Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE No Way Out 2009 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

nwo09posterkm1.png

Data gali:15.02.2009

Karta:

ECW Championship Match

Jack Swagger© vs. Finlay

All or Nothing Match

Shawn Michaels vs. JBL

No Holds Barred Match

Randy Orton vs. Shane McMahon

WWE Championship Elimination Chamber Match

Edge© vs. Triple H vs. The Undertaker vs. Big Show vs. Vladimir Kozlov vs. Jeff Hardy

World Heavyweight Title Elimination Chamber Match

John Cena© vs. Kofi Kingston vs. Rey Mysterio vs. Chris Jericho vs. Kane vs. Mike Knox
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CezarMVP

1

• Qatro

1

• Viper

1

• Eddy1674325917

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Nie będzie przesadą stwierdzenie, że gala zapowiada się wybornie. Wszystkie walki powinny trzymać dosyć wysoki poziom (nie bójcie się, HBK da rady nawet z JBL'em ;) ) i jeśli nic nie zostanie spieprzone w bookingu, to będziemy świadkami naprawdę dobrego widowiska. Osobiście najbardziej czekam na walkę Randy Orton vs Shane McMahon. I Orton, I Shane dobrze radzą sobię w hardcore'owych stypulacjach i już teraz wiem, że ta walka będzie show stealerem. Elimination Chamber RAW ma nieco kontrowersyjną obsadę, aczkolwiek jest ona gwarantem w miarę wysokiego poziomu. SD Chamber ma jak na razie o wiele większy star power, jednak poziom tej walki niekoniecznie będzie powalający (chociaż niski przez stypulację pewnie też nie). Walka Swagger vs Finlay powiewa mi. Pomimo tego że oboje są dobrymi wrestlerami i walka będzie raczej przyzwoita, to obejrzę ją bez większych emocji. W starci HBK vs JBL najwięcej zależeć będzie od bookingu. JBL to wrestler którego trzeba odpowiednia poproawdzić, co HBK powinien zrobić. Dodatkową atrakcją jest ciekawa stypulacja i tak się składa, że w przeciwieństwie do większości nie jestem wcale taki pewny wygranej HBK.

No cóż, też uważam, że gala wyjdzie niezła. Osobiście uważam, że walka o pas WWE będzie najlepszą walką. Jeff, Big SHow, Triple H, Undertaker, Kozlov i Edge. Jeff miał za dużo wypadków i myśle, że z pare jeszcze będzie. Kozlov już pare razy udowodnił, że nie zasługuję na pas. Big Show tutaj ciężka sprawa ale pewnie zostanie wyeliminowany i uśmieszek mu zejdzie. Edge no jest nawet dobry ale nie sądze by żoneczka teraz mu pomogła. Oznacza to, że zwyciężcą będzie Undertaker lub Triple H. Walka o pas ECW nigdy mnie zbytnio nie interesuje ale wygląda na to, że amerykanin straci swój pas. Shane vs. Orton - jak już Shane wspominał nie liczyć się będzie dla niego czy go spinuje czy nie ale czy go spierze więc wychodzi, że będzie tu dużo akcji. HBK vs. JBL. Nie sądze by kowboj ze swoją limuzyną wygrał z HBKem. W końcu gdyby HBK był podwładnym JBLa na zawsze to byłby koniec. Walka o pas wagi cięzkiej mnie rozczarował miało być super widowisko a tu klops. Pan "You can't see me" vs. Rey Mysterio vs. Kingston Korzeniowski vs. Brzydal vs. Ścisły Umysł. Pewnie zwyciężcą będzie Rey Miserio bo jako skoczek jest najlepszy lub John Cena z tym swoim You Can't See Me i FU...Throwba...Attitude Adjuster. Ile razy można to zmieniać. Brakuje to zwierzaka !

Nie wiem co o tym PPV myśleć, gala może wypaść świetnie, ale może być także wręcz przeciwnie i wypadnie tragicznie. Konkretnie chodzi mi tutaj o walki. Bookerzy WWE mogą świetnie pomyśleć z wszystkimi walkami jednak jeśli ''opitolą'' nie będzie miło mi się oglądało i na pewno gala nie wypadnie dobrze. Najbardziej interesująco jak dla mnie zapowiada się walka No Holds Barred Match Randy Orton vs Shane McMahon, z jednej strony gdy wygra Orton będzie dobrze jednak jeśli wygra Shande też będzie dobrze i to mnie właśnie w tej walce interesuje. Też oczekuję na dobrą walkę WWE Championship Elimination Chamber Match, gdzie jestem przekonany, że wygra albo Edge albo Triple H, dlaczego nie Undertaker? Dlatego, że na niego czeka WM25 i tam wygra i powiększy swój rekord na 25-0. Co do reszty walk jestem obojętny na prawdę jednak można było by jeszcze podyskutować o walce Shawn Micheals vs JBL, który może nie spodziewanie wygrać chociaż raczej w to nie wierzę, ale cóż już nie raz się przekonałem, że pozory mylą.

Edytowane przez Gość
[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

Gala zapowiada się baaardzo ciekawie Chodzi tu głównie o meczu Shane'a i Randy'ego ale EC także z ciekawścią oglądnie i nie wątpię w to że bd na podobnym poziomie. Opener się przełknie , HBK vs JBL o tak to ma wygrać HBK xD ale jak HBK dobrze poprowadzi walkę to będzie dosyć ciekawa, Shane vs Orton kendo stick w ręke i jazda :D w tej walce oraz 2 następnych dużo zależy od bookingu miejmy nadzieje , że się nie zawiedziemy EC o pas WWE walka zapowiada się ciekawie głównie z postaci które się pojawią w niej myślę , że HHH wygra tę walkę chyba że znowu jakimś cudem wygra Edge bo wątpię że wygra ją normalnie. Walka o pas wagi Cięzkiej hmm niech na Rey poskacze trochę , jakiś chokeslam Kane'a Y2J też pewnie coś ciekawego pokaże itd.

Generalnie wszystko zależy od Bookingu jeżeli się WWE to uda to gala na pewno będzie fajna :lol

whoissuicide2.png

tonyjackaz12-black.jpeg

Jeśli chodzi o typowanie wyników które ja przewiduje to myślę że pierwszą walkę o mistrzostwo ecw wygra jack swagger drugą między hbk-iem a jbl-em to powinien wygrać hbk no i najciekawsza moim zdaniem walka shane-a mc machona z randym ortonem najbardziej nie przewidywalna tym bardziej że no holds barred znamy obydwu wrestlerów i wiemy że są oni nieobliczalni a do tego dochodzi jeszcze no holds barred dlatego nie typuje wyników i main eventy............................... jak znam edge`a napewno wybłaga vicky guerrero aby zainterweniowała poprzez innego zawodnika biorącego udział w walce lub poprosi aby stanął on po stronie edge`a

natoniast wydaje mi się że czarnym koniem tej walki może być Vladimir kozlov ale myśle że nie wygra ani Kozlov ani edge myślę że wygra the undertaker najbardziej doświadczony zawodnik z tej grupy i nastepny mecz miedzy zawodnikami z raw sytuacja jest tym bardziej trudna że żaden z zawodników nie walczył w komorach eliminacji jednak myślę że wygra jednak john cena ale duże szanse daję również kane`owi jak wiemy jest najlepiej zbudowany z tej grupy

ale jestem za ceną

92603092449d38425a80b2.jpg

Czas zabrać się za dyskusje, bo niedługo No Way Out. Karta zapowiada się niesamowicie, a w szczególności No Holds Barred pomiędzy Shanem McMahon i Elimination Chamber Smackdown! oglądając te dwie walki nie będziemy się nudzić, chociaż w pierwszej walce sporo zależy od formy Shane, ale gdy w ruch pójdą Hardcorowe przedmioty nie będziemy się zastanawiać nad jego formą, ale ja raczej się nie martwię pamiętamy Walki Shane choćby z Kanem, które były zawodowe można by powiedzieć, że Shane to taka mini legenda Hardcoru. Elimination Chamber SD! także nie będzie zanudzał, raczej boje się o raw zawodnicy w nim występujący to zaskoczenie, po gali okaże się czy miłe czy przeciwnie. Na SD! wszyscy mają konkretne zacięcie do pasa nawet Undertaker się odezwał, ciekawi mnie co zrobią z Kozlovem, bo jak wiemy jest do tej pory nie spinowany, no no zapowiada się interesująco :waving: W Praktycznie każdej walce trudno wytypować zwycięzce, jestem ciekawe jak na pójdzie typer. Co do pozostałych walka jest tylko jedna która może zamulać, a mianowicie Jack Swagger vs. Finlay zapewne we wszystko jakimś sposobem wplącze się Christian ale myślę, że Swagger potrzyma pas przynajmniej do WueMki. No i Kolejna walka, która może przysporzyć sporo emocji, czyli HBK vs. JBl, all or noting które dodaje smaczku myślę, że JBL da się coś wykrzesać, oczekuje bardzo dobrej gali i mam nadzieję, że się nie zawiodę :waving:

Zacznijmy od tego, że to PPV będzie pierwszym którego nie oglądam sam. Pozdrowienia dla Daniela. Nastrój będzie inny niż zwykle, ferie, śnieg, sok grejfrutowy i inne takie... Ale czas przejść do rzeczy, w końcu to dyskusja o NWO 09 a nie o tym jak ją obejrzeć.

Pierwsza walka to ECW Championship... Cóż, jak to walka o pas tego brandu, nie ma się czego spodziewać. Chrstian raczej się w tej walce nie pojawi, poczeka do Wrestlemanii. Zwycięzcą zostanie, na 99 procent Jack, chyba sobie nie wyobrażacie mistrza Extreme, powtarzam Extreme Championship Wrestling! Mistrza jako Irlandczyka z młoteczkiem, latającego z karłowatym synem. Jesus Christ... Kolejna walka to już coś innego. Jeśli będzie dobrze zabookowana możemy spodziewać się czegoś wspaniałego. Liczę na koniec storyline'u z pracownikiem i podbudowanie jakiegoś feud'u na WM. Albo z Takerem, choć to nie jest pewne, bądź z kimś innym. Nie ważne, najważniejsza wygrana Shawn'a na No Way Out. I taki mini Main Event, No Holds Barred. Shane liczę na Ciebie ;) Za pewne obejrzymy jakieś hardcore'owe akcję w jego wykonaniu. Przedsmak dał nam już na RAW, gdzie wykonał swój Coast-To-Coast dropkick. Ma też parę innych ruchów w swoim arsenale. Jedno mnie ciekawi, czy jakąś rolę odegra w tym Legacy. Skoro to NHB, DiBiase i Rhodes mogli by pomóc w walce i zrobiło by się z tego 3 on 1... Pożyjemy zobaczymy. I wisienka, a raczej wisieńki na torcie. Dwa Elimination Chambery. Ten z SD zapowiada się lepiej więc przejdźmy do niego. Uczestnicy, bardzo dobrze dobrani. Paru występowało już w Elimination Chamberach, raczej wszyscy prócz Kozlova. Zwycięzcą raczej zostanie Edge, choć coś czuję, że pan HHH ma chrapkę na odzyskanie pasa. Z EC nie może wyjść słabej walki więc przejdźmy do Komory RAW. Mamy tu dwóch typowych latawców. Jak to się sprawdzi? Nie wiem, nie mam doścwiadczenia. Zagadką jest Knox, na pewno nie wygra, ale co pokaże? Na tygodniówkach jak dla mnie prezentował się słabo, można było znależć kogoś innego do udziału. Cena nie pozbędzie się pasu przed Wrestlemanią, to pewne. DaveKRK, gratuluję typu, mały Rey wygra Elimination Chamber jak nic. A tak szczerze, to pomyśl chwilę, czy WWE oddawało by pas WH Reyowi tuż przed Wrestlemanią? Oj nie...

Zapowiada się naprawde dobre widowisko. Nie mogę się doczekać walki Randy Orton vs. Shane McMahon napewno w tej walce przyjdą kumple Orona. Bardzo ciekawie zapowiada się WWE Championship Elimination Chamber Match. Co to WHChampionship Elimination Chamber Matchu też zapowiada się ciekawie, ale myślę że Jasiek nie ma szans bo nigdy naie walczył w takiej walce(Według mnie największe szanse ma Chris Jericho). Jack Swagger© vs. Finlay co do tej walki to ma 80% pewność że wtrąci się Christian. Shawn Michaels vs. JBL ta walka tez może być ciekawa, myśle ze JBL dostanie solidne lanie :D .

WWE szturmem rozpoczyna rok 2009. 12 miesięcy temu po średnim Royal Rumble, przyszło słabe NWO. Teraz po niezłym Royal Rumble szykuje się świetne No Way Out. Każda walka ma spory potencjał i jeśli wszystko pójdzie ok, wyjdzie genialne PPV. Zaczynając od najsłabszego w stawce pojedynku o pas ECW - Cóż, wolę to niż walki Hardy vs Henry, ale cudów się nie spodziewam. Gdyby nie fakt, że dano Finlay'owi przerwać streak Swagger'a to nawet rozważałbym jakieś szanse Irishman'a, ale tak raczej skazany jest na pożarcie.

Elimination Chambery prezentują się zupełnie odmiennie. W jednym siła vs high-fly i teoretycznie jeden faworyt, czyli John Cena, ale z drugiej strony Cena już trzyma dość długo pas, a jeśli go zachowa to będziemy mieli Orton vs Cena po raz który to już? No chyba, że Orton robi sobie chrapkę na pas WWE :roll: Jericho miał pas już dwukrotnie, Kingston i Knox to płotki. Zostają dwaj : Kane, który po latach szmacenia ma szansę zdobyć tytuł mistrza świata, ale umówmy się, kto w to wierzy? Zostaje też Mysterio, który po powrocie zbija kilogramy i wraca do naprawdę wysokiej formy. Z szansy na pas na Royal Rumble musiał "zrezygnować" na rzecz JBL'a, któremu pomógł Michaels. Potem była duża szansa na IC title, ale WWE wolała tym pasem zrekompensować zrobienie na szaro CM Punk'a na Unforgiven. Czyżby więc Master of 619 miał dziś swoją wielką noc? Moim zdaniem nie, ale jest moim faworytem do zgarnięcia Money in the Bank na WrestleManii.

Walka o pas WWE z gwiazdami SmackDown zapowiada się dużo bardziej interesująco. Szansę na pas dostało 6 największych gwiazd brandu. Gdyby obiektywnie patrzeć Edge skazany jest na pożarcie, bo w klatce Vickie mu nie pomoże, a każdy z przeciwników ma ogromną chrapkę na pas. Zwłaszcza Taker, Big Show i Kozlov, trzymani zdala od pasa stosunkowo długo. Czarnym koniem może okazać się Moscow Mauler, ale w typerze na niego nie postawię ;) Nie mówiąc już o Jeff'ie, który jest na pewno najbardziej pokrzywdzony z wszystkich pretendentów. Czyżby więc Edge miał stracić pas jeszcze szybciej niż Jericho po jego odzyskaniu? Z całej szóstki wykluczam w zdobyciu pasa tylko jedną osobę - Triple H'a, który moim zdaniem, nieważne kto wygra (ale obstawiam, że będzie to albo Edge albo Taker) będzie feudował z nowym mistrzem aż do Wrestlemanii, gdzie stoczą walkę o pas.

Na koniec zostawiłem sobie dwa pojedynki, które zapowiadają się najciekawiej. Pierwsza to all or nothing match. Teoretycznie 100% faworytem jest Shawn Michaels, który swoim zwycięstwem kończy feud z JBL'em i odcina się od niego raz na zawsze, ale wcale nie byłbym zdziwiony gdyby tą walkę wygrał JBL. WWE nie raz zaskakiwało takimi rozstrzygnięciami, ale szczerze mówiąc nie mam pomysłu jak dalej miałoby to się ciągnąć. Co do poziomu walki jestem raczej spokojny, JBL w walce z wartościowym rywalem spisuje się całkiem dobrze.

Na deser walka, na którą czekam z niecierpliwością. Shane walczy rzadko, ale jak już to robi to zawsze na najwyższym poziomie. O Ortona jestem zupełnie spokojny. Walka nie prezentowałaby się tak świetnie gdyby nie stypulacja, dzięki której pojedynek będzie na pewno na wysokim poziomie. Efektowne bumpy, totalna rozwałka, kosze, kendo sticki wszystko z pewnością pójdzie w ruch. Swoją rolę pewnie odegra też Priceless. Ogólnie czekam na akcję w zawrotnym tempie i żeby to był prawdziwy No Holds Barred match, a nie jakieś parodie jak np. Kane vs Mysterio na Cyber Sunday.

To by było na tyle, liczę na to, że No Way Out podtrzyma serię bardzo dobrych PPV w 2009 roku w WWE :t_up:

ECW Championship Match

Jack Swagger© vs. Finlay

Hmm... Po tej walce dużo nie oczekuję. Może Swagger coś sklei, ale Finlay już nie. Nie wyobrażam sobie Irlandczyka jako mistrza. Ogólnie nie ma co pisać. Walka wypadnie słabo. :( Według mnie najgorsza walka na PPV będzie.

All or Nothing Match

Shawn Michaels vs. JBL

Po tej walce i stypulacji dla niej dużo się spodziewam. JBL w tej walce może dużo zrobić, bo walczy z Shawnem i to jeszcze w jakiej stypulacji. :) Dla tych co nie wiedzą to krótko opiszę tą stypulację. Chodzi o to iż jeżeli Shawn wygra to JBL zapłaci mu za wszystkie walki które dla niego wygrał. Lecz jeżeli JBL wygra to Shawn będzie dla niego pracował do końca swojej kariery za darmo.

No Holds Barred Match

Randy Orton vs. Shane McMahon

Ta walka będzie jeszcze ciekawsza niż wyżej wymienionych panów. Można się tu spodziewać interwencji Legacy, no bo jak wiadomo to No Holds Barred Match. Po Orton'ie jak to po Orton'ie... zawsze z nim walki były ciekawe. Chociaż martwić może dyspozycja Shane' a, no bo jak wiadomo dawno nie walczył. Co prawda pamiętne były te jego skoki, ale... No cóż i tak obstawiam wygraną Shane'a, a potem mam nadzieję, że Orton dostanie Title match na Wrestlemania'i.

WWE Championship Elimination Chamber Match

Edge© vs. Triple H vs. The Undertaker vs. Big Show vs. Vladimir Kozlov vs. Jeff Hardy

Oto prawdziwy rarytas gali. :) Rok temu Elimination Chamber Match w wykonaniu SmackDown! był gorszu od EC RAW, ale w tym roku będzie zupełnie inaczej. Wystarczy spojrzeć na kartę gali. Tutaj nawet nie martwi mnie występ Kozlov'a, no bo jeśli ma się takich rywali w takiej walce to ciężko jest nieskleić dobrego pojedynku! :P Ogólnie obstawiam, że ten pojedynek wygra Triple H. Myślę, że w tej walce może dużo namieszać. Tym bardziej, że były wstępne plany co do pojedynku HHH vs Undertaker na Wrestlemania'i

World Heavyweight Title Elimination Chamber Match

John Cena© vs. Kofi Kingston vs. Rey Mysterio vs. Chris Jericho vs. Kane vs. Mike Knox

Hmm... Nie wiem co o tej walce mam myśleć. :( Rok temu Elimination Chamber Match w wykonaniu RAW był lepszy od SD!, ale niestety w tym roku wyjdzie inaczej. :| Jedyne co to cieszy mnie obecność Kane'a w tej walce. Na początku trochę się zmartwiłem, że Kane przegrał z Kingston'em, ale teraz jak już jest w tej walce to jestem trochę spokojniejszy o ECM RAW.

Plusy gali:

- Elimination Chamber Match ze strony SmackDown!

- No holds barred match

- Shawn vs JBL z ciekawą stypulacją.

- No way out jako no way out. :)

Minusy gali:

- ECW Championship Match

- Tak słaba karta dla RAW ECM.

Wszystkie walki powinny trzymać dosyć wysoki poziom (nie bójcie się, HBK da rady nawet z JBL'em ;) )
Zgadzam się, tylko chyba nie ECW.
Nie wiem co o tym PPV myśleć, gala może wypaść świetnie, ale może być także wręcz przeciwnie i wypadnie tragicznie
Tragicznie? Bardzo odważne określenie. :shock:
w tej walce sporo zależy od formy Shane
Zgadzam się.