Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Niespodzianka JBL'a

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

John „Bradshaw” Layfield – ta kontrowersyjna postać jest znana fanom WWE już od lat. Wielu z nas, którzy oglądali gale ery attitude dobrze pamięta słynne APA, gdzie John występował wraz z Ron'em Simons'em (aka Faarooq). W 2004 roku Bradshaw przeszedł heel turn. Walcząc już jako JBL zdobył tytuł mistrza WWE pokonując Eddie'ego Guererro... No i nie zanudzając dalej opowieściami o karierze Layfield'a chciałbym się skupić na tym co dzieje się z nim obecnie.

Wszyscy, którzy oglądają regularnie RAW zapewne znają całą sytuację. Otóż ostatnio mieliśmy okazję zobaczyć feud pomiędzy wcześniej wspomnianym „Bogiem Wrestlingu”, a HBK Shawn'em Michaels'em. Na jednym z odcinków MNR „The Showstopper” przyznał, że chce pracować dla JBL'a, tłumacząc się trudną sytuacją finansową spowodowaną m.in. kryzysem gospodarczym. Podczas bycia „niewolnikiem” Michaels musiał być gotowy na każde skinienie swego szefa. Ostatecznie jednak obaj Panowie zmierzyli się w starciu „All or nothing” na No Way Out. Zwycięzcą pojedynku został Shawn Michaels, który odzyskał „wolność”. Nieco później JBL i HBK stanęli oko w oko jeszcze raz. Starcie miało miejsce na MNR, a stawką meczu było tym razem prawo do walki z The Undertaker'em na Wrestlemanii XXV. Bradshaw odniósł kolejną porażkę tracąc tym samym szansę na przerwanie Streak'u legendarnego Dead Man'a.

Wrestlingowe portale coraz bardziej zwracają uwagę na ostatnio dodaną przez JBL'a notkę na blogu WWE Universe. W owej napisał, iż na nadchodzącej Wrestlemanii ma zamiar uczynić coś niesamowitego, co ma być dla wszystkich totalnym zaskoczeniem. Cóż znamy John'a nie od dzisiaj i wiemy, że może wyjść z tego wiele kontrowersji. Cóż jednak może chodzić po głowie Layfield'owi? Postanowiłem przygotować kilka własnych wersji, do których oczywiście możecie się odniść.

1.„Bradshaw” rozgoryczony porażkami z HBK'em interweniuje podczas pojedynku Shawn'a z Taker'em i uniemożliwia mu przerwanie legendarnego streaku, co jednocześnie rozpoczyna na nowo feud HBK vs JBL.

2.Sytuacja odwrotna do pierwszej. JBL mówiąc o totalnym zaskoczeniu mógł mieć na myśli przerwanie streaku Dead Man'a. Chociaż nie może tego zrobić sam to jednak może zainterweniować w czasie meczu i zszokować miliony fanów. Konsekwencją takiego zachowania byłby oczywiście feud JBL vs Taker.

3.John, który nazywa samego siebie „Bogiem Wrestlingu” będzie miał zamiar udowodnić słuszność swojej ksywki pokonując najlepszego wrestlera wszech czasów. Pojawiłaby się szansa na kolejne starcie Teksańczyków, czyli JBL vs Steve Austin, aczkolwiek jeżeli Austin byłby niedysponowany zapewne padłoby na Hogan'a albo ewentualnie jakąś inną legendę.

4.JBL zostaje zakwalifikowany do MitB, który ostatecznie zwycięża. Jeszcze na tej samej gali wpada podczas jednego z Title Matchów i zostaje mistrzem (Wiem, że akurat ta wersja brzmi trochę niedorzecznie, ale skoro są w tym meczu są już

Kane i Henry to czemu nie ma być jeszcze więcej Panów z brzuszkiem

).

5.Na Wrestlemanii jesteśmy świadkami face turnu „Bradshaw'a”, który reaktywuje wraz z powracającym Ron'em Simons'em dawny Tag Team APA.

To chyba tyle z mojej strony. Zapewniam, że propozycje, które napisałem to tylko i wyłącznie moje przemyślenia. TO NIE ŻADNE SPOILERY :) !!!

A zatem czym ma zamiar nas zaskoczyć JBL i dlaczego? I czy w ogóle to prawda czy tylko ściema dla podkręcenia atmosfery przed WueMką?

