Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW 13/04/2009 "DRAFT" - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

9859210

Dark Matches:

Dolph Ziggler pokonał Goldust'a

Jimmy Wang Yang pokonał Curt'a Hawkins'a

1.RAW vs ECW :

Single Match

Rey Mysterio pokonał Evan'a Bourne'a

RAW's Draft Pick: M.V.P !

2.RAW vs SmackDown :

Single Match

Kane pokonał The Brian'a Kendrick'a

RAW's Draft Pick: Big Show !

3.RAW vs SmackDown :

6 Divas Tag Team Match

Michelle, Maryse i Natalya pokonały Melinę, Kelly Kelly i Mickie James

SmackDown's Draft Pick: Melina !

4.RAW vs ECW :

Champion vs Champion Match

John Cena pokonał Jack'a Swagger'a

RAW's Draft Picks: Matt Hardy i Triple H !

5. RAW vs SmackDown

Single Match

The Great Khali pokonał Santino Marellę

SmackDown's Draft Pick: CM Punk !

6. ECW vs RAW

Single Match

Kofi Kingston pokonał The Miz'a przez DQ

RAW's Draft Pick: The Miz !

7. ECW vs RAW vs SmackDown:

3 Branded Battle Royal

Team SmackDown (Edge, Calrito, Primo, Chavo i R-Truth) pokonał team RAW (Big Show, MVP, Mike Knox i Cryme Time) oraz Team ECW (Finlay, Mark Henry, Tyson Kidd, Ricky Ortiz i Paul Burchill)

SmackDown's Draft Picks: Kane i Chris Jericho !

8. ECW vs SmackDown:

Single Match

Christian pokonał Shelton'a Benjamin'a

ECW's Draft Pick: Vladimir Kozlov !

9. SmackDown vs RAW:

Single Match:

Matt Hardy pokonał CM Punk'a przez DQ

RAW's Draft Pick: Maryse !

10. SmackDown vs ECW:

Single Match:

Chris Jericho pokonał Tommy'ego Dreamer'a

SmackDown Draft Picks: Rey Mysterio !

11. 3 on 2 Handicap Match:

Triple H, Shane McMahon i Batista pokonali Priceless

Triple H odliczył Ted'a Dibiase i za tydzień zmierzy się z Randy'm Orton'em w walce one-on-one...

Bonus:

jasiek.jpg

:twisted:

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Eddy1674325917

3

• Danielsson56

1

• barthas

1

• Anonymus

1

Top użytkownicy w tym temacie

A tu takie 2 małe bonusiki ode mnie, a galę skomentuje jak wstanę bo jestem już zajebiście zmęczony ;)

santino.png

edgej.png

rorton.png

Na świeżo nie byłem s stanie skomentować gali po bo setce reklam gdy tylko transmisja się urwała usnąłem jak niemowlę. Bez kitu oglądanie tygodniówek live! to jest katorga : 5 min walki = 5 reklam, jak jakaś walka trwa dłużej to przerywają w połowie, żeby nadać kolejne reklamy i to cały czas te same. A bywało tak, że mieliśmy reklamę, 2 minutowy segment z Legacy i znowu reklamy. A my w Polsce narzekamy :roll:

Ok, do meritum. Walki jak co rok ssały na potęgę. Nawet pojedynek, który na irc'u wywołał troche większe ożywienie, czyli Bourne vs Mysterio był po prostu słaby. Przede wszystkim dlatego, że dwaj najlepsi high flyerzy dostali dwa razy mniej czasu niż taki Kofi i Miz, bez komentarza. Potem potencjał miała jeszcze walka Shelton vs Christian, ale niestety również skończyło się na oczekiwaniach. Battle Royal miał ch***jową obsadę i drugi raz pod rząd mamy naciąganą wygraną Edża z dupy. Końcówka i zwycięstwo Triple H'a :censored: Ego Huntera eksploduje. k***a. No ale dobra, nie walki są tu ważne, przecież to DRAFT!

A draft to zmiany, a zmiany w tym roku niestety nie były aż tak zaskakujące jak rok temu. Praktycznie jedynie przejścia Miz'a i Show'a na RAW nie rozważałem przed galą, reszta to pewniaki. Cieszy mnie fakt zmiany brandu Kane'a i Jericho. Obydwoje potrzebowali odświeżenia i nowych feudów, więc zmiana brandu to jak najlepszy pomysł. Przejście Meliny mnie ucieszyło bo doszedłem do wniosku, że pas kobiet podzieli los pasa tagów, ale się pomyliłem, Maryse na RAW :t_up:

W zeszłym roku oba najważniejsze pasy WWE zostały na SmackDown po drafcie, tym razem są na RAW. Czyżby więc tym który sprowadzi któryś tytuł do SmackDown będzie znowu CM Punk? To by było na tyle, opiszę wszystkie zmiany przy okazji pisania raportu, na razie dam sobie spokój.

P.S Taker i HBk dostali chyba ze 2 miesiace wolego za ta walke na WrestleManii. Ja już odczuwałem ich brak... Kurde, cholernie liczyłem na walkę Dx vs BoD :(

O walkach mało się wypowiem, bo praktycznie były słabe. Walka Bourne'a i Mysterio za ciekawa nie była, bo przecież tutaj najważniejszy jest draft. Pierwszym jest MVP, który przeszedł na RAW. Hmm... Nic do tego nie mam, ale pas U.S. na RAW? :shock: Następny 'pojedynek' to Kane i Kendrick. Przewinąłem i mamy Big Show'a. Nawet ucieszyłem się, że najlepszy z większych wrestler'ów trafił do pierwszej ligi. Teraz Swagger vs. Cena. Walka taka mocno średnia. Ale dobrze, bo mamy 2 draft'y. Matt Hardy do RAW. Ehh... Gorszy z braci idzie do lepszego brand'u... Porażka. Triple H has been drafted to RAW! Tutaj powiem, że najlepsza decyzja ze strony zarządu. Może niektórzy nie są tym zachwycenie, ale właśnie miałem nadzieję, że HHH przejdzie do czerwonych. Tylko teraz dwa najważniejsze pasy na RAW? :thinking: Po walce Khali'ego i Santino/y na SmackDown! zawitał CM Punk. tylko ciekawe gdzie wykorzysta walizkę? :thinking: Walka Kofi'ego i Miz'a słaba. Nie ma co oceniać. Po draft'cie Miza'a do RAW jest plus i minus. Dlaczego to Miz trafił na RAW zamiast lepszego Morrison'a? A dobrym faktem jest to, że wreszcie Morrison będzie walczył w singlowych walkach. :) Ok, jedziemy dalej. Tym razem Battle Royal, które po raz kolejny wygrywa Edge. Do SD! Kane i Jericho. Myślę, że to dobrze dla Jericho, bo wreszcie może dostać więcej czasu w TV, zaś dla Kane'a nie. Miałem nadzieję, że znowu będzie Tag Team Big Show/Kane. Walka Benjamin'a i Christian'a do zniesienia, lecz miałem nadzieję, że wygra Benjamin, bo wtedy Christian mógłby pójść do niebieskich, lecz tak się nie stało. Ale nie jest tak źle. Jak przewidywałem do ECW pójdzie Kozlov. :) Po walce Punk'a i Hardy'ego kolejną która pójdzie na RAW jest Maryse! Chociaż nic w tym dziwnego, bo jak Melina poszła do SD! to Maryse na Raw! :) Jericho vs. Dreamer - nic ciekawego. Do SD! poszedł Mysterio i dobrze, bo według mnie marnuje się na RAW. Sam nawet kiedyś mówił, ze wolałby występować dla niebieskich... Oprócz tego w walce Handicap'owej widać było małe nieporozumienie międz HHH i Batistą. Czyżby jakiś feud? :)

Powiem tak...Gdyby nie IRC i parę osób, które trzymały mnie przy życiu, to nie dałbym rady tego wytrzymać. Vince mówi, że jest z gali zadowolony? Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że była to jedna z gorszych tygodniówek jakie w życiu widziałem...może te reklamy tak na mnie podziałały :thinking:...Oczywiście do końca życia zapamiętam sobie ten draft, bo trzeba przyznać, że na ircu panowała fantastyczna atmosferka, ale gala jako gala to klapa. Pierwsza walka Mysterio vs Evan. Kurde...dlaczego Rey od powrotu spędza na ringu tylko parę minut? Walka, która miała super potencjał został niewyobrażalnie zeszmacona. W ciągu całej walki nic nie pokazali. Zero! Dalej MVP na RAW...pewniak. Potem walka Kane vs Kendrick...tutaj chyba tylko wynik cieszył, bo z match'u tych panów nie pamiętam nic...żadnej akcji. Big Show na RAW. W sumie to i dobrze. Tu przynajmniej nie będzie pojawiał się w ME. Oby tylko story z Vickie się już skończyło. Dziewczynki bez komentarza...Dalej zapowiadana walka miszczów. John Cena vs Swagger...hmmm brakowało mi przycisku przewijania...podczas walki było parę ujęć, które zwalały z nóg...jedno (najlepsze) Eddy uwiecznił screenem, za to należy się piwko :t_up:. Jak się później okazało Swagger nie mulił aż tak bardzo...nawet pokazał parę fajnych akcji. John jak to John. Od paru lat trzyma się tego samego scenariusza :(. Matt Hardy na RAW...sam nie wiem co o tym myśleć...chcą go zgnoić do zera? Triple H na RAW...dobra wiadomość. Wszystkie ssące terminatory tylko w RAW! :D Khali vs Santino...dajcie spokój! Dobrali ich odpowiednio. W końcu Khali ma nowe spodnie...długo trwało szycie nowych spodni...po paru latach Khali ma już dwie pary spodni! :applause: CM Punk na SD! heh tak właśnie obstawialiśmy...Cena albo Punk. Dobrze się stało, że to jednak Punk. Kofi vs Miz...jedna z lepszych walk. Dobre zakończenie...Morrison w końcu wolny!!!!!!!! Battle Royal...nie najlepiej wypadł, no ale lepiej niż inne. Kane i Jericho na SD! Przyszli ME? Zobaczymy... Christian vs Shelton...no chyba najlepsza walka. W każdym bądź razie...nie nudziłem się. Ta dam i Kozlov na ECW. To było oczywiste. Nie mógł już zostać dłużej na SD! Hardy vs Punk...słabo. No i niespodzianka...tego się chyba nikt nie spodziewał...Maryse na RAW. Czyli zmarnowany Draft Pick :(. Dalej Jericho vs Dreamer...walka średnia...od tego momentu zasypiałem. No ale najważniejsze...Welcome back Mysterio! No i ostatnia walka...Kurde zamiast promować Legacy, to ich szmacą. Cała walka napędzana była sporem 3 panów...Ted i Cody służyli tylko jako worki treningowe. Gówno, a nie ME.

Cała gala mieści się gdzieś tak w 2.5/5! Po wrestlemani WWE wraca do dawnej formy :t_down:

rmsig3.png

2483_1.png

Draftem byłem podekscytowany, zawsze wnosi do federacji jakieś odświeżenie. Ostatnio WWE oglądam dość rzadko a po tym drafcie uznałem, że koniec jakąkolwiek tygodniówką WWE... Oczywiście to nie tylko zasługa Draftu ale także Wrestlemanii jej poziomu i wyników które zaprezentowali na bookerzy ale mniejsza oto przejdźmy do sedna czyli Draftu 2009. Pierwsza walka, która miała ogromny potencjał i co najważniejsze zawodników była gniotem, gdyby ta walka odbyła się na zwykłej tygodniówce uszło by w tłoku ale w tej sytuacji pozostaje ocenić walkę na okrutnie słabą, MVP został przeniesiony na RAW. Nie ocenię reszty walk, bo były nadzwyczajnie słabe. Skuszę się zbesztać bookerów, którzy zjebali swoją robotę przy pojedynku Cena vs. Swagger speech był OK lecz walka przedłużana na siłę... po za tym tacy zawodnicy, że nie wiem czy się śmiać czy płakać, wybaczcie ale nie wiem jak ktoś może widzieć przyszłość WWE w Swaggerze =)) Matt Hardy na RAW, pada pytanie po co ? nie wiem, następnie Triple H przerzucony ale to było pewne. Niezwykle powabny Khali (zdaje się, że spodnie dodały mu seksapilu) zniszczył Santino Marelle, a Cm Punk na SD :| Szczerze życzę mu jak najgorzej, a cokolwiek tyczy tego typa mam głęboko gdzieś tylko boli mnie jego walizeczka. Jak napisał przedmówca Morrison wolny, wspaniale. Battle Royal, grubaski się wyeliminowały, a ponownie wygrywa Edge... Kane to Smackdown, idealnie oby mu się powiodło :) z draftu Jericho także jestem zadowolony. Kozlov do ECW, nie jest skończony ? szkoda. Mysterio do smeckdałna, bez różnicy. I oto tak przebiegał Draft 2009, właściwie nie ma na co narzekać chociaż nie było wielkich zaskoczeń tak jak rok temu większość bez problemu można było wytypować.

Po wrestlemani WWE wraca do dawnej formy

Po wręcz doskonałych 3 PPV (czyt. Armageddon, Royal Rumble, No Way Out) Przyszedł czas na "przeciętną" WueMkę i teraz ten Draft, nie chodzi tutaj o same przerzucanie zawodników ale o poziom walk, rzucam WWE w ch***j.

Zacznijmy od tego, że po WrestleManii WWE wraca do swojej niedawnej formy i coraz mniej mnie interesuje. Draft był szansą na odświeżenie, zaciekawienie widza po raz kolejny. Dlatego też podczas całej gali interesowały mnie jedynie zmiany brandów. Wiecie czemu oglądanie na żywca ssie? Bo są reklamy i nie ma przewijania. :D Ja za to używałem strzałki w prawo, ile wlezie. Co do draftu... dużo się powtarza. Nie ma pasa na jednym z brandów, tym razem to SD!, lecz spoko, spoko, Punk zostaje przedraftowany tam i z pewnością to on w którymś momencie wykorzysta walizkę. Tylko kiedy, jeśli obecnie mistrzami są face'owie? Trajpel, grejt WWE Champ, też znów zmienia miejsce pracy, choć od długiego czasu zjawiał się jedynie na Raw. Kane powraca na SD!, tak samo Rey. Jericho na SmackDown! - z tego się cieszę. Przejście Hardiego, MVP i Bikszopta na Roł też można zaliczyć na plus. Za to za czuja nie rozumiem, dlaczego to Miz poszedł na Raw. :censored::evil: Morrison dalej kisił się będzie na ECW, przynajmniej w singlach... ale z kim? Patrząc na jego faceturn, to z Miśkiem, nowym nabytkiem, i Henriettą. :t_down: A Majk będzie sobie latał po low-cardzie na Roł... Well Done!

A i jeszcze jedno... to all peeps... Waszego Kryszczjana czeka niezwykle ciekawy roczek w I Si Dablju! Hell Yeah!

rzucam WWE w ch***j.

Zapraszam do oglądania cotygodniowych impektów. :t_up:

RAPORT by Eddy

Na początek gali na ring wychodzi "The Animal" Batista. Wziął mikrofon i zaczął opowiadać jak niesamowicie dobrze jest wrócić i jak fatalnie czuł się przez kilka ostatnich miesięcy. Naszym oczom ukazało się video, w którym czarno na białym pokazane było dlaczego Batista cztery miesiące przeleżał na łóżku szpitalnym. Najgorsze w tym czasie było to, że myślał o tym przez cały czas na okrągło i musiał czekać aż wreszcie przyjdzie ten moment, w którym będzie mógł zrewanżować się Ortonowi. Batista ma już dosyć czekania...wreszcie powrócił! I zapowiedział, że Jeśli Randy Orton jest prawdziwym facetem to stanie do walki w ringu. A jeśli nie wyjdzie to Batista i tak go znajdzie...Zaczęło się nawoływanie "come on!", ale Randy się nie zjawił. Zamiast niego wyszedł...Shane McMahon! Shane'O grzecznie powitał Batistę, ale nie omieszkał mu przypomnieć, że jego głowa również ucierpiała po starciu z Orton'em, a w dodatku ten drań zaatakował także jego ojca i siostrę. Shane'owi, aż zabrakło słów, żeby opisać to co zamierza zrobić Randy'emu. Panowie zaczęli licytację, kto bardziej zasługuje na obicie twarzy Orton'a gdy rozbrzmiał theme HHH. Hunter wyjaśnił Shane'owi, że wszystko co spotkało rodzinę McMahon'ów miało miejsce, ponieważ Orton chciał dopaść właśnie jego, Triple H'a. Batiście wytłumaczył, że Legend Killer zaatakował jego żonę, matkę jego dzieci. Dodał, że on to zaczął i on ma zamiar skończyć. I wcale nie pyta swoich partnerów z najbliższej walki na Backlash o zgodę, on im to po prostu oznajmia : Randy Orton należy do niego. Znów zaczęła się poza-mikrofonowa wymiana zdań, Shane starał się wyluzować atmosferę, gdy do całej tej dyskusji wtrącił się ktoś jeszcze. "Excuse me!" Vickie powiedziała, że tylko ona jako nowa GM RAW może decydować o tym, kto stanie do walki z Orton'em. "Excuse me!" Randy Orton ma pełne prawo do walki o pas, który może zdobyć na Backlash, więc jeśli chcą się z nim zmierzyć przed tą galą to dostaną taką szansę. Jeszcze dziś odbędzie się handicapowa walka 3 na 2: trójka pretendentów do walki z Ortonem kontra Cody Rhoades i Ted Dibiase. Jeśli chłopaki z Priceless wygrają, nikt nie dostanie Randy'ego, ale jeśli uda się wygrać wspaniałej trójce to ten, który zaliczy pinfall zmierzy się z Randy'm w walce one-on-one za tydzień. Vickie podziękowała im i życzyła szczęścia po czym zniknęła za kulisami.

