Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Z kobietami wielka bieda ...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

, lecz bez kobiet żyć się nie da.

Tak jest! To jest cała niezaprzeczalna prawda. Może jednak zacznijmy od początku ... czyli teraz trochę o mnie, bo kto by tam chciał czytać o kobietach, jak może się wpatrzyć w literki opisujące Conmana ;] Joke! Ostatnie tematy pisane prze ze mnie do najciekawszych nie należały, a tym bardziej nie zbyt przyciągały. Powodów tego mogło być wiele: zastój na forum, głupi autor, czy raczej nieciekawa i chaotyczna kompozycja. Właśnie ta ostatnia pozycja mnie ostatnio najbardziej denerwuje i po prostu nie potrafię jej zachować. Strasznie mnie to wpienia, bo zazwyczaj tego problemu nie miałem, a tu nagle przed egzaminem gimnazjalnym bum i dupa ... Wszystko co pisze sprawia wrażenie chaotycznego i nie ciekawego. W tym temacie postaram się zmieścić nieco więcej uczuć i zachęcić większość do wypowiedzi.

Kobieta ... muza dla mężczyzn, ta jedyna. Kobiety od zawsze były utożsamiane z pięknem i celem życie. O wile kobiet toczyły się ogromne spory. To one wywoływały w płci przeciwnej mieszane uczucia i podporządkowywały sobie kolejne osoby. Fakt faktem, że bez kobiety, życie nie było by takie samo. Dla wielu tak jak już wspomniałem, to muza życia, cel ich podróży. Dla niektórych tylko mięso do ... no, chociaż tych raczej, żaden mężczyzna nie popiera (mam nadzieję). Pisano o nich wiersze, księgi i piosenki. W naszym świecie, tj. świecie wrestlingu i te panie mają swoje zacne miejsce. Miejsce, którego na pewno nikt nie omija. Zaczęło się romantycznie ( ;*), ale dyskusja, ani nie będzie o zaletach, czy wadach kobiet, ani o divach, czy knockouts. Tematyka, mianowicie będzie się kręcić w okół kobiet, ale tylko tych, które kręcą się w okół mężczyzn.

Zacznijmy może od tego czym jest wrestling. Wrestling jak każdy wie jest sportem. Co więcej jest sportem typowo męskim, tj. bijatyka, emocje, krew, nieco muzyki, więcej krwi. Jednak jest coś jeszcze. rzecz, która sprawia, że żaden samiec nie przejdzie o bok tego obojętnie. Kobieta ... tak jest! Zarówno w kinie akcji, jak i reszcie gatunków, kobieta jest jednym z czynników przyciągających mężczyzn do ekranu. Powodów jest do tego mnóstwo, począwszy od naturalnego przyciągania się płci, czy do zwykłego zainteresowania. Żaden! i powtarzam Żaden mężczyzna nie przejdzie obojętnie obok kobiety, a tym bardziej obok pięknej kobiety, których w naszym sporcie mamy pod dostatkiem (no chyba, że jest pieprzonym impotentem, gejem, lub owa kobieta myli mu się z kolesiem).

Jest więc to zatem pewien aspekt, który ma przyciągnąć widzów do telewizora. Trik owy wykorzystywany już był w wielu branżach, takich jak telewizja, książki (branża hłe hłe), czy telewizja. Z tego co wiem, a przynajmniej mi się wydaje, zazwyczaj wychodziło to wszystkim na plus. W świecie wrestlingu, także to nie jest nowość, ponieważ owy "chwyt" już dawno został odkryty i zastosowany. Wynikiem tego, było w cholerę dobrych feudów, których zliczyć się nie da. Kobieta od bardzo dawna była "wykorzystywana" w dużych przedsięwzięciach branży wrestlingowej i jeśli by wymieniać takie feudy, to na pewno nie można ominąć takich perełek jak: Matt Hardy vs. Edge o Lite, Y2J vs. Christian, AJ Styles vs. Kurt Angle i wiele innych, które kurde mi z pamięci wyleciały. Wszystkie te feudy były sporem o kobietę i wszystkie, tak jak mówiłem były konkretne i ciekawe. Nie mniej jednak, panie nie są tylko przedmiotem o który się walczy, bardzo wzbogacają dany feud.

Dajmy tutaj może na przykład chyba najbardziej znaną parkę na chwile obecną ... Edge i Vicki. Oboje są heelami, ale z tego co mi wiadomo, albo mi się wydaje, to żadne z nich wcześniej nie dostawało takiego heatu podczas gali, jakiego dostają teraz, po związaniu ich w parę. Co więcej ta sytuacja nam pokazała, nawet w takiej federacji jak WWE, że wcale nie trzeba być piękną ... ładną ... nieco ładną ... uchodzącą w tłumie ... albo nawet worek na głowę i jest git, aby generować takie uczucia, jakie teraz dostarcza fonom GM SD! Połączenie ich w parę, chwilowe face`owanie Vicki i powrót pary na Survivor Series 08 tak umocniły owy związek i nadały im bardzo dobrej specyfiki, okropnie postrzeganej przez marków, co jest tylko dowodem na słuszność writerów Smackdown!

Druga taka prosta sytuacja, w której ogromną rolę odegrała kobieta, to również do głowy przychodzą mi sceny związane z czasem teraźniejszym. Feud na ... powiem bardzo fajnie zapowiadający się i rozkręcający się feud na linii HHH vs. Orton. Tutaj też wszystko zaczęło się od kobiety, tj. od ataku Ortona na Steph. Spekulowano taką możliwość, która wydawała mi się dobra, ale mimo to wolałem inne wyjście z tej sytuacji dla Huntera. Teraz, po 3 RAW`ach śmiało mogę stwierdzić, że feud idzie w bardzo dobrą stronę, a writerzy WWE, się nad nim starają (Kurde jeszcze z tego tydnia RAW nie luknąłem, tak więc nie wiem dokładnie jak jest teraz ;) ). Tylko jak by ten feud wyglądał gdyby nie Steph ??? Dziękujemy pani McMahon.

Co się dzieje obecnie w TNA, tego pewny nie jestem, ale i tam śmiało się korzysta z płci pięknej, jako motor napędowy do feudów. Wcześniej już podałem świetny feud AJ vs. Angle, ale to nie wszystko oczywiście ... był jeszcze Machismo vs. Guru i ... no z TNA ja obyty doskonale nie jestem ;)

Kwestie dalsze pozostawiam już wam i rozważania na temat istotnej roli kobiety w pro wrestlingu. Jak we dług was sprawują się kobitki, jak bardzo są potrzebne no i jak założyć opatrunek na noge bo żem w kaloryfer wyje**ł buta i boli jak cholera!!

Zapraszam do dyskusji

:)
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

1

• Matiz

1

• Conman

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Może zacznę od wstępu Conamna :)

Powodów tego mogło być wiele: zastój na forum, głupi autor, czy raczej nieciekawa i chaotyczna kompozycja. Właśnie ta ostatnia pozycja mnie ostatnio najbardziej denerwuje i po prostu nie potrafię jej zachować.

hmmm.. Pokolei: zastój na forum jest troszkę tego powodem, ale przecież dało się rozruszać dyskusję "Konfrontacja dwóch braci". Zaraz zaraz... kto był autorem tej dyskusji? Conman! Więc głupi autor odpada z tego powodu, a także dlatego, ze znam cię osobiście i głupi można o tobie powiedzieć tylko dlatego, ze nie znam nikogo z tak chorymi, a zarazem świetnymi pomysłami:) Chaotyczna kompozycja dotyczy głównie humanistów. Z tego co wiem, ty nim jesteś, a oni lubią być roztargnięci tudzież mają 1000 pomysłów na minutę i nie da się tego zebrać w jedną całość. Ja jestem ścisłowcem i wolę formę myślników, punktów, wyraźnego podziału na różniące się części... Ale wciąż twierdzę, że jesteś najlepszym dyskutantem na forum :)

Co do tematu: Kobiety... Nieodłączna część życia, ile to ja jeszcze będę musiał się męczyć z tym gatunkiem :P Zazwyczaj pełnią rolę w życiu nie tyle dodatku do życia, co części pięknej życia, nieodłącznej, choć bardzo drobnostkowej. Podziwiamy ich piękno (często, gdy są w ubraniach :D).Kto mi powie, czym byłoby życie bez czystych, pięknych, miłych niewiast? :thumb:

We wrestlingu także spotykamy się z kobitkami. Panie zazwyczaj walczą między sobą, w oddzielnych walkach, które często są przerywnikiem dla fanów oraz ładnym dodatkiem. Mimo iż często nie oglądamy walk div/knockouts to niemal zawsze oglądamy ich wejścia, ich zgrabne i powabne ruchy ciałem podczas zbliżania się od ringu. Po walce również lubimy sobie popatrzeć jaka to ta Maryse, czy tam Maria są ładne... Tak jeszcze raz, ostatni raz... Zawsze tak jest, w życiu również.

Można więc delikatnie zdefiniować, czym jest kobieta we wrestling: Jest to nieodłączny dodatek do wrestlingu, często miły i przyjemny przerywnik w gali. Mimo, iż niemal zawsze przewijam ich walki, to popatrzeć na nie bardzo lubie :)

Ale kobiety nie muszą przecież walczyć. Często panie kręcą się wokół wrestlerów (np.: Sharmell :roll: ). nieraz zdarzało się też, iż kobiety były stawką w jakimś ekscytującym, lub mniej feudzie. Z obecnych wydarzeń można napewno wskazać feud Orton vs. HHH wspomniany już przez Conmana, ale również bardziej Mid Cardowy Miz & Morrison vs. Primo & Carlito o bliźniaczki Bella.

Matt Hardy vs. Edge o Lite

Nie pamiętam dokładnie tej historii, ale tam chyba jeszcze między Matt'em a Edgem był Kane... Jeśli dobrze kojarzę, to Kane odbił(właściwie przywłaszczył sobie) Litę, a potem ona się puściła z Edgem...

Panie zatem moga pełnić rolę miłego i przyjemnego przerywnika, lub urozmaicenia jakiegoś feudu, mogą być jego przyczyną, czy też stawką :)

btw. Dziwię się, że jeszcze nikt nie napisał w tym temacie... Temat jest bardzo ciekawy...(a jakże może być inaczej w przypadku pań) a tu po 3 dniach 0 odpowiedzi. Ja się przynajmniej usprawiedliwiam, ze dopiero teraz miałem okazję przeczytać ten topic. Chyba magia rubryki "ostatnie posty : Dyskusje/forum" działa... Brawo Konmen :P

• Styl:  Klasyczny

Panie ogólnie zawsze były wart podziwu. Przyjemne dla oka. No a diva'y i knockoutsa'y biorące udział w takim sporcie jak wrestling już w szczególności. Ogromny szacun :t_up::applause: Ja gdy zacząłem oglądać wrestling nie miałem pojęcia o walkach pań. Zawodniczki są super. Ten sexapil i wdzięk. Pojedynki jednak średnio mi się podobają. Choć nie chciałbym by diva'y przestały walczyć w ringu. Jednak gdy chciałem namówić kumpla aby sobie przejrzał gale to marudził: "to jest aktorstwo i wszystko to pic na wodę". Więc właśnie pokazałem mu walkę div[beth vs. Melina(dwie ulubione diva'y Conmana :D ) z Royal Rumble 09] i odtąd wrestling ogląda nie mniej nałogowo ode mnie. :thumb: A więc sądzę, że pełnią w pewnym sensie m.in. formę zachęcającą do oglądania wrestlingu przez osoby, które są nie koniecznie fanami tego sportu. A starania zawodników o kobietę mogą się również podobać paniom. :lol Nie spełnione marzenia o mężczyźnie, który będzie o nią walczył. :DJeśli chodzi o wywoływane feudy przez kobiety w stylu wyżej wymienionej Steph to jest to pokazanie odwagi kobiety, która dała na sobie wykonać RKO. No a jakbym był markiem to bym powiedział o poświęceniu wobec bliskich. :thumb: :8 A jeśli chodzi o pierwszą kwestie poruszoną przez Conmana. Brak osób odpisujących w twoich tematach to nie twoja wina. Bo z tego co widzę w tematach pisanych przez innych nie ma jakiegoś zsypu. :D Kompozycja również nie jest ani nie ciekawa, ani nie jest chaotyczna bo ten np. temat bardzo przyjemnie mnie się czytało.

14c76a45c3.png