Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Sacrifice 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Data gali: 24 maja 2009r. (niedziela)

Miasto: Orlando, Florida.

Hala: TNA Impact! Zone.

Theme song gali: Wkrótce

Karta:

Four-Way Ultimate Sacrifice match for the TNA World Heavyweight Championship

Mick Foley © vs. Kurt Angle vs. Sting vs. Jeff Jarrett

Jeśli Mick Foley zostanie spinowany, traci swój tytuł.

Jeśli Kurt Angle zostanie spinowany, straci pozycję "ojca chrzestnego" w Main Event Mafii.

Jeśli Sting zostanie spinowany, zakończy swoją karierę czynnego wrestler'a.

Jeśli Jarrett zostanie spinowany, odda swoje miejsce w zarządzie.

I-Quit match for the TNA Legends Championship

Booker T vs. "The Phenomenal" AJ Styles

TNA Knockout Women's Championship

© Angelina Love vs. Awesome Kong

Main Event Mafia vs. TNA Frontline

Kevin Nash vs. Samoa Joe

First ever Knockouts Monster's Ball

Daffney (w/Abyss) vs. Taylor Wilde

The Finals of the Team 3D Tournament

Beer Money, Inc. (Robert Roode i James Storm) vs. The British Invasion (Brutus Magnus i Doug Williams)

Singles Match for the TNA X Division Championship

Suicide © vs. Christopher Daniels

Pre-Show

Amazing Red vs. Kiyoshi

Ok, karta zaktualizowana w dniu 22.05.09r. //dop. P.S. Styles
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• kebab

1

• Mast

1

• K-Pel

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Ogłoszono już main event - Ultimate Sacrifice, w którym każdy uczestnik będzie musiał coś poświęcić. Kto Waszym zdaniem weźmie udział w walce wieczoru i co postawi na szali ? opcji jest trochę. Jeff Jarrett kłóci się z Mick'em Foley'em - czyżby King of the Mountain postawił na szali swoje miejsce w TNA managment ? nic innego mi na myśl nie przychodzi. Kto jeszcze mógłby wziąć udział ?

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Jarrett i Jego poświęcenie są pewne. Co do pozostałych możliwości Ja to widzę tak - Hernandez poświęcający tilte shot(powinien wreszcie sprawdzić się w solowej karierze, LAX razem są świetni, ale wydaje mi się że Herni ma szansę jako solista) oraz Kurt poświęcający swoją grupę(jeśli przegra Mafia się kończy, Frontline wygrywają i kończy się ten powoli już nużący feud). W ramach wyjaśnienia - czy to walka gdzie zwycięsca bierze wszystko? Tj. Czy w przypadku gdy Jeff postawi na szali swoje miejsce w zarządzie to ktokolwiek zostanie zwycięzcą zdobywa to miejsce?

• Reputacja:   993

W ramach wyjaśnienia - czy to walka gdzie zwycięsca bierze wszystko?

Nie. Osoba, która odliczy kogoś zdobywa to, co ten postawił na szali i World title.

Co do pozostałych możliwości Ja to widzę tak - Hernandez poświęcający tilte shot(powinien wreszcie sprawdzić się w solowej karierze, LAX razem są świetni, ale wydaje mi się że Herni ma szansę jako solista

Średnio podoba mi się pomysł, co do udziału Hernandeza. Jeżeli miałby już wykorzystać swojego title shota, to też pewnie w wieloosobowej walce. Jednak jeszcze nie teraz. Mógłby wziąć udział w King of the Mountain, gdzie osoba z takim powerem, na pewno by się przydała. Gdyby dodać do tego Bobby'ego Lashley'a - który mógłby również wziąć udział - moglibyśmy zobaczyć wspaniały pokaz siły dwóch bardzo mocnych wrestlerów.

Z tapingów iMPACT! wynika, że Kurt Angle również weźmie udział w tym starciu - jeżeli przegra, Mick Foley zostanie nowym kapitanem MEM. Ciekawe rozwiązanie... :thinking:

Bobby Lashley powinien dostać wielki push ,jednak jeszcze za wcześnie by dostał World Title. Musi powalczyć w kilku walkach ,ale teraz może liczyć tylko na X-division title.

Do Sacrifice jeszcze dosyć daleko, a i nie jest to zbyt prestiżowa gala, niemniej jednak możemy już snuć rozważania co do jej karty i przebiegu, zwłaszcza po ostatnich, bardzo ciekawych iMPACT'ach. Pierwsza sprawa to, naturalnie, main event. Na chwilę obecną pewne są dwa miejsca- Kurt Angle i Mick Foley, pewnie dołączy do nich Jeff Jarrett i Sting. Pierwszą dwójkę mamy załatwioną, co mogą poświęcić Jarrett i Sting? Jarrett na pewno, jak już wspomniano, miejsce w zarządzie, a Sting... karierę! To doskonały moment, by zacząć jakiś storyline prowadzący do końca długoletniej kariery Borden'a- raczej oczywiste jest to, że nie stanie się to już na Sacrifice, ale może być to taki początek jego walk "o wszystko". Poza tym bardzo podoba mi się pomysł z tym Ultimate Sacrifice, bo na pewno podbije to dramaturgię walki. Poza tym na Sacrifice odbędzie się finał Team 3D Invitational Tag Team Tournament. Na razie odbyły się trzy ćwierćfinały, z których zakwalifikowali się Beer Money, Eric Young & Trevor Murdoch pod jakimś idiotycznym ringame, oraz Suicide & Amazing Red. Ciekaw jestem kto przejdzie dalej w tym tygodniu. Wydaje mi się, że w finale zmierzą się BM i ta drużyna, która zakwalifikuje się do półfinału w tym tygodniu. Dlaczego? Bo pozostałe dwa team'y, które dostały się do półfinałów zostały stworzone zupełnie z dupy i nie ma takiej opcji, żeby zmierzyły się z kimkolwiek w finale, choć nawet by mi to nie przeszkadzało- uważam to tylko za mało prawdopodobne. Ciekawie układa się sytuacja na linii Daniels- Suicide- MCMG. Samo zaczęcie tego storyline'u oznacza tylko jedno- Kaz się wykurował i niedługo będzie gotowy do występów. Zastanawiam się tylko, jak to będzie kontynuowane na Sacrifice- Daniels & Suicide vs. MCMG? Byłoby super, ale wtedy oznaczałoby to "niebronienie" pasa X Division na PPV. Chyba, że wcześniej ktoś go odbierze z rąk Samobójcy... Zobaczymy jak to będzie. Wygląda na to, że feud Morgan vs. Abyss dobiegł końca (i w sumie dobrze)- teraz wypada czekać na kolejnego rywala potworka. Moje przypuszczenia do odwrócenie się od Dr'a Steviego, heel turn i powrót do starego gimmicku, ukoronowany hardcore'owym feudem z ECW Originalsem. To byłoby wyjście idealne, pytanie brzmi- jak będzie to wyglądać w rzeczywistości? Tutaj znowu musimy jeszcze trochę poczekać na odpowiedzi. Na chwilę obecną wydaje mi się, że konflikt na linii Styles- Joe coraz bardziej się uwidacznia i zaognia, czyżby zalążek feudu? Bardzo chciałbym zobaczyć akurat tę dwójkę w akcji i całkiem możliwe, że stanie się to jeszcze na Sacrifice, chyba, że TNA podaruje nam TT match AJ Styles & Samoa Joe vs. Booker T & Scott Steiner na przykład, na którym Joe całkowicie odwróci się od AJ'a i przejdzie konkretny heel turn (bo obecnie nawet ciężko stwierdzić jego statut). Tak więc wydawać by się mogło, że Sacrifice to nie będzie nic ciekawego, z racji na niską rangę, okazuje się, że może wyjść bardzo dobre PPV, a wnioskuję to z zarodków konfliktów między poszczególnymi wrestlerami, które mieliśmy okazję zobaczyć na Impaktach. Nie pozostaje nam nic innego tylko czekać. :)

e916f7e946.png

Bobby Lashley powinien dostać wielki push ,jednak jeszcze za wcześnie by dostał World Title. Musi powalczyć w kilku walkach ,ale teraz może liczyć tylko na X-division title.

Lashley do X Divivsion - niemożliwa niemożliwość. Po raz - nie te warunki fizyczne, po dwa - pas ten jest osadzony w mocnym midcardzie, a Lashley pewnie od razu zapuka do Main Eventów. Jeżeli Bobik miałby walczyć o ten pas, to byłłoby to większym szokiem niż Samoa Joe, który mimo wszystko był genialnie ukazywanym mistrzem.

Czwartym do ME powinien być Jeff. Postawi on pewnie coś: gitarę, możliwośc ogłaszania się założycielem TNA, bądź mało istotną rzecz - miejsce w zarządzie :) Najbardziej szkoda mi tego, że ostatnio ME ogranicza się do kilku nazwisk, do tego nie wszyscy w ringu potrafią zrobić coś ponadprzeciętnego (zawsze jest Kurt, ale ile może on ratować walki). Nie ma młodych, oj nie ma. W dodatku Hernandez doznał kontuzji, która może go wykluczyć nawet do końca roku. Z tych wszystkich możliwości najbardziej prawdopodobny zdaje mi się pin Micka na Kurcie, dokończony heel turn i przewodzenie MEM. Chociaż Sting po raz kolejny stawia karierę na szali, może to już czas, Sting nieśmiertelny nie jest, starzeje się, pół wieku na karku ma, tylko czy na taki koniec zasługuje pan Borden? Proponowałbym jakiś ciekawy single z podbudowaniem, coś w deseń ostatnich tygodni Flaira. Jak już mówiłem myślę, że Mick pokona Kurta.

Because that's how I roll...

NO 1 CHRISTIAN FAN

kpel.jpg

Gdyby to był zwykły 4 way z taką obsadą to bym powiedział: Mam nadzieję, że nie zamuli ale zaraz…

Jeśli Mick Foley zostanie spinowany, traci swój tytuł.

Jeśli Kurt Angle zostanie spinowany, straci pozycję "ojca chrzestnego" w Main Event Mafii.

Jeśli Sting zostanie spinowany, zakończy swoją karierę czynnego wrestler'a.

Jakby nie patrzeć jest to naprawdę ciekawe urozmaicenie, które na pewno doda wiele dramaturgii pojedynkowi, bo chyba nie wyobrażacie sobie, żeby taki Sting został przypięty po 1 czy 2 finisherach… Poza tym nadal nie wiadomo kto będzie tym 4 uczestnikiem i tutaj widzę gigantyczną szanse tej walki! Mick czy Steve to są już staruszkowie z których trudno będzie cokolwiek wycisnąć ale jeśli do walki zostanie dodany jakiś Daniels i Russo porządnie to za bookuje (tak! Nadal mam nadzieję, że zarząd TNA trochę przystopuję Vincenta) to może wyjść bardzo solidny pojedynek ;) , który poziomem wgniecie wszystko main evnety od No Surrender 08

Nie powiem, ciekawa pozycja , gdyby to był zwykle one fall to bym od razu ją przekreślił na straty, ale stypulacja I quit dodaje smaczku, poza tym AJ będzie bronić pasa (mam nadzieję, że po nie za długiej ale interesującej walce Allen obroni tytuł) liczę, że wyjdzie w miarę „zjadliwa” walka! (głównie za sprawą AJ’a bo już dawno przestałem liczyć na „dom starców TNA” )

Nie spodziewam się jakiejś super genialnej walki z prostego powodu… Angelina nie ma szans czegokolwiek wykonać na Kong, no może poza jakimiś punchami, których Awesome „nawet nie zauważy”, będzie to raczej dość krótka walka, która zdominuje Czarnoskóra knockout’ka , wykona kilka finiszerów po czym spinuję Angelinę…

