Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dam teraz kilka moich prac z booking

Do tygpdniówek dałem prawie taką samą nazwę jak w WSF ,ale nie miałem innego pomysłu.

1 Tygodniówka

JS: Joey Styles

JD: Joe Don Smith

JS: Witamy z Sztokholmu na pierwszej gali Thursday Night Boom .

JD: Dzisiaj poznamy pierwszych mistrzów. Gala zapowiada się naprawde ciekawie

JS: Więcej zaczynamy ,przed nami pierwsza walka.

1. One Fall Match for PWO Champion.

Kiyoshi vs. Shelton Benjamin

Walka się zaczyna. Zawodnicy łapią się w klincz.

Kiyoshi przewraca swojego rywala i wykonuje serię kopow w jego tors.

Kiyoshi odbija się od liny i próbuje wykonać Leg Drop,

Shelton robi unik, wstaje ,lecz po chwili dostaje Clotshline

Próba pinu 1, 2...

Wstają, znowu klincz, Shelton wykonuje Atomic Drop.

Kiyoshi podnosi się, kolejny klincz,

Shelton wpycha Kiyoshi w narożnik

i wykonuje Irish Whip, próbuje powtórzyć tę akcję ale Kiyoshi kontruje Big Bootem.

Wchodzi na narożnik i czeka aż Shelton wstanie,

po czym skacze i robi Axe Handle.

Kiyoshi Podnosi Benjamina i wyrzuca go za ring.

Sędzia zaczyna odliczanie 1,2,3,4,5

Shelton wraca do ringu.

Kiyoshi wchodzi na narożnik, skacze...

ale Shelton odsuwa się!

Kiyoshi leży na środku ringu ,a Shelton wstaje i...

wykonuje na Kiyoshi , Paydirt ,po czym kładzie się na rywalu.

1,2,3 Shelton Benjamin zostaje pierwszym Professional Wrestling Organization Champion.

JS: Zasłużone zwycięstwo Sheltona!

JD: Masz rację Joey.

Na ekranie pojawia się promo najbliższej gali jaką będzie Cage Blood.

JS: Czas na kolejną walkę. A będzie top walka tag teamów.

JD: Łooo...to może być walka jeśli w składzie jest kobieta i mężczyzna.

2. Single Match

Taylor Wilde &William Regal vs. Awesome Kong & Masa Saito

Zaczynają panie.

Wymiana ciosów, Awesome wykręca rękę Taylor i trzyma ją w Hammer Locku.

Taylor kontruje łokciem, odbija się od lin i Clothsline...NIE!!

Kong zatrzymuje Taylor i wykonuje Chokeslama ,po czym robi zmianę z Saito

Saito stoji i czeka ,aż Taylor robi zmianę z Williamem. Wilde wstała i robi zmianę z Regalem. William od razu dostaje serię punchy w tors. Po czym potężnego Clothsline.

Regal leży na macie ,a Saito wykonuje Leg Dropa ,po czym podnosi Regala i

Wykonuje JackHammera. Saito podnosi nogę rywala i

1,2,3.

JS: Wyniki do przewidzenia w takim składzie ,każdy wygra.

JD: Masz rację. Ale widziałeś jak pięknie zachował się Masa.

JS: O weź przestań się roszczulać.

*Backstage*

Pokój General Managera.

Yoshitatsu rozmawia z Jose Valleją.

Jose: O witaj Naofumi.

Naofumi: Co witaj ,czemu nie dostałem na debiutanckiej gali ,żadnej walki, tylko jakiś

Upośledzony Festus i olbrzym Khali.

Jose: Wiesz ja tu jestem przywódca a nie ty. Więc nie musze ci się tłumaczyć.

(Rozmowę przy drzwiach podsłuchiwał Festus)

Naofumi wychodzi i dostaje serię punchy od Festusa.

Po czym Festus podnosi Naofumiego i rzuca na drzwi od szatni.

Festus: Następnym razem nie mów że jestem upośledzony.

JS: Co tam się działo. Mam nadzieje że Naofumi nie będzie chcial wtrącic się do ostatniej walki.

JD: No może wyniknąć coś ciekawego z tej sytuacji.

JS: Ale już teraz ostatnia walka dzisiejszego wieczoru.

3. Main Event for PWO Heavyweight Champion.

Great Khali vs. Festus

Gong!

Pierwszy do ataku ruszył Festus ,lecz Khali zatrzymał go Big Bootem.

Khali wykonuje serię chopów w tors przeciwnika.

Po czym spycha Festusa do narożnika i wykonuje Irish Whip.

I jeszcze raz to samo ,wygląda na to że Festus jest pół przytomny.

Khali pcha Festusa na liny i Clothsline. Festus pada na ring.

Khali wykonuje Leg Dropa ,po czym podnosi Festusa i...

Na ring wbiega Yoshitatsu i uderza Festusa krzesłem kilka razy w tors.

Sędzia próbuje wygonić Yoshitatsu z ringu lecz ten go nie słucha i

szaleńczo atakuje Festusa. Yoshitatsu podnosi nogę Festusa sędzia

zaczyna odliczanie 1,2 Khali przerywa pin i wykonuje Baldo Bomb na oby dwóch.

Po czym przypina Festusa.

1,2,3 Great Khali wygrywa.

JS: Walka ciekawa ,teraz już wiadomo że szykuje się jakaś większa afera.

