Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Title Run Edge'a odcinek 4

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Title Run Edge'a odcinek 4

Jak wiemy Edge to znakomity wrestler. Przez użytkowników BGZ został w końcu wybrany wrestlerem roku. Jednak wobec wydarzeń na tegorocznym Royal Rumble zastanawia mnie, do czego prowadzą kolejne title runy Edge'a?

185px-Edge_Hawkins_Ryder_Milwaukee_WI_031008.jpg

Armageddon 2007

Edge zdobywa tytuł na Armageddonie w 2007 roku pokonując Batistę oraz Undertakera w triple threat match'u. Zaczyna się seria jego title runów. Pas trzymał aż do Wrestlemanii XXIV. Należy wspomnieć, że jego prawie 4-miesięczny title run nie zamulał ani przez chwilę, a Edge jako champ sprawiał się naprawdę świetnie. Jego rolą miało być sprawianie okropnie wrednego gargulca uciekającego od otwartej walki szukając oszustw, kantów i... obrony ze strony Vickie Guerrero. :P Trzeba przyznać, że tę rolę wypełniał znakomicie. Do tego jeszcze niezły feud La Familia vs. The Undertaker. Reasumując pierwszy title run Edge'a w 2008 roku (w sumie to 2007, ale to tylko kilkanaście dni) wypadł świetnie. Edge zdobył pas ze względu na ogromny push, szykujący się storyline itd.

allplayer20080604181842hh1.png

One Night Stand 2008

Edge zdobywa pas po raz drugi... Niby dobrze... ale zachodzi pytanie: Dlaczego on zdobył ten pas? Według mnie Tu już decyzja McMahona o daniu pasa Copelandowi nie była spowodowana wiarą w title run Edge'a. Powody mogły być dwa:

1) The Undertaker zmagał się z kontuzją. Ale na urlop czy raczej zwolnienie lekarskie nie mógł pójść jako World Heavyweight Champion. A jako, że Edge z nim feudował to otrzymał pas.

2) Po drafcie okazało sie, iż oba główne pasy znajdują się na brandzie SmackDown! Zdecydowanie kiepsko w perspektywie dla Raw. WWE champem był HHHunterminator, więc stało sie jasne, że pasy zostaną zamienione i WHC w jakiś sposób musi przejść na Raw. W tym celu CM Punk zdobył kontrakt na MitB. No i na Raw 30 czerwca po miesięcznym runie Copeland traci pas WHC...

Zatem w wyniku kalkulacji można dojść do konkluzji :D, że Edge nie zdobył pasu ze względu na siebie, a dla rozwiązania problemu kontuzji Marka i wykorzystania walizki CM Punka.

allplayer20081127163808xn6.png

Survivor Series 2008

Edge zdobywa najważniejszy pas brandu po raz 3 w ciągu 11 miesięcy.Zdobycie pasu było co najmniej efektowne, aczkolwiek... po Armageddonie, gdzie Edge stracił pas znów zachodzi pytanie: Dlaczego on zdobył ten pas?. Gdyby obronił pas na Armageddonie pytanie to napewno nie miałoby sensu. Jednak po drugim z rzędu niespełna miesięcznym title runie można znów zadać sobie trud zastanowienia się nad przyczynami tego wydarzenia.

1) Edge zdobył pas dlatego, iż musiał jakoś efektownie powrócić w wielkim stylu po 3-miesięcznej przerwie.

2) Za pomocą zdobycia pasu (a właściwie możliwości jego zdobycia) łatwo mozna było powrócić do storyline'u Edge + Vickie

3) Pas dla Copelanda jako przygotowanie do feudu na linii Jeff Hardy, Edge, z czasem Matt i może za niedługo Christian.

Po raz kolejny Title run Edge'a to tylko epizod, a licznik jego pasów wciąż rośnie :)

9215250

Royal Rumble 2009

Edge zdobywa pas po raz 4 w przeciągu 13 miesięcy... po raz 5 w przeciągu 1,5 roku. Zachodzi kilka pytań, na które zapraszam do odpowiedzi:

1) Czy kolejny title run Edge'a zakończy się na najbliższym PPV?

2) Czy 4 title run to nie przesada z zdobywaniem pasów?

3) Jak myślisz, z kim feudował będzie Edge aż do wrestlemanii?

4) Co sądzisz o Edge'u jako mistrzu w perspektywie najbliższego czasu?

+ pytanie Extra:

*) Kiedy Edge przebije w liczbie zdobytych pasów Trejpla i Ric'a Flaira? :D

Dziękuję za przeczytanie moich wypocin i zapraszam do ożywionej dyskusji :)

PS: tak, tak, skorzystałem z fotek Sejbli z raportów :)

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

2

• AiBqu

1

• Viper

1

• Aquiva.

1

Top użytkownicy w tym temacie

+ pytanie Extra:

*) Kiedy Edge przebije w liczbie zdobytych pasów Trejpla i Ric'a Flaira?

1. Wydaje mi się, że nie, ponieważ bookerzy na pewno mieli jakiś nowy ciekawy pomysł na Edge'a, pas zabiorą mu może dopiero na WM 25.

2. No nie wiem mogli by trochę z tym przestać, ponieważ staje się to trochę nudne i zrobić jakiś nowy ciekawy feud.

3. Jest bardzo dużo różnych opcji może to być Undertaker, który na razie mało działa w Smackdown, nie chciałbym aby Edge zaczął feudować z Triple H, ponieważ zrobili by straszną lipę. Jest opcja, że będzie to Matt Hardy jednak mało możliwa, ponieważ Matt zaczął feudować z Jeffem.

4. Wydaje mi się, że Edge nadaje się na pas. I jest już świetnym wrestlerem, który jeszcze się rozwija.

5. Nie wiem czy w ogóle przebije, ale jeśli tak to już nie długo.

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

Piwo za temat poleciało. :)

No fakt to było zagmatwane trochę. Triple H trzyma pas, potem wraca Edge i odbiera mu pas, potem po miesiącu go traci na rzecz Jeff'a Hardy'ego, a teraz Jeff po miesiącu traci pas na rzecz Edge'a. :waving: Ciężko mi odpowiedzieć na te pytanie, bo mam mętlik w głowie po tym co się działo przez ostatnie miesiące. Myślę, że nie straci go teraz tak szybko - 60%, a straci w 40%. Myślę, że teraz jakby miał stracić to jedynie na rzecz Triple'a bądź Hardy'ego. Nie wydaje mi się, żeby było dobrym posunięciem ze strony WWE danie pasu Undertaker'owi, Kozlov'owi.

Hmm... wolę Edge'a jako Champ'a niż jakoby Hardy'ego. Tak na prawdę z całego Smackdown! na mistrzów nadają się tylko Edge, Triple H. Innej opcji nie widzę, bo jeszcze kiedyś Taker po wrestlemanii 23 to rozumiem, ale teraz według mnie jest coraz to coraz gorszy.

Hardy? Nie! Taker? Powtórka z przed roku? Nie! Big Show? Nie! Kozlov? Nie! Jedynym sensownym wyborem według mnie byłby Triple H. Jak się nie mlę to była by to pierwsze Wrestlemania gdzie jej karta zawierała by Match Edge vs Triple H. Mogło by wyjść ciekawie jeszcze jak dodana byłaby stypulacja typu Last man standing, No dq czy coś w tym stylu.

Jeżeli na SmackDown! będzie się działo tak jak teraz to myślę, że Edge był i jest najlepszym materiałem na mistrza. Jeszcze pas mógłby spróbować potrzymać Triple H, ale jeszcze niech trochę poczeka, bo swój Title run niedawno miał. :thinking:

*) Kiedy Edge przebije w liczbie zdobytych pasów Trejpla i Ric'a Flaira? :D

Jeżeli tak co PPV będzie się wymieniał pasem z Hardym to dość prędko. :)

Jak pisałem w shoutboxie bardzo się cieszę, że dyskusja WWE ruszyła. Na wstępie chciałem powiedzieć, że Edge nie jest specjalnie ulubionym wrestlerem, a nawet go nie lubię, co do jego zdobywania title jestem oczywiście przeciwnych chociaż to ostatnie zwycięstwo na Royal Rumble było łatwe do przewidzenia, nawet jeśli nie poprzez pomoc Matt Hardego to myśleliśmy o Christianie Cagu czy spekulacje o zwyczajnym zwycięstwie, lecz to ostatnie nie mogło się odbyć nie było by w tym żadnej werwy ot takie kolejne zdobycie pasa przez Edga, których w ostatnim czasie było sporo. Myślę, że Copeland nie straci pasa na No Way Out, ale potrzyma go do Wuemki a wtedy piękny pojedynek między nim a HHH i Triple H wygra, smaczku dodała by jakaś stypulacja o hell in a cell było by doskonałe. Oczywiście do WM będzie toczył feud z Triple H. Edge jako champion mi zupełnie nie odpowiada, lecz to dlatego pewnie, że go nie lubię... A co do dodatkowego pytania, Edge nigdy nie przebije w liczbie zdobnych pasów Tripla i Flaira :waving:

Może zacznę od dwóch rzeczy:

1) Bez sensu było dawanie pytań... Myślałem, ze te pytania będą służyły jako pomoc do sformułowania wypowiedzi, oraz żeby ustosunkować się do tych zagadnień... Wyszło całkiem inaczej, gdyż niektóre osoby skupiły się tylko i wyłącznie na pytaniach, bez własnej refleksji nad tematem.

2) Kabaczku: Jeśli masz zamiar w ten sposób pisać w dyskusjach, to nie pisz wcale... Dyskusje to najtrudniejszy dział forum, bo wymaga myślenia i przede wszystkim chwilkę czasu na napisaniu porządnego posta. No i trza by się zastanowić nad argumentami. Są bardzo ważne :) postaraj się na drugi raz :P

bookerzy na pewno mieli jakiś nowy ciekawy pomysł na Edge'a,

Hmm... pomysłów może być multum, więc może byś przybliżył nam twoje rozumowanie...

Jest bardzo dużo różnych opcji może to być Undertaker, który na razie mało działa w Smackdown, nie chciałbym aby Edge zaczął feudować z Triple H, ponieważ zrobili by straszną lipę.

hmm... Jak dla mnie opcja z Takerem jest kiepska. Powtórka sprzed roku nie byłaby najlepszym pomysłem, sczególnie w przypadku Wrestlemanii... A co do HHH. Feud z Hunterem może być całkiem okazały. A właściwie to feud Vickie (w/ Edge) vs. HHH. Zakończyłoby się całkiem niezłym pojedynkiem na Wrestlemanii... Nie sądzę, że wyszłaby lipa z tego. Ale jeśli tak twierdzisz... To powiedz dlaczego?

Wydaje mi się, że Edge nadaje się na pas. I jest już świetnym wrestlerem, który jeszcze się rozwija.

Może przypomnę pytanie: Co sądzisz o Edge'u jako mistrzu w perspektywie najbliższego czasu? w perspektywie., Nie pytałem się, czy Edge pasuje jako mistrz ogólnie. Chodziło mi o te wydarzenia z Royal Rumble i możliwe scenariusze feudu HHH. Chodziło mi o własną opinię w tej kwestii :)

Myślę, że teraz jakby miał stracić to jedynie na rzecz Triple'a bądź Hardy'ego

Ja bym w tej opinii zamienił Hardy'ego na Big Show'a. Hardas się zajmie bratem, tymczasem na ostatnim SmackDown'ie

Big Show postanowił pomacać pas Edge'a, dając do zrozumienia, iż rozpoczyna batalię o WWE championship

Big Show? Nie!

Można spytać dlaczego? Już przed Royal Rumble wiadomo było, że Big Show dołączy się do walki o główny pas federacji. O ile feud nie koniecznie mógłby być feudem na miarę Wrestlemanii, to scenariusz ten jest prawdopodobny. Więcej będzie oczywiście wiadomo po No Way Out.

to ostatnie nie mogło się odbyć nie było by w tym żadnej werwy ot takie kolejne zdobycie pasa przez Edga, których w ostatnim czasie było sporo.

No i właśnie w tym sęk. Czy Edge dostał pas z powodu przygotowanego dla niego pushu, czy dlatego, że Jeff ma mieć feud z Matt'em, a wobec tego, że mamy już Road to Wrestlemania to WWE championship było dlas niego nie na rękę w przypadku feudu z bratem...

Dziwi mnie jedno: Że nikt nie wymienił wśród potencjalnych rywali Edge'a Big Show'a. Jak dla mnie na razie jest to główny pretendent do #1 Contendera na WuMce... Zapraszam do dalszego udzielania... :thumb: