Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Judgment Day 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dziś wieczorem odbywa się gala Judgment Day 2009. Co sądzicie o karcie jako o ogóle?

Jak zauważyłem, większość walk w karcie to są, powiedzmy, 'feudy':

- Batista i Orton - nie trzeba komentować

- Swagger i Christian - j.w.

- Cena i Big Show - można to nazwać kontynuacją feudu

- Umaga i CM Punk - można to nazwać feudem

- Mysterio i Jericho - j.w.

- Morrison i Benjamin - j.w.

Także większość walk ma 'podłoże emocjonalne' :lol

Ale przejdźmy do samego poziomu walk.

Walka o WWE title może być bardzo dobra, Orton zazwyczaj pokazuje się ze swojej najlepszej strony. Myślę, że na Batistę też można liczyć, jakkolwiek drewniany by on nie był, to potrafi zrobić show na ringu. Możemy też liczyć na jakieś niespodzianki, jak Legacy czy Shane McMahon (bo Trajpel chyba jeszcze kontuzjowany :P )

Walka o WHC title również może być świetna. Walki z Jeffem Hardym w roli głównej są zazwyczaj widowiskowe, często zaskakujące. Z Edgem bywa różnie, ale liczę, że panowie się postarają.

Jack Swagger vs Christian - tutaj mamy powtórkę z Backlash, z tym, że role są odwrócone. Jeśli panowie zaprezentują się tak jak 3 tygodnie temu, to match będzie znakomity.

John Cena vs Big Show - tutaj może być gorzej... Jak wiemy, Big Show do zwinnych nie należy, Z Jasiem bywa różnie. Mam nadzieję, że zarząd ma jakiś pomysł na tą walkę, bo w moim odczuciu zapowiada się nuuuuuuuuda.

CM Punk vs Umaga - przy tym matchu liczę na niezłe show. Punk umie przeprowadzić kawał dobrej walki, mam nadzieję, że tutaj nie będzie inaczej. Jego przeciwnik to Umaga, długo nieobecny, chociaż ostatnio (dosłownie) wpadał na SD i troszkę zadziwiał. Mam nadzieję, że panowie się postarają i pokażą się z jak najlepszej strony (i że Umaga nie dostanie kontuzji :lol )

Walka o IC title raczej też będzie trzymać poziom. Rey będzie zapierdzielał swoimi 'siksłannajnami' i innymi wygibasami, także o widowiskowość chyba nie ma się co martwić. Liczę, że Y2J też nie będzie się obiboczył, bo zdarza mu się przymulać.

No i na koniec Morrison vs Benjamin - Morrison z tygodnia na tydzień łapie u mnie coraz więcej plusów i zaczynam go coraz bardziej lubić. Ma swoją technikę, fajny finisher, gimmick playboya i na ringu jest świetny. Do tego dochodzi 'brutalny' Gold Standard, który również jest bardzo utalentowany i wysportowany. Myślę, że to będzie porządne starcie dwóch młodych zawodników z dużym potencjałem.

Tyle ode mnie, mam nadzieję, że się nie zawiodę :t_up:

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheName

2

• Viper

2

• Anonymus

2

• AnTeQ_LbZ

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jako że już dziś JD to ja postanowiłem udzielić się w tej sprawie. Pierwsza walka na karcie to Batista vs Rendy Orton, jak dla mnie nie warta żeby obejrzeć. Mam nadzieję że do walki wkroczę Legendcy. Większość ludzi na świecie myśli że dzisiejsza Niedziela będzie dniem sądu dla Ortona i jego zniewieściałych pomocników, ale ja mam nadzieję że to będzie początek końca a mianowicie to ponowne kopnięcie Zwierzaka Batisty :lol . Mam też nadzieję że ktoś może zdradzi Ortona :roll:. Edge © vs. Jeff Hardy wiem że się może powtórzę ale to jest jak dla mnie oczywiste że wygra Jeff Hardy ponieważ odchodzi z WWE(Chyba) i dostanie push. Ale jeśli wygrał by Edge zapowiadać się wspaniałym feudem z Hardym. A co do samej walki to raczej będzie nudne. Jack Swagger vs. Christian dla mnie to najciekawsza walka tego wieczoru, nie tylko ze względu na to że jestem wielkim fanem Christiana, ale uważam też że toczą oni teraz teraz najciekawszy feud w WWE. Mam nadzieję że mistrz się nie zmieni. John Cena vs. Big Show ta walka ciekawa i warta tego by ją obejrzeć. Mam nadzieję że Big Show zniszczy Cenę. Ale ale... Nie... To byłby zbyt wielki wstrząs dla fanów Jasia. A może to Jasio załatwi Big Szopa i będzie niepokonanym idolem dzieci i młodzieży. CM Punk vs. Umaga ta walka nudna ale bardzo się cieszę że dali dla Umagi godnego przeciwnika. Co do wygranej to z tego co wiem Punk nie ma pushu. Może Umaga wygra stanie się sławny a mianowicie to rodzice będą straszyć swoje dzieci ,,Idź spać bo Umaga przyjdzie i cię zje''. Rey Mysterio vs. Chris Jericho- Bujaka Bujaka sex on night... Drogie dzieci, czy zamaskowanemu bohaterowi uda się obronić swój pas dowiecie się na Judgment Day... A tek na serio to danie pasa Mysterio to błąd... A więc trzeba to teraz naprawić czyli oddać pas dla Chris by ten został mistrzem po raz ósmy i żeby mógł wyzywać swoich ukochanych kibiców(fanów)... Z tego co wiem to gdzieś przeczytałem :roll: że Jericho ma być facem i zabawiać dzieci. Jak na razie to nic nie wskazuje na to że będzie nowym bohaterem dzieci... Może wygrana pasa sprawi że go coś zbawi. Shelton Benjamin vs. John Morrison o ja ciesz pierniczesz... Przecież to Jericho miał byś facem, a tu taka Kinder Niespodzianka. A co do walki to Shelton nie ma szans według mnie. Przecież John przechodzi swój pierwszy face turn, można powiedzieć że to jego pierwszy okres.

I to na tyle wiem że niektóre wypowiedzi są kontrowersyjne a więc z góry przepraszam...

Siema :D Ja tu Troche Nie na Temat ale Wie ktoś moze w jakiej kolejnosci walcza czy w takiej jaka jest podana ??? a jednak moze cos dodam :)

Batista vs Orton,Jak dla mnie będzie to najlepszy Mecz JD,stawiam na Batiste poniewaz chce sie odegrac Ortonowi za kopniecie z ktorego Orton slynie 8) Jednak Orton chyba odpowiednio sie przygotuje i wkrocza jak zwykle legacy :D a może Triple H pomoże lecz ostatnio walczyli i nie było ladu i skladu kazdy chcial wygrac mysle ze mecz bedzie super

Edge vs Jeff Hardy,Myśle ze Tu Jeff wygra :) w koncu nalezy mu sie pas jak dla super walczy tylko ze popelnia duzo bledow :( jednak tu jestem za Jeffem dlatego bynajmniej że nie lubie Edga,jest dobrym zawodnikiem ale przez ta vicki :t_down: no i bardzo mnie ciekawi czy Jeff zostanie czy nie zobaczymy co przyniesie czas

John Cena vs. Big Show,hmmm nie wiem co tu napisac szczerze mówiąc,nie podoba mi się styl Big Showa ale za to panuje sila nad Jaskiem :D dalej nie wiem co napisac :twisted:

Mysterio vs Jericho, Tu uwazam ze sila wezmie gore nad technika Jericho jest juz dosyc doswiadczony a po zatym gdy sie uzyje sily na Mysterio to on lata po calym ringu, Mysterio straci Jericho nie da sie zaskoczyc

Punk vs Umaga Nuda Nuda jeszcze raz Nuda Umaga wielkie bydle ale nie jest zwine przy Punku :P moze gdyby walczyl z Henrym czy kims ale tu Punk bedzie go jechal technika no chyba ze go Umaga dorwie na dobre :lol

Benjamin vs Morrinson Stawiam na Morrinsona ostatnio wylapal Banjamin od niego :lol: msyle ze tez bardzo ciekawa walka ale tylko o tytul kto bedzie lepszy z nich :]

i to tylko tyle ode mnie Pozdro. i czekam na odp :D