JD: No... Chodź mam nadzieję że Festus wyjdzie górą z tej afery. Po tym co pokazał na BackStagu.

JS: A na dzisiaj to już wszystko, czekamy na wielkie emocje za tydzień.

1 Gala "Steel Day"

Steel Day

Zaczyna grać theme gali ,czyli AC/DC – War Machine i piękny pokaz pirotechniczny.

JS: Witamy państwa przed telewizorami i w hali Van Andel Arena w USA.

JD: A witają państwa Joey Styles.

JS: I Joe Don Smith.

Reklamy

Promo walki o pas PWO Champion.

Promo walki o PWO Heavyweight Champion.

Promo koncertu The Offspring

JS: Za nami już pierwsza ,walka pomiędzy Volador Jr. ,a staruszkiem Blue Panther.

JD: Walki państwo nie zobaczą przed telewizorami ,dlatego ,że był to Dark Match. Ale mogę państwu powiedzieć ,że w pięknym stylu walkę wygrał ,odchodzący z federacji Blue Panther.

JS: A już teraz przed nami pierwsza walka wieczoru. A konkretnie walka feudu.

Match 1: Festus vs. Yoshitatsu

Steel Cage Match

Victor Quińones: Jako pierwszy ,na ring wchodzi Festus.

A tuż za nim podąża jego przeciwnik Yoshitatsu.

Klincz i Festus przewraca Naufomi.

Seria Punchy w wykonaniu Festusa i Irish Whip na liny.

Yoshitatsu powoli się podnosi ,lecz dostaje Clothsline ,po czym Festus podnosi go i rzuca nim o klatkę. Naufomi leży w narożniku. Festus to wykorzystuje i kolejny Irish Whip.

Festus wynosi Japończyka na ,środek ringu i PowerBomb...Nie!! Z góry klatki skacze

Kenny Dykstra i wykonuje Sweaton Bomb na oby dwóch. Festus i Yoshitatsu j odsuwają się i Kenny trafia na matę. Festus nie czeka i wykonuje Clothsline na Naufomi , po czym podnosi Dykstre i wykonuje PowerBomb. Festus się obraca w stronę Japończyka i dostaje serię chopów w tors ,po czym pada na matę. Naufomi wchodzi na naroznik i wykonuje Frog Splasha. Festus leży na macie ,a Japończyk zaczyna okładać pięściami Dykstre ,po czym

rzuca go na klatkę. W miedzy czasie Festus się przebudził i zatakowal Japończyka od tyłu serią punchy. Yoshitatsu ,leży na macie ,a Festus wykonuje Leg Dropa ,po czym podnosi

Naufomi i PowerBomb...Nie ,Japończyk się wyrywa i Roll Up 1...2... KickOut. Festus wstae i od razu seria punchy od Naufomi. Japończyk chce wykonac Clothsline ,lecz Kenny odzyskuje przytomność i podstawia haka Yoshitatsu. Japończyk wpada w ręce Festusa i PowerBomb. Ale co to Festus nie zamierza pinowac rywala ,lecz atakuje Dykstre ,po czym wpycha go w narożnik. Festus podnosi Yoshitatsu i kolejny PowerBomb. Festus powoli wchodzi na górę klatki i... skacze na Japończyka ,a jednak nie Yoshitatsu się odsuwa i Festus trafia przednią częścią ciała na matę. Japończyk powoli czołga się do Festusa i podnosi jego nogę 1...2...KickOut... Japonczyk się nie poddaje i wchodzi na narożnik ,po czym wykonuje Frog Splasha ,na Festusa. Z klatki ucieka Kenny Dykstra...ale co to ,Kenny wrzuca do klatki ,krzesło. Japończyk podnosi je i zaczyna potężnie nim uderzać Fstusa ,po czym wpycha go w narożnik i seria punchy. Festus ,ledwo co stoji na nogach ,a Japończyk wykonuje DropKicka i przypina Festusa. 1...2...3... Yoshitatsu wygrywa ten pojedynek.

Japończyk coś kombinuje z Kennym ,po otwarciu klatki. Widac że dwaj wrestlerzy doszli do porozumienia i zmierzają w stronę Festusa. Kenny idze przodem ,a Japończyk łapie go za ramię ,po czym Dykstra się odwraca i dostaje DDT. Japończyk schodzi z ringu w heatcie

Publiczności. Japończyk jednak łapie z mikrofon i mówi:

- Widzisz Festus ,jednak ja nadal jestem lepszy i lepszym zostanę. A ty Kenny dałeś się nabrać ,bo jesteś głupcem ,nie wiem po co mieszałeś się do mojej WYGRANEJ!! Walki.

Wygrywa:: Yoshitatsu

JS: Co za walka ,naprawdę trzymała cały czas w napięciu.

JD: Masz rację ,w polowie walki zastanawiałem się czy wygra Festus czy Kenny.

JS: A jednak źle myślałeś ,wygrał Yoshitatsu.

JD: No po przyjściu Dykstry ,na pewno będzie się cos więcej działo.

JS: Ale już teraz ,przenosimy się na BackStage.

*Backstage*

Jesteśmy na holu gdzie są: Tazz i Scotty Goldman.

Tazz: Witaj ,mam nadzieje że moja propozycja jest nadal aktualna.

Scotty: No pewnie ,że tak.

Tazz: Ok. Ale mam nadzieję ,że pamiętasz co masz robić.

Scotty: Pamiętam.

JS: Wygłada na to że Tazz i Goldman coś kombinują ,ale zobaczymy co to będzie.

JD: Tak nie długo się przekonamy ,ale teraz walka o pas Tag Team.

Match 2: Four Way Tag Team Ladder Match for PWO Tag Tag Team Champions:

Steiner Brothers (Scott Steiner & Rick Steiner)

vs.

Mc Allisters (Roy Mc Allister & Robbie Mc Allister)

vs.

Blood Team (Rosey & Tahiri)

vs.

Blue Team (Amazing Red & Riki Choshu)

VQ: Bracia Steiner już są na ringu ,ale teraz wchodzą bracia Mc Allister.

A tuz za nim wchodzą na ring zawodnicy teamu Blood Team.

I jak ostatni na ring zmierzają Amazing Red i Riki Choshu.

Sędzia wskazuje na gong i start walki.

Scott odbija Roseya od lin i mamy potężny Clothesline. Rosey wypada poza ring. W tej samej chwili bracia Mc Allister rzucili się na Rick z serią punchy. Red rozbiega się w stronę Tahiri

i Clothsline. Riki schodzi z ringu po drabinę ,w tym samym czasie z ringu wylatuje Scott i Rick. Roy i Robbie zauważyli to wchodzą na dwa narożniki i dwa Frog Splashe. Riki zdąrzył się odsunąć i rozstawił drabinę na środku ringu. Amazing wyrzuca z ringu Tahiri ,a Choshu ,powoli wchodzi po drabinie. Ale na ring wraca ,szybko wraca Scott i przewraca Reda szarżą ,ale Riki jest już prawie na samej górze ,lecz Scott przewraca drabinę ,a Riki trafia na stół

komentatorski. Na ring wraca reszta zawodników ,lecz tylko Riki ,leży za ringiem ,Red

uznaje że musi pomóc koledze ,który najprawdopodobniej doznał kontuzji. Amazing schodzi z ringu i zabiera Choshu za kulisy ,lecz na ringu znowu jest ogromne zamieszanie. Rosey

odbija Roya od lin, rozbiega się, będzie Clothesline...Nie! Roy unika ciosu, odbija się ponownie od lin i mamy Dropkick! Roy wypada z ringu. A tuż za nim wylatuje Robbie

wyrzucony przez braci Mc Allister. Obaj się odwracają i dostają z drabiny ,po czym bracia Steinerzy wyrzucają i z ringu ,po przez JackHammery. Scott i Rick razem wchodzą po drabinie. I sciągają razem dwa pasy i zostają pierwszymi Tag Team Championami.

Wygrywają: Steiner Brothers (Scott Steiner & Rick Steiner)

JS: Co za piękna walka. Dużo emocji w niej było co nie ,Joe.

JD: Masz rację ,walka bardzo ciekawa ,szkoda tylko że taka krótka.

JS: Krótka ,a tyle emocji.

JD: Ale patrz co się dzieje na BackStage.

*Backstage*

Widzimy jak Festus ,zaatakował Yoshitatsu. Po chwili Japończykowi udaje się uciec.

Widzimy jak GM PWO podchodzi do Festusa.

Jose Valleja: Witam ,Festus widzę że nie możesz się pogodzić z tym że przegrałeś.

Festus: Yyyy...

Jose: Powiedz prawdę.

Festus: No źle się czuję z tym że przegrałem z zawodnikiem ,który już dwa razy ode mnie dostał porządne lanie. A jak przyszedł czas na prawdziwą walkę to przegrałem przez tego Dykstre.

Po chwili widzimy jak Kenny Dykstra ,podchodzi do Festusa i Valleji.

Kenny: Wiecie ,co myślałem że ten Japończyk jest spoko ,chciałem mu pomóc ,ale od mnie ukarał za to że pomogłem mu wygrać.

Jose: No dostałeś porządne DDT ,za pomoc ,która mu okazałeś.

Festus: Ej ,panie Jose ,a może da nam pan walkę na następnym TNB.

Kenny: Noo... Festus i ja na tego Japońca.

Jose: Hmm...Zobaczymy ,ale jak na razie zostańmy tu bo jak pewnie wiecie chłopaki to zaraz będzie kolejna walka.

Wracamy na Halę.

JD: Ooo. Może zobaczymy ciekawą walkę na następnym TNB.

JS: A mi się zdaję że Jose Valleja coś kombinuje dla nich. Ale to im nie pomoże ,lecz tylko zaszkodzi.

JD: Nie sądzę ,ale nie będę zaprzeczał bo możliwe jest teraz wszystko.

JS: Tak...a już teraz przed nami kolejna ,mam nadzieje fascynująca walka.

Match 3: Xcape Match for PWO Heavyweight Champion:

Masa Saito vs. Tazz vs. Scotty Goldman vs. Tiger Kid vs. Honky Tonk Man

VQ: Zawodnicy wchodzą w kolejności: Masa Saito ,Tazz ,Tiger Kid ,Scotty Goldman i HTM.

