Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Koniec czy Początek Legacy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam chciałbym wam przedstawić moją pierwszą dyskusję, którą wrzucam na forum, ponieważ chce się dowiedzieć co wy sądzicie o tym co zaraz wam przedstawię. Dyskusję założyłem nie tylko po to, aby zobaczyć co wy o tym sądzicie, ale po to aby sprawdzić jak radzę sobie w pisaniu.

The Legacy

legacyoforton13.jpg

Przypomnijmy sobie czasy kiedy Legacy zaczęło funkcjonować w WWE. Randy Orton, Cody Rhodes, Ted DiBiase, Manu to właśnie byli główni przedstawiciele owej grupy. Jak każda stajnia i ta miała swój początek z początku Legacy można powiedzieć, że próbowali ''za kozaczyć'', a krócej mówiąc robić porządek z tymi co kozaczą i mają za dużo do powiedzenia. Okładanie Johna Ceny czy Chrisa Jericho to był główny ich atut. Wszyscy próbowali stawić im czoła, ale nikomu się to nie udawało. Po jakimś czasie Manu odchodzi, Orton zostawia sobie tylko dwóch pomocników Rhodesa i DiBiase. Oczywiście w mediach było wiele spekulacji dlaczego to Manu opuścił Stajnię, ale to było do czasu jak zresztą wszystkie takie kontrowersje. Po tym wszystkim Legacy zaczęli mniej atakować i rzadziej pojawiali się na ringu w trójkę. Na ich drodze stanęła rodzina McMahon najpierw Pan Vince zaczął się wykłócać z Ortonem po czym On kopnął McMahon w twarz. To na pewno nie było przyjemne i nikt nie chciał być wtedy w jego skórze. Publiczność krzyczała i wyklinała Ortona po wszystkie czasy jednak on się tym szczególnie nie przejął, ponieważ jest heelem i taka jego rola. Pan McMahon wylądował w szpitalu, a Ortonowi czoła stawiła sama Stephanie, wygrażała mu że jeżeli takie rzeczy się powtórzą Randy nie będzie wrestlerem WWE. Orton po chwili nie wytrzymał i wykonał na niej RKO. Na ringu pojawił się Triple H i powiedział: ''Ta zniewaga krwi wymaga''. Na początku powalił Ortona, a potem całą jego bandę.

Koniec rządzenia

Przez następny czas w RAW działo się tylko jedno i o jednym Legacy vs McMahon & Triple H. To walka Triple H vs Randy Orton, Shane McMahon vs Randy Orton, Cody Rhodes & Ted Dibiase, vs Shane McMahon i tak w koło Macieja. Ogólnie rzecz biorąc, z początku nadal rządziło Legacy i nic nie zapowiadało ich końca do póki nie zjawił się On ''The Animal(Batista)''. Gdy na jednej z walk Triple H wraz z Shanem dostawali baty od Stajni Ortona na ring wbiegł nie spodziewany Batista dlatego nie spodziewany, ponieważ na ring miał wrócić dopiero pod koniec Maja. Dave wbiega na ring i rozwala Legacy. Publiczność szaleje i nie może w to uwierzyć. Po jakimś czasie na Wrestlemani Randy Orton przegrywa z Triple H i to już jest chyba koniec tak przynajmniej myśleli widzowie.

Backlash 2009

To ma być wielki rewanż, ale czy się uda w walce na Backlash zawalczą Legacy vs Shane McMahon, Triple H, Batista. Dużo o tej gali się mówi, a szczególnie o tej walce. Tu może stać się wszystko albo koniec, albo początek Grupy Ortona. A teraz mam dla was zadanie odpowiedzcie na te pytania:

- Czy waszym zdaniem Legacy na nowo będzie rządzić?

- Co stanie się po Backlash?

- Czy wierzycie w to, że Legacy już nie istnieje?

- Kogo wolicie Legacy czy Shane McMahon, Triple H, Batista?

Pozdrawiam MontelQ

chrisjericho.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LegendKiller

1

• Anonymus

1

• Longer1674325925

1

• HBK122

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Wydarzenia z ostatnich tygodni nie pozwalają na jednoznaczne wskazanie, kto będzie górą dziś w nocy. Rozsądek podpowiada mi, że HHH obroni tytuł (w końcu Orton pyknął go na RAW, a tego sobie egomaniak nie odpuści), jednak serce mówi mi, że Orton być może jednak wygra pas. Jestem na 95 % przekonany, że Batista w trakcie gali przejdzie heel turn. Pamiętacie 2005 rok i feud Batista vs Triple H ? Animal 3 razy pojechał Trypla który do dziś się nie zrewanżował. Backlash będzie świetną okazją do tego, by odnowić feud i dać HHH możliwość odbicia sobie jobów sprzed 3 lat. Są szanse, że w związku z takim rozwiązaniem zobaczylibyśmy walkę Orton vs HHH vs Batista którą chyba każdy fan wrestlingu bardzo chętnie by zobaczył.

Myślę, że mimo wszystko Orton zdobędzie dziś wieczorem tytuł, ponieważ przez ten cały czas nie udawało mu się tego zrobić. Mamy - powiedzmy - powtórkę z WMki, tyle, że teraz obaj panowie mają towarzystwo. Jeśli mowa o towarzystwie, to trzeba na pewno wspomnieć o Animalu. Przez kilka ostatnich gal Raw, gdzie zdarzały się np walki 3 vs 3 (HHH, Animal, Shane vs Legacy) dochodziło do spięć między Batistą a Trajpelem (ten przypadkowo wywalił zawodnika ze swojej drużyny, inny znowu chciał nawalić Ortonowi, a drugi mu nie pozwalał itd). Zatem moim zdaniem na Backlash coś się stanie. Prawdopodobnie będzie to feud Batista vs Triple H, a jeden z panów przejdzie na dark side.

Co do Legacy, to moim zdaniem ono sobie jest, bo jest. Gdy Orton dostaje baty, to koledzy zawsze przychodzą, pomogą. Może, gdyby Orton zdobył pas, to pozycja Legacy się wzmocni, kto wie :thinking:

Nie umiem powiedzieć kogo wolę. Tj... oczywiście, lubię HHH i Batistę, ale generalnie lubię oglądać segmenty, w których występuje zarówno Legacy, jak i ich trzej oponenci. :t_up:

- Czy waszym zdaniem Legacy na nowo będzie rządzić?

Myślę, że w końcu stanie się tak, że Ted i Cody przestaną usługiwać Ortona i się skapują, że ten ich non stop wykorzystywał, a ich miał w dupie :P

- Co stanie się po Backlash?

Po Backlash Ted i Cody pobiją Ortona i staną się face'ami xD

A tak naprawdę, to myślę, jak wiele osób, że Triple H zatrzyma pas, a do feudu dołączy BATISTA!!!

- Czy wierzycie w to, że Legacy już nie istnieje?

Nie, Legacy istnieje, ale już niedługo :)

- Kogo wolicie Legacy czy Shane McMahon, Triple H, Batista?

Zdecydowanie tych drugich. Triple H i Batista są jednymi z moich ulubionych wrestlerów, a Shane też jest przeze mnie lubiany, a Legacy trochę mniej 8)

LegendKiller też ma rację. Taka walka z pewnością byłaby świetna, ale to byłoby trochę bez sensu, bo:

1. Shane broni rodziny - nie może zdradzić

2. Triple H - j.w. i jeszcze broni pasa

3. Batista był przez Ortona wykluczony na długo

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Mówi się że Legacy ma być stajnią która będzie trwać trwać trwać i trwać. Mają przychodzić nowe giwazdy , synowie kolejnych zapaśników i mają wstępować w szeregi tej stajni. Ma to być stajnia z długą historią że tak powiem. Ale wątpie szczerze by była ona tak długo wieczna jak np. DX które wciąż czasami ma swoje powroty na jedną noc. Ale na pewno Legacy nie przestanie istnieć po Backlash (

albo nie przestała istnieć jeśli ktoś już obejrzał - ja nie wiem , może przestała może nie dopiero ściągam

). Stajnia w WWE ostatnio to rzadkość...tak sobie próbuje coś przypomnieć i chyba prócz La Familii nic ostatnio nie było w WWE takiego. Same tagi jak już...dlatego Legacy musi istnieć nie dość że mają na prawdę dobrych zawodników (Cody z tygodnia na tydzień staje się coraz lepszy) to mają prawo coś większego zawojować aż w końcu...Randy się odwróci od Legacy i zostawi ich na lodzie....

• 6 miesięcy temu...

Legacy już niedługo popłyniee ... To nie ma sensu, Orton [ Bóg Legacy od tylnej strony :D ] oleje ich na maksa bo już stopniowo to robi. Więc rozpad Legacy to tylko kwestia czasu. Wydaje mi się nawet że Randy będzie feudował z którymś członkiem ... A szkoda bo świetnie się sprawdzali w roli tych niedooobrych . :D

lita_4_w55.jpg

Character is what you are in the dark.

Calkiem niedawno byl pojedynek DiBiase z Ortonem i juz myslalem ze Ted go zleje, jednakze RKO i po klopocie...Tak mysle ze jednak Legacy nie bedzie juz egzystowac-Viper pofeuduje z ktorym z nich-zleje lub zleja go i po krzyku. Lecz nie wykluczam mozliwosci, ze Legacy moze pozostac ale bez Ortona-a jakby tak pofeudowal z obydwoma...moglo by sie zrobic goraco.

Mozna takze spojrzec na to z innej strony-co ich nie zniszczy to ich wzmocni...Ale moja pierwsza sugestia wydaje mi sie bardziej prawdopodobna...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Ted DiBiase ma zostać facem ,ale to nie znaczy ,że to koniec Legacy. Orton może zwerbować tam jakiegoś innego młodziaka równie chamskiego i złego jak on :P Może Ziggler byłby dobry :P Nie przepadam za Legacy ale nie chciałbym aby ta grupa się rozpadła.

10h3imc.png

5y1axw9.gif