Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SmackDown 20/03/2009 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dark Match:

Jimmy Wang Yang pokonał Eric'a Escobar'a

1. Non-title Match:

Triple H pokonał Vladimir'a Kozlov'a

2. U.S. Championship Match:

M.V.P pokonał Shelton'a Benjamin'a©

Nowy U.S. Champion : MVP!

3. Single Match:

Shawn Michaels pokonał Kane'a

4. Single Match:

Jeff Hardy pokonał Brian'a Kendrick'a

5. Single Match:

The Undertaker pokonał JBL'a

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Eddy1674325917

2

• CezarMVP

1

• Anonymus

1

• Matiz

1

Top użytkownicy w tym temacie

Walka pierwsza

Wściekły na wszystkich Triple H pokonał wreszcie moskiewskiego tłoka. Trochę mnie to zaczyna denerwować, Kozlov długo trzymał streak a jak już raz przegrał to teraz przegrywa w każdej walce. Walka ta ogólnie dobra. :t_up:

Walka druga

Wreszcie Shelton z MVP zmierzyli się o pas. I wreszcie nowy U.S. Champion, choć Benjamin mnie nie przeszkadzał. Walka raczej średnia.

Walka trzecia

Chyba najlepsza walka tego wieczoru. Nieudany Elbow Drop HBK'a, potem Kane przygotowuje się do Chokeslama i obrywa Sweet Chin Music'iem. :t_up:

Walka czwarta

Jeff równie wściekły na cały świat jak Triple H chciał chyba się wyżyć na Kendrick'u i jego ochroniarzu. Zobaczyliśmy fajne skoki z lin i inne ciekawe akcje. :t_up:

Walka piąta

Innego scenariusza nie mogło być. Undertaker przez takie pojedynki zmierza sobie powoli na WrestleMania25 i po obronę streaku. Pojedynek średni.

ME

Vicke znów oberwała i to od swego męża spear'em. Dalszy ciąg perypetii trójkąta. Choć tym razem było nawet ciekawie(Show wreszcie się nie całował z Vicke - fe..). W tym wszystkim nie mogło zabraknąć Jasia, który podpuszczał Edga i Show'a.

Podsumowanie:

- Na gali były cztery gwiazdy RAW.

- 500 odcinek SmackDown doskonały(o dziwo nie było nawet walki div :t_up: ), choć rating ponoć poleciał w dół.

- Czekam na MiTB na WrestleMani. zobaczymy czy Benjamin zgarnie walize i odzyska tytuł czy może MVP potrzyma go dłużej.

- Na WM- ce zobaczymy walkę o IC między JBL'em a Rey'em Mysterio.

SmackDown 9/10 :t_up:

14c76a45c3.png

Welcome to Friday Night Smackdown!

1) Triple H vs Vladimir Kozlov

Triple H: Najgorszy sekret w tym biznesie, Steph i Triple H są małżeństwem. Chcieliśmy trzymać to w ukryciu, ale wszyscy to wiedzą. Orton też wie i Randy powinien wieć najlepiej. Gdy kopnął mojego teścia w głowę, mojego szwagra, obraził moją rodzinę, puściłem to płazem. Ale moją żonę, Randy powinieneś wiedzieć, że to nie ma szans powodzenia. Ale zrobiłeś to i obok swoich sługusów, swoją niekontrolowaną agresją, ale ja nazwywam to tchórzostwem! Uciekałeś od każdego trudnego wyzwania. Ale zakończysz to na WrestleManii, nie będzie miejsca na ucieczkę, nikogo obok Ciebie! Tylko Ty! Ty i ja! Lepiej się módl, żeby było tak jak chcesz. 25 rocznica WrestleManii, Randy Orton, mówisz, że masz chorobę?! Ty jesteś chorobą! A ja jestem lekarstwem!

Kozlov zaczyna ostro, ale Trajpl daje sobie radę. Wyrzuca go za ring clothesline'm. Po przerwie widzimy Paula trzymającego Kozlova w Figure Four Leg Lock'u. Wstają i mamy Battering Ram od Kozlova. Następnie belly to belly i seria ciosów w parterze. Kozlov atakuje potężnie w narożniku. Trzyma chwyt i fallaway slam. 1..2.. kick out. Mamy submission ale Kozlov kontruje irish whip i bear hug. Kontra i faceuster. Splash w narożniku, drugi i neckbreaker. 1..2.. kick out. Irish whip, Kozlov nie trafia i Pedigree? Nie back body drop! Obaj powoli wstają i spinebuster od HHH! Co za uderzenie! Pedigree! Tak, trafia! Koniec! Sędzia odlicza do trzech, a zwycięzcą jest Triple H!

6fed3290ef184339med.jpg

38bc14212e789b00med.jpg

e376d937385aae53med.jpg

2) MVP vs Shelton Benjamin (for United States Championship!)

Zaczynają zwarciem, silniejszy Shelton i seria stompów w narożniku. Irish whip i flapjack na narożnik, kolejny na liny. Pin ale tylko do jednego. Zakłada abdominal stretch! MVP i hip toss! Co za kontra. Rozbieg jednak kolano od Gold Standart'a. Rozbieg Shelton wskakuje na narożnik jednak MVP ucieka i mamy belly to belly suplex. 1..2.. near fall. Seria punch'y, clothesline, whip i... powerslam! Znów whip, big boot, nie trafia ale za drugim razem tak! Odliczenie do dwóch! Irish whip, kontra, ale nie, knee facebuster! Ballin' elbow!!! 1..2.. kick out. Próba kick'u od Sheltona, nie, teraz Montel próbuje suplex'u, ale mamy neckbreaker od Benjamina! Backslide! MVP wins?! Nie! Oo! Co za backbreaker od Sheltona, a teraz T-Bone Suplex! 1..2.. do dwóch! Pay dirt!? Nie, spada na liny i... Playmaker! 1..2..3! New United States Champion!

2aaf410325a6f042med.jpg

4af6c31e5dc56b08med.jpg

b9355a6a77960fafmed.jpg

1d4567dd9361ea50med.jpg

Vickie: Nie możesz mu wierzyć, musimy go zniszczyć! Tu chodzi o Cenę! Edge: Nie! Cena upokorzył mnie pokazując materiał o Tobie i Show'ie całującym się! A co ja zrobiłem ten spaślak dostał Spear'a! A Cena! Ceny nie ma!

3) Shawn Michaels vs Kane

Shawn zaczyna od knife edge chopsów, ale whip, scoopslam, nie HBK dalej w ataku ale otrzymuje shoulder block. Kane nie trafia elbow dropem i zostaje za to skarcony. Shawn zbliża się i big uppercut od Big Red Monster'a! Dorzuca parę prawych i duszenie w narożniku. Kontra, znów chopy ale Kane potężnie ciska Michaels'a w narożnik, a ten wylatuje z ringu. Wracamy po przerwie, whip i clothesline. 1..2.. near fall. Znów użyty zostaje narożnik. Kane ma potężną przewagę. Zakłada dźwignię na rękę. Whip, nie ma back body drop'u a w zamian dropkick od Kane'a! Wracamy do submission'u. Jednak Kane ma kłopoty i seria ciosów Shawn'a. Irish whip i neckbreaker! Prawy, chop, whip... flying forearm! Obaj leżą, jednak Michaels wstaje pierwszy. Seria - atomic drop, próba Chokeslam'u, jednak nie udana, kolejny atomic drop, clothesline i........ flying elbow! Ale nie! Trafia w kolano! Kane na narożniku = flying clothesline. Chokeslam?! Sweet Chin Music out of nowhere! 1..2..3 Prawie jak na poniedziałkowym RAW.

2442ec5f8a7643e0med.jpg

f29d1bda6038e00fmed.jpg

9959aa97e5820342med.jpg

Vickie: Błagam nie rób tego. Big Show: Vickie przepraszam, wiem, że chcesz bronić męża, ale nie moge na to pozwolić. Kogo obchodzi Edge? Tak Edge zasadził mi spear'a, co z tego? Vickie: Show, nie winie Cię, ale nie chcę, żebyś ucierpiał. BS: Jest za późno, zasłużył sobie.

4) Jeff Hardy vs The Brian Kendrick (extreme rules)

Na początku dropkick w Ezekiel'a i ląduje za ringiem. Tak samo Brian, a po chwili cross body za ring na Jackson'a. Ten już wstaje i ciska Jeff'em o barykadę. Jednak ten wstaję i chair shot dla Ezekiela! Nie jeden, seria chair shot'ów. Jednak przenoszą się na ring i piękny kick od Brian'a! Jeff zbiera się, kontra i idzie po krzesło. Rzuca nim w Kendrick'a stawia przed narożnikiem i Poetry in Montion! Teraz ciska głową opponent'a w krzesło. Coś się szykuje, piękny facebuster. Teraz Twist of Fate na krzesło! Coś pięknego! To nie koniec, SWANTON! SWANTON SWANTON! 1..2..3 Jeff wins!

30e0d5066ec2525amed.jpg

30b5038d6e64f57dmed.jpg

5) The Undertaker vs John "Bradshaw" Layfield

Gdy JBL cieszył się swoim pasem, Taker nie tracił czasu i Bradshaw mocno oberwał. Ale później odpowiedział serią szybkich prawych. Kontra, Phenom potężnie rzucił przeciwnikiem w narożnik i wracamy do takiej sytuacji z początku walki. Pracuje nad ręką Intercontinetal Champa i Old School? Nie, kontra później whip i big boot od Deadmana! 1..2.. kick out. Po przerwie widzimy JBL'a na apronie i markowy leg drop! Whip i Layfield ląduje na barykadzie. Próba big boot'u jednak ląduje wprost na miejscu John'a. Są już w ringu, seria elbow dropów na nogę i leg lock. Obaj wstają i Taker obrywa o swoje kolano. Znów leg lock, ale Phenom wstaje! Whip, ale znów atak na kolano. 1..2.. kick out. Irish whip, snake eyes! Big boot, leg drop i pozamiatane. 1..2.. kick out! Chokeslam?! Kick, rozbieg i Clothesline from hell! 1..2..3! Hell no! Tylko do dwóch. Co to... Devil's Gate! JBL taps.

8dbcf5c4fb629b17med.jpg

55cb2506a3f33684med.jpg

6) Big Show and Edge talks

BS: Jestem tym zmęczony, bądź mężczyzną raz w życiu, wyjdź tu i załatwmy to. Czy ja mam przyjść po Ciebie? Edge zza ringu: Uważaj, na to czego oczekujesz Show, bo możesz to dostać. (Wymieniają obelgi i wychodzi Vickie) - Prosze, przestańcie. Oboje jesteście w innej sytuacji. Ja też źle się czuje. Jestem zakochana i w Edge'u i w Tobie. (Edge krzyczy do Vickie) BS: Nie mów tak do niej! E: Będe mówił to niej tak jak chce, wiesz dlaczego? To moja żona! BS: Taaaa? Ale też moja ukochana! Vickie: Excuse me! Przestańcie! Musicie poczekać do WrestleManii, bo wygrany nie będzie tylko mistrzem wagi ciężkiej, ale i mistrzem mojego serca. Na WrestleManii będziecie grać o wszystko. Proszę, podajcie sobie ręce. BS: Podam Ci ręke, ale wiesz, że Cię nie lubię. (Podają sobie ręce i słychać theme Ceny! WSZYSCY NA TO CZEKAMY!) Cena: Poczekajcie sekundkę! Zanim zawrzecie układ, zapomnieliście o mnie! Ale jeśli wygram, nie chcę mieć nic wspólnego z Vickie. Więc jak dla mnie jesteście najżałośniejszą rzeczą, jaką kiedykolwiek widziałem! Spójrzcie na siebie! Tylko tyle macie! To jest 500-ny odcinek SmackDown! I tyle macie dla nich! Podajecie sobie ręce, bawicie się. Więc szcześliwego pięćsetnego odcinka. Wszyscy będą o tym mówili. Edge co ty robisz! Twoja żona i Show robili, sam wiesz co! Nikt nie powinien mówić o tej taśmie. Ale ty - nic się nie stało, boisz się! Tak, tak śmiej się Show! Ale wiesz co, na RAW dostałeś niezłego spear'a. A teraz podajecie sobie ręce... Ale jeszcze jedno, na najwięszej gali roku, tam gdzie tworzyły się legendy, będziecie walczyli o względy Vickie! Edge: Cena, nie rozumiesz. Miłość Vickie to coś o co walczymy. Nie znasz Vickie tak jak ja! BS: Raczej my! Nie zapominaj! E: Kocham ją kiedy leży, puszcza bąki... (Show mówi o swoich chwilach z Vickie) E: OK, nie chcę wiedzieć o tym. Nie otwieraj tej swojej grubej paszczy. BS: Vickie, musisz powiedzieć mężowi, żeby lepiej on uważał na swoją buźkę, i żeby wytrzymała do WrestleManii. (Slap od Edge'a, Show łapie go za gardło. W międzyczasie Vickie upada...) Szykował się spear dla Show'a, ale obrywa Vickie! Kłócą się kto ma ją zabrać, wziął ją Show, ale Adam podciął go i spadli razem. Znów kłotnia i Chokeslam od kochanka!

59e90fd3d44cfe74med.jpg

1. Triple znów się wkurza na Ortona i rzuca kilka gróźb pod jego adresem - czyli 'jak rozgrzać publikę przed WM' :D

2. HHH vs Kozlov

Walka ładna ale niezbyt widowiskowa... Może dlatego, że obaj zawodnicy są z tych masywniejszych :P

3. MVP vs Benjamin

Moim zdaniem Gold Stander radził sobie dużo lepiej niż MVP i to on powinien wygrać... w każdym razie walka ładna, dynamiczna, git malina :D

4. Shawn Michaels vs Kane

HBK śmiesznie wygląda przy takim Kane :P ale wracając... Kane potężny facet i trochę miotał Shawnem... no ale Sweet Chin Music i kuniec :D dobre widowisko ;)

PS latający Kane to dopiero widok =))

5. Jeff Hardy vs Kendrick

Jeff pokazał jednemu i drugiemu dupkowi 'gdzie raki zimują' :thumb: jak dla mnie najlepsza walka wieczoru, Jeff wykonał pare fajnych rzutów (których nazw oczywiście nie znam oO), ponadto kilka skilli z krzesłem w roli głównej - Swantom Bomb na koniec i miodzio :D

6. The Undertaker vs JBL

Z góry było wiadome kto zwycięży. JBL to jak dla mnie następny 'wrestler' który walczy nie wiem z jakiej racji... jak dla mnie zero umiejętności, kiepski image...

No ale raz Taker niebezpiecznie się zwalił na JBL'a i mogłoby dojść do złamania karku... :x

7. Myślałem, że w końcu dojdzie do walki Edge vs Big Show (bez Johna i Vickie) ale się przeliczyłem oO

ale w ogóle to jest jakaś masakra ta cała telenowela =)) oglądam wrestling a tu co chwila jakiś epizod miłosny :D ale w całym zamieszaniu Big Show vs Edge jestem za tym drugim :P

I cieszę się, że wpadł Jasiu - rozgrzał publiczność troszkę :) trochę popodpuszczał chłopaków, tamci porzucali Vickie i finito :D

SmackDown uważam za udany :)

Jak na 500 odcinek to strasznie niemrawy ten SmackDown, praktycznie taki jak każdy inny. Nawet pojawienie się kilku gwiazd RAW nie wniosło zbyt wiele. Sprawę po prostu olano, należało zrobić jakiś większy 'boom', taki jak chociażby 3-godzinne RAW z okazji 800 odcinka. A tak znów wiało nudą i Vince może mieć pretensje tylko do siebie, że ratingi są jakie są.

Kozlov nie okazał się "nowym, lepszym Bill'em Goldberg'iem", ale podzielił los Umagi, Khalas'a i całej reszty, która po kilkumiesięcznym trzęsieniu jobber'ami dostała wreszcie oklep i od tej pory zaczyna regularnie przegrywać. Vladimir zaliczył już 3 singlową porażkę. Czyżby szykował się loosing-streak a'la M.V.P ? :D

A propo M.V.P to Montel wreszcie zgarnął nagrodę za długi okres jobbowania i swoją serię zwycięstw zapoczątkowaną pokonaniem Big Show'a przypieczętował zdobyciem U.S. title. Kolejny title reign nie powinien być nudny, zwłaszcza, że MVP to teraz face. Mam tylko nadzieję, że będzie miał z kim walczyć, nie tak jak Shelton, którego run był po prostu długi i nudny. Oby pojawili się jacyś nowi pretendenci, typu Kennedy, czy Helms. M.V.P drugi raz podchodzi do Money in the Bank jako mistrz Stanów Zjednoczonych i znów jego szanse na zwycięstwo są minimalne, chociaż kto wie.

Michaels pokonuje Kane'a, a Undertaker JBL'a.Obydwaj tym samym, mówiąc w stylu Michael'a Cole'a : "Send a message to each other" i służyło to tylko build-up'owi przed ich walką na WrestleManii. JBL to niedawny pracodawca Michaels'a, no a powiązania Taker'a z Kane'm chyba nie trzeba tłumaczyć. Jeśli chodzi o poziom pojedynków to HBK i BRM walczyli dużo lepiej. Ich walka była nawet nie najgorsza, muszę przyznać.

Najlepiej wyszła, dzięki stypulacji, walka Kendrick'a z Jeff'em. Kilka efektownych akcji, głównie w wykonaniu Jeff'a. Szkoda mi Kendrick'a, że dali mu taki beznadziejny gimmick. Liczyłem, że naprawdę dostanie solidny push, a skończyło się na wielkim rozczarowaniu. Walka oczywiście w celu podgrzania atmosfery przed brother vs brother, zwłaszcza, że (spoiler następnego SD!)

Za tydzień Matt w podobny sposób pyknie innego etatowego jobber'a - R-Truth'a

Gdy zobaczyłem, że awantura o Vickie kończy SmackDown, przedwcześnie skończyłem jego oglądanie. Boooring.

No ale raz Taker niebezpiecznie się zwalił na JBL'a i mogłoby dojść do złamania karku... :x
I wszystko jasne :lol

Dość dziwny Smek, gdyż walki akurat dawały radę w przeciwieństwie do segmentów (a zwłaszcza jednego). Szybkie pyknięcie Kozlova w wykonaniu Trajpla - to już będzie normalka, że Władek Koziołek się podkłada. Teraz, po przerwaniu jego streaku, nie ma żadnej wiarygodności. Właśnie dlatego nie lubię takich streaków, bo po ich zakończeniu zawodnik praktycznie traci połowę swej wartości. Spicz przed walką nawet niezły, taki 'intimidating'. Pozostałe pojedynki za to stały na dość dobrym poziomie. Szczególnie walka Hardiego z Kendrickiem, która jednak miała wielki potencjał, a oczywiście nic z niego nie wykorzystano. Zmiana posiadacza United States Championship? Niby cieszę się, że MVP zdobywa pas po długim czasie jobbowania, jednak teraz moim zdaniem jego szanse na wygranie MitB się dramatycznie zmniejszają, a wcześniej był moim faworytem. No ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo teraz mam nadzieję, że wygra zawsze nie do końca spełniony Shelton. Ich walka nawet dała radę. Dało się ją oglądnąć bez przewijania. Tak samo z HBK'em i Kane'em. Main event był znośny, mimo trochę za dużej liczby submissionów ze strony JBL'a. Jednakowoż fajnie. :P No i ten ostatni segment. Żenua. Nie chciało mi się tego oglądać, więc nie pauzując przeglądałem BGZ. Nawet jedynie słuchając, co oni tam gadają chciało mi się rzygać. :t_down: Ja pierdzielę, rywalizacja o serce Vickie między Edge'em a Showem i to jeszcze przed WrestleManią. Jan! Uratuj nas! Nie wiem co ze mną, ale chcę akurat, by to Sina wygrał walkę o WHC... Czy to źle? :P