Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Powrót Christiana

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

hardycagepy4.jpg

Na samym początku, taka mała geneza tego tematu :) Nie pomyślcie sobie, że jest on jakiś tam specjalny i że oczekuję od niego nieco więcej. Od dłuższego już czasu żadnego topicu w dyskusji nie założyłem, tak więc postanowiłem się spiąć i pokazać, że zielony jestem nie tylko, z nicku, ale też z posady. Wpadnięcie na pomysł tematu, zazwyczaj większym problemem nie jest. Teraz również go nie było, bo sprawa ta jest nagłaśniana przez media od dłuższego już czasu. Jak się nie trudno domyśleć, chodzi o Jasona Reso, ale o tym później. Pomyślałem nieco, o dyskusji na forum i doszedłem do wniosku, że temat ten dla wielu, tak kontrowersyjny, może być nieco ciekawszy. Zastanawiałem się również, nad tym, jakby napisać ten post, bo od niego nieco zależy. Czy będe musiał zrobić wyczesane logo, aby przykuć uwagę? Czy muszę cholernie dużo napisać, żeby sprawić, że będzie to wyglądało na mądrzejsze? Czy raczej pozostawić dziewicze, tak, abyście wy mogli go nieco poszerzyć? Doszedłem do wniosku, że nie będę kombinował zbyt dużo bo pochrzanię, a w zamian napiszę tą genezę, która może zmobilizuje jakąś część, do nie tylko napisania postu, odpowiedzi na pytanie, a jednak postara się ustosunkować swoją paplaninę, do tekstu innych :roll:

To by było na tyle mojego gadania, a przejdźmy do tematu, który na pewno ma w sobie potencjał. Moim skromnym zdaniem, gdyby był założony nieco wcześniej i zawierał nieco inne info, to byłby to dobry materiał na debatę.

Do rzeczy jednak. Ci co oglądali ostatni Smackdown! A myślę, że tylko ci czytają tę dyskusję, wiedzą, że jeden z wielu już wymyślonych Storyline`ów na temat obecnego WWE Championa Jeff`a Hardiego, powoli wciela się w życie. Mianowicie na stronie wwe.com podana została nie dawno informacja, że nasz pechowy mistrz, miał wypadek samochodowy. Nic się jednak ani jemu, ani jego dziewczynie nie stało. Jeff mówił, że przyczyna tego wypadku nie była zwyczajna, bo inny kierowca celowo spowodował ten wypadek, bardzo możliwe, chcąc wyeliminować Jeffa z gry. Pojawiła się policyjna taśma z miejsca zbrodni, a nasz Champion wyszedł z całego zdarzenia cało i zdrowo. Przejdźmy jednak do sedna sprawy, czyli o co chodzi. Każdy fan wrestlingu na pewno śledził ostatnie informacje i wie, że głośno się zrobiło w okół byłej gwiazdy zarówno TNA jak i WWE. Mowa oczywiście o Christianie Cage`u którego to już kontrakt z TNA nie obowiązuje, a jego plany z powrotem do ringu McMahona, są bardzo duże.

Według storylineu, osobą, która miała by spowodować ten wypadek, zarówno jak i atak na Jeffa w hotelu, tuż przed Survivor Series, który wyeliminował Jeffa z walki o pas, był właśnie Christian Cage.

jeffardixu8.jpg

Szczerze mówiąc nie wiem czemu ukryłem tamto story w spoilerze, bo to chyba już dla żadnej osoby nie jest tajemnicą ;) Dla mnie powrót Captaina Charismy do WWE, to jedna z kluczowych spraw ostatnich kilku miesięcy. Doprawdy jak na nic innego od dłuższego czasu, czekam na to, aż ta sprawa nabierze nieco rozpędu i bookerzy będą mieli pole do popisu. Oczywiście, całkowicie pewien nie jestem, czy sprawa będzie wyglądać tak jak napisałem, ale przynajmniej daje nam nadzieję, na nieco ruchu w ringu. Po za tym, sam Cage, dla wielu jest idolem, a na pewno już dla kilkuset marków Cage`a, z jego pobytu w ringu Jarreta. Daje to jakieś nadzieję, na podniesienie rattingów Smacka! Następna sprawa, to to, że jest również możliwe i to bardzo, że Jeff swój pas straci w najbliższym czasie, co jak dla mnie nie jest już tak pięknie różowe :P Nie pogniewam się na to jednak tak bardzo, jeśli Kreatywni WWE, zajmą Jeffa Cage`em do Wrestlemanii.

Dobra styknie na razie :D Jak widać, wiele ważnych kwestii mnie zawarłem w swojej wypowiedzi, ale daje to tylko nadzieję, na to, że wy poprawicie moje błędy, a dyskusja się rozwinie i przynajmniej tą jedną stronę zapiszemy :)

Zapraszam do dyskusji :)
  • Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Conman

4

• badziewiarz

2

• Mirai

2

• Gordon

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Tak więc... powrót Christiana jest praktycznie pewny w 99%. Sam fakt, że Christian comes back home ma podzielne zdania. Ma swoich zwolenników i przeciwników. Jako, że wypowiadam się pierwszy. Naturalnie jestem za powrotem Christian do WWE. Christian w WWE miał przede wszystkim historię, mam tutaj na myśli tag team z Edgem i Tables, Laders and Chairs. Bo bez dwóch zdań, to są innowatorzy tych meczów. Ich legendarne mecze z Hardyz i Dudleyz. Czy Christian "zawdzięczałby" coś TNA? Byc może tak. Na ringach WWE mógłby ciągle używać movesetu z TNA (patrz Frog Splash, Flying European Uppercut). A teraz na poważnie. Ludzie boją się, że Jason jak powróci do WWE to będziesz szmacony i podkładany... ja bym się o to nie martwił. Bo... kto jak kto, ale Vince przejrzał na oczy i nie zrobi tego błędu drugi raz. Każdy mówi, że Vinnie nie przejmuję się konkurencją (TNA), ale to guzik prawda, bo śledzi ich poczynania dokładnie. Tak więc widział, co Christian potrafi zrobić, gdy tylko da mu się szansę. Więc myślę, że jeśli powróci, to nie musimy się martwic o to, że będzie podkładany. Osobiście jestem przeciwnikiem tego, by Christian był mega pushowany po powrocie. Tak więc wszelkie tezy wygrywania Royal Rumble, czy coś są niedorzeczne dla mnie. Myślę, że Jeff i Christian mogliby się spotkać na WM, w normalnym meczu. O jego poziom nie musielibyśmy się bać. Ewentualnie Jason mógłby wystąpić w Money in the Bank, wygrać bądź też nie. Nie ma pośpiechu. Sytuacja przypomina powrót Chrisa Jericho. Zakładając, że Christian nie wygrywa MitB ani nic w tym stylu, to wystarczyłby mu feud z kimś o mocnej pozycji. Podobnie jak Jericho feudował z HBK, to Christian z kimś podobnym pofeudowałby... Jego pozycja umocniłaby się i moglibyśmy pomyśleć o Main Eventach. To tylko moje rozmyślanie, ale myślę, że wszyscy, którzy twierdzą, że Christian będzie podkładany komu popadnie grubo się mylą... bo szczerze, dlaczego miałoby tak być? Czego Christianowi brak? Warunków? Charyzmy? Skillów? I don't think so. Christian tak na prawdę tworzył dużo ciekawszą postać w WWE, niż w TNA. Dlatego, jestem praktycznie pewien... prędzej czy później Christian stanie się jedną z Top Star na SmackDown!...

jrthqr.jpg

Nawiązując do banneru, który zrobiłeś na potrzeby tego tematu "Wielkie nadzieje" więc tak dużo ludzi właśnie wiąże ogromne nadzieje na bardzo dobry powrót Christian'a do WWE, ja nie ma nic przeciwko ale tacy jak nie którzy nie jestem taki pełen optymizmu na razie Christian bardzo ładnie wchodzi w progi WWE ten atak na Survivor Series, właściwie to trochę bez sensowne bo jeśli Christian miałby z takim impetem najeżdżać na Jeffa Hardego to dla czemu nie zrobił mu nic przed Armageddon tylko "pozwolił" zyskać pas... kupy się to nie trzyma no teraz wypadek wszystko pięknie ładnie, tylko dlaczego nic nikomu się nie stało w tymże wypadku ? znowu sensu znaleźć nie mogę, choć pomysł dobry może z wykonaniem gorzej ale i tak brawa dla WWE, no i bardzo się ciesze bo ten atak ma chyba pokazać jaki to Cage potrafi być zły i może nawet zabić o pas, ale oby od razu tego pasa nie dostał po jakimś czasie oczywiście mógłby, po za tym bardzo chciałbym go zobaczyć jako heela w WWE. Ja myślę o takim scenariuszu dla Cage, Cage pojawia się na RR i tutaj wielki znak zapytania

Tak więc wszelkie tezy wygrywania Royal Rumble, czy coś są niedorzeczne dla mnie

dobra numer 30 może mu dać, ale wygraną :?: nie wygraną na pewno nie, lecz WWE musi coś dla nas szykować, teraz przyszło mi do głowy, że Cage mógłby użyć krzesła lub czego tam chcecie aby wyeliminować ostatnią osobę z RR Matchu, aby ktoś wygrał myślę tutaj o zmasakrowanym Edge więc Edge wygrywa RR i walka na WM znowu z Jeffem, no nie to trochę chore po za tym nie chciałbym, aby Edge wygrał.

A co do rosteru w jaki go wpakowali to tragedia... Wiem, że tam jest Jeff, którego atakował czy Edge z którym może znowu założą team, ale to nie będzie to samo zazwyczaj wiemy co wychodzi z reaktywacji...

Christian stanie się jedną z Top Star na SmackDown!...

Absolutnie, jak napisałem wyżej nie chciał żeby to się stało na SD jest dużo gwiazd, no tylko, że CC ma praktycznie zapewnioną pozycję w Main Eventach, bo nie możliwym jest, iż spadnie do poziomu R-Truth'a. Zdecydowanie wolał bym, żeby CC osiedlił się na Raw, no ale już jest pewne, że będzie walczył w niebieskim ringu wielka szkoda. Podsumowując ciesze się, że Cage wraca do WWE i dobrze, że w roli Heela najgorszym w tym powrocie chyba jest to, że znowu będzie nazywał się Christian bo to takie czerstwe pseudo :crazy: i zostanie chłopakiem Edga para nie zrównoważona psychicznie będzie rozwalała wszystko co spodka na swojej drodze :evil:

>CC<

Kurde chłopie zgadzam się w 100% chyba z każdym twoim zdaniem :) Dokładnie takie same odczucia co do tego tematu.

właściwie to trochę bez sensowne bo jeśli Christian miałby z takim impetem najeżdżać na Jeffa Hardego to dla czemu nie zrobił mu nic przed Armageddon tylko "pozwolił" zyskać pas... kupy się to nie trzyma

Trzyma się trzyma. Jeśli nie widzisz tego powodu, to pozwól, że ci go trochę przybliżę. Otóż wszystko kręci się w okół Edga. Przed SS atak na Jeffa, umożliwił zdobycie pasu właśnie Edgowi, a na Armageddonie wszystko wskazywało na to, że to właśnie Edge tytuł obroni, bo szansa na stratę była dość nikła. Pasa mu wcale nie "pozwolił" zyskać, tylko możliwe że coś tam się w jego planach poknociło. Anyway ... chodzi mi o to Akuiwa, że to jest właśnie cel tego feudu. Czyli ta zagadkowa historia, która z czasem każdