Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Backlash 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Chcę tylko zauważyć, że wokół Dreamera kroi się coś większego. Jak wiadomo na przełomie stycznia i lutego Tommy mówił, że musi zdobyć ECW championship, by mógł przedłużyć kontrakt z WWE. Z tego wynikło tylko tyle, że tag team z prawdziwego zdarzenia :P czyli Miz & Morrison zaczęli wytykać wszelakie wady Dreamera. Potem już nic ciekawego się nie działo. Wydaje mi się, że Dreamer będzie się pojawiał w mniej ważnych walkach na ECW (oczywiście odpadnie w eliminacjach na Backlash), po czym na Night of Champions jego walki nie zapowiedzą i będzie wielkie boom! Dreamer z wielkim popem wróci na szczyt, zdobędzie tytuł i pozostanie w WWE. Jego reign wcale nie musi być długi. Wystarczy, by stoczył jakieś ciekawe walki i uczestniczył w ciekawym feudzie.

Również zgadzam się z wami w stosunku do tego, że Dreamera musi "być więcej" na galach. Nie musi od razu tam ciepać się na główne trofea, ale choć żeby pojawiał się regularnie na każdym show. Można by nawet rzec, że cicho jest z jego powodu, by w ostatnich dniach kontraktu, jak już będzie się żalił na tygodniówkach zdobędzie ECW Championship w meczu "ostatniej szansy". Daimon zgadzam się z tobą co do "wolę Dramera z pasem, niż Swaggera czy Finlay'a, choć również mile byłoby obejrzeć Irlandczyka z pasem, ale pod jednym warunkiem: HEEL TURN.

Zgadzam się też z NameTh, z tym, że WWE nie uważa Tommy'ego za gwiazdę hardcore'u. WWE praktycznie nie promuje niczego związanego z Dreamerem, który przecież jest Facem... Uważam też, że brakuje jakiegokolwiek pushu dla Dreamera. Ale powód może być taki, jaki napisałem na początku posta :)

ale czy on na to na koniec kariery zasługuje, a raczej czy powinien dostać?

Kąmen wydaje mi się, że zasługuje, ten ostatni, jedyny raz, tak za całokształt twórczości, przecież choćby 2-miesięczny title reign nie byłby złym rozwiązaniem i napewno nikomu by nie zaszkodził, a i praca Tommy'ego wreszcie zostałaby doceniona. A potem? A potem pas może znów przejść na dobrych, przyszłościowych wrestlerów WWE, takich jak Sydal, czy Tyson Kidd.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anonymus

11

• szymi94

9

• AnTeQ_LbZ

7

• TheName

6

Top użytkownicy w tym temacie

Triple H ©, Batista, and Shane McMahon vs. The Legacy (Randy Orton, Cody Rhodes and Ted DiBiase) -- Myśle że Orton w końcu wygra ten pas ,bo jeśli HHH obroni to zrobi się nudno. Mam nadzieję że dojdzie do jakieś niespodzianki ,może jakiś nowy członek Legacy ,albo zdrada Batisty.

Last Man Standing match for the World Heavyweight Championship

John Cena © vs. Edge -- Mam nadzieje że Edge wygra walke o pas ,ale napewno tak nie będzie Jasiu obroni pas i znowu go będzie długo trzymać. Albo dobrym rozwiązaniem było by że w połowi walki wbiegnie Cm Punk i użyje walizki i tym samym zdobędzie pas.

Singles match for the ECW Championship

Jack Swagger © vs. -- Mam nadzieje że Swagger straci pas ,a jego nowym posiadaczem będzie nikt inny jak Tommy Dreamer. Christian raczej nie będzie tu brać udziału ,bo myśle że na drafcie przejdzie do niebieskiego brandu.

Może dojdzie jeszcze jakaś ciekawa walka ,fajnie było by jak dali by walkę o pas US i o pas Div pomiędzy Meliną ,a Beth Phoenix.

Backlash...Jak dla mnie zawsze była galą odgrzewanych kotletów i teraz niestety wszystko wskazuje na to, że będzie podobnie. Walka Edge vs Cena to królowa wśród powtórek. 35 starcie między dwoma zawodnikami, drobiazg, że ich potyczki uzupełniały każdy ostatni smack lub raw. Stypulacja wiele nie pomoże, a daje mi pewność, że będę niezadowolony z wyniku. Jeśli wygra Cena to znów stanie się Marine, którego nie da się odliczyć, a jak Edge, to zacznie się kolejny run po farciarskim zwycięstwie z dupy.

Dojdzie jeszcze znając życie dlaszy epizod Hardy vs Hardy w kolejnej mega fascynującej stypulacji. W końcu Jeff musi się odgryźć...Gosh...

HHH vs Orton. O dziwo oglądając RAW, gdy dowiedziałem się, że McMahony i Legacy walczą tym razem oficjalnie to się nawet ucieszyłem. Dokładnie godzinę później humor spieprzył mi Batista, który z butami wlazł w ten feud. Oglądając tą galę rok temu to chciałem rozwalić klawiaturę gdy ego HHH eksplodowało po walce w klatce. Jeśli nawet Randy wygra w tym roku to ten pieprzony nochal i tak pewnie nie da się odliczyć.

Swagger idzie do RAW, więc pas musi zmienić właściciela. W sumie Christian powinien dostać wreszcie jakiś pas, bo na to zasługuje, ale znając życie na uhonorowanie kariery wygra Dreamer. A co tam, niech ma. Finlay, Henryk i Charisma będą się teraz bili o prawo walki z Dreamer'em, by mu się podłożyć na JD :8

Odnośnie tego co inni piszą:

Tam moze stac sie to o czym juz dawno pisalem a mianowicie: Shane dolaczy do Legacy lub ewentualnie pojawia sie jeszcze jacys inni czlonkowie Legacy.

DH Smith zbiera coraz lepsze noty w rozwojówce i Vince coraz głośniej mówi o jego pojawieniu się w czerwonym brandzie. Ale czy Smith może być odpowiedzią na Batistę? Nie sądzę. Jeśli Randy nie zmieni kryteriów naboru to jedynym nowym członkiem teamu, którego pojawienie się w Legacy może wywołać pozytywne zaskoczenie jest Shane McMahon.

Ciekawe czy Jericho dal sobie spokoj z legendami czy znowu cos sie szykuje

Legendy już chyba idą w odstawkę, więc pewnie Backlash Chris obejrzy w telewizji, no chyba, że korzystając z dobrej formy Steamboat'a dadzą się Dragonowi zrewanżować. Co potem? Szczerze mówiąc chętnie obejrzałbym feud z Christian'em (po drafcie obu albo tego drugiego), a jeśli nie no to cóż, czas pomyśleć o jakimś pasie dla Jericho.

I moze Santina powalczy o pas!!!!

Broń Boże. O ile Santino bardzo lubiłem to po zmianie gimmicku na przebierańca przestał mnie śmieszyć. Jak dla mnie lipa i jeśli Santina wygra pas to dywizja kobiet przekona się, że pod dnem jest jeszcze metr mułu.

Dreamer to żywa legenda ECW. On jest jednym z tych zapaśników, którzy walczyli jeszcze w old ECW. Jak jeszcze to była Hardcorowa federacja... NIKT!, Powtarzam NIKT nie zasługuje na pas ECW jak Tommy Dreamer! Ja dalej jestem w przekonaniu, że na Night of Chapions z zaskoczenia wbije się Tommy i zabierze pas Swaggerowi, czy tam innemu Kriszczenowi...

Te kilka zdań sobie wybrałem z całej dyskusji na temat Dreamer'a. Ja nigdy nie byłem fanem Tommy'ego i zdanie to podtrzymuję. Nigdy nie dałbym mu też miana Legendy Hardcore'u, bo sam fakt, że siedzi w tym ECW już kawał czasu, nie robi z niego od razu symbolu "Extreme". Dreamer zawsze był za takimi gwiazdami jak RVD, Sandman, Dudleyz, Rhino i reszta paki, a jedyne co sprawia, że o nim pamiętamy jest fakt, iż jako jedyny w ECW pozostał. Na bezrybiu i tak dalej... Mimo wszystko mam szacunek do niego, za to że wytrwał i właśnie dlatego kilanaście linijek wyżej napsiałem, że ECW title należy mu się za zasługi.

Masz racje Tommy Dreamer to zywa legenda hardcoru tak twierdza ludzie ale nie twierdzi tak WWE (jezeli by tak twierdzilo zrobili by cos ala Mick Foley Hardcore Legend lub Terry Funk Lord of Hardcore) watpie zeby Dreamer otrzymal pas bo jest o nim za cicho moze kiedys , wtedy kiedy WWE go uzna ale narazie sie na to nie szykuje bo nie ma o nim duzego rozglosu.

Rację masz (że ludzie doceniają, a WWE olewa, ale nazywanie Tommy'ego Legendą Hardcoru to przegięcie), jednak w kwestii pasa to hardcore nie ma tu nic do znaczenia, bo ECW "Extreme" ma już tylko w nazwie, więc dywagowanie czy Tomy jest dość hardcorowy, żeby trzymać pas jest nie na miejscu.

Daimon zgadzam się z tobą co do "wolę Dramera z pasem, niż Swaggera czy Finlay'a, choć również mile byłoby obejrzeć Irlandczyka z pasem, ale pod jednym warunkiem: HEEL TURN.

Z Finlay'a po długim czasie gonienia z nadmuchiwanym młotem i karzełkiem przy boku byłby taki heel jak z koziej dupy trąbka. Niech lepiej trzyma ten swój zielony kapelutek i zbiera kasę od dzieciaków. Swagger też niech odstawi pas i idzie dalej. Będą z niego ludzie.

fajnie było by jak dali by walkę o pas US i o pas Div pomiędzy Meliną ,a Beth Phoenix.

Bardzo fajnie. Który to już raz pod rząd - piąty? szósty? Zresztą to tylko dowód na to, że spośród 19 div zaledwie 5, góra 6 ma szanse na pas a WWE dodało jeszcze dla nich nowy pas :roll:

Walka 6-man tag team może być ciekawie bo może to być Shane McMahon vs Triple H vs Batista vs Legacy.

Jak widzieliśmy na Drafcie ta współpraca może nie dokońca się udać.Orton na plakacie=zdobycie pasa WWE Champion.Walka o pas mistrzowski ECW nie zabardzo mnie interesuje ale dobrze byłoby gdyby Christian zdobył tytuł.

Cena vs Edge to już chyba będą klasyki =)) .Ile razy w dwa tygodnie oni walczą?Pas zatrzyma pewnie Cena chociaż lepiej byłoby aby Edge odzyskał go.Jeśli tak się nie stanie trzeba modlić się o to aby Punk wykorzystał walizeczkę.

6 man tag team jest bardzo ciekawą walką.

Następna (o WHC) też, o ile nie wygra Cena (znowu) i może jakaś ciekawa walka?

ECW title? Może Christian? A może Kozlov się wtrąci? Możliwe też, że FInlay posiądzie ten pas, Dreamer - mało możliwe, chociaż bardzo bym tego chciał, bo za te wszystkie lata należy mu się nagroda...

Mam też nadzieję na walkę o US Title, może MVP vs Shelton (znowu)? Mimo ich ciągłych walk, to lubię ten feud, bo obaj zawodnicy są po prostu świetni.

WHC jestem na 99% pewny ze w wygra Edge jeżeli SmackDown wcześniej pasa nie przejmie bo SD musi miec przecież jeden z lepszych pasów ;-).

Ja uważam, że o WWE Championship to wygra Orton z Rhodesem i DiBiasem, pomimo, że Batista, Shane i HHH są lepsi. Myśle, że gdy wejdzie Shane, wejdzie również Orton, zacznie go atakować i to jego zapinuje, w końcu to najsłabsze ogniwo. Dalej walka o ECW, myśle, że wygrana Christiana z Swaggerem byłaby najlepszą opcją. Dalej walka Edge - Cena. Edge spinuje Cenę, a tymczasem CM Punk wykorzysta walizkę i zacznie się walka kolejna o WHC i wygra Punk bo Edge będzie wykończony po Last Man Standing. Byłoby to znakomite rozpoczęcie feudu Punka z Edgem, gdyż 2 razy przez niego straci pas. Pasowałoby to bo Punk został przeniesiony na SD, a po 2 to SmackDown nie ma ważniejszego pasa WWE więc na taką opcje liczę. Maryse vs. Gail Kim (gdyby się odbyła) to liczyłbym na wygrane Marysi. Uważam, że będzie jeszcze walka Undertaker vs. Matt w Extreme Rules. Narazie tak wice nadchodzące PPV.

Również uważam że Edge wygra ale będzie tak zmęczony że CM Punk byłby głupi gdyby nie użył walizki :)

CM Punk wygrywa i zaczyna się feudzik Edge vs. Cm Punk vs Jericho(nie bez powodu go na SD przeniesli-mowie wam:P)

Co do WWE Title dobrze by było gdyby Trejpel stracił pas i może jakiś face turn ale boję się że jednak to on zostanie mistrzem(za duzo popu "widowni" wwe)

Pas ECW

Christian vs Swagger

Nie ma różnicy i tak będzie dalej ta sama nuda ktokolwiek zdobędzie pas i tak potem będzię się pojedynkował z Finlayem, Swaggerem, Christianem , może Władkiem ;]

Po prostu nie ma innych ciekawych zawodników na jakies ciekawe historie w ECW po Backlash ;]

Pozdro 600

Myśle że Orton w końcu wygra ten pas ,bo jeśli HHH obroni to zrobi się nudno.

racja - trzeba wreszcię rozruszać towarzystwo kręcące się wokół WWE title :t_up: Orton mógłby dostać pas, oczywiście feud HHH vs Legacy się wtedy nie skończy, ale do feudu mógłby dołączyć Animal, który niekoniecznie musiałby stać po stronie Huntera, ale mógłby się starać w walce o pas :t_up:

Albo dobrym rozwiązaniem było by że w połowi walki wbiegnie Cm Punk i użyje walizki i tym samym zdobędzie pas.

i również mi się to podoba :t_up: zarówno Edge jak i Janek trzymają/trzymali pas na swoim ramieniu przez długi, długi czas i może jakiś refresh by się przydał, tzn nowy właściciel pasa :t_up: to może pociągnąć za sobą nowe feudy i ogólnie będzie żwawiej :D

no i jestem prawie w 100% pewien, że w 1 vs 1 wygra Christian Cage, a potem dokopie Swaggerowi i zgarnie ECW title :thumb:

wiurek napisał(a):Myśle że Orton w końcu wygra ten pas ,bo jeśli HHH obroni to zrobi się nudno.

racja - trzeba wreszcię rozruszać towarzystwo kręcące się wokół WWE title :t_up: Orton mógłby dostać pas, oczywiście feud HHH vs Legacy się wtedy nie skończy, ale do feudu mógłby dołączyć Animal, który niekoniecznie musiałby stać po stronie Huntera, ale mógłby się starać w walce o pas :t_up:

Zgodzę się z Daimon'em. Ale nie w Wiurkiem, a dlaczego? Otóż dlatego, że tylko oni 2 (i ostatnimi czasy Batista) są potencjalnymi kandydatami do pasów... Osobiście uważam, że byłoby "śmiesznie", gdyby Triple H wygrał, a potem CM Punk użył by tam walizki :t_up:

A ja nawiążę do innej walki- Hardy vs Hardy.To pewnie będzie koniec feudu i to młodszy Hardy zwycięży ku uciesze kibiców.

Osobiście uważam, że byłoby "śmiesznie", gdyby Triple H wygrał, a potem CM Punk użył by tam walizki

No to byłoby trochę bez sensu- HHH będzie się męczył z Ortonem, a potem nagle wygra CM Punk WWE Championship.

Edit by Mast

To pewnie będzie koniec feudu i to młodszy Hardy zwycięży ku ucieszy kibiców

Niestety nie wszystkich kibiców (np. mnie)

szymi94 napisał(a):Osobiście uważam, że byłoby "śmiesznie", gdyby Triple H wygrał, a potem CM Punk użył by tam walizki

No to byłoby trochę bez sęsu HHH będzie się męczył z Ortonem a potem ni z tąd ni zowąt wygra CM Punk WWE Championa

No wtedy miałby na karku całe Legacy i Huntera :P (może słownika byś użył)

Boję się tego że może wygrać Orton i te jego hieny. Ale pomyślałem sobie że za długo nim się nie pocieszy.

CM Punk ma walizkę i rachunki do wyrównania z Ortonem tak więc i tak zapowiada się super pojedynek.

Co do Ceny i Edga to nie zdziwi mnie żaden rezultat. Oczywiście byłoby najlepiej jakby wygrał Cena. Jeff Vs. Matt. Musi wygrać i pewnie wygra Jeff na co liczę.

To pewnie będzie koniec feudu i to młodszy Hardy zwycięży ku ucieszy kibiców

Niestety nie wszystkich kibiców (np. mnie)

szymi94 napisał(a):Osobiście uważam, że byłoby "śmiesznie", gdyby Triple H wygrał, a potem CM Punk użył by tam walizki

No to byłoby trochę bez sęsu HHH będzie się męczył z Ortonem a potem ni z tąd ni zowąt wygra CM Punk WWE Championa

No wtedy miałby na karku całe Legacy i Huntera :P (może słownika byś użył)

A czy ja mówię ku ucieszy wszystkich kibiców?Jak ci się nie podoba trudno kibicuj Matt'owi.

Literówkę zrobiłem a ty się czepiasz.

Dzisiaj poznaliśmy nową walkę Ricky "Dragon" Steamboat vs Chris Jericho - ta walka może być ciekawa ponieważ Y2J to bardzo dobry wrestler a Steamboat powoli powraca do formy ;) .

Zupełnie nie wiem co sądzić o tej walce. Jaki ona ma cel??

Ale Y2J pokazał jaki ma mic skill.

Ale jestem jej ciekawy i może komuś się nie spodoba,ale liczę na Y2J w tej walce :t_up:

Dodano:

No to mamy następną walkę na Backlashu

CM Punk vs. Kane :t_up:

A tu zamieszczam linka do tapetki

http://www.unchained-wwe.com/Wallpapers ... 80x960.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Kaczy316
      Zawsze są jakieś plusy i minusy, Cody jako zawodnik nie jest zły, cała otoczka wokół tego i booking jedynie to dno, a fani chcą na czymś wyrazić swoją frustrację i obrywa się Rhodesowi za to, a prawda jest taka, że winę ponosi booking, a kto za to ponosi winę? Tu już trudno powiedzieć, bo czasem to writterzy, czasem Triple H, a czasem TKO, więc można obwiniać zarząd jako całość zamiast skupiać się na jednej osobie, otoczka i booking to tragedia w tej kwestii od stycznia teasujemy Cody vs Jacob v
    • Grins
      Na papierze wygląda to dobrze, ale niestety WWE idzie zaś tą samą drogą czyli wpychają na siłę zawodnika do paszczy to że Cody wczoraj zebrał dobrą reakcje nie znaczy że na następny SD fani już będą happy, dobrze wiemy jak to się zawsze kończyło... Póki co chyba WWE leci po rekord w dislike'ach na YT 100k pękło, cieszę się że chociaż fani w internecie mogą wyrazić swoją frustrację, bo to jak potraktowali Drew'a to dla mnie było to skandaliczne, fatalny run chyba jeden z najgorszych jeśli chodzi
    • VictorV2
      - Dropdown Uppercut - Disaster Kick - Bionic Elbow - Cross Rhodes - Cody Cutter - Snap Powerslam (Ukradziony Randy'emu) Fakt. Więcej niż 5. Nie mogę powiedzieć że nie masz racji.  
    • MattDevitto
      Co do Reignsa zgoda, ale Cena jednak coś tam więcej potrafił - inna sprawa, że musiał zawsze wykonać swój podstawowy moveset by dziecarnia była zadowolona
    • GGGGG9707
      O ile run Drew był bardzo dobry choć zdecydowanie za krótki, o ile Drew na pas zasługiwał i szkoda mi go że nagle go traci to mimo wszystko cieszę się z wyniku. Po pierwsze Cody z pasem zawsze na plus, po drugie to nam daje ciekawszą walkę na WM. Bądźmy szczerzy Orton vs Cody ma większy kaliber niż Orton vs Drew co przy aktualnej formie Ortona byłoby bardzo ciężkie do oglądania.  Tylko w przeciwieństwie do nich Cody jest dobry ringowo więc dla odmiany przynajmniej mamy Terminatora który u
  • Dodaj nową pozycję...