Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Umcia Umcia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

umaga+vs+the+undertaker.jpg

Dyskusja ta poświęcona będzie Samoańskiemu Buldożerowi Umadze. Jak wiemy na ostatnim Smackdown powrócił po kontuzji i znokautował Punk'a po walce Punka z Edgem. Jest to kolejny powrót Samoańskiego wrestlera. Ostatnio powrócił i po dwóch bodajże tygodniach nabawił się ponownie kontuzji , teraz wraca raz jeszcze i co dalej? Zaczął od mocnego uderzenia , nie ma rozwałki na jobberkach , nie było wielkich filmików opisujących jego powrót a wejście po walce i nokaut. Czy to znaczy że Umaga nie będzie zajmował się jobberkami a wskakuje do Main Eventu? Jak wiemy Umaga jak na swoje gabaryty dysponuje świetnymi umiejętnościami w ringu jak i świetną szybkością. W swoim dorobku posiadał IC title i jak większość uważam że zasługuje na WHC. No właśnie...Umaga jest na SD i może zamieszać w Main Eventach , jak wiemy Punk chciał wykorzystać walizeczkę...czy jest możliwe że Umaga mu ją odbierze albo że po walce Edge vs Jeff Hardy wtargnie Punk a po Punku Umaga będzie domagał się w swoim języku walki o pas? A może po prostu Umaga zostanie wrzucony do mid carderu jak Kane i tam będzie walczył? Ogólnie temat do dyskusji i mam nadzieje że ktoś tam odpowie na niego

:)

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anonymus

3

• Gracjano1674325904

2

• Astaroth

1

• Łajt

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Temat jest z goła ciekawy, choć podobny już powstał, ale to nie to samo (autorstwa Qatra http://forum.bgzwrestling.pl/viewtopic.php?f=73&t=20214). Sytuacja Umagi po drafcie na SmackDown! mogła się wydawać co najmniej tragiczna. Draft do niebieskiego brandu miał obfitować w dość duży push Samoańczyka. Miał feudować z The Undertakerem. Jednak los chciał inaczej i na jednym z House Shows Umaga doznał kontuzji (bicepsa?). Wreszcie w lutym Samoan Buldger powrócił... Rozwalił 2, czy tam 3 jobberków i dostał walkę z Tryplem w Main Evencie. Niestety, Umaga w wyniku upadku za ring doznał kolejnej kontuzji (chyba nogi tym razem). No straszna sytuacja. Teraz nagle powraca, nokautuje Punka.

Co będzie teraz z Umagą? Wydaje mi się, że będzie krótki, mało znaczący feud z Umagą. Pewnie Umcia przegra, ale to będzie raczej takie przetarcie do dalszych występów na SD! Zachodzi pytanie, czy Punk mający walizkę powinien zajmować się Samoańczykiem? Hmm... Wydaje mi się, że Straight Edge powinien kręcić się wokół Edge'a i straszyć go swoim kontraktem. Jest również dość dziwna opcja, mianowicie kradzież walizki, czy też zdobycie jej przez Umagę. Jak dla mnie pomysł dobry... Kto wie, może w początkowych planach to Umaga miał być tym Heavyweightem w Money in the banku. Może to Umaga miał wygrać walizkę? Jednak odbiór walizki byłby zeszmaceniem Punka do kwadratu. Więc myśląc w przyszłość... Edge traci na Judgement pas na rzecz Punka i zajmuje się Tryplem. CM Punk, new World Heavyweight Champion feuduje z Umagą i może, może Umcia pohasałby z pasem mistrzowskim z miesiąc, czy dwa... Ciężko by było sobie wyobrazić Umagę z pasem wagi ciężkiej w WWE, jednak umiejętności ma niesłabe i mistrz Umaga to dla mnie byłby +...

Zaczął od mocnego uderzenia , nie ma rozwałki na jobberkach , nie było wielkich filmików opisujących jego powrót a wejście po walce i nokaut.

EEE... tzn. tak: Przy pierwszym powrocie były różne proma, zapowiedzi itp. Po powrocie były też rozwałki na jobberkach, 2 czy tam 3 :) Potem znikł, i WWE postanowiło nie robić znowu prom powrotu, bezsens to by był, zresztą dzięki temu uzyskali niezły element zaufania :)

Hmm... Umaga to jeden z najlepszych 'mocarzy' w WWE moim zdaniem. Silny, duży, ma swojski, ciekawy gimmick, do tego całkiem zwinny, jak na swoje gabaryty. No i miał chłopak pecha, bo najpierw jedna kontuzja, potem druga, no i więcej przeleżał on w domu jedząc zupę, niż pokazując ozor na ringu.

Gdy zobaczyłem go na piątkowym SmackDown! gdy wali bombę Punkowi, byłem mocno zdziwiony, gdyż dawno nie widziałem go na ringu. Przez głowę przeszła mi wtedy myśl... Wielki powrót? Trochę na to liczę, bo nie miałem wiele okazji widzieć tego zawodnika w akcji, a chciałbym :)

Liczę na to, że nie Umaga nie skończy tak, jak na tę chwilę Kozlov, który z jednej strony pierdzieli o dominacji i 'superior russian athletes', a z drugiej rozwala jobberów, którzy są tak samo słabi, jak i żałośni. Chciałbym, żeby dalsza kariera Umagi tak nie wyglądała...

Co dalej z Umagą?

Jednak odbiór walizki byłby zeszmaceniem Punka do kwadratu

tu się zgodzę w 100%. Punk drugi raz z rzędu ma walizkę i drugi raz z rzędu nie przyniosłoby mu to prawie żadnych profitów. Bez sensu

Moje zdanie na temat Umagi jest takie jak kolegów, którzy wypowiadali się przede mną: Umaga prędzej czy później zakręci się wokół WHC pasa. Zapewne będzie to po tym, jak Punk zdobędzie go na JD, ale może nie tak od razu, żeby Mr. Money In The Bank mógłby się nim trochę nacieszyć.

Ogólnie chciałbym, żeby Umagi było trochę więcej na SD :t_up:

Na pewno nie chciałbym aby Punk stracił walizkę, bezsens robić kogoś zwycięzcą żeby miał stracić taki tytuł nie wykorzystując go.

W newsach nic nie było pisane nt. powrotu Umagi, myślę że przybył na SD! na chwilę, to było takie jakby promo jego powrotu, jeszcze pewnie na stałe nie wrócił.

Osobiście nie chciałbym widzieć Umagi w feudzie z Punkiem, różnica warunków fizycznych tych zawodników jest zbyt duża, nie wiem nawet czy punk podniósł by go na GTS'a stąd obawy o jakość walk, pewnie większość walki by jobbował, dużo nearfall'i by do ich walki nie wsadzili.

Chciałbym aby CM Punk feudował z Jericho, a Umaga - z Undertaker'em lub z Kane'm - dla Kane'a odpowiedni push, dla Takera odpowiednie wyzwanie.

Mam nadzieje że wkrótce go zobacze na Smackdown!, ale oby nie w feudzie z Punkiem.

Myślę, że to wbicie Umagi to promo, a on powinien powrócić troszkę później.

Nie wiem, czy Umaga powinien feudować z Kane'm, no chyba, że Big Red Maszin dostanie push(w końcu?), to może będzie ciekawie.

A co do feudu Punka z Jericho - Tak, mógłby być ciekawy.

Walizka - Umaga imo nie zabierze Punkowi walizki, bo to nie ma sensu. Nie po to ją wygrał, że jej nie wykorzystać. Chociaż, ponieważ ma ją drugi rok z rzędu, może jakaś sensacja? Mimo to nie wyobrażam se Umagi biegającego z walizką.

To teraz moja mowa :D .

Umaga miał 2 kontuzje jedną jak powiedział Whitedruid na Houseshow'ie i drugą na SD! w walce z Tryplem.

Eddie to bardzo dobry zawodnik który potrafi stworzyć dobrą walkę.Nie był na Wrestlemanii nie był na Backlashu przez kontuzje.

Myślę że te ataki na Punk'a przyniosą korzyść któremuś z zawodników mam na myśli Kane'a(który stoczył 3? walki z CM Punkiem) oraz Umagę.

Przyszedł po kontuzji i powinien dostać większą rolę w WWE.

