Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Saturday Night NWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Saturday Night NWE

Roster:

Randy Orton, HBK, Big Show, Jeff Hardy, Matt Hardy, John Morrison, The Miz, Christian, Edge, Santino Marella, Edge, Mark Henry, Ted DiBiase, Cody Rhodes, Dolph Ziggler, The Great Khali

GM:

Erick Bishoff

Mistrzowie:

WHC: Big Show

Intercontinental Champion: Cody Rhodes

NWE Tag Team Champion: The Miz i John Morrison

Dzisiejsze NWE zaczęło się od przypomnienia walki o pas mistrza świata wagi ciężkiej, która odbyła się na niedzielnym PPV.

Tazz: Wita państwa na pierwszym NWE po Fight and Live Tazz.

Joey Styles: Oraz Joey Styles.

Tazz: Nie wiem jak ty Joey ale ja po niedzielnych wydarzeniach nie mogłem zasnąć.

Wellllll, well it's the Big Show...

Tazz: Ciekawe co Big Show chce nam powiedzieć. Bo walczyć raczej w garniturze nie będzie.

Joey Styles: Świeży WHC pewnie będzie chciał wszystkim opowiedzieć czego dokonał.

Big Show: Widzicie ten pas? Macie okazję popatrzeć na najlepszego wrestlera na świecie.

Otrzymał wielki heat od widowni.

Show: Możecie buczeć ile chcecie ale to nie zmienia faktu, że to ja jestem nowym World Heavyweight Championem!

Znów olbrzymi heat.

Show: Tak, tak teraz to ja jestem największą gwiazdą...

Nagle rozbrzmiewa muzyka, ku ringowi zmierza John Morrison i The Miz. Stanęli przed samym ringiem.

John Morrison: Show przystopuj. Ty jesteś najlepszy na świecie? Ty jesteś największą gwiazdą?

Show: No to jeśli nie ja to kto według ciebie jest największa gwiazdą NWE.

JM: A na przyk...

Show: Czekaj, czekaj tylko mi nie mów, że ta łamaga Shawn Michaels. Pokonałem go na Fight and Live i udowodniłem, że jestem najlepszy.

JM: Nie o niego mi chodzi. Ale jest pena osoba, która jest lepsza od ciebie pod każdym względem. A ta osobą jestem ja.

john-morrison.jpg

Miz się spojrzał energicznie na Morrisona.

The Miz: Co? Jak to ty?

JM: Sory Miz ale każdy o tym wie, że to ja jestem lepszy w naszym tag teamie.

Miz: Tak sądzisz?

Big Show: He, he to ja wam może nie będę przeszkadzał.

Wellllll, well it's the Big Show...

Big Show wyszedł. Między Miz'em i Morrisonem wybuchła awantura. Miz rzucił mikrofon i skoczył na Morrisona. Zaczął go punchować po twarzy. Morrison zepchał z siebie Miz'a i uciekł.

Zaprezentowano promo następnego PPV, którego nazwa brzmi No Have Time. Po przerwie:

Tazz: Ja sądzisz koniec tag teamu?

Joey: Nie jestem pewien ale wszystko na to wskazuje.

You Think You Know Me...

edge.jpg

Na ring zmierza Edge. Pokazano jego walkę z Fight and Live. Po powrocie w lewym narożniku stał już jego rywal Mark Henry.

Tazz: Przed Edgem stoi nie lada wyzwanie. World Strongest Man będzie chciał się dziś pokazać.

Joey: Masz w pełni rację. Ostatnio Mark przegrał trzy walki z rzędu na NWE.

Walka się rozpoczyna. Edge punch***je przeciwnika lecz ten tylko zrobił krok do tyłu. Edge rozbiega się, odbija od lin, Wyskakuje, chce zrobić Cross Body lecz Henry go łapie w powietrzu. Będzie World Strongest Slam...Nie! Edge uderza kolanem Mark'a i ten go upuszcza, a sam pada na liny. Edge udaje się w narożnik. Henry wstaje i Spear 1..2..3. Edge zwycięża.

Joey: Jestem zaskoczony przebiegiem tej walki.

Tazz: A ja nie ukrywam, że również. Myślałem już, że Mark zakończy walkę.

Joey: Tonight zmierzą się ze sobą NWE Tag Team Championi The Miz i John Morrison.

Tazz: A więc chyba mieliśmy rację ten pojedynek zwieńczy rozpad tag teamu.

Backstage: Bishoff rozmawia z Santino Marellom gdy wchodzi Ted DiBiase i Cody Rhodes. Ted zwrócił się do Santina.

Ted DiBiase: Wypad stąd musimy porozmawiać z Bishoff'em!

Santino: Santino sam decyduje kiedy ma wyjść.

Cody Rhodes: Nie zrozumiałeś czegoś, wypad!

SM: OK. Właśnie zdecydowałem, że teraz jest dobry moment aby wyjść.

Santino wychodzi z gabinetu GM-a.

Bishoff: O co chodzi panowie?!

CR: Mówiliśmy Ci, że chcemy się dziś zmierzyć o pas.

EB: No tak mówiliście. No i co z tego?

TD: Jak to co. Wystawiłeś ich przeciw sobie.

EB: Tak. Ale mam dla was lepsza propozycję. Zmierzycie się dziś z braćmi Hardy. zwycięzcy tego pojedynku będą walczyć za dwa tygodnie na NWE o pas z Miz'em i Morrisonem.

CR: I to jest niby ta lepsza propozycja?! No ale nic pokonamy każdego kto nam stanie na drodze.

Tazz: A więc dziś również obejrzymy walkę między braćmi Hardy a Ted'em DiBiase i Codym Rhodes'em.

Rozbrzmiewa theme song Santino Marelly, który udał się do lewego narożnika. Chwilę potem dołączył do niego Christian. Słyszymy gong, walka się rozpoczyna. Zawodnicy zaczynają w zwarciu. Santino zaczyna dusić rywala, ten go uderza łokciem i się wyrywa. Christian łapie rywala i Reverse DTT 1..2.. Santino wychodzi jeszcze z tego. Christian wchodzi na trzecią linę, Santino powoli wstaje i Frog splash 1..2..Marella znów nie daje się spinować. Christian czeka z boku. Santino wstaje Christian łapie go za ręce i obraca się. Będzie The Unprettier?! Tak jest 1..2..3. Christian Cage zwycięża.

ChristianCageSmaller_1197322060.jpg

Zawodnicy zeszli już z ringu i rozbrzmiewa muzyka.

I'm back

And better than ever

Got a knack

For making things better

Face facts

'Cause your opinion don't matter

This maniac

Is gonna step on whoever

Na ring wszedł z mikrofonem GM NWE.

EB: Witam państwa. Chciałbym tylko ogłosić iż za tydzień odbędzie się walka eleminacyjna. W tym pojedynku wezmą udział dwa tag teamy. Zawodnicy zwycięskiego tag teamu od razu zmierzą się ze sobą. Zwycięzca tej walki zmierzy się na NHT z Codym Rhodes'em o pas Interkontynentalny. W walce tej weźmie udział John Morrison w tag teamie z Matt'em Hardy przeciwko Edge'owi i jego tag team partnerowi Christianowi. Mam tylko nadzieję...

Miz: Czekaj, czekaj. Czy pan nie zapomniał o kimś?

EB: Myślę, że nie a teraz odejdź Miz bo przeszkadzasz.

Miz: Nie, nie, nie! Zapomniałeś o mnie. Ale nie ma sprawy ja się nie obrażam.

EB: Miz...

Miz: Można to jeszcze nadrobić. Mam pomysł. Niech zwycięzca dzisiejszego Main Eventu weźmie udział w tej walce. I co ty na to?

EB: Miz to jest nawet jakiś pomysł.

Miz: To się dogadaliśmy.

EB: Stój! Pomyśl sobie zgodził bym się na ciebie to zaraz by przyszli inni.

Miz: No i co stego?

EB: W takim razie zgadzam się. Ale do dzisiejszego ME dołączy Dolph Ziggler i The Great Khali.

Miz: Co? The Great Khali? Odbiło Ci?

EB: Jak chcesz Miz to mogę cie wykluczyć z tej walki?

Miz: Nie. Wezmę w niej udział i wygram.

I'm back

And better than ever

Got a knack

For making things better

Face facts

'Cause your opinion don't matter

This maniac

Is gonna step on whoever

Obaj wyszli.

Tazz: A więc będziemy dziś mieli Fatal Four Match

Na ring weszli bracia Hardy, chwilę potem Ted DiBiase i Cody Rhodes.

Walkę zaczyna Matt i Cody. Matt uderza rywala w brzuch, potem łapie go za szyje, pochyla i uderza dwoma złożonymi rękoma w plecy 1..2. To jeszcze nie koniec. Matt się zmienia z bratem. Jeff wchodzi na trzecią linę. Cody zdążył w tym czasie się odsunąć więc Jeff musiał zejść. Cody wstaje, Jeff odbija się od lin i wykonuje Flying Clothesline off Barricade 1..2.. Wbiega Ted i kopie Jeff'a. Na ring wbiega również Matt i Clotheslinem wywala przeciwnika po czym sam schodzi z ringu. Jeff chce się zmienić z bratem lecz Cody już w stał i wykonuje na nim Flowing Snap DDT 1..2..3.

news-hardyz.jpg

Tazz: I znów się myliłem stawiałem na braci.

Joey: A ja ci powiem, że czułem iż wygra Cody i Ted to wisiało w powietrzu.

Tazz: No za chwilę ME. Jak sądzisz kto wygra.

Joey: Nie mnie to sądzić.

