Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Money in the Bank Qualifying Match

MVP pokonal Matta Hardy

2. Match

R-Truth pokonal Chavo Guerrero

3. Match

Non-Title Match

Maryse pokonala Eve

4. Match

Money in the Bank Qualifying

Shelton Benjamin pokonal Jeffa Hardy przez DQ

5. Match

Triple H vs. Umaga zakonczyl sie No Contest
MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CezarMVP

1

• Paszczak

1

• Aquiva.

1

• Terra Ryzing

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Welcome to Friday Night Smackdown!

Na arenę zmierza Undertaker i pewnie chcę coś powiedzieć odnośnie poniedziałkowego RAW

Taker: Przez większość mojego życia inni nie wkraczali mi w drogę. Byłem tym którego nikt nie chciał ruszyć. Ale wiele się zmieniło i to mnie denerwuje. Mój streak, streak to coś o czymś nigdy nie mówiłem. WrestleMania to noc w którym każdy może zobaczyć to co reprezentuje sobą Undertaker. Ale niektórzy muszą nakarmić swoje ego każdego roku, ten ktoś chcę zchańbić moję imie. Shawn Michaels. Akceptuje twoje wyzwanie na WrestleManię. [promo Shawna Michaels'a nawiązujące do pojednków z WrestleManii] Bardzo proste, wiem co chcesz zrobić, ale wybrałeś złą osobę... Jesteś ikoną zgodze się, ale przez 16 WresteManii ona wzrastała, a teraz upadnie. Ale Shawn, czas nadszedł. W kwietniu, pokażę Ci o czym mówiłem... i to: CZASEM DROGA DO NIEBA PROWADZI PRZEZ PIEKŁO.

Na backu widzimy teraz Vickie...

Vickie: Niebył w domu, nie wiem nie widziałam go, martwie się... Posłuchaj... jestem zajęta. Jeff: Chciałaś mnie widzieć? V: Tak, nie mam nic przeciwko twojemu występowi w walce kwalifikacyjnej do MitB, ale pytam jeszcze raz nie chcesz walczyć z bratem? J: Nie nie będe z nim walczył. V: Chcę Ci przypomnieć, że przez brata straciłeś swój pas! Gdybym była Tobą... J: Posłuchaj, nie jesteś mną. Nie znasz mnie, nie będe z nim walczył. To co zrobie, to wygram walkę, a na WrestleManii, spotkam się z Edge'm lub Big Showem i... odbiorę pas.

1) Matt Hardy vs MVP

Matt: Więc Jeff nie chcę ze mną walczyć tak? Jeszcze raz, Jeff ucieka od problemów, ale nie ucieknie ode mnie. Chce się dostać do MitB? Ja też! Obaj będziemy w tej walce i będe mógł dołożyć braciszkowi na WrestleManii. Poza tym ściągnę walizkę i kogo wybiorę? W odpowiednim czasie wykorzystam kontrakt i zostanę mistrzem świata!

Poczatek walki, jak zwykle zwarcie, ale roll up MVP. Za szybko. Jednak Montel w przewadze i trzyma chwyt. Matt przy linach i udaje mu się wstać. Irish whip i clothesline by Matt. Jednak kontra i drop toe hold. Tak szybko?! Playmaker?! Nie, Hardy ucieka, a Porter zadowolony tauntuje. Po przerwie Matt trzyma MVP w headlocku. Obaj próbują ataków jednak "zły brat" ma większe szczęscie. Duszenie przy linach i pin. 1..2.. kick out. MVP nareszcie wstaje, seria prawych, whip... mocne belly-to-belly. Uppercut i forearm attack. 1..2.. near fall. Wymiana, knee facebuster! BALLIN' ELBOW! 1..2.. kick out. Roll up 1..2.. kick out. Montel naprawdę blisko. Ładna kontra i side effect! Czeka na Twist Of Fate? Nie, co za roll up! 1..2..3! MVP qualified to MitB!

2) Maryse vs Eve Torres

Walka była dość równa, jednak po nie trafionym cross body z 3 liny, Maryse po trademarkowym DDT wygrała. Po walce wbiega Melina i z wściekłością rzuca się na Maryse. Jednak z pomocą przychodzi Michelle i robi porządek z Meliną.

3) Contract signing for the World Heavywehgt Championship at WrestleMania.

Vickie przerywa muzyka Edge'a... E: Nie zrobie tego, Vickie, nic nie bede podpisywał. Muszę znać prawdę. O co chodzi z Tobą i Big Show'em. Kocham Cię! Nie odbierałeś telefonu, nie odsłuchałeś wiadomości... Moje relacje z Big Show'em są czysto zawodowe. Jesteś moim mężem, kocham Cię... Edge: Wysłuchałem wszystkich wiadomości. Ale chcę znać prawdę, ale jak mam to zrobić. Kiedy mnie nie było, Big Show "zajmował się tobą". Kiedy obroniłem pas w walcę z Ceną, wyszłaś z Big Show'em i zapowiedziałaś to. To było dla mnie wielkie upokorzenie... Chciałaś to zrobić, tak? V: Nie, to nie prawda! Ja mówiłam Big Show'owi, że zrobię to po walce. Jesteś dla mnie ważny, mój mężu... E: Dlaczego Big Show, co robi, że jest dla Ciebie tak bliski. Przychodzi Big Show: Vickie, czas by Edge poznał prawdę. Edge, prawda to... nie jesteś dobrym mistrzem, bądźmy szczerzy. Unikasz strać, idziesz na skróty. Ja jestem największym atletą na świecie, dominuję i chcę zostać mistrzem! Vickie o tym wie. Jedyna więź między nami to interesy. Ona wie, że ja byłbym lepszym mistrzem. Więc na WrestleMani... [podpisuje kontrakt] pokonam Cię. E: Tak Vickie, o to chodziło? W takim wypadku przepraszam. Show może i jesteś największym sportowcem, ale... to ja jestem mistrzem! Jestem bardziej utalentowany od Ciebie, szybszy, po prostu lepszy! O to chodzi, dlatego Vickie Cię wybrała. Jak ja mogłem myśleć, że ty odbierzesz mi żonę. A prawda jest taka, że ja jestem mężczyzną którym ty nigdy nie zostaniesz. BS: Czemu nie możesz po prostu tego podpisać... E: Z przyjemnością. [NA ARENĘ WCHODZI JOHN CENA!!! AAAA!!!] Low blow to Big Show, championship belt shot to Edge! Kolejny dla Big Show'a, Edge próbuje spearu, jednak nie trafia i obrywa od Ceny stołem. Vickie nadal stoi... JC: [mówi coś na ucho Vickie...]

E: Jestem totalnie zmęczony Ceną. Jesteś GM'em! Możesz coś zrobić? Daj to, podpiszesz to. V: Nie, zrobisz to na RAW. E: Na RAW, jak to?

4) Jeff Hardy vs Shelton Benjamin

Shelton zaczyna ostro, ładny suplex i pin. Nieudanie. Nothern Lights Suplex i znów ardy podnosi się. Kolejna odmiana suplex'u snap suplex. 1..2.. kick out. Irish whip, kontra Jeffa, jednak nie trafia i wylatuje za ring. Benjamin wychodzi za nim i jeszcze bardziej próbuje osłabić Hardy'ego. Jednak kończy się to źle, czyli Poetry in Montion by Enigma! Po przerwie są już w ringu i mamy headlock + kolano. Puszcza go i backbreaker. Tylko 2! Abdominal Stretch, kolejny chwyt mistrza US. Akcja przy linach, rozbieg, jednak Jeff kontruje, suplex?! Nie, neckbreaker też nie i extreme leg drop. Low dropkick, za mało na Sheltona. Irish whip, jednak takedown. 1..2.. kick out. Za ringiem widzimy Matta... Whisper in the Wind. Twist of Fate! Matt już w ringu, wymiana spojrzeń i Matt nie pozwala bratu na udział w MitB! Dlaczego? Atakuje Sheltona!

5) Triple H vs Umaga

Triple H zaczyna z seria prawych, jednak Umaga nie pozwala stworzyć przewagi. Irish whip i clothesline od HHH. Znów zaczyna z punchami, jednak whip... i high kick od Umagi. Big splash i na dokładkę leg drop. Kolejny whip, jednak facebuster! Rozbieg i... uppercut od Samoan Buldoger'a. Coś się szykuje, jednak Samoańczyk ląduje na ringiem. Wtedy Triple'a otacza Legacy! Sam nie wie co robić... Rhodes i DiBiase walczą z nim, dołącza się Orton, jednak jego koledzy ratują go. Triple H wykończony, jednak Orton nie kopnął go w głowę.

Zaczynamy Smackdown

Ale najpierw zapowiedź walki Triple H vs Umaga.

Na ringu pojawił się The Undertaker i mówił o HBK i wrestlemani.

Kolejna zapowiedz to walka kwalifikacyjna MITB.

Pojawiła się Vicki Guerrero która rozmawia prze telefon, przyszedł do niej Jeff Hardy (chyba) w sprawie walki kwalifikacyjnej MITB.

1.Kwalifikacja do Money In The Bank Matt Hardy vs MVP

Walkę zaczynamy od tego że na ringu pojawił się Matt z mikrofonem.

Walkę MVP rozpoczyna od razu od pinu. MVP chwycił Matta, ale ten się uwolnił i chwycił MVP za głowę, uderzył ją w róg. Hardy wbił w róg MVP i uderzył go. MVP odepchnął Matta który odbił się od Lini, a MVP go przewrócił na mate. MVP szykuje się do wykonania swojego finishera, Matt uwolnił się. Hardy próbował sibmission, ale MVP się nie poddał. Matt uderzył MVP i pin do dwóch.MVP wykonał Mattowi Suplex. MVP uderza z wyskoku Matta i pinuje do dwóch. MVP wykonał hedlocka i pin do dwóch. Matt Hardy szykuje się do Twist of Feiv, ale MVP chwyta i obala Matta, pin 1...2...3...

MVP wygrywa walkę i zajmuje miejsce w MITB.

W walce MITB zobaczymy: CM Punk,Kane,Mark Henry i MVP.

Zapowiedź walki Carlito i Primo vs John Morrison i The Miz o pas World Tag Team Championship na następnym Smackdown.

2.Maryse (Diva Champion) vs Eva Torres

Do komentatorów dołączyła Michael McCool.

Mayse chwyciła za nogę Torres,a ona ja kopnęła w twarz.Maryse próbowała submission ale Torres się nie poddała.Torres dwa razy kopnęła Maryse i pin do dwóch.Maryse wykonała DDT i pin do trzech.

Walkę wygrała Maryse.Po walce Melina uderzyła Maryse,a McCool uderzyła Meline i wepchnęła ja w róg.

Nadszedł czas na podpisanie kontraktu o walkę Big Showa vs Edge© o pas WHC na WrestleMani 25. Pierwszy na ring wszedł Edge. Viki kłóciła się z Edgem i na ring wszedł Big Show w graniaku.Big Show podpisał jako pierwszy kontrakt.Gdy Edge chciał podpisać kontrakt to pojawił się John Cena.Cena uderzył Showa w krocze oraz Edga, chwycił pas WHC i uderzył nim Big showa który wyleciał za ring.Edge chciał wykonać Spear, ale cena sie odsunął i Edge wleciał w róg i rzucił stołem w Edga. John Cena powiedział coś Vicki na ucho, była przerażona tym co Cena jej powiedział,a cena był zadowolony.

3.Kwalifikacja do Money In The Bank Jeff Hardy vs Shelton Benjamin

Shelton wykonał na Jeffie Suplex i pin do dwóch.Benjamin wykonał trzy razy z rzędy Suplex.benjamin odepchnął Jeffa od lin i się nachylił a w tym momencie dostał kopa od Hardiego. Jeff wepchnął Benjamina i potem skoczył na niego.Shelton próbował submission, ale Jeff się nie poddał.Pojawił się Matt Hardy.Jeff Hardy skoczył na Sheltona, i mamy twist of Vife. Na ring wszedł Matt, który uderzył Benjamina.

Walkę wygrał Shelton Benjamin przez dyskwalifikacje i zapewnia sobie miejsce w MITB.

W walce MITB zobaczymy: CM Punk,Kane,Mark Henry,MVP i Sheltona Benjamina

4.Triple H vs Umaga

Triple odepchnął umage i mamy closdaim.Na początku walki Umaga miał przewagę.Umaga chciał wlecieć na HHH, ale ten się pochylił i Umaga za ringiem.I obok ringu pojawiło się Legacy.Wszyscy rzucili się na HHH.Triple wyrzucił z ringu TdBilasi.Później powalił Codiego.Razem z Ortonem wlecieli w stół komentatorski.Triple wrócił na ring.HHH zucił sie na Ortona.Legacy kopało Tripleja w rogu.Rendy trzymał The Game, pozostali go kopali.Cody i TedDiBiase trzymali HHH a Orton kopnął go w twarz.I po chwili jeszcze raz go kopnął.Orton kazał wyjść z ringu pomocnikom.I na koniec popatrzył się na Triple H.

I na tym koniec SMACKDOWN

Ocena 7,5-10 :D

Edytowane przez Gość

trishzf4.gif

nikeusermt8.png

pepsiaddictcs2.png

psvfanqs3.png

SmackDown! lepszy niż tydzień czy dwa tygodnie temu. Na początku pozytywny speech Undertaker. Jeff nie chce walczyć z Mattem, fajnie to napisali później dopieprzy mu w najmniej odpowiednim momencie. Matt vs. MVP pojedynek nudny, a przynajmniej do tej pory w której MVP przeją inicjatywę i zaczął atakować. Matt na paraolimpiadę... Jeff Hardy vs. Shelton Benjamin walka o niebo lepsza niż poprzednia z Mattem inwalidą. Triple H vs. Umaga JEST, tak Umaga w main evencie :t_up: sporo pokazał w tej walce, co tu dużo mówić najlepszy superheavy weight w WWE. Później rozpierducha Tripla przez Legacy nawet mi się to podobało.

+ Umaga w ME

+ MVP i Shelton w MiTB

+ Para z gęby Deadmana

+ Garnitur Big Show

- widok Matta

Matt Hardy vs MVP- Spodziewałem się nudnej walki i tak było, liczyłem, że na MITB zobaczymy Matta i Jeffa, ale po tym jak MVP odliczył Hardyego byłem niemal pewny, że Jeff również nie wystąpi w walce o walizkę.

Maryse vs Torres- Po tym jak zobaczyłem Torres wchodzącą na ring odechciało mi się oglądać tej walki.

Jeff Hardy vs Shelton Benjamin- Chyba najciekawsza walka wieczoru, ale wiedziałem, że Jeff na 100% w niej przegra i się nie pomyliłem. Szkoda tylko końcówki bo to co robi Matt staje się coraz łatwiejsze do przewidzenia.

Triple H vs Umaga- Walkę przewijałem do momentu gdy na ring weszło Legacy którzy stoczyli dość ciekawą bójkę z HHH.

Co do SmackDown to napewno lepsze niż kilka wcześniejszych, ale co nie zmienia faktu, że i tak mi się nie podobało. Dość ciekawa przemowa Undertakera na sam początek, równie ciekawym momentem na tej gali było podpisanie kontraktu przez Edge'a a Big Showa, aż do momentu gdy na ring wszedł boski Cena, który poradził sobie z dwójką wrestlerów.

Ocena- 5/10

9367406674981fac0a7ca1.gif

1 walka nuda, nuda i jeszcze raz nuda.

Druga walką nie lubię oglądać walk div.

Trzeci pojedynek znów wparował Matt i zdyskwalifikował brata. Na miejscu Jeffa bym nie wytrzymał i prz...ał Matt'owi. Pocieszenie na WM'ce mamy(jeszcze nieoficjalnie) Hardy vs. Hardy. No ale najpierw przez miesiąc Matt będzie ingerował w walki Jeffa.

Walka wieczoru Umaga nieźle obrywał Legacy uratowało go od porażki. Wujek Vince mógłby dopisać do scenariusza jakiegoś rycerza w białej zbroi, który wpada i pomaga Triple H'owi przecież kibice to kochają. Np. HBK i tym samym powrót DX. :8 :8 :8 :8

SD: 7/10

14c76a45c3.png

• Reputacja:   1

MVP vs. Hardy przynudzało. Głupia porażka spowodowana tym, że musi mieć walkę z bratem dlatego z MITB odpada.

MVP w MITB - już za dużo ludzi, którzy drabiną nie będą potrafili się posłużyć jest w tej walce - zapowiada się gniot.

R-Truth pokonal Chavo Guerrero

Dlaczego ja nie miałem takiej walki?

Maryse pokonala Eve - nie oglądałem.

Shelton Benjamin pokonal Jeffa Hardy przez DQ

Pierwszy obok Punka, który coś w tej walce pokaże, ale 2 z 8 to za mało. RVD by się przydał.

Triple H vs. Umaga

No i nacieszyliście się Umcią - pewnie znowu kontuzja, pechowy koleś.

Walka nie ważna, ważniejsze po walce. HHH vs. Legacy - było wiadomo jak to się z kończy. Na tygodniówkach poobrywa, a na WM się odkuje.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P