Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania XXV - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Generalnie wolny spot w MITB jest jeszcze dla Playboya z Punjabi i ewentualnie Kendrick z Jacksonem ... Kane, Henry , Khali i Jackson w MITB mhhmm..ciód , miód i łorzeszki w jednym. Myśle , że to mogłoby być lepsze niż Taker vs Shawn. :twisted:

p.s. Badziu , Taker i tak wygra :thumb:

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

14

• badziewiarz

13

• LegendKiller

12

• The_Icon

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Mamy już sporo walk ustawionych więc jazda.

Money in the Bank Ladder Match Tragedia... 25 rocznica... a Mark Henry w Ladder Matchu :crazy: O Ile Kane jako tak jest nawet potrzebny w tej walce, żeby trochę rozpieprzyć zrobić to Mark Henry to totalna pomyłka pozostaje nam wierzyć, że jakaś kontuzja... whatever byle nie on... Cm Punk i Mvp to zdecydowanie lepszy wybór chociaż z tym drugim to nie do końca ring skillów nie można mu odmówić, ale Mvp i drabina to pomyłka. Miejmy nadzieję, że te pozostałe 4 miejsca zajmę ktoś kto naprawdę się do tego nadaje, miedzy innymi bardzo bym chciał aby zakwalifikował się Rey Mysterio, ostatnio walczy dobrze.

ECW Championship Match zapewne będą walczyć Christian i Swagger, ECW nie oglądam ale zdaje mi się, że Christian wygra.

World Heavyweight Championship Match Edge vs. Show i myślę, że vs. Cena... O mój boże aktualnie karta woła o pomstę do nieba...

Karygodnie, przecież to jest kurde rocznica ludzie...

WWE Championship Match Triple H vs. Randy Orton, wygra HHH za baty od Legacy na tygodniówkach wcześniej był to bardziej emocjonujący feud teraz już przynudza :| O jakość walki też się boje, po powrocie tak naprawdę Orton nie walczył no było kilka walk, ale nawet No Holds Barred gdyby było bez stypulacji byłoby czerstwe.

Undertaker vs Shawn Michaels Najlepiej zapowiadająca się walka, przynajmniej na razie. Streak Undertaker nigdy nie zostanie przerwany i koniec dyskusji, obejrzymy bardzo dobry mecz i będzie to na pewno podchodziło do walki roku.

Money in the Bank Ladder Match zapowiada się dobrze ale z Kanem i Markiem Henrym to przesada a jak się zarwie drabina pod ciężarem Marka to będą co chwila wyciągać drabiny spod ringu :D Ale licze na zwycięstwo M.V.P, WWE dało mu teraz niezły push więc wszystko w jego rękach :D

ECW Championship Match nigdy nie lubie na wielkich galach roku tej walki zawsze zanudza całą gale ale myślę tak jak Aquiva że to bedzie jednak Christian vs Jack Swagger, ale chciałbym zobaczyć Triple Threat Match Jack Swagger vs Christian vs Finlay :D

World Heavyweight Championship Match tu jeszcze nie wiadomo kto się zmierzy ale chciałbym zobaczyć walkę John Cena vs Big Show :D No i żeby pas przed WM miał Big Show :D

WWE Championship Match moim zdaniem będzie to najlepsza walka wieczoru Triple H vs Randy, będzie bardzo ciekawie czekam na rozwinięcie Feudu i przemówienie kogoś z rodziny McMachonów albo żeby lepiej pomogli obronić pas WWE- HHH :D

Undertaker vs Shawn Michaels też może być ciekawa walka tylko który z nich pierwszy wykona swój finisher? A może kolejny feud w WWE?

25 divas Battle Royal nikt o tej walce się nie wypowiedział to ja będę pierwszy nie przepadam za Divami ale zawsze lubie Battle Royal z ich udziałem - dobre aktorstwo i czekam na zwycięstwo albo Maryse albo Michelle McCool :D

trishzf4.gif

nikeusermt8.png

pepsiaddictcs2.png

psvfanqs3.png

MitB - Jeszcze da się odkręcić. Henry np. może stracić miejsce na rzecz Christiana bądź Morrisona na ECW. Theo Long, w nim nadzieja (a raczej w Vince'ie bądź jego doradców). CM Punk oczywiście na +, zeszłorocznego zwycięzcy nie może zabraknąć w tej walce. Punk może coś pokazać, lecz nie jest to typowy latawiec. MVP, też nie to samo, to technik przecież jest. Jego obecność w MitB mile widziana, lecz potrzebujemy więcej high-fly'ów. Kane, on musiał się tam znaleźć. Możę posprzątać ring, jakiś Dżołkslem z drabiny i tyle. Raczej nie wygra, ba nie ma szans jak dla mnie. Wyobrażacie sobie Kane'a chodzącego z walizką?

ECW - Wolałbym Christiana w MitB, wtedy większa szansa na draft do RAW lub SmackDown. Gdyby walczył o pas i wygrał to było by źle, lub gdy by wystąpił tam już jako mistrz. Lecz tak chyba się nie stanie. Na WM... Swagger vs Dreamer?

WHC - Myślę, że musi wyjść z tego triple threat. Cena zna jakiś sekret, pewnie o Big Show'ie, bądź może jakaś kolejna kochanka Edge'a? Maybe... Będzie gniot? Niekoniecznie. Jeśli dobrze by to rozplanowali to nie było by czerstwo. Zwycięzca... Cena? Oh My!

WWE - Niestety Trajpl obroni pas i plany z wykorzystania kontraktu z RR gasną. Może kiedyś... Pewnie dadzą im jakąś stypulację, tak dość często się dzieje gdy 'jest to osobiste'. Na ONS wiemy co się stało, byle by to się nie powtórzyło. Jeśli będzie to przedstawienie hedlaków i innych przytulasów to ja wykituję.

STREAK - Tejker mast łin! Tego streak'u nie można zniszczyć. Jednak wiemy kogo Mark ma za przeciwnika. Mr. Wrestlemanię, Showstopper'a, Headliner'a! Szansę stają się coraz mniejsze. Walka będzie wspaniała bez dwóch zdań. Jednak streak musi trwać dalej. Ta walka przejdzie do histori, tylko są dwa wyjścia. Historyczne przerwanie streak'u lub największa wygrana spośrod walk Taker'a na Wrestlemanii.

@badziewiarz czyli jak żaden z zawodników nie wypadnie nieźle to będziemy mieli zaszczyt oglądać wspaniały match bez nieźle wypadających zawodników tak ?

W Money In The Bank mamy jeszcze parę slotów i może zapełnią je( moje typy) Rey Mysterio, Hurricane Helms i może R-Truth.

Z tej trójki chyba tylko Rey ma szansę wygrać. Mam nadzieję że szybko wyrzucą Marka Heńka. Potem Kane trochę poniszczy i zaczną się prawdziwe high fly'ingowe akcję. Nie wyobrażam sobie Heńka będącego w centrum uwagi przez chociaż ćwierć matchu.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg

po 1, spamujesz.

po 2, nie wiesz kto to taki?

po 3. Helms jak najbardziej się nadaje do MITB

Jak na razie skład tej walki to jedna wielka patologia oO Mam nadzieję że przegrana Morrisona z CM Punkiem na RAW nie odbiera mu szansy na występ, bo moim zdaniem MITB bez Morrisona to shit. Tak samo co do Heńka i Finlaya... Ladder match to typowo high - flyerowy pojedynek i urozmaicanie go Heavyweightami jest bezsensem :/ Ciekawe jak wybrnie z tego Vince, ale mam nadzieję że nas nie zawiedzie..

Jak wszyscy wiemy na WrestleManii 25

wrestlemaniaa.jpg

odbędzie się Money In The Bank Ladder Match.

Zwycięzca tego meczu ma zagwarantowany kontrakt na dowolny pas mistrzowski na czas jednego roku.

Dotychczas odbyły się cztery MITB, a ich zwycięzcy to :

1) WrestleMania 21 - Edge

2) WrestleMania 22 - Rob Van Dam

3) WrestleMania 23 - Mr. Kennedy

4) WrestleMania 24 - CM Punk

Ubiegłoroczne MITB było wg mnie najlepsze w historii !

Wrestlerzy wykonywali m.in. takie akcje :

37342314.jpg czy wrestlemaniaxxvmitbmone.jpg

Zwycięzcą został CM Punk !

cmpunk466836a.jpg

Z wielką niecierpliwością czekam na kolejną walkę tego typu!

Jakie macie przeczucia i czego oczekujecie po tej walce, która odbędzie się 5. kwietnia br. ?

Scalam z tematem o WM XXV - IIL.

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

Ladder match i Kane w tej walce. Give me a hell give me a yeah. Jestem bardzo zadowolony z tego powodu. Dobra zaraz mi powiedzie że Kejnofobil i takie tam. Nie ważne , Kane był w pierwszej walce MiTB i poradził sobie świetnie i teraz też sobie dobrze poradzi , liczę nawet że da sobie radę i weźmie walizkę , zasługuje na to. Wierzę również że mógłby po tym stoczyć długiiiii feud z Takerem , a czemu by nie? Koniec na WM 26 i mamy 17-1. Ale to takie gdybanie. Obsada MiTB jest całkiem dobra , gdyby nie oczywiście Mark Henryk , lubię power wrestling ale ten gość jest gorszy niż Punjabi Playboy.

World Heavyweight Championship Match : Mamy thriple Threat , ale znając życie jedna osoba może tylko ten pas zgarnąć terminator Cena , cóż nie trawię gościa i trawić nigdy nie będę. Sama nazwa tytułu wskazuje że to powinien być Big Show ale WWE pewnie zadecyduje inaczej. Mam nadzieje że to nie będzie zamulacz i jednak nawet Jasio coś pokaże.

Walka o WWE to odgrzewane kotlety które jednak mogą smakować. Orton i Hunter potrafią współpracować i wierzę że i tym razem uda im się. WM 25 to przecież nie przelewki.

No i perełka Taker vs Michaels. Streak jest według mnie nie do przerwania przez HBK , ale walka jak najbardziej zapowiada się klasykiem. Nie ma mowy o żadnej miłości jak rok temu w walce Flair vs Michaels , ale ta dwójka która chyba jest obecnie najdłużej z zapaśników w WWE ma obowiązek pokazać młodszym że oni tworzyli i tworzą ten biznes. Poza tym Texas to miejsce Taker'a jak i Michaels'a , więc na pewno będzie się działo.

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

Triple H vs. Orton - WWE Championship match.

Walka na którą niecierpliwie czekam... Po tej walce spodziewam się bardzo dużo. W końcu jeden z Main event'ów jubileuszowej 25 Wrestlemani'a nie może, a w zasadzie nie da ciała. Dwóch świetnych wrestler'ów, którzy błyszczą wielkimi umiejętnościami nie tylko przy mikrofonie, ale i takich którzy potrafią pokazać coś w ringu. Dlaczego oczekuję w tej walce najwięcej od obu panów? A no, dlatego, że to na nich ostatnie tygodnie opierają się najważniejsze segmenty. :) Mam tylko nadzieje, iż wyjdzie z tego b. dobra, czysta walka, bez udziału kolegów Orton'a z Legacy.

Edge vs. Cena vs. Big Show - WHC match.

Według mnie ta walka na drugi Main event po prostu nie zasługuje. :( Wolałbym obejrzeć jakiś Single match z udziałem Edge vs. Cena, bez Big Show'a. Co do walki Orton'a i HHH'a stypulacja potrzebna nie jest, ale zaś tu bym chętnie jakąś obejrzał skoro już postawiono nam na Triple Threat match. Hell in a Cell? :thinking: Tak! Według mnie ta stypulacja byłaby bardzo odpowiednia. W szczególności dla Edge'a, który na Summer Slam słabej walki z Taker'em w klatce nie zrobił. Mógłby być jeszcze mecz w stylu eliminacji. Czyli, że 1 zawodnik wyeliminowany i zwykły Single by nam się zrobił.

Undertaker vs. Shawn Michaels - Legend vs. Icon.

Według mnie jest to nie lada przysmak i drugi Main event Wreslemania'i... :t_up: Również ciekawe segmenty na tygodniówkach dzieją się u obu panów. Każdy zapewne zadaje sobie pytanie: Kto wygra? Czy streak Taker'a zostanie przerwany? Czy Mr. Wrestlemania straci te miano? Tego dowiemy się na tej Wrestlemania'i i nic tu wytypować nie można, bo WWE bardzo dobrze trafiło dając tą parę przeciwko sobie przy własne publiczności. ;)

CM Punk vs. Kane vs. Mark Henry vs. Montel Vontavious Porter vs. Shelton Benjamin vs. Kofi Kingston vs. Christian vs. Finlay - MITB ladder match.

Również walka może wypaść ciekawie. W tamtym roku mieliśmy 7 uczestników tego meczu ze względu na zawieszenie Hardy'ego, zaś w tym roku będziemy mieli aż 8. :5 W walce martwi mnie tylko jedno... A mianowicie w pojedynku Mark henry. :t_down:, Finlay. Obecność Kane'a nawet cieszy, bo jeden gigant się przyda, ale po co aż dwóch? Mam nadzieję, tylko, że drabinka pod Henry'm się nie złamie. :thinking: Co do Finlay'a to jego powinien ewidentnie zastąpić Morrison. :( Przecież wszyscy widzieliśmy co wyczyniał rok temu... Obstawiam, iż zwycięzcą zostanie Christian. :)

Matt Hardy vs. Jeff Hardy - Brother vs. Brother

Ehh... Dopuścić Jeff'a do takiego meczu to aż grzech. Mógł zająć miejsce Henry'ego w MITB, ale nie WWE postawiło na walkę z gorszym bratem i to jeszcze bez stypulacji. Można było ich dać do Lumberjack jakiegoś czy cuś takiego. Spodziewam się gniota totalnego. :t_down:

Divas Battle royal

Co prawda walk Div nie oglądam i zawsze jakoś nie miałem chęci to teraz wypada obejrzeć. :D Nie dość, ze Wrestlemania to jeszcze battle royal. Również skład cieszy, ale nie zdradzę, bo ktoś mozę nie czyta news'ów i chce mieć niespodziankę.

Carlito and Primo vs. John Morrison and The Miz - Tag team championship unification match for the WWE Tag Team Championship and World Tag Team Championship

Szczerze powiedziawszy to segmenty wyżej wymienionych panów mnie nieźle nudzą... Co prawda Dirt sheet jest śmieszne, ale ta cała reszta ogółem nic nie prezentuje. Jak wyżej wspomniałem dobrym byłoby wystawienie Morrison'a do walki MITB, bo w tej hmm... Jak by to ująć... Nie będzie mógł dać z siebie wszystkiego. O... Jedyny plus to to, że zwycięzca zgarnia wszystko i mam nadzieję, że te 'wszystko' zgarnie Morrison & Miz. :t_up:

JBL vs. Mysterio - Intercontinental Championship Match

Nie wiem co o tej walce mam myśleć. Mysterio według mnie jakoś lepiej się prezentuje i JBL też, ale kolejna walka bez stypulacji. Na Wrestlemania'i powinny być walki tylko ciekawe, a to już 3 z kolei zapowiadająca się słaba walka jak JBL vs. Finlay z przed roku. Również ciężko jest mi wytypować zwycięzcę, lecz mi to tam obojętne, bo obu jakoś nie trawię. :t_down:

Ogólnie chciałbym zobaczyć taki pojedynek na Wrestlemania'i tak jak ostatnimi dwoma latami. Czyli coś na wzór Umaga vs. Lashley, albo Big Show vs. Mayweather. Nie wiem. Coś z udziałem Mickey Rourke? :thinking:

No to tyle ode mnie.

Pozdrawiam! ;)

• Styl:  Jasny

300 post w temacie o WM'ce ^^.

Zacznę może od klimatu i promocji, które w porównaniu do zeszłorocznej edycji tej gali wypadają blado. Po pierwsze - theme'ów słucha się fajnie, nawet bardzo (w końcu AC/DC, jeden z moich ulubionych zespołów), ale mimo wszystko nie mają takiej fajnej, wpadającej w ucho melodii jak Snow, czy Light It Up, a nawet Spollin' for a fight, które było theme'm Survivor Series bodajże i również wykonują go Australijczycy. Druga sprawa to promocja... w zeszłym roku mieliśmy masę WM'kowych reklamówek, obecnie... tamte przypomnienia momentów z poprzednich WrestleManii jest trochę słabe. Wolałem np. wm24poster.jpg Poza tym gra Legends of WrestleMania również jest częścią promocji, a opowiem o niej conieco jak ją dostanę, ale zapowiada się przyzwoicie ;) . Następna kwestia - plakat. Akurat pod tym względem 25 rocznica wciąga nosem swoją poprzedniczkę. Pamiętacie plakat na WM 24? :lol

http://wrestlemania24.livesportsnet.net ... nia-24.jpg BTW najgorszy plakat WWE z zeszłego roku. No i to juz chyba wszystko... oprócz walk oczywiście.

Na pierwszy ogień idzie Divas Battle Royal na którym podobno miało wystąpić 9 legendarnych div. Szkoda, że sporo się posypało i nie pojawią się chociażby Lita i Ashley. No i szkoda też, że to, że konferencja Booker'a T, która jest CHARYTATYWNA zaprzepaszcza szanse div na występ w tym Battle Royal'u. Co następne?

Jeff vs. Matt... zapowiada się jakoś tak nijako. Ogólnie ich feud interesuje mnie tyle, co to, że Golob'owi urodził się synek. Tak jak powiedził poprzednik, szkoda, że Jeffa wwalają w taki pojedynek zamiast dać go do MitB'a, w którym z największym powodzeniem zastąpiłby grubasa. Matt ostatnio walczy słabiutko, więc nie liczę na jakiś wypasiony pojedynek.

Money in the Bank zapowiada się... mocno średnio. O wiele lepiej prezentowała się obsada poprzedniego, nawet jeśli miała tylko 7 uczestników. Jeśli mamy oglądć ośmiu, ale za to z Mark'iem Henry'm to ja podziękuję. Reszta obsady: Kane, który też jest heavyweight'em, ale w przeciwieństwie do Henryka, DOBRYM heavyweightem. Bardzo bym się cieszył, jeśli Monster zgarnie walizkę, bo to by oznaczało swoisty push dla tego zapaśnika. W zaszłym roku może i prawda - CM Punk zdobył WHC i tyle. Nie skoczył do góry. Ale mi się wydaje, że to z powodu wywalenia z tego meczu Jeff'a, który miał podobno zgarnąć walizkę. Jeśli mówimy o CM Punku to myślę, że podobnie jak MVP, Shelton i Christian pokaże się przyzwoicie. Do Kofi'ego jakoś nie mogę się przekonać nie wiem czemu, a Finlay to już co tu dużo mówić - dziad, ale mimo wszystko daje jeszcze jako tako radę. Może wyglądać, że wg. mnie obsada MitB'a zapowiada się wyśmienicie, ale wcale tak nie jest. 2 heavyweightów to zdecydowanie za dużo jak na taki match.

Dalej Triple Treat o WHC... dotychczas potrójne mecze o pas wychodziły na WrestleManii bardzo dobrze, ale czy tak będzie i w tym roku? Nie sądzę. Po pierwsze - forma Show'a od czasu jego powrotu mnie załamuje. Rusza się jak mucha w smole, a jego chockeslam nie ma już takiego power'a. O Cenie wyrobiłem już sobie zdanie - przy mic'u O.K, na ringu... średnio i schematycznie. Edge jest zdecydowanie najlepszy z całej trójki i mam nadzieję, że to on będzie miał najwięcej czasu podczas tego starcie. No i zatrzyma pas of koz.

HHH vs. Orton - dla większości powtórka, dla mnie w lepszej, odświeżonej wersji. Po pierwsze ich feud jest inaczej prowadzony. Po drugie będzie to No DQ match. Po trzecie... obaj panowie są dobrzy przy mikrofonie. Na ringu jest trochę gorzej, ale też dają daja radę (szczególnie HHH). Myślę, że wyjdzie z tego zjadliwa walka z typowymi dla WWE elemantami hardkoru, tzn. kendo sticki, kosze na śmieci, krzesła, do tego jeszcze dojdzie sledgehammer z wiadomych powodów i może pojawi się też stół.

Y2J vs. Piper, Snuka i Steamboat to będzie taka walka postawiona raczej na rozrywkę i przypomnienie twarzy starszych legend. Pod względem czysto wrestlingowym - będzie tragicznie... ale cały storyline Jericho vs. Legendy przypadł mi do gustu. I to nawet bardzo. :)

No i na koniec zostawiłem sobie perełkę, czyli Undertaker vs. HBK. Już w ciemno mogę spokojnie powiedzieć, że będzie to walka gali, a może nawet roku. Będzie to na pewno walka pełna dramaturgii, jak każda walka Shawn'a zresztą, ale tutaj dojdzie też pytanie "Czy będzie w końcu 16 - 1?!". Pomyślałem tak samo jak LegendKiller bodajże, tzn. schemat HBK>Kozlov>Taker nadaje ostrej realistyczności temu pojedynkowi w oczach marków. Dla mnie jest to raczej oczywiste, że streak Deadman'a nie zostanie przerwany ani w tej walce ani w żadnej innej. Cieszy fakt, że obaj workerzy mimo swojego wieku, nadal są czołówką WWE i główną siłą napędową tej federacji, a także to, że potrafią poprowadzić swojego przeciwnika i zrobić doskonałą walkę.

Podsumowywując: pod względem wrestlingowym na stówę będzie nieźle, ale bez żadnych rewelacji. Boję się trochę o Brother vs. Brother oraz Money in the Bank match, który dotychczas był flagowym pojedynkiem na WM. Jericho vs Dziadeks Team będzie słabo, ale przynajmniej mnie nie zawiedzie :D . Reszta meczy do połknięcia, a Icon vs. Legend zapowiada się na Match of the Year!

Wrestlemania25 zbliża się bardzo wielkimi krokami... Myślę że będzie zdecydowanie lepszym widowiskiem niż Wrestlemania24.

MITB

Według mnie to będzie największe i najciekawsze widowisko tego wieczoru. Zwłaszcza że weźmie w niej udział wspaniały HF Mark Henry :) ... Mówiąc o nim że jest w MITB od razu nasuwa się pytanie czy się wdrapie na drabinę =))? A jakby nawet wszedł to go zrzucą i będą potrzebne nosze. Ale to lepiej że jest on w MITB gdyż ta walka będzie jeszcze ciekawsza :applause: . Nie wiem co tu robi Finley on mi zupełnie nie pasuje do tej walki. Christian myślę że ma tu największe szans ale nie będzie miał pushu więc raczej nie wygra. Kane też raczej nie ma szans...

Shelton Benjamin wydaje mi się jednym z największych pretendentów to walizki, jeżeli wygra to pewnie odbierze pas od MVP. Montel Vontavious Porter on już ma pas więc myślę że nie wygra walizki :(

. A więc pozostaje tylko jeden zawodnik a mianowicie to CM Punk. Ubiegłoroczny zwycięzca myślę że wygra i tym razem. Zwłaszcza że jest chyba najbardziej lubianym zawodnikiem z walki o MITB.

Brother vs Brother

Zapowiada się również ciekawie... Matt nieszanowany, nie lubiany, nie zauważany i Jeff kochany, lubiany, szanowany, i bardziej popularny. Myślę że na WM25 zobaczymy zwycięzcę tego feudu. Uważam że po walce podadzą sobie ręce i kibice beda sie cieszyć. Ale to raczej nie wchodzi w grę gdyż Vince poniesie straty...

World Heavyweight Championship Match

Również ciekawa walka... Myślę że Edge i Big Shop mimo że się nie nienawidzą to skupią swoja agresję na Cenie :) . Dobrze mu tak jakby mój najlepszy kolega miał taka morda też bym go bił =)) . Myślę że w walkę 100% zainterweniuje Vickie. Uważam że Edge nie ma szans na zachowanie pasa. Kto wie może przyjdzie Vickie i pomoże dla Big Sopa :D .

WWE Championship Match

To po MITB będzie największym widowiskiem. Wściekły Triple H vs Przerażony Kojot Rendy Orton :) . Rendy Orton z pewnością nie będzie walczył czysto no i sam, a Triple H użyje młotka w potrzebie. Kto wie może to Orton użyje młotka :8 . Myślę że na pewno Ortonowi pomogą Legacy a kto pomoże HHH? Może The Animal może Natura Boy może ktoś z rodziny McMonów(nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko ale kij z tym) a może nikt :thinking: ... Ale na pewno będzie na co popatrzeć.

Singel Match

O taj walce wprawdzie mówiąc nie mam żadnego zdania gdyż mnie nie interesuje :|... Na pewno jej nie obejrzę chyba że kto mnie przekona że warto. Myślę że wygra Undertaker i będzie kontynuował swoja pasę zwycięstw na WM.

25-Diva Battle Royal

No no z pewnością będzie na co popatrzeć :t_up: . Myślę że wygra Maryse lub Melina. Bardzo bym się ucieszył gdyby w tej walce pojawiła się Trisha Stratus.

Tag Team Match

Ta walka zapowiada się ciekawie... Myślę ze góra będą bracia Carlito i Primo a Miz i Morison polegną. Co do bliźniaczek Bella to możliwe że się pogodzą i pójdą gdzieś z Cartlito i Primo :D .

WWE Intercontinental Championship

Ta walka również szczerzę mówiąc mnie nie interesuje.

W dodatku z tego co słyszałem odchodzi JBL :( .

