Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1. Match

Handicap Match

The Kongtourage (Awesome Kong, Sojourner Bolt, Rhaka Khan & Raisha Saeed) pokonały ODB

2. Match

Handicap Match

Booker T pokonał Sędzie Andrewa Thomasa & Rudyego Charlesa

3. Match

Matt Morgan pokonał Peteya Williamsa

4. Match

Handicap Match

Team 3D pokonali Stinga przez DQ

5. Match

Hardcore Match

Abyss pokonał Scotta Steinera

6. Match

Handicap Match

Kurt Angle pokonał LAX
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Midey

2

• pablo modjo

1

• kieska

1

• Danielsson56

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Match

Handicap Match

The Kongtourage (Awesome Kong, Sojourner Bolt, Rhaka Khan & Raisha Saeed) pokonały ODB

Divy pominięte. Hmm... Div oglądać nie będę jak w meczach będzie Awesome Kong. :|

2. Match

Handicap Match

Kompletny zapychacz. To nie początki TNA, że nie mają kogo wstawić. Ogólnie nie ma co komentować. Booker zlał sędziów i tyle.

3. Match

Matt Morgan pokonał Peteya Williamsa

Hmm... Walka mogłaby być ciekawa gdyby nie fakt, że Petey pierwszą część walki walczył z zawiązaną dłonią. To chyba raczej Matt'owi Morgan'owi powinni wiązać ręce, bo przecież jak tu publiczność ma się spodziewać cudu? :lol Z resztą kompletny banał z tym zawiązaniem skoro mógł sobie to odwiązać i zrobił to w ostatnich momentach walki. Potem oczywiście wbiega do ringu Scott Steiner i zaczynają okładać Petey'iego, aż tu nagle pojawiają się cruzery z Frontline. Następnie wchodzi świetnie komentujący Booker T i czyści ring. :8

4. Match

Handicap Match

Walka również słaba i krótka. Wiadome było, że walka na dobre nie wyjdzie, ponieważ walczyło Team 3D. Sting też się już spalił, ale w walce mógłby coś pokazać gdyby nie właśnie wyżej wymieniona drużyna. Nie wyobrażam sobie main event'u nadchodzącego ppv TNA w składzie z Team 3D. Na tym ppv to Kurt

tylko coś pokaże. A jedynymi plusami tej walki była interwencja Kurt'a, oraz walka pomiędzy Frontline i Main event Mafia.

5. Match

Hardcore Match

Ehh... Scott Steiner widać, że już nie w formie. Bolące plecy powodują iż porządnie bump'u żadnego nie przyjmie. :t_down: Znowu krótka walka, a jak zobaczyłem stypulację mogło być ciekawie. Plusami walki są: rozwalenie Hiszpańskiego stołu komentatorskiego, oraz powrót Suicide'a! Hmm... Ale jakoś wolałem jak tą podstać grał Kaz niż jakoby Daniels. Coś czuję, że w tej roli Daniels leży. Niech przywrócą go do starego gimmick'u Fallen angel'a i będzie gites.

6. Match

Handicap Match

Kurt Angle pokonał LAX

Hmm... Tu mogę powiedzieć, że walka wypadła ciekawie. Kurt jak to Kurt. :) Walka z początku troszkę wolna gdy był Homicide. Po wejściu Hernandez'a od razu przejście do lociku na Kurta. :8 W ogóle Hernandez'a jakoś ciekawiej się w ringu ogląda niż jakoby jego tag team partnera. :t_up: Zwycięstwo Kurta od początku wiadome. Można stwierdzić, że Impact bardzo słabo wypadł. Podsumowując:

Plusy:

- Chet Lemon i Black Snow prz stole komentatorskim. Świetny komentarz tego drugiego. :lol

- Zapowiedź powrotu Samoa Joe.

- Powrót Suicide'a. Chociaż wolałem Kaz'a.

- Ostatni Handicap match.

Minusy:

- Wszystkie Handicap'y oprócz ostatniego.

- Walka Abyss'a i Scott'a

- Walka Petey'iego z Matt'em.

Match 1

Handicap Match

Właściwie spodziewałem sie zwycięstwa ODB, a jednak stało się innaczej, ale na co innego można liczyć w świecie div. Ogólnie nie zaciekawa walka jak na ten poziom div.

Match 2

Handicap Match

I znów Handicap bez sensownie. Co do walki całkiem miło oglądało się jak Booker T okłada dwóch sędziów z TNA, rzadko oglądał takie walki i nie powiem, że od czasu do czasu nie jest przyjemie obejrzeć trochę innego wrestlingu. Jednak poziom jaki był na tej walce lepiej nie mówić, ale co można spodziewać się po sędziach.

Match 3

Matt Morgan pokonał Peteya Williamsa todobrze przynajmniej ja wolałem taki rezulatat, mogli by już skończyć z tym Scotem Steinerem mimo, że go lubię to nie wydaje mi się, że nie pasuje do tego feudu. Booker T w końcu coś musi robić prócz walczenia z sędziami.

Match 4

Handicap Match

Dużo do zrozumienia daje słowo DQ, ogólnie nie podobała mi się walka i mam o niej zdanie to samo co P.S. Syles. Dobrze powiedział, że jedynym plusem walki była interwencja Kurta. A to, że przez DQ można tak zrozumieć, że Sting tylko umie walczyć Hardcore, ale oczywiście to nie prawda.

Match 5

Hardcore Match

Tak na prawde do Hardcoru bardziej pasuje mi Abyss niż ostarzały Scott Steiner. I coś czuję, że niedługo Scott przejdzie na emeryturę, ale to za takie ''niedługo''. Co do walki bez sensowna jak prawie każda na tej gali TNA. No też na tej walce powrócił Suicide dawny Kaz, ja wręcz przeciwnie wolę postać Suicide mimo tego, że jest nowa.

Match 6

Handicap Match

Kurt Angle pokonał LAX

Jedyna walka, która zrobiła na mnie wrażenie i mogłem w niej zobaczyć prawie wszytstko co najlepsze w wrestlingu, wysoki poziom walki. Bardziej lubię Homicide jednak ostatnio nie sprawdza się zbyt dobrze jak napisał P.S Styles. Gdy wszedł Hernandez walka się ożywiła i wtedy mogłem pooglądać to co podoba mi się najbardziej w TNA. Jedyny minus walki to kolejny Handicap.

Ogólnie gala nie zbyt dobrze wypadła.

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

• Reputacja:   1

Sam nie wiem, co myśleć. Z jednej strony to jest jakiś powiew świerzości, z drugiej strony myśl, że to już przecież było i śmierdzi perfindą zrzynką nWo. Niemniej jednak szkoda, że cały impekt nie poszedł pod dyktando MEM- pierwsza godzine oglądałem z nieukrywanym zainteresowaniem... druga dłużyła się i dłużyła.

Wsypujac wsio do jednego wora- walki nie podobały mi się... jednak na właściwym ich oglądaniu skupiłem się dopiero na Foley'ówce. W pierwszej części wsłuchiwałem sie głównie w komentarz :D Bukka gadał dużo i bez sensu... Nash pie*dolnął jakiś komentarz co 10 zdanie T, ale po prostu nimi miażdżył :8 Jesli ktoś się specjalnie nie wsłuchiwał, to polecam puścić tygodniówkę od nowa i SŁUCHAĆ, nie patrzeć ;) Właściwie przyszła mi do głowy taka... nie no, marzenie właściwie, żeby jako, że teraz tym bardziej nie nadaje się do pracy w ringu, mógłby (jeszcze prawie 3 lata kontraktu ma, no nie?) na stałe zastąpić Westa :D:applause:

’DIRECTED BY THE MAIN EVENT MAFIA’

