Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co dalej...?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

punk.jpg

Zawodnika z obrazka każdy zna. Tak... jest to CM Punk i aż się dziwię, że nie ma w ostatnim czasie większej dyskusji na jego temat. To może krótki skrót. Na WrestleManii24 wziął udział w Money in the bank i wygrał. Zdobył walizkę, którą można wykorzystać w dowolnej chwili do zdobycia wybranego pasa. Niedawno był IC. Stracił pas przed samą WrestleManią25 po to aby pożegnać w jakiś sposób JBL, który odebrał mu tytuł a przede wszystkim po to aby zwyciężyć po raz drugi z rzędu w MiTB. Został przy okazji znów nagrodzony ogromnym pushem. Chyba już wszyscy wiedzą o co chodzi w tym topicu. CM Punk miał już okazję na samej WM-ce aby skorzystać z walizki ale tego nie zrobił. Potem nadeszły tygodniówki również tego nie zrobił i wątpię żeby wykorzystał walizkę podczas gali RAW czy SmackDown. Najbliższa okazja do zdobycia któregoś z głównych pasów nadarzy się w tą niedzielę na Backlash. Jednak w to wątpię. Zawodnik coś mówił o następnym PPV czyli Judgment Day. Gala jak podkreślał odbędzie się w jego rodzinnym mieście a więc jest jakiś kierunek. No może już nie będę się rozpisywał tylko postaram się zadać sensowne pytania. Jak wy sądzicie kiedy CM Punk zrobi pożytek z walizki i gdzie? Jaki pas dzięki niej zdobędzie? A może to mu się nie uda? Może ktoś sądzi, że Punk z walizką po raz drugi to nieporozumienie? I taka druga część tematu co się wydarzy z tym wrestlerem gdy zdobędzie WWE title lub co się wydarzy gdy zdobędzie WHC? Podajcie swoje scenariusze. Chyba, że sądzicie, że na przykład wykorzysta walizkę do odzyskania IC co według mnie było by kompletną głupotą.

zapraszam do dyskusji
14c76a45c3.png

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anonymus

2

• Matiz

2

• The Heartbreak Kid

1

• AnTeQ_LbZ

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ja myślę że jak Edge zdobędzie pas albo Jasiek go obroni to on użyje walizeczki i pas WHC przejdzie na smackdown to raczej oczywiste że WHC przejdzie na SmackDown ponieważ SD nie posiada żadnego ważnego pasa :) Tak więc nawet jeżeli jasiek obroni tytuł to i tak go długo nie potrzyma to jest raczej więcej niż pewne ;).

Moim zdaniem mimo wszystko użyje walizki na Backlash...

Teraz nasuwa się pytanie: WWE czy WHC Title?

Ja bym stawiał na WHC.

Dlaczego nie WWE? Iż gdyż ponieważ sądzę, że oprócz feudu Hunter vs Orton, wkrótce koło pasa zakręci się Koksista. Będzie jakiś feud z HHH, jeśli ten obroni pas, albo z Ortonem, jeśli ten odbierze go Trajpelowi.

Zatem według moich 'kalkulacji' CM Punk użyje walizki jutro na Backlash w celu zdobycia WHC Title, a jeśli nie jutro, to na jednej z najbliższej tygodniówek.

Scenariusz moim zdaniem taki:

Jeśli Cena obroni pas ---> CM Punk odbiera mu tytuł

Jeśli Edge zdobywa pas ---> CM Punk nie zdobędzie pasa

Powód?

Janek ma pas od WMki, ale wcześniej przed No Way Out trzymał go przez jakiś czas

Edge miał pas niedługo, od No Way Out do WMki, zatem jeśli go odzyska, to jeszcze go trochę potrzyma :t_up:

Matiz - bardzo zgrabnie ułożony topic dyskusji - przyciąga oko i zainteresowanie - gratuluję :t_up:

Pamiętacie One Night Stand 08?

CM punk miał WHC miał go bronic ale nie zdołał go obronic ponieważ Randy Orton kopnął go w głowe przed walka.

Więc myślę tak Randy Orton (niestety, ale chyba już najwyższy czas) zdobędzie WWE Tile i CM Punk się odegra(zemsta jest słodka).

A miejsce jest nieważne, ale licze że tak sie stanie i rozważam taki scenariusz już od WM 25.

Jeśli Cena obroni pas ---> CM Punk odbiera mu tytuł

Jeśli Edge zdobywa pas ---> CM Punk nie zdobędzie pasa

Z tym się zgadzam w stu procentach.

Jeżeli Edge wygra pas to możliwe że Punk nie użyje jakoś nie spodziewanie walizki tylko wyzwie go na pojedynek tak jak kiedyś mówił w jakimś wywiadzie.

Ale fajnie by było jakby Kane podpierdzielił mu walizeczkę po meczu i ją wykorzystał po walce Edge vs Cena. Ponieważ Edge musi z kimś zacząć feudować na Smackdown.

Więc albo Kane albo Punk być może Taker albo Jeff (choć ma zamiar odpuścić z wrestlingiem)

Chyba że na Smacku by został samo IC choć wtedy przydało by się przerzucenie jakoś pasa U.S. do Smacka.

Ale tego sobie jakoś nie wyobrażam.

No więc uważam, że jeśli wykorzysta swoją szansę to nie wygra żadnego pasa. Może źle pamiętam, ale CM Punk w rekordowym czasie zdobył 3 różne Tytuły a to sądze jest nie lada dokonanie. Wygrac 2 MitB pod rząd tez do częstych dokonian nie należy, wiec ma pare sukcesow za soba i WWE musi w nim cos widzieć.

Ok, jeśli miałby walczyć o jakiś pasek na Backlash:

WWE Title(mało prawdopodobne):

Wygra Triple H ----> CM Punk nie zdobędzie pasa, ponieważ wiadomo, ze HHH ma monster push'a oraz Batista i Shane na pewno nie pozwoliliby na taką sytuacje.

Wygra Randy Orton ----> Raczej też go nie zdobędzie, ponieważ Orton zawsze ma za plecami Legacy.

World Heavyweight Title:

Wygra John Cena ----> Jest szansa na to, że go zdobędzie ze względu na paski SD! oraz Jasiek trzyma pasek juz dłuzszy czas.

Wygra Edge ----> Możliwe, że dobedzie pas i zacznie feud na SD! z Edge'm lecz Edge krótko trzymał ostatnio pas.

Inna opcja jeśli walizkę wygra Kane. Wtedy sądze, że jeśli Triple albo Orton(WWE TITLE) lub Edge(WHC) wygrają pasek to może on któryś zdobyć, z Jasiem(z tego co ja wiem) nigdy nie mial wiele wspólnego(możliwe, że nadejdzie coś nowego lub nie oglądalem czegoś).

Inna opcja jeśli walizkę wygra Kane; lub nie oglądałem czegoś

No chyba nie oglądałeś WrestleManii25. ;) Tematu też zbyt dokładnie nie przeczytałeś chyba, co? ;) Walizkę ma CM Punk. Kane nie może już jej zdobyć, szansę zdobycia jej miał na WrestleManii. Coś mi się wydaje, że WWE u ciebie tylko na ESC, jeśli tak to spoko. ;) No ale temat mogłeś dokładniej czytać. :lol

Prawie każdy pisze, że walizkę Punk wykorzysta na Backlash. A ja wam mówię, że do tego tam jeszcze nie dojdzie. Jeszcze za szybko. CM Punk musi trochę potrzymać walizkę i się z nią promować. Potem zdobędzie pas i kolejny miesiąc jako wielka gwiazda :P . Choć również zakładałem możliwość, że CM Punk przyprowadzi któryś z głównych pasów na SmackDown już na Backlash. Ale teraz? Może kierują mną newsy,

na następnym PPV walka o pas WHC odbędzie się między John'em i Big Show'em. A o WWE między Batistą, HHH i Orton'em.

które najprawdopodobniej się nie spełnią. Wątpię żeby tak się ułożyła walka o WHC. Ale jeśli by tak było to ile to już można. Wtedy wparował by na białym koniu CM Punk i posprzątał. :lol

Mój 400 post

14c76a45c3.png

Jest jeszcze opcja, że Punk planuje (tj WWE planuje za niego) wykorzystać walizkę nie tyle w celu zdobycia pasa, ale hm... w celu odebrania pasa konkretnej osobie? Jeśli by tak było, to nie wykorzysta jej przeciw Jasiowi, Edgowi ani HHH, bo oni już jakiś czas pas mieli/mają, a zatem musi dojść do zmiany pasa na kogoś innego i dopiero wtedy CM Punk wkroczy z walizką...

Jednakże to jest tylko takie moje gdybanie, niczym nie poparte... :thinking:

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Inna opcja jeśli walizkę wygra Kane; lub nie oglądałem czegoś

No chyba nie oglądałeś WrestleManii25. ;) Tematu też zbyt dokładnie nie przeczytałeś chyba, co? ;)

Chyba źle Go zrozumiałeś Matiz. Fabiemu chodził o to co będzie jeśli Kane odbierze walizkę Punkowi ;)

Co do tematu - Póki walizkę posiada Punk nic mnie ona nie interesuje. Po tym co działo się rok temu widać że writerzy WWE nie potrafią dobrze rozpisać story z CM'em w roli głównej. W zeszłym roku Punk tracił pasy w idiotycznych motywach(strata WHC, TT oraz IC), widać że writerzy wiedzą o potencjale Punka, ale zupełnie nie potrafią tego wykorzystać.

Znając życie Punk zawalczy o pas WHC(w grę wchodzą tylko 2 najważniejsze pasy, kto widział by taką szansę marnować na gówno warty pas Ic, a Vinni pasa WWE byle komu nie da). Z tego co mówią newsy ma stać sieto na Judgment Day które odbywa się w rodzinnym mieście Punka Chicago. No i warto się zastanowić czy Punk pas wygra? Dano mu możliwość historycznego zdobycia walizki drugi raz z rzędu, więc może da mu się szansę na "historyczne" zaprzepaszczenie szansy? ;)