Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy nowa stajnia ma szanse?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

beztytuuhtw.png

Czy nowa stajnia ma szanse?

New Hart Fundation

Witam wszystkich użytkowników BGZ. Otóż w tym temacie chciałbym poruszyć kwestię, która zaczęła się rozwijać na gali ECW z 12 maja 2009 roku. Mianowicie na tej gali odbyła się walka pomiędzy Finlay'em i Tysonem Kiddem. O ile walka nie należała do dobrych, to wydarzenia po walce były o wiele ciekawsze. Otóż niespodziewanie na ring wkroczył DH Smith. Syn British Bulldoga zdewastował Finlay' a na jego majteczkach widniał jakiś różowy wzór, podobny w stylu do Kidda i Nataly'i. Po tym od razu widać, że Natalya, Kidd i Smith tworzą nową stajnie. Cała historia z powstanie stajni zaczęła się, gdy profil Nataly przeniesiono do 3 brandu, a Tyson Kidd zadebiutował z tą właśnie divą u boku. Pojawiały się informacje na temat utworzenia stajni wraz z synem Bulldoga. Do tego na drafcie DH Smith na drafcie przeszedł na ECW. Sam DH Smith nie bardzo chciał dołączyć ze względu na to, że chciał być w Legacy. Jednak zasada "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" dała o sobie znać. W końcu Smith zadebiutował na ECW 12.05.09 r. To jak na razie koniec historii tworzenia się stajni, która prawdopodobnie ma się nazywać "New Hart Foundation". teraz należy należy się zastanowić, co da takie rozwiązanie Creative Team'u.

Do plusów z utworzenia nowej stajni napewno możemy wyróżnić to, że ECW dzięki temu będzie miało wreszcie swój, nowy, "Duch". Wreszcie na tych galach będzie więcej niż jeden ważny storyline. Nie mogę też narzekać na skład owej stajni (tzn. mogę, nawet to zrobię, ale to później). O ile DH Smitha umiejętności nie znam z prostego powodu - nie widziałem żadnej jego walki, to już o postaciach Kidda i Natalya'i mogę coś powiedzieć. Otóż Tyson to jeden z ciekawszych zawodników w ECW. Może i nie jest to dochodogenny zawodnik jak Sydal, nie mniej jednak Tyson ma dość dobre umiejętności, ba, nawet całkiem niezłe. Natalya to też

niezła diva. Z reguły przewijam jej walki (bo to diva jest), ale wiem, ze jakieś tam umiejętności posiada, i co nieco jej zdolności liznąłem. Zatem skłąd stajni z tych zawodników, co już w niej są to plus. Całkiem ciekawa inicjatywa ogólnie z tą stajnią jest. Chociaż tylko w moim uznaniu.

Mimo wielu pozytywów, które dostrzegam, widzę jeden ogromny negatyw... BRAK MAIN EVENTERA! Owszem, DH Smith, czy nawet Tyson Kidd to zawodnicy, którzy raczej daliby radę jako ECW championi, jednak brakuje mi jakiegoś porządnego wrestlera, który by pociągnął tą stajnię na szczyty. Nie wiem dlaczego, ale wciąż wydaje mi się, ze najodpowiedniejszą osobą do tej roli byłby Edge. Wcale nie potrzebne jest tutaj przeniesienie jego profilu do ECW. Mógłby po prostu przez występy na SmackDown! zarządzać grupą, pomagać im (może jakieś flirty z Tiffany?). Drugą sprawą jest to, że Tyson Kidd i Natalya nie są zbyt doświadczonymi zapaśnikami (Neidhardtówna połowa 2008, Kidd początek 2009), a DH Smith miał ogromne przerwy w występach... I zachodzi pytanie... Czy młoda krew podoła powierzonemu im zadaniu?

A co szykuje się na przyszłość? Obecnie mamy do czynienia z leciutkim feudem miedzy Finlay'em oraz Kiddem. Nie mniej jednak nie wydaje mi się, aby zarząd dalej to ciągnął. To byłoby głupie... 3 na jednego? Chyba, że dojdzie do tego Matt Sydal... Więc co do storyline'ów obecnie nie mam większych pomysłów. Aczkolwiek ciekawie by było zobaczyć feud na linii Natalya vs. Melina/Maryse o pas mistrzowski. Taka pomoc 2 panów napewno by jej posłużyła. A skoro panów jest dwóch to można by i powalczyć o Unified World Tag team championship. Napewno ciekawie by było, gdyby cała 3 śmigała z jakimś pasem, a potem stopniowe porażki, utrata pasu, rozpad stajni... A jak wam się wydaje, co sądzicie o tej sytuacje, jaką przyszłość wróżycie? To i wiele innych aspektów tego tematu zostawiam już wam

Zapraszam do dyskusji

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

2

• DonCarlos

1

• CezarMVP

1

• BRKSTRM

1

Top użytkownicy w tym temacie

Cóż, gdy pisałem dziś raport z tego ECW trochę przysypiałem przy walce Kidd'a z Finlay'em. Te ciągłe wykręcanie ręki, dźwignie itp. mnie nie kręcą. Ale nagle wpada DH Smith. Na mojej twarzy ukazał się uśmiech. Big boot, Hart Attack i wszystko jasne. Jest tam by założyć nową Hart Foundation. Pomysł zabójczo dobry. Prócz Main Event'ów lub walk Bourne'a na ECW wiało nudą. Walki może nie były aż tak słabe jak niektóre na RAW, ale wspaniałe też nie. Można było się spodziewać w ME kogoś z czwórki, Dreamer, Henry, Swagger i Christian. Wcześniej Bourne, Finlay i Kidd. Nic nowego, nie dał nic mini feud dwóch ostatnich. Nikt nie mógł wygrać czysto, ani Kidd ani Irlandczyk. Ale nagle pojawia się DH, dla którego widzę miejsce jako mistrz ECW, ale o tym później. Co do samej rodzinki to wyjść jest parę. Dominacja ECW, DH ma głowny pas a reszta pomaga mu go utrzymać, zawsze są w Main Even'cie, ale jeśli miałoby to nastąpić to jeszcze nie teraz. Musieliby potwierdzić swoją pozycję w federacji. Teraz Smith. Jest jedynym power wrestler'em w stajni. O ile można go tak określić. Podobno w FCW radzil sobie nieźle. Wchodzę na wikipedię, patrzę na jego moveset i co widzę? Jest nieźle. Parę efektownych suplexów, ogólnie jest dobrze. Tylko czy będzie to umiał wykorzystać w praktyce. Jestem ciekaw jego pierwszej walki one on one, może juz na kolejnym ECW? Pewnie z przyjemnościa będzie mi się oglądało jego walkę. Dla mnie to on będzie główną postacią w NHF. Mógłby nawet wtrącić się do feudu o pas już po JD, co wy na to? Co do ich pojawiania się na RAW bądź SD to na razie nie ma szans. Tyle ode mnie ;)

Są młodzi, są piękni(przynajmniej Nattie), są bardzo zdolni. WWECW to jest kuźnia młodych talentów. Tam można wypromować wrestlera, zbudować od zera jego pozycję. Po wyczerpaniu możliwości przenosiny do jednego z głównych rosterów i dalsze budowanie pozycji. DH, Tyson i Nattie są przyszłością. Brak main eventera nie powinien być przeszkodą, bo jak już napisałem, na ECW promuje się talenty. Oby New Hart Foundation się wybili, bo talentu mają co niemiara. A z kim mogą prowadzić feudy? W ten mini feud z Finlayem powinien się wtrącić Sydal. Po zakończeniu tego programu Unified Tag Team Championship dla Smitha i Kidda, Women's Championship dla Natalyi i tu powinny zacząć się problemy. Oczywiście nie od razu, ale po 2-3 miesiącach title reignu Kidd i DH powinni stracić pasy przez pomyłkę jednego z nich. Wtedy się kłócą, rozdarta Natalya związuje się z Kiddem, a DH znajduje sobie inną divę. Po co? Smith znajduje sobie dziewczynę, której celem jest pas należący do Natalyi. W tym czasie któryś z panów zdobywa ECW Championship. Kontynuując moje wywody myślę, że to powinien być DH Smith. Wtedy mamy dwa tagi. Tyson Kidd i mistrzyni kobiet Natalya vs mistrz ECW DH Smith i jego "dziewczyna". Na którymś PPV mamy Winner's Take All Match. Zwycięzcy zdobywają pasy. I od tego kto wygra powinna zależeć przyszłość całej czwórki. Wygrana powinna być sygnałem kto będzie pushowany w WWE. I tutaj pojawia się pytanie. Kto bardziej na to zasługuje? Moim zdaniem jest to Tyson Kidd. Widziałem kilka matchy Smitha i nie zachwycił. W obydwu widzę duży potencjał. Szybciej na szczyt powinien wspiąć się Kidd. Smith również powinien w swoim czasie znaleźć się bardzo wysoko. Jednak to siędopiero okaże. Czas pokaże na co stać tę dwójkę.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ogółem mówiąc pomysł na stajnie mi się nawet podoba. Wreszcie po długim czasie posuchy zaczęły się tworzyć stajnie. Tyle że spójrzmy prawdzie w oczy obie stajnie mają wielki problem - brak ludzi z najwyższej półki. Jasne jest Orton, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Stajnia bez kogoś ze szczytu nie ma prawa istnienia. Legacy istnieją tylko i wyłącznie dzięki Ortonowi. Co podtrzyma żywotność Hart'ów?

Wg. to że jak na ECW to i tak posiadają niezły skład. Roster ECW to obecnie wylęgarnia talentów które potem wędrują wyżej a w zamian na "Land Of Extreme" przychodzą płotki z FCW. Czy to dobrze? To już inny temat...

Wracając do konkretów - jak na razie bieda z nędzą... DH Smith, Kidd... To na chwilę obecną ludzie pokroju DiBiase czy Rołdsa których można podłożyć w handicapie. Nie znaczą nic. Natalya to inna sprawa - to diva, tam może odnieść sukces bez problemu, tyle że main-eventerka nie wiele pomoże Fundacji... Wspominasz o pasach tag, ale czy One są warte zachodu? Dla zwykłych zawodników Ich pokroju pewnie tak - ale dla ludzi budujących stajnie której korzenie sięgają Breta Harta czy Jim'a Neidharta zdecydowanie nie. Pas World musi być - nie ma ciula we wsi... I nie mówię o pasie ECW, tylko o WHC przynajmniej. Choć patrząć na historię fundacji to tylko Bret wybił się ponad tagi i interkontynentalne... Ale dziś to co innego - chcesz coś znaczyć musisz być mistrzem. I to nie mistrzem a'la Santino Marella... Tylko czy któryś z Nich ma szansę wybić tak mocno do góry?

Szczerzę mówiąc - złamanego grosza bym na to nie postawił ;) Tak więc musimy poszukać im kogoś kto przyłączy się do stajni. Czy jest ktoś taki w federacji - Łajt wspomina o Edgu. Niezły pomysł, ale czy poza narodowością coś łączy Go z Hartami? Chyba nic... A jak dla mnie podobnie jak w przypadku Legacy trzeba zachować twarde warunki - członek NHF musi miec z Hartami coś wspólnego! Czy jest ktoś taki w WWE? Nie bardzo... Choć może...

Nie przypadkowo wspomniałem tyle o Legacy - w końcu zarówno NHF jak i grupa Ortona to potomkowie dawnych sław. Może to nie taki stopień "zażyłości" jaki powinien być, ale z braku laku... Chodzi mi o współprace na linii Legacy - NHF. Orton obecnie ma problemy z Klockiem który wyeliminował obu jego kolegów, tymczasem młodzi z ECW potrzebują promocji... Oczywiście współpraca, ale bez żadnego wcielania do Legacy. Wspólna pomoc i tyle... Wtedy ścierpiałbym brak rasowego main-eventera w NHF i zadowoliłbym się panowaniem w ECW

Co Wy na to? :)

• Reputacja:   1

członek NHF musi miec z Hartami coś wspólnego! Czy jest ktoś taki w WWE?

Pewnie, że w WWE jest ktoś taki Edge'a już przytoczyli - uczył się u Bret'a i Stu.

Następny następny Jericho - rónież wychowanek Stu.

Niby nic, ale zawsze mogą przyjść i powiedzieć, że kiedyś rodzina Hartów zrobiła coś dla niego to teraz on mógł by zrobić coś dla rodziny Hartów być ich mentorem, uczyć ich itp. oczywiście, któryś z nich (Edge, Jericho) z problemem zdobycia pasa nie miałby najmniejszego problemu.

Co do powrotu samej Hart Foundation ciekawy nie ma co kolejna stajnia w WWE jak najbardziej, ale tak pojawili się z dupy zamiast na jakimś PPV już w walce o coś to tak z dupy Finlay'a zgnoić - to zrobić może każdy nawet Dżak Szwagier.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Coprawda mi walka Finlaya i Kidda się podobała, ale zrobiła się dużo ciekawsza po wejściu i zniszczeniu Finlaya przez tego 'pana'

Otóż niespodziewanie na ring wkroczył DH Smith. Syn British Bulldoga

no i właśnie twarz tego pana bardzo mi kogoś przypominała, no a teraz już wiem kogo :thinking:

Ale wracając do topicu. Utworzenie nowej stajni to na pewno dobry pomysł. Zawsze coś nowego, mogą ciągnąć się za tym nowe storyline'y, nowe feudy itd. Kidd to młody, rozwijający się i zdolny zawodnik. Natalya to śliczna jak i również zdolna, dodająca całej stajni uroku, diva. DH Smith, o którym dużo nie wiem, wygląda na potężnego wrestlera pokroju np Kozlova. Cała trójka jest młoda, zatem może nieźle zawojować.

