Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   985
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

logojf7.jpg

No Limit pokonali The Motor City Machineguns.

Taylor Wilde & ODB pokonały Raishę Saeed & Awesome Kong.

The Governor pokonała Madison Rayne.

"The King of the Mountain" Jeff Jarrett & "Hardcore Legend" Mick Foley pokonali "The Olimpic Gold Medalist" Kurta Angle & "The Icon" Stinga.
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

5

• Rafal1910

2

• Danielsson56

1

• Qui-Gon

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Oglądnąłem sobie Impact'a :P. A co, raz na rok przecież można...

Zacznę od tego, że Impact nie zachwycił, nie wiem czy była to akurat słaba tygodniówka, czy wszystkie takie są...

Pierwsza walka, i na dodatek jedyna dobra z tej gali, parę na prawdę ładnych akcji solowych jaki i Tag Team'owych. Nie rozumiem dlaczego No Limit wygrali po roll - up'ie, przecież to jest najgorsze rozwiązanie w całym świecie wrestling'owym. To jest poniżanie się do poziomu div...Na dodatek przy takich umiejętnościach całej czwórki...

Walka div słaba, chętnie bym ją przewinął, ale nie było jak, w końcu oglądałem na żywo. Dopiero teraz zauważyłem jaka Taylor jest ładna, a Kong sprawia wrażenie takiego babskiego The Great Khali'ego. Chodzi mi o sposób poruszania się....

Na ringu gdy była gadanina o zdobyciu pasa Legend's przez Aj Styles'a, pod koniec, zwróćcie uwagę na minę Booker'a....

Joe w nowym gimmicki ? W gimmicki psychopaty ? Czy ja wiem...Rozumiem że na Impact'ach będzie znencać się nad "gorszymi" typu Sheik czy inny Brutus, a na PPV będzie stawiał czoło oddziałom Main Event Mafii ?

Kolejna walka div. The Governor ? Co to w ogóle jest ! ? Andromeda, nowy Samoa Joe, The Governor....Co jeszcze ? Przecież takie gimmicki to jest porażka, totalna klapa i beznadzieja. Sama walka bardzo słaba, jak na poziom div wręcz słabiutka. Obcinanie włosów przeciwniczką ? No nie wiem...

Main Event, jeżeli w ogóle tak to można nazwać, słaby, zero, co oni robią z Foley'em ? Mick sprawiał wrażenie jakiegoś Jamie Noble, który po paru Elbow Drop'ach spędza czas leżąc na macie przez niemal cały pojedynek...The Icon Sting vs. Hardcore Legend Mick Foley w Six Sides of Steel Match'u ? Nie wiem za bardzo na czym to polega, i bardzo bym się uszczęśliwił jeżeli ktoś by mi wyjaśnił.

Na końcu Mick przyjął wyzwanie od Sting'a czy nie ?

Ogólnie, jeżeli TNA prezentuje taki poziom na co dzień, to chyba już wiem dlaczego nie oglądam "tej odmiany WWE", czy na prawdę wszystkie Impekty są takie słabe ? Jeżeli odpowiedź brzmi tak, to.....

Po prostu TNA ssie :lol .

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

Widzę, że albo chcesz się komuś przypodobać...

Six Sides of Steel Match'u ? Nie wiem za bardzo na czym to polega

...albo masz zerowe pojęcie nt. tego co oglądasz.

’STING… WHOSE SIDE IS HE ON?’

Raport by Danielsson

TNA Impact z 19 marca, jesteśmy tuż po Destination X! Od razu pojawia się w IZ cała Main Event Mafia. Ciekawy jest wygląd Steinera, który ma kompletnie zakrytą twarz.

5cbc40e9ae5c9733.jpg

Kurt Angle zaczął od tego, że na Destination X stało się to, co przewidział. Został okradziony z pasa WHC i był to największy screwjob od tego w Montrealu, a Sting pokazał, po której stronie tak naprawdę stoi. Angle kazał wyjaśnić Stingowi wszystko, co zrobił. Ten powiedział, iż nic nie zawdzięcza Kurtowi i jeśli ten chce to wszystko kontynuować… Stinger is in. Wtedy wkręcił się w to wszystko Nash. Przyznał, że Sting nic nie zawdzięcza Kurtowi, ale pozostałej trójce z Mafii już tak. Pomagali mu cały czas. Tymczasem przez ostatnie 2 PPV Mick Foley wznosił rękę Stinga w geście zwycięstwa. Mistrz ma coś do udowodnienia im. Ten spytał się co ma takiego do udowodnienia. Przerwał Angle mówiący Stingowi, że chce, by ten dziś był jego partnerem, a ich przeciwnikami byliby Jeff Jarrett i Mick Foley. Nagle uderza muzyka tego pierwszego. Od razu przypomniał olimpijczykowi, że nikt oprócz członków TNA Management nie ma prawa do bookowania walk. Angle odpowiada, że JJ po prostu próbuje chronić Stinga. Po tym OGM nazwał Stingera kłamcą. Ten odparł, iż bardzo chciałby wziąć udział w tym pojedynku, ale Mick Foley jest na liście nieaktywnych, już walczył swą ostatnią walkę. Wtedy słyszymy theme Foley’a. Zjawił się w ringu i od razu spytał się obecnego mistrza, czy ktoś nazwał go głównym decydującym, bo Sting mówi, co Mick będzie robił. Powiedział, że nie jest Guest Enforcerem, ani biznesmenem, ale głęboko w sercu jest wrestlerem. On też jest all in. Jeff od razu zaczął uspokajać Micka i rzekł mu, że walka to nie jest to, czego Hardcore Legend chce.

0f0d9a065d633b0d.jpg

Angle spytał JJ’a, czy to nie jest to, czego Foley chce, czy Jarrett. King of the Mountain odpowiedział argumentem, że jest szatnia pełna gości, którzy pragnęli by skopać dzisiaj tyłek Angle’owi. Kurt nie chce ich jednak, chce Jarrett’a. Udaje on, zdaniem Angle’a, nieaktywnego zawodnika, ale na przykład na Dest X takim nie był. Dodał, że JJ musi zacząć być prawdziwym mężczyzną. Po tym wreszcie KotM się zgodził. Dzisiaj w main evencie Sting i Kurt Angle vs Jeff Jarrett oraz Mick Foley!

Po tym mamy opener gali.

Motor City Machine Guns vs No Limit

MCMG pojawili się z IWGP Jr. Tag Team Titles. Walczą przeciwko teamowi z Japonii i mają przewagę. Wreszcie jednak nieporozumienie u Gunsów i spear by Yujiro. Zmiana z partnerem! Springboard missile dropkick, po chwili ładne crossbody, dropkick i Bridging German Suplex! 1, 2… kickout! Po tym jednak Chris Sabin zdołał wykonać springboard flying clothesline. Pojawia się Yujiro i robi mu ładny slam. Alex z STO. Irish whip, ale Tetsuya Naito z flying forearm. Japoniec teraz wchodzi na narożnik, ale spotyka się z butem ze strony Sabina, a po chwili dostaje kapcie z obydwu stron. Próba Made in Detroit, jednak Shelley zostaje wyrzucony z ringu. Hurricanrana z narożnika w wykonaniu Chrisa! Pin? Nie, bo Naito rolls up! 1, 2 i 3! No Limit wygrywa!

cf913edab579869f.jpg

Kitajce świętują zwycięstwo, ale nagle przybiega Beer Money! Kiyoshi dostaje Last Call od Jamesa, Tetsuya i Yujiro zostają zrzuceni z narożników.

57cbb5c1410c4fab.jpg

Podwójne uderzenie pasami TNA Tag Team! Robert Roode kazał Team 3D przyjść do ringu. Tak się stało. Kanadyjczyk zaczął dość nieoczekiwanie. Powiedział, iż szanują T3D i są oni jednym z najlepszych tag teamów. Jednakże BM są posiadaczami TNA Tag Team Titles. Na każdej gali dają z siebie wszystko, ale wciąż nie dostają należytego szacunku. Są postrzegani jak idioci. I dlatego też w następnym miesiącu Beer Money postawią swoje pasy na szali. Na LockDown, w Six Sides of Steel, w mieście, które jest w sercu Braci. Tam właśnie wszystko, co dotyczy Dudleyów się zaczęło. I kiedy BM pokona 3D, dostaną szacunek, na który sobie zasłużyli. Ray w imieniu swoim i Devona postawił na szali IWGP Tag Team Championships. Jedna walka o dominację w świecie tag teamowego wrestlingu. Philadelphia jest jak dom dla najlepszego tag teamu na świecie i tam właśnie 3D ma zamiar zdobyć World Tag Team Championship po raz 22.

