Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Porzucone pomysły w trakcie wykonywania...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Porzucone pomysły w trakcie wykonywania...

czyli wielka niekonsekwencja...

Ostatnio zaczęło mnie nurtować hurtowe porzucanie storyline'ów w WWE. Ostatnimi czasy przebić sie w WWE to nie lada wyczyn. Pomysłów na wielu wrestlerów, tych lepszych i tych mniej, było wiele. Na wielu były pomysły zarówno dobre jak i złe. Kilka, lub nawet i kilkanaście storyline'ów było już w trakcie wykonywania, gdy nagle... koniec, postać znika z ekranów, momentalnie wrestler w danym gimmnicku znika z ekranów telewizorów... Patrząc na obecny roster WWE może podam kilka przykładów:

-Curt Hawkins & Zack Ryder: Na Great American Bash otrzymali pasy Tag team... Potrzymali je bodajże przez 1,5 miesiąca, stracili je na rzecz Colonsów. Potem słuch o nich zaginął. Występują raz na miesiąc w jakimś sqashu, czy czymś podobnym. Choć wielu z nas, użytkowników tego forum nie przepadało za nim to był na nich pomysł i mogli bby walczyć do teraz jako podpora szczątków dywizji tagów. Niestety, brak ich na tapingach SD!. Jaki ratunek? hmm... uważam, że draft na ECW i walczenie tym samym we wszystkich 3 brandach.

-Festus: w tym wypadku chyba dobrze, że nie oglądaliśmy go za dużo w akcji z swym partnerem, Jessie. Jednak bardziej rozchodzi mi się o to, że pod koniec roku 2008 upośledzony przyjaciel uganiał się za Marią, było nawet kilka zabawnych sytuacji, storyline ten to jedyna sytuacja, w jakiej chyba bym zaakceptował Festusa. I co? Pomysł porzucono, zapomniano o nim.

-Hurricane Helms: Jak dla mnie to jest największy zapomniany ostatnich miesięcy. Przez półtorej miesiąca na każdym SD! w rogu ekranu pojawiał się Hurrapop, czyli małe kółeczko, w którym Helms mówił coś zabawnego. To był taki mały wstęp do wielkiego powrotu planowanego na przełom roku 2008/2009. Tak też było, Helms wrócił, pokonał Montela(zwiększając jego loosing streak) i zapowiedział, że It's time for new United States Champion. Później jeszcze stoczył dwie walki: z Sheltonem Benjaminem i Vladimirem Kozlovem. Po miesiącu uczestniczył brawlu z Mattem Hardym. Potem znikł, zaginął, stracił się nam z oczu. Ja szczerze jestem z tego bardzo niezadowolony

-Kizarny: Dwa miesiące puszczania promo. Zadebiutował w walce z MVP(również zwiększając jego loosing streak), po czym znikł. Cholernie raziła mnie wtedy niekonsekwencja ze strony władz WWE. Może to i dobrze, że nie zainwestowano w tego leśnego pajaca, ale chyba nie po to się promuje zapaśnika, by wystąpił w TV w jednym single match'u, w jednym battle royalu(odpadł jako 2 z 20...) i w jednej scenie na backu mówiąc 4-5 razy (snizar...dsizou...)

-Charlie Haas: Wyśmienity gimmnick głupola małpującego największe gwiazdy świata wrestlingu. Jego gimmnick trwał około miesiąca. A przecież powinno być tak, ze po tym, jak małpował przebrał się przykładowo za Takera, dostał porządny wpierdziel i został już w MidCardzie jako zwykły wrestler. A on jak wymienieni przeze mnie wcześniej wrestlerzy zniknął z TV... i nie pojawił się do teraz.

teraz czas na konkluzję. Do czego dąży WWE? tworzą nowe gimmnicki, tworzą całkiem ciekawe storyline'y, po czym nagle rezygnują, niszczą wszystko i przekreślają szansę na karierę zapaśnikom. Choć na szczęście sytuacja ta nie dotyczy największych wrestlerów federacji to mimo wszystko federacja MakMana cech***je się ostatnio okropną niekonsekwencją czynów. Co to udowadnia, dlaczego tak się dzieje i z czego to wynika, pozostawiam już wam i liczę na dyskusję na poziomie.

Zapraszam do dyskusji

PS: przepraszam za brak obrazka, ale nie potrafiłem znaleźć nic odpowiedniego, a sam nie potrafię stworzyć nic ciekawego... :)

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

2

• Anonymus

2

• Fabi

1

• Matiz

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

No fakt o tym co piszesz.

Mi najbardziej jest żal właśnie Hurricane Helms'a.

Myślałem że będzie się kręcić wokół U.S. Champa ale po tym brawlu z Mattem ciszaaa.

A szkoda lubię jego walki.

Niby WWE nie ma pomyslow na ciekawe storyline'y, oczywiscie, ze maja, tylko nie korzystaja z nich. Czasem mysle, ze po prostu chca miec ograniczona ilosc popularnych gwiazd. Przy ich wiekszej ilosci koszty by wzrosly oraz co raz wiecej osob domagaloby sie dobrej roli/title shota/ tytulu. Lub moze chcieli zadowolic tymczasowo ludzi pokazujac Hurricane'a przez pare tygodni i pokazac jaki to on slaby jest. Wydaje mi sie, ze WWE nie wie do czego sa zdolni wrestlerzy, ktorzy tylko siedza gdzies za kulisami...

To, że mieszkasz w Niemczech, nie upoważnia cie do nie używania polskich znaków, bo taki jest wymóg. Proponuję ci darmowego Fire Fox`a ze słownikiem, który automatycznie podkreśla błędy :) 1.1. Wypowiedź powinna być poprawna gramatycznie, stylistycznie i ortograficznie.

//dop. Conman

Niestety nie znam tych panów, o których mówi Whitedruid (no może oprócz Festusa), ale za to zgadzam się po części z Fabi :t_up:

Przy ich wiekszej ilosci koszty by wzrosly oraz co raz wiecej osob domagaloby sie dobrej roli/title shota/ tytulu

słuszna uwaga :t_up:

Wydaje mi sie, ze WWE nie wie do czego sa zdolni wrestlerzy, ktorzy tylko siedza gdzies za kulisami...

niby tak - niby nie... nie powiesz mi, że jakiś tam Kidd, to jakaś mega gwiazda i zdolny wreslter :lol:t_up:

WWE rezygnuje z tych wszystkich zawodników bo najwyraźniej nie mają na nich pomysłu. Ostatnio mieliśmy najlepszy okres w roku czyli Road to WrestleMania25 i niepotrzebne by było tworzenie jakiś feudów wokół takich zawodników jak Kizarny. Ja to się dziwię, że Whitedruid nie napisałeś o Vladku Kozlovie. Przez długi okres utrzymywał streak. Wiem z innych zrezygnowano już na wstępie. Ale tak po prostu od kiedy HBK przerwał ten streak Kozlov cały czas przegrywa. Na każdej gali PPV było dla niego miejsce, a na WresrleManii go zabrakło. Stanął obok ringu i miał za zadanie wrzucać na ring tych co wylecą. To jest irytujące. Gdy zawodnik jest budowany przez tak długi okres i nagle z niego rezygnują. Muszę powiedzieć, że co do Helms'a też się zawiodłem. Pokazał się kilka razy i koniec. Potencjał całkowicie zmarnowany.

nie powiesz mi, że jakiś tam Kidd, to jakaś mega gwiazda i zdolny wreslter

Jeśli chodzi ci o Tyson'a to megagwiazdą to on na pewno nie jest. Powód walczy w ECW. Tylko nie porównujcie go do Christian'a, że on też niby w ECW. Ale zdolnym wrestlerem to on jest na pewno. Myślę, że nie zaryzykowałbym gdybym powiedział, że jest nawet bardzo utalentowany. Obejrzyj kilka jego walk z FCW. ;)

White browar dla ciebie. :lol

14c76a45c3.png

Ciekawy topic .. trza przyznać, ale w dużym stopniu obgadany :8 Z tymi wszystkimi nie wykorzystanymi talentami jest sprawa bardzo skomplikowana. W moim odniesieniu, to jest tak, że chyba bardziej denerwuje mnie fakt iż narobili mi niezłego smaka, niże by zmarnowali taki potencjał. Może to bardzo samolubne zdanie, ale po incydencie z Kizarnym nie zamierzam go zmienić. Strasznie się na jego pojawienie napaliłem, a kiedy już się tak stało ... 1 występ i nara z federacji o_O Nie wspominam już tutaj o Helmsie, który jest zapaśnikiem, po którym można by sie jeszcze spodziewać nie małych sukcesów. Tych dwóch panów nie potrafię przeboleć, bo tam Festus mi lata wraz z jego Dżesim, którzy tworzyli najbardziej gówniany tag. Całe WWE dla dzieciarni przeboleje, ale dwóch idiotów, którzy "porywali" takich zawodników jak Dykstra, to już hańba.

Jaki ratunek? hmm... uważam, że draft na ECW i walczenie tym samym we wszystkich 3 brandach.

Dlaczego kuźwa każda "upadła" gwiazda ma mieć swój ratunek w ECW? Sory, ale poważnie tez muszę się nad tym zastanowić ... ECW ostatnio jest traktowane jako szpital dla tych, dla których pomysłu ni ma. Bull Shit! ECW to gówniany brand, ale jednak brand i jako taki powinien być traktowany. Nie powinien on byc miejscem, w którym spotykają się ci z którymi jest problem. Tak z resztą nie jest. ECW to brand, dla młodych rozwijających się gwiazd z perspektywami i dla kilku innych "nieco" większych ryb, które mają przyciągnąć do oglądanie tego ubóstwa.

Przy ich wiekszej ilosci koszty by wzrosly oraz co raz wiecej osob domagaloby sie dobrej roli/title shota/ tytulu.

No jest w tym jakaś racja, ale wszystkie te plany, co do Kizarniego, Helmsa, Hassa, to tylko plany mid cardu ... Myślisz, że obecnego konsumenta tak bardzo obchodzi to co się dzieje na lini MVP vs. Shelton? Bardzo mało ... Przy obecnej promocji Sin, Edżów, Trejplów i Szołów .... MVp, Kendrick i reszta, to tylko osoby, które uzupełniają 1.5 h tygodniówki. Mozna by tu dalej dyskutować, że sa to osoby, które kiedyś zostaną US Championami, czy IC, ale jaki jest to prestiż przy obecnym prowadzeniu tych pasów -.-

nie powiesz mi, że jakiś tam Kidd, to jakaś mega gwiazda i zdolny wreslter :lol:t_up:

Darował bym sobie cytowanie tego kawałka, gdyby nie to iż uważam Kidda, za jedną z osób, które kiedyś kształtować będą ten biznes :P bo poziom pojedynków Kidda wg. mnie niemalże niczym nie ustępuje pojedynko Sydala, który dla mnie jest obecnie jednym z najlepszych zapaśników.

Dlaczego kuźwa każda "upadła" gwiazda ma mieć swój ratunek w ECW? Sory, ale poważnie tez muszę się nad tym zastanowić ... ECW ostatnio jest traktowane jako szpital dla tych, dla których pomysłu ni ma

Conman, wcale nie twierdzę, ze trzeba zsyłać frajerów bez pomysłu do ECW, bo tam może se powalczy. Myślę, że zsyłanie wrestlerów, po dłuższych przerwach, czy wrestlerów mających potencjał, jednak źle wykorzystywanych ma dwa ważne cele:

1.Korzyść dla wrestlera, który może tam coś osiągnąć, przede wsyzstkim występować powalczyć, pogadać, no i pokazać się przełożonym

2. ECW będzie musiało po drafcie znów ulepszyć skład., bo z pewnością kilku zawodników odejdzie. A jeśli przyjdzie perspektywiczny zawodnik, który wciąż ma jeszcze przed sobą przyszłość (wciąż jest nim Helms) to ECW wciąż będzie rosło w siłę....

że obecnego konsumenta tak bardzo obchodzi to co się dzieje na lini MVP vs. Shelton? Bardzo mało

Tak, zgadzam się. ALE... w dzisiejszych czasach WWE 4 Kids nastawia głównych Face'ów w Main Eventach (co nie oznacza, że najlepszych) by główny konsument federacji ineteresował się głównym feudami. Prawdziwego fana zainteresuje też prawdziwy feud\, ktyóry jest w mid Cardzie który dotyczy mniejszych wrestlerów, mniej wypromowanych. Także śmiało mogę stwierdzić, że Main Eventy ( i niejako openery - segmenty) są dla dzieciaków oglądających wrestling, a Mid Card + Main Event i openery, czyli cała gala, jest dla prawdziwych fanów wrestlingu.

nie powiesz mi, że jakiś tam Kidd, to jakaś mega gwiazda i zdolny wreslter :lol:t_up:

Popieram Konmena. Tyson Kidd to bardzo sprawny fizycznie wrestler, wyśmienity high-flyer i myślę, że to jest właśnie ten zawodnik, który może stworzyć trwały, wręcz bardzo dobry tag team mogący stworzyć całkiem fajne widowisko. Jak dla mnei to przyszłość WWE. Chyba wybrałeś Daimon kiepski przykład, trza było napisać o booosssskim DJ Gabrielu :D

Chyba wybrałeś Daimon kiepski przykład

nie, nie uważam, że kiepski przykład :P po prostu nie uznaję Kidda jako utalentowanego wrestlera :t_up: mam takie zdanie, że jest on takim hm... 'wypełniaczem'. Niestety wygląd też mówi sam za siebie, a jego image strasznie mnie odpycha, co potęguje moją opinię o nim...