Przerwa na reklamy.Po przerwie:

Na ringu stoją już wszyscy prócz Miz'a, który ku niemu zmierza. Walka się rozpoczyna. Dolph, Miz, Morrison uciekli do jednego narożnika. Kalhi podszedł i chwycił Ziggler'a Chockslam. Spojrzał na Miz'a i Morrisona 1..2. Kahli dostaje Kick w twarz od Miz. Wstaje łapie Miz'a i znów Chockslam. Morrison wszedł w tym czasie na trzecią linę i Cross Body na Khalim.

Punjabi Playboy wstaj i The Snapshot od Morrisona 1..2. Ziggler go skopuje z Khali'ego i sam próbuje go zpinować 1..2..3. Dolph Ziggler pinuje The Great Khali'ego i tym samym za tydzień weźmie udział w walce eleminacyjnej.

Tazz: Niesamowite!!! Żegnamy państwa i słyszymy się za tydzień.

NWE schodzi z anteny.

Edge pokonał Marka Henry'ego

Christian pokonał Santino Marelle

Ted DiBiase i Cody Rhodes pokonali Matt'a i Jeff'a Hardy

Dolph Ziggler pokonał Miz'a, Morrisona i Khali'ego

To moja pierwsza gala więc proszę o oceny.

14c76a45c3.png

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Matiz

5

• Wiurek

4

• DaveKRK

2

• Tet

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jak na moje trochę krótka myśle że będziesz się bardziej starać w następnych galach.

Wiem dałem tylko cztery walki i to dosyć krótkie. ;) Następne NWE(o ile napisze bo małe zainteresowanie widzę w tym dziale, a szkoda :thinking: ) będzie na pewno dłuższe. :thumb:

14c76a45c3.png

zobacz ja dałem tylko jedną tygodniówkę i jedna gale ppv i więcej nic nie dam bo nie ma sensu i tak nikt nie daje komentarzy ani nikt nie czyta

Christian wchodzi na trzecią linę, Santino powoli wstaje i Frog splash 1..2..Marella znów nie daje się spinować.

Jaki Frog Splash ? Po 1-sze Christian robi Flying Headbutt, a po 2-gie Frog Splash się robi jak ktoś leży..

Jest tu też kilka innych błędów merytorycznych i nie jestem zachwycony po przeczytaniu tej gali, ale starałeś się.

Łap browca na zachętę i pracuj dalej!

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

Po 1-sze Christian robi Flying Headbutt,

Jak Christian nie robi/ł Frog Splashów (a każdy ogarnięty chłopak wie, że robi/ł) to cały mix "ja pierdole" dla ciebie http://i29.tinypic.com/2nismtv.jpg (nie daję w bo za duży rozmiar)

Gala słaba przede wszystkim za krótka. Pisz dalej a z czasem powinieneś się wyrobić.

Przeczytałem gale żebyś nie mówił że nikt nie czyta :

- Walki zdecydowanie za krótkie, niektóre akcje źle napisane, dużo błędów ortograficznych, brak backstage'u.

- Edge nie załatwił by tak szybko Henry'ego, nawet swoim Spear'em...

-

Santino powoli wstaje i Frog splash 1..2..

Powinno być Cross Body ;).

- Pisze się Chokeslam.

Ogólnie jak na początek nie jest źle, najbardziej musisz przyłożyć się do pisania walk, które wychodzą ci kiepsko.

Powodzenia :thumb: .

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

Miz: No i co stego?
Bishoff rozmawia z Santino Marellom

Zabijasz czymś takim. Nawet nie wiesz, jak to wali po oczach? Ja po prostu nie rozumiem... nie lepiej przeczytać z 5 razy swoją galę i dopiero później ją dać na forum, niż wrzucać ją z takimi błędami?

Poza tym... no jakieś fundamenty już są. Jak nie chce Ci się pisać długich walk, to po prostu napisz, że piszesz końcówkę walki, bo na pewno Edge nie rozwala Henryka w minutę. Za to fajnie ukazany Santino.

Erick Bishoff

:roll: Eric Bischoff powinno być. Czytałeś moją galę, a jakoś tam było dobrze napisane.

I jeszcze jedno: nazwy gal PPV. Nie mają sensu. Fight and Live - Walcz i Żyj... to trochę bardziej, ale za to No Have Time to jest normalnie przesada. :) No --> Nie, Have --> Mieć, Time ---> Czas. Nie Mieć Czas? Nie Mieć Czasu? ;)

Dzięki za opinie. ;) Wszystko przyjmuje na klatę i biorę się do dalszej pracy. :thumb:

14c76a45c3.png

ma do was sprawe przeczyta ktoś moją gale i ją skomentuje ??

Ej Matiz kiedy następna gala a wogule będzie ??

Tak się zastanawiałem czy pisać no ale skoro... Jutro będzie. A może jednak w niedzielę. :D

14c76a45c3.png