Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

FWP #1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wybuch fajerwerk przy rozbrzmiewającym theme songu FWP.

Kamera z titantronu przenosi się na ring gdzie stoi były wrestler m.in WWF, które już nie istnieje.

.... : Dzień dobry nazywam się Hulk Hogan i witam państwa na pierwszej gali FPW. Jestem tutaj główny menagerem i przedstawię państwu najważniejsze faktu dotyczące naszej federacji oraz moich współpracowników. A więc do dyspozycji zawodników są trzy pasy, o które na najbliższych galach będą się starać. Każdy pas jest równie warty. Nie przewiduje aby jeden był lepszy od drugiego ponieważ w tej federacji są sami doskonali wrestlerzy. Czyli każdy pas będzie w dobrych rękach. Zawodnicy będą się starać o tytuły: Mistrza świata wagi ciężkiej, Mistrza FWP oraz o tytuł Tag Team Mistrza FWP.

Kamera została przekierowana na stół komentatorski.

Hulk Hogan: Walki dla państwa będą komentować Jim Ross...

Facet w kapeluszu wstał i ukłonił się.

Hulk Hogan: ...i Michael Cole.

Drugi komentator również się ukłonił, a kamera przeniosła się na titantron.

HH: No i oczywiście oto najważniejsze osoby w tym Show czyli zawodnicy:

Wywoływał po kolei: Batiste, Triple H'a, John'a Cene, Randy'ego Orton'a, Big Show'a, HBK'a, Edge'a, Jeff'a Hardy, Rey'a Mysterio, Y2J'a, Kane'a, Undertaker'a, Johna Morrisona, Evana Bourne i Christian'a. Zawodnicy przy muzyce wchodzili na titantron, witali się i wychodzili. Kamera wróciła na ring.

Hulk: To chyba na tyle. Życzę państwu przyjemnego oglądania. Głos oddaję naszym komentatorom. Jim, Michael wszystko w waszych rękach.

JR: Witają państwa na pierwszej gali FWP z Berlina Jim Ross...

MC: ...i Michael Cole.

JR: Dziś będziemy mieli okazję obejrzeć cztery walki.

MC: W tym WHC match.

JR: Lecz to później. Bo nadchodzi czas na pierwszą walkę. Będzie to walka eliminacyjna.

MC: Zwycięzca w następnym tygodniu weźmie udział za tydzień w Triple Threat Matchu, którego stawka będzie FWP title.

JR: Czas przenosić się na ring.

Lilian: W pojedynku na FWP zmierzą się ważący 75kg, pochodzący z San Diego, California... Rey Mysterio oraz ważący 200kg, pochodzący z Aiken, South Carolina... Big Show.

JR: Czy taki malec ma jakieś szanse w walce przeciwko takiemu wielkoludowi?

MC: Zaraz się przekonamy. Gong...Rey punch***je Show'a po brzuchu. Big Show tego chyba tego nie odczuwa, odpycha Rey'a na liny. Podchodzi do niego, sprzedaje mu dwa potężne czopy. Big Show odchodzi a Rey pad na kolana. Show łapie go za rękę, podnosi i wykonuje irish wihp do narożnika. Wbiega w Rey'a i zadaje mu kolejne kilka czopów. Irish wihp do przeciwnego narożnika. Big Show znów biegnie na Mysteria lecz ten tym razem robi unik i to teraz Big Show jest w narożniku.

JR: Rey wchodzi na trzecią linę, siada na barki Show'owi. OMG! On chce wykonać hurricarane!

MC: Big Show łapie go za nogi... Powerbomb. Próba pinu, 2 count. Big Show odbija się od lin i wykonuje Leg drop na twarz Rey'a 1..2.. kickout. Show podnosi rywala, zakłada mu lockup, wykonuje irish wihp. Rey odbija się od lin. Potężny Big Boot od Big Show'a 1..2.. kickout. Big Show podnosi przeciwnika za szyję, dwa headbutty i wynosi Rey'a do Chokeslam'u.

