Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1. Match

Non-Title Match

MVP pokonał Sheltona Benjamina

2. Match

The Miz, John Morrison, & The Brian Kendrick pokonali R-Trutha, Primo & Carlito

3. Match

Michelle McCool pokonała Eve Torres przez submission

4. Match

Umaga pokonał Kung Fu Nakiego

5. Match

Triple H & Undertaker pokonali Edga & Big Showa
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AiBqu

1

• badziewiarz

1

• iknoff

1

• Midey

1

Top użytkownicy w tym temacie

Świetna gala, szczególnie main event. Dobrze wpasowany do NWO, który już niedługo będzie. Uważam, że walka o pas WWE na NWO będzie najlepszą walką, chociaż walka HBKa z JBLem i Shanem McMahonem z Ortonem też będą dobre. Wygrana MVP pewnie zapewni mu przyszłą walkę z Sheltonem o pas, a Umaga rozwali tam jeszcze pare cieniasów. Wygrana Kozlova świadczy też, że jednak umie walczyć, chociaż wyeliminował Khaliego przez zbieg okoliczności. Potem już miał łatwiznę. Ciekawi mnie walka Orton vs. Undetaker i powrót Ric Flaira na najbliższym Raw. Za tydzień ma być powrót Jeffa chociaż wydaje mi się, że znowu będzie miał wypadki by nie wystąpić na NWO.

Świetna? Nie powiedziałbym tej gali nie można nazwać świetną. Po pierwsze prawie wszystkie walki słabe prócz walki nr 1 i 5. Co do walki numer jeden, całkiem nie zła dobrze, że MVP znowu wygrywa i może zacznie feudować z Sheltonem co przyniosło by mu dobre zyski. W walce nr 2 byłem prawie przekonany, że tu zwycięzcami będą Primo, Carlito i R-Truth, ale stało się inaczej może i dobrze, że tak się stało. Nie zły backstage przed tą walką(nie wiedziałem, że Primo to taki Casanova :)) Trzeciego meczu nie oglądałem, ponieważ to strata czasu jak dla mnie jutro idę do szkoły to też pooglądam bijące się dziewczyny. Umaga widzę, że przerzucił się na słabych? To dobrze przynajmniej w końcu wygrywa, a z Kung Fu Nakiego i tak już nic nie będzie takie jest moje zdanie. No i walka nr 5, którą uważam za najlepszą na tej gali. W walce były 2 Tag Teamy, które za sobą nie przepadają i wszyscy z nich mają chrapkę na główny pas WWE Champion. Co do backstage nudne prócz tego przed walką nr 2.

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

Całkiem udany smack. Zaczynamy trochę drętwym battle royal'em, który rozkręcił się dopiero po wyeliminowaniu Punjabi Playboy'a, czyli drewna totalnego. Przed walką, byłem pewny jego kwalifikacji, ale dzięki bogu pojawiła się Vickie i powiedziała, że walczą tylko o jedno miejsce, bo drugie ma zagwarantowane Jeff Hardy. I dobrze. Sama walka zrobiła się ciekawa, gdy trio Colons & Truth złączyła siły przeciw Moscow Maluer'owi, zwłaszcza trzy ładne dropkicki mogły się podobać. Kozlov jednak poradził sobie z całą trójką, chociaż wydawało mi się, że może być niespodzianka i wygra Truth. Walka na No Way Out zapowiada się mega ciekawie, ciekawi mnie do czego dopuści się Edge by pokonać całą resztę, bo nie wierzę, że znów straci pas po miesiącu panowania, chociaż znając historię Jericho już nic mnie zdziwi.

Za tydzień ma być powrót Jeffa chociaż wydaje mi się, że znowu będzie miał wypadki by nie wystąpić na NWO.

Matt Hardy nie przyznał się oficjalnie, że to on stoi za "zamachami" na brata, więc fani Christiana wciąż mogą mieć złudzenia, że to on. Ja jednak z każdym mijającym Smack'iem jestem bardziej przekonany, że całe to odejście Cage'a to po prostu nagłośnione przez samo TNA kłamstwo i Cage pojawi się w TNA gdy wszyscy będą go oczekiwać w WWE.

MVP pokonał po nie najgorszej walce Shelton'a. Zwłaszcza niezły był początek i końcówka, środkowe submissony trochę zamuliły przebieg walki. Publika kupiła MVP jako face'a, ja również muszę przyznać, że jest w swojej postaci dość wiarygodny. Teraz tylko czekać jak zdobedzie pas US, to którego noszenia jest chyba stworzony. Hmm, może nawet na WrestleManii znajdzie się trochę czasu, by obaj panowie powalczyli. Wprawdzie brakowałoby mi trochę Benjamina w Money in the Bank, ale obsada do tej walki i tak powinna być silna (Mysterio, Bourne, Morisson), więc jakoś to będzie można przeboleć.

Kolejna walka to pierwszy od dawna tag team match, który mi się podobał. Cała szóstka walczy nieźle technicznie i gdy w końcówce się zakotłowało w ringu, było naprawdę ciekawie. Truth w ringu również nie jest najgorszy, ale nie trawię gościa, przez głupi gimmick. Banan na twarzy mi się za to zrobił, jak po udanej akcji Killings woła do publiki "What's up?!", a bodajże Morisson "Shut up". :t_up: Dali skończyć walkę Kendrick'owi który z Main Eventu (walka o pas na Unforgiven!) spadł do poziomu jobbowania Kung Fu Nakim. Sam szczerze mówiąc nie wiem co mam myśleć o tej postaci. Najchetniej widziałbym go w temie z Lodonem. Taak, powrót Hooligans, to było to. Kendrick nie jest najgorszy w ringu, ale z tym gejowskim gimmick'iem stracił w moich oczach.

Walki div trochę się obawiałem, bo Eve nie jest do walczenia, ale do wyglądania, jednak walka nie była najgorsza. Głównie dzięki McCool, która jako jedna z nielicznych naprawdę dobrze walczy.

Umaga rozwalił kolejnego skośnookiego jobber'a. Szkoda, że nie wykurował się szybciej, bo mając w pamięci jego walkę na No Way Out w zeszłym roku (najlepszy zawodnik z obu Elimination Chamber match'ów!) z chęcia zobaczyłbym go w klatce za tydzień.

Umaga widzę, że przerzucił się na słabych?

Przerzucił? Co ty myślisz, że on sobie sam rywali dobiera? :D Nie było go trochę, a przed kontuzją dostawał niezłe baty, więc trzeba trochę podbudować pozycję Buldożera z Samoa.

Main Event dobry. Nie była to walka rewelacyjna, ale nie można się zbytnio do niczego przyczepić. Cała trójka wystąpi w Elimination Chamber i naprawdę ciężko wskazać kto z nich ma największe szanse, żeby odebrać pas Edge'owi. Dobrze że pojedynek nie skończył się po gogoplacie, bo mogliśmy ujrzeć świetnie wykonany tombstone. Dużo bardziej wolę, gdy Grabarz właśnie w ten sposób kończy swoje walki. Big Show odwrócił się od Edge'a, ale można się było tego spodziewać. Pokazał, ze na No Way Out każdy walczy dla siebie i że on również ma apetyt na pas i nie odpuści sobie takiej okazji. No chyba, że Vickie usunie z tej walki Big Show'a, za to jak potraktował mężulka i zwolni tym samym miejscem, dla ... Christiana? :) Nie jestem jakimś szczególnym fanem Cage'a, ale muszę przyznać, że mógłby wnieść trochę świeżości do SmackDown'owych Main Event'ów.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Smack na pewno lepszy od strony walk niż Monday Night RAW. Na dzien dobry nie najgorszy Battle Royal , który skończył się jak skończył , wiadomo kto musiał być w klatce wraz z HHH , Edge'm , Showem , Takerem i Jeffem. Podobał mi sie również kick w wykonaniu Benjamina poza ringiem w MVP. Dalej Tag match którego nie skomentuje bo miałem taką dziwną wersje smacka że ta walka jakoś mi umknęła...Dive ominąłem , Umaga przy nowym entrance themie (by the way zajefajny :D) wchodzi poszpanuje nowymi tautażami (na początek myślałem że to taki wzór jaki HHH ma na koszulce) i rozwalił Kung Fu Nakiego. Squash ale co tam. A zapomniałem na początku był Non title match który mi się bardzo ale to bardzo podobał , Shelton i MVP potrafią zrobił na prawdę fajną walkę , szkoda że zmienili Montelovi finisher , Player's Boot czy Playmaker były lepsze. Main Event miodzio , mógł się podobać , nie zamulał tak strasznie , Taker i Hunter wygrywają po tym jak Edge przyjął right hand od Show'a. Nie wiem o co poszło , to było dziwnie zabookowane , ale w ogólnym rozrachunku walka była fajna.