Sędzia wskazał na gong i walka się rozpoczęła. Masa wykonuje Clothesline na HTM. Po czym odbija go od lin i mamy kolejny Clothsline. Scotty wykonuje serię punchy na Tigerze ,a

Tazz wraz z Saito wykonują Double Chokeslam na HTM. Masa wykonuje LegDrop ,ale po chwili dostaje serie chopów w tors od Tazza. Scotty rzuca Kida na klatkę ,po czym wykonuje Elbow Drop. Goldman wspina się na górę klatki i wykonuje skok na HTM i Kida.

Masa wstaje i wykonuje szarżę w stronę Tazza ,a jednak nie Tazz zatrzymuje go potężnym

Big Bootem. Masa pada na matę ,a Tazz podnosi go i z trudem wykonuje T-Bone Suplex.

Po czym pinuje Masę 1...2...3 Masa Saito wyeliminowany. Scotty się podnosi i dostaje

Spinebustera od Tazza. HTM i Kid się podnoszą ,lecz ten drugi od razu dostaje Clothsline od Tazza ,a jednak robi unik i HTM po raz kolejny pada na matę. Scotty pwoli się podnosi i mamy Flying Clothsline na Kida ,po czym wykonuje to samo na Tazzie ,a jednak nie Tazz wykonuje unik ,a Goldman trafia na liny. HTM podnosi się i wykonuje serię chopow w tors Tazza ,który został zaatakowany od tyłu. Honky wbija Tazza w narożnik i Irish Whip ,po czym Elbow Drop. Kid wstaje i zaczyna współpracę z HTM. HTM okłada pięśiami leżącego Tazza ,a Kid wchodzi narożnik i mamy Senton Splash. HTM odwraca się i dostaje CrossBody od Scotta. Kid i Tazza powoli się podnoszą ,a Scotty znowu wspina się na szczyt klatki ,po czym wykonuje Frog Splasha na Tazza i Tigera. Cała czwórka ,łeży na ringu ,jako pierwszy podnosi się Scotty ,który wykorzystuje szansę i wykonuje na HTM ,Chicago Crab. Scotty nadal męczy HTM ,a Tazz i Tiger wymieniają się między sobą uderzeniami pięścią. Scotty na koniec wykonuje Sitout Scoop Slam Piledriver i przypina Honky Tonk Mana 1...2...3

Honky Tonk Man wyeliminowany.

JD: Na ringu pozostalo tylko 3 wrestlerów.

Toger Kid ,przewraca Tazza ,po czym wykonuje serie chopów na Goldmanie. Tiger Kid wykonuje Hurracanrane na Scottym ,lecz nie zamierza go pinować ,bo dostaje Clothsline od Tazza ,po czym potężnego JackHammera. Tazz przypina Kidda 1...2...3...a jednak nie w ostatniej chwili Scotty kopie Tazza i przerywa pin. Widzimy teraz kłótnie nad leżącym Tiger Kidem.

Tazz krzyczy na Goldmana ,ale wszystko przerywa DropKick Tigera wykonany na Tazzie.

Kid wpycha Goldmana w narożnik ,po czym wbija się w jego twarz kolanem. Widać pierwszą krew podczas tej gali ,Scotty krwawi z nosa ,a Tiger wykonuje to samo jeszcze kilka razy.

Scotty padana matę ,a Tiger Kid zajmuje się teraz Tazzem. Kid odbija Tazza od lin i DropKick ,Tazz pada obok Goldmana. Tiger Kid kładzie się na Tazzie i 1...2...3

Tazz wyeliminowany.

JS: Na ringu pozostało tylko dwóch zawodników,zobaczymy który jako pierwszy opuści klatkę.

Scoyty powoli się podnosi ,a Kid próbuje wykonać Clothsline ,leczGoldman przerzuca go na sobą ,a Tiger Kid trafia na narożnik. Scotty wykonuje Lionsault! Po czym podnosi Kida i Piledriver. Scotty zmierza ku górze klatki...Tak jest już prawie na końcu ,lecz nie Tazz wskakuje z drugiej strony klatki i zrzuca Goldmana na liny. Tiger widzi całą sytuację i powoli wstaje. Tiger Kid wstaje podchodzi do Goldmana i mamy przyduszanie nogą o liny. Scotty

Wyrywa się z submissiona ,lecz dostaje teraz serię punchy w twarz. Widać że krew już nie leci Goldmanowi. Ale teraz Tiger Kid wykonuje na Scottym Flying Clotshline ,a jednak nie

Scotty się odsuwa i Tiger Kid pada na matę. Scotty powoli odzyskuje siły ,ale Kid wstaje i dostaje od Goldmana Flying Asshole ,po którym Goldman wykonuje jeszcze PowerBomba.

Scotty wchodzi powoli na sam szczyt ,lecz to mu się znowu nie udaje ,dlatego że Tiger ostatkiem sił ciągnie go za nogę ,a Scotty spada prosto na niego. Obaj leżą na ringu. Jako pierwszy wstaje Scotty i szaleńczo atakuje Tiger Kida pięściami ,lecz ten się wyrywa i gdy wstaje dostaje Tornado Suplex. Scott nadal atakuje Tiger Kida ,lecz teraz wykonuje

Ram-Man i na koniec rzuca Kida o klatkę. Scotty pewny zwycięstwa zmierza na samą górę klatki ,widząc Tazz i jego kumpli ,którzy najwyraźniej czekali na niego wykonuje na nich Frog Splasha ,po którym sędzia kończy walke.

Wygrywa: Scotty Goldman

JS: Co za walka ,teraz napewno przyda nam się chwilka przerwy ,aby ochłanąć.

JD: Tak masz ,walka trzymała wysoki poziom od początku do końca.

JS: Ale już teraz czas na reklamy.

Reklamy

JS: Witamy ponownie ,jak państwo wiecie niedługo odbędzie się koncert zespołu The Offspirng.

JS: Tak ,ale już teraz przenieśmy się na BackStage ,a następnie do walki.

*Backstage*

Widzimy jak Awesome Kong ,wrzuca kogos do ciemnego pokoju ,a następnie go zamyka.

Wracamy Na Halę.

Match 4: Steal Cage Match for PWO Divas Champion:

Awesome Kong vs. Taylor Wilde

VQ: Jako pierwsza na ring wchodzi Awesome Kong. Gon

A jej przeciwniczką będzie Taylor Wilde. Nikt się nie pojawia.

VQ: Na ring zmierza Taylor Wilde!!! Znowu nikogo nie ma.

Ale co to z widowni wybiega Taylor Wilde ,która wchodzi do klatki niezauważona przez Awesome. Taylor wykonuje od tyłu DropKicka ,po czym Clothsline i jeszcze skacze na Kong z narożnika. Taylor wspina się po klatce na samą górę i tak ucieka z ringu i tym samym śedzia kończy walkę.

Wygrywa: Taylor Wilde

JS: Co za walka i ciekawego kogo wtedy Awesome schowała do tego pokoju.

JD: To jest zagadka ,ale przenieśmy się na BackStage ,gdzie widzimy Awesome Kong.

*Backstage*

Awesome Kong otwiera drzwi z pokoju i mówi ,kim ty jesteś ,jeżeli nie Taylor.

Przestraszonym głosem odpowiada nieznana osóbka.

– Nazywam się Anna i jestem fanka Taylor ,a że moim hobbym jest przebieranie się w gwiazdy ,to przebrałam się za Taylor.

Awesome odpowiada

– Ok. więc spadaj i więcej nie rób takich głupstw.

Po chwili Awesome woła.

– Hej ,a co ty tu robiłaś ,przecież zwykli cywile nie mają tu wstępu

Po chwili od tyłu Awesome dostaje z krzesła w głowę. Natomiast z drugiej strony ,wcześniej widziana osóbka rozbija na Awesome ,kubeł na śmiecie.

Taylor: Dzięki za pomoc Becky.

Becky: To była przyjacielska pomoc...

Taylor: Wiem.

Następnie divy odchodzą do szatni.

Wracamy na Halę.

JS: Wow. Ale te kobiety są ostre ,ale akcja niespodziewałem się tego po Taylor.

JD: A kto się spodziewał...

JS: Chyba nikt ,ale już teraz przed nami ostatnia walka wieczoru ,a chodzi jak wszyscy z państwa wiedzą o main event w ,którym odbędzie się walka o główny pas federacji.

JD: Zapomniałeś powiedzieć ,że najpierw odbędzie się zapowiadany wcześniej koncert.

JS: A no tak.

Występ zespołuThe Offspring, piosenki:

Nothingtown , Fix You , A Lot Like Me ,Kristy, Are You Doing Okay?

JD: Ale piękny koncert.

JS: No naprawdę świetnie zagrali ,a już teraz czas na walkę wieczoru.

Main Event: Hell in a Cell Match for PWO Champion:

© Shelton Benjamin vs. Kiyoshi

VQ: Jako pierwszy wchodzi do klatki obecny mistrz ,Shelton Benjamin.

VQ: A jako drugi ,pretendent do tytułu Kiyoshi.

Gong

Zawodnicy zaczynają od klinczu, Shelton wpycha przeciwnika w narożnik.

Następnie wykonuje DropKick ,a jednak nie Kiyoshi się odsuwa ,a Shelton trafia na liny.

Kiyoshi wraca na ring ze stołem ,który rozkłada na pod dziurą od dachu klatki.

W miedzyczasie Shelton doszedł do siebiw i wykonuje teraz już celnego DropKicka.

Kiyoshi pada na matę ,Shelton podnosi go i Roll Up 1...2...KickOut. Shelton wstaje jako pierwszy i Clothsline ,a następnie schodzi po krzesło. Kiyoshi wykorzystał nie uwagę Sheltona i wszedł na dach klatki. Shelton nie wie co zrobić ,więc zamierza wspiąć się tak samo jak Kiyoshi. Ale jednak nie mamy Sweaton Bomb Shelton ,leży na macie.

Kiyoshi wstaje i wynosi Sheltona z klatki ,a następnie ciska nim o schody.

Kiyoshi wyciąga kolejny stół i rozkłada go przed klatką następnie kładzie na nim 2 krzesła.

Rozkłada kolejny stół i na nim też kładzie dwa krzesła ,na koniec rzuca Sheltonem o bandę ,która dzieli publiczność od ringu. Kiyoshi kładzie Sheltona na górnym stole ,a następnie wchodzi na dach klatki i wykonuje LegDropa. Razem spadali na podłogę ,lecz to Shelton bardziej ucierpiał ,rozbijając się o 2 stoły i 4 krzesła. Sędzia podbiega do Sheltona.

Sprawdza wszystko ,następnie idzie do innego sędziego i o czym rozmawiają.

Kiyoshi wstaje jako pierwszy ,lecz sędzia mówi ,żeby na razie nic nie robił ,ale

Kiyoshi nie posłuchał i wykonał Sheltonowi DDT. Po czym wciąga go na ring ,a jednak nie Shelton resztkami sił wykręca rękę Kiyoshi i pcha go na ogrodzenie od klatki.

Shelton wykonuje Flying Clothsline ,po którym wciąga Kiyoshi na ring.

Obaj zawodnicy są na ringu ,lecz Shelton wchodzi dach ,klatki i zrzuca na Kiyoshi ,krzesło i drabinę. Shelton wykonuje skok na Kiyoshi. Następnie podnosi drabinę i kładzie ja na głowie

Kiyoshi ,a pod głową krzesło. Shelton wchodzi na narożnik i Frog Splash na drabinę.

Obaj ucierpieli ,lecz to Shelton podnosi się pierwszy i wykonuje DDT na Kiyoshi.

Kiyoshi jest już na pół przytomny i nie wie co się dzieje. Shelton podnosi Kiyoshi ,po czym odbija go od lin i tak mamy SuperKick ,a Sheltonowi nadal mało...Shelton wykonuje

T-Bone Suplex. Shelton podnosi się i wychodzi z klatki. Nikt nie wie co on robi ,ale Shelton wychodzi za kulisy ,lecz po chwili wraca z herbatą i ciastkiem ,następnie bierze krzesło od jednego z widzów i siada obok leżącego Kiyoshi.

Shelton: Widzisz po co ci było zgrywanie twardziela ??

Myślałes ,że wygrasz ,ale tak się nie stało. Zapamiętaj te słowa ,nigdy więcej nie rzucaj mi wyzwania walki o pas.

Kiyoshi się podnosi i dostaje Super Kicka ,a następnie Shell Bomb. Shelton chyba ończy już swoją walkę 450° splashem. Tak Shelton przypina Kiyoshi 1...2...3

Shelton bierze herbatę i pluje do niej ,następnie wylewa ją na twarz Kiyoshi. Shelton następnie bierze ciastko na ,które też pluje i wsadza je do ust Japończyka ,po czym schodzi za kulisy.

Wygrywa: Shelton Benjamin

JD: Po tym brutalnym Main Evencie żegnają się z państwem Joe Don Smith.

JS: I... Joey Styles. Dobranoc państwu...

The End

Zapraszam do oceniania

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wiurek

3

• Longer1674325925

2

• Edi

1

• ReY1674325929

1

Top użytkownicy w tym temacie

No nagrody Nobla ci za to nie dam, ale nie jest źle jak na pierwszy raz. Lepiej było by gdy byś pisał gale z zdjęciami. Ogólnie jestem zadowolony, że od młodego wieku próbujesz coś robić. Wydaje mi się, że coś z tego jeszcze będzie.

chrisjericho.jpg

No jak na swój wiek i na pierwszy raz to nawet bardzo dobrze.Oby tak dalej.

Coraz lepiej ci to idzie. Walki piszesz coraz dłuższe. Oby tak dalej. :)

14c76a45c3.png

Kolejna Praca

Na ringu stoi Kiyoshi

Kiyoshi : Witajcie fani ,chodź ostatnio przegrałem swoją walkę z Sheltonem w bardzo brutalny sposób.

Myślisz że dobrze się czuję z tym że przegrałem i zostałem upokożony nie.

Mam dla ciebie propozycję ,jeśli jej nie przyjmiesz okażesz się słabeuszem...

Wiesz co to za propozycja... Dzis odbędziemy walkę twój team vs. mój team...

Ja już sobie wybrałem partnera nie wiem czy ktoś będzie chciał z tobą być...

I wiesz co to będzia za walka...

Na ring wchodzi Shelton Benjamin

Shelton: Wiem będzie to w spekulacji Extreme Rules i Tornado Tag Team Match...

Następnie schodzi z ringu.

JS: A więc zna,y już jedną walke z naszej gali...

JD: Szkoda tylko że nie jest ona speclana tak jak głoszono...

JS: Tam musze sz przykrością poinformować fanów że zarząd odwołał specjalną galę...

JD: Oh!! przykra wiadomość... Ale już teraz przed nami pierwsza walka...

Tag Team Match for PWO Tag Team Champion

© Steiner Brothers (Scott Steiner & Rick Steiner) vs. Mc Allisters (Roy Mc Allister & Robbie Mc Allister)

*Gong*

Rozpoczynamy walkę dwóch jak narazie najlepszych tag teamów owej federacji.

Zaczynają Scott i Roy. Scott zaczyna od Clothsline ,jednak unik i DropKick od Roya.

Scott pada na matę. Roy odbija sie od lin ,lecz Rick wpada na ring i wykonuje Clothsline.

Na ringu znajduje się teraz czterech zawodników Scott wpycha Roya i zarzem sędziego

w narożnik po czym kilka razy wbija się w nich ,następnie seria chopów i Roya pada na ring.

Scott robi zmianę z Rickiem ,po czym zaczyna okładać Robbiego.

Rick podnosi Roya i Powerbomb ,po czym wykonuje Bulldoga.

Roy jest na pół przytomny ,a ick nie trqaci czasu i wykonuje Stiner Driver ,po czym

przyopina Roya ,lecz nie ma kto odliczyć do trzech. Rick podnosi się

zaczyna rzucać Royem po ringu. W tym czasie Scott wykonuje kilka

hardcorowych akcji na Robbim. Bracia Mc Allister są w trudnej sytuacji i

uciekają z ringu.

Scot: Ha widziałeś Rick ,boją się nas...

Rick: To było pewne że wygramy ,ale nie myślałem że przez ucieczkę przeciwników.

Wygrywają: teiner Brothers (Scott Steiner & Rick Steiner)

Na ring wchodzi Shelton i mówi:

Shelton: Chcecie poznać mojego tag team partnera.

Widzowi krzyczą tak!!!

Okey poznajcie mojego tag team partnera do dzisiejsze walki.

Po kilku minutach czekania nikt nie przychodzi.

Ej kolego co jest... Chodź do nas

Nadal nikt nie przychodzi.

Okey .czyli postawiłeś mnie w trudnej sytuacji ,niestety do dzisiejszej walki przystąpie sam.

Shelton schodzi z ringu ,lecz ktos wchodzi z widowni.

Nieznana osoba: Ej Shelton ,zaczekaj ja mogę być twoim tag team partnerem ,bo mam kilka spraw do załatwienia z Kiyoshim.

Shelton: Okey ,dzięki za pomoc.

Obaj schodzą z ringu.

JS: Ciekawe kto to jest...Hmm

JD: Kiedyś oglądałem walkę federacji IWS i widziałem że Kiyoshi miał tam wroga ,który chyba nazywał się Bishop.

JS: Nieznam go ale zobaczmy co sie dzieje na BackStage ,a później chwilka na reklamy.

*BackStage*

Słychać rozmowę Kiyoshi i Masy Saito.

Kiyoshi: I jak będziesz ze mną walczyć.

Masa: Wiesz trudno mi się to mówi ,lecz dzisiaj nie mogę strasznie noga mnie boli i niestety ale ci nie pomogę.

Kiyoshi: Jak to... Fuck i kogo ja teraz wybiorę.

Do pokoju Kiyoshi wchodzi Amazing Red.

Red: Ja mogę pomóc.

Kiyoshi: Dzięki normalnie z nieba mi spadłeś.

Red: A słyszałeś z kim będzie walczyć Shelton w teamie.

Kiyoshi: Nie, a kto ??

Red: To jest chyba twój były przyjaciel ,a konkretnie Christopher...

Kiyoshi przerywa

Kiyoshi: Nie koncz wiem o kogo chodzi trudno mi się to mówi ,ale on już nie jest moim przyjacielem ,a wiesz czemu.

Red: Czemu ??

Kiyoshi: Kiedyś jak byliśmy jak bracia on poznał piękną kobietę o imieniu Angela i pokochał ją ,a ja mu ją odbiłem i od tamtej pory on mnie nie nawidzi.

Red: Ojj... To raczej masz przesrane...

Kiyoshi: No tak ,ale nnie bój się rozwalimy ich.

Reklamy

JD: Witamy po reklamach wiemy już kto będzie przeciwnikiem Amazing Reda i Kiyoshi.

JS: Słyszałeś zapowiada się bardzo ciekawa walka ,ale już teraz kolejna walka...

Handicap Match for PWO Divas Champion

© Taylor Wilde & Becky Bayless vs. Awesome Kong

*Gong*

Walka zaczyna się z przewagą Awesome ,lecz po chwil mamy klincz i Taylor wraz z Becky przechodzą do

podwójnego HeadLocka. Awesaome traci siły ,lecz wyrywa się i seria chopów w Taylor. Becky wykorzystuję

sytuację i skacze z narożnika na Awesome i Roll Up... a jednak nie Awesome nie daje się przewrócić

i wykonuje Chokeslama na Becky. Następnie potężny Clothsline i Awesome wbija się tyłkiem w twarz Becky.

Taylor wchodzi na narożnik i wykonuje skoko po ,którym Awesome pada na matę. Becky podnosi się

i wykonuje z Taylor Double Clothsline ,po czym Taylor przypina i 1...2...KickOut.

Awesome powoliwstaje ,lecz mamy DDT i znowu przypięcie 1...2...KickOut

Widać że Awesome niech za żande skarby przegrać tego pojedynku.

Awesome sie podnosi ,a Taylor próbuje Roll Up ,lecz nie Chokeslam poza ring.

Sędzia zaczyna odliczanie ,a w tym czasie Becky wykonuje Jawbreaker po którym

Awesome jest pół przytomna. Sędzia odlicza 1...2...3...4...5...6...7...8...9...10...

Awesome wygrywa ,lecz Becky podchodzi do sędziego i mówi że ma wskazać na gong ,dlatego że

teraz ona walczy o pas z Awesome ,sędzia tak też psotępuje i mamy koleny pojedynek.

Awesome strasznie powoli się podnosi ,lecz Becky wykonuje STF ,a następnie swojego finishera

Reverse Pedigree ,po którym przypina Awesome 1...2...3 i wygrywa walkę.

Wygrywa: Becky Bayless

JS: Zadziwiła mnie postawa Becky ,ktora chciała wygrać pas i wygrała.

JD: No ,ale zobacz że Taylor nic do niej nie ma za to.

JS: Jak może miec ,przecież Becky uratowała ichhonor.

JD: Może amsz rację... Ale już teraz kolejna walka

Extreme Rules ,Tornado Tag Team Match for PWO Champion.

