Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Koniec Bryana Danielsona ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

734151214294132.jpg

Bryan Danielson - jeden z najbardziej utalentowanych i rozpoznawalnych wrestlerów sceny niezależnej. Według wielu uważany za najlepszego wrestlera na świecie. Wszystko wskazuje na to, że wkrótce rozstanie się z wrestlingiem. Jego kontrakt z Ring of Honor wygasa w maju, po czym ma zamiar poważnie zainteresować się formułą MMA. Czyżby federacja Cary Silkina musiała znów pożegnać jedną z swoich największych legend ? niestety tak. Jedni uważają to za nic wielkiego, inni z kolei twierdzą, że to cios poniżej pasa nie tylko dla ROH, ale i dla współczesnego pro wrestlingu. Osobiście ciężko jest mi pogodzić się z tym, że może zabraknąć Dragona, dla mnie jest jednym z najlepszych zapaśników, jacy kiedykolwiek postawili stopę na ringu. Nadzieja pozostaje w tym, że kiedyś wróci - jednak czy ROH może zaoferować tyle, ile zarobiłby w fedach MMA ? wątpię, a znając jego skillsy, poradzi sobie i tam.

Wasze zdanie ?

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The Heartbreak Kid

3

• Matiz

3

• LegendKiller

1

• DaveKRK

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

To bardzo wielka strata dla RoH. Odchodzi ich największa gwiazda. Nie interesuje się za bardzo tą organizacją ale oglądałem z nim filmiki i jestem pod wrażeniem jego umiejętności. A wiadomo gdzie będzie walczył? UFC? czy coś innego na początek?

Kurcze mój ulubiony zawodnik ROH. Cała ta federacja mnie podpadła. Zamiast dorzucić mu kasy to ściągnęli z niebotyczną sumę Rick'a Fleir'a. Chyba, że nie o kasę chodzi może po prostu chce zrezygnować z Show jakim jest wrestling i zacząć karierę w sporcie, w którym na pewno sobie poradzi. Ale to i tak ogromna strata dla świata wrestlingu. Jeśli ma się zainteresować poważnie MMA to niech się nim zainteresuje ale przed TV. Ja chciałbym aby poszedł do TNA. Może mu by więcej zapłacili. Kurcze niech zostanie w ROH najlepiej bo bez niego to nie będzie ta sama federacja. Fajnie się ogląda pojedynki takie jak sprzed tygodnia gdzie American Dragon pokonał Austin'a Aries'a. IIL jak będziesz miał jakieś info to jakbyś mógł to przybliżaj je tu. Teraz za te smutne info :| łap browca ;) .

14c76a45c3.png

Nic Wielkiego..., a jednak..

Ci co tak uważają mają racje, ponieważ Brayan Danielson to z jednej strony utalentowany i świetnie wyszkolony technicznie wrestler, ale ROH nie ma się co martwić, ponieważ jeszcze nie raz dostaną takiego wrestlera do swojej federacji. Federacja ROH jeszcze nie raz dostanie takiego kopniaka, ponieważ w tej federacji rozwijają się największe gwiazdy wrestlingu. Cary Silkin z jednej strony mógł by być dumny, że w jego federacji rozwijają się gwiazdy wrestlingu, ale jak wiadomo za pewne nie raz jeszcze po zazdrości jak zobaczy Braya'na z pasem w federacji MMA.

Zarobki...

No cóż MMA to na pewno jedna z najlepiej zarabiających federacji na świecie, jest tam wielu świetnych zapaśników i robią na prawdę niezłe SHOW nie tylko w ringu, ale i przy mikrofonie. Może Brayan nie będzie przygotowany do tego by odejść do tak wielkiej fedracji. Co do ROH to cienko to widze, Cary i jego ludzie nie mają, aż tak wielkich pieniędzy, aby wydawać bardzo dużo na jednego wrestlera.

Coś innego...

Dziwi mnie to, że Brayan jest najbardziej zainteresowany MMA wydaje mi się, że mógłby walczyć w takich federacjach jak WWE czy TNA. Ale to już jego zdanie.

To tyle ode mnie...

chrisjericho.jpg

Nie interesuje się to federacją ,lecz czasami coś obejrze widziałem jego walki...ma naprawdę dużo umiejętności...Według mnie była to najwieksza gwiazda ROH szkoda że odchodzi...napewno bo jego odejściu ROH straci trochę popularności... Lepiej by było jak by przeszedł od WWE albo TNA ,ale teraz wybór należy tylko do niego...Łap piwko :thumb:

Ja do wypowiedzi MontelQ'a mam lekki zonk że tak powiem. MMA to federacja? Ja myślałem że MMA to mieszane sztuki walki gdzie są różne federacje np. UFC czy Cage Rage czy jakieś tam. Więc się zastanawiam bo nie słyszałem o takiej federacji jak MMA. Trochę mnie to trapi więc mógłby mnie ktoś rozjaśnić?

Moja wiedza na temat Ring Of Honor jest naprawdę skromniutka. Znam stamtąd może z 7 wrestlerów, ale Danielson to taki "Sting ROH". Oglądałem kilka jego walk i jestem pod wielkim wrażeniem. Słyszałem wiele dobrego nt. tej organizacji, ale jakoś głębiej się nie.. zagłębiałem ;) Coś jednak myślę, że zacznę oglądać ROH. Po tych kilku walkach jestem gotów powiedzieć, że strata Bryana to dla ROH będzie gwóźdź do trumny.. Bez takiej gwiazdy będzie im ciężko i nie wróżę im dobrej przyszłości. Spodziewam się, że po jego odejściu Ring Of Honor nie pociągnie długo..

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

MMA- mieszane sztuki walki. MMA to nie jest federacja wrestlingowa. Choć m.in walczą tam zapaśnicy. Niestety :| . Bo odchodzą z później z takich federacji jak ROH czy WWE tacy zawodnicy jak American Dragon. :|

14c76a45c3.png

No wiem że to mieszane sztuki walki. Od boksku, przez judo, zapasy po BJJ i MT. No ale kolega MonteQ napisał jakby mma było federacją. :P

No wiem że to mieszane sztuki walki. Od boksku, przez judo, zapasy po BJJ i MT. No ale kolega MonteQ napisał jakby mma było federacją.

To akurat jest mało związane z tematem dyskusji. Ale dobrze, że zwracasz uwagę.

Spodziewam się, że po jego odejściu Ring Of Honor nie pociągnie długo..

ROH na pewno straci na jego odejściu. Ale bez przesady. W ROH jest jeszcze kilku bardzo dobrych zawodników i oni na pewno dadzą radę pociągnąć tą federację.

Swoją drogą liczyłem, że t on zostanie następnym ROH World Championem po Jerrym.

Jestem tak nierozważny, że spieprzyłem fanom ROH przyjemność z oglądania tego fedu w najbliższych miesiącach waląc spoilerem dotyczącym world title.

Dzięki LK :roll:

Edytowane przez Gość
14c76a45c3.png

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Jeśli rzeczywiście wszystko podąrzy w takim kierunku, ze Dragon wyląduje w MMA, to będzie to bez wątpienia ogromny cios dla Ring of Honor. Fed ten od jakiegoś już czasu (niestety) notuje tendencję spadkową i odejście wrestlera który jest chyba najbardziej charakterystyczną postacią całej organizacji, nic dobrego za sobą nie pociągnie.

ale ROH nie ma się co martwić, ponieważ jeszcze nie raz dostaną takiego wrestlera do swojej federacji.

W tym problem, że nie. Bryan jest jedyny i niepowtarzalny. Moim, a także wielu innych, zdaniem jest on w chwili obecnej najlepszym wrestlerem świata. Poza tym, nikt nie jest aż tak over z publiką jak on. To wspólne odśpiewywanie refrenu z publiką, ogrom szacunku, wspaniały pop .. nikt inny nie może nam tego w chwili obecnej zagwarantować.

woją drogą liczyłem, że t on zostanie następnym ROH World Championem po Jerrym.

k***a SPOILER !

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Nie spodziewałem się tak paskudnego prezentu na imieniny. To jednak decyzja Bryana i jakkolwiek uważam MMA za syf, nie omieszkam obejrzeć jego walk. Nieraz pokazał, że ma wszystkie cechy potrzebne fighterowi. Fedory, Vanderleie i cała reszto hołoty (przepraszam, na kimś trzeba wyładować frustrację) - czas przywitać waszego pogromcę :twisted: Nie wątpię jednak, iż kiedyś powróci. Choćby na parę występów. Nawet niektórzy z nas - scenowiczów - pokochało wrestling widząc to tylko na ekranie monitora. A American Dragon był tam. Na ringu. I wkładał w to tyle serca co Dio w muzykę. Chciałbym jednak zauważyć, że ani ROH, ani sam zainteresowany na swoim MySpace nie napisali jak dotąd nic o przejściu Dragona do MMA. Może nie wszystko stracone... Jeśli jednak okaże się to prawdę, dam sobie spokój z ROH. Już teraz oglądam tą federację wyłącznie dla najlepszego wrestlera na świecie, a bez niego, przy bookingu Pearce'a, będzie nic niewarta.

W tym problem, że nie. Bryan jest jedyny i niepowtarzalny. Moim, a także wielu innych, zdaniem jest on w chwili obecnej najlepszym wrestlerem świata. Poza tym, nikt nie jest aż tak over z publiką jak on.

I tu w 100% zgodzę się z LK. A nie jest to sytuacja częsta ;)

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Nie oszukujmy się, że strata tak dobrego wrestler'a jakim jest Bryan to dla federacji mocny cios poniżej pasa. Według mnie może nie jest najlepszym wrestler'em świata, bo według mnie A.J. Styles jest lepszy, ale na pewno Danielson jest najlepszym wrestler'em federacji. Ostatnio czasem oglądałem ROH właśnie ze względu na "American Dragon'a", lecz teraz to tak osłabi federację, że nie wiem czy będzie mi się chciało oglądać.

Ostatnio mistrzem federacji ROH został Jerry Lynn i miałem/mam nadzieję, że to właśnie Bryan Danielson odbierze mu ten tytuł.

Co prawda nie wszystko jeszcze stracone, ale pewnie wszyscy zadają sobie pytanie czy ROH może zagwarantować takie płace jak MMA? Co do MMA to sądzę, że Bryan również się tam spiszę, lecz to nie będzie to samo co w wrestling'u.

Mnie osobiście zasmuciła ta informacja, Bryan Danielsson to jeden z nielicznych zawodników Ring of Honor których znam i lubię oglądać.

Tym bardziej iż kończy z wrestlingiem a ma zająć się MMA, w którym, co tu dużo gadać, wątpię aby sobie poradził :/ w końcu zawodnicy z wrs. którzy rozpoczęli przygodę z MMA nie osiągnęli za wiele, zaraz mi ktoś wyjedzie - no jak to ? Lesnar pokonał Coutur'a ! i co z tego ?

Randy miał po prostu gorszy dzień, nie sądzę że Danielsson popełnia dobrą decyzję wybierając ten kierunek sportów walki.

Wątpię aby poradził sobie z genialnymi strikerami (Liddell, Fedor, Silva) lub też zawodnikami przewyższającymi go techniką (Couture choćby)

Nadzieją jest to że poradzi sobie z innymi, mniej utalentowanymi zawodnikami typu Thales Leithes. Chociaż byłbym za tym aby sprawił nam miłą niespodziankę i wytrenował się na godnego reprezentanta Mieszanych Sztuk Walki ;)

1d55da5d4d698202.png