Zarąbisty Smackdown a zwłaszcza walka wieczoru ,szczerze byłem zdziwiony taką współpracą Takera Z Tiple H ,ale walka była świetna .Umaga popastwił się troche na kung Fu naki.Mi także wydaje się Smackdown z 6 lepszy niz raw z 2 lutego.Czekam teraz n No Way Out jak Triple H dokopie po raz drugi Kozlowi.

"It's all about pain and who's gonna make it."

Welcome to Friday Night Smackdown

1) Battle Royal for Elimination Chamber spot

Vickie: Przepraszam! Na No Way Out odbędzie się również rewanż za walkę o pas WWE i będzie to w Elimination Chamber matchu.

Zaczyna się rozwałka... Wylatuje Scotty Goldman, wyrzucony przez Kozlova. Dalszy squash... MVP skupia się na Benjaminie. Po chwili The Brian Kendrick wyrzuca Kizarny'ego! Co by tu pisać... Benjamin blisko wylecenia, ale wylatuje Jesse po suplexie! Podbiega MVP and Shelton is out. Chavo wyrzuca MVP, co za seria! Za ringiem wymiana między Sheltonem a Porterem. Kali wypycha z ringu Chavo, a następnie Kung Fu-Naki'ego! Wynosi Kendricka i spada wprost na wyeliminowanych! Kozlov próbuje osłabić Khaliego... jednak nic z tego. Khali łapie Edgehead'ów i już są za ringiem, za nim Kozlov i Kali wylatuje! Vladek czyści ring. Zostali bracia Colon i R-Truth. 1 dropkick, 2 dropkick, potrójny dropkick i rusek powalony! Bracia próbują go wyrzucić jednak sami wylatują poza ring. Został Vladimir i Killings. Seria punchy, rozbieg i battering ram! Kozlov wins!

VK: Ja miel ja jem czempłion, elymynejszyn czembyr, czempiynnn....!

Hurricane, dzięki, że przybyłeś. Wiem, że jesteś kumplem braci Hardych, co o tym myślisz. Po pierwsze byłem zaskoczony jak każdy. Znałem ich, dorastaliśmy razem... Wszystko o czym śniliśmy to zostanie WWE champem... A Jeffowi się to udało, lecz Matt to zniszczył. Matt stał się nową osobą, odkrył prawdziwe ja - zapatrzony w siebie palant! Jeff nie jest w stanie odpowiedzieć, ale ja jestem! Znajde Cię!

Edge: Nic się nie dzieje, tylko muszę bronić swojego pasa w najgroźniejszej walce - Elimination Chamber! A kto jest moim przeciwnikiem - Kozlov, Big Show, Jeff Hardy, Triple H i The Undertaker! O co by się martwić. Vickie: Wierze w Ciebie, zrobisz to. Big Show: Jak tam, jesteś gotowy na walkę? Edge: Jak śmiesz mówić do mnie tym tonem. Co było ostatnio gdy byliśmy partnerami? Poszedłeś sobie. Big Show: 'Easy, I believe in you'

Matt Hardy: (Tradycyjnie we want Jeff...) Hurricane, nie musisz mnie szukać, stoję tu. Skoro nie ma tu Jeffa, to Ty chcesz coś z tym zrobić? Zapraszam. Brawl, Matt przeważa, clothesline, ale Lou Thesz Press od Helmsa! Dalsza walka za ringiem i Hurricane zostaje wepchnięty w schody! Na ringu Helms zostaje ogłuszony...

2) Shelton Benjamin vs M.V.P.

SB: Wiecie, że parę ludzi nie widzi różnicy między prawdą a fikcją. Prawda jest taka, że ja jestem nadłużej panującym mistrzem US. A moim przeciwnikiem jest ktoś kto przegrywał 20 razy z rzędu! Wiesz co powinieneś zmienić imię MVP na - VPM - Very P*** Maniac (nie wiem co on tam wybełkotał)

MVP zaczyna, seria punchy, irish whip + clothesline. Zakłada uchwyt i pin 1..2. kick out. Wstają i T-Bone suplex by Benjamin. MVP odpowiada łokciem, Shelton powolnie wstaje i otrzymuje suplex... nie Porter wrzucony suplexem na liny! Za ringiem Montel obijany przez Gold Standarta i wrzucony na barykadę! 1..2.. kick out! Abdominal Stretch (publika MVP!). Wstają kolana od Sheltona i gut buster! 1..2.. kick out. Znów submission, abdominal stretch. Hip toss! Co za kontra! Rozbieg and what a belly to belly! 1..2.. no! Suplex, nie, german suplex by US Champ! Próba spinning kicku, ale jest big boot. 1..2.. znów near fall. Kontra i backbreaker! Jednak to zbyt mało, pretendent nadal walczy. Jest w narożniku, stinger splash, drugi nie trafiony, kick nie trafiony, ale jest Drive-By Kick! 1..2..3!

3) John Morrison, The Miz and The Brian Kendrick vs Primo & Carlito and R-Truth

W ringu Primo i Miz, typowe zwarcia, irish whip i leg sweep. 1..2. kick out. Zmiana z Carlito i atak na ręke. Teraz z Truthem i ponowna akcja, rozbieg i ładne kopnięcie. Irish whip, kontra, ale Morrison przeszkadza. Rozbieg i trademark Miza, clothesline w narożniku. Wchodzi John i double gut buster! 1..2.. kick out. Zmiana z Brianem, zwykłe stompy, 1..2. kick out. Nic ciekawego... Zmiana z Morrisonem, ground and pound, próba neckbreakera ale backslide. 1..2.. kick out. Zmiana z Kendrickiem i ponowne stompowanie. 1..2. za mało! Camel Clutch! Czy Ron ucieknie? Atak na Primo, lecz brat pomaga. Zmiana z Carlito, dropkick, running knee! Clothesline! Carlito has the momentum? I innovated back suplex. Missle dropkick na Mizie, enzuiguri by Morrison on Primo, ale R-Truth powala go Spinning Lariatem, on sam też ląduje za ringiem. W nim jest Carlito i Kendrick. Wrzuca Briana na liny, chcę zaatakować Miza, jednak ten odsuwa się. The Kendrick! Team of Kendrick, Miz and Morrison win!

4) Eve Torres vs Michelle McCool

KOŃCÓWKA: Irish whip, kontra Eve w narożniku, jednak zostaje z niego zrzucona i mamy heel lock! Eve tapuje! Podbiega Maria, chce ją zaatakować, Michelle jest szybsza i ucieka, jak to się dalej potoczy?

Matt: JR, poprostu, chyba nie słyszałeś co mówiłem tydzień temu. Ja już nie mam brata. Wiem, że jesteście podekscytowani jego powrotem. Ja będe na niego czekał i powitam go ciepło...

5) Umaga vs Kung Fu Naki

Próba zwarcia, jednak Umaga ma przewagę, jednak high kick i Funaki powalony. Kładzie go w narożniku... rozbieg... i wiemy co się dzieje! Co jeszcze, Samoan Spike? Koniec.

6) Edge and Big Show vs Triple H and The Undertaker

W ringu Triple i Big Show. Jednak Taker chce wejść i zaczynamy. Seria ciosów, Taker ma przewagę ataki w narożniku, devastating body blows! Rozbieg, jednak shoulder block od Showa. Edge w ringu, wrzucony w narożnik i headbutt. Kolejny narożnik i HHH wchodzi. Powtarza akcję Grabarza, irish whip, jednak Edge nabiega spearem! Kontra, Pedigree? Nie, Adam ucieka. Są w ringu, high knee, cover - 1..2.. kick out. Vertical suplex! Knee drop i pin 1..2.. nie! Znów irish whip konta ale Spinebuster, w między czasie wchodzi Big Show clothesline! Podnosi go, headbutt. Body blows... Zmiana z Edge'm, irish whip, snake eyes? Nie Edgecator! 1..2.. kick out. Headlock, big boot, leg lock, zmiana z Showem i splash! 1..2.. kick out. Podchodzi z nim do narożnika Takera, jednak nie opłaca się to, seria prawych rozbieg, jednak sideslam! Edge w ringu, irish whip, wejście barkiem w narożniku. Spear! Nie! Trafia w narożnik! Obaj leżą Taker chce wejść... I ... nie wchodzi. Big Show'owi się udało. Przeszedł sobie, przez niego, splash z 2 liny? Nietrafia! Obaj czekają na zmianę. Jednak tornado DDT by HHH! Edge jest wściekły! podwójna zmiana, clothesline, seria punchy, snake eyes! Clothesline! Old School? Tak! Jednak Big Show przeszkadza, spear! Co za kontra, gogoplata! Podbiega Big and what a leg drop! Zmiana z HHH, knee facebuster! Pedigree! Nie Chokeslam by Show! Kłótnia w teamie i KO punch od Showa dla Edge'a. Edge i Trajpel leżą. Wchodzi Deadman! Tombstone?! Tak! 1..2..3!

• Reputacja:   1

Hardy z automatu wstawiony do EC, po wygranej w Battle Royal jest tam również Kozlov kiepska sprawa bo liczyłem, że R-Truth, który został ostatni w momencie kiedy Carlito i Primo wylatywali podbiegnie szybko do ruska i go wywali, niestety tak się nie stało i mamy Vladimir'a w EC.

Jadąc dalej MVP vs. Shelton - zaczyna się jakiś feud między nimi, najpierw kick Sheltona na MVP po wywaleniu z Battle Royal, a teraz ta walka, którą od razu wygrał MVP : 3-0 jeszcze tylko 170 walk i dogoni Goldberga. Pas US z każdym dniem jest bliżej powrotu do MVP nic tylko czekać na którym PPV się to stanie.

Miz & Morrison & Kendrick vs. Carlito & Primo & R-Truth - fajne składy to trzeba przyznać, praktycznie każdy z tej gromadki potrafi wiele i wcale nie było tak źle, dobra walka im wyszła na tym SD!

Walkę McCool oraz Eve opuściłem.

Umaga znów będzie odliczać jobberów aż w końcu podłożą go komuś tam. Także nie wiem czy robienie czegoś takiego ma sens.

HHH, Taker vs. Edge, Big Slow - taa Edge znowu zbiera, a pas na NWO i tak obroni wtedy ja się będę śmiał :D

Na koniec Taker i jego rączka w górę, pioruny i sikawka wśród najmłodszych wstyd....

Taker powinien zapowiadać pogodę na TVNie i jak będzie burza to podnosił by tylko rękę i grzmiało by, wtedy każdy by wiedział, że idzie burza.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P