Jaricho kontra legendy

Ten pojedynek może być naprawdę ciekawy. Zwłaszcza że nie wiemy z kim zawalczy... Gdyby to był Snuka to bym tego nawet nie oglądał... Austin już ciekawiej myślę że od niego wolałbym tylko Goldberga. Flair jest w ROH więc nie. Czyli według mnie to powinien być Goldberg ale pewnie w 98% sie nie pojawi.

PS:

World Heavyweight Championship Match

Triple H © vs. Randy Orton

WWE Championship Match

Edge © vs. The Big Show vs. John Cena

To jest chyba trochę namieszane.

Poprawione. // dop. P.S. Styles

Edytowane przez Gość

Już trzeci raz pisze tego posta! Aaaaaaaa! (iPhone) więc będę chyba walił na raty bo w życiu tego nie napisze -.-

Cena vs Edge vs Big Show

Cóz... Wszystko na pewno potoczy sie tak, ze Edge i Big Show skumaja sie razem i Cena przegra, no a potem to już zależy kto będzie sprytniejszy :P może zwycięzca (oprócz Johna) będzie stałym partnerem Vickie? :D

HHH vs Orton (+ Legacy, of course...)

Mysle ze w zależności od tego kto wygra to będzie rozwiązanie feudu albo nie. Na pewno Orton nie będzie grał uczciwie (w końcu taka jego rola:P), napewno Legacy będzie sie wtrącać, na pewno Triple będzie wściekły...

Mysle, ze jak wygra Triple, to Orton nie popuści... Pytanie co będzie, jak wygra ten drugi :)

Shawn Michaels vs The Undertaker

Chyba najbardziej wyczekiwana walka. Potyczki słowne fanów obu zawodniow są na porządku dziennym. Pytanie, co zrobią bookerzy: czy chcą dalszych zwycieztw Takera, czy chcą, żeby Mr Wrestlemania powsztrzymal ta 'falange' :)

Jeff vs Matt

Ja oczywiście kibicuje Jeffowi:) ale zgadzam sie z tym, ze którykolwiek z braci nie wygra, to po walce podadzą sobie dlonie i będzie z bani

Tag Team Match

Szczerze mowiac wisi mi ta walka tak jak i reszta o której tutaj nie będę pisać :P ogólnie chyba wolę kibicować Mizowi i Morrisonowi, bo nie mogę patrzeć na ryj Carlito :P

Doszło parę walk więc wyrażę o nich swoją opinie :)

Jeff Hardy vs Matt Hardy- Walka tego złego z tym dobrym. Może parę walk temu można było się spodziewać świetnej walki tych wrestlerów, aczkolwiek teraz na nic takiego nie liczę. Walka sama w sobie mnie nie interesuję i nie wiem czy dam rade ją oglądać bez przewijania ;) Jestem pewny, że w tej walce zwycięstwo odniesie Jeff Hardy, aby młodsza widownia miała powód do świętowania. W najgorszym przypadku Matt Hardy przeprosi po walce Jeffa i znowu będziemy oglądać Hardys :/

25-Diva Battle Royal- Tutaj nie ma co opisywać. W 100% jestem pewny, że będzie to kolejna nudna bijatyka pań. Walki nie obejrzę nawet końcowy wynik mnie nie będzie interesował.

Cena vs Big Show vs Edge- Od początku wiedziałem, że do tej walki prędzej czy później zostanie dodany pan terminator. Mam nadzieję, że ta walka będzie NO DQ, ponieważ by wtedy jakoś podniosła poziom. Coraz bardziej się obawiam, że zwycięzcą tej walki zostanie John Cena, a po drafcie zostanie przeniesiony z pasem na SmackDown, aby feudować ze swoimi rywalami z WM.

Carlito i Primo vs Morisson i Miz- Walka nie zapowiada się zbytnio ciekawie, ze względu na obecny poziom tag teamów w WWE. Ostatnio plotki głosiły iż tag team Morissona i Miza ma zostać rozbity więc ciesze się, że będę ich mógł zobaczyć jeszcze kilkakrotnie. Nie wyobrażam sobie, aby Carlito i Primo zdobyli pasy od Morissona i Miza, więc tutaj zwycięzca według mnie może być tylko jeden.

WM25 zapowiada się znaczniej ciekawiej niż WM24, ale czy będzie ciekawsza? Na to pytanie nikt teraz nie da rady odpowiedzieć bo WWE z naprawdę ciekawych walk zrobiło totalne dno. Przykład? Batista vs Umaga. Przed galą ta walka naprawdę nieźle się zapowiadała, ale efektu końcowego nie trzeba opisywać... Mam nadzieję, że teraz WWE bardziej się postara i zobaczymy naprawdę świetną galę, nie tylko z zapowiedzi tak jak np. Destination X, ale również w ringu tak jak chociażby naprawdę ciekawe No Way Out.

Edytowane przez Gość

9367406674981fac0a7ca1.gif

Omówiłem już kilka walka ale doszły nowe, więc. Właściwie to zacznę od tego, że tegoroczna wrestlemania ma słabe themy w zeszłym roku było o niebo lepiej, może to tylko kwestia gustu ale AC DC jakoś nigdy mi w ucho nie wpadało, myślę, że oni mają specyficznych fanów, pozdro Danielsson :) którzy lubią takie brzmienia ale na Theme do tego Wrestlemanii powinien zostać wybrany jakiś hit coś co szybko łatwo i przyjemnie się słucha dla KAŻDEGO.

