz stworzeni. Mam nadzieję, że bez akcji wysokiego ryzyka przy użyciu drabin się nie obejdzie, jak na Main Event w potyczce o główny pas przystało. Liczę, że dwie najlepiej radzące sobie z broniami osoby w federacji dadzą z siebie wszystko - w końcu tego typu mecze ostatnio w WWE często się nie zdarzają, tym bardziej z takimi zawodnikami... Co do pozostałych walk, uważam, że są na równym poziomie - wszystkie są na "ekstremalnych" zasadach, więc nudno byc nie powinno. Jedynym słabym punktem gali wydaje się byc walka Cena-Big Show, pojedynek pomiędzy nimi już z reguły nie wróży nic nadzwyczajnego, szczególnie jeśli ma to byc tak zamulający mecz, jakim jest Submission... Ale cóż, zawsze może się okazac, że panowie zaskoczą nas czymś wyjątkowym, w co głęboko wierzę. :)

Teraz to ja zadam pytanie o co kaman w ty meczu ?? No Holds Barred Match ??

No Holds Barred Match to po prostu walka, która nie podlega żadnym zasadom - inna nazwa na zwykły Hardcore Match. :)

chrisbenoitbgzsygnaturajw2.png

No to co widziałem na JD to jestem pewien ze bendą zmiany w posiadaczach pasów moge sie mylić ale ja sie rzadko mylę :P

Randy Orton © vs. Batista - Mysle ze walka bendzie o niebo lepsza niz na JD i po swietnej walce wygra batista który niestety zacznie feund z Johnem ceną :t_down: ale moze do tego przyłonczy sie triple H zobaczymy

Edge© vs. Jeff Hardy-Moim zdaniem to bendzie walka gali i wkoncu jeff udowodni kto jest lepszy i zdobendzie pas WHC a pozniej hmm moze Punk uzyje wkoncu swojej waliski

Rey Mysterio© vs. Chris Jericho-Na JD ich walka mi sie podobała mysle ze i ta bendzie taka jak na JD a moze nawet i lepsza Uwazam ze Chris przegra i Rey zachowie tutył choc jest 2 mozliwość rey przegrywa Jeff wygrywa i mielibysmy znakomity feund pomiędzy nimi

Submission Match

John Cena vs. Big Show-Na JD ta walka to była totalna klapa :t_down: Pan terminator przez 80 % walki okladany na ringu a pózniej co jego FU i mysli ze jest wielki :t_down:

Samoan Strap Match

CM Punk vs. Umaga-ich walki nie oglądałem na JD ale mysle ze CM punk powinnien wygrac z Umagą

mvsphu.jpg

Tak coś przeczuwałem, że będzie Ladder Match. Nic dziwnego dwóch faciów, którzy czują się w tej stypulacji bardzo dobrze, tak samo bardzo dobrze wychodzą walki Ladder Match z ich udziałem. Wydaje mi się, że walka będzie stała na bardzo wysokim poziomie (jak na WWE)

Mamy więc 5 walk. Miło by było gdyby dali ECW Championship Match z udziałem Tommy'ego Dreamera. Jak na razie Maryse nie ma problemu z obroną pasa Divas, a jak wiemy na SD! Michelle McCool zdobyła prawo no. 1 contender na WWE Women's Championship. Zamiast głupich segmentów, mogliby dać Pudding Match Melina © vs Michelle McCool.

Steve_Austin_10.jpg

Ulubiona federacja : WWE

Ulubiony Wrestler RAW : Randy Orton/Triple H

Ulubiony Wrestler SmackDown : The Undertaker/Jeff Hardy

Ulubiony Wrestler ECW : Christian/Tommy Dreamer

Ulubiony Wrestler TNA : Samoa Joe/Jay Lethal

Randy Orton © vs. Batista - To może być ciekawe , myślę iż teraz "napewno" wygra Batista.

Edge© vs. Jeff Hardy - Może dadzą Hardy'emu pas przed odejściem , ale raczej wygra Edge ... tak mi się wydaje.

Rey Mysterio© vs. Chris Jericho - Nie odebrał go na Judgment Day to odbierze go na Extreme Rules - niestety ;(.

Submission Match

John Cena vs. Big Show - To musi być ciekawe , kocham tą stypulację :D Będę to musiał zobaczyć ;] Stawiam na Big Show'a gdyż Cena nie dostanie do STF'u.

Samoan Strap Match

CM Punk vs. Umaga - Samoan Strap Match ;o? A co to wogóle jest , stawiam na CM Punk'a.

Orton vs Batista-Beznadziejna muląca wręcz dla mnie walka,niech Randy wygra a Batista się od piździ bo dopiero co wrócił i walczy o najwyższe cele :8

Edge vs Jeff Hardy-Oo tak na tą walkę czekam najbardziej (bo jestem markiem Jeff'a :P ).Dobrze że ladder match bo młodszy z braci Hardych ma sporą wyobraźnie i coś pewnie wykombinuje z tymi stołami :P .Wg.mnie to tak:Jeśli Edge wygra Hardy mówi papa WWE i rzuca przynajmniej na trochę wrestling,jeśli Jeff wygra zostaje w WWE i walczy dalej.

Y2J vs Mysterio-Może być ciekawie w tej walce.619 chcę za wszelką cene obronić swój tytuł a Jericho jest wku :censored: ony bo nie walczy o WHC.

Jasiex vs Bigi Szoł-Nudyyyyy.Walka powinna być krótka.50min do 1godz 30 min więc da się znieść :t_up: .

Umaga vs Punk-To o walizeczke czy nie?Może być ciekawie z taką stypulacją.

To ER zapowiada się ciekawie :D . Randy może jeszcze potrzyma pas ale Batista ma na niego chrapkę.Rey cieszy się że obronił pas na JD ale na ER już może mu się nie udać :thinking: .Ogólnie to będzie fajno :D

P.S. jak wygląda walka Samoan Strap? Na czym polega? jakie są zasady?

Samoan strap match to walka w której występuje Umaga i zawodnicy są związani paskami

1597910734a1bfc7057cb4.png

Hog Pen match for title of "Miss WrestleMania"

Santina Marella vs. Vickie Guerrero-WTF !!! Po co wogule ta walka :t_down: to nie mam zielonego pojęcia ale może bd się z czego pośmiać :t_up: Oczywiście jak Vickie sama bd walczyć a nie z pomocą chavo .Moim zdaniem walka nie powinna być długa a zwycięstwo daje dla Santiny i niech się dalej ośmiesza =))

mvsphu.jpg

Jak na razie w 70% mamy powtórkę z Judgment Day. Cena vs Szoł, Łamaga i Punk, oraz trzy walki o trzy pasy - WHC, WWE i Intercontinental Title. Gala, która ma się odbyć nosi nazwę "Extreme Rules". Liczę na to, że będzie dużo lepiej niż na Backlash. Walki będą urozmaicone, gdzieniegdzie klatki, gdzieniegdzie paski, gdzieniegdzie drabiny. Wierzę, że panowie się postarają i nie pokażą nam jakieś chały. Jako, że na JD nie było żadnych zmian wśród właścicieli pasów, to przewiduje, że na najbliższym PPV będzie inaczej.

Co do WWE Championship się waham... Z jednej strony Orton zdobył pas niedawno, a bardzo długo się o niego starał. Ponadto świetnie sprawdza się jako czołowy heel Raw/federacji, no i oczywiście jego Legacy rządzi na Raw. Zatem pas jak najbardziej mu pasuje, przynajmniej na razie, jako 'atrybut władzy'. Z drugiej strony mamy Batistę... Sam Batista nie jest tutaj moim zdaniem głównym wyznacznikiem, dla którego miałoby dojść do zmiany pasa, lecz jest nim... John Cena. Janusz w jednym z krótkich wywiadów na backstage na Raw mówił, że zamierza zabrać się za WWE Title, bez względu na to, czy będzie go nosił Animal, czy Legend Killer. I tutaj nachodzi mnie myśl, że jeśli Cena, to z Batistą. Dlaczego? A dlatego, że Orton miał już spięcia z HHH, Batistą, Shane McMahonem no i Nature Boy'em... A zatem moim zdaniem kolejna osoba nie wchodzi w grę... Dojdzie do zmiany właściciela pasa, Batista zdobędzie WWE Title i rozpocznie feud z Johnem Cena'ą.

Jeśli chodzi o WHC Championship, to tutaj też mogłoby się coś ruszyć... Edge już go trochę nosi, często go oddaje a potem zabiera, to już powoli staje się nudne. Jak wiemy, Jeff Hardy podpisał kontrakt z zarządem WWE i jeśli wierzyć newsom (i blogowi Matta Hardy'ego :lol ), to 'chudszy' z braci zostaje w grze. Z jednej strony w takiej sytuacji Vince i reszta nie musi już się spinać i dawać 'na zachętę' tytułu Jeffowi. Z drugiej jednak strony - tak jak powiedziałem - przydałoby się ruszyć troszkę towarzystwo, a Hardy po pięknym i zaciętym matchu mógłby zostać Championem.

Co do walki Mysterio i Y2J'a jestem prawie pewien, że Mysterio pas zachowa, zatem nie będę się tutaj rozwodził...

Walka Santiny i Vickie jest dla mnie jedną wielką kpiną. Na gali, na której możemy zobaczyć kawał dobrego i prawdziwego wrestlingu będzie walczyć transwestyta i otyła pani GM. Żenada.

Ostatnią pozycją na karcie jest walka o ECW Championship. No i tutaj mamy coś nowego, bo panów jest trzech... ECW Champ - Christian, oraz dwóch oponentów - Dreamer i Szwagier. Jako, że walka odbędzie się na ER, to liczę, na kawał dobrego show. Po galach Backlash i Judgment Day widzieliśmy, że Cage i Swagger potrafią skleić kawał porządnego matchu. Do tego dochodzi Dreamer, legenda ECW, zatem myślę, że będzie na co popatrzeć. Liczę, że ze względu na to, że panów jest trzech, a nie dwóch, to walka na tym zyska, a nie straci... Obym się nie mylił... Co do ewentualnej zmiany właściciela pasa... To jestem przeciwny, myślę, że Charisma obroni tytuł.

hmm jak czytałem na bgz 14 czerwca na sd ma sie odbyć walka Hardy vs Edge for the 1# contender także myśle że na Extreme Rules Punk użyje walizeczki :) NUDA I JESZCZE RAZ NUDA Cena vs Show, ile można! WWE powinno wogóle zmniejszyć push Ceny bo moge sie założyć żę walka bedzie wygrana po STFU i potem dostanie walke o pas :t_down: Orton vs Batista - ja myśle że wynik jest przesądzony. Animal w klatce nie wróży dobrze Ortonowi a szkoda bo sie chłopak tyle namęczył. Rey vs Y2J tu też ciekawie szczególnie po smacku z 29/05. Wole żeby wygrał Mysterio ale mam przeczucie że wygra Chris. Nie wiem jak ale punk musi wygrać Samoan Strap bo inaczej nie użyje walizki w ladder matchu :D