IMG_2864.jpg

IMG_3117.jpg

Raport by Danielsson

TNA Impact z 29 stycznia, Against All Odds już 8 lutego. Zaczynamy od filmu ‘brought to you by Main Event Mafia’, który oczywiście miał na celu pokazanie, jak Mafia jest wspaniała. Potem zobaczyliśmy Kurta Angle’a w gabinecie Jeffa Jarrett’a. Angle powiedział, że zajmuje jego miejsce i dziś Mafia przejmuje Impact. Po theme Impact przywitali nas nowi komentatorzy. Byli to Chet Lemon (Kevin Nash) i Black Snow (Booker T). Sharmell okazała się być reporterką i jej pierwszym rozmówcą była O.D.B. Będzie ona dziś walczyć z Kongtourage, a Mafia odeskortowała Taylor Wilde i Roxxi do wyjścia, więc ODB nie ma szans na żadną pomoc od przyjaciół w tym handicap matchu. Jessica powiedziała, iż jedyne, co potrzebuje to jej dwaj chłopcy: Jack i Jim. Chyba wiecie, o co chodzi. ;) Po tym Sharmell przekazała głos Scottowi, który stał w ringu. Steiner jest na dziś zastępcą Davida Penzera. Zapowiedział, iż ‘following contest is non-title Knockouts’ handicap match, scheduled for one fall’. Znaczy to, że ‘4 fucking on 1’. :P Następnie Scott miał problemy z wyczytaniem imion Saeed i Bolt. Zapowiedział, że 3 babki i Awesome Kong będą walczyć jako grupa o nazwie ‘Kongtuszos’. :P

Non-title Handicap match – Kongtourage vs O.D.B.

Ładny crossbody block w wykonaniu O.D.B. na trzy osoby, ale po chwili, dzięki Kong, drużyna w przewadze zdobywa inicjatywę. Mamy Implant Buster! Pin: 1, 2, 3! Kongtourage wins!

IMG_2900.jpg

Po wywiadzie Sharmell z dwoma sędziami czas na ich właśnie pojedynek. Wśród widowni Jeremy Borash sprzedaje koszulki Mafii, jak mu Wielki Kurt przykazał, a w ringu zapowiada Steiner. Powiedział, że sędziowie nie mają żadnych szans, bo są parą ‘candy asses’. Wg Scotta są oni ofiarami. Nie wie on też, dlaczego na nazwiska mają imiona. Po chwili Black Snow opuścił stół komentatorski, a po tym nagle zjawił się Booker T, na którego widok Chet Lemon prawie się posrał. ^^ Snowa na chwilę zastąpił Scott.

IMG_2919.jpg

Handicap match – Rudy Charles & Andrew Thomas vs Booker T

Po Axe Kicku dla Rudy’ego Andrew dostał Book End. 1, 2, 3 i po walce.

IMG_2963.jpg

IMG_2956.jpg

IMG_2967.jpg

W czasie pojedynku Kev… I mean Chet Lemon powiedział, że Earl Hebner (sędzia tej walki) screwed Bret Hart. Dodał też, że Thomas chce być WWE Champem. Po walce Booker chciał zaatakować Hebnera, lecz na pomoc zjawił mu się Shane Sewell. Po jakimś czasie dostał jednak Scissors Kicka.

W gabinecie JJ’a Sting przyszedł do Angle’a. Zapytał się go, czy na AAO chce Stinga-przyjaciela czy Stinga-wroga. Po tym wywiad Sharmell z Mattem Morganem i jego walka.

Matt Morgan vs Petey Williams

IMG_3077.jpg

Byłby to normalny pojedynek, gdyby nie to, że jedna ręka Petey’a musi być uwiązana do jego pleców. Scotty zapowiedział go jako pochodzącego z tego frajerskiego państwa, jakim jest Kanada. Poprosił też Baracka Obamę, by trzymał tych dupków z Kanady daleko od USA. Przewaga na początku Morgana, lecz kiedy rozmawiał ze Steinerem, sędzia rozwiązał sznurek i Petey rozpoczął atak. Slingshot jawbreaker, missile dropkick, potem dropkick dla Scotta i Williams poza ringiem obija swojego byłego mentora. Kiedy Kanadyjczyk wraca do ringu, dostaje potężny Carbon Footprint. Pinfall – 1, 2, 3! Blueprint wygrywa! Po walce jeszcze Hellevator, a Scotty zakłada Steiner Recliner. Zjawiają się jednak Eric Young, Jay Lethal i Consequences Creed. Atakują Big Poppę Pumpa i Blueprinta, ale do ringu z mikrofonem wchodzi Booker. Atakuje Frontline i komentuje, co robi właśnie Buka. Wyglądało to komicznie. =))

Potem do Impact Zone wchodzą Team 3D. Brother Ray prosi o mikrofon. Mówi, że żal mu Stinga, gdyż Angle zapędził go w kozi róg i teraz Sting musi z niego uciec, walcząc z T3D. Ray znów powtórzył to, iż Sting zrobił gorsze, niż jego bracia z Main Event Mafii. Podczas beatdownu na Rayu nic nie zrobił. Kontynuuje okłamywać ich, samego siebie i fanów. Bubba zapowiedział również, że na AAO zamierzają skopać tyłek Stingera i zabrać mu jego World Heavyweight Title.

