Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SmackDown 01/05/2009r. - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

John Morrison pokonał Shelton'a Benjmin'a

Match 2

Fatal 4 Way Elimination Match - #1 Contendership Match

Jeff Hardy pokonał Kane'a, Chris'a Jericho, Rey'a Mysterio i został pretendentem do tytułu.

Match 3

United States Championship Match

MVP pokonał Dolph'a Ziggler'a

Match 4

Main Event

CM Punk pokonał Edge'a

Match 5

Dark Main Event

John Cena, Batista, Rey Mysterio pokonali Randy Orton'a, Edge'a i Y2J'a
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LegendKiller

1

• The_Icon

1

• Anonymus

1

• Gracjano1674325904

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

hohoho!!!! nie spodziewałem się wiele po tym smacku, atu proszę - dostaliśmy najlepszego Smackdowna w tym roku jak na razie, ale pokolei

na początek segment jericho, edge i cm punk zajebisty!! świetne speeche z emocjami i lekką dozą humoru :thumb:

później shelton vs morrison - niewątpliwie są przyszłością WWE!! i pokazali to w 1na1!! świetnie wyglądała ich współpraca

następnie mamy fatal 4 way for No.1 contender na Judgment Day - tutaj również fenomenalnie, ale nie stety wydaje mi się że kolejnosci odpadania jednak pozostawiają wiele do życzenia. niestety znów zeszmacony został Kane :t_down: . Końcówka walki super hardy z mysterio polatali i na koniec respekt :lol

nastepnie śmieszny segment z Cryme Tyme, Eve i Layla damn nieźle dziewojki wywijały :drool:

mvp vs ziggler - walka może nie rewelacja, ale nie odstawała tak znowu od reszty. Ziggler zaczyna coraz bardziej mi się podobac w ringu. zobaczymy jak się potoczą jego dalsze losy w mcmahonolandii

I Main Event któłry na to okreslenie całkowicie zasłużył. świetna walka obu panów. już się wydawało ze punk użyje walizki a tu bum..... UMAGA!!!! czyżby kolejny pretendent do pasa???? pożyjemy zobaczymy.

w tym tygodniu SMACKDOWN niemal rozjechał RAW poziomem walk. super walki segmenty i backstage!!! awesome oceniam 4+/5!! podziękował :applause::applause:

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

'MONEY, MONEY, YEAH, YEAH!'

1) Chris Jericho speech

Coś się zmieniło, liny z czerwonych na niebieskie, komentatorzy również, ale jedno pozostaje bez zmian... Nadal jesteście żałosnymi hipokrytami! I nie doceniacie mnie! Nie będe się przedstawiał, dobrze wiecie kim jestem. Największą gwiazdą, która trafiła na SD w wyniku draftu! Mam coś do powiedzenia wszystkim ze SmackDown, nic już nie będzie takie samo, bo ja przejmuje kontrolę! Tak, dobrze mnie słyszycie. To mój show, i nic nie możecie z tym zrobić! Jestem gwiazdą roku 2008. I co najmniej nietrafiony jest mój udział w dzisiejszym fatal four way'u. Bo ja już jestem pretendentem! Ale to nie ważne, bo ja i tak wygram i na JD zostanę nowym mistrzem. (You think you know me!) Jeśli nie chcesz sam się przedstawić, zrobię to za Ciebie... panie i panowie... Chris Jericho! Gwiazda roku! BYŁY! Mistrz świata. Kto Cię pokonał... John Cena! Faktem jest, że nigdy nie wygrałeś z Ceną... ale ja wiem kto to zrobił... mam to na końcu języka... JA! EDGE! Więc możesz stąd iść, bo to nie RAW. Nikt nie bedzie tu decydował o pasie. To mój show! Ja jestem walką wieczoru. I każdy chcę być mną. Nie ma lepszego uczucia niż być w najlepszej sali świata... Air Canada Center w Toronto... I wiedzieć, że jesteś lepszy od każdego... Więc, możesz zabrać te swoje przemówienie... SmackDown należy do mnie! Y2J: Nie zgadzam się, to będzie mój show! (This Fire Burns, Always...) Słyszałem, że mówicie coś o przedstawianiu się, więc może i ja się przedstawie... Moje imie to CM Punk! Możecie nazywać mnie Mr. Money in The Bank i możecie pamiętać mnie z... (rok temu Punk wykorzystuje walizkę). Y2J: Wiesz co Punk, nikogo nie obchodzi co masz do powiedzenia. Jestem najlepszy na świecie w tym co robie! I nie masz prawa przeszkadzać mnie, pozwalam Edge'owi bo jest mistrzem, ale Ty... Więc radziłbym Ci odwrócić się i odejść. Rozumiemy się? CM: Pomijając to... Y2J: Wiesz co? OK. Możesz kontynuować, nie szanować mnie, Wy też... Skończyłem. Punk: Ee... OK, więc.. E: Poczekaj, zgadzam się z Jericho. Nikt się z Tobą nie liczy. Więc jeśli on nie chciał Cię słuchać, tym bardziej ja nie chcę... Punk: poczekaj chwilkę... Będziesz chciał to usłyszeć. Widzisz, może nastać tu nowa era. Twoja żona... już nie ma jej na SD. Więc nie masz nikogo za sobą, chroniącego Cię. I masz bronić swój pas na JD, Theo pozwolił mi tu przyjść i oznajmić Ci, że będziesz dziś walczył... ze mną! E: To będzie, walka przygotowawcza. Łatwo Cię pokonam i zrobię to samo z innymi na Judgement Day. CM: Powiedziałeś, że nie będzie to o tytuł... Ale Ty, tak samo jak i ja wiesz co oznacza ta walizka. Mogę wyzwać Cię do walki o tytuł kiedy chcę! Dziś zmierze się z Tobą w jak to ująłeś 'non title, warm up match'. Dostaniesz Go To Sleep, a gdy będziesz jeszcze spał... wykorzystam walizkę i... będe mistrzem!

3b45a369d5e040f0med.jpg

13931211882dc353med.jpg

c3a0de4f44235932med.jpg

a6194a191c495d61med.jpg

944501f28530ca0emed.jpg

78981bd8f833df4cmed.jpg

2) John Morrison vs Shelton Benjamin

Shelton zaczyna ostro, John szybko wylatuje z ringu. Jednak po chwili szybki powrót i spear. Odpuszcza, wstaje i przepiękny dropkick. 1. kick out. Whip, spinning kick, nie high kick od Shelton'a. Zakłada headlock... Morrison wstaje, są już w narożniku... za chwilę whip i piękny calf kick od Morrison'a. Dokłada jeszcze jeden i pin. 1..2. kick out. Nie trafił clothesline'm i mamy backbreaker. Whip, springboad enzuigiri od Morrison'a! Chcę to zakończyć, Moonlight Drive! Tak szybko? I trafia! 1..2..3! Kolejna wygrana Morrisona na SmackDown!

b712fea48cb57662med.jpg

a1eb9370578ac55dmed.jpg

9f9e57d54bb0a04cmed.jpg

ba5a137762c9ca4dmed.jpg

Jericho: Mój pierwszy dzień na SmaCkdown... Przerywa mi Edge, Punk, mam walczyć w fatal four way'u o walkę o pas... Ja już jestem pretendentem! Nie skończyłem! Jestem gwiazdą roku 2008, pojmujesz to? Pokonałem 3 legendy na WrestleManii. The Great Khali: Szamalama szhygfyf.... Y2J: On powiedział, że mnie szanuje tak? Daliph: Nie... Powiedział, żę masz zająć się sobą...

d228cd5a23b1265bmed.jpg

baee1160a9443146med.jpg

3) Rey Mysterio vs Kane vs Jeff Hardy vs Chris Jericho

Wszyscy rzucają się na Kane'a jednak ten rozdaje uppercut'y. Jeff już za ringiem, a Jericho otrzymuje big boot'a. Clothesline w narożniku na Rey'u i dodatkowo side slam. 1..2.. kick out. Y2J mocno obrywa od Kane'a, clothesline! On także ląduje za ringiem. Teraz wynosi Rey'a i rzuca nim wprost w pozostałych za ringiem. Po przewie widzimy w ringu Jeff'a i Kane'a na narożniku. Będzie flying clothesline? Nie dropkick! Jeszcze springboard leg drop od IC Champ'a. 1..2.. nie! Whip na Jericho, ale Tilt a Whirl sideslam! Wbiega Hardy, whip i clothesline. 1..2.. kick out. Whip i hurricanrana, nie Walls of Jericho! WoJ! Ale podchodzi Kane i.. Chokeslam? Roll up! 1..2..3! Nie... Chciał zapiąć Walls of Jericho ale Kane nie pozwolił na to. Łapie za gardło i Chris'a i Jeff'a, ale po chwili puszcza ich, nadlatuje Rey... Chokeslam! NO! Hurricanrana na liny! 619? Y2J ściąga go. W ringu Whisper i Swanton na Kane'ie i pin. Znów Jericho przerywa i sam pinuje. 1..2..3! W nagrodę dostaje uppercut'a od Kane'a. Kane wciąż walczy! Dostaje się Jeff'owi o barierę. Bierze krzesła, wrzuca na ring, ale sędzia odrzuca je. Do ringu wbiega Rey i dropkick na liny! 619 connects! Sitting senton? Nie, Y2J rzuca krzesłem w Rey'a i mamy DQ! Zostali nam Rey i Hardy. Whip, kontra i dropkick od Rey'a! 1..2.. kick out. Znów whip, dropkick nietrafia i extreme leg drop + dropkick od przeciwnik'a! Pin... do dwóch. Nie trafia w narożniku, jednak kontra... Sunset Flip! Rey jednak szybko podnosi się i dropkick. 1..2.. kick out. Leg drop i znów two count. Whip, kontry i double clothesline. Rey z lin, moonsault! Jeff łapie go, Twist of Fate? Roll up, Jeff kontruje. 1..2.. kick out! Backspin kick od Hardy'ego, jednak dropkick w narożniku nie wyszedł. Bulldog? Nie Sunset Flip! 1..2.. Jeff rolluje. 1..2.. jeszcze nie! Hurricanrana i 619 trafia! Rey zbiera się powoli ale trafia. Rollup. 1..2..3! Udało się! Jeff znów przed szansą na mistrzostwo!

c4c94c320be0d3d7med.jpg

75d787c7a9f9e93amed.jpg

1d6bf2e389564f12med.jpg

11851e40c09ea409med.jpg

6430539f97ca1d53med.jpg

ddf126439bd9655amed.jpg

30573493525a86f9med.jpg

ede2f6b36a624115med.jpg

025e0196c87a5904med.jpg

e0e945e97f47307dmed.jpg

Chris Jericho: Gdzie jest Teddy Long? Mów! Maria: Nie wiem, ja szykuje swoje ubrania... Y2J: Co mnie to obchodzi, do cholery! Long to nie kompetenty manager, który zatrudnia złych sędziów i bezyżyteczne divy. (wchodzi Edge...) Edge: Gdzie jest Long? Maria: Nie wiem, przepraszam. RatedR: Jak mógł pozwolić na to abym dziś walczył? Byłem w LMS! Mogło mi się coś stać. Co jeśli Punk wykorzysta walizkę! Dzwonie do Vickie!

f6cbe9373f316312med.jpg

a617f6795af8453bmed.jpg

4) Cryme Tyme segment with Eve and Layla

Yo, yo, yo, yo,yo... YO! Yooooo! Dziś to nasz pierwszy dzień na SmackDown! Krzyczmy razem: New York! Teraz kto chcę chcę zobaczyć najpiękniejsze divy? To nie może być zwykły taniec... Brooklyn Breakdown. Layla! A kolejna będzie Eve Torres.

56754f243ca794a0med.jpg

951160698ad3d3dbmed.jpg

27dc293282650b41med.jpg

5) Dolph Ziggler vs MVP w/ Sherri Shepherd (z programu The View) for the United States Championship

Dolph: Hi! My name is Dolph Ziggler! Zamierzam wygrać tą walkę! W New Jersey...

Zwarcie i MVP przeważa, dodatkowo tauntując. Rozwścieczył tym Dolph'a jednak pa chwili ten otrzymuje hip toss i serię arm dragów. Ucieka od walki i wyrzuca MVP z ringu. Idzie za nim i okłada go pięściami. Chcę się dogadać z Sherri, ale MVP chcę wykonać clothesline, lecz wpada na Sherri. W ringu MVP zostaje dalej okładany i Dolph zakłada headlock. Wszyscy dopingują Montela, ten wstaje i electric chair drop. Whip i belly to belly overhead suplex. Ziggler szybko odpowiada niskim dropkick'iem. Seria stompów, sędzia każe mu przestać. Podchodzi do Sherri i otrzymuje slap! Clothesline, drugi. Knee facebuster i... Ballin Elbow! 1..2.. kick out. Whip, kontra i blokuje dropkick. Będzie Playmaker? Trafia! 1..2..3.

eb4e379fb83b1e09med.jpg

2cb803a417dcab40med.jpg

48b9594934fae17dmed.jpg

e9fd341b6c8b6d98med.jpg

569e236b2ced2a78med.jpg

2467fa2c4507b267med.jpg

dd3e2a45e1ab4091med.jpg

Y2J: Jesteś nikim! Z kimś takim jak ty SmackDown nie ma szans! Nie wiesz jak traktować swoje gwiazdy. (wchodzi Morrison) Cześć Teddy. O Jericho, chyba dziś przegrałeś? (slap od Chris'a i zaczynają się okładać)

4c2cbb21cd8ac8b4med.jpg

a18efc9d59021c4amed.jpg

6) Edge vs CM Punk

Zaczynaja się wzajemne ataki. Punk z serią kopnięć w narożniku. Kontra w narożniku, Edge pląta się w linach i dropkick od byłego mistrza! 1..2.. kick out. Whip i atak kolanem. Pin, do dwóch. Punk na 3 linie, jednak Edge podchodzi, superplex? Nie, ściąga jego głowę o liny. Znów wchodzi na narożnik, jednak Edge zrzuca go na niego. CM wisi i spear w plecy. Suplex by Punk, nie Edge wykonuje suplex na liny i jeszcze big boot = Punk za ringiem. Whip, i teraz Edge atakuje kolanem. Dusi go wykorzystując liny. Rozbieg, ale CM odsuwa się. Roll up by Edge, two count. Szybka odpowiedź, calf kick by Punk. Seria ataków typowych dla Punka, seria high kick'ów... GTS? Nie, roll up by Edge, nie, jednak to Punk pinuje. 1..2.. near fall. Nie trafił chop'em i half nelson facebuster! 1..2.. kick out. Rated R Superstar szykuje się do Spear'a... kick od Punk'a! High knee i... bulldog! 1..2.. kick out. Springboard clothesline, nie trafia... SPEAR! NO! Powerslam! 1..2..3. Nie, tylko dwa! GTS! Edge blokuje i mamy... sharpshooter! Mr. Money in the Bank sięga lin... Suplex przez liny, nie, Go to Sleep! 1..2..3. Sięga po walizkę, ale czy wykorzysta ją... tak! Ale co to, wbiega Umaga! Super kick! Side slam! Edge chcę uderzyć Punk'a walizką, ale wbiega Jeff! Twist of Fate! Swanton!

5afda65d311da811med.jpg

276984e53202b151med.jpg

5271a0e2f8d6738fmed.jpg

879551c5622e3441med.jpg

6d9302c4a58f5007med.jpg

56d049ab7e941091med.jpg

2108671f6a53eec0med.jpg

bc3afae0eecfe7f5med.jpg

4bdde1cd0d0bbe2emed.jpg

Y2J zaczyna po swojemu karierę na SD, czyli od wyzwania publiczności, oraz kim on to przecież nie jest :roll: potem bełkot, że to teraz jego show i pojawia się kto...? Pojawia się Edge… no to będzie ciekawie

Edge zaczyna gnoić Jericho, a gdy ten próbuje coś odpowiedzieć pojawia się kto…?

Nie… Nie Jasiek. :roll:CM Punk

No i ładnie… szykuje się walka o WHC Title :thinking:

John Morrison vs Shelton Benjamin

Walka nawet niezła. Troche krótka i mało widowiskowa, ale niezła.

Niestety Jericho z Khalim się również nie dogadał =))

Rey Mysterio vs Kane vs Jeff Hardy vs Chris Jericho

Zaczęło się napaścią na Kane (jakbym tam walczył to bym również jego na początku wywalił :8 ), po czym od razu wyleciał Jeff, potem Chris no i Rey… Walka całkiem żywa. Dużo się działo. Oczywiście Kane odliczony przez spryciarza – Y2J. Z tym, że za długo się nie pocieszył, bo zaraz go zdyskwalifikowali. :lol No i zostało dwóch lotników. Koncówka, czyli 1 vs 1 bardzo wyrównana. Po zaciętej walce #1 Contenderem do WHC Title zostaje Jeff Hardy :t_up:

Potem Cryme Time i ich konkurs: Pojawia się przecudna Eve oraz Layla, które pokazują co umieją w tańcu. Wygrywa oczywiście najwspanialsza Eve :thumb::roll: ale obie panie są zarówno śliczne, jak i utalentowane :t_up:

Dolph Ziggler vs MVP

Oczywiście „Hi, my name is…” na początek, później bełkot o United States Championship.

Walka z MVP na jakim-takim poziomie, parę akcji MVP, parę akcji Zigglera – w końcu wygrywa ten pierwszy.

Jericho coś się spina za bardzo do wszystkich, oj ciężko widzę ten jego 'pobyt' na SmackDown :rotfl:

Edge vs CM Punk

Walka nienajgorsza, ale i nienajlepsza. Momentami ssała i wiało nudą, ale czasem nawet fajnie się oglądało. Później, po nudnym początku już było dużo lepiej. Dużo fajnych akcji, dużo ciekawiej.

Potem wpada... lol - Umaga :shock: dawno tego pana na ringu nie widziałem...

Na koniec jeszcze wpada Jeff Hardy, swantom bomb i po całym show :t_up:

PS może mi ktoś wyjaśnić zasadę 'działania' walizki? No bo przecież CM Punk wygrał walkę, to dlaczego nie został WHC Championem? Jakoś to dla mnie niejasne :thinking::thinking:

ogólnie SD nie takie złe, bywały nudniejsze :8

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

CM Punk nie został mistrzem, ponieważ przed walką nie zadeklarował, że chce, by walizka została wykorzystana ; ) Ogólnie całe to zamieszanie sprawiło, że SmackDown pozostawił sobie zajebiście pozytywne wrażenie i wygląda na to, że pod względem poziomu będzie zdecydowanym numerem jeden.

• Reputacja:   1

Damn , dawno nie oglądałem tak dobrego smacka...ogólnie nie oglądałem tak dobrej tygodniówki , nie będę pisał od początku ale powiedzmy tak , segmenty zajebiste , pierwszy świetny w wykonaniu edge'a Jericho i Punka. Następnie segment z Marią też dobry. Walka Morrison vs Benjamin bardzo ładnie plus dawno nie widziałem dobrze wykonanego dropsault'a (nie dropkick'a jak Ross powiedział). Walka o no.1 świetna , dla mnie miodzio , nawet na ppv by się przyjęła pozytywnie. Nie ma co opisywać tą galę trzeba obejrzeć. Jericho vs Morrison feud? Jestem za.

Szczerze ta gala mnie obchodziła tylko dzięki walce o no.1 contendership na której na szczęście się nie zawiodłem do końca. Oczywiście wolałbym żeby to Kane wygrał , żeby to Big Red Monster był no.1 ale na to musimy jeszcze trochę poczekać. Cieszy to że Kane pokazał się z zajebistej strony , najlepszy na ringu i nie mówię tego dlatego że jestem jego fanem ale dlatego że taka była prawda. Chris też dobrze , nie kumam jego pretensji po użyciu krzesła ale cóż...cieszy jeszcze to że segmenty na smacku nabrały smaczku , pierwszy segment pierwsza klasa , brawl a raczej bójka Chris'a i Morrisona też fajna no i ciekawy feud się szykuje no i...Layla....Eve....super pokaz....cieszy również powrót Umagi...

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

Kurczę, nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem, ale... Smack był super! Jak dla mnie to najlepszy od... hohoho, od roku chyba :) . Nie było ani jednej słabej walki, czy też segmentu. Na początku konfrontacja na linii Punk/Edge/Y2J. Bardzo ucieszyłem się, że CM stał się pełnowymiarowym main eventer'em. Ponadto widać, że prędzej, czy później kroi się coś między Rated R Superstar'em i Jericho, co może wypaść najlepszym feudem/tag teamem roku. Następnie widzimy walkę Shelton vs. Morrison. Prowadzona w szybkim tempie, sporo efektownych spotów, a co najważniejsze... John jako face? Heel'em był świetnym, nie wiem jak sprawdzi się w swoim "lepszym" wcieleniu. Po niej segment z Y2J i Khalasem, ale to pominę, bo w sumie nic ciekawego. Fatal 4 Way świetny! Ani sekundy się nie nudziłem, tak na prawdę to każdy dał z siebie wszystko... takie walki to na PPV mi dawać panowie :) . Ostatnia dwójka: Rey i Jeff... cóż, kiedyś to byłby mój dream match. Teraz nadal uważam, że są dobrymi worker'ami no i zapewnili nam dobre widowisko. Po walce znowu Jericho, a oprócz niego także Edge próbują umacniać się jako heel'i, co im moim zdaniem wyszło. Brooklyn Breakdown to coś na rozgrzanie publiczności w MSG było ;) . MVP z jakąś babką walczy przeciwko Ziggler'owi. Wyszło znośnie, ale znowu bez przesady. Nie miałbym nic przeciwko pociągnięciu tego feudu dalej. Brawl Chrisa Jericho z Morrisonem wyszedł dobrze. Niezwykle cieszę się, że John'owi w koncu kroją się ME i jakiś dłuższy feud. Jak na razie mamy zalążki starć na linii RRS vs. Straight Edge Superstar oraz Y2J vs. Morrison. Na papierze wyglada super Edge vs. CM Punk - końcówka została zabookowana doskonale! Powrót Umagi cieszy, bo jest to obecnie jeden z lepszych heavyweightów. A tak poza tym to ciekaw jestem jak wyjaśni się sytuacja z walizką... W końcu CM Punk ją niby wykorzystał, ale dzwonka rozpoczynającego walkę nie było.

Ogólnie SD! wyszedł bardzo przyzwoicie (mówi to TNA'owiec), szczególnie w ostatnim zalaniu tego brandu przez wszystkie kloce typu Big Show, czy HHH. Wygląda na to, że będę ściągał Smacki co tydzień, a Raw'y trochę rzadziej, a to poprzez poziom, które prezentował brand czerwony, a niebieski w tym tygodniu.