Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ratuj Jericho! ...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

jericho.jpg

... Ratuj sam siebie!

Chris kurde Jericho! ... Ja piernicze ... od czego by tu zacząć, historia tego wrestlera, chyba jest zbędne, do wypisania tutaj, bo sam bym jej nie zmieścił, a i sami raczej ją znacie ^^ Może taki prosty odnośnik do jego postaci, mianowicie pas ... Ostatnim tytułem, jakim szczycić się może Jericho, był WHC. Podczas jego panowania z tym pasem, Chris stał się najbardziej znienawidzona osobą w federacji. Bardzo mi sie podobał, ponieważ każda jego walka miała w sobie niesamowity potencjał. Sam Chris po heel turnie stał sie osobistością niezwykle atrakcyjna, co bardzo mi się spodobało. Nowy, praktycznie gimmick ogromnie oddziaływał na publiczność, to w jaki sposób Y2J odgrywał swoją role, było bardziej niż znakomite! Z czasem jednak nadszedł jego czas i pas musiał oddać. Wieczność, nie mógł również feudować z HBK`ejem. Co się stało z Chrisem ... a no Chris stał się upadłą gwiazdą. O ile kiedyś jego gadka elektryzowała jak nie wiem co, to teraz Chris "się staczał". Postać jaką odgrywał była świetna! Znienawidzony spokojny człowiek, przekonany o swojej słuszności, który nie cierpi sprzeciwów, a i każdy dla niego się nie liczy. Niestety owa postać miała to do siebie, że była strasznie nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudna! Może nie na początku, ale z czasem jedyne co z Chrisem się kojarzyło, to:

"Wszyscy jesteście hipokryci, Sie nie znacie, to ja jestem wspaniały, Kuba ma bana na sb, Nie macie racji ..."

Ile kurde tak można gadać ... Doprawdy, nie ubliżając Chrisowi, który jest dla mnie świetnym wrestlerem, show które często nam serwował, było tak nudne i słabe, że żygać się chce! Wspomniani hipokryci i te sprawy, to była sprawa tak objechana, że stawała się powoli okropnie nużąca.

Czas jednak na właściwą część ... Ostatni RAW ... DRAFT, gdzie bodajże Edge wygrywa w Battle Royal Chrisa do Smackdown! Szczerze mówiąc sytuacja ta mnie strasznie zaskoczyła, bo o ile większość wyborów nie zrobiła na mnie wrażenia, to ta sytuacja stworzyła na mojej twarzy niesamowity uśmiech. Czemu się tak zdziwiłem ... chyba tylko dlatego, że zapomniałem, iż taka osoba jak Chris jeszcze istnieje. Na WM 25 Jericho dał niesamowity popis swoich umiejętności i uczestniczył w jednej z najlepszych walk gali. Mimo iż nie wielu dawało mu szanse na zwycięstwo, jednak Y2J zatriumfował. Cały miesiąc obijał dinozaury, co praktycznie wykluczyło jego wygraną, a jednak to się stało. W rezultacie dostał po pysku od Rourke`a, co wg. mnie było hańbą większa, niżby miał przegrać z legendami. Jednakże wygrał na najważniejszej gali roku, co jest niesamowitym osiągnięciem! Na DRAFT`cie pyknął również Dreamera, ale taki Tommy się nie liczy. Jericho na Smackdown! I co wy na to ... Chris to strasznie elektryzująca postać i jeśli zostanie dobrze poprowadzony, to ma ogromne szanse na ME! Nie o ME dla Chrisa mi jednak chodzi ... Face Turn! Tak tak ... chyba już dość ponarzekałem na obecnego Y2J`a, ale ani słowa nie wspomniałem o starym doskonałym tweenerze Jericho. Nie chce klauna ... Chce starego dobrego Y2J! Tauntującego przy swoim theme! Lubianego przez publikę .... człowieka, który zmieni moje zdanie o WWE, jako o produkcie, który staje się tylko lepszy, ... ale tylko przed Wrestlemaniią. Chce, aby zmienił moja opinię o tym, że WWE, po WM będzie kiepskie. Ponowne odświeżenie postaci, to wg. mnie świetne wyjście, z aktualnego braku pomysłu na Jericho (przynajmniej ja go nie widzę). Jak już napisałem, nowy brand .... nowy sezon WWE, .... stary gimmick! Jericho ... ratuj swoja beznadziejną sytuację, bo teraz może być już tylko lepiej :t_up:

Zapraszam do dyskusji

:)
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Danielsson56

2

• szymi94

2

• Qatro

1

• Cutter

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Przejście Chrisa na SmackDown to najlepszy transfer tegorocznego draftu. Y2J pewnie nadal będzie hellem ale może przestanie wykrzykiwać wyzwiska w stronę publiczności. Przejście to jest również zamknięciem najnudniejszego feudu z zawodnikiem takiej klasy jaki kiedykolwiek był na RAW(Y2J vs. Legendy). No ale co Jericho będzie robił na SmackDown. Ja bym go widział w tag teamie z Edgem, który go wprowadził. Edge nie zostanie pewnie WHC na Backlash i kolejne jego starania o WHC lub WWE titels byłby bardzo nudne choć już teraz takie są. Tag Team to byłoby dobre rozwiązanie dla obu. Drugi rozwiązanie: Edge nie zostanie Champem na Backlash. SmackDown nie ma żadnego z najważniejszych pasów więc CM Punk z walizą odbiera pas Cenie. No a potem feud z Y2J'em, który w ostatecznym rozrachunku zostanie WHC. Bo szczerze mówiąc CM Punk jest tylko rozwiązaniem na jakiś miesiąc.

Kuba ma bana na sb, Nie macie racji ...

Jednak ten Y2J ma gadane ;)

14c76a45c3.png

1.Dobry temat :D

2.Ja też już mam dosyć wpychającego nos we wszystkie sprawy Y2J'a.Tak jak napisałeś przydałby mu się face turn.Żeby nie był witany przez publiczność buczeniem lecz gromkimi brawami.Przejście na SD! może otwoży przed nim szansę aby wkońcu być facem.

Chodź jest to dobry wrestler może stać się jeszcze lepszy,mieć poparcie kibiców i starać się o najlepsze pasy w WWE.

A moim zdaniem ta postać jest ani trochę nudna. I co ciekawe, chcę, by dalej Chris odegrał taką osobę. No bo co jest nudnego? To, że gada to samo... Eee tam, bullshit. :P Jego walki są w większości niezłe, więc z tego się cieszę. Dodatkowo na wielu stronach z newsami można przeczytać informację, iż Jericho feudował będzie z... Undertakerem! Niezwykle mnie to ucieszyło, gdy to przeczytałem, bo ta dwójka może stworzyć wspaniałą walkę. Jeśli rozpoczną program, na pewno będzie warto oglądać SmackDown! co tydzień. Poza tym mówi się, że na SummerSlam będzie wieńcząca walka między tą dwójką... coś pięknego. Akurat Y2J się nadaje znakomicie. Fajnie byłoby gdyby połączył siły z Edge'em i wciąż kręcili się wokół WHC/WWE Championship, wzajemnie sobie pomagając. By to się stało, gimmick Chrisa musi ulec malutkiej zmianie, bo będzie musiał polubić się z Copelandem, więc sądzę, że warto by było wprowadzić jakieś wartości narodowe, bo przecież obaj są z Kanady. Niewątpliwie powinno się dużo dziać wokół Y2Ja. Dochodzi również ostatni argument... w WWE mamy już dużo babyface'ów. Jest ich tak dużo, że myśli się o turnie Siny, Klocka lub Egomaniaka. :shock:

Kuba ma bana na sb, Nie macie racji ..."

=))

WWE titels

Oducz się pisać tymi 'titelsami', bo to jest WWE Title. :)

A więc tak... Jak już powiedział Matiz przejście Chrisa na SmackDown! to zdecydowanie najlepszy transfer Draftu. Szczerzę wolę go jako face ale jako hell nie jest zły, po prostu sprawdza się dobrze we wszystkim. Pamiętam gdy powrócił na RAW i jako face miał wspaniały feud z Ortonem i JBL. Ale jego najlepszy feud to gdy przeszedł hell turn i walczył z HBK. Najgorszy to zdecydowanie z Legendami. Powyzywał on fanów RAW ale teraz przyszła pora by powyzywać fanów SmackDown! Myślę że ma szanse na jakiś pas bo GM na SD! nie jest już Vickie. A więc może WHC. Myślę że zdobędzie ten pas gdyż poza nim, Edgem, J.Hardym i Punkiem nie ma większych kandydatów. No może Kane. Miło byłoby zobaczyć Chrisa znowu z pasem. A może tak feud z Undertakerem. Bardzo ciekawy byłby feud jego i Undertaker, ale jeżeli będzie on wyzywał publiczność to do akcji wkroczy babyface Jeff Hardy. Myślę że najlepszy rozwiązaniem byłby face turn...