58e519fc77a85e34.jpg

Po tej, następna walka.

Raisha Saeed & Awesome Kong vs O.D.B. & Taylor Wilde

Kontrola Kong i jej menedżerki, lecz wreszcie zmiana O.D.B. z Taylor. Seria dropkicków na Kong w wykonaniu Wilde, a ostatni powala rywalkę z nóg. Pin: 1, 2… Saeed przerywa. Wyrzuca ją z ringu ODB, a tymczasem mistrzyni próbuje zrobić press slam. Kontra, crucifix roll-up! 1, 2, 3! O.D.B. i Taylor wygrywają! Po walce przegrani atakują zwycięzców. Potężny Implant Buster na Jessice, a po chwili próba Awesome Bomb, jednak do ringu wbiega zwycięzca ‘One Night with O.D.B.’, Cody Deaner. Jest on gotowy do walki, lecz Women’s Champion się wycofuje.

Po TNA Webography z Jeffem Jarrett’em i dość zabawnym wywiadem JB z Kurtem Angle’em, kolejny mecz.

Sheik Abdul Bashir vs Samoa Joe

Od razu potężny atak Joe na Sheika. Sędzia próbuje go odciągnąć, ale nic z tego.

6b049099ae09a459.jpg

Próba dyskwalifikacji Samoańczyka, ale Rudy Charles dostaje uppercut. Przenosimy się poza ring. Tam głowa Bashira spotyka się ze stołem komentatorskim, a potem mamy Coquina Clutch. Joe wyprowadza szejka z budynku.

Następnie widzimy, jak Jim Cornette zapowiada AJ’a Styles’a. New TNA Legends’ Champion wchodzi do ringu i od razu Jimbo pogratulował mu sukcesu, jakim było zdobycie tytułu i pasa. AJ przyznał, że jest to wielki sukces również dla TNA Originals. Styles przyznał również, że ten pas od teraz nie będzie reprezentował Mafii, ani pieniędzy, tylko nadzieję, wiarę, szacunek i TNA. I tak, jak długo Phenomenal One będzie mistrzem, będzie dawał title shot każdemu zasługującemu na to zawodnikowi. Wtedy też zjawił się Booker T. Buka zaczął się produkować, lecz AJ, jak zresztą inni, nic nie zrozumiał z jego słów. Styles powtórzył, że shota dostanie zasługująca na to gwiazda, tymczasem Book był tylko paper championem. Dlatego też jest nic, co Buk może zrobić. Odpowiedziała Sharmell, która nadmieniła, iż AJ ukradł ten pas. Buka zamierza go odzyskać w swoim czasie.

c27bf3e766abe7c6.jpg

Po tym kolejna walka kobiet.

Madison Rayne (w/TBP) vs The Governor

Madison pojawiła się z tajemniczą torebką. W ogóle ta walka jest częścią inicjacji Rayne, którą zarządziły The Beautiful People. W jej czasie kontrola Madison, jednak wreszcie The Governor odpowiada paroma ładnymi movesami. Bronco Buster, ale tylko nearfall. Irish whip, kontra i znów Angelina z Velvet pomagają swojej koleżance. Próba jakiegoś suplesa, ale roll-up, inside cradle! 1, 2, 3! Gubernator wygrywa.Celebracja ‘Sary’ zatrzymana przez atak na nią ze strony TBP. Lights Out by Love. Madison bierze torebkę i daje ją Angel. Ta wyciąga z niej nożyczki i daje je Rayne. Ta ucina włosy Daffney! Oczywiście nie wszystkie, ale na pewno wpłynie to negatywnie ta wygląd Pani Gubernator.

Przenosimy się poza budynek. Tam widzimy, że Joe powiesił Sheika za nogi i ten wisi głową w dół. Oczywiście bez machania nożykiem się nie obędzie. Była także znów mowa o rozpoczętym Nation of Violence. Samoańczyk wziął kendo stick i zaczął nim okładać wiszącego Daivariego.

a9626b545be32f77.jpg

Po tym czas na main event!

Kurt Angle & Sting vs Jeff Jarrett & Mick Foley

Foley wyrzuca clothesline’em z ringu Angle’a. Idzie za nim, a tam atakują go ochroniarze MEM. Mick jakoś sobie z nimi radzi, ale dostaje potężny chair shot od Kurta. I Angle Slam na podłogę! Przybiegają Team 3D, którzy zajmują się ochroniarzami. Jeff Jarrett prosi o pomoc medyczną dla partnera. Po przerwie reklamowej w ringu jest dalej Foley i Kurt. Ten drugi ma ogromną przewagę. Nie chce się on zmienić ze Stingiem. Stinger chce zakończyć walkę jak najszybciej, by Foley nie cierpiał. Tymczasem Angle spycha go z apronu na barierkę! Wchodzi Jarrett! Od razu atakuje rywala. Clothesline, drugi… i Pedigree! Następnie enzugiri, próba wykończenia przeciwnika, jednak ten kontruje w ankle lock! Jeff robi przewrót, Angle o mało nie wpadł na sędziego, ale po chwili Slick Johnson dostał przez przypadek od Foundera TNA. Olympic Gold Medalist oczywiście wędruje po krzesło. Zamach… i kick w brzuch by JJ. Ten sięga teraz po swą gitarę. Zamach…

7a406a44362333ac.jpg

i zabiera mu ją Sting! Tymczasem wstaje Hardcore Legend, ma krzesło. Wygania z ringu olimpijczyka… i uderza Stinga!!! Cover: 1, 2, 3! Jarrett & Foley wygrywają!! Znów mamy commercial break, a po niej w środku ringu jest The Icon z mikrofonem. Powiedział on, iż jeśli Foley chciał wrócić do gry, mógł zapytać. Tymczasem już 2 razy Sting dostał krzesłem od niego. 2 tygodnie temu Mick w swoim ‘Hardcore History’ powiedział, że Stinger pomógł mu w jego karierze. Teraz będzie on odpowiedzialny za zakończenie jego kariery. LockDown… Steel Cage… Lights… Camera… Action… It’s Showtime!

771e24673fdd2385.jpg

Impact schodzi z anteny.

Jestem zadowolony z tej edycji iMPACT!. Początkowy segment nieźle nakręcił na walkę wieczoru - chociaż osobiście uważam, że zebraliby jeszcze więcej osób przed telewizorami, gdyby ogłosili go na tej gali, a walka odbyła się w tym tygodniu, by sprawa zyskała większy rozgłos. W końcu Mick Foley ostatnio i w WWE walczył już tylko na ppv, więc powrót do bezpłatnej tv na pewno jest czymś wielkim. Starcie No Limit i Motor City Machine Guns na plus, pod względem walki niczego nie brakowało, jednak Alex Shelley mógł uciąć jakiś speech i upomnieć się chociaż o X title, a nie wchodzić z rogalem na twarzy. Jeżeli już o tym tytule mowa - zabrakło Suicide'a, mógł się zjawić po tej walce. Możliwe, że kontuzja Creeda zahamowała nieco rozwój jakiegoś storyline i nie mięliśmy nawet szczątkowego build upa, pod starcie o mistrzostwo X Division na LockDown. Na następnych tygodniówkach powinny mieć już miejsce jakieś kwalifikacje do Xcape the Cage, bądź chociaż wstępne zapowiedzi. Champions vs. Champions - Beer Money, Inc. kontra Team 3D ? świetnie, widać zrobili coś na obronę walki tytuł vs. tytuł z WM XXV. ;) Mam nadzieję, że nie dodadzą jakiejś wykwintnej stypulacji do tej walki i będziemy mieć czysty six sides of steel. Te pary spokojnie zrobią walkę na poziomie. Samoa Joe zaprezentował się już nieco lepiej niż na ppv, przydałoby się jednak jakieś konkretne odniesienie co do jego sytuacji z Steinerem, bądź odnowienia sporu z Nash'em. Konfrontacja AJ'a i Bookera, oczywiście, świetna. Pewnie obaj staną po przeciwnej stronie barykady w Lethal LockDown, chociaż obejrzałbym też z chęcią ich tylko we dwójkę w klatce (ale kto by wtedy przyjął bumpa ? :P ). Main Event ciekawy, więcej się tam działo niż na Destnation X. Potwierdzenie starcia Stinga i Foleya nawet fajne. Im prędzej szersze grono odbiorców TNA się o tym dowie, tym lepiej.

Jak na iMPACT! z rekordową oglądalnością było okej. ;)

Impact trzymal poziom :t_up: . Szczegolnie podobal mi sie opener gali , walka jaka wykrecili No Limit i MCMG byla naprawde dobra , nie brakowalo w niej absolutnie niczego :applause: . Dwie walki knockouts ominiete , lecz segment Aj`a i Bookera

bardzo dobry . Nie spodziewalem sie zbyt dobrej walki po Main Evencie no i tak niestety bylo . Dawac Foleya do walki o najwazniejszy pas w federacji , jesli widac ze Mick rusza sie w ringu jak ..... nie mam okreslenia :8 Widac ze Hardcore Legend nie jest w formie i chyba juz do tej formy nie powroci , to samo Sting , wiec na Lockdown moze wyjsc niezla kupa :t_down:

Dawac Foleya do walki o najwazniejszy pas w federacji , jesli widac ze Mick rusza sie w ringu jak ..... nie mam okreslenia :8 Widac ze Hardcore Legend nie jest w formie i chyba juz do tej formy nie powroci , to samo Sting , wiec na Lockdown moze wyjsc niezla kupa :t_down:

Może i wyjdzie. Wiadomo, że obaj nie są pierwszej młodości. Ale samo to, że dojdzie do starcia legend, które od momentu zyskania ogromnej sławy nie stoczyły walki ze sobą. Wiem, że nie będzie to jakaś pięciogwiazdkowa walka, jednak sam fakt, że dojdzie jeszcze do takiej walki, podbudowuje rangę nadchodzącego ppv. Poza tym, coś takiego powinno dobrze sprzedać tą galę, a main eventy i tak nie ucierpią, bo mamy Lethal LockDown jeszcze. :)

Może i wyjdzie. Wiadomo, że obaj nie są pierwszej młodości. Ale samo to, że dojdzie do starcia legend, które od momentu zyskania ogromnej sławy nie stoczyły walki ze sobą. Wiem, że nie będzie to jakaś pięciogwiazdkowa walka, jednak sam fakt, że dojdzie jeszcze do takiej walki, podbudowuje rangę nadchodzącego ppv. Poza tym, coś takiego powinno dobrze sprzedać tą galę, a main eventy i tak nie ucierpią, bo mamy Lethal LockDown jeszcze. :)

Hehe moze i tak , lecz martwi mnie to , ze TNA kiedys stawiala przede wszystkim na jakosc walk . Teraz niestety obserwujemy jak federacja Jaretta walczy o $$ oraz ratingi tygodniowek . :t_down:

W tym całym biznesie nie chodzi przecież tylko i wyłącznie o świetne walki, itp. Zauważ, że np. 2004 rok, czyli wystartowanie z galami iMPACT! i debiut z 3 godzinnymi ppv, czyli okres w którym głównie stawiano na walki, nie dawał szans na osiągnięcie czegoś więcej. Pamiętaj, że ten kto stoi w miejscu, ten się cofa. Dopiero gdy postawiono bardziej na entertainment, światełko w tunelu się pojawia. Tutaj już nie chodzi o to, że walki są słabe, czy gorsze. To jest być albo nie być dla TNA. Obecnie nie jest tak źle, walki nadal potrafią zaskoczyć, a i poziom entertainmentu jest w miarę dozowany. Oczywiście, zawsze mogłoby być lepiej. ;)