IMG_3106.jpg

Handicap match – Team 3D vs Sting

Po przerwie reklamowej przewagę ma Sting. Wreszcie jednak clothesline, który powala obydwu zawodników i zmiana z Rayem! Side slam, a po chwili ładny kneeling side slam! Cover: 1, 2… Steiner staje na apronie i kłóci się z sędzią! Wtedy wbiega Kurt Angle i low blow dla Raya! DDT! Pinfall: 1, 2… kickout! Sting atakuje Devona na narożniku, ale podnosi go Brother Ray… i Deadly Device! Cover – 1, 2… do ringu wbiega Angle i przerywa! Earl Hebner każe zabić w gong, koniec walki! Rozpoczyna się beatdown, a Buka wstaje i wyciąga stół. Zanosi go do ringu, rozkłada… Bang Bang! Do ringu wbiega LAX, Abyss i Mick Foley! Załatwiają oni sprawę szybko i Mafia opuszcza ring. Po przerwie Foley zapowiedział, że Hernandez dostanie w przyszłym czasie szansę na zwycięstwo World Heavyweight Title jeszcze raz. Steiner zmierzy się z Abyss’em, a Kurt z LAX.

IMG_3222.jpg

Następnie Mike Tenay i Don West niestety wrócili do komentowania, chociaż Lemon i Snow radzili sobie wyśmienicie. Czas na kolejną walkę.

Hardcore match - Scott Steiner vs Abyss

Na początku wyrównana walka w ringu, a potem akcja przenosi się poza ring. Najważniejszą zasadą w tym pojedynku jest to, że Abyss może użyć wszystkich broni, za to Steiner żadnej. Scott jest oparty o konstrukcję podtrzymującą stół komentatorski Hiszpanów, Chris rozpędza się, ale Steiner w ostatniej chwili odchodzi i Potwór wpada w nią.

IMG_3283.jpg

Po przerwie reklamowej przewagę w ringu ma Big Poppa Pump. Bierze on krzesło, lecz powstrzymać go próbuje sędzia. Nagle Monster uderza pięścią w krzesło i ten shot powala jego przeciwnika. Następnie uderzenie koszem na śmieci, co powoduje pojawienie się krwi. Irish whip, kontra i potężne low blow by Scotty.

IMG_3319.jpg

Potem kieruje on głowę rywala na krzesło ustawione wcześniej w narożniku. BPP wędruje poza ring i bierze ring bell. Slick Johnson próbuje mu go zabrać, jednak Abyss nagle kontruje i mamy chokeslam na kosz! Pinfall – 1, 2… kickout!

IMG_3342.jpg

Parks podnosi gong i jest zamach, jednakże Genetic Freak ma lead pipe i uderza tą bronią w ring bell! Sędzia każe zabić w gong, ale jest on w ringu. Walka jest zakończona. Mimo to Steiner dalej atakuje oponenta krzesłem. Wtedy też światła gasną, zaczyna grać muzyka, a po chwili do ringu „przylatuje” Suicide! Potężny łokieć w głowę Steinera, a potem ten charakter z gry kieruje łeb Scotta na narożnik. Po jakimś czasie znika, a David Penzer oświadcza, że zwycięzcą pojedynku został Abyss.

Po chwili Lauren rozmawia z uczestnikami programu ‘Toughest Cowboy’. Po jakimś czasie zjawił się Robert Roode i James Storm. Ten drugi powiedział, że oni uważają się za kowbojów, bo potrafią ujeździć jakieś słabe zwierzę. Powiedział do uczestnika tego programu: ‘To ja powinienem być mistrzem, bo ujeżdżałem twoją matkę!’ :)

Po tym czas na main event!

Handicap match – LAX vs Kurt Angle

Szybko przewagę zdobywa LAX. Ładna hurricanrana i flying european uppercut by Homicide. Potem zmiana z Hernandezem i piękne Big Man Dive poza ring!

IMG_3413.jpg

Po reklamach Angle trzyma Homicide’a w hedlaku, a po chwili backbreaker. Belly to belly i Kurt zakłada ankle lock. Hommie jakoś się uwalnia, a po próbie Angle Slamu kontruje w DDT. Zmiana z Hernandezem, ale Earl Hebner niczego nie widział, więc każe Shawnowi wracać. Tymczasem znów hedlak, a po chwili po raz kolejny ankle lock.

IMG_3494.jpg

Nelson nie tappuje, lecz robi przewrót i wysyła Angle’a wprost na swojego partnera. Shoulder block, clothesline, irish whip, Stinger Splash, Biel throw i potężny sitout powerbomb. Następnie próba Border Toss, ale Kurt wyrzuca rywala z ringu. Rollup by Homicide! 1, 2, kickout! Gringo Cutter! Próba Da Gringo Killa, ale kontra w Angle slam! Cover: 1, 2, 3! LAX mimo przewagi przegrywają! Kurt celebruje zwycięstwo, a po tym widzimy kogoś odwróconego tyłem do kamery. Jest to Samoa Joe! Mówi: ‘Main Event Mafia, let me introduce you to the real Samoa Joe.’

Impact schodzi z anteny.

e4eeadcacdd61b87.jpg

Impact! pod kontrolą MEM 8)... Pierwsza walka okazała się być feudem (Hahahaha bym zapomiał Steiner ze swoim Kong

tuszoz): Aszli kontra Wins Dewils, ODB czyli Ashley rozgramia Rhakę, Raishe i Sojo czyli Victorie, Candcie i Torrie a tu rozbiera a tu jakieś crossbody a tu Low Blow, ale tutaj doszła jak by to powiedzieć doszła Kong (Heelowa Trish nie było takiej no, ale powiedzmy xD), czyli jeden z najgorszych feudów został zremakowany: na Bossa stajni kontra ODB (Before booked Christy?)... Ogólnie muszę powiedzieć ,że publika bardzo się podnieciła jak Rhaka walnęła nogą o liny a pózniej (Dlatego, że jej się nie udało) nie ważne :P ... Dosyć o divach, bo za chwilę zrobię z tego dyskusje... Dalej Booker T vs. "The Refrees" (Theme ziutka wam pasuje?)... Żeby nie było przewijałem jak nigdy! Było z tego co pamiętam Book End... Po tym walka Morgana przeciwko Małemu Kanadyjczykowi (Jedną walką połowę walki walczyć?), może by się miejscami zamienili? Podczas walki De Ja Vu z ruchu panny Rhaki, lecz jeżeli dobrze zrozumiałem również nie udany... Pan który pił dużo mleka został troszeczkę oszołomiony przez małego to było przed czy po tym jak Steiner kazał przerywać piny :x? Chyba potem i odrobinę przed... Kolejna walka "DQ musi być"! Końcówka obejrzana reszta THX Stinka nie oglądam... Na kolejnej walce Hardcore był, oczywiście wyburzenie ściany z papieru było śmieszne jak dla mnie a DQ w "Hardcore"? Suicide (podobno nie Kaz) pojawił się uratował Abyssa... Main Event znośny, najlepszy Handicap, całkiem dużo akcji, Ankle Lock się nie udał no, ale w końcu zwycięstwo... Na koniec Joe który "powraca"... Śmiech w ustach... Powage w wrestlingu? Już nie raz była, ale mnie to zawsze bawi...

Zwycięstwa:

Heel: 4/6

Face: 2/6

Gala może być, ale Handicapy? 4 na 6! Miejmy nadzieję, że za tydzień pan najlepszy, napiękniejszy Brutus jakiśtam wygra, ale właściwie mi to wisi...

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Dobry iMPACT, przede wszystkim ciekawy :) Booker przy stole komentatorskim po prostu wymiatał. Nieźle parodiował Westa. Steiner też miał epizod przy stole i wypadł znakomicie. "hand or foot?" ;) Angle jak zwykle w segmentach wyjebisty. Ten to ma wczówkę jak żaden inny wrestler.

A nowy Suicide (od razu widać, że to nie ten sam - Kaz) zjebany na maksa :PPPP

16476371734edf391100c30.jpg