Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania XXV - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Skąd Ci to przyszło to głowy? Wcale tak nie jest, ja nawet nie przebijam Ciebie jednego w wielbieniu, a was dwóch to już w ogóle lata świetlne za wami jestem...

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

14

• badziewiarz

13

• LegendKiller

12

• The_Icon

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

Skąd Ci to przyszło to głowy? Wcale tak nie jest, ja nawet nie przebijam Ciebie jednego w wielbieniu, a was dwóch to już w ogóle lata świetlne za wami jestem...

+

A tam... odkąd Hogan znikł federacja była na barkach Bret'a potem od razu w tym samym czasie też Shawn'a. Po 98 kontuzja na WM 14 wywaliła go z gry na spory czas, a wtedy naprawdę można było wiele zdziałać szczególnie, że pojawił się już wtedy Stone Cold w swojej "najlepszej odsłonie". Tak to lata 94,95,96,97,98 początek to lata Shawn'a jak by nie patrzeć zrobił w nich bardzo dużo, a to, że Hogan lamił swoją stopą od lat 80tych to niestety nie moja win
a.

Chyba jednak bijesz ich obu w markowaniu bo nawet jeżeli zaliczyć ci te 5 lat największego kryzysu że federacja spoczywała wtedy na brakach Shawna ( ja tak nie uważam no ale niech ci będzie) to i tak czym jest te 5 lat przy Hulkamanii? Przy kilkunastu latach sukcesów, wprowadzenia wrestlingu na salony, pokazania go szerszej publiczności i wypromowania na cały świat? Jest niczym!!! Nawet jeżeli uznać że HBK trzymał WWF 5 lat czyli mniej więcej tyle co Austin to i tak Austin trzymał ją w czasie największego bumu, czasami ratio 8.1, największych sukcesów federacji i wielkiego zwycięstwa nad WCW a Harty z Habekami to jednak ciemny okres.

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Prawda jest taka, że w momentach największych tryumfów WWF HBK pauzował z powodu odniesionej w 1998 roku kontuzji i jego poczynania nijak mają się do sukcesów federacji. Ja także uważam, że nieco przesadzasz badziu z tym uwielbieniem dla HBK. Owszem, jest on jedną z ikon światowgo wrestlingu jednak w latach jego świetności, było kilka równorzędnych mu postaci i to wcale nie jest tak, że on sam jeden ciągnął ten wózek. Analizując sobie posty z tego tematu doszedłem do jednego, bardzo prostego wniosku. NIE MA wrestlera który mógłby zakończyć streak Takera. Z jednej strony mówicie, że powinna być to równorzędna postać. A co by jej to dało ?? Nic. Druga strona medalu to młody wilk potrzebujący wielkiego kopa. Jemu dałoby to wiele, jednak skąd pewność, że za 2 lata nie znudziłby się mu wrestling (via Lesnar) i wszystko byłoby psu w dupe ?

• Reputacja:   995
  • Urządzenie:  Windows

Tak się wetnę do dyskusji. Z braku czasu czytałem tylko jedną stronę, także nie bijcie, jakbym napisał teraz coś, co już się tutaj pojawiło. Odniosę się oczywiście do streaku Undertakera - jestem na 100% pewny, że nie zostanie złamany. Dlaczego ? ponieważ McMahon doskonale wie, że zasianie niepewności i plotek o domniemanym złamaniu pasma zwycięstw jest doskonałą recepturą na sprzedanie gali. Od dawna na tym przecież jedzie. Od kiedy pamiętam, co każdą WM toczą się spekulację o domniemanym końcu, którego jak dotąd nie widać. Złamanie streaku, to owszem, wielkie boom, itp. Tylko po co, skoro Callaway jeszcze się jakoś trzyma. Rzucono teorię wypromowania gwiazdy po tym, jak Taker jobbnie komuś. Pomysł dobry, ale to musiałoby być coś, jak odejście Flaira - czyli walka pożegnalna Grabarza. Dlaczego ostatnia ? z prostego powodu, ponieważ i tak już nic więcej nie sprzeda swoim sławnym streakiem.

