Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

King of the Ring 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

brand.gif

Zbliża nam się draft ale po drafcie odbędzie się ważny turniej a mianowicie to King Of The Ring. KoR odbędzie się chyba 15 czerwca. Ubiegłoroczny KoR nie był ciekawy nudne walki i nieodpowiedni zwycięzca. Tak się zastanawiam czy tego roczny KoR będzie godny podziwu. Myślę że nie może będzie jeszcze gorzej niż rok temu. A tu podsuwa się pytanie kto zasługuje, kto powinien wziąć udział w tego rocznym KoR. Moim zdaniem powinni być to:

CM Punk

Uważam że to on jak na razie najbardziej zasługuje na udział w tym turnieju. Wygrał MitB w 2008 i 2009 r. udowodnił tym swoja klasę. Walczył w finale ubiegłorocznego KoR. Zdobył pas wagi ciężkiej. No i to jeden z moim ulubionych zawodników.

Kane

To doskonały zawodnik z bardzo dobrą techniką. Udział w turnieju może by jakoś go ożywił bo jak na razie jest bardzo nudny i mnie niczym nie imponuje. Brał udział w MitB ale nie zrobił tam czegoś bo by mi zaimponowało. A z resztą ciekawie wyglądał by w koronie.

Christian

Skoro nie zdobył walizki to może w turnieju wykaże się i zasiądzie na tronie. Po Punk jest druga osobą która na to zasługuję.

William Regal

Nie lubię tego zawodnika ale z pewnością weźmie udział w tym turnieju żeby bronić tronu i korony. W ubiegłym roku wygrał turniej przez submission a więc to świadczy o jego doświadczeniu.

M.V.P

To doskonały zawodnik który podniósł się po serii porażek pokonując Big Showa odbierając pas Sheltonowi Benjaminowi i zakwalifikował się do MitB ale niestety nie wygrał. A wiec teraz czas na udział w turnieju i może wygranie go.

Kofi Kingstone

Tego zawodnika nie mogłoby za braknąć w turnieju to on sprawił że MitB było ciekawsze, jak na razie poza pasem TT z Punkiem i pasa Intercotynentalnego nie zdobył innego tytułu, jak na początek to KoR byłby najlepszy.

A więc to wszyscy zawodnicy którzy powinni znaleźć się w KotR, reszta jest mi obojętna.

Krótka Historia King of the Ring

Zwycięzcy

1985- Don Muraco

1986- Harley Race

1987- Randy Savage

1988- Ted DiBiase

1989- Tito Santana

1991- Bret Hart

1993- Bret Hart

1994- Owen Hart

1995- Mabel

1996- Steve Austin

1997- Hunter Hearst Helmsley

1998- Ken Shamrock

1999- Billy Gunn

2000- Kurt Angle

2001- Edge

2002- Brock Lesnar

2006- Booker T

2008- William Regal

Finały

1985- Don Muraco Pokonał Irona Sheika

1986- Harley Race pokonał Pedra Moralesa

1987- Randy Savage pokonał King Kong Bund

1988- Ted DiBiase pokonał Rand'ego Savage

1989- Tito Santana pokonał Ricka Martela

1991- Brat Hart pokonał Irwina R. Schystera

1993- Bret Hart pokonał Bam Bam Bigelowa

1994- Owen Hart pokonał Razor Ramona

1995- Mabel pokonał Savio Vega

1996- Stave Austin pokonał Jaka Robertsa

1997- Hunter Hearst Helmsley pokonał Mankinda

1998- Ken Shamrock pokonał The Rocka

1999- Billy Gunn pokonał X-Paca

2000- Kurt Angel pokonał Rikishi

2001- Edge pokonał Kurta Angela

2002- Brock Lesnar pokonał Roba Van Dama

2006- Booker T. pokonał Bobbyego Lashleya

2007- William Regal pokonał CM Punka

Zapraszam do Dyskusji

:)

dop. Łajt. Pozwoliłem sobie zedytowac mały błąd: Christina -> Christian. Mały błąd, a jak wiele zmienia :D

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

2

• Edi

2

• badziewiarz

2

• The Heartbreak Kid

1

Top użytkownicy w tym temacie

King of the Ring turniej który zaczął pisać swoją historię wcześniej niż Royal Rumble ale powiedzmy sobie szczerze w porównaniu do jakichkolwiek turniejów prestiż ma zerowy, z tego powodu zwycięzcy szukał bym osadzonego nisko w federacji. Do tego przyszłym zwycięzcą musi być Heel, bo ciężko wyobrazić Cm Punka siedzącego na Tronie i cieszącego się z tego tytułu moim zdaniem ten zaszczyt może spotkać tylko i wyłącznie złego. Zwycięzca także musi być dobry w gadce, chociaż nie musi ale przydał by się zarozumiały zawodnik, który szczycił by się wygraniem tytułu.

Idealnie nadawał by się JBL genialny przy mikrofonie, na ringu słabszy lecz jego minka i korona zamiast kapelusza to by było coś, niestety odszedł.

Gdy tylko spojrzałem na aktualny roster RAW pomyślałem o Kane, czemu nie ? Dobry w ringu, a gimmick psychopatycznego króla [; wydaje się być interesującym.

Chris Jericho niestety jego szansę oceniam na słabe, gdyby prowadził program z legendami to by było bardzo możliwe, bo bookerzy chcieliby podbudować jego pozycję ale w przy takim świetle nie stawiał bym go w gronie faworytów.

Potencjalnym zwycięzcą może zostać również The Brian Kendrick.

Generalnie fajnie było by zobaczyć Heelowego zwycięzce ale WWE i tak zrobi co chce, a najchętniej zobaczył bym JBLa ale to nie możliwe, mam nadzieję, że wygra Kane szybka zmiana gimmicku i król psychopata :evil: zawita na RAW ale nie ma nad czym się rozwodzić tak jak wspomniałem prestiż jest praktycznie zerowy :waving:

WWE Zeszmaciło ten turniej o którym wg mnie i tak mało się mówi.Jak szmaciany jest to turniej WWE pokazało jak William Regal został King of the Ring i nie dostał tittle shota.

Choćby przynajmniej w KotR wystąpiło przynajmniej połowę zawodników których wymienił Qatro... Na tym turnieju widziałbym także Johna Morissona :D

Dodano:

WWE Zeszmaciło ten turniej o którym wg mnie i tak mało się mówi.Jak szmaciany jest to turniej WWE pokazało jak William Regal został King of the Ring i nie dostał tittle shota.

Choćby przynajmniej w KotR wystąpiło przynajmniej połowę zawodników których wymienił Qatro... Na tym turnieju widziałbym także Johna Morissona :D

• 3 tygodnie później...

Krótka analiza kandydatów Quatro:

CM Punk - Do KotR z pewnością zostanie WHC i będzie bardziej zajęty obroną swojego pasa niż koroną.

Kane - Dostanie on więcej pushu od Vince'a niż w tamtym roku i pewnie będzie się starał o WHC ,a z resztą czy wyobrażasz sobie Kane'a wychodzącego w koronie?

Christian - Gdyby stracił pas ECW to z pewnością byłby dobrym kandydatem do turnieju.

Wiliam Regal - nie ma co pisać i tak wystąpi by bronić tytuł.

MVP- jestem na tak

Kingston - to samo co MVP

Ja dodał bym jeszcze Dreamera i Jbl'a

Ja bym w roli króla widział Morrisona, to był by dla niego odpowiedni push, o ile by mu to coś w praktyce dało.

Punk ma walizkę, nie sądze aby mógł wygrać.

Regal drugi raz z rzędu pewnie też nie wygra.

Christian dostał pas ECW więc też nie sądzę aby mógł zostać królem ringu, aczkolwiek gdyby stracił pas, wg. mnie byłby alternatywnym zwycięzcą.

Kingston powinien stworzyć jakiś tag team.

MVP feuduje o U.S championship więc też wątpię w jego wygraną.

Nie ma się co oszukiwać - KotR gówno znaczy i nieważne kto zdobędzie ten tytuł to i tak mu sławy to nie przyniesie. Czasy w których król naprawdę się liczył a walka o tron miała własne PPV minęły i nie wrócą dopóki w szranki stają tacy zawodnicy jak Hornswoggle, czy Ezakiel Dżekson. Zeszłoroczne zwycięstwo Regal'a było pomysłem trafionym, bo były GM jest stworzony do takiej roli. Co z tego skoro, tamten sukces nie dał mu nic więcej niż gustowny fotelik na parę walk RAW.

Mało mnie obchodzi kto wygra, ale skoro już tu napisałem to podam kilku potencjalnych faworytów:

-Matt Hardy: pożegnał się ze SmackDown i dał sobie spokój z bratem. Tak jak pisał Aquiv heel jakoś bardziej pasuje na tronie, więc czemu nie Twardy, który ledwo co "zszedł na złą drogę" :D W sumie to nie widzę dla niego innej funkcji na RAW, no chyba, że wróci do nudnego feudu z MVP o pas US.

- Big Show: Biggie odcina się od Janka niszcząc go na Judgment Day'u. Następnie tłucze trzech jobberów na RAW i zdobywa tronik, po czym korzystając z tego, że Edge został na SmackDown jeszcze bardziej zbliża się do Vickie i powstaje nam nowa rządząca para.

-

Ja bym w roli króla widział Morrisona, to był by dla niego odpowiedni push, o ile by mu to coś w praktyce dało.

W sumie Morisson to dobry typ, jako King mógłby sobie nieźle rządzić. Przydałby się jednak jakiś argument w rękawie, coś co tytuł by mu gwarantował bo sam fakt bycia królem wiele mu nie daje. Coś w rodzaju title shota na powiedzmy summerslam.

- Santino. Pod warunkiem, że do tego czasu skończy z wizerunkiem Santiny (np. po Bra&Panties match'u z Beth. Boże co ja mówię :8 ). W sumie tytuł i tak już nic nie znaczy, więc jak Marella z nim pobiega to większej ujmy mu nie przyniesie, a show przynajmniej będzie niezłe.

Co mogę powiedzieć jako old schoolowiec którego wszystko nowe denerwuje w WWE. KotR to przecież gówno...trzy godzinne RAW bądź walki w odcinkach a nie oddzielne PPV to przecież żenada. William Regal przemienił się po KotR w króla którego najpierw wywalili z WWE a potem nauczył się wrzeszczeć wniebogłosy. Booker T jako król cóż też zbytnio mi nie pasował. Aczkolwiek potrafił sprzedawać swój gimmick. Ale spójrzmy KotR wygrał Steve Austin gdzie powstało słynne 3:16 ale teraz? To nie to samo...co daje "pasowanie" na króla? Hmm Regalowi nie dało nic prócz krótkiego runu jako IC champion. Booka jednak trochę inaczej bo trochę pobył królem ale co po tym? Odszedł z WWE. Kto powinien być królem w tym roku? Na pewno nie Kane...

To doskonały zawodnik z bardzo dobrą techniką. Udział w turnieju może by jakoś go ożywił bo jak na razie jest bardzo nudny i mnie niczym nie imponuje. Brał udział w MitB ale nie zrobił tam czegoś bo by mi zaimponowało. A z resztą ciekawie wyglądał by w koronie.

Ja nie wiem co ciekawego by było z Kanem w koronie. Jeżeli układamy jego gimmick psychola na nowo a choćby jakiego jakiegoś złego typa to jednak bycie królem psycholem to nie bardzo moim zdaniem.

Na króla pasuje mi zdecydowanie ... nikt mi nie pasuje na króla teraz , może Regal bo anglik obyty i takie tam ale dwa razy pod rząd? Ktoś z górnej półki? Może Kennedy jakby wrócił kto wie....

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

Regal drugi raz z rzędu pewnie też nie wygra.

Yhym, wszyscy tak samo mówili przed Wrestlemanią 25. Punk nie ma szans na walizkę ile razy to słyszałem i co? Kto wygrał? Właśnie on wiec moim zdaniem Regal ma największe szanse na ten tytuł. MVP też byt wyglądał fajnie w koronie i pewnie byśmy zobaczyli rywalizację jego z Anglikiem któremu odebrałby tytuł King of the Ring. I co mierzył by się z anglikiem o tytuł U.S. ? Jakoś mi to za bardzo nie pasuje. :D

Najbardziej do korony króla ringu pasuje mi Mr.Kennedy ponieważ w tamtym roku doszło do feudu między Kennedy'm a Regal'em potym jak ten drugi zdobył koronę więc pewnie Mr.Kennedy będzie chciał powalczyć o tą koronę

tak samo mówili przed Wrestlemanią 25. Punk nie ma szans na walizkę ile razy to słyszałem i co?

To, że co innego najszybszy w historii zdobyty Triple Crown Championship przez CM Punka (188 dni czy jakoś tak), a co innego niedawny Intercontinental champion, który pojawia się na Raw raz na jakiś czas(choć chyba teraz zacznie program z MVP). Zresztą WWE nie będzie się powtarzać 2 raz po tym, jak powtórzyło się w MitB.

Mi się tam marzy, by na tym 3 godzinnym Raw zawalczyły ze sobą główne postacie wszystkich 3 brandów. Chciałbym, by ta 8 pretendentów do królestwa przedstawiała się choć tak:

- Jericho

- Christian

- Kane

- Jeff Hardy

- The Undertaker

- Big Show

- Triple H

- John Cena

Oczywiście mogą się tez pojawić Kozlov, Edge, Batista, czy Orton. Ważne, by na ringu spotkali się prawdziwi Main Eventerzy, a nie Hornswoggle, Regale itp. jak w zeszłym roku... Jak dla mnie jest głupotą dawanie miana "Króla Ringu" osobie, której problemem jest zabookowanie walki na tygodniówce, czy też nie ma szans na pas najwyższej półki w federacji. Nie wiem, jak z tego wybrnie WWE, aczkolwiek. Chciałbym choć w jakiejś namiastce zobaczyć coś przypominające KotR z przełomu wieku XIX i XX... Kiedyś KotR to był turniej tak prestiżowy, że emocjonowały się tym tłumy, robiono, jeśli dobrze pamiętam, specjalne PPV. Teraz... to niemożliwe. Zeszłoroczny KotR mnie tak zirytował, że i w tym roku jestem cholernie sceptyczny co do tej edycji...

