Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

To coś nazywało się Haturi. Forum nazwaliśmy Hałturą lub Hałturią.

Było w między czasie jeszcze jedno forum. Nie pamiętam nazwy, ale dostałem tam admina jako "Latrell Spencer" :D

Ktoś kto to pamięta, też musi być dzisiaj wiekowy.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

22

• IIL

9

• DonCarlos

9

• The_Icon

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   991
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Pamiętam te forum. Było to w 2007 jakoś, ktoś założył sobie serwis na darmowym serwerze, gdzie rozdawali mody i adminy dla kogo pobadnie. Niechlujnie wbiliśmy tam pod śmiesznymi nickami i był niezły ubaw. :lol Nie pamiętam jednak finału tej historii ani adresu.

UW, to była w sumie dobra rzecz, bo podobnie jak poziom WWE trzymało kiedyś WCW, tak Hałturia motywowała wtedy do działania. :P

btw. jakie historie z sb, gadulca, itd. kojarzycie z dawnych lat? Pamięta ktoś okres, gdy Norbas "przebrał" się w czerwony kolorek vipa i wieczór w którym przyznał dla jaj admina Willemowi? :D

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Tamto smieszne forum to chyba sie nazywalo evolution czy jakos tak.

Tak myśle co najbardziej pamietam z moich początkow na bgz to wychodzi na to że klasyczną sentencje "My name is kondzio and i loved to fight" :P

91794957345e1dece60d6b.jpg

• Styl:  Jasny

Wiele zabawnych historii. Sam jestem zabawną historią, gdyż na forum sprowadził mnie nie kto inny jak WeeMan, który teraz jest śmiertelnie na mnie obrażony za to co powiedziałem o nim. No cóż bywa...

Siemka Urbeer, kope lat! :D Evo, to nie było czasem forum z którego razem z Avangerem i Hunterem trafiliście tutaj? :twisted: Masz do nich kontakty tak btw? ;)

• Reputacja:   6

Historia z Evo(lution) była chyba jednak inna, niech mnie ktoś poprawi, jeśli jestem w błędzie: Evo narodziło się jako odłam BGZ, i było efektem historii dziejących się wewnątrz i na BGZ. Ojcami Evo była część ludzi, którzy aktywnie brali udział w narodzinach BGZ. Hałtura nie miała z Evo wiele wspólnego raczej?

W porównaniu do UW, Evolution było o wiele bardziej profesjonalne i stanowiło realne zagrożenie dla odpływu userów z BGZ. UW to była banda dresów, Evo to były ziomki w garniturach (że tak pozwolę sobie porównać).

Sam pamiętam, że atmosfera fajna nie była wtedy, bo część załogi BGZ została tu, a część wyemigrowała na nowe forum. Wtedy chyba też po raz pierwszy częściej na forum tylko wchodziłem, niż cokolwiek pisałem - i tu i tu chciało się być, jednak każda z administracji średnio przychylnie patrzyła na taki brak zdecydowania. To wcale nie był wesoły i fajny rozdział w historii BGZ..

Niemniej potem nastąpiło pojednanie, które zaowocowało dołączeniem wielu nowych userów do BGZ (co w postach wyżej już zostało napisane). To był solidny kop, jeśli o nowe dyskusje chodzi, forumowe zabawy, konkursy, etc - forum ożyło i to bardzo. Jednak nie każdy tu wrócił, co było sporą stratą, stwierdzając przy okazji, że takie wojny to głupotą.

chcelatooo.png

Nazwy tego forum, na którym dostałem administratora ponieważ "Mógłbym wam administrować" - nie pamiętam. Nie było to z pewnością evolution. O Evo należałoby się zapytać z tego co pamiętam LK, lub Prezesa. Prezesa ostatni raz widziano kiedy forum było chyba na boo.pl. Albo coś już mi się miesza.

W sumie fajnie by było uszeregować pewne daty i uporządkować fakty. No ale do tego potrzebaby było jednak kilku powrotów.

Skoro Hell jest jeszcze z nami - przydałby się CycekZak1410 i Modzio V.

Trochę się panowie gubimy w zeznaniach. Evo, które osobiście przytoczyłem, to zupełnie inne forum od tego o którym wspominacie. :D W rzeczywistości były dwa fora o nazwie evolution. Te drugie, gdzieś z 2007 roku pamiętam osobiście, a te o którym piszecie kojarzę tylko z opowiadań. To musiał być 2006 rok. Nie było to czasem forum, które pablo modjo założył podstępem, aby wyczaić kto z userów chciał odejść? ;) Był jakiś taki motyw. No chyba, że to zupełnie co innego. :P

Prezes udzielał się również na tej wersji forum, ale administratorem był chyba tylko na poprzednich wersjach. pawelzaka1976 z podaną miejscowością w profilu można w sumie łatwo wystukać na facebooku. :8

Siemka Urbeer, kope lat! :D Evo, to nie było czasem forum z którego razem z Avangerem i Hunterem trafiliście tutaj? :twisted: Masz do nich kontakty tak btw? ;)

Ta to było to. Gdyby nie evo to bym nie trafił pewnie na BGZ. A z Avasem, Hunterem czy tam Kojotem to ostatni raz rozmawiałem bodajze w 2011 :P Człowiek przestał używać gg i sie urwały kontakty.

91794957345e1dece60d6b.jpg

• Reputacja:   4

Nie było to czasem forum, które pablo modjo założył podstępem, aby wyczaić kto z userów chciał odejść?

Dokładnie tak. Było jakieś tam spięcie chyba między nami i on założył to forum z legendkillerem, który to był rok dokładnie nie pamiętam. Później powstało inne forum o nazwie evolution i ono istniało dłużej.