Zapraszam do dyskusji!

banner004.jpg

2363kw0.jpg

1372dy0.gif

1426cq7.gif

1504cp9.gif

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Danielsson56

1

• Qui-Gon

1

• Longer1674325925

1

• Terra Ryzing

1

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Cieszę się że mogę jako pierwszy odpisać w tym temacie. John co jak co ale jest jednym z najlepszych mówców w WWE. Nikt tego nie może podważyć. Z formą to nieco gorzej ostatnio. Po jego powrocie na ring , czyli interwencji w walce Jericho vs Orton. Jego feud z Jericho był nudny jak i jego ostatni feud z HBK. Dobrze że już się skończył. Bradshaw jako członek APA jak i WWE Champion był jednym z lepszych wrestlerów , na pewno nie zamulał jak teraz. Jednak nawet on potrafił skleić pozytywną , ciekawą walkę na ostatniej Wrestlemani z Finlayem , więc o jego występ na WM nie jestem zaniepokojony. Jestem na 100 % pewny że na pewno nie interweniuje w walce Deadmana z Shawnem Michaelsem. Jednak może nie 100% a 99%. John mówi że chce zrobić coś niesamowitego coś jedynego w swoim rodzaju , przerwanie streaku na pewno by do tego należało. Ale uważam że John jednak zmierzy się z kimś z legend Austin - Hogan. Albo...własnie face turn i pomoc jakiejś legendzie jeśli Jericho będzie walczył przeciwko niej. Jednak w APA wątpie , myślę że jednak John będzie tym który dostanie od Austina bęcki.

Teraz, to JBL jest trochę zmarnowany w WWE, mimo tego że ciągle dostaje nowe szanse i ciągle jest wykorzystywany. Świetne speeche w ringu co potwierdził mój przedmówca. Jednak na WmCe może stać się wszystko z tych wariantów, które wymienił HulkaManiak. Moim zdaniem najlepszym wyjściem było by reaktywowanie Tag Teamu z Rone'em Simson'em i przejście feace turn. Jednak jest to mało możliwe z takiego powodu, że JBL raczej nie pasuje na feace przynajmniej w dzisiejszych czasach. Czy pokona Deadmana? Trudno powiedzieć, jednak jestem za tym, aby Undertaker do końca kariery był nie pokonanym mistrzem. Jeżeli nic z tego to co? Może wygrana MITB i od razu na Wrestlemani, reakcja podczas walki np: Triple H vs Randy Orton i został by nowym mistrzem. Co do Austina to moim zdaniem jest nie możliwe, ale kto wie co planują bookerzy? Ostateczna decyzja to czekać na WmKe 25.

chrisjericho.jpg

A ja wiem, co chcę zrobić Cycuch... i Wam nie powiem, o! Albo powiem. Cóż znalazłem na amerykańskiej stronie z newsami przeskanowany skrypt z ostatniego Raw. Miał się na tej gali odbyć segment z JBL'em, lecz nie wiedzieć, czemu nie doszedł do skutku. UWAGA. SPOILER. JEŚLI NIE CHCESZ DOWIEDZIEĆ SIĘ PRZEDWCZEŚNIE, CO PLANUJE CYCUCH, NIE CZYTAJ.

Otóż John powiedział, iż pragnie wprowadzić na WrestleManię, która jest w jego rodzinnym mieście, WWE Intercontinental Championship jako zdobywca. Przyniósłby temu tytułowi prestiż i honor. Już na tej gali miał walczyć w non-title matchu przeciwko CM Punkowi, a za tydzień o pas. Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś większego i ciekawszego. Możliwe, że JBL zdobędzie pas przed WueMką, gdyż Punk jest już w MITB.

Uwaga ! Spoilery co do planów JBL'a !

Z ciekawości przeczytałem spoiler, i szczerze mówiąc, aż się załamałem... Przepraszam ? Co ? Jak ? Intercontinental dla JBL'a ? To jakiś żart ? Przecież ten pas zupełnie, ale to zupełnie nie pasuje do Bradshaw'a. Nie chodzi mi nawet o umiejętności, ale o historie pasa...Jeff Hardy, Chris Jericho, Kofi Kingston, Santino Marella, William Regal, CM Punk...Wystarczy zerknąć na statystyki ostatnich champion'ów...Z czego możemy wywnioskować że pas I-C nie za bardzo pasuje do tych "większych" zapaśników. Intercontinental wraz z US przekształca się w pas dla Crusiweight'ów, tych mniejszych i mniej push'owanych wrestlerów. JBL oznacza coś o wiele więcej dla WWE, legendą nazwać go nie można ale tak czy siak, jest jednym z bardziej znaczących wrestlerów w federacji Mc.Mahon'a. Dlatego JBL + I - C = Mission Imposible.

Ogólnie rzecz biorąc, gdyby John zyskał by dany pas, to chyba była by to większa kupa niż draft Christian'a na Extrem Championship Wrestling...

Tak się zastanawiam, i doszedłem do wniosku że możliwe zdobycie I - C poprzez JBL'a może być normalną podpuchą. Robią nas w błąd, tylko po to, by jeszcze bardziej nas zaskoczyć...

Osobiście, stawiał bym bardziej na przerwanie streak'u Taker'a, na początku to przecież JBL miał być tym "wybrańcem". Sam Bradshaw by go nie przerwał, po prostu zainterweniował by w match'u Shwan'a i Taker'a...Co oznaczało by feud na linii Mark vs. JBL...Ale to już zupełnie inna historia.

Resumując całość : Niespodzianka Jbl'a nadal pozostała wielką niewiadomą.

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

Ja myślę że chcę JBL przeszkodzić HBK w wygraniu walki ale moim zdaniem to zależy od niego co zrobi może kombinuje coś na MITB :D A co do walki HBK vs The Undertaker to myślę że JBL da jakieś przemówienie co do tej walki i życia HBK-HBK miał u niego pracę ale odszedł i JBL czuje do niego gorycz, HBK cały czas z nim wygrywa ale jak JBL groził jego żonie to było coś głupiego :D HBK wkroczył do akcji i wymiatał na ringu :D Sądzę że JBL ma negatywne planty na WM 25 :thumb:

trishzf4.gif

nikeusermt8.png

pepsiaddictcs2.png

psvfanqs3.png

Spoiler dotyczący RAW 03.09.2009

No i wszystko się sprawdziło.

Dlatego JBL + I - C = Mission Imposible
A jednak stało się Danielsson miał racje. John „Bradshaw” Layfield zwyciężył poprzedniej nocy na RAW z CM Punk'iem i tym samym został nowym Intercontinental Championem :shock: . Po prostu załamka :t_down: . CM Punk na WM-ce jest w MiTB więc pasa nie odzyska raczej. Jestem tylko ciekaw z kim JBL się zmierzy.
14c76a45c3.png

Jestem tylko ciekaw z kim JBL się zmierzy.

A kto powiedział, ze od razu musi się zmierzyć na WueMce o ten pas... W ogóle nie mam pomysłu na to, co teraz JBL miałby zrobić na tej gali. Myślałem, że zdobędzie pas interkontynentalny dopiero na Wrestlemanii...

Teraz jedynym pomysłem na najważniejszą galę roku jest to, iż Vickie w zamian za title shota żąda jakieś przysługi. Naszła mnie myśl o fatal four way'u o WHC. Byłoby to fatalnym krokiem, chyba że wprowadzono by JBL'a do walki pod koniec(podobnie jak na Survivor Series). Czekam, na następne Raw, aż sytuacja się bardziej wyjaśni.

Witam.

Jak już chyba wiadomo, John "Bradshaw" Layfield został nowym mistrzem Interkontynentalnym.

9526228.jpg

Na wczorajszym RAW pokonał po Clothesline From Hell CM Punk`a, dotychczasowego mistrza.

Chciałbym poznac Wasze odpowiedzi na nast. pytania :

1. W związku z walką CM Punk`a w MITB, kogo widzicie jako kolejnego pretendenta do tytułu ?

2. Czy było to słuszne posunięcie WWE, aby pas miał JBL ?

3. Jak długo JBL potrzyma pas ?

Zapraszam Wszystkich do dyskusji !

Edytowano - IIL.

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

1. Widzę CM Punka, jak wiemy aktualnie na Raw rządzi Vickie Guerrerro, jeśli wróci Steph to da mu mecz rewanżowy bo z tego co pamiętam 2 razy dała Punkowi powtórkę meczu z Regalem i chyba nie odpuści tego pasa.

2. JBL nie jest zły, ale szkoda mi Punka.

3. Aż wrócą McMahonowie, tak myślę.

Ogólnie to jestem zawiedziony, CM Punk stracił pas, teraz nie ma nic, zakwalifikował się do MITB matchu, ale to chyba oczywiste że drugi raz go nie wygra, chyba że wykreują go na pana Money in the bank i będzie miał streak nieprzerwanych zwycięstw w tej walce. ;dd

Edytowano - IIL.

A jak dla mnie to dobrze że dostał ten pas. CM Punk ostatnio strasznie spadł jeśli chodzi o umiejętności, a JBL'a pamiętam jak wymiatał jako Bradshaw( piękne czasy). Niestety teraz żaden zawodnik nie walczy tak jak kiedyś. Myślę jednak że WWE da mu potrzymać pas z trzy miesiące, a następnie papa JBL. CM Punk jako podróba KENTY nie zbyt mi się podobam. GTS Punk'a ssie na całej linii, ale niestety Vince woli z niego zrobić podróbę KENTY, a nie dać mu wykonywać Pepsi Plunge. Innymi słowy jestem zadowolony ze straty pasa przez Punk'a.

@TheNextSuperstar zważ na to że przed Jeff'em był jeszcze Umaga.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg