Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

To coś nazywało się Haturi. Forum nazwaliśmy Hałturą lub Hałturią.

Było w między czasie jeszcze jedno forum. Nie pamiętam nazwy, ale dostałem tam admina jako "Latrell Spencer" :D

Ktoś kto to pamięta, też musi być dzisiaj wiekowy.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

22

• IIL

9

• DonCarlos

9

• The_Icon

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   991
  • Styl:  Ciemny

Pamiętam te forum. Było to w 2007 jakoś, ktoś założył sobie serwis na darmowym serwerze, gdzie rozdawali mody i adminy dla kogo pobadnie. Niechlujnie wbiliśmy tam pod śmiesznymi nickami i był niezły ubaw. :lol Nie pamiętam jednak finału tej historii ani adresu.

UW, to była w sumie dobra rzecz, bo podobnie jak poziom WWE trzymało kiedyś WCW, tak Hałturia motywowała wtedy do działania. :P

btw. jakie historie z sb, gadulca, itd. kojarzycie z dawnych lat? Pamięta ktoś okres, gdy Norbas "przebrał" się w czerwony kolorek vipa i wieczór w którym przyznał dla jaj admina Willemowi? :D

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Tamto smieszne forum to chyba sie nazywalo evolution czy jakos tak.

Tak myśle co najbardziej pamietam z moich początkow na bgz to wychodzi na to że klasyczną sentencje "My name is kondzio and i loved to fight" :P

91794957345e1dece60d6b.jpg

• Styl:  Jasny

Wiele zabawnych historii. Sam jestem zabawną historią, gdyż na forum sprowadził mnie nie kto inny jak WeeMan, który teraz jest śmiertelnie na mnie obrażony za to co powiedziałem o nim. No cóż bywa...

Siemka Urbeer, kope lat! :D Evo, to nie było czasem forum z którego razem z Avangerem i Hunterem trafiliście tutaj? :twisted: Masz do nich kontakty tak btw? ;)

• Reputacja:   6

Historia z Evo(lution) była chyba jednak inna, niech mnie ktoś poprawi, jeśli jestem w błędzie: Evo narodziło się jako odłam BGZ, i było efektem historii dziejących się wewnątrz i na BGZ. Ojcami Evo była część ludzi, którzy aktywnie brali udział w narodzinach BGZ. Hałtura nie miała z Evo wiele wspólnego raczej?

W porównaniu do UW, Evolution było o wiele bardziej profesjonalne i stanowiło realne zagrożenie dla odpływu userów z BGZ. UW to była banda dresów, Evo to były ziomki w garniturach (że tak pozwolę sobie porównać).

Sam pamiętam, że atmosfera fajna nie była wtedy, bo część załogi BGZ została tu, a część wyemigrowała na nowe forum. Wtedy chyba też po raz pierwszy częściej na forum tylko wchodziłem, niż cokolwiek pisałem - i tu i tu chciało się być, jednak każda z administracji średnio przychylnie patrzyła na taki brak zdecydowania. To wcale nie był wesoły i fajny rozdział w historii BGZ..

Niemniej potem nastąpiło pojednanie, które zaowocowało dołączeniem wielu nowych userów do BGZ (co w postach wyżej już zostało napisane). To był solidny kop, jeśli o nowe dyskusje chodzi, forumowe zabawy, konkursy, etc - forum ożyło i to bardzo. Jednak nie każdy tu wrócił, co było sporą stratą, stwierdzając przy okazji, że takie wojny to głupotą.

chcelatooo.png

Nazwy tego forum, na którym dostałem administratora ponieważ "Mógłbym wam administrować" - nie pamiętam. Nie było to z pewnością evolution. O Evo należałoby się zapytać z tego co pamiętam LK, lub Prezesa. Prezesa ostatni raz widziano kiedy forum było chyba na boo.pl. Albo coś już mi się miesza.

W sumie fajnie by było uszeregować pewne daty i uporządkować fakty. No ale do tego potrzebaby było jednak kilku powrotów.

Skoro Hell jest jeszcze z nami - przydałby się CycekZak1410 i Modzio V.

Trochę się panowie gubimy w zeznaniach. Evo, które osobiście przytoczyłem, to zupełnie inne forum od tego o którym wspominacie. :D W rzeczywistości były dwa fora o nazwie evolution. Te drugie, gdzieś z 2007 roku pamiętam osobiście, a te o którym piszecie kojarzę tylko z opowiadań. To musiał być 2006 rok. Nie było to czasem forum, które pablo modjo założył podstępem, aby wyczaić kto z userów chciał odejść? ;) Był jakiś taki motyw. No chyba, że to zupełnie co innego. :P

Prezes udzielał się również na tej wersji forum, ale administratorem był chyba tylko na poprzednich wersjach. pawelzaka1976 z podaną miejscowością w profilu można w sumie łatwo wystukać na facebooku. :8

Siemka Urbeer, kope lat! :D Evo, to nie było czasem forum z którego razem z Avangerem i Hunterem trafiliście tutaj? :twisted: Masz do nich kontakty tak btw? ;)

Ta to było to. Gdyby nie evo to bym nie trafił pewnie na BGZ. A z Avasem, Hunterem czy tam Kojotem to ostatni raz rozmawiałem bodajze w 2011 :P Człowiek przestał używać gg i sie urwały kontakty.