Money in the Bank Ladder Match znamy już cały skład i po wczorajszym SmackDownie wiemy ciut więcej bo Shelton stracił pas, a MVP został nowym US Champem wyjaśnia to sporo, chociaż i tak wygrany to totalna zagadka może praktycznie każdy ale jednak uważam, że pas zdobędzie Shelton z czego bym się niezmiernie cieszył bo to mocno niedoceniany wrestler. Generalnie jest lepiej na początku kwalifikacji do MiTB było źle, teraz jest lepiej i nie koniecznie musi wyjść gniot.

Matt Hardy vs. Jeff Hardy Brother vs. Brother na wczorajszym SmackDown! Jeff pokazał, że nadal potrafi nadać tępa walce, boje się o Matta miejmy nadzieje, że Hardy poprowadzi większość walki.

World Heavyweight Championship Match tak jak myślałem dołączył Cena i to akurat będzie słaba walka połączenie trzech wrestlerów którzy już dawno zapomnieli czy nawet nie wiedzieli co to ring skille, sorry ale z tego nic dobrego nie wyjdzie.

25-Diva battle royal Pełnego składu nie było dane nam poznać ale i tak zdaje się to interesująca sprawa, kto zostanie Miss Wrestlemanii ?

Winners Take All Będzie dobrze i jeszcze ta stypulacja, miejmy nadzieję, że podniesie to prestiż pasów tag teamowych.

Generalnie karta wrestlemanii aktualnie zapowiada się dużo lepiej aniżeli tydzień czy dwa temu, oby WWE nas nie zawiodło.

A ja w przeciwieństwie do wszystkich narzekał nie będę, bo w ubiegłym roku również było biadolenie, a tym czasem dzięki mega klimatowi WMka była galą PPV roku. Oczywiście, walki można było ustawić dużo lepsze i ciekawsze, ale dopiero, jeśli po obejrzeniu uznam, że gala ssała, to będę mógł krytykować.

Zacznę od walk o pas. Wbrew pozorom oba pojedynki mogą stać na w miarę niezłym poziomie. Cholernie chciałbym, że drugi raz pod rząd na WrestleManii wygrał Randy i znów nastała "Age of Orton". Oczywiście szanse na to, żeby Pan Ego jobbnął 6 raz na najważniejszej gali w roku są bliskie zera, zwłaszcza jeśli dodamy całe zamieszanie z McMahonami i wygraną Ortona na Royal Rumble. Pocieszam się faktem, że rok temu również nikt na Ortona nie stawiał, a tu proszę... Pas WHC obejrzę bez obaw. Vince już zauważa, że Cena - Marine słabo jest przyjmowany przez publikę i wątpię, by znowu dał mu pas. Czyżby więc Big Show wreszcie zgarnął jeden z 2 najważniejszych pasów federacji? Całkiem prawdopodobne. Zwłaszcza w świetle ubiegłorocznej kompromitacji, jakiej musiał się poddać w walce z Mayweatherem. Oczywiście Show nie ma tak silnej pozycji, by musiał dostawać jakąś rekompensatę, ale coś czuję, że tym razem postawią na World's Strongest Athlete, żeby dodać trochę świeżości w Main Eventach.

Brotha vs Brotha. Jeff na pewno da z siebie wszystko i jeszcze więcej. O formę, a właściwie jej całkowity zanik u "gorszego hardego" obawiam się dużo poważniej, ale na szczęście jest stypulacja. Jak się Jeff dorwie do drabiny to nawet gdyby Matt'a w tej walce nie było, i tak byłoby dobrze. Wytypowanie zwycięzcy to wg mnie spore wyzwanie. Coś mi się zdaje, że WWE będzie nas chciało zaskoczyć i pin zaliczy Matt, ale z drugiej strony, przy moim założeniu, że oba najważniejsze pasy zdobywają heel'e, to bardziej prawdopodobne jest zwycięstwo Jeff'a. W końcu dzieciaki muszą mieć trochę radości.

Divas battle royal to nawet dobry pomysł. Lepsze to niż jakieś lumberjacki. Upchnięto wszystkie divy w jedną walkę, niech mają te swoje 5 minut i spokój. Wreszcie będzie można zobaczyć ponownie Gail Kim w akcji w 4-kątnym ringu. Intryguje mnie która z pań dostanie ten jakże zaszczytny tytuł "Ms. WrestleMania". Wydaje mi się, że będzie to jednak, któraś z aktualnego rosteru. Może Mickie, może Beth, może Michelle. Chyba faworytki będę szukał w tej trójce, bo do końca jeszcze nie wiadomo, która z byłych gwiazd się w końcu pojawi, a która nie.

Unifikacja pasów tag teamowych w jeden to pierwsza od dawna mądra decyzja zarządu. Po pierwsze po co dwa pasy, skoro w WWE jest garstka tag teamów z krwi i kości, oprócz walczących na WM są jeszcze tylko Cryme Time, Priceless i Jesse & Festus oraz Edgeheads (gdzie oni są?!). Po drugie : mniej pasów, większy prestiż tych które są. Simply. Walka powinna stać na wysokim poziomie, zwłaszcza z Primo i Morissonem w ringu. Dużo technicznych akcji, trochę nerwówki i Miz & Morisson zostają Undisputed WWE Tag Team Champions. Innego rozwiązania nawet nie biorę pod uwagę.