Kevin Nash vs. Samoa Joe

Po raz któryś… Nie wiem czego się spodziewać... „Nowego” Joe w akcji widziałem 3 razy… Raz w 2 minutowej walce z Steiner’em 2 raz na jakimś impekcie gdzie „prawie” zdradził AJ’a i raz na Locku gdzie jak dla mnie był nijaki… Więc nie wiem… Mam nadzieję, że wreszcie Joe pokaże to co naprawdę potrafi (czyli taki mini powrót do Samoan Submission Machine) jeśli to uczyni to raczej jestem spokojny o losu tego pojedynku… Za czasów „lamusa” dał radę w walce z Nash’em więc teraz nie powinno być gorzej

Co do reszty, nadal nie znamy rywala Beer Money w Team 3D TT Tournament, według mnie najlepszym „przeciwnikiem” byłby Tag Daniels & Amazing Red! Gdyby „moje typy” się sprawdziły to byłbym w niebo wzięty, taka obsada to gwarant wspaniałego pojedynku (przy odrobinie logicznego blokingu)poza tym, pewnego rodzaju „przetarcie” dla Reda przed walkami o X championship (bo chyba po to podpisano z nim umowę, a nie żeby stać się mięsem armatnim do podkładania takim beztalenciom jak Morgan czy Magnus)

Mick Foley © vs. Kurt Angle vs. Sting vs. ???

W tej walce na pewno nie zostanie spinowany Sting, ponieważ nie wierzę, że zapaśnik zakończy karierę, Sting może i nie wygra, ale na pewno nie będzie odliczony. Jednak wydaje mi się, że Kurt Angle zostanie spinowany i straci miejsce w MEM, ale to tylko moje zdanie, jeżeli tak by było za pewne został by odliczony przez Stinga, ponieważ on zawsze robił problemy. Jestem prawie przekonany, że Mick Foley straci swój wymarzony tytuł i odda go w ręce właśnie tego zapaśnika ???.

Booka ma coś do udowodnienia nie tylko zarządowi, ale i samemu sobie, musi udowodnić, że nie da się Sylesowi, który powrócił i jest w świetnej formie. AJ za pewne będzie chciał wygrać walkę, ale znając Bookera, to właśnie on będzie triumfował po walce. Osobiście postawię na Booke, ponieważ on bardziej zasługuje na wygraną.

Kevin Nash vs. Samoa Joe

I tym razem TNA Frontline wygra, ponieważ MEM się za niedługo rozpadnie. Kurt zostanie odliczany, i potem nie będzie sensu dalszego działania. Samoa jest świetnym operatorem w 6 bocznym ringu i na pewno nie pozwoli, aby ktoś nim manipulował. Ogólnie stawiam na Samoe, ponieważ Kevin i MEM co raz bardziej mnie irytują.

O reszczie walk się nie wypowiem, ponieważ nie mam zdania. Jednak wydaje mi się, że gala wypadnie dobrze :t_up:

chrisjericho.jpg

Według mnie Sting na pewno nie zostanie spinowany bo na pewno TNA nie chciało by stracić tak dobrego wrestlera. Wiem że sting nie wygra ,ale będzie się liczyć do końca. Kurt tak samo jak Sting na pewno nie zostanie spinowany ,dlatego że budował się na MEM i głupio by było odebrać mu jego role ,którą tak dobrze wypełnia. Wydaje mi się że Foley straci pas na rzecz Kurta bo Jeff nie będzie sie liczyć w tej walce za bardzo. Kurt zostanie TNA World Heavyweight Championem i będzie go długo trzymać. No chyba że się mylę i to właśnie Jeff wygra pas i wtedy straci go na tej samej gali na rzecz Kurta to jest mojego drugie rozwiązanie tej walki.

Booker ostatnio coraz lepiej walczy no i to może być droga to sukcesu. Według mnie będzie to tak. Aj przeważa przez cała walkę ,wtedy kilka uników Booka i objęcie inicjatywy. Booker wygrywa walkę i wygrywa pas. Może koleżanka z która często się pokazuje może mu coś pomoże.

Book zakończy walkę po kilkunastu akcjach zaatakuje taka serią akcji lub użyje jakiegoś przedmiotu do wykończenia Aj.

Tu z pewnością wygra Awesome bo kilku akcjach. Love nawet porządnie nie zaatakuje. Walka raczej będzie krótka.

Kevin Nash vs. Samoa Joe

Yu nie wiem czego sie spodziewać Joe ostatnio dość mało się pokazuje jego wwystępn na Locku był strasznie słaby i dlatego myślę że przegra walkę z Kevinem ,który już nie raz pokazał jakie jest dobry.

Daffney (w/Abyss) vs. Taylor Wilde vs. vs.

Walka zapowiada się ciekawie ,dlatego że wystąpią w niej kobiety. Możliwe że Abyss i daj swoje pięć groszy do walki i przyczyni się do wygranej Daffney. Chodź duże szanse może mieć Taylor ,która jeśli zagra jakimś podstępem to możliwa jest jej wygrana w 50%. Nie znam jeszcze dwóch kolejnych zawodniczek to może ktoś s pod znaku ??? wygra. Ale i tak mój typ pójdzie na Daffeny.

Beer Money, Inc. (Robert Roode i James Storm) vs. The British Invasion (Brutus Magnus i Doug Williams)

No tu myślę że Beer Money wygrają tą walkę ,ale będą się strasznie długo męczyć. Przeciwnicy nie są ,aż tak słabi ,lecz obstawiam na wygraną Beer Money po tym co pokazali na LockDown.

Pre-Show

Amazing Red vs. Kiyoshi

Nie będę komentować.

Jeśli gala wyjdzie tak jak myślę to dam 8/10

Gala już jutro tak więc pozwole sobie skomentować karte.

No ta walka zapowiada się najbardziej emocjonująco z wszystkich znajdujących się w karcie.Każdy z zawodników coś ryzykuje.Każdy z nich to bardzo dobry wrestler tak więc który przegra?Ciężko odpowiedzieć na to pytanie jednak myśle,że najlepszym pomysłem byłoby jeśli Jarrett oddałby miejsce w zarządzie.Jednak komu Stingowi,a może Kurtowi,Foley'a raczej w tej roli nie licze.Wtedy z pewnością MEM urosłaby w siłę i niszczyłaby po kolei każdego kto stanie jej na drodze.Walka dzięki temu staje się jeszcze bardziej ciekawsza. :) Naprawdę ciekawy pomysł ze strony federacji.

Kolejny mecz na który czekam z zapartym tchem.Oboje pokazali na poprzednich tygodniówkach czy PPV ,że potrafią sklecić ze sobą bardzo dobrą walkę.Tutaj raczej stawiałbym na Aj'a chociaż chytry i przebiegły jak lis Booker na pewno będzie w stanie odebrać pas Aj'owi.Jednak według mnie AJ jeszcze gdzieś do następnego PPV potrzyma ten pas.Jednak mimo tego walka bardzo ciekawa ze względu na swoją stypulację. :)

Tutaj spodziewam się dość krótkiej walki.Kong ostatnio niszczyła po kolei rywalki na tygodniówkach i dlatego jest tutaj niekwestionowaną faworytką.Jednak to Love w tej chwili ma pas i wszystko może się zdarzyć...

Kevin Nash vs. Samoa Joe

Pojedynek MEM z Frontline zapowiada się także bardzo ciekawie.Oboje są poteżnymi i silnymi zawodnikami.Jednak stawiam tutaj odrobine bardziej na Kevina ponieważ Samoa ostatnio nie prezentuje najlepszej formy.Jednak zobaczymy co się stanie jutro...