81998252.jpg

63172062.jpg

14536197.jpg

43327055.jpg

79857979.jpg

34031053.jpg

83185050.jpg

72317451.jpg

Draft Lottery zaczynamy walką dwóch wyśmienitych high-flyer'ów, dla wielu fanów najlepszych w federacji. Mowa o Rey'u Mysterio i Evan'ie Bourn'ie. Zawodnicy łapią się za ręce i zaczynają całą serię przerzutów i katapult. Rey ląduje za linami i Evan wchodzi barkiem. Nieudany sunset filp i Bourne ląduje na bandzie, udowadniając, że szyja człowieka zgina się w niespotykanych miejscach. Mysterio aż potrząsnął głową nie mogąc uwierzyć w to co widzi, po czym wrzuca rywala na ring i odlicza :1..2..kick out. Wymiana ciosów, Mysterio szykuje cross body, ale w locie dostaje ładny kick od rywala. Evan odlicza : 1..2..kick out. Headlock na uzpełnienie wiadomości o dalszym przebiegu walki i mamy standing moonsault! 1..2..kick out. Zawodnik ECW zmierza na narożnik, by wykonać SSP, ale gdy Rey wyczuł co się święci natychmiast podbiegł do rywala i mamy Hurracanranę! 1..2..kick out, było blisko. Evan kontruje przy pomocy high knee, ale szybko Mysterio wykonuje head scissors i Bourne ląduje na linach - mamy 6-1-9! Jeszcze skok na top rope i big splash! 1..2..3. Rey Mysterio wygrywa i zapewnia czerwonemu brandowi nowego zawodnika. Chwila napięcia i już wiemy : Szeregi RAW zasili...MONTEL VANTAVIOUS PORTER!!! Oznacza to że U.S. Title będzie od teraz dostępne dla rosteru RAW.

82112379.jpg

16755755.jpg

22638591.jpg

42365697.jpg

Kolejna walka to typowy squash. Kane bardzo szybko uporał się z przedstawicielem SmackDown - The Brian'em Kendrick'iem. Nie pomógł nawet napakowany ochroniarz, Ezekiel Jackson. Kendrick spoliczkował rywala, ale szybko pożałował gdy Kane rzucił się na niego. Brian zaczął uciekać, ale wciąż czuł na karku oddech Kane'a. Big Red Machine nie zatrzymał nawet Ezekiel Jackson, który po jednym big boocie padł na glebę. Glen wrzucił Brian'a na ring i nie dając się nabrać na oszustwa nie pozwolił rywalowi wykonać finishera. Walkę Big Red Monster kończy Chokeslam'em i zdobywa kolejny draft pick dla RAW. A od tej pory w poniedziałkowym show będzie brał udział...BIG SHOW!!!

99388487.jpg

93061562.jpg

24342449.jpg

W swoim biurze Vickie opowiada Chavo jak bardzo podnieca ją fakt bycia GM RAW, gdy sielankę przerywa im Orton. Randy od razu wyprosił Chavito, ale Vickie do tego nie dopuściła. Zbulersowany Legend Killer poprosił o wyjaśnienia. Zapytał, czy w przypadku zwycięstwa HHH dziś, za tydzień zmierzy się z nim o pas. Gdy usłyszał, że swoją szansę dostanie dopiero na Backlash, powiedział, że to niewiarygodne co się wyprawia. O ile Vickie mogła robić na SmackDown co jej się żywcem podoba, to na RAW panują inne zasady. Dodał, że jest tu dłużej i takie decyzje jak ta dzisiejsza na pewno nie przysporzą Vickie przychylności zarządu. Chavo chciał coś wtrącić, ale szybko został zgaszony przez "Shut Up!" Orton'a. Vickie chciała być fair, więc zadecydowała, że jeśli Priceless wygra dzisiejszą walkę, to ten który da się im odliczyć, za tydzień zamiast Orton'a dostanie całe Legacy. Randy Orton odszedł wyraźnie usatysfakcjonowany...