CM Punk zdobył walizkę MitB drugi raz z rzędu,gdyby Umaga odebrał ją od Punk'a byłby to dla niego wspaniały push.

Ale jest też druga możliwość która może być bardzo prawdopodobna.

Niech Eddie zawalczy o IC Champ.Jak zapewne wiemy utracił on ten tytuł w roku 2008 na ONS na rzecz Jeff'a Hardy'ego.

Myślę że nie byłoby problemu gdyby Umaga wyzwał na pojedynek obecnego IC Championa Rey'a Mysterio.

Przemyślałem sprawę i myślę, że Umaga powinien feudować z... Maryse! :thinking: Ma warkoczyki, cycki większe od niejednej divy, więc w czym problem? :rotfl:

Ale wracając :roll: Będziemy mieć podobnież walkę na JD Umaga vs CM Punk, która moim zdaniem nie ma sensu. CM powinien zająć się wykorzystaniem walizki przeciw Edgowi, no a Umaga... Umaga powinien zacząć jakiś ciekawy feud, no i tutaj nasuwa mi się to, co kolegom - Kane. Red Monster również cierpi na brak pushu, a zatem jakby się 'pokłócili' to obu zawodnikom by to posłużyło. Poza tym panowie są podobnych rozmiarów, więc są godnymi przeciwnikami w moim przekonaniu. Doszłoby do zderzenia ciekawych gimmicków :thinking:

Myślę że nie byłoby problemu gdyby Umaga wyzwał na pojedynek obecnego IC Championa Rey'a Mysterio.

zupełnie nie widzę feudu Umagi z Reyem, jak dla mnie nie za mądry pomysł :P

...swoją drogą, jak ten Umaga zapnie na sobie pas... :thinking:

zupełnie nie widzę feudu Umagi z Reyem, jak dla mnie nie za mądry pomysł

Wyszła by kiszka większa niż feud z Kane'm Rey'a. Zupełnie nie dopasowani o siebie wrestlerzy. Umaga jakby jeszcze musiał zajobbować Rey'owi to byłby koniec świata a pewnie tak by było. dlatego miejmy nadzieję że nie będzie takiego feudu. Z Kane'm? Już był feud który nie wyszedł najlepiej , więc miejmy również taką nadzieje że takowego feudu też nie będzie raz jeszcze , bo tamten powiedzmy sobie szczerze był beznadziejny na ringu jak i poza nim.

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

Umaga jakby jeszcze musiał zajobbować Rey'owi to byłby koniec świata a pewnie tak by było. dlatego miejmy nadzieję że nie będzie takiego feudu.

no miejmy nadzieję, bo to by była tragedia...

No ale jeśli nie z Kane, to z kim innym? CM Punk będzie zajęty odbieraniem pasa Edgowi. A jeśli Umaga zabierze mu walizkę (w co nie wierzę specjalnie), lub Cm zdobędzie pas, ale straci go na rzecz Umagi, no to będzie wydymanie Punka po całości. Dlatego moim zdaniem albo feud z Kane, a wtedy obaj panowie zyskują na tym 'rozgłos' albo feud z Punkiem, ALE po jakimś czasie, żeby nie zeszmacić go za szybko. Inna sprawa, jeśli Edge obroni pas. No ale to dowiemy się na JD :roll:

Jak dla mnie Umaga to na obecną chwilę najlepszy power wreslter w całym WWE. Dobry gimmick, spora siła,a przy tym nie jest drewnem, ale naprawdę dynamicznym zawodnikiem. Gdy jest w formie potrafi całkowicie zdominować walkę, nawet gdy rywalami są same gwiazdy (No Way Out 2008). Głównym problemem i przyczyną dla której jego największym osiągnięciem jest Intercontinental title jest jego niesamowita kontuzjogenność. Gdyby nie kilka potknięć na drodze w jego karierze być może zdołałby się już zapisać w historii jako World Heavyweight champion.

Wydaje mi się, że dla Umci szykuje się spory push. Na SmackDown jest bardzo luźno, a zarazem ciekawie, dzięki czemu tacy zawodnicy jak Samoański Buldożer mają szansę na Main Eventy. Rajd po jobberach został już ukończony, dlatego Umaga zabrał się od razu za Punka. Postanowiono zamiast znowu przypominać jaki on silny w walkach z kolejnymi słabeuszami, po prostu wreszcie dano mu okazję wykazać się w jakimś grubszym feudzie. Całe zamieszanie z Punkiem (najpierw Kane, teraz Umaga) prowadzi do jednego - Punk traci walizkę. Cholernie taka perspektywa mi odpowiada i to nie ważne czy neseser zgarnia Big Red Machine, Samoan Buldoger, czy jeszcze ktoś inny.

Whitedruid napisał(a):Jednak odbiór walizki byłby zeszmaceniem Punka do kwadratu

tu się zgodzę w 100%. Punk drugi raz z rzędu ma walizkę i drugi raz z rzędu nie przyniosłoby mu to prawie żadnych profitów. Bez sensu

Ekhem, żadnych profitów? Punk z midcardu i nic nie wartego miejsca na ECW dzięki jednej walizce skoczył do Main Eventów, zdobył pas WHC, który trochę potrzymał. Poza tym nie stracił go, musząc uznać wyższość jakiegoś rywala, ale po ataku Legacy. A jakby tego było mało, w ramach rekompensaty dostał World TT title z Kingstonem i IC title. Jeśli to nie są wystarczające profity, to ja już nie wiem. Poza tym Punk wcale nie musi oddawać walizki za darmo. Może ją postawić na szali w walce z dowolnym rywalem, po czym stracić w pięknej walce. Wcale nie uznałbym tego za zeszmacenie...

Edge traci na Judgement pas na rzecz Punka i zajmuje się Tryplem.

Nie wiem jak wy, ale ja na pewno nie chciałbym powtórki z rozrywki i identycznego wykorzystania walizki przez tą samą osobę na tej same osobie w ten sam sposób.

_______

I tak na marginesie:

Jak zapewne wiemy utracił on ten tytuł w roku 2008 na ONS na rzecz Jeff'a Hardy'ego.

Z tego co wiem Hardy zdobył pas od Umagi pod koniec 2007 roku na RAW.

Co będzie teraz z Umagą? Wydaje mi się, że będzie krótki, mało znaczący feud z Umagą. Pewnie Umcia przegra, ale to będzie raczej takie przetarcie do dalszych występów na SD!

Ciekawe, nie powiem :lol

Umaga to jeden z zawodników który ma spory potencjał. Jak zostanie dobrze poprowadzony potrafi skleić bardzo fajną walkę.

Może i dobrze że zaatakował CM Punka, ponieważ mogą oni sklecić fajne widowisko( jakaś stypulacja dodała by jeszcze smaczku pojedynkowi ale nie wybrzedzam :) ) Ale co w związku z tą walką Umaga wygra lecz co mu z tego przyjdzie? Ja sądze że jakoś wcisną Umage (bądź zabierze walizkę CM Punkowi (nie zaszkodiło by to mu i tak jest dobrze promowany) do walki o World Heavyweight Championship i wygra go. Byłby to ogromny plus i push dla Buldożera.

Widziałbym to tak Edge => Umaga => potem feud z Jeffem lub Chrisem

Wszyscy panowie mają spory potencjał więc wynikłoby z takiej walki fajne widowisko(szczególnie że następtną galą będzie Extreme Rules więc jakaś Extremalna walka... :t_up: )

Daimon napisał(a): Whitedruid napisał(a):Jednak odbiór walizki byłby zeszmaceniem Punka do kwadratu

Akurat zgadzam się z Eddym CM Punk jest jednym z ważniejszych wrestlerów w Smackdownie (okaże się czy zrobią z niego pożytek :P ). Przez cały czas nie próżnował na RAW tylko zbierał pasy:World Heavyweight Championship później TT a na koniec IC nie zapominajmy jeszcze o obu walizkach zdobytych na Wrestlemani :P Wolałbym aby to Umaga przejął walizkę i zdobył pas a CM punk niech zajmie się kimś innym lub pasem Intercontynentalnym.

Umadze potrzebny jest push, natomiast CM Punkowi nie zaszkodzi jak by nie zdobył jeszcze raz złotego pasu :)

(jakby były jakieś błędy to mnie porawcie- napiszcie w wiadomości- ja się dopiero uczę :) )

681b5e39b1615143.jpg