Intercontinental Championship to walka, która bardzo mnie ciekawi. Właściwie nie sam jej przebieg, ale to co wydarzy się potem. Bo poziom nie będzie wysoki, nie czarujmy się. Mysterio jest w formie i może trochę zawyży poziom, ale koślawy JBL jak juz to zaniży. Mam w głowię taką teorię, że JBL traci tytuł (Rey wreszcie dostaje jakiś pas przy okazji) i wszyscy zapominają o jego czczych pogróżkach na temat wielkiego "boom" na WrestleManii, aż tu nagle Bradshaw wyskakuje znikąd podczas walki Taker vs Michaels i decyduje o jej zakończeniu. Tylko nie do końca wiem, czy w tej chorej wizji Clothesline from Hell przyjmuje Michaels, czy Undertaker. Teoretycznie powinien pomóc w przerwaniu streaku, bo to byłoby historyczne wydarzenie, ale z drugiej strony gdyby np. to była ostatnia walka DeadMana na WrestleManii, to JBL przeszdłby do historii jako ten , który uniemożliwił przerwanie streaku. Piękna chwila na domniemane zakończenie kariery. Poza tym, w przekonaniu interwencji JBL'a utrzymuje mnie fakt, że w ostatnim tygodniu został spinowany i przez HBK'a i przez Taker'a. Czyżby na WrestleManii wielki revenge? A może obydwoje przyjmą clothesline i skończy się na double count-out albo coś w tym stylu? Właściwie sam nie wiem, czy takie rozwiązanie by mi się podobało. Mimo wszystko wolałbym chyba normalną walkę, bez żadnych interwencji. Pomysł na zakończenie pojedynku Michaels vs Undertaker już podałem, co do przebiegu, to po prostu musi być ***** walka roku. W końcu to jubileuszowa WrestleMania, a, że w szranki z niepokonanym Deadman'em staje największa,obok niego, legenda WrestleManii, to po prostu musi być coś, o czym będzie się długo mówiło i to w samych superlatywach.

Jericho kontra legendy. Do takiej walki musiało dojść. W końcu mamy jubileusz, więc oldschool musi zaznaczyć swoje miejsce. Szkoda, tylko że, będzie to jakiś głupi handicap z udziałem gwiazd, które na 100% dobrej walki nie zrobią, no ale trzeba będzie to przełknąć. Interwencja Flair'a i punch Rourke'a z widowni obowiązkowy. Jednym słowem Y2J dostanie niezły oklep.

No i MitB, walka, która ma przyciągać, a jak się popatrzy na skład to jest to dość wątpliwe. Gratuluje głupoty temu idiocie, który wcisnął do ladder match'u, walki stworzonej dla high-flyer'ów, Mark'a Henry'ego. Bez przesady, koleś, który ma problemy z wyjściem na ring ma się gramolić na 2-metrową drabinę? :| Roumiem, że nawet w takiej walce potrzebny jest ktoś, którego domeną jest power, ale od tego jest Kane, czy tam Finlay, na co było wciskać tam jeszcze Henryka. To już lepiej by tam się odnalazł Marella, którego wyeliminował, przynajmniej byłoby się z czego pośmiać.Ciężko wskazać faworyta, może Kane, albo Finlay dostaną walizkę za zasługi u schyłku swojej kariery. W zwycięstwo np. Kofi'ego trudno uwierzyć, ale mając w pamięci zaskakujące zwycięstwo Punk'a rok temu, to kto wie. Wielu faworyta upatruje w osobie Christiana, ale w moim rankingu ma najmniejsze szanse. Vince był przeciwko jego umieszczeniu w samej walce, a co dopiero daniu mu walizki.

Karta się zapełnia, dojdą może jeszcze ze 2 pojedynki, więcej się nie spodziewam. Wśród nich najprawdopodobniej ECW Championship. Jeśli dojdzie do takiej walki to wydaje mi się, że zobaczymy pojedynek Swagger vs Evan Bourne. Ta dwójka to chyba najwięksi dotychczasowi nieobecni w karcie na WrestleManię, a ja tylko title shot'em tłumaczę sobie pojawienie się Evan'a przed WMką, a bez miejsca w Money in the Bank. IMO byłaby to pierwsza walka o pas ECW od czasu bodajże No Way Out 2008 i walki Punk vs Chavo, która stałaby na naprawdę dobrym poziomie. O to jestem pewien. Do obsadzenia zostaje też jeszcze ewentualna walka Smackdown vs RAW. Patrząc na listę osób, które jeszcze nie mają walki to najprawdopodobniej byłaby to potyczka Kozlov vs Knox.

Pełna lista osób, które nie mają jeszcze swojej walki na WrestleManii:

Raw:

- Batista (kontuzja)

- Charlie Haas

- Cody Rhodes

- Dolph Ziggler

- Goldust

- "Hacksaw" Jim Duggan

- Jamie Noble

- JTG

- Mike Knox

- Santino Marella