Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Mówi #1 - Cykliczny audio felieton startuje!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Przemk0 nie zrozum mnie żle. To ma szanse się udać ale to musi być coś w rodzaju dyskusji 2,3 osób na temat Wrestlingu. Inaczej nie wychodzi to dobrze. A tele konferencja w Skypie, może dało by się to w ten sposób wykonać. W ostateczności uwawiacie się w któryś wieczór w 4 osoby ktoś zakłada rozmowe i ją nagrywa a 3 obosby rozmawiają na temat wrestlingu.

Pozatym czas trwania 62 minuty, czy to nie jest zbyt długo.

Co do akcji, mówicie zbyt spokojnie. Ja powiem tak na początku usypiacz ale potem się się rozkręciłeś i było już nawet przyjemnie.

Acha i jeszcze. Przemk0 albo mówisz o PPV i nie wspominasz o całym TNA albo mówisz o sytuacji w TNA. To trzeba sobie zaplanować o czym chce się nawijać. A potem poruszać kolejne punkty planu. Bo inaczej to wychodzi takie pomieszane i cytuje "cóż tu więcej powiedzieć" . "a teraz co powiemy" a czegoś takiego nie wolno robić i mówić.

Co do zwrotów: Nie lepiej mówić tak jak czytamy to po polsku. Jestem przekonany że brzmiało by to przyjemnie.

czy Eugen mógłby przejsc hell turn
  • Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

6

• RVD

3

• raffal

2

• hcrusher

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Ooo i to rozumiem.. to jest konstruktywna krytyka..

Jesli chodzi o konferencje via Skype to przyznam ze jest to do zrobienia.. ale po pierwsze moglby z tego wyjsc niezly chaos.. Jeszcze wiecej wpadek i słaba jakość.. po drugie zaś.. hmm wszyscy mamy jakieś zajęcia i ciężko jest się umówić na konkretny termin zeby wszyscy mogli .. widac to po tym jak sie ludzie zgrywają na walki w Quiz PPV..

Co do czasu trwania to masz racje.. 1h to za dlugo.. ale tak to wychodzi.. szczegolnie mi.. jak zaczynam mowic to jakos nie moge sie w 20min zmieścić..

Tak.. to zauwazylem.. Na poczatku mowilem o PPV ale wrzucalem dygresje odnosnie calego TNA i na koncu juz odbieglem zupelnie od tematu.. Fakt.. ale jakos tak sie rozgadalem.. Ten odcinek akurat jechalem na freestyle wiec spx.. mysle ze w nastepnych bede mial jakis plan..

Hmm ja wole starać się czytać tak jak się do wymawia w oryginale.. szczegolnie nie wiem jakbys chcial przeczytac "feud" po polsku.. Dla mnie powinno byc "fiud"

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Urządzenie:  Windows

to moze jeszcze ja sie wypowiem ;-)

coz, zarzut nt 'braku energii w glosie' jak najbardziej sluszny:najpierw uslyszalem go od mojej dziewczyny, potem od autora 5.Kolumny (podzro SPoP), teraz od raffala... zreszta sam slyszac siebie po nagraniu, stwierdzilem, ze nie wyszlo to zbyt dynamicznie... nie moglem sie juz poprawic, bo skopal mi sie mikrofon (ale jeszcze w tym tygodniu zamierzam kupic nowy) :P

jesli chodzi o jakies audiokonferencje na Skype - planowalismy nawet cos takiego wczoraj ze SPoPem - konkretnie chodzilo o jakas dyskusje na goraco nt Royal Rumble... mozliwosc techniczna nagrania takiej pogawedki na pewno istnieje, choc nie wiem, czy nie trzebaby miec osobnej karty dzwiekowej a nie zintegrowanej (wiec ja, jako host takiej rozmowy odpadam, bo mam lapka i karte oczywiscie zintegrowana)... tutaj jednak decyzje pozostawiam P0, jakby nie bylo pomyslodawcy tytulu i "szefowi" ;-)

feud/fjud/fojd... w sumie nawet nie wiem, dlaczego poprawna wydala mi sie trzecia forma, bo chyba 'fjud' rzeczywiscie jest najbardziej bliski idealnej wymowie... co do 'rou' - to tak wlasnie (plus minus) imo powinno sie wymowic 'raw'... wiecej grzechow nie pamietam...

ogolnie wydaje mi sie ze freestyle jest dobrym pomyslem i nalezaloby kontynuowac 'Attitude Mowi' wlasnie w taki sposob... jesli przygotowany jest plan, punkt po punkcie, to co szkodzi napisac wtedy zwykly, literacki felieton... freestyle ma te przewage, ze 'mowisz, co ci slina na jezyk przyniesie', ale wlasnie dlatego jest to, hmm..., szczere czy jakkolwiek chcemy to nazwac... i takie ma chyba wlasnie byc - szczere przemyslenia na goraco, przynajmniej ja tak uwazam...

aha, w razie, jakby ktos przyczepil sie do 'kubanskiej dziwki'... nie wiem czemu, ale imie Melina kojarzy mi sie z Kuba (byla kiedys chyba taka sportsmenka, Melina Perez, zreszta niewazne)... jesli ktos roscilby tutaj jakies pretensje (byc moze uzasadnione), to odwoluje 'kubanska'... drugi czlon pozostaje niezmieniony ;-)

W pierwszym rzędzie muszę pochwalić za przyjemny AM #1, oczekując jednocześnie więcej.

Z drugim i następnych rzędach...

Cóż, ja również muszę przyczepić się do monotonności waszej mowy. Niestety jest zbyt dużo przerw, również troszkę zbyt dużo gadania o niczym, jest za wolno i za jednostajnie. Ja rozumiem, że siedząc samemu i gadając do mikrofonu czy czegoś tam nie da rady zapierniczać Jachimek na estradzie, ale naprawdę można by to zrobić trochę żywiej. Zaplanowanie rozmowy, GrimReaper, wcale nie musi się wiązać od razu z niewiadomo ilu stronnicowym tekstem. Wystarczy dosłownie 8-10 jednozdaniowych punktów, które w trakcie mowy rozwijałoby się już w stylu wolnym. Niegłupim pomysłem byłoby chyba także umieszczenie zegarka na widoku, tak, aby np. każdy punkt miał swój określony czas. Wtedy łatwiej można by było skontrolować ten czas, który tak wam się wydłuża.

Kolejny techniczny mankament to oczywiście różnica w głośności przemów obydwu panów, Grm zdecydowanie mówił za cicho, no ale to już nie jest takie łatwe, więc można to ominąć.

I proszę, nie traktujcie tego jako wybrzydzenia tylko jako lekką krytykę i propozycję poprawek :) .