91794957345e1dece60d6b.jpg

• Reputacja:   4

Nie było to czasem forum, które pablo modjo założył podstępem, aby wyczaić kto z userów chciał odejść?

Dokładnie tak. Było jakieś tam spięcie chyba między nami i on założył to forum z legendkillerem, który to był rok dokładnie nie pamiętam. Później powstało inne forum o nazwie evolution i ono istniało dłużej.

A co do UW odsyłam do historii BGZ:

viewtopic.php?f=261&t=1653

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   6

Dobra, panowie. Namieszało się - pisałem o tym Evo, które "zostało stworzone z premedytacją, by pokazać, kto zdradzi". To się okazało dopiero potem, ponoć zagrywka bardziej humorystyczna, niemniej w efekcie ludzie nie docenili takiego strzała "forum shotem" przez łeb i niektórzy się obrazili. Nie ma co dyskutować, bo łatwo zrozumieć było obie strony (no tak, w końcu byli oni, i my - tylko diabli wiedzą, która strona gdzie stała i kto był kim wtedy). Było wtedy dość ostre zamieszanie, o ile kojarzę.

Inne Evolution (LK i Prezes) mozliwe, że kojarzę, bo oni faktycznie jakiś projekt rozkręcali wspólnie. Tylko, że mi się oba zlały w jedno.

Jeśli faktycznie to były dwie odrębne historie, to tu też były jakieś niesnaski, chociaż o ile kojarzę, to nie robili tego w złej wierze - no ale była groźba odpływu userów z BGZ i z punktu widzenia ówczesnych adminów można zrozumieć, że czuli w jakiś sposób zagrożenie (LK i Prezes byli w końcu jednymi z naj użytkowników na BGZ - zarówno jeśli chodzi o wkład w budowę samego forum, jak i rozkręcanie dyskusji i takie tam).

Dzięki IIL za sprostowanie i lekkie odkurzenie pamięci (cóż, to ciągle jak za mgłą się wydaje).

Edit: no i Norbi pozamiatał i zagadka się wyjaśniła. Btw: w tamtym temacie, co to linkacza dałeś, screeny już nie istnieją / skasowane - dałoby radę uploadnąć raz jeszcze? Wiesz, by temat był taki pełny i konkretnie "łał" :)

chcelatooo.png

Norbert, mógłbyś braciszka przyprowadzić co by się przywitaj ze starymi kolegami. ;)

• Reputacja:   4

Juz mu wspominalem o naszej akcji, mowił że zajrzy na forum :)

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   2

pawelzaka1976 z podaną miejscowością w profilu można w sumie łatwo wystukać na facebooku

I ty naprawdę myślisz brzydalu że pawelrzak1976 lat prawie 40ści w temacie od 1989 zwany dinozaurem jeszcze w swej młodości (jesli ją miał) potrafi obsługiwać fejsbuka? =))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Ren Narita i Oleg Boltin zapewnili sobie awans do kolejnej rundy New Japan Cup 2026. Druga noc turnieju odbyła się w Korakuen Hall w czwartek. Narita pokonał Taichi, a Oleg rozprawił się z El Phantasmo. W drugiej rundzie czekają ich starcia: Narita vs. Satoshi Kojima oraz Oleg vs. HENARE, zaplanowane na 12 marca. Kojima i HENARE to jedni z tych, którzy otrzymali bye w pierwszej rundzie. 55-letni Kojima wszedł do turnieju w ostatniej chwili jako zastępstwo za kontuzjowanego Tomohiro Ishii.
    • KyRenLo
      Walka Pań. Thekla vs. Kris: Karta na teraz w obrazku:
    • KyRenLo
      Danhausen ma pojawić się na najbliższym Smackdown. Ciekawe, czy wzorem czerwonej tygodniówki nie rzuci, aby przypadkiem klątwy na Drew. Zobaczymy:  
    • KyRenLo
      Gabe Kidd/David Finlay/Clark Connors podpisani oficjalnie w AEW: Tutaj można dodać, że Panem w środku było również zainteresowane WWE: Były zawodnik AEW Danhausen dołączył do WWE:
    • MattDevitto
      Niestety, ale dla Japończyków wygląda to coraz gorzej. I ja wiem, że współpraca z AEW, że jest jeszcze CMLL, ale sam roster New Japan z roku na rok przyjmuje obraz nędzy. Jak się tak zastanowić to oprócz zawodników z Japonii jedynym łakomym kąskiem dla federacji zagranicznych pozostał ZSJ...Jego odejście byłoby dla mnie podobnym ciosem jak strata AJ Stylesa przez TNA ponad dekadę temu. Niby wszystko idzie dalej, ale masz przylepioną łatkę drugiej ligi. Co gorsza - słabnący roster to tylko jeden
  • Dodaj nową pozycję...