Jest ten mini feud Kidd vs Finlay, ale gdy sytuacja ma się tak, jak obecnie, to 3 na 1 większych szans by nie miało (kojarzy mi się coś ala Legacy vs Hunter), a co za tym idzie, jeśli zarząd chciałby ciągnąć dalej ten feud, to Finlay musiałby skołować sobie kolegów. Niby jest Evan "Air" Bourne, który też miał tam jakieś spięcia z Tysonem, ale osobiście nie widzę ani współpracy Irlandczyka z Evanem, ani ogólnie feudu jako całości.

Zgodzę się tutaj z kolegami, że potrzeba jakiegoś main-eventera, żeby stajnia mogła się rozwijać i piąć się w górę. Jak na razie w New Hart Foundation moim zdaniem nikogo takiego nie ma... Pomysł z Edge'm wydaje mi się ostro skrajny, ale czego to ludzie nie wymyślą... :thinking:

Myślę, że musimy poczekać na rozwój sytuacji. :t_up:

Dla mnie to on będzie główną postacią w NHF.

To chyba nie podlega żadnej dyskusji. No chyba, że ktoś inny dojdzie do stajni. Póki co DH Smith, przynajmniej z wyglądu, wygląda jak przywódca grupy. Tyson Kidd mimo wszystko nie wygląda na osobę dominującą. Co najwyżej w jakimś cruiserweightowym Teamie z kimś kiepskim. DH jakoś jednak wygląda i nie można mu zarzucić, że nie wygląda jak przystało na szefa NHF...

po 2-3 miesiącach title reignu Kidd i DH powinni stracić pasy przez pomyłkę jednego z nich.

Również jestem zdania, ze stajnia nie przetrwa dłużej aniżeli 6 miesięcy, a taki scenariusz wydaje się najciekawszy :) Kidd próbuje zakantować, np. uderzyć rywala pasem, podczas gdy sędzia nie patrzy, omyłkowo trafia Smitha. Smith się wkurza, atakuje Kidda, mamy feud, a DH przechodzi Face turn. Druga opcja to DH Smith, jako syn dawnej gwiazdy przechodzi do Legacy (ile o tym się pisało w newsach). Kidd i Natalya(jako para) przechodzą face turn i feudują ze Smithem, Legacy stawia warunek: Pokonanie Kidda (z Nataly'ą?) w jakiejś hardcore stypulacji. Oczywiście Smith musiałby wygrać wtedy. Jakoś ciężko mi jest sobie wyobrazić rozbrat tej stajni bez heel/face turnu...

DH Smith, Kidd... To na chwilę obecną ludzie pokroju DiBiase czy Rołdsa

DiBiase tak, Rołdsa nie. Kidd nie zamula w ringu, podobno niedawno zaliczył świetny występ w FCW(ale z kim - Low Ki). Rołds natomiast to cienizna, nawet sam Milion dollar man jr. nie potrafi z niego wykrzesać ani krzty umiejętności zaciekawiania...

Pas World musi być - nie ma ciula we wsi...

A kto powiedział, że każda stajnia musi być Main Eventowa. Oni mogą się kręcić w main Eventach ECW, Upper MidCardzie wyższej jakości galach, ale nie sądzę, by wybili się do World title. Nikt, powtarzam Nikt nie mówił, ze to będzie Main Eventowa stajnia. To, że zazwyczaj tak było nie oznacza, że teraz też tak musi być.

Poza tym mówił ktoś, że pas Tag team jest ch**a wart. No i co z tego? Ważne nie jest to, że ranga pasa to 0, ale to, że jest to pas drużynowy. Tu nie będzie tylko chodzić o indywidualne trofea, ale też o pasy teamów. Zresztą pasy Tag team mogą być też przepustka do przyszłego feudu między członkami. Pasy Tag team mogą odegrać poważną rolę w karierze tej stajni. Co do pasa Tag team, jestem wyraźnie na tak. Podstawą powinien też być ECW title, który także może zadecydować o losach. Przecież może być tak, że Smith przez nieudolną pomoc może n ie zdobyć pasa ECW. Co będzie argumentem do feudu na linii Kidd i Smith. W rękach stajni Powinien się pojawić jeszcze pas Womens Championship... Ale on już nie odegra żadnej roli w rozwoju, czy upadku NHF. Badzias jeszcze coś gadał, że pojawienie ni z dupy. W sumie tak, ale to byłoby bardziej nieprzewidywalne, aniżeli wstawienie do Kart Kidd vs. Finlay i tam miałby debiutować. W sumie do tego się zbytnio nie przyczepiam... Źle aż tak nie było, choć na pewno możnaby było to rozegrać dużo lepiej.