97245540.jpg

57350105.jpg

The Champ is here. Tymi oto słowami Jack Swagger przywitał Cenę na backu i zapowiedział, że ma zamiar dziś udowodnić wszystkim dlaczego jest przyszłością WWE. A po tym jak go dziś pokona i zdobędzie dwa draft picki dla swojego brandu fani będą mieć nowego poster boy'a : 2 time All American-American'a Jack'a Swagger'a. Zaczęli się sprzeczać ile razy Swagger powinien używać słówka American w swoim tytule, aż Cena zaproponował by zmienić go na All American Jackass. Krew zagotowała się w ECW Championie, ale Cena szybko go uspokoił zapowiadając, że dziś na Monday Night RAW Swagger dostanie lekcję szacunku.

62264772.jpg

23787225.jpg

Czas na walkę div. Michelle, Maryse i Natalya kontra Mickie, Kelly i Melina. Divy SmackDown zaczęły się kłócić o to która zacznie, więc panie z RAW ułatiwły im zadanie rzucając się do walki. Jako pierwsze wróciły James i McCool i to one zaczęły. Wymiana ciosów ze wskazaniem na Michelle. Jednak to Mickie wykonuje pierwszy pin po low drop kick'u : 1..2..kick out. Dragonrana, Mickie wychodzi na narożnik, skacze, ajjj w powietrzu dostaje big boot od rywalki. 1..2..3! SmackDown zdobywa Draft Pick! A nową divą na piątkowym show będzie... MELINA!!!

19690428.jpg

50906652.jpg

39596057.jpg

Kolejna walka, czyli Champion vs Champion jest niezwykle ważna, bo zwycięski brand dostanie aż dwóch nowych zawodników. Gdy Cena i Swagger pojawili się w ringu czas zaczynać. Swagger zaczął w swoim stylu, Cena dość pasywnie. Jack wykonuje powerslam i mamy submisson. Cena się otrząsa i mamy irish whip + shoulder tackle, po którym akcja przenosi się poza ring. Tam ECW Champion od razu dostaje potężny clothesline. Wracamy na ring, Cena zbyt długa zwleka by wykonać big body drop i dostaje mocny kick. Jeszcze maczuga w plecy : 1..2..kick out. Cena powoli wstaje, ale tylko po to, żeby dostać kolejny soczysty clothesline. 1..2..another kick out. Cena kontruje, ale szybko wpada w masterlock rywala. To co robi z twarzą przez te kilkadziesiąt sekund John Cena, sam nie wiem, czy jest bardziej przerażające, czy śmieszne. (Szczerze mówiąc nie wiem co za idiota robił zbliżenia na jego zęby, ale spoko). Wreszcie mocarny Jan ratuje się z opresji i natychmiast przechodzi do swojego trade mark'u. Po wykonaniu Five Knuckle Schuffle czas na Attitude Adjusment, ale na szczęście Jack dobrze blokuje tą akcję i dokłada jeszcze big boot. 1..2..kick out. Czas na reklamy... Panowie długo nie mogą się podnieść z maty, ale gdy tylko sędzia zbliża się do końca odliczania, natychmiast dostają nowe siły. Cena punch***je, na co Swagger odpowiada efektownym DDT, w którym fatalnie zachował się Cena. 1..2..kick out. Swagger zmierza do narożnika, bierze rozpęd i mamy piękne high knee. 1..2..kick out. Swagger szykuje powerslam, ale Cena mu uciekł, więc Jack robi scoop slam. Kolejne liczenie, znów John odkopuje. ECW Champion chce wykonać splash w narożniku w stylu Vader'a, ale Cena wstaje i łapie go na bary...Attitude Adjusment. Mógł już skończyć, ale jemu mało : STF! Jack Swagger musi odklepać, cóż za upokorzenie...

RAW pozyskuje aż dwóch nowych zawodników, a są nimi: MATT HARDY I TRIPLE H!!! Cena wysyła jakieś nieme groźby do Triple H'a, gdy na ring wskakuje Edge i atakuje WH Champ'a. Cena jednak sobie z nim radzi i gdyby nie tchórzostwo Edge'a mielibyśmy jeszcze jeden AA.

38209005.jpg

13011644.jpg

18227349.jpg

85563820.jpg

55022256.jpg

82811955.jpg

80939096.jpg

46840566.jpg

77560825.jpg

56412775.jpg

19854736.jpg

19901538.jpg

65945369.jpg

30577778.jpg

68000615.jpg

89573354.jpg

Backstage. Do Randy'ego Orton'a przyszli Cody I Ted, pytając czego chciał. Randy Orton uświadomił im jak ważna jest stawka ich dzisiejszej walki i chciał się dowiedzieć jak mają zamiar wygrać. Uznali, że banda ego-maniaków będzie bardziej zajęta sobą niż nimi i po prostu skorzystają z okazji, gdy ci będą się kłócić między sobą. Dzięki temu oni zwyciężą dziś, a Randy na Backlash. Orton uznał, że taka wizja mu pasuje.

49293945.jpg

Do kolejnej walki bardzo pewnie podchodzi Santino Marella, ale szybko rzednie mu mina, gdy poznaje rywala, a jest nim The Great Khali. Zanim zaczęli pojawiła się Beth, która zakomunikowała swojemu chłopakowi, że jest coś ważniejszego niż draft pick w tej walce. Mianowicie ustaliła wcześniej z Vickie Guerrero, że jeśli tą walkę wygra Khali to bliźniaczka Marelli, Santina, weźmie za tydzień udział w Kiss cam :lol Ok, zaczynamy. Santino szybko zobaczył, że jego ciosy nie przynoszą skutku, więc gdy tylko rywal zdecydował się wykonać Khali Bomb, Santino złapał się kurczowo lin. Włoch bierze rozpęd, ale od shoulder block'a odbił się jak od ściany. Jeszcze cios w głowę i Great Khali tryumfalnie kładzie nogę na klatce piersiowej przeciwnika. 1..2..3. SmackDown zdobywa kolejny draft pick i tym sposobem do SD trafia...CM PUNK!!!

89210558.jpg

13155782.jpg

41074158.jpg

55640243.jpg

21732908.jpg

88556529.jpg

Następny pojedynek to Miz kontra Kofi Kingston. Klincz, wymiana headlock'ów, whip na liny i Kofi pada po shoulder block'u. Kingston unika kolejnych ciosów, a sam wykonuje flying elbow oraz armdrag take down. Jamajczyk z ADHD wyrzuca Miz'a za ring, gdzie pomaga mu morisson. Gdy Dirt Sheet team orientuje się, że Kofi szykuje cross body szybko rozdzielają się, ale jak widać Kofi tylko markował tą akcję. Zamiast niej mamy tylko drop kick dla Miz'a, ale chwilę potem Kingstona zagaduje Morisson i Mizanin może odpłacić mu pięknym za nadobne. Zawodnik ECW męczy rywala jeszcze chwilę za ringiem, po czym wrzuca go z powrotem i odlicza, ale Kofi odkopuje. Miz utrzymuje dzięki headlock'owi rywala w parterze, urozmaicając ten submisson wejściami kolanem. Na deser dokłąda face buster : 1..2..kick out. Duszenie przy linach i mamy kolejny nieskuteczny pin. Miz ma dużą przewagę, ale nie potrafi tego wykorzystać, mamy kolejny submisson. Czas dla Kofi'ego, mamy flying clothesline i szykuje się leg drop, ale Miz przytomnie ucieka ze środka ringu. Akcja przenosi się do narożnika. Miz przyjmuje potężny kick na twarz, ale udaje mu się wykonać roll-up po cross body rywala i odlicza - 1..2..kick out. Kofi kontruje, jeden slam i Miz na macie, jeszcze do tego Double Leg Drop i mamy pin : 1..2..kick out. Kofi nie może uwierzyć, ale przygotowuje się do Trouble in Paradise. Jednak pudłuje i Miz unika porażki. Jeszcze kilka nieskutecznych prób pinów i Kofi Kingston wyskakuje na narożnik, gdzie atakuje go Morisson! Kofi wygrywa przez DQ i zdobywa cenny draft pick dla RAW. I ku zaskoczeniu wszystkich do czerwonego brandu trafia...THE MIZ!!! Gdy członkowie najlepszego teamu ubiegłego roku dowiedzieli się o zmianie, pocieszali się, ale na uścisk Morisson'a, Miz odpowiedział wykonując Reality Check...

18497272.jpg

53141076.jpg

31085898.jpg

94515790.jpg

26208550.jpg

58637526.jpg

Czas na 3-brandowy battle royal. 15 zawodników powalczy, aż o 2 draft picki dla swojego brandu. W szeregi stanęli Edge, Carlito, Primo, Chavo i R-Truth ze SmackDown Big Show, MVP, Mike Knox, Shad i JTG z RAW oraz Finlay, Mark Henry, Tyson Kidd, Ricky Ortiz i Paul Burchill z ECW. Przebieg walki dość chaotyczny, jak to zazwyczaj bywa z battle royal'ami. Pierwszy z ringiem za sprawą Big Show'a pożegnał się Ricky Ortiz, kilka sekund później jego los podzielił także Paul Burchill. Następnie Show pomaga Chavo z Finlay'em, ale tylko po to, żeby wyrzucić zawodnika SmackDown chwilę później za ring. Akcja wyraźnie nabiera tempa. Henry wyeliminował Shad'a Gaspard'a. Zaczęła się istna licytacja między Henry'm a Show'em. Biggie eliminuje Primo, Mark R-Truth'a. Big Show Tyson'a Kidd'a, Henry JTG. Carlito rzuca się na Big Show'a, za co szybko dostaje nagrodę poza ringiem, chwilę później jego los za sprawą Henry'ego podziela M.V.P. Olbrzymy tylko przyglądają się jak szczwanie Edge pozbywa się z ringu Finlay'a. Została trójka : po jednym z każdego brandu. Edge tauntuje, ale gdy się obrócił i zobaczył rywali jego ręce szybciutko opadły. Ultimate Opportunist próbuje połączyć siły z Henry'm, ale ten nie jest zainteresowany. Edge dostaje chokelsam, a giganci zajmują się swoimi sprawami. Po długiej wymianie ciosów i przepychankach przy linach, Henry wreszcie zostaje wyeliminowany. Edge wciąż nie może się pozbierać po chokeslamie, więc Show bierze rozpęd i same wyskakuje za ring w momencie gdy Edge obniża liny. Copeland wygrywa i zdobywa dwa draft picki. A wzmocnienia dla jego brandu są znaczące. Szeregi SmackDown zasilą...KANE I CHRIS JERICHO!!!

67066272.jpg

76853100.jpg

31491299.jpg

71312185.jpg

Czas na walkę Christian vs Shelton Benjamin. Byłu U.S Champion zaczyna ładnym T-Bone suplex'em i od razu odlicza, ale Christian odkopuje. Wymiana ciosów, po której Shelton ląduje na linach i dostaje cheap shot od Christian'a. Captain Charisma zmierza na narożnik, ale Benjamin szybko ściąga go z tamtąd ładnym suplexem. Christain znowu się odkopuje i walka trwa dalej. Shelton wykonuje jeszcze powerslam, kilka wejść kolanem i zakłada submisson. Christian przerywa wreszcie tą akcję i zaczyna punch'ować, jest irish whip i Shelton pudłuje cross body. Christian szykuje killswitch, ale zamiast tego mamy backbreaker by Benjamin. Zawodnik ECW ląduje w narożniku, Shelton bierze rozpęd i pudłuje. Christian tym razem skutecznie wykonuje killswitch i wygrywa walkę. Oznacza to draft pick dla ECW, do którego trafia Vlaimir Kozlov!

73633911.jpg

83702460.jpg

96928582.jpg

Backsatage. Shane i HHH przygotowują się do walki, gdy Shane zapowiada, że on zajmie się Ortonem. Hunter zatrzymuje go mówiąc, że już chyba ustalili, dlaczego to on zajmie się Randy'm i gdyby był tu Dave, usłyszałby to samo. Zza pleców Triple H wyłonił się wspomniany Batista, który powiedział, że to rozumie. Każdy walczy dla siebie.

52357771.jpg

44822799.jpg

55084692.jpg

Do kolejnego pojedynku stanęli Ci, którzy już wcześniej dzisiejszego wieczoru zamienili się brandami. Nowy zawodnik RAW - Matt Hardy kontra nowy wrestler SmackDown - CM Punk. Od razu zaczęły się podchody do roll-up'ów, ale za wcześnie by kończyć walkę. Klincz wymiana ciosów, Matt przymierza się do Twist of Fate, ale Punk błyskawicznie przechodi do GTS, jednak żadna z tych akcji nie została wykonana. CM wykonuje suplex i mamy pin : 1..kick out. Punk skacze na naorżnik, ale przyjmuje potężny face buster od rywala. 1..2..kick out. Mamy side slam, ale Punk dalej nie chce się dać odliczyć. Matt zakłada Abdominal Stretch, Punk jednak uwalnia się przy pomocy łokci. Championship Material zaczyna całą serię punchy i kicków, które kończy efektownym kopnięciem w szczękę. 1..2..kick out. Matt próbuje running bulldoga. ale to Mr Money in the Bank wykonuje swoje popisowe combo : high knee & running bulldog. Szykuje się nam GTS, ale Matt nie pozwala na to i mamy side effect. Wtedy w ringu pojawia się Jeff Hardy i zaczyna atakować brata. Oznacza to, że RAW zdobywa draft pick dzięki dyskwalifikacji. Jeff wyrzywa się na bracie, po czym rusza w pościg za nim, gdy ten uciekł przed jego Swanton Bombem. My tymczasem poznajemy nowy nabytek RAW, a jest nim...UUUHHHH WIIII!!! - MARYSE!!!

63895212.jpg

O ostani draft pick zmierzą się zawodnicy ECW i SmackDown. Konkretnie Tommy Dreamer i Chris Jericho. Przewaga Y2J. Headlock, whip i shoulder block. Dreamer odpowiada dwoma rzutami przez biodro i wyrzuca clotheslinem rywala za ring. Gdy Jericho wraca, zaczyna maltretować przeciwnika. Po kilku uderzeniach próbuje suplex'u, ale jak poprawnie wykonać tą akcję demonstruje mu Tommy. Whip do narożnika, ale Tommy spotyka tam jedynie big boot. Dreamer po wydostaniu się z headlock'u wykonuje parę clothesline'ów, rzuca rywala w narożnik i mamy popisowy dropkick. Tommy chce dołożyć DDT, ale to Jericho jest bliski założenia Walls of Jericho. Skończyło się na niczym. Roll-up : 1..2..Chris odkopuje. ECW Legend wykonuje powerbomb i jeszcze raz pinuje : 1..2..kick out. Sfrustrowany Tommy zmierza na narożnik, ale to nie był dobry pomysł bo po swoim skoku, mimo, że jak może, próbuje mu go uniemożliwić Y2J, w powietrzu nadziewa się na codebreaker. Jericho wygrywa. SmackDown zdobywa draft pick. Ostatnim którym zmieni swój brand w głównym drafcie jest REY MYSTERIO!!!

26213609.jpg

87773817.jpg

50943382.jpg

Na początku Main Event'u trójka : Batista, HHH i Shane kłócą się o to kto zacznie. Wreszcie McMahon nie pyatając o zgodę atakuje Rhoades'a. Zaczyna tańczyć wokół rywala, ale podszedł zbyt blisko narożnika i zmienia go Batista. Animal umiejętnie wykorzystuje przewagę, łapie Cody'ego na barki i szykuje się running powerslam. Akcję uniemożliwił HHH, to on zaatakował Rhoades'a i zmienił Batistę. Wchodzi Triple H, przy okazji też Dibiase i rozwałki ciąg dalszy. Triple H robi spinebuster i mamy pin 1..2..odliczanie przerywa jednak Batista. Ted korzystając z zamieszania atakuje Huntera i pierwszy raz uzyskuje przewagę w walce. Legacy koncentruje się na nodze Triple'a. On jednak nie daje się odliczyć, odkopując każdy pin, ale za to Cody i Ted nie pozwalają mu wykonać zmiany. Wreszcie Cody próbuje wykonać Inverted DDT, ale HHH uniemożliwia mu to wukonując Big Body Drop. Tym razem Hunter sam chce zmiany, więc Batista czym prędzej mu ją umożliwia. Rozjuszony Animal wykonuje na Dibiase'm Big Body Drop, Clothesline oraz running powerslam. 1..2. i pin przerywa Cody. Chwilę później rzuca się na niego Shane i razem opuszczają ring, co stwarza okazję dla Batisty do wykonania spinebuster'a i Batista Bomb. 1..2..ajj była blisko, Shane przeryw pin. Wściekły Batista odpycha Shane'a, a ten rzuca się wściekle na niego. Korzysta z tego Triple H, który wchodzi na ring i wykonuje Pedigree.1...2...3. Shane i Batista nie mogą uwierzyć, że do tego dopuścili, a Hunter świętuje. Nagle rozbrzmiewa "Voices" i na rampę wychodzi Orton, który rzuca swojemu najbliższemu rywalowi zawistne spojrzenie.

48220584.jpg

54160650.jpg

19831854.jpg

72269053.jpg

69431736.jpg

54209750.jpg

67801923.jpg

34879878.jpg

72058313.jpg

43088899.jpg

P.S Raport miał być już wczoraj, ale chciałem opisać draft najobszerniej jak to tylko możliwe. Mam nadzieję, że mi się to udało :)

Speech Batisty – super – przyznaję, że pierwszy raz słyszę go przy mikrofonie, ale podoba mi się jak gada :t_up:

Rey Mysterio vs Evan Bourne

Jak zobaczyłem jacy zawodnicy walczą między sobą w tej walce to pomyślałem sobie, że będzie niezłe widowisko. Sama walka żwawa, dużo się działo. Jednak widać, że Evan podkładał się Reyowi… :t_down:

M.V.P -------> RAW – nie mam jakiegoś konkretnego zdania co do tego transferu, mi tam ganz egal ;)

Kane vs Brian Kendrick

Chyba jakaś kpina… Chyba z góry było wiadomo kto wygra…

Big Show -------> RAW – tak jak z MVP :P jak dla mnie wszystko się okaże później, czy te transfery to był dobry, czy zły pomysł…

Rozmowa Cena’y i Swaggera mnie powaliła =))

John Cena vs Jack Swagger

Walkam powiedzmym ‘weteranów’. Prawie wyrównana, chyba z lekką przewagą Swaggera, ale jednak Jaś sobie poradził :D

Matt Hardy -------> RAW – bardzo dobrze, może Jeff będzie miał spokój :thinking:

The Game --------> RAW – git – 2 najważniejsze pasy WWE w RAW :t_up:

Ale Santino Marella ma kozacki theme :D=))

Santino Marella vs The Great Khali

Khali wygląda jakby nie było na niego dresów wystarczająco długich i musi nosić za krótkie… =))

Sama walka – no kpina…

A panna Phoneix słodka nawet… :roll:

CM Punk ------> SmackDown – niech sobie będzie… trochę kiepsko trafił, bo najważniejsze pasy są teraz w RAW… :roll:

The Miz vs Kofi Kingston

Walka nawet nawet, znośna, raczej wyrównana.

The Miz -------> RAW… no i chłopaki mają separację…

RAW vs ECW vs SmackDown

Jakieś słabe te teamy… raptem po 2 gwiazdy, nie więcej…

ogólna rzeźnia… na deser został Big Szoł, Edż i Mark Henry…

tak jak myślałem, Edge wygrał, bo SmackDown miał mało draftów jak dotąd, zatem trzeba było co nieco wyrównać…

Kane ---------> SmackDown… powrót BoD?

Chris Jericho ------> SmackDown – nie mam zdania

Christian Cage vs Shelton Beniamin

Żwawo. Wydaje mi się, że Benjamin dominował minimalnie :)

Kozlov -------> ECW… Jezus Maria… nie dość, że przerwali mu streak i dostawał ciągle w pierdy, to jeszcze go dali do najgorszego brandu… :|

CM Punk vs Matt Hardy

Również do obejrzenia

Maryse -------> RAW, nice :t_up:

Chris Jericho vs Tommy Dreamer

Jericho dał Dreamer’owi wycisk, pokazał się z bardzo dobrej strony :t_up:

Rey Mysterio ---------> SmackDown – nie mam zdania

DiBiase & Rhodes vs HHH & Batista & Shane McMahon

Prędzej czy później będzie konflikt między HHH a Batistą – tak coś czuję… :roll:

Walka przyjemna, zaskakująca momentami… Trochę styrali HHH, jednak to właśnie ten osobnik będzie miał pvp z Ortonem :D a szkoda, mógłby Batista poszaleć trochę, w końcu Hunter już się bił kilka razy z Ortonem...

ogólnie gala mi się podobała :t_up:

może nie było jakoś wiele ciekawych walk, ale ale chłopaki w czerwonych, niebieskich i czarnych koszulkach to zawsze co innego :t_up:

no i przewinęło się sporo superstars :D

Nie wiem jak wam, ale dla mnie Draft 2009 był całkiem, całkiem. Po niektórych walkach pozostał niedosyt jak, np. Rey vs Evan albo nawet po battle royal. Liczyłem na coś więcej. W battle royal kiepsko dobrane drużyny i 2 z rzędu victoria Edga. Co najmniej dziwne :t_down: . Dobrą walką dla mnie był pojedynek Christian vs Shelton Benjamin :lol . Szczerze to liczyłem że może to właśnie Christian zostanie przeniesiony do lepszego brandu, np. SmackDown! i byśmy mieli powrót E&C. No ale na to trzeba poczekać. No i ostatnia walka gali. Trochę dziwnie to Vicky wykombinowała. Ja bym wolał Trple Match HHH vs Batista vs Shane, no ale oni musieli pokonać Princelpss, co było z góry jasne. Szkoda że wygrał Hunter. Wolałbym obejrzeć w akcji wściekłego Animala jak rozkłada na łopatki Ortona... Choć i tak pewnie dopomoże Randy'emu wierna część Legacy... :|

To tyle jak na początek.

Czekam na Backlash :)

It's time to play the game! :D

99777735748b12e2680072.jpg