JR: Rey się wyrywa, odbija od lin, Show odwraca się w jego stronę i otrzymuje dropkick. Zachwiało nim tylko ale pada jednak na liny. OMG! Wiadomo co teraz będzie. Rey odbija się od lin 61...

MC: ... Nie Show chwyta go za nogi i wciąga na ring. Big Show chwyta Rey'a za bark i mocno go ściska. Mysterio się nie poddaje. Wielkolud podnosi małego rywala headbutt, Mysterio pada. Show przechodzi po nim, wchodzi na pierwszą line, zaczyna się na niej bujać tyłem do rywal. Rey wstaje łapie go za nogę i zwala z lin.

JR: Mysterio wchodzi na trzecią linę, Show wstaje, Rey wykonuje Crossbody jednak nie Show go chwyta, układa go sobie... Chokeslam 1..2..3. Jednak 125kg przewagi robi swoje.

AAGL172.jpg

MC: Nie koniecznie. Ale można już ogłosić, że pierwszym pretendentem do FWP title jest Big Show. Słyszymy się po krótkiej

przerwie.

Reklamy.............................

Backstage:

Batista gratuluje swemu tag team partnerowi zwycięstwa. Obok nich przechodzi zdenerwowany John Morrison, który następnie wchodzi do gabinetu GM FWP.

Hogan: Witaj John. Chcesz coś bo jestem zajęty.

JM: A czym ty możesz być bardziej zajęty, że moja sprawa jest mniej ważna.

Hulk Hogan: Nie powiedziałem, że twoja sprawa jest mniej ważna bo jej nawet jeszcze nie znam ale powiedziałem, że jestem zajęty. Ale jak już to mów.

Morrison: Mam nadziej, że umieściłeś mnie w którejś z dzisiejszych walk eliminacyjnych.

HH: Nie mam wobec ciebie inne plany.

JM: Hogan, mnie nie interesują twoje plany ja chcę zostać FWP Championem. Jasne?!

HH: A więc skoro tak stawiasz sprawę to zmierzysz się dziś w walce eliminacyjnej.

JM: No i nie można było tak od razu?! To rozumiem, idę się przygotować.

John otwiera drzwi ale jednak nie wyszedł tylko się zatrzymał.

JM: Czekaj, czekaj... A kto będzie moim przeciwnikiem?

HH: Fajnie, że pytasz. Zmierzysz się z Undertaker'em.

Na twarzy Hulk'a pojawił się uśmiech. Zaś na twarzy Morrison'a mieszanina lęku i złości. John nic nie powiedział. Wyszedł trzaskając drzwiami. Wracamy na ring.

JR: Nie zazdroszczę temu chłopcu. Mało kto z pojedynków z Undertaker'em wychodzi bez szwanku.

MC: Ja uważam, że John to bardzo utalentowany zawodnik i że ty jesteś głupi...

JR: To co może według ciebie mądralo wygra John Morrison...

Lilian: W drugim pojedynku tego wieczoru zmierzą się ważący 118kg, pochodzący z Nashua, New Hampshire... Triple H oraz ważący 109kg, pochodzący z West Newbury, Massechusettes... John Cena.

John_Cena_488852a.jpg

MC: Ten pojedynek może stać na naprawdę wysokim poziomie. Komu tym razem kibicujesz.

JR: Nikomu bo i tak to skrytykujesz. Więc po co pytasz?!

MC: Dobra, już dobra. Gong... Cena zakłada rywalowi headlock. Triple H wyrywa się i odpycha John'a na liny. Cena odbija się i powala Hunter'a shoulder blockem. The Game podnosi się, Cena zaczyna go punchować, Triple H odpowiada tym samym. Cena chce wykonać irish wihp jednak The Game wybrania się przed tym i zakłada rywalowi Lockup. John się wykręca, odbija od lin. Powala Triple H'a Flying Clotheslinem.

JR: Cena wchodzi na trzecią line... Triple H wstaje i wywala John'a poza ring.

MC: The Game sam wychodzi poza ring. Sędzia zaczyna odliczać obu. Triple H podnosi John'a i wpycha go na schody. Znów go podnosi i wrzuca na ring. Sędzia już doliczył do ośmiu, Hunter szybko sam wszedł na ring. John wstaje, Triple H punch***je rywala. Cena wykonuje irish wihp do narożnika. Wbiega z łokciem w Triple H'a, chwyta go za głowę i wykonuje buldog. John obraca rywala na plecy, zaczyna machać mu przed oczami, Triple H łapie go za nią rollup 1..2.. kickout. Obaj odskoczyli od siebie i teraz krążą po ringu spoglądając po sobie. The Game pierwszy ruszył do ataku, wymiana ciosów. The Game odbija się od lin, Cena się szykuje. Ale to the Game wykonuje Spinebuster. Wpycha głowę John'a między nogi...

JR: Czyżby The Game wykonał swój finisher. Oby nie...

MC: Aha jednak trzymasz stronę John'a. The Game łapie Cene za ręce... John podnosi się i powala Huntera. Obraca go tym razem na brzuch i wykonuje swego Submissiona(STF). The Game łapie się liny, wstaje Cena wynosi go do góry. Triple H zeskakuje i trzymając John'a za głowę wykonuje DDT. Cena wstaje, Hunter odbija się od lin, Spinebuster.

JR: Znów wkłada głowę John'a między swe nogi... Pedigree 1..2..3.

MC: Znamy kolejnego zawodnika, który za tydzień zmierzy się w Triple Threat Matchu o FWP Championschip. A ty Jim znów się myliłeś. Twój faworyt przegrał.

JR: Krótka przerwa, a ty Michael w tym czasie lepiej ochłoń.

Reklamy................................

JR: Witamy państwa po przerwie na pierwszej gali FWP. Zarówno za jak i przed nami są dwie walki.

Backstage:

Hogan rozmawia przez telefon. Przednim do walki przygotowuje się Undertaker.

HH: ....muszę kończyć, później oddzwonię. Witaj dobrze cię widzieć.

Undertaker: Daj się przygotować do walki!

HH: Ok, chciałem ci tylko powiedzieć, że liczę na twoje zwycięstwo.

Unertaker: O to się nie bój. Bój się o to, że po tej walce w FWP będzie jednego zawodnika mniej.

Hogan poklepał po ramieniu Taker'a, który następnie odszedł.

Lilian: W ostatnim pojedynku eliminacyjnym zmierzy się ważący 91kg, pochodzący z Los Angeles, California... John Morrison. Oraz ważący 138kg, pochodzący z Houston, Texas... The Undertaker.

John+Hennigan,+John+Morrison,+Johnny+Nitro.jpg

JR: Nawet nie pytaj się za kim stoję bo my zaraz wyjdziemy na ring.

MC: Jim wyluzuj. Gong... John wyskakuje z punchem lecz Undertaker unika go i powala odrazu rywala Clotheslinem. Undertaker ponosi Morrison'a, chce wykonać irish wihp lecz Morrison wyrywa się i ucieka do lin. Taker punch***je rywala, łapie go za rękę lecz sędzia każe puścić ponieważ John wciąż trzyma się lin. Undertaker wdaje się w dyskusję w sędzią. Morrison korzysta z sytuacji i łapie rywal za nogi, powala go do tyłu, próba pinu... 1 count.

JR: Undertaker zrzuca z siebie przeciwnika, siada, chwyta go za szyję i wstaje przy okazji podnosząc rywala. Drugą ręką łapie Morrisona pod ramię.... Chokeslam.

MC: Undertaker wykonuje swój gest. Czyżby to już koniec walki. Morrison wstaje, Undertaker go chwyta... ale kto to..? OMG tag team partner John'a, Jeff Hardy wbiega na ring. Taker puszcza Morrisona. Jeff wskakuje na trzecią line, skacze... Undertaker go chwyta i Chokeslam. Sędzia nie przerywa walki.

JR: Taker uważaj!!

MC: Undertaker obraca się, John już na to czeka... nie ma superkicku, Undertaker robi unik i bigbutt'em powala przeciwnika. Jeff uciekł obolały z ringu. Taker podnosi rywala, i wrzuca go na narożnik. Morrison oszołomiony się odwraca, kolejny bigbutt.

JR: Taker powtarza swój gest. Morrison wstaje, Taker go chwyta....Tombstone.... Tombstone Piledriver, próba pinu 1..2..3.

MC: No to mamy już pełny skład walki o FWP title. Undertaker, który przed chwilą zwyciężył zmierzy się z...

JR: ...Big Show'em i Triple H'em . Zapowiada się pojedynek gigantów.

MC: Zapraszamy państwa na krótką przerwę. Za chwilę wracamy.

Reklamy.............................

JR: Witamy z powrotem. Przed nami jeszcze tylko jeden pojedynek. Stawką walki wieczoru jest pas mistrza wagi ciężkiej.

Lilian: W walce wieczoru o WHC zmierzą się ważący 109kg, pochodzący z Knoxville... Randy Orton. Oraz ważący 80kg, pochodzący z St. Louis, Missouri... Evan Bourne.

JR: Za chwilę poznamy pierwszego championa w naszej federacji.

MC: Gong... Zaczęli od zwarcia. Randy założył headlock, Evan zaczął punchować go po brzuchu i się w końcu wyrwał. Evan odbija się od lin... Orton powala go dropkickiem. Bourne powoli wstaje, Randy łapie go za szuję, podnosi... German suplex.

JR: Orton chyba chce szybko zakończyć ten pojedynek.

MC: Odszedł na bok, Bourne powoli wstaje, Randy odbija się od lin i powal rywala Clotheslinem 1..2 kickout. Randy staje na głowie rywala, ten łapie go za nogę i powala. Evan wychodzi poza liny, chyba chce wejść na trzecią line. Orton idzie za nim. Evan chce odepchnąć go głową lecz Randy łapie go za nią. Wciąga go na ring i puszcz.

JR: Piękne DDT, próba pinu 2 count. OMG!!! Randy szykuje się do RKO. Evan wstaje, Orton chwyta rywala, Bourne odpycha go.

MC: Evan wskakuje na Randy'ego i wykonuje hurricanrane. Podchodzi do Ortona i wykonuje leg drop. Wchodzi na trzecią line, skacze, Randy szybko wstaje i wykonuje dropkick w wykonującego Shooting star press Evan'a. Randy szykuje się do swego finisher'a. Evan wstaje...

JR: RKO, mamy pierwszego WHC 1!..2!..3! Koniec RANDY ORTON pierwszym WHC.

randy+orton+2.jpg

MC: To były, że tak powiem za wysokie loty jak dla Evan'a. Ale on jeszcze pewnie nie jedną szansę dostanie.

JR: My się musimy niestety już żegnać. Pierwszy odcinek FWP uważam za udany.

MC: Za tydzień walka o FWP title. Do zobaczenia.

Big Show pokonał Rey'a Mysterio

Triple H pokonał John'a Cene

Undertaker pokonał John'a Morrisona

Randy Orton pokonał Evan'a Bourne

Zapraszam do oceniania

:D

14c76a45c3.png

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DaveKRK

2

• Matiz

2

• Danielsson56

1

• DonCarlos

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Sorry, nie żebym Cię nie lubił.. Ale.. ssie ta gala.

Wiem, że sam mogłem napisac, ale jak bd miał czas, to napiszę swoją galę. Ta niestety mi się nie podoba. Nie ma w tym opisie czegoś, co by nas zaciekawiło i 3mało w napięciu. Pracuj nad sobą i jakby 'zwiększ roster'.

Nawiasem mówiąc - naciągnąłeś mnie na 400. posta ;)

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

Nie ma w tym opisie czegoś, co by nas zaciekawiło i 3mało w napięciu.

Wiem to jest pierwsza gala FWP i przede wszystkim chodziło mnie o to aby rozdać pasy i ogólnie wszystko wprowadzić.

Mam DaveKRK do ciebie pytanie. Spodobał się postać Jeff'a heel'a? Bo chyba nie za bardzo co? ;)

Pracuj nad sobą

Tu mnie rozwaliłeś :t_up:

jakby 'zwiększ roster'.

Ok rozpatrzone pozytywnie. Na następnej wprowadzę kilka nowych osób. Dzięki za opinie i czekam na kolejne. :D

14c76a45c3.png

Mnie bardzo rozbawiło:

MC: Ja uważam, że John to bardzo utalentowany zawodnik i że ty jesteś głupi...

TO było dobre :t_up:

Ale fakt, gala słaba, trochę mało zawodników, popieram Dave'a.

Nie ma w tym opisie czegoś, co by nas zaciekawiło i 3mało w napięciu.

Wiem to jest pierwsza gala FWP i przede wszystkim chodziło mnie o to aby rozdać pasy i ogólnie wszystko wprowadzić.

Mam DaveKRK do ciebie pytanie. Spodobał się postać Jeff'a heel'a? Bo chyba nie za bardzo co? ;)

Pracuj nad sobą

Tu mnie rozwaliłeś :t_up:

jakby 'zwiększ roster'.

Ok rozpatrzone pozytywnie. Na następnej wprowadzę kilka nowych osób. Dzięki za opinie i czekam na kolejne. :D

Po 1. Jeff heelem ? Zależy jakim heelem byłby. Pushowanym czy midcardowym.. Jeżeli miałby dzięki temu pas IC lub WWE/WHC, to jestem za!

Po 2. Jeżeli nie będziesz nad sobą pracował, to nie poprawisz jakości FWP..

Po 3. Kiczem dla mnie był udział Evana Bourne`a w walce o WHC.. Pisz realistyczniej..

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Po 3. Kiczem dla mnie był udział Evana Bourne`a w walce o WHC.. Pisz realistyczniej..

Że co? Evan zjada na śniadanie cały roster tej gali i dziwne że walczy o najważniejszy pas?

Jak na pierwszą galę nie jest źle, ale poczytaj WSF czy inne e-fedy i ucz się :)

Już lepiej niż w porównaniu do wcześniejszej gali, lecz znów Ci mówię byś przeczytał jeszcze raz galę przed wstawieniem jej, bo znajdzie się parę błędów, szczególnie interpunkcyjnych. Poza tym trochę czerstwo się czyta kłócących się Rossa i Cole'a. Nie pasują do heelowych roli, a poza tym:

Ja uważam, że John to bardzo utalentowany zawodnik i że ty jesteś głupi...

Czy wyobrażasz sobie, by komentator lub wrestler powiedział do swojego rywala tak? Nie sądzę. A rozmowa Hogana z 'Takerem kompletnie nierealistyczna. Czy widziałeś kiedykolwiek postać Undertakera? Mało gada, dużo robi. Nie potrafię sobie też wyobrazić, by Mark się przygotowywał przed walką na antenie, a chyba o wyobrażanie sobie chodzi, co nie? Na przyszłość przemyśl te wszystkie gimmicki i rzeczywiście rozszerz roster. Z małym rosterem trzeba porządnie wszystko przemyśleć... no cóż, nie wiem, jak jest, kiedy w składzie ma się Jaśków, Kloców i Nochali... :lol