Poza tym, tak samo jak Gracjano, nie podoba mi się pomysł z Kanem w koronie. On nawet może i wygrać ten KotR, byle nie został królem z prawdziwego zdarzenia. Mógłby w zamian czegoś żądać za zwycięstwo (#1 Contendera np.). I znów zaczęłoby się prześladowanie GM'a, przypadkowych zapaśników itp. Jestem nawet za tym, by Kane wygrał, byle nie łaził z korona i nie zmieniał gimmicku.

• Reputacja:   1

Opcji jest kilka ja osobiście najbardziej widział bym Regal'a (tak właśnie to napisałem) jako zwycięzcę tegorocznego turnieju KoTR, a dlaczego? Dlatego, że szanowny William wygrał w zeszłym roku nikt nie wygrał 2 lata pod rząd to raz, a 2 razy na cały turniej wygrał tylko Bret Hart (1991,1993). Więc William podobnie jak CM Punk z walizką ustanowił by swojego rodzaju rekord. Druga sprawa Anglik wygrał w zeszłym roku, ale jak wiemy jego zachowanie (ćpanie, przedawkowanie, koks czy co to tam było) uniemożliwiło mu czerpanie korzyści z tego tytułu. Stracił wszystko co mógł wyleciał potem wrócił jako zwykły zawodnik strasznie o nim ucichło. Teraz gdyby wygrał mógł by kontynuować to co niestety przerwał czyli swoją dominację jako król. W dodatku rok temu mówiono, że może startować nawet do pasa WWE co wg. mnie należało by mu się bo w końcu to solidny zawodnik także opcja z królem Regalem była by jak najbardziej.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Badzias... Ja właśnie ze względu na MitB nie widzę Regala jako króla. Ano dlaczego? Bo przecież dwukrotny zwycięzca KotR już był. Więc tworzenia historii nie będzie. Z resztą ja tam fanem Regala nie jestem. Jakoś nigdy mi nie pasował, zazwyczaj nudził mnie swoimi walkami, choć czasami zdarzyło mu się czymś przy szpanować. Pod względem grania gimmicku zarzutów do niego nie mam. Naprawdę dobrze sobie radzi. Mimo wszystko wydaje mi się, że Regal nie zdobędzie tego tytułu. Może nie na 100%, ale jest to prawdopodobne... Zresztą WWE chyba nie będzie teraz robić powtórek z rozrywki. To by było nieciekawe. Owszem, w zeszłym roku nie zdążył się nacieszyć Królowaniem, ale z własnej winy. Mr. Kennedy wygrał MitB. Walizki nie wykorzystał nie z swojej winy... Dostał potem pusha WWE Champa? Nie... Tak samo było z Regalem, z tym, że on sam sobie zawalił...

Ja wciąż liczę, ze tegoroczny KotR będzie się kręcił w Main Eventerach...

• Reputacja:   1

Pod względem grania gimmicku zarzutów do niego nie mam.

Przecież to Angol nie musi grać eh :P

Zresztą WWE chyba nie będzie teraz robić powtórek z rozrywki.

CM Punk 2 razy Mr. MITB więc czemu nie powtórzyć KoTR? Opcja z Regalem pasuje najbardziej, ostatnio zaczął się pojawiać 2 tygodnie z rzędu i niby startuje do pasa US (kij wie po co). Takie rozwiązanie wchodzi w grę, że Regal wygra po raz drugi wcale bym się nie zdziwił gdyby tak było. Jako król i zarazem GM był genialny gasił światła itp. skoro już dawać komuś ten tytuł to komuś kto coś może nim zdziałać, a nie tak po prostu aby dodać 1 tytuł do kolekcji więcej.

Mr. Kennedy wygrał MitB. Walizki nie wykorzystał nie z swojej winy...

Bardzo dobrze, że jej nie wykorzystał. :twisted:

Ja wciąż liczę, ze tegoroczny KotR będzie się kręcił w Main Eventerach

Najlepszy skład jaki możesz na dziś otrzymać to Regal, Miz, śpiewający Festus, Kofi chłopak toaletowy, The Brian mam drgawki oraz skarpetki John'a Ceny także zejdź na ziemię z tymi Main Eventerami.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P