Zgadzam się z Danielsson'em. Chris Jericho to na obecną chwilę najlepszy heel w całym WWE, więc zmiana gimmicku na face'a to po prostu głupota. Wielu powie: "What? A Randy Orton?" Cóż, nie umniejszając zdolności Legend Killer'a powiem tak. Nie każdy dostaje możliwość ataku na szefa federacji, na jego córkę, zięcia, syna. Nie każdy może zaatakować ich swobodnie na backstage'u, nie każdy w momencie gdy szef go zwalnia może kopnąć bossa w czaszkę. A gdzieś za tymi paskudnymi i niepojętymi rzeczami, które wyprawia Randy Orton stoi Chris Jericho, którego jedyną bronią jest mikrofon. Y2J dostaje drewnianego Batistę i dinozaury WWE i musi dobrze sprzedać swój gimmick i co ważne - robi to. Jedynym godnym rywalem dla niego był Shawn Michaels i co z tego wyszło, wszyscy wiemy. Obok Undertaker vs Familia, najlepszy feud ubiegłego roku. Feud z legendami nudny? No sorry, ale jak się dostaje 3 dinozaurów, którzy lata świetności mają daleko za sobą, to co można zrobić? Powtarzalność niektórych oklepanych sformułowań, ok była, ale ja nazwałbym tą konsekwencją, która miała na celu znienawidzenie Chris'a przez fanów. Poza tym feud nie była aż taki słaby jak mogłoby się wydawać : z Piperem mógł pogadać to pogadał, z Steamboatem powalczyć, to powalczył, a Snuce rozbić gębę na kokosie i rozbił. Bez kitu, Snuce z dawnych lat zostało już tylko tauntowanie, a mimo wszystko Y2J zrobił z nim świetny segment w stylu Piper's Pit. Szczerze mówiąc nie znam chyba innego heel'a, który tak świetnie poradziłby sobie ze wspomnianą trójką. Jak cały feud się skończył, wszyscy wiedzą - najbardziej pozytywnie zaskakująca walka na WrestleManii 25.

Czas na Mian Eventy! I takie możliwości stwarza przed Chris'em draft. Draft, któego największym i najważniejszym wydarzeniem było przejście Chrisa Jericho. Wszystkie "Wielkie Gwiazdy" gniotą się teraz na RAW i bardzo dobrze, bo Chris dzięki temu stanie się czołową postacią SmackDown. Title reign obowiazkowy oraz feud z Taker'em. Liczę, że będzie to dłuższy niż jednomiesięczny program, może to trwać, aż do...WrestleManii i chociaż gdyby to takiej walki doszło, to Y2J zapewne by przegrał, ale fani miały by już pełno przy Walls of Jericho.

Fajnie byłoby gdyby połączył siły z Edge'em i wciąż kręcili się wokół WHC/WWE Championship, wzajemnie sobie pomagając.

W sumie niezły pomysł. Edge mógłby zdobyć ponownie pas mistrza (przy pomocy Chris'a), ściągając go z powrotem na SmackDown, tylko po to, by po pewnym czasie stracić go na rzecz Jericho. Dobra, rozmarzyłem się :8

Przede wszystkim chcę zauważyć, że przejście Chrisa Jericho na SmackDown! to temat rzeka. Bardzo wiele wątków można poruszyć. Zarówno domniemany face turn, jak i jego cele na SD! oraz szanse na zdobycie głównych trofeów...

Widzę, że temat ten dotyczy gimmicku Chrisa. Ogólnie mówiąc gimmick Y2J jest wyśmienitym wyjątkiem w roli heel'a. Jest heelem ale nie takim zwykłym... Zazwyczaj zły charakter ma w obowiązku gnębić przeciwnika fizycznie. Ma wchodzić na ring i interweniować, mówić o niszczeniu rywala. Tymczasem Jericho jako heeel pełni zupełnie inną rolę. On głównie siłuje się z rywalami i... samym sobą. Widać w jego postaci, że jego rywal to rzecz drugorzędna, bo przecież on jest najlepszy, najwspanialszy i potrafi pokonać każdego bez większych problemów. Ja osobiście myślę, że jego gimmick jest cholernie ciekawy pod względem sposobu bycia heelem. Przecież żaden wrestler nie lekceważy przeciwników jak Chris. Jednak postać Chrisa ma jedną wadę. Konkretniej mówiąc jego postać jest strasznie

nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudna!

Dokładnie tak... 100% rację ma tu Conman. Przecież każdy z nas wie, jak wygląda przeciętny speech Y2J. Z jednej strony taki ma być i t jest świetne, ale z drugiej strony... wiemy, jakim dobrym facem jest Chris oraz że jako face spisuje się mimo wszystko lepiej. Trzeba też zauważyć, jak wielkie umiejętności ma Y2J, skoro w dwóch tak bardzo różniących gimmick'ach spisuje się aż tak dobrze. Dobrze też Conman ujął, że jego postać jest nużąca. Jego gimmick choć w całkowitym rozrachunku jest ciekawy to jego przemowy są paskudnie nieciekawe. Ale mimo wszystko, on nie usypia widzów. Wystarczy tylko spojrzeć na chanty w kierunku Chrisa. Publiczność go nienawidzi. A nienawiść publiki to chyba największa radość dla osoby grającej heel'a. To taki dowód dla zapaśnika, że dobrze odgrywa swą postać.Pytaniem głównym jest, co zrobić na SmackDown! z Chrisem Jericho, by uatrakcyjnić jego postać. Zgadzam się z wami wyżej, że lekiem może być face turn. Mi także zaczyna brakować tego starego, wesołego, często zabawnego Chrisa. Takiego typowego ulubieńca publiki (ale nie taki typu 619 czy jachu :P). Mówiliście także o tag teamie z Edgem. Pomysł nie jest zły, ale należy zauważyć, że po drafcie uzupełniającym pasy tag team poszły do czerwonego brandu. no chyba, ze ich współpraca polegałaby na kantowaniu meczów dla wzajemnej pomocy. Potem ich współpraca by się zepsuła, to doprowadziłoby do feudu nimi dwoma i face turn Chrisa. To chyba byłby najciekawszy scenariusz :)A potem, po feudzie?Więc tak sobie myślę, że skoro jest heelowa stajnia... To czemu by nie zrobić takiej Face'owej typu: Jericho(po face turnie, Rey Misterio,Jeff Hardy, czy coś w tym stylu.

Jericho na SD!, to daje dużo możliwości writerom:

1.Tag z Edgem

2.Face Turn

3.Ciekawe feudy

4.Walki o najważniejsze pasy

Chyba se żartujesz :t_down: //dop. Conman

Trochę nie zgadzam się z tobą Conman. Jericho jest postacią, o którą nie trzeba się martwić, bo jak zapewnił nas na Wrestlemani, potrafi wyjść z każdego gówno. Tak jak napisali Daniel i Eddy poziom jego walk zależy zazwyczaj od umiejętności jego przeciwnika i z tym się zgadzam, a jeśli chodzi o gimmick? Jako Face tworzył naprawdę świetne wypowiedzi przy mikrofonie, był w bliskim kontakcie z publicznością...Będąc heel'em, co najważniejsze, został znienawidzony w ciągu jednej chwili i to naprawdę ostro (te wszystkie bójki po za ringiem). Okres od kiedy jest heel'em to chyba najlepszy czas w ostatnich latach dla Chris'a. Został doceniony i zgarnął tytuł WWE Wrestler'a roku 2008. Po swoim heel turnie postać Y2J'a z pewnością nie ucierpiała, a raczej wiele zyskała. Po jednym z lepszych feudów minionego roku Y2J został wmieszany w feud z Legendami tego sportu. Program prowadzony przed WM'ką może i nie był zbyt ciekawy...a raczej ssał niemiłosiernie...ale samo starcie niespodziewanie okazało się być jedną z lepszych walk na tej gali. To jest świetny argument, że Chris wycisnął z dziadków to co jeszcze tam zostało i stworzył show na poziomie. Po tym feudzie mam nadzieję, że nic słabszego już nie wymyślą.

A teraz co do sytuacji po drafcie. Wszystkich nas ucieszyła wiadomość, że Y2J znalazł się w niebieskim brandzie. Tutaj (miejmy nadzieje) będzie jedną z najważniejszych postaci, a może nawet mistrzem. Coraz głośniej się mówi o współpracy z Edge'm. Uważam to za dobry pomysł. Napewno lepszy niż face turn Chris'a. Razem mogliby stworzyć coś na wzór Rated RKO lub coś jeszcze lepszego. Edge już nie raz pokazał swój skill przy mikrofonie, a Y2J jest w tym mistrzem, dlatego od strony medialnej SD! może stanowić konkurencję dla RAW (o ile Jericho nie wpadnie ponownie w gówno typu feud z Mid-carderami). Z drugiej strony feud dwóch heel'i też byłby zjadliwy, no ale koniec gdybania...scenariusz zostawmy ludziom, którym się za to płaci...Ja tam jestem o Y2J spokojny... :D

rmsig3.png

2483_1.png

nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudna

Właśnie dlatego Chris to świetny heel. Potrafi tak wkurzyć człowieka tym, że wciąż gada to samo, że jest nudny. Ludzie go zaczynają nienawidzić, że wychodzi do ringu, gada o tych samych rzeczach (hypocrites, parasites i takie tam). Dodatkowo jest konsekwentny jak to ujął Eddy.

