Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy tym razem będzie koniec streaku Undertakera?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

Undertakera przedstawiać nikomu nie trzeba.Ponad 2 metry wzrostu, prawie 140 kg żywej wagi. 43 lata. 6 razy zdobył pas mistrzowski. Raz wygrał Royal Rumble. I najważniejsze w tej wyliczance z punktu widzenia tematu:

jest niepokonany na WrestleManii od 1991 roku! Tzw. streak Takera wynosi już 16-0. Zbliża się kolejna WM i pytanie jest takie same jak co roku. Czy w końcu streak zostanie przerwany?

AAGU076~The-Undertaker-Posters.jpg

WrestleMania Undertaker Streak

Jimmy Snuka 	VII 	1991 	
Jake Roberts 	VIII 	1992 	
Giant Gonzales 	IX 	1993 	
King Kong Bundy 	XI 	1995 	
Diesel 	XII 	1996 	
Sycho Sid 	13 	1997 	
Kane 	XIV 	1998 	
The Big Boss Man 	XV 	1999 	
Triple H 	X-Seven 	2001 
Ric Flair 	X8 	2002 	
The Big Show & A-Train 	XIX 	2003 	
Kane 	XX 	2004 	
Randy Orton 	21 	2005 	
Mark Henry 	22 	2006 	
Batista 	23 	2007 	
Edge 	XXIV 	2008 	

Na kolejnym RAWie (2.03.09) o prawo walki z Takerem na WrestleManii i możliwości zakończenia jego streaku zmierzą się Shawn Michaels i Vladimir Kozlov.

Zacznijmy od tego drugiego. Warunki fizyczne trochę gorsze od Grabarza. 7 lat młodszy. Sukcesów w WWE brak. Rusek jest ciągle niepokonany w 1 na 1. Nikt go nie wyliczył ani nie spinował. Inna sprawa, że walczył głównie z cieniasami, choć kilka razy trafił na takie rodzyny jak Jeff czy Matt Hardy. W sumie więc nie może pochwalić się jakimiś efektownymi zwycięstwami z main eventerami. Teraz pytanie czy on miałby pokonać Takera na WrestleManii? Eeeee. Wątpię. To nie jest opcja, którą kupi publiczność. Raczej jest nią walka HBK z Takerem. To może przyciągnąć tłumy.

prudius.jpg

Shawn Miachels, rówieśnik Undertakera. 4 krotny mistrz świata. Dwa razy wygrał Royal Rumble. I uwaga, uwaga 7 razy jego walka na WrestleManii została uznana za walkę roku (przez Pro Wrestling Illustrated). Do tego trzeba przypomnieć zeszłoroczny epicki pojedynek z Flairem. Podsumowując HBK jest idealnym kandydatem do walki z Undertakerem na WrestleManii, do zrobienia najlepszej walki tej gali a może nawet i roku. Michaels nadaje się jak nikt inny do zakończenia streaku Takera. Kto wie może po raz kolejny powie "sorry, i love you"?

michaelspose.jpg

Jak myślicie czy streak Takera zostanie w końcu przerwany? Jeśli tak to czy zrobi to Michaels czy Kozlov? Kogo wolicie na przeciwnika Undertakera i jakie macie oczekiwania co do tej walki? Zapraszam do wypowiedzi.

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

2

• Anonymus

1

• Matiz

1

• sQizz

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jestem na 99% pewny, że w walce weźmie udział Kozlov. Skoro już wmieszali go w tą walkę to powinien w niej wystąpić inna sprawa, że jego streak jest rzeczywiście niezły, może i nabity na jobberach, ale mimo wszystko od debiutu nie przegrał walki 1 na 1, a kilka ich stoczył. Poza tym wątpie, by nawet taka osoba jak Michaels mógł go odliczyć na zwykłym RAW. To nie ECW, a Kozlov to nie Swagger.

Co w tej sytuacji - one vs one na WrestleManii, a walka tytułowana streak vs streak? Całkiem możliwe, gdyby do niej doszło wtedy możemy być pewni, że passa ruska pęknie w Huston. Mamy jednak w pamięci jedyne ważne 1 na 1 w karierze Kozlova w WWE, czyli WWE Championiship przeciwko Triple H. Walka była mega zamulająca i zdecydowanie jedna z najgorszych w ubiegłym roku. Poza tym

ci dawj panowie zmierzyli się na tapingu smackdown i z kometarzy obecnych na gali walka była dluga i nudna, a jedyne co w niej przykuło uwagę to zwycięstwo Kozlov'a, które jakby nie patrzeć jest jednym z powodów za, dla których Władek miałby dostać szansę przerwania streaku DeadMana.

No chyba, że stanie się to co szczerze mówiąc najchętniej bym obejrzał, czyli triple threat match Kozlov - Taker - Michaels. Walka na pewno trzymałaby poziom, a Taker mógłby odliczyć Władka, który tym samym nadal byłby niepokonany w singlach i wszyscy byliby zadowoleni. Jeśli jednak spełni się czarny sen i 1% szans jaki subiektywnie daję walce Taker - Michaels się spełni obawiam się, że Grabarz pożegna się z budowaną przez lata legendą. Bo w zasadzie Shawn Michaels jest jedyną osobą, która może tego dokonać i jeśliby WWE streaku nie chciało przerywać, to do takiej walki by nie dopuściło. Dlaczego czarny sen? Moim zdaniem nikt nie powinien przerywać tego streaku. Undertaker powinien przejść do historii Wrestlingu jako gość, którego NIKT nie był w stanie położyć na najważniejszej wrestlingowej gali w roku. I nie piszę tego jako fanatyk Taker'a bo jego markiem nie jestem, ale Taker i jego zwycięstwa na WrestleManii to pieprzony klasyk i jeśli WWE zdecyduje się na jego przerwanie to będzie to głupota w czystej postaci.

Co do przerwania streaku Takera to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, budowanie legendy przez tyle lat i miałoby się to skończyć???

Co do ewentualnych przeciwników to jeżeli będzie nim Władek, wątpię że potrafi zrobić dobrą walkę. The Undertaker vs HBK to byłoby coś,tylko co WWE może nam tutaj zaproponować??? zwycięstwo HBK, w końcu to Mr Wrestlemania, więc kto jeżeli nie on. Ale z drugiej strony jak napisał Eddy Taker i jego streak na WM to klasyk i tego po prostu nie można skończyć. Mark jest legendą i tą legendą powinien pozostać i nikt nigdy nie powinien przerywać tego co trwa od początku lat 90"tych. Tak jestem fanem Takera od tego czasu i pewnie dlatego tak myślę, al;e nie wyobrażam sobie jego przegranej właśnie na jubileuszowej gali.

Tak więc triple threat match byłby najlepszym rozwiązaniem, Władek ciągle niepokonany w 1 na 1, a Taker NIGDY PRZEZ NIKOGO NIE POKONANY NA WM.

Czekam cierpliwie co nam zaserwuje WWE.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Streak tak czy kwak , pozostanie żywy ..i czy to bedzie HBK , czy to będzie Kozlov czy to będzie Undertaker in a handicap match 30 on 1. Kwestia jest zupełnie inna. Czy walka będzie tylko kwestią formalności , czyli przychodzi grabarz rozbija rywala w 8-12 minut i jedziemy dalej bo Cena sie piekli , że zostało mało czasu a jemu już make-up wysycha. Czy też walka będzie pełna emocji i niepewności poprzez nearfall'e , a może jednak ...a może teraz...Pierwsza opcja odnosi się oczywiście do pojedynku z Kozlovem - jeśli WWE Zafunduje nam Kozlov vs. Taker streak vs. Streak (no powiedzmy) ...to to bedzie formalność , a sama walka prawdopodobnie poleci sie kochać po 2 dniach podobnie jak lat temu bodajże 3 , kiedy to hitem WM uczyniono walke z Mark'iem Henrym ...Kozlov zdziałałby tyle samo co i World's Strongest Swine. Natomiast HBK sprawia realne zagrożenie dla streak'u zarówno dla marków jak i dla smartów. Z punktu widzenia finansowego , promocyjnego , jak i ringowego to jest murowany kandydat na hiper pojedynek - show stealer - i ***** z palcem w dupie.

Rodzi się pytanie czemu nie Kozlov ? Odp. jest prosta. 25 WM jest promowana jako rocznica , wielki jubileusz - 25 lat tego wyjątkowego dla większości wrestlefanów ppv. Tu naprawde pojedynku powinni być najwyższej jakości. Tu ma miejsca na szajs , szit , szmire. Gdyby to była "zwykła" WM to przecież walka Kzlova z Taker'em nie stanowiła , by chyba nic złego. Ot trafiały mu sie gorsze Gonzalesy ..Ale problem jest tego rodzaju , że przegrana koziołka z Taker'em to żadna nowina , gdyby to byłą tygodniówka , to wrestlerów takich jak kozlow Taker pyka jak zapałki ... wystarczy przypomnieć , że na tygodniówkach to takich Tatusiów V z Markiem Henrykiem w teamie , umarlak rozbija w handicapie ... Druga rzecz to taka , że to TEXAS. Miasto zarówno HBK'a ...jak i Taker'a....to stanowi po prostu mega warunki by spotkali sie na tej WM. To jest normalnie samobudująca się konfrontacja.. to jak gdyby mieć waitr pod narty na mamuciej skoczni ..

Wydaje mi się na dzień dzisiejszy , że Vinnie'Mac osiągnął swoje. Nic nie jest pewne. Z jednej strony , Kozlov włączył się w konfrontacje i jest w swój sposób niepokonany , z drugiej strony HBK pyka Layfielda i mamy na RAW ich stracie .. Vinni zwęszył ostatni przekraczający 4 rating RAW'a i teraz pójdzie na całość...

Na dzisiejszym smack'u Taker został rzekomo pyknięty przez Kozlova - te ma teraz pretekst , że pokonał go raz , pokona i drugi. Druga rzecz to konieczność szybkiej promocji koziołka , bo poki co to na chwilę obecną cinizną trochę zalatuje. Koziołek pokonał takera , pokona HBK'a i ma podłoze do walki ....ale z drugiej strony medalu , HBK , jeśli pokona Kozła na RAW - spokojnie zatytuuje jako że przerwa jeden streak , poradzi sobie i z drugim .. wicąż mozliwe jest , że shawn pyknie ruska na RAW'ie...

Rating powinien skoczyć w góre jak szalony ...nie wykluczone że na RAW zjawi sie sam Callaway i rzuci komus Restem peacem ..

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Właściwie obawiam się zamulacza typu Kozlov vs Taker , Michaels walczy na RAW z ruskiem o prawo walki z Takerem na WM , jak wiemy streak Kozlova jeszcze się nie ugiął i nawet Shawn Michaels nie da rady tego zrobic na zwykłym RAW , jedyna możliwość to interwencja JBL'a i DQ. Taker z Shawnem zrobi walkę roku , tego jestem na 100% pewny ale Vladimir...cóż najgorsze obawy mówią mi że nawet Dziko czy Sejbla będą przewijać tą walkę.

Co do samego streaku nie wierzę by ktokolwiek nawet wszechmocny ego noso maniak Triple H mógł przerwać ten streak , nie da rady , WWE nie jest głupie i wiadomo że Callaway nie będzie osobą której ktoś podskoczył na WM , a poza tym jeśli Vladek będzie tą osobą to cała droga na WM będzie w ich wypadku nudna....I demand for better english lessons.

Właściwie nie jestem pewny co do tego czy streak Undertakera zostanie przerwany :thinking: , ale jeżeli miałoby się tak stać to lepiej żeby była to bardzo dobra walka z HBK, który z Undertakerem zrobi napewno lepszy show niż Kozlov :roll: Jednak nasówa się pytanie czy to teraz Shawn Michaels ma być wielkim pogromcą i człowiekiem, który będzie kończyć wszystko na WM ? Niewiem i zapewne dowiem się tego na najbliższym RAW i jeżeli HBK wygra to będę musiał czekać do WM, a jeżeli Kozlov to może z tego wyjść jedna wielka chała :/ Tylko czy kończenie streak'u ma jakiś większy sens ? Może na feud między nimi, ale wątpie żeby Vince szukał właśie takiego rozwiązania, a może chce pokazać, że Undertakera na WM nie ma szans pokonać nikt ? Więcej co do walki na WM dowiemy się na następnym RAW mam nadzieje, że wygra HBK ;d

Dla mnie, przedłużenie streak'u > jakość walki. Oczywiście chętnie zobaczyłbym walkę Shawn vs Mark, ale jeszcze nie na tej Wrestlemanii. Taker prezentuje się na ringu dość dobrze, niech jeszcze walczy. Za rok i owszem, ale po jeszcze jedym title reignie. Albo chociaż jakimś znaczącym wygranym feudem. Chyba nie chcielibyście przegranej Taker'a teraz... To nie może się tak skończyć. Żeby Deadman był napradę dead for good, to musiał by przegrać w... Casket Matchu? Może Buried Alive, ale to raczej mało możliwe w obecnym WWE. Wszyscy raczej wiemy, że przedłużenie streak'u w walce z Mr'em Wrestlemanią. Więc mamy wyjście z Kozlovem. Walka nie będzie stała na wysokim poziomie ale jak mówiłem, jeszcze nie teraz... Kozlov nie powinien stawiac oporów i podłożyć się Phenom'owi. Dostał już swoje, 2 czy tam 3 title shoty, jeszcze by brakowało by przerwał coś legendarnego. Za wysokie progi dla tego pana. Ale jak pisał Eddy może być też triple threat. Wyjście z odklepaniem Władka też dobre, pasowało by to każdemu. I najważniejsze, znów odwołam się do wypowiedzi pana Eddy'ego. Najlepiej by WWE nigdy nie dało przegrać Undertaker'owi na największym PPV w roku. Było by to coś, na co czekalibyśmy długo, lub w ogóle byśmy się nie doczekali. Również nie jestem jego markiem, ba jakoś nie pałam do niego sympatią. Jednak taki streak to coś szczególnego, nie warto tego przerywać kiedykolwiek. Pomyśleć, że kiedyś myślało się nad Tedem synem Teda, by on był tym który...

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Piterek , ty chyba nie pojmujesz rangi tego PPV. Użyjcie w rozumowaniu takich kategori , że na jubileuszowej WM , w rodzinnym mieście kogoś , kto na WM tworzył i budował swój gimmick i całą swoją popularność - nie mozna dać mu byle mięcha. Kozlov mógłbyć rok temu , dwa ...a mimo to dostaliśmy świetne walki z Batistą i Edge'em....uważacie , że pojedynek Taker'a na 25 Wrestlemani zrobić szmirą , podczas gdy dwa ostatnio na WM o mniejszej promocji wypadły kozacko ? Jak to będzie wyglądało ...ogólnie kpina. na WM 26 Taker może zjeść chociażby DJ Gabriela...bo to już nie bedzie ten nakłąd pormocyjny i taka otoczka Texasu i tego napiecia. Wystawiając Kozła do tej walki WWE zrobiłoby ogromny bład.

Przecież Walka HBK vs. Shawn to będzie uczta zaróno dla marka jak i smarta ....a wy jakieś Triple Threat ...a czymże jest ta na siłe trzymana Seria Władka.. taką to miał nawet Jack Swapper na I Si Dablju ...baa...taką to miał nawet łysy żółtozębny Świński jak zaczynał od pokonywania Nunzio na ECW. Ogólnie żal. Ja rozumiem lojalność Grabarza , ale nie mozna krzywdzić go Kozlovem na tej rangi PPV. Jericho , Orton , nawet JBL ... baa....już chociażby Big Show byłby chyba w tym miejscu , na tej wm odpowiedniejszy....niech sobie kozlov buduje popularność rozwalajac deadmana na jakimś tam Backslashu czy innym one night stand ... Tutaj to jest jego Yard ...i ma on prawo dzięki swoim umiejętnościom wraz z HBK'em zapewnić publice Wrestlemanie jaka utrzyma im sie w pamieć tak jak zrobili to Hogan i Andre na III czy Randy i Ricky na V ..

915802072594e34bce782c.jpg

Wydaje mi się, że Undertaker do końca swojej kariery nie zostanie pokonany. Ten Wrestler jest znany z WM i z jego rekordu 16-0. Jak dadzą mu Kozlova, Taker zmiażdży go, jednak z HBK'em może być inaczej, a do tego mówi się, że ma zakończyć karierę po tegorocznym WM. Na pewno było by to coś wielkiego. Pożyjemy zobaczymy jak potoczą się dalsze losy Undertakera.

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

Ja jako przeciwnika Takera wolę HBK-a. Na poprzednim SmackDown Undrtaker przegrał z Kozlovem i do WM jeszcze kilka walk przegra. Ale zobaczycie na WM-ce według mnie z Shawnem to może być walka roku jak poprzednio z Natural Boyem. Ale tym razem to Taker wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko i utrzyma streak. A po WM będzie się na niego mówić MR Wrestlmania. Zabierze ten tytuł HBK-owi

14c76a45c3.png

Hmm... Możliwe, ale trochę szkoda mi Undertakera. Głupio by to wyglądało gdyby po 16 latach przegrał na MW.

Jeżeli ktoś ma go pokonac to to moze zrobic tylko Heartbreak kid... 8)

• Reputacja:   1

A po WM będzie się na niego mówić MR Wrestlmania. Zabierze ten tytuł HBK-owi

Widzę, że niedawno kabel z TP powędrował na twoją wieś, gratulacje.

Więc tak : po RAW wiadomo co i jak :

Shawn Michaels vs. The Undertaker.

Zapowiada się kolejna walka roku na WM. Wiadomo wielkie widowisko się kroi bo nie pasek trzymany tam przez kogoś od miesiąca będzie stawką walki tylko streak budowany tyle lat. Teraz po tym jak Shawn przerwał (gówniany bo gówniany, ale jednak) streak Vladimira Koziołka ludzie jeszcze bardziej się podjarają bo będą widzieli w Shawnie kogoś kto jest bardzo poważnym zagrożeniem dla Taker'a. Wiadomo w końcu Koziołek pokonał Taker'a czysto i to po jakimś gównianym slamie =))

Teraz druga sprawa - sama walka tych dwóch panów - zwycięzce widzę tylko jednego i nie jest to Taker :twisted:

Liczę, że zarząd WWE z Vincem na czele podejmie jedyną słuszną decyzję. Czekam na tę Wrestlemanie jeszcze 33 dni :)

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

• Reputacja:   994
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

No i już potwierdzono.

Shawn Michaels jako oponent Undertakera - całkiem fajnie. Po raz pierwszy w zasadzie walczy z kimś, kto stanowi realne zagrożenie. Żaden Triple H, Randy Orton, czy tam nawet Kane nie byli moim zdaniem godni. HBK jest, jednak nie powinien tego kończyć. Tego nikt, dopóki Taker jest w stanie wchodzić na ring, nie może zrobić. Bo to zburzy, to całe jego legacy i w zasadzie otoczkę WM. Jak już pisałem w innym temacie, ów streak to dobry sposób na sprzedanie gali i mimo iż obecnie obchodzony jest jubileusz, a także przeciwnikiem jest konkretna osoba, streak zostanie obroniony. Może nawet obejrzę tą walkę. :)

Moim zdaniem zostanie przerwany HBK z walki na walke robi sie coraz lepszy

na ostatnim Raw pokonał Kozlova a Undertaker na SD przegrał z Kozlovem :D

Na przyszłość użyj przecinka, bo musiałem się nieźle natrudzić, aby się domyśleć z kontekstu o co ci chodzi :lol //dop. Conman

Jak wiemy WrestleMania 25 zbliża się wielkimi krokami i już został zapowiedziany pojedynek między Shawn'em Michaels'em i Undertaker'em, który na 100 procent zaowocuje czymś ciekawym. Nie trzeba mówić, iż lepszym przeciwnikiem na tej gali dla Undertaker'a jest HBK niż Kozlov, ale nie do tego dążę... Mowa jest o streak'u Undertaker'a 16-0, który w tym roku według mnie, jak nigdy jest bardzo mocno zagrożony. Osobiście nie mam nic do obu panów, nawet HBK'owi markuję po trochu, ale myślę, że najlepszym wyjściem byłoby po prostu 17 zwycięstwo Taker'a na tej jubileuszowej gali. :roll: Dlaczego? A to dlatego, że dlaczego taka 16 roczna passa zwycięstw miała by być zepsuta/przerwana? Osobiście uważam, że dobrym posunięciem ze strony WWE było wystawienie do tego meczu HBK'a. Według mnie ten mecz może nawet zasłużyć na tytuł najlepszego pojedynku nie tylko na tej gali, ale ogólnie w historii WrestleMania'i. :thinking: Co prawda panowie nie są coraz młodsi, ale dlaczego by nie? Na WrestleMania'i zawsze jest ten klimat, emocje, energia, więc myślę, że u obu panów zobaczymy fantastyczną formę. :8 Tyle ode mnie.

Pozdrawiam. :)