Tutaj akurat walka która mnie osobiście nie za bradzo interesuje,jednak chciałbym żeby wygrała Taylor,ponieważ ma spore umiejętności w ringu. :t_up:

I wreszcie mamy kolejną perełkę na tej gali.Tak długo oczekiwany finał turnieju.W tej walce stawiam zdecydowanie na Beer Money,Inc.,ponieważ są w bardzo dobrej formie co pokazują na każdej tygodniówce.Aczkolwiek British Invasion jest dla mnie nieobliczalnym zespołem i mogą tutaj wiele namieszać. ;)

Walka o pas dywizji X zapowiada się bardzo dobrze.Suicide z Danielsem powinni zrobić bardzo dobrą walke.Stawiam tutaj na samobójce,który według mnie powinien jeszcze potrzymać pas dla dobra całej dywizji. :) Emocje w tej walce gwarantowane.

Pre-Show

Amazing Red vs. Kiyoshi

Na temat tego meczu nie mam za bradzo wiele do powiedzenia.Jednak chciałbym żeby wygrał Amazing Red,ponieważ bardzo spodobał mi się jego styl walki,który prezentuje. :)

Jakoś mnie ta walka nie kręci. Niby build up jest duży, niby stawka jest ogromna, ale jakoś tego nie kupuje. Oczywiście walka dzięki tej stypulacji nabierze dramatyzmu i pewnie wielokrotnie będą przełamywane finishery, więc.... kurde, jednak coś zaczyna mi się to podobać :D Mam nadzieje na dobry booking tej walki, żeby ukryć słabą formę Stinga i tragiczną Foley'a, licze też na jakąś dawke hardcoru ze strony psycholowatego Micka. Może doczekamy się interwencji Lashleya ? Przecież zara po jego przejściu do TNA była taka podnieta, a teraz jakoś o nim ucichło...

Po tej walce nie oczekuje cudów, choć w ostatniej walce na PPV sklecili dość dobry pojedynek. Sam też nie przepadam za stypulacją "I-Quit", ale mam nadzieje że walka wyjdzie udana i zwycięstwo Phenomenala zakończy ten feud. Jak dla mnie to feud między tą dwojką powinien skońzyć już po zdobyciu pasa przez AJ'a.

a tu dla odmiany- naprawde czekam na tę walke :) Mam nadzieje na zwycięstwo pani Love, wydaje mi się że podczas walki powróci reszta TBP i po jakimś kancie (dezodorant w oczy i roll up) Kong zostanie pokonana. Takie rozwiązanie raz że umocni TBP jako największe heelki w dywizji, to dwa że podpromuje Angeline Love, a promcja którejś z knockauts jest niezbędne w tej zdominowanej przez King Konga dywizji...

Kevin Nash vs. Samoa Joe

To będzie najgorsza walka wieczoru. Nash ledwo chodzi, a Joe w nowym gimmicku ssie na maxa ( dobrze chociaż, że na ostatnim (?) Impact'cie zaliczył heel turn). Z tego starcia zwycięsko powinien wyjść Samoa Joe. Powodem tego jest to że ciężko było by kupić zwycięstwo ledwo trzymającego się na nogach dziadka nad niszczącym wszystko na swojej drodze grubaskiem

o tej walce nie wiem co myśleć, obie zawodniczki podobno mają dobre ring skillsy ( mówię "podobno" bo daffney w akcji widzialem zbyt krótko by coś o niej sądzić) Walke pewnie wygra nowa partnerka Abyssa, gdyż TNA zapowiedziało konic pushu dla Taylor, po nieudanym spocie na Lockdown. A skoro to Monster's Ball to może ujrzymy jakiś ciekawy bump na koniec ?

Ta walka może być ciekawa, lecz w ciemno można obstawać zwycięstwo Brytyjczyków, widać że ostatnio są mocno promowani, i dobrze bo to dość ciekawy team. Cieszy też to żę w końcu znaleziono miejsce dla Brutusa. Jedyną szansą na wygraną dla BM inc. jest interwencja LAX, co też by mnie ucieszyło, bo ostatni feud między BM a Team 3D był bardzo dobry i z chęcią obejrzał bym kontynuacje. A feud między LAX a BI o walizki też mógłby być ciekawy :t_up:

ta walka powinna skraść show. Ta dwójka powinna zrobić walka na co najmniej ****. Ciekawi mnie w niej tylko to czy zobaczmy w niej interwencje MCMG i LC, bo na Impactach było ich dużo a zabrakło ich w karcie PPV...

Pre-Show

Amazing Red vs. Kiyoshi

szkoda że ta walka nie jest w głównej karcie gali, gdyż w tedy moglibyśmy obejrzeć na prawde świetne starcie, a w dark matchu, to nie wiadomo czy pokażą pełnie swoich umiejętności... A i jeszcze to: Niech TNA promuje Reda do feudu o X-Di title! Jak najszybciej!

Podsumowując: Gala zapowiada się jako solidny średniak. Nie oczekuję cudów, ale też nie uważam żeby wyszła słabo ;)

Już jutro kolejna gala PPV, czas coś o niej wspomnieć :waving:Mick Foley © vs. Kurt Angle vs. Sting vs. Jeff Jarrett Cholernie ciężko wytypować zwycięzce, bo możliwości jest wiele, każdy może wygrać i każdy oprócz Stinga, może zostać spinowany. Sting skończy karierę na Bound for Glory, to taki "przedsionek" walk o karierę coś podobnego miał Nejczur. Zwariowana stypulacja dla staruszków, no ale akurat tak jest, że tylko Ci doświadczeni mają coś do zaoferowania. Pojedynek będzie to obejrzenie, jeżeli Mick przeleży ponad połowę walki za ringiem, o ile trójka zapaśników nadal może walczyć to Foley... Mick w ringu nigdy nie zachwycał a na stare lata rozpierdala kartony :waving: Jego forma jest gdzieś pomiędzy dnem, a drugim dnem, pogłębiając się z każdym dniem. On mógłby przemawiać, mówić, no nie wiem wszystko ale nie powinien wkraczać na ringi, już nigdy. W tej walce tylko może pomóc stypulacja, a raczej wartościowe "rzeczy" które można stracić lub zyskać. Suicide © vs. Daniels Zacznijmy od samobójcy, jakoś nigdy nie miałem okazji opisać co sądzę na temat jego postaci, więc zrobię to tutaj. Suicide, pomysł TNA który wydaje się być nie głupi i mieć ogromny potencjał i taki do tej pory zdaje się być jak widać dla większości na forum, ale dla mnie, mi on po prostu nie podchodzi, pomysł może dobry ale gorzej z wykonaniem. Suicide miał dwie walki na PPV i kilka na tygodniówka, ale jego moveset jest cholernie, ale to cholernie SŁABY. Jeżeli już chcieli wykreować coś swojego to moim zdaniem powinni zrobić to lepiej... Daniels czy Kaz to wrestlerzy, którzy potrafią co nieco, a moim skromny zdaniem Daniels to najlepszy pracownik TNA. Tak po prostu nie powinno być, ale już się wyżaliłem to przejdźmy do walki. Pokojowa walka, szkoda można by to wcześniej podbudować, zrobić to lepiej ale jak jest tak jest, nieważne, o poziom walki się nie martwię gdy walczy Daniels po prostu źle wyjść nie może, a no zobaczymy co będzie z samobójcą. Reszta walk mi lata, jakieś walki straszydeł mam tym bardziej głęboko gdzieś.

Już dziś gala na którą czekam ''TNA Sacrifice''... Z pewnością będzie to bardzo ciekawe widowisko, bynajmniej mam taką nadzieję. Może zacznę tak po kolei czyli na sam początek Mick Foley © vs. Kurt Angle vs. Sting vs. Jeff Jarrett. Myślę że Mick w tej walce straci swój pas tylko trzeba się zastanowić kto go zdobędzie i kto zostanie spinowany...(?) Na samym początku do przyjęcia pasa niestety wykluczam Jeffa Jarretta. Co do spinowania to on jest na pierwszym miejscu... Mówi się że to on rządzi w TNA ale prawdziwym właścicielem jest Dixie. Myślę że Jarrett zostanie spinowany a teraz publicznie rządzić będzie Dexie. Ale mam nadzieję że to Jeff wygra pas... Następnym który ma bardzo dużo do stracenie jest Kurt Angel. Czyżby MEM obejmie nowego ojca chrzestnego...(?) On jest drugim moim kandydatem to spinowania. Ale według mnie spinować go może tylko jedna osoba czyli... Sting, jeśli to on by spinował Angela zyska pas mistrzowski oraz pewnie pozycję Ojca Chrzestnego w MEM. Ma on jednak najwięcej do stracenia... Ale jeśli wygra pas to będzie kolejny okres jego panowania no i znowu pas będzie w rękach człowieka w podeszłym wieku. Wracając do Kurta to jeśli spinuje go Sting to ten będzie chciał się zemścić a więc myślę że będzie kolejna walka o utrzymania się Sting w roli wrestlera. Sting będzie wtedy na celowniku i może sytuacja podobna jak z Rickiem Flarem(sory ale nazwiska nie pamiętam). Jeśli Sting spinuje Micka ten pewnie też będzie chciał za kończyć jego karierę wrestlera, a więc myślę że będzie walka Mick vs Sting przegrany za kończy przygodne z wrestlingiem. Widzę że odstaje trochę od tematu i idę daleko w przyszłość ale to tyle na temat tej walki, czas teraz na Booker T vs. "The Phenomenal" AJ Styles. Ta walka będzie również bardzo ciekawa, ale skoro to walka ''I-Quit'' to jest ona walką ''No DQ''. A więc z pewnością Bookerowi pomogą członkowie MEM lub... Bobby Lesley. Co samej walki to jakoś nie wierzę że AJ Styles powie że się poddaje tak samo Booker. W tych walkach jest zawsze takie coś że myślimy że zawodnik nie wymięknie a ten jednak się poddaję. Myślę że AJ wygra po przez wykorzystania psychiki Bookera, uważam że zaatakuję jego żonę i powie że jeśli chce żeby byłą cała niech powie ''I-Quit'', lub coś w tym stylu. Następna to walka pań którą raczej nie obejrzę TNA Knockout Women's Championship. Piękna dupa i świeżo upieczona mistrzyni Angelina Love kontra The Big Ass Awsome Kong. Liczę na koleżanki Angeliny i na to że jej pomogę. Mam dość tej Awosme, ale czym było by TNA bez niej? Następna mniej ciekawa od pozostałych walk(poza Knockout)Kevin Nash vs. Samoa Joe.Kolejna walka na PPV typu Main Event Mafia vs. TNA Frontline. Ta walka będzie raczej czysta i bez żadnych przekrętów, ale zarazem nudna. Stawiam na to że zakończy się przez DQ, uważam że Joe zrobi coś niezgodnego z przepisami... Może pogryzie sędziego... Daffney (w/Abyss) vs. Taylor Wilde ta... To może pozostawię bez komentarza. Beer Money, Inc. vs. The British Invasion tej walki nie obejrzę gdyż jest nudna. Nie spodziewałem się że Brutus Magnus będzie walczył w Tag Teamie, ale cóż... Według mnie to szansę na walkę o pas TT dostaną The British Invasion, są nowi(Chyba) i... Nie wiem co jeszcze ale coś mi mówi że to oni wygrają finał. Może to temu że Beer Money mieli już długo pas i raczej nie pokonają Team 3D a ci drudzy mają szansę. Suicide © vs. Christopher Daniels to z pewnością też będzie ciekawe widowisko. Daniels i Suicide to jedno a więc albo się ujawnią albo znowu ktoś będzie robił za niego. Co do pas to na pewno będzie należał do Danielsa. Następna ciekawa walka to Amazing Red vs. Kiyoshi, Red zaczarował mnie walcząc w Teamnie z Suicidem. Jego akcje są wspaniała o tylko dlatego obejrzę tą walkę. I to już na tyle ale wszystkiego dowiem się już dzisiaj.