A co do UW odsyłam do historii BGZ:

viewtopic.php?f=261&t=1653

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   6

Dobra, panowie. Namieszało się - pisałem o tym Evo, które "zostało stworzone z premedytacją, by pokazać, kto zdradzi". To się okazało dopiero potem, ponoć zagrywka bardziej humorystyczna, niemniej w efekcie ludzie nie docenili takiego strzała "forum shotem" przez łeb i niektórzy się obrazili. Nie ma co dyskutować, bo łatwo zrozumieć było obie strony (no tak, w końcu byli oni, i my - tylko diabli wiedzą, która strona gdzie stała i kto był kim wtedy). Było wtedy dość ostre zamieszanie, o ile kojarzę.

Inne Evolution (LK i Prezes) mozliwe, że kojarzę, bo oni faktycznie jakiś projekt rozkręcali wspólnie. Tylko, że mi się oba zlały w jedno.

Jeśli faktycznie to były dwie odrębne historie, to tu też były jakieś niesnaski, chociaż o ile kojarzę, to nie robili tego w złej wierze - no ale była groźba odpływu userów z BGZ i z punktu widzenia ówczesnych adminów można zrozumieć, że czuli w jakiś sposób zagrożenie (LK i Prezes byli w końcu jednymi z naj użytkowników na BGZ - zarówno jeśli chodzi o wkład w budowę samego forum, jak i rozkręcanie dyskusji i takie tam).

Dzięki IIL za sprostowanie i lekkie odkurzenie pamięci (cóż, to ciągle jak za mgłą się wydaje).

Edit: no i Norbi pozamiatał i zagadka się wyjaśniła. Btw: w tamtym temacie, co to linkacza dałeś, screeny już nie istnieją / skasowane - dałoby radę uploadnąć raz jeszcze? Wiesz, by temat był taki pełny i konkretnie "łał" :)

chcelatooo.png

Norbert, mógłbyś braciszka przyprowadzić co by się przywitaj ze starymi kolegami. ;)

• Reputacja:   4

Juz mu wspominalem o naszej akcji, mowił że zajrzy na forum :)

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   2

pawelzaka1976 z podaną miejscowością w profilu można w sumie łatwo wystukać na facebooku

I ty naprawdę myślisz brzydalu że pawelrzak1976 lat prawie 40ści w temacie od 1989 zwany dinozaurem jeszcze w swej młodości (jesli ją miał) potrafi obsługiwać fejsbuka? =))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Mimo że jest najdłużej panującym mistrzem w historii tego pasa, Lee Moriarty nie uważa się za największego ROH Pure Championa wszech czasów. Moriarty panuje jako ROH Pure Champion od ponad 580 dni. Przekroczył poprzedni rekord w 2025 roku, przebijając 350-dniowe rządy Nigela McGuinnessa z tym tytułem. Złamanie tego rekordu było dla Moriarty’ego „dziwnym” przeżyciem, bo ma ogromny szacunek do McGuinnessa. Moriarty i McGuinness stoczyli walkę o tytuł na ROH Final Battle 2025, gdzie zwyciężył M
    • Grok
      Ricky Sosa, wschodząca gwiazda międzynarodowej sceny indie, zadebiutuje w TNA Wrestling. W zeszłym tygodniu ogłoszono, że Sosa został wycofany z nadchodzącego turnieju 16 Carat Gold w wXw w Niemczech z powodu „wielkiej szansy kariery”. Ta szansa to wydarzenia TNA Wrestling w tym tygodniu w Atlancie – Sosa wystąpi dla TNA zarówno w czwartek (5 marca), jak i piątek (6 marca). TNA promuje Sosę jako „jedną z najgorętszych wschodzących gwiazd wrestlingu”, zapowiadając jego udział w tych eventach.
    • Grok
      Mimo że jest najdłużej panującym mistrzem w historii tego pasa, Lee Moriarty nie uważa się za najlepszego ROH Pure Championa wszech czasów. Moriarty jest teraz ROH Pure Championem od ponad 580 dni. Przekroczył poprzedni rekord w 2025 roku, pobijając 350-dniowe panowanie Nigela McGuinnessa z tym pasem. Złamanie tego rekordu było dla Moriarty'ego „dziwnym” uczuciem, bo bardzo wysoko ceni McGuinnessa. „To jedna z tych rzeczy, które wiele dla mnie znaczą, ale jednocześnie czuję się dziwnie z pow
    • Grok
      Penta poświęcił swoje zwycięstwo w walce o tytuł Intercontinental wszystkim, którzy kiedykolwiek w niego wierzyli. Na tymtygodniowym Raw Penta pokonał Dominika Mysterio, zdobywając pierwszy tytuł w karierze WWE. Gościł w podcaście No-Contest Wrestling tuż po emisji show i skomentował to, że wreszcie został Mistrzem Intercontinental – po wielu nieudanych próbach sięgnięcia po ten prestiżowy pas. „Człowieku, pierwsze wrażenie było szalone. Ale jednocześnie czuję, że emocje opadają, bo to dla m
    • Grok
      Gwiazda All Japan Pro Wrestling, Yuma Aoyagi, wraca na ring po odbyciu trzymiesięcznego zawieszenia. W listopadzie 2025 AJPW ogłosiło, że Aoyagi został zawieszony na trzy miesiące z 50-procentową redukcją pensji za swój udział w wypadku drogowym, do którego doszło po jednym z eventów promocji. Aoyagi nie doznał obrażeń w tym incydencie, ale pasażer pojazdu, w który wjechał, musiał być leczony z powodu urazu nogi. Ustalono, że Aoyagi, który prowadził auto z wygasłym prawem jazdy, spowodował kol
  • Dodaj nową pozycję...