Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Judgment Day 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Data gali: 17 maja 2009r. (niedziela)

Miasto: Rosemont, Illinois

Hala: Allstate Arena

Theme song gali: Buckcherry - Rescue Me

Karta:

Singles Match for the WWE Championship

Randy Orton © vs. Batista

Singles Match for the World Heavyweight Championship

Edge © vs. Jeff Hardy

Singles Match for the ECW Championship

Jack Swagger vs. Christian ©

Singles Match

John Cena vs. Big Show

Singles Match

CM Punk vs. Umaga

Singles Match For The WWE Intercontinental Championship

Rey Mysterio © vs. Chris Jericho

Singles match

Shelton Benjamin vs. John Morrison

Ok, karta zaktualizowana w dniu 16.05.09r. //dop. P.S. Styles

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheName

2

• Viper

2

• Anonymus

2

• AnTeQ_LbZ

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jeff_07_|JP| dzisiaj były już wyniki z piątkowego SD i wiadomo,że Jeff Hardy jest pretendentem do tytułu WHC.Korzystając z okazji chciałbym powiedzieć,że chciałbym by Jeff wygrał pas WHC jednak wtedy na 100% wszedłby CM Punk z walizką.Znając WWE tak może być.Jednak jeszcze sporo czasu do gali i wszystko może się zdarzyć. :)

Mogę narazie powiedzieć że Batista na 51% wygra WWE Championship od Ortona , ktoś już pisał o tym że Batista będzie pierwszoplanową postacią po returnie :thinking:

aggressive na przyszłość wystarczy pisać Jeff. Nie wiedziałem o tej walce bo nie oglądałem ostatniego SD. Interesuje mnie jeszcze jakie będą walki "no title" ja myślę ,że może być John Cena vs Big Show lub Jericho vs Rey Misterio.

Randy Orton vs Batista

Pomijając fakt jak Batista jest lubiany przez publiczność i jakiego miejsca w hierarchii WWE by nie zajmował, to Orton zdobył pas, o który starał się niesamowicie długo. Przez cały ten czas Hunter dzielnie go bronił, ale w końcu Legend Killer dopiął swego. Zatem jestem prawie pewien, że skoro tyle starał się o ten pas, to Batista go mu nie odbierze.

Edge vs Jeff Hardy

Z jednej strony mamy Edge'a, który ZNOWU jest WHC, a zatem przydałaby się jakaś 'świeża krew'. Ale jego oponentem jest Jeff Hardy, który podobnież ma odejść w lipcu czy tam kiedyś. To... sorry, ale jak dla mnie bez sensu by było dawać Jeffowi WHC Title, jak zaraz będzie go musiał komuś oddać. No chyba, że zarząd WWE planuje jakoś fajnie go pożegnać i na 'do widzenia' ustawić go championem.

Jack Swagger vs Christian

Miejmy nadzieję, że ten feud nie będzie trwał tyle co Jasia z Edgem, bo stanie się nuuuuuudny...

Randy Orton vs. Batista ta walka będzie zdecydowanie najnudniejszym widowiskiem chyba że jeszcze zrobią jakąś inną nudną walkę. Moim faworytem jest Orton który raczej nie będzie walczył czysto(to tak jak prawie zawsze), z pewnością pomogą mu Rhodse i ten drugi Ted jakiś tam. A może jednak Batista zemści się na Rendku tylko za bardzo nie wiem jak. Kopniaki to fucha Ortona a co ten Batista może mu zrobić... Chyba tylko odebrać pas i zostać mistrzem i to raczej wszytko. Mam nadzieję że Batista podobnie jak Triple H opuści ring na noszach ale nie po kopniaku. Walką ciekawszą może być Edge vs. Jeff Hardy ale tu według mnie wynik jest przesądzony. Jeff'owi kończy się kontrakt i nie chce go przedłużyć. A więc z pewnością Jeff dostanie teraz wielki push i zdobędzie pas. Może się tak stanie że odejdzie z WWE jako mistrz, podomnie jak Trish Stratus. Myślę że jednak walkę warto obejrzeć. A co do Edga to Vickie już na SmackDown! nie rządzi więc nie będzie miał wielkiego pushu. Jak na razie najciekawszą walkę w oficjalnej karcie jest Jack Swagger vs. Christian. Tą walkę z pewnością będzie się miło oglądało. Mam nadzieję że ten feud będzie krótki bo o pas mistrzowski musi zawalczyć Vładek. A co do walki to uważam że wygra Christian gdyż teraz chyba ma push ale co do tego to mam pewnie wątpliwości. Mam przeczucia że Sawagger poderwie Tiffany lub coś w tym stylu może będzie ją nękał.

