Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Potrójna rywalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Wszystko zaczęło się od Wrestlemanii XX. A raczej trochę wcześniej , Royal Rumble...wielka walka między Shawnem Michaelsem a Triple H , zakończona remisem , przez co Hunter trzymał nadal World Heavyweight Championship. RR match wygrał Chris Benoit , który został zaproszony na RAW by walczyć właśnie o ten tytuł a nie o WWE title. Stone Cold zadecydował że na Wrestlemanii XX odbędzie się pierwszy w historii Triple Threat match o pas mistrzowski. Po niesamowitej walce zwycięzcą został Chris Benoit.

44.jpg

Wrestlemania XXII , pojedynek o World Heavyweight Championship między Kurtem angle , Randy Ortonem i Reyem Mysterio , właściwie podobna historia , Rey wygrał Royal Rumble match i chciał wcześniej walczyć o WHC , przegrał ale dostał kolejną szansę właśnie w Triple Threat Matchu. Rey Mysterio wygrał tą walkę po wykonaniu 619 na obydwóch przeciwnikach. Oczywiście wygrał ponieważ tak chciano uzccić pamięć o jego najlepszym przyjacielu Eddie Guerrero.

58.jpg

Wrestlemania XXIV , walka o WWE title między Randym Ortonem , Triple H i Johnem Ceną. Znowu zaczęło się od Royal Rumble. RR match wygrał niespodziewanie powracający John Cena i dostał title shot na WM. Jednak chciał to załatwić wcześniej , na No Way Out. Tą walkę wygrał...ale przez dyskwalifikacje. Na No Way Out również Triple H wygrał RAW elimination Chamber match i dostał Title Shot na WM. Wyszło że to HHH ma walczyć z Ortonem , jednak wyszło tak że ponieważ Orton przegrał przez DQ to Cena zasługuje na rematch i tak właśnie ta trójka stanęła razem na ringu. Wygrał Randy Orton , który w walce pięknie znokautował Cenę. Spójrzmy że to pierwszy który obronił pas w Triple Threat Match'u na WM.

FommerWWEChampRandyOrton.png

Na Wrestlemanii XXV ma po raz kolejny odbyć się Triple Threat Match o World Heavyweight Championship , tym razem zmierzą się Edge© , Big Show oraz John Cena. John Cena po raz drugi wystąpi w takiej walce. Pamiętajmy że Edge wygrał swój tytuł właśnie pokonując Cene na No Way Out w Elimination chamber matchu. Big Show po rematchu tamtej dwójki został oficjalnie mianowany no.1 contender o WHC. W końcu mieli podpisać kontrakt , lecz Cena przeszkodził w tym mówiąc że ma pewien sekret do wyjawienia jeśli Vickie nie da mu również walczyć...a sekret się wydał czyli romans Vickie z Big Showem. A walka została ustalona Wrestlemania XXV - Edge vs Big Show vs John Cena for World Heavyweight Championship.

Spójrzmy teraz na statystykę : poprzednio 3 walki o pas mistrzowski w stypulacji Triple Threat , dwa razy pas zmieniał właściciela raz pozostał u mistrza. Kiedy zmieniał właściciela , był to WHC a gdy pozostał WWE title. Teraz będzie do zgarnięcia WHC czyli statystycznie rzecz biorąc Edge traci pas na rzecz Ceny albo Show'a.

Co sądzicie o tych walkach? Co sądzicie o nadchodzącej walce? I inne pytania które możecie ułożyć sobie sami ;).

Zapraszam do dyskusji :)
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Qatro

2

• Siwy

1

• Hrystek

1

• Qui-Gon

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Z wyżej wymienionych walk oglądałem tylko tą z WM24 i bardzo mi się podobała. Ale w tym roku według mnie do walki o WHC niezbyt dobrze wybrano zawodników. Edge jak najbardziej. Cena znudził mi się w roli WHC. Najlepiej niech wraca jako raperek na SmackDown. W walce, która odbędzie się w tym roku wygra zapewne Big Show, który w ostatnim czasie był często zapominany. Najmniej prawdopodobny dla mnie jest zwycięstwo Cena'y. Choć może WWE wymyśliło scenariusz mówiący o tym, że Cena przynosi pas na RAW a potem 8 dni później na drafcie przechodzi właśnie na SmackDown. To według mnie byłoby jakieś ciekawe rozwiązanie. Poczekam jeszcze na opinie innych...

14c76a45c3.png

Ja natomiast oglądałem jedna walkę z wymienionych w tym temacie, oglądałem WM20 .To była piekna walka... Poczetek wyglądał tak jakby HBK i Chris kłócili sie o to kto ma nawalić HHH. Piekny był Munsolt w wykonaniu HBK. No i koniec walki poddanie sie HHH i nowy mistrz.

Wyglądało to tak:

benoitpic2cl6qk8vh28tp.gif

Co do nadchodzącej walki na WM25 myślę że będzie zdecydowanie lepsze niż WM24.

1. Nie ma w niej Ceny

2. Wspaniały Feud HHH i RKO

3. Napewno wkroczą Legacy

4.

Nie wiem czy to prawda ale HHH ma pomóc Batista.

Ja również podzielam zdanie Chris'a i myślę, że walka z WM XX była najlepsza z wyżej wymienionych. Co do walki z WM 22 to było przecież wiadomo, że Mysterio wygra tą walkę po tym jak Teddy Long oficjalnie go do niej dołączył. Walka Cena vs. Orton vs. Triple H była dla mnie taką małą niespodzianką, bo byłem wręcz przekonany, że Triple H opuści ring ze złotkiem na ramieniu, ale mile się zaskoczyłem i pas został w rękach Orton'a. :D Co do tegorocznej walki wolałbym obejrzeć Single Match no, ale jak już to... Teraz w ogóle jakoś Show'a przestałem lubić, Edge'a tym bardziej. Te jego zdobywanie pasa jakimiś dziwnymi metodami już się nudne zrobiło. Tegoroczne Triple threat może mocno średnio wypaść...

Pozdrawiam!

1. Nie ma w niej Ceny

4.

Eee, nie wiem czy mogę poprawiać pomocnika, ale na WM 25 w Triple Threat Matchu Cena będzie jak najbardziej występował oO

No i nie wiem co HHH i Orton mają wspólnego z tym tematem ^^

Co do WM, gdzie zmierzą się Edge, Big Show i Jan Niezbędny - włożenie Showa do tej walki uważam za kiepski pomysł, widziałbym raczej single match Cena vs Edż... Chociaż patrząc na cały feud myślę że jest dobrze rozegrany i nie było innego wyjścia :) Spodziewam się dużych emocji i utraty pasa.

Czy tego chcę czy nie, muszę potwierdzić słowa poprzedników. Jak dotąd, na WM najlepszym Triple Threat był ten z 20...

Triple Threat Match na teraźniejszą Wrestlemanie wygląda tragicznie....TRAGICZNIE ! Feud został rozegrany w miarę do zniesienia, ale sama walka zapowiada się baaardzo słabo. Otóż zaraz wyjaśnię dlaczego....

Edge -

Jego stan zdrowotny pogarsza się z minutę na minutę, niestety kontuzja kolan jest poważniejsza niż myślano, i prawdopodobnie Edge straci pas. Z czego jestem strasznie niezadowolony...Co do samej walki, to jedyny Edge mógł by coś wskórać, a tak z kontuzją, walka pewnie zakończy się szybko i bez udziału Edge'a w głównej roli. Założę się, że spędzi połowę walki poza ringiem i ogólnie będzie niewidoczny...Cholera jasna strasznie się wkur*** jak przeczytałem tego news'a.

John Cena - Nieeeeeeeee, proszę, tylko nie on......Czyżby Jasiu znów zdobył pas, i trzymał by go przez minm. dwa lata ? Przecież to robi się już nudne. W samej walce nic nie wskóra...Dlaczego to właśnie on musiał dostać się do walki ? Czemu nie Jericho ? Wie że Chris ma poważny feud z legendami ale....

Big Show - Edge odpada poprzez

kontuzję

, Cena odpada, z powodu braku umiejętności, i nudnych title regin'ów, które trwają nie wiadomo ile. Pozostaje nam Big Show. Przepraszam kto ? Big Show ? Big Show na WH Champa ? Cóż...Osobiście i tak wolał bym Edge'a, no ale jeżeli wybór jest pomiędzy Cena a Show, to chyba wiadomo co i jak. Show jako World Heavyweight Champion ? Nie wiem co o tym myśleć...Co do walki, Show to kolejna osoba, który nie potrafi wykonać porządnych i wartych uwagi pojedynków.

Z tego wynika że Triple Threat Match może okazać się totalną klapą.

Szczerze mówiąc bardzo boje się tego pojedynku...Boję się aż za bardzo...

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

Nie wiem czemu tak jedziecie na Big Show'a. Jest dobry w tym co robi( heel). Aktualnie sadzi najlepsze Chokeslam'y w WWE.

Edge - Ostatnio go oszczędzają w różnych walkach. Więc po WM straci pas( oby) na rzecz Big Show'a i odpocznie jeszcze trochę by wrócić w zajebistej formie.

Big Show - mój faworyt. Może wreszcie Big Show dostanie jakiś title reign. Najlepsze Chokeslam'y tylko u Big Show'a :D Osobiście widziałbym go z pasem przez jakiś krótki czas, a potem oddanie go na rzecz Taker'a.

John Cena - blleeee... Tylko nie on. Nic nie potrafi, a jako champ spisuje się średnio.

Najlepsza walka to Wrestlemania XX lecz walka Rey vs Randy vs Kurt daleko nie odstawała.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg

1. Nie ma w niej Ceny

4.

Eee, nie wiem czy mogę poprawiać pomocnika, ale na WM 25 w Triple Threat Matchu Cena będzie jak najbardziej występował oO

No i nie wiem co HHH i Orton mają wspólnego z tym tematem ^^

Co do WM, gdzie zmierzą się Edge, Big Show i Jan Niezbędny - włożenie Showa do tej walki uważam za kiepski pomysł, widziałbym raczej single match Cena vs Edż... Chociaż patrząc na cały feud myślę że jest dobrze rozegrany i nie było innego wyjścia :) Spodziewam się dużych emocji i utraty pasa.

Sory ale myślałem że chodzi o walkę o pas WWE...

A co do Triple Threat Matchu to zapowiada sie naprawdę interesujące widowisko. Myślę ze Byk i Edge skupią swoją uwagę na Cenie... Oczywiście w walce pewnie na 100% zainterweniuje Vickie. Chciałbym żeby to Edge zachował pas bo w nim najlepiej wygląda.

A ja po tej walce za dużo się nie spodziewam , z jednej strony Jasiu z drugiej Big show :| i jeszcze edge. Pewny gniot :D

Cena - Odzyskał by pas i co dalej ?? znowu pół roku będzie go trzymał . Prawie ze wszystkimi już walczył . Powinien zostać teraz przedraftowany do SD!i tam walczyć o pas WWE title.

Edge - ma podobno stracić pas z powodu kontuzji ale to i lepiej. :D

Big Show - Co on pokaże ?? Chokeslam'y?? tylko ?? ale to chyba najmniejsze zło z nich wszystkich :D