© Shelton Bnjamin & Christhopers Bishop vs. Kiyoshi & Amazing Red

*Gong*

Walka zaczyna się wyrzucenia Reda za ring ,następnie Clothsline na Kiyoshi.

Shelton wcodzi na narożnik i skacze na Reda. Na ringu Bishop zajmuje się Japończykiem.

Bishop podnosi Japończyka i JackHammer ,a następnie wykonuje Clothsline.

Za ringiem Shelton rzuca ,Redem o schody po czym wyciąga z pod ringu krzesło ,którym uderze Reda.

Bishop schodzi po drabinę ,ale gdy wraca dostaje DropKicka ,a następnie LegDropa z narożnika.

Kiyoshi wchodzi na narożnik i LegDrop na Sheltona. Red wstaje jako pierwszy i wyciaga z pod ringu

śmietnik ,który zakłada na głowe Sheltona i DropKick. Red pomaga wstać Kiyoshi i wchjodzą na ring gdzie dostają Clothsline od Bishopa.

Bishop wspina się na drobinę i FrogSplash ,a jednak nie Kiyoshi się odsuwa ,po czym sam wchodzi na drabinę LegDrop.

Red powoli się podnosi ,lecz na ring wraca Shelton i seria punchy w twarz następnie Back Suplex. Shelton z Kiyoshim łapią się

w klincz silniejszy okazuje się być Shelton ,który wpycha rywala w narożnik i seria chopów w tors.

Shelton schodzi po za ring i rozkłada tam dwa stoły ,po czym wraca na ring i wchodzi na narożnik ,lecz nie

Red łapie Sheltona podnosi go do góry i wyrzuca po za ring na stoły. Red i Kiyoshi zabrali się za Bishopa ,który

powoli wstaje ,lecz dostaje Double Clothsline ,a jednak nie unik i DropKick w rywali ,następnie

podnosi drabinę i rzucą nią w Kiyoshiego. Christhopers podnosi Reda i wykonuje Suplex.

Bishop podnosi nogę rywala i 1...2... Kiyoshi kopie go w plecy. Bishop dostaje szału i atakuje szaleńczo Japończyka.

Suplex ,PowerBomb i PowerSlam to wszystko Bishop wykonuje na Kiyoshi , po czym podnosi Reda i PowerBomb.

Shelton podnosi się ,a Bishop podnosi nogę Reda i 1...2...3... Koniec Shelton broni swój pas po raz kolejny.

Wygrywa: © Shelton Bnjamin & Christhopers Bishop

*Reklamy*

JS: Witamy ,a już teraz przed nami ostatnia walka.

JD: Tak.. A jest to walka o szanse walki o pas PHC

JS: Tak ,a więc zacznijmy main event.

Main Event: One Fall Match for 1 no contender for PWO World Heavyweight Champion

Tazz vs. Tiger Kid

*Gong*

Walka zaczyna się od klinczu ,lecz Taz przechodzi do HeadLocka i wykonuje serię chopów w tors.

Tazz wpycha rywala w narożnik i Irish Whip ,po czym PowerBomb i 1...2...KickOut. Kid podnosi się

i DropKick ,a następnie Clothsline ,a jednak nie Tazz się odsuwa ,a Tiger trafia na liny. Tazz wykorzystuje to i

schodzi z ringu ,po czym dusi rywala o liny. Sędzia zaczyna odliczanie 1...2...3...4...5...6...7...8...9...Tazz wraca na ring.

I JackHammer ,a następnie podnosi rywala i PowerBomb 1...2...KickOut. Widać że Tiger sobie nie radzi. Tioger się podnosi ,lecz dostaje

Clothsline i kolejny PowerBomb. Tazz rozmyśla co by tu wykombinować.

Kładzie Tigera na narożnik ,po czym wchodzi na niego i Suplex...a jednak Nie!! Tiger zrzuca Tazza z ringu. Tiger nie traci chwili i wykonuje

FrogSplasha. Sędziazaczyna odliczanie 1...2...3...4...5...6 Tiger wraca na ring 7...8...9...Tazz wraca na ring i DropKick ,lecz nie Tazz odsuwa się

i wykonuje Clothsline ,po czym Suplex i PowerBomb. Tazz wpycha rywala w narożnik i mamy Irish Whip. Tazz podnosi rywala i PowerBomb.

Tazz szykouje się do pina ,lecz nie na ring wchodzi Scotty Goldman i uderza pięścią Tigera. Sędzia kończy walke ,a zqwycięzcą zostaje Tiger Kidd.

Tazz rzuca się na Goldman pięściami ,lecz nie unik i CrossBody ,po czym Clothsline i Scotty schodzi do BackStage.

Wygrywa: Scotty Goldman

JS: A więc wiemy już kto bedzie walczył o pas PHC na następnej gali.

JD: Tak ,lecz już dzisiaj żeganym się z państwem.

PWO schodzi z anteny

Wiesz co ci powiem? Tamta gala była lepsze może poświęć każdej gali o 15 minut dłużej, a będzie o wiele lepiej. Mimo wszystko podziwiam twoje chęci.

chrisjericho.jpg

• 2 tygodnie później...

Bardzo dobrze oby tak dalej ale tamta gala była lepsza no i czekam na następną tygodniówkę.

Dobra skończyłem z tym i teraz zabieram się za kontynuacje PWF :D