Ja bym chciał żeby Jeff zgarną pas bo po prostu mu się należy. Tylko skoro Jeff się żegna z WWE to już nasuwa się pytanie kto będzie WHC(jeśli by oczywiście zdobył) po nim?? Pewnie Edge lubie go, ale to już się staje powoli nudne cały czas tylko Edge. Osobiście bym chciał żeby koło pasa zakręcił się Y2J. Co do walki Orton vs. Batista to nie mam zdania jakoś od początku nie interesował mnie feud Ortona z Triple H. A może koło pasa zakręci się Shane. A pas ECW niech trzyma jak najdłużej(choć to pewnie nie możliwe) Cpt. Charisma ale pewnie zakręci się koło niego Kozlov.

To tak

Batista vs Randy Orton-Po pierwsze to napewno popsuje stosunki pomiędzy Batistą a Triple H'em.Po drugie Orton długo pracował na to aby zagarnąć WWE Championship więc Batista który nie był nawet na WM'ce nie powinien nawet pakować się do tej walki.

Mój typ do wygrania pojedynku-Randy Orton

Jeff Hardy vs Edge-To może być ciekawa walka.Obaj panowie potrafią skleić ładną walkę i praktycznie prowadzą feud już od RR.

Teraz odniosę się do innej rzeczy.Padają tu takie stwierdzenia jak "Kto odbierze pas Hardy'emu przecież on ma odchodzić z WWE".Otóż jakby dokładnie czytało się newsy to wyciągnęło by się inne wnioski.WWE starało się aby Hardy został gwarantując mu większy push i większe zarobki ale on nie przyjął kontraktu.Ale może Vince przekonał Hardy'ego.Jeśli nie to po kija dawałby mu no 1#Contender do pasa WHC? Czy miałoby to sens?

Christian vs Swagger-Nie będę się wypowiadał na temat tej walki.

Czy miałoby to sens?

Miałoby sens.

1.Rey ma już jakiś pas

2.Kane jakiś feudzik inny będzie miał

3.Y2J - j.w.

4.Jeff - dużo fanów chciałoby zobaczyć rozstrzygnięcie z RR, ta walka ma trzymać w napięciu, a poza tym to jeszcze nie jest pewne czy Jeff odejdzie, jak dla mnie zostanie.

3 tygodnie między dwoma galami to tyle co nic, więc posłużono się sprawdzoną metodą i dano kilku osobom szansę walki o #1 contendera. W sumie dobre rozwiązanie, bo jest to szansa na odświeżenie main eventów nowymi postaciami. Przynajmniej tak myślałem aż do obejrzenia RAW i SmackDown (z racji braku czasu dopiero dzisiaj). Przeciwnikiem Ortona Batista. o zgrozo - który to już raz? Dlaczego szansy nie dostał Big Show, którego dalej wikłają w nudny feud z Ceną? Batista oczywiście nie mógł sobie odpuścić tego title shota przed feudem z Triple H'em, który całkiem prawdopodobne będzie musiał wtrącić trzy gorsze w tej walce. HHH i heel-turn? Czemu nie. LK broni pas i odcina się od McMahonów raz na zawsze. Ufff

Szlag mnie trafił gdy z 4 pretendentów title shot zgarnął właśnie Jeff Hardy. Hardi był w zeszłym roku pretendentem na niemal każdej gali na której wystąpił ( jeśli nie na każdej, nie chce mi się sprawdzać). Miałem nadzieję, że feud z braciakiem odciągnie go na chwilę od Main Eventów a tu co? Jeffu raz dwa rozwalił Mateusza i znów walczy o tytuły. Jeśli zawodnik który ma taką pozycję nie jest zadowolony z kontraktu to ja już nie wiem na co on liczy... Pogłoski o końcu kontkraktu śmierdzą podpuchą na kilometr, ale jeśli to prawda i argumentem żeby Hardi został w WWE jest WHC title to ja dziękuje. Edge znów skrojony z pasa po miesiącu, bosko. Absolutnie nie widzę sensu dawania mu pasa tak często podczas gdy nie może on go obronić na dłużej. Ta sytuacja pokazuje, że nie tylko Copeland jest championem z dupy, ale też WHC znaczy coraz mniej. Pfff, a ja głupi łudziłem się, że szansę na wyjście z cienia ma wreszcie Kane. W piątek stracił chyba najlepszą okazję na to by zdobyć tytuł. 5 piw dla tego, kto wytłumaczy czemu miała służyć jego wygrana z Punkiem na Backlash. Wątpie żeby chodziło o odebranie walizki, bo zaczął się przystawiać jeszcze Umaga. A może ją przejąć przecież jakaś osoba trzecia, na przykład Jericho. Coś czuję, że CM nie wykorzysta sobie tego title shota drugi rok z rzędu.

ECW championship typowy rematch który ma na celu pokazanie jaki ten nasz nowy champion dobry. W sumie dobrze, że Christian ma pas, ale z drugiej strony nie widzę perspektyw dla Swaggera. Z kim będzie feudował - z Finlay'em? Bournem? Zabrakło mi jego przejścia na drafcie. Mam nadzieję, że nie zniszczą tego talentu, który Jack niewątpliwie ma.

Chciałem się odnieść do postów wyżej ale większość z nich do lamenty o Jeff'a, więc na razie sobie odpuszczę.

Randy Orton © vs. Batista

Cóż sięgnijmy pamięcią nieco wstecz. Batista nabawił się kontuzji dlatego też WWE wymyśliło storyline z kopnięciem w łeb. W końcu Batek powraca i przyszedł czas na rewanż. Ostatnie walki klocka wyglądają nawet nieźle, więc patrząc na całą sytuację z optymistycznego punktu widzenia trzeba przyznać, że mecz może być dosyć dobry. Jeżeli Batek postara się walczyć jak walczy, a Orton da z siebie maksimum to będzie ok. Patrząc jednak realnie może to wyglądać jak starcie drewnianego koksa z mistrzem headlocków, czyli nuuuda. Kto wygra? Mam nadzieję, że WWE wreszcie opamięta się z polityką zmienia mistrza co miesiąc i Randy zasłużenie pozostanie championem. Jak mówią serwisy internetowe to ma być "Rok Batisty", mam jednak cichą nadzieję, że nie zacznie się on już na J.D.

Edge © vs. Jeff Hardy

Zaraz, zaraz... to już było, prawda? Na Armageddon 2008 Hardas pokonał Edge'a i Triple'a zostając mistrzem. Czy historia się powtórzy? Szczerze mówiąc Jeff to bardzo jasny punkt federacji, który zasługuje na nagrodę, jednakże uważam, iż Edge dostatecznie nie nacieszył się tytułem. Ale jeżeli mam typować zwycięzcę... to powiem, iż sądzę, że właśnie podczas tej walki walizeczka pójdzie w ruch.

Jack Swagger vs. Christian ©

Mecz tej dwójki, który miał miejsce na Backlash był naprawdę godny podziwu. Bardzo dobrze prezentujący się w ringu power wrestler jakim jest Swagger oraz "Zapałkonogi" stworzyli świetne widowisko na ostatnim PPV, myślę, że teraz również nie będzie gorzej. Zwycięzca? Christian :) .

Singles Match

John Cena vs. Big Show

No cóż... feud się ciągnie, panowie nadal pałają do siebie nienawiścią i trzeba będzie wreszcie to wyjaśnić. Po tej walce nie spodziewam się czegoś specjalnego. Bardziej liczę na to, że Show pokaże coś ciekawszego niż Janusz. Walka prestiżowo może i zapowiada się nie najgorzej, ale jeśli panowie się nie przyłożą to będzie to klapa. Kto wygra... jestem właściwie pewny, że będzie to Cena, który podniesie giganta, niczym Hogan zeslamował Andre na WM3. Cena zostanie Super Herosem po tej gali, a Show nie uwierzy w to co się stało :t_down: . Mi jako markowi pozostaje wierzyć, że jeśli moje przewidywania się sprawdzą to na SummerSlam dojdzie do tego o czym wcześniej trąbiono, czyli Hogan vs Cena =)) .

Singles Match

CM Punk vs. Umaga

No tę walkę można patrzeć różnie. Z jednej strony wydaję mi się, że może z tego wyjść naprawdę niezły mecz. Zawsze lubię oglądać Umagę w ringu :) , a starcie z Punk'iem dodaje jeszcze więcej pikanterii. Z drugiej strony po kij znowu walka z potworem?! Na Backlash dostał w tyłek od Kane'a, a teraz miałby jobbnąć Umadzę? Wobec tego po cholerę mu ta walizka, skoro i tak z niej nie korzysta? Pozostaje mi tylko myśleć, że moje przewidywania co do walki Hardy vs Edge się sprawdzą.

-------

Podsumowując - PPV prezentuje się przeciętnie, liczę, że coś jeszcze dorzucą do karty. Ogólnie biorąc po uwagę prestiż Judgment Day PPV to nie jest on duży. Gala co roku wypada słabiutko i śmiem twierdzić, że często jest to jedno z najgorszych PPV w roku. Co będzie teraz? Pożyjemy, zobaczymy :D .

banner004.jpg

2363kw0.jpg

1372dy0.gif

1426cq7.gif

1504cp9.gif

Chłopaki, co to są za posty? Ten temat nie służy do wymieniania się pytaniami skąd biorę pozycje w karcie, tylko do ogólnej dyskusji na temat PPV. Tak poza tym to o pozycjach w karcie informują zagraniczne serwisy internetowe. Na stronie wwe.com nie znajdziecie niektórych pozycji w karcie, bo np. na SmackDown! została zapowiedziana jakaś walka, a jak wiemy SmackDown! nie leci na żywo, także dopiero po wyemitowaniu gali w telewizji, ta pozycja w karcie ujawni się na wwe.com, bo jak wiemy za pewne ktoś był na gali i zobaczył, że będzie walka np. Umaga vs. Punk i po przyjściu do domu szybko dodał to do internetu. Jeszcze jeden taki post i wszystkie te króciutkie posty zostaną usunięte, żeby nie było tutaj takiego śmietnika...

Pozdrawiam.

Hmm...

Randy Orton © vs. Batista - Orton. Bardzo długo starał się o ten pas. I choć krążyły pogłoski, że to będzie rok Batisty, mam małą nadzieję(mimo, iż lubię Dave'a), że walkę wygra Orton. Być może pomogą mu Rhodes i Di Biase(tak się pisze? ;p)

Edge © vs. Jeff Hardy - Wygra...(Chwila zastanowienia ^^) Edge. Skoro Jeff ma odejść z WWE(a broń go od tego Panie Boże), to po co dawać mu [pas? Chyba, że pogłoski się spełnią, a WWE postanowią go "Pożegnać", jak to było z Trish Stratus.

Jack Swagger vs. Christian © - Imo wygra Christian. Zasłużył na to, żeby potrzymać sobie pas. Oby walka była ciekawa, bo obydwaj wrestlerzy są świetni, żeby tylko pokazali, na co ich stać ; )

Singles Match

John Cena vs. Big Show - Nie mam zdania, ale wg. mnie wygra Big Show. Chociaż, kto wie, co pokaże po sobie pupilek Vince'a... :thinking: Mimo to nie sądzę, aby walka skradła serca widzów. Może jednak będzie jakaś interwencja :thinking: Ale kto to może być? Hmm... Kane!

Singles Match

CM Punk vs. Umaga - Tutaj według mnie wygra CM Punk. Może, jak wyżej będzie jakaś interwencja, ale wątpię.

Rey Mysterio © vs. Chris Jericho - Imo wygra Mysterio. Wg. mnie do Jericha bardziej pasuje US Championship(jeśli chodzi o tego typu pasy), a Mysterio IC mógłby trochę potrzymać.

Singles match

Shelton Benjamin vs. John Morrison - To może być hicior! Dwóch świetnych wrestlerów, oby pokazali, na co ich stać. To może być perełka gali, która skradnie serca widzów. Osobiście trzymam kciuki za Sheltona, mam nadzieję, że w końcu przestanie być niedoceniany...

Randy Orton © vs. Batista - To jest raczej przesądzonę że Dejf Animal Batista wygra , ktoś już pisał że to on ma być #No.1 , jeżeli się postarają to ta walka może być perełką :)

Edge © vs. Jeff Hardy - Uważam iż wygra Edge po 1.Trzyma za mało pas , a po 2.Jeff ma odchodzić z WWE :lol to wątpię żeby mu dali WHC , a może mu dadzą żeby go przekonać do WWE : )

Jack Swagger vs. Christian © - Stawiam na Swaggera , Vince nie jest przekonany do Christiana.

Singles Match

John Cena vs. Big Show - Myślę że Big Show albo Cena wogólę się nie pojawi bo jakaś abrakadabra kontuzja :roll:

Singles Match

CM Punk vs. Umaga - CM Punk , co mam dalej tu mówić ; ( Nie interesuje mnie zbytnio ten match

Rey Mysterio © vs. Chris Jericho - Stawiam na Mysterio , nie wyobrażam sobie Y2J z Intercontinental Championship

Singles match

Shelton Benjamin vs. John Morrison - Stawiam na Morrisona , bo podobno mieli z niego zrobić BabyFace'a ...

Randy Orton © vs. Batista - Faktycznie walka może być dobra co pokazał ostatni RAW :) Wolałbym aby wygrał Orton ale Koksista ostatnio dużo przegrywa z Legacy na tygodniówkach i to może oznaczać że na JD się odgryzie i on zostanie championem.

Edge © vs. Jeff Hardy - Chciałbym aby Edge oboronił pas, ale wg mnie jak Edge wygra przybiegnie CM Punk z walizką i to on odbije pas Edgowi a potem nawiąze się feud z Umaga

Jack Swagger vs. Christian © - Cięzko powiedzieć. Niech Christian trzyma se pas ;)

Singles Match

John Cena vs. Big Show - Byle tylko nie zamulali(w co ja wierze :P) Stawiam na jednak na pupilka publiki i Vinca

Singles Match

CM Punk vs. Umaga - Jak już pisałem wyżej CM punk będzie już wtedy WHC i nawiąze po tej walce feud z Umaga i może się edge wlaczy do niego

Rey Mysterio © vs. Chris Jericho - Mysterio.Chris nie pasuje na IC Champion :)

Singles match

Shelton Benjamin vs. John Morrison - Może być walka wieczoru. Z jednej strony niedoceniany bardzo Standard złota(za skok na Wm już dawno powinien mieć push większy) a z drugiej strony niesamowity Morison z jego nowym zajebistym finisherem :0

Będzie się działo!!!