Widać w jego postaci, że jego rywal to rzecz drugorzędna, bo przecież on jest najlepszy, najwspanialszy i potrafi pokonać każdego bez większych problemów. Ja osobiście myślę, że jego gimmick jest cholernie ciekawy pod względem sposobu bycia heelem. Przecież żaden wrestler nie lekceważy przeciwników jak Chris.

Właśnie dlatego tak bardzo podoba mi się ten gimmick, tu jest sedno. Na przykład Jericho jest mistrzem, wtedy mówi, że nie ma zamiaru z nikim walczyć, nikt nie jest godny bycia contenderem, wszyscy ssą, tylko on jest the best in the world.

dlatego od strony medialnej SD! może stanowić konkurencję dla RAW (o ile Jericho nie wpadnie ponownie w gówno typu feud z Mid-carderami).

Właśnie z powodu przejścia na SD! myślę, że nie ma ryzyka, iż Chris wpadnie w coś podobnego do rywalizacji z takimi dinozaurami jak Piper czy Snuka. Popatrzmy na roster, mamy tu bardzo dużo możliwości dla Y2Ja. Pomijając wspomniane już feud z 'Takerem i duo z Edge'em, dochodzi rywalizacja z Mysterio, Hardym, Punkiem, a kto wie, może nawet z Morrisonem i Kane'em. Każdą walkę na PPV tych panów chętnie bym zobaczył. Dodajmy też, że właśnie pojedynek z Legendami na WM25 nie był jakiś totalnym gniotem, co mówiliście (niektórzy nawet nazwali to zaskakującym plusem) i to właśnie głównie dzięki Chrisowi (i Ricky'emu). Kto z obecnego heelowego składu WWE potrafiłby uratować coś wyglądającego pozornie tak beznadziejnie?

Jericho na SD!, to daje dużo możliwości writerom:

1.Tag z Edgem

2.Face Turn

3.Ciekawe feudy

4.Walki o najważniejsze pasy

To rzeczywiście, post w dyskusji zajebisty. -.-' :t_down:

Poza tym dodam, iż obecna postać Y2Ja uniemożliwia błyskawiczny face turn. Bo jakby to wyglądało, gdyby taki koleś nagle stał się znów dobry? Dodam również jedną rzecz... wielu osobom się nie podobał Jericho, gdy powrócił do WWE (mimo że moim zdaniem odgrywał fajną, pozytywną postać). Teraz niektórzy chcą, by Chris tauntował i w ogóle był taki fajny... ;)

P.S. Cisnąć z tą dyskusją!

UWAGA MOŻLIWE SPOILERY!!!!!

Otóż prawdopodobnie wszyscy jesteście w błedzie co do tego z kim będzie feudował Chris :D

----------

A więc jak podają oficjalne źródła informatorów Chris Jericho poszedł na Smackdown w jednym celu:

"Chris Jericho nie bez powodu został przeniesiony do rosteru SmackDown. WWE chcę aby Y2J rozpoczął feud z The Undertakerem."

To by wyjaśniło wiele rzeczy.

Wtedy Edge feudowałby z CM Punkiem o pas po tym jak na backlashu po walce z cena uzyl walizki(przypuszczalnie)

I może w ten własnie sposob(ujety w spoilerze) Y2J może przejść jakiś faceturn? :D

Co o tym myślicie?

ciężko tu się wyrazić, żeby nie 'wygadać' co jest w spoilerze :D

moim zdaniem właśnie ciężko, żeby w tym wypadku Y2J przeszedł faceturn, ponieważ jego potencjalny feud-przeciwnik nie wydaje mi się żeby był jakimś typowym heelem. Moim zdaniem 'ten zawodnik' nie jest ani facem, ani heelem, więc ciężko tu o zmianę Chrisa w face :P

ale Edge vs CM Punk wygląda obiecująco :t_up:

Ja myślę Y2J coś z Edgem będą działać.

Są siebie warci. Jako tag team byliby zabójczy :t_up:

Chciałbym ich zobaczyć razem w akcji.

No tak, może i (spoiler) byłoby to ciekawym wydarzeniem. Na pewno ich walki stały by na ciekawym poziomie, tylko, że wydaje mi się, że w walce słownej Taker nie miałby szans, zaś na ringu odwrotnie.