PS. Dawno już nie zabierałem głosu w dyskusjach WWE. ;)

• Styl:  Jasny

Cholera żadna z moich dyskusji nie miała takiego żaru jak ta tutaj i bardzo dobrze. Streak Undertakera tak jak zostało napisane może zostać przerwany tylko i wyłącznie przez jedną osobę i jest nią nie kto inny jak Big Red Monster Kane , oczywiście nie na tej Wrestlemanii , walka w rodzinnym mieście powinna być czymś wielkim ale tak jak Dziko napisał , nie ma przeciwnika , który by się jasno wyłonił , Big Show? Nie straszcie mnie nawet tak. Lubię Show'a ale on jednak jest bardziej zainteresowany Edge'm , więc kto zostaje Takerowi? Poniedziałkowe RAW gdzie Taker będzie walczył z Ortonem może nam przynieść odpowiedź. Wydaje mi się że Undertaker może zacząć coś "kleić" znów z Ortonem albo z Kane'm ale dwóch zazdrosnych braci byłoby chyba za dużo jak na jeden raz. Wątpie jednak w tą drugą możliwość a co do pierwszej jestem skłonny pozostać.

Wydaje mi się że Undertaker może zacząć coś "kleić" znów z Ortonem

Taker jako reprezentant do walki z Ortonem? żart jakiś to po cholerę Orton wygrywał by Royal Rumble? Sprawa druga, Taker nie ma co dać (oprócz streaka oczywiście). Pasa nie posiada, wygrać pas podczas NWO? nie wydaje mi się, nawet jeśli. Orton wygrał Royal Rumble, a Taker nawet z pasem ryzykował by swój streak. Oczywiście zdarzało się już w historii, że zwycięzca RR nie wygrywał swojego pojedynku na WM... patrz ostatnio John Cena, ale w takim razie po co dawano by Ortonowi wygrywać Royal Rumble skoro mógłby wygrać ktoś inny który zwycięstwo zamienił by na pas.

3 walka Taker vs. Kane coś w stylu Stone Cold vs. The Rock ... jak pamiętamy 2 walki wygrał Stone Cold, a w 3 przegrał, ale tam nie było tego streak'a. Taker vs. Kane puki co 2-0 Taker + reszta streaku i.... tutaj tylko sytuacja podobna, zresztą napisałeś, że wątpisz więc ok bo ja również wątpie, że do walki Taker vs. Kane 3 dojdzie bo po prostu nie miała by ona żadnego sensu.

czasami ratio 8.1

Skąd ty to wziąłeś wilfred?

Austin fakt wyciągnął WWF z dołka, ale mówiłem już WM 14 Shawn odpadł.... a co za tym idzie nie mógł nawiązać jakiejkolwiek walki ze Stone Coldem w tym czasie.

WWF - R.I.P

• Reputacja:   2

Skąd ty to wziąłeś wilfred?

A nie znasz artuś rekordowego ratio? Słaby z ciebie ekspert

Austin fakt wyciągnął WWF z dołka, ale mówiłem już WM 14 Shawn odpadł.... a co za tym idzie nie mógł nawiązać jakiejkolwiek walki ze Stone Coldem w tym czasie.

Głupie tłumaczenie. Po pierwsze nawet gdyby nie miał kontuzji i tak przed szereg by nie wyszedł a po drugie gdyby nie kontuzja Austina to do dziś trzymałby tą federacje w kupie bo kto jak kto ale on potrafi przyciągać ludzi, budować feudy (nawet jeśli w ringu nie jest mistrzem) i robić kase. Pewnie głupie koszki 3:16 dały WWF/E więcej siana i popularności niż mega wyczesane walki HBK vs Hart

czasami ratio 8.1

raz ... a nie czasami.

dwa : Rock, Foley, była dziewczyna, trener, nauczycielka, balony czy coś tam co mają wspólnego z Austinem o którym była mowa ekhm?

Po pierwsze nawet gdyby nie miał kontuzji i tak przed szereg by nie wyszedł

Tak jasne on był by szmacony jak Kane... zastanów się o kim teraz mówisz i najważniejsze co mówisz.

Głupie tłumaczenie

Nie głupie tłumaczenie bo jak ktoś kto ma kontuzje ma we wrestlingu coś pokazać? Jak skoro nawet się praktycznie nie pokazywał, tylko sporadycznie jako sędzia lub commissioner.

WWF - R.I.P

• Reputacja:   0

To ja też się włączę do dyskusji...

Na początek Undertaker i jego streak...Pewnie w tym momencie narażę się Dzikowi czy fanatycznemu niczym wyznawcy islamu Sejbli...Jednak nigdy Mareczek mnie nie rajcował i szczerze nigdy nie interesowałem się tym kiedy przegra na WueMce...Jednak tym razem jest inaczej, bo jemu lat nie ubywa i kolana już nie te...Teraz jestem ciekaw czy to akurat ten rok będzie tym rokiem...Szczerze jednak w to wątpię..

Po pierwsze mimo wymieniania kilku osób, które mogłyby to uczynić, nie są one dla mnie wiarygodne, bądź po prostu moje oczy nie zniosłyby tego...Najczęściej wspominacie Kane'a..Nie wiem jak niektórym, ale mi się nie widzi, aby Big Red Machine, który ma za sobą kiepski feud z Pchełką, w którym był równo szmacony miał nagle dostać zaszczyt przerwania magicznego streaku...Mimo tego że zasłużył sobie na lepszy los niż spotyka go teraz to jednak wydaje mi się to tak możliwe jak ucieczka z Gogoplaty...

Kolejny do obgadania Hunter...Niestety wydaje mi się, że to on jest na tą chwile tym jedynym...Choć kwalifikuję go do grupy tego czego nie chcę zobaczyć to myślę, że to jedyny wybór, jeśli chodzi o przerwanie streaka...Oczywiście w takim razie wolałbym aby Taker nie przerywał go do sześćdziesiątki..Wracając do Trajpela..Widzieliśmy co zrobił z Hardym...Wiemy, że przez byle kaprys może rozwalić sobie takich 10 Deadmanów...Co oczywiście prowadziłoby tylko do większego znienawidzenia przez wrestlingowych fanów...

Kolejny i ostatni to Randy..

Wygrał Royal Rumble co według mnie w tej chwili jest trochę bez sensu, patrząc na jego program z Rodzinką...

Zapewne zostanie to dobrze rozegrane przez bookerów, jednak dalej musimy żyć w niepewności, z kim będzie walczył na WM...

Może właśnie z Takerem...Już na najbliższym RAW odbędzie się walka między nimi i mam nadzieję, że coś się wyjaśni...

Może to właśnie oni spotkają się na WueMce...Może Taker będzie narzędziem McMahonów w potyczkach z teamem Ortona?

Tylko najpierw Taker musiałby "ograbić" Jaśka z pasa...

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

John Cena

O nim to ja nawet nie będę dużo mówił, proste feuduje z Shawnem Michaelsem i JBL'em, który rządzi legendą wrestlingu HBK'em. Wydaje mi się, że odpowiedź jest prosta na No Way Out wygra swój mecz i tak do WM25 tam mam nadzieję, że zobaczymy jak John Cena schodzi kontuzjowany z ringu po przegranej walce z Ortonem, jednak może stać się tak, że losy potoczą się inaczej i np John Cena wygra na MM25 i po krótkim czasie przegra na Raw z zwycięzcą meczu Money in the Bank może był by to ktoś kto zasługuje na ten pas.

Randy Orton

Tu powiem krótko, ale z sensem sens jest taki, że Randy Orton jak dotychczas feuduje z rodziną McMahon, którzy stają się takimi Feacami , którzy chcą zrobić wszystko, aby pokazać publiczności, że nie warto zadzierać z nimi i, że to oni rządzą całym WWE. Co do The Legacy to tak na prawdę jest całkiem inna sprawa, nic nie jest powiedziane, że Legacy będą górą itp. Może i będą górą, ale na pewno nie do końca i wydaje mi się, że na WM25 skończy się ich feud w walce The Legacy vs McMaholania, a za razem rozpadnie się Legacy i Orton jedyne co będzie miał do Rhodesa i Teda to problemy.

Rey Mysterio

No ta sprawa z Rey'em Mysterio mnie bardzo zaniepokoiła, ponieważ z jednej strony Rey to wrestler, który raczej powinien wygrywać na większych imprezach, aby dzieci miały radochę, że ten ich niskiego wzrostu wrestler jest ''najlepszy'', ale cóż feud z Mikem Knoxem to taki feud, aby miał co robić w tym Raw i, aby mógł częściej występować w galach.

Chris Jericho

Mimo, że najbardziej mu markuje w WWE to i tak teraz jest bez sensowny z tą swoją bezradnością jednak to wina bookerow, którzy nie mają pomysłu? Może i tak w końcu nie każdy zawsze musi mieć push. Żadnych feud'ow od czasu Shawna Michaelsa, tylko czasami jakieś tam walki z Jasiem lub innym wrestlerem tak do prawdy nie wiem.

Kane

On dla mnie to też już jest stracony walczy w EC, ale i tak nie wiem po co on jest i co ma robić w tym WWE. Może on będzie walczył w walce Smackdown vs Raw, która i tak go nie wzmocni i będzie zwykłą walką jak to walka. Za dawnych lat kiedy jeszcze Kane nosił maskę bardziej go szanowałem teraz stał się takim jakimś ''potworem, który w ogóle nie jest straszny''. To właśnie o nim sądzę, ale cóż poczekajmy nie długo Draft może przeniosą go do Smackdown i znowu tam trochę namiesza.

Shawn Michaels

Uważam jak zresztą wielu tak sądzi, że to może być już dla niego ostatnie WM także zauważyłem, że na niego to już też nie mają pomysłu robią z niego jakiegoś pazia, a przecież on jest legendą, a nie paziem JBL'a. Zamiast zrobić z niego gwiazde RR i pomyśleć z tym, aby wygrał tę imprezę to oczywiście jest inaczej.

Edge

Edge jak zresztą rok temu jest jednym z najważniejszych w całej federacji. Znowu będzie walczył na WM o pas tylko szkoda, że nie z Undertakerem jak przed rokiem. Za pewne będzie miał z kims feud i na WM25 wygra swą walkę i takie będą jego dalsze losy. Szkoda, że wrócił do Vickie, ale przynajmniej już nie jest tak, że stoją w ringu i robią sobie ''walentynki''.

Triple H

Mogli by mu dobrać jednego stałego przeciwnika, a nie że Triple H tak jak by szukał i nie mógł znaleść tego z, którym by zaczął feudować, wydaje mi się, że dobrym wyjściem był by np: Show lub Kozlov, a nie on bawi się z Chavo i Vickie Guerrero. Od kąd jest ze Stephanie nie musi martwić się o push, ponieważ że tak powiem sam przychodzi. Bardziej lubiłem go go za czasów jego młodości.

Jeff Hardy

Tu tak na prawdę sprawa jest prosta i są dwa wyjścia albo na WM będzie feudował z swoim bratem, który jak wiemy na RR uderzył go krzesłem w tak ważnym momencie albo znowu się pogodzą i! Na WM mam będą walczyli, a zarazem feudowali z Edgem i Christianem Cage'm , który jak wiemy nie długo ma zadebiutować w WWE. Ta druga możliwość jest oczywiście

lepsza jednak jak dla mnie mniej prawdopodobna.

The Undertaker

Ja może napisze jedno zdanie jednak takie, które do niego w obecnej chwili pasuje. Nie wiem gdzie jest stary Undertaker gdzie miażdżył rywali nie było dla niego mocnych, teraz feuduje sobie z Sheltonem Benjaminem , który nawet na niego nie zasługuje. No to jeszcze jedno zdanie. Jestem pewny, że na WM25 The Undertaker polepszy swój rekord na 25-0 na co w ogóle nie zasługuje.

pisałeś to w gorączce ?

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

• Reputacja:   6

Słuchajcie zmieniam nazwę tematu, teraz będzie to miejsce do oficjalnej dyskusji o Wrestlemanii 25 w next ppv. Zapraszam do przeglądania zaktualizowanej karty w pierwszym poście i dyskusji/przewidywań na temat tej niepowtarzalnej w wrestlingowym świecie gali.

16476371734edf391100c30.jpg

Cała WrestleMania XXV zapowiada się naprawdę ciekawie chociaż nie znamy jak na razie żadnej konkretnej walki :P Money in The Bank Zawsze jest ciekawe , a osobiście jestem zainteresowany tegorocznym zwycięzcą MiTB ciekawe kto to będzie. Wiemy juz na pewno, że udział weźmie CM Punk, ale coś wątpię w to żeby wygrał drugi raz z kolei ;d a szkoda bo chodzi z tym pasem Intercontinental wokół którego nic sie nie dzieje ;/ Mi się osobiście zdaje, że pas WHC zostanie na SmackDown, a Triple H powróci z pasem na RAW, bo w końcu zaczął feudować z Ortonem i możliwe, że zostanie tak do kwietnia i zobaczymy walkę Orton vs Triple H o pas WWE chyba, że po drodze HHH zgubi gdzieś pas na rzecz jakiegoś Cen'y i wtedy zajmie sie tylko i wyłącznie Ortonem, ale zobaczymy co z tego wyjdzie jak na razie zapowiada się to bardzo interesująco. Co do tego czy streak Undertakera zostanie przerwany to nie jestem pewien :/ Nie powinien zostać przerwany, w końcu jest to jubileuszowa 25 WrestleMania i rodzinne miasto Takera, ale kto wie co WWE wymyśli i po co ten cały "turniej" który ma wyłonić przeciwnika dla Marka ? A może wielki HBK ma zostać maszyną która będzie kończyć wszystkie streaki i kariery na WM ? Kto to wie ;d Poczekamy Zobaczymy co z tym fantem się stanie :P:P

• Reputacja:   6

Money in the Bank Ladder Match

Pierwszy uczestnik jest już znany - CM Punk. Kurczę, żałuje że w walce nie będzie Morrisona. Wszyscy chyba pamiętają jakie zajebiste akcje robił na poprzedniej WM. Punk - wiadomo, solidny zawodnik przy takiej stypulacji na pewno da z siebie wszystko i będzie na co popatrzeć. Szanse na jego zwycięstwo oceniam na 0%. Zgarnął walizkę ostatnio, teraz posiada pas IC.

The Undertaker vs. HBK

Czyli kolejna część powiększania streaku. Zapowiada się wyjebista walka. Może nawet walka gali. Michaels ostatnio zakończył karierę Flaira ze słynnym "sorry, i love you". Czy teraz powtórzy to zdanie kończąc streak Takera? Dziko by się chyba posrał :lol Myślę, że walka ta będzie emocjonująca do samego końca, lecz Grabarz po raz kolejny wygra na WM. W końcu za rok też przydałaby się walka o jego streak, co nie? ;)

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

Miodzio, a ty skąd wiesz, że w mitb matchu nie będzie Morrisona? Kane również przegrał swoją walkę o prawo do występu w EC matchu bodajże z Kingstonem, ale zaświecił ładnie mrocznymi oczyma, przyprowadził na RAW swojego nauczyciela i szanse dostał.

Mi osobiście trudno jest wyobrazić sobie mitb bez Johna. Zwłaszcza po tym, co wyprawiał rok temu. Możliwe że jakimś kantem dostanie się do mitb

Jedynego czego możemy być pewni, to walka Ortona z Trajplem. Obecnie prowadzą pełen emocji feud. Zaznaczmy feud nasączony zwrotami akcji, których nie powstydziłyby się mega produkcje z holiłód: rodzinny dramat, łzy, latające nad głowami siekiery, pościgi, chęć zemsty… Nie ma bata, to musi skończyć się na najważniejszej gali roku.

Co do drugiego pasa… Cieszyłem się jak głupi, kiedy Janek został odliczony na No Way Out. Już myślałem, że nie będę musiał oglądać jego facjaty w walce o pas na najważniejszej gali roku, a w jakimś gównianym pojedynku SD vs RAW czy cuś. No niestety, Janusz nasz kochany znów kręci swoimi kwadratowymi pośladkami wokół pasa i nic nie wskazuje na to, aby przestał. Ja bardzo nie lubię oglądać mężczyzn z kwadratowymi pośladkami kręcących się wokół pasa. Z tego też powodu jestem wkurzony, choć odpowiedniejszym słowem określającym stan mojej psychiki byłby wyraz uważany potocznie za wulgarny.

Bardzo mnie ciekawi sytuacja Chrisa Jericho. Nadal przed oczami mam speech Rocka sprzed roku na HoF… SCSA swoją ostatnią, pożegnalną walkę stoczy z Rockiem, a nie jakimś Chrisem Jericho! I to mówię ja - posiadacz nowej, zajebiaszczej szklanej kuli. Chris dostanie zaś Hogana… i ładnie jobbnie. :thumb:

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

Ja również odnoszę wrażenie, że Morrison jednak w MITB Matchu wyląduje. Jeśli chodzi o pozostałych uczestników tej walki, to sytuacja robi się coraz bardziej niejasna. Wydaje mi się, że WWE zdecyduje się na zgotowanie na WM'ce US Title Matchu, więc Shelton, MVP, a być może też Chavo i R-Truth z Ladder Matchu odpadną. Kogo wtedy ? Znów sięgnie się zapewne po posiadacza pasa IC, czyli CM Punka, jak na razie nie mają żadnych feudów Rey i Kofi i .. to by bylo na tyle.

Jestem bardzo ciekawy jak w obliczu czystej porażki Takera z Kozlovem na SmackDown zabookowana zostanie walka Ruska z HBK na RAW. Jeszcze tydzień temu byłem niemalże święcie przekonany, że to Halfbald będzie przeciwnikiem Takera, jednak obecnie uważam że szanse jego, a także Vladimira są wyrównane. Wszystko jak na razie wygląda tak, jakby McMahon chciał na siłę wypromować Kozlova do takiego stopnia, by ktoś chociaż przez chwilę mógł w czasie walki na WM pomyśleć - Streak is over. Z punktu widzenia widowiska walka Michaels vs Taker będzie jednak o wiele ciekawsza, więc ta opcja przemawia do mnie o wiele bardziej.

Championship Matche nie zostały jeszcze wprawdzie oficjalnie zapowiedziane, jednak wszystkie poszlaki wskazują na to, że zobaczymy po raz n-ty Edge vs Cena oraz HHH vs Orton. Już dziś w ciemno można obstawiać, że obydwaj face'owi wygrają swoje walki. Jeśli jednak do walk takich nie dojdzie, a wszyscy wiemy jakie nieprzewidywalne decyzje Creative Teamu potrafią ostatnimi czasy być, to najpewniejszym scenariuszem zapasowym na SD! wydaje się być walka Edge vs Big Show. Kwestia RAW to już wielka niewiadoma i każdy match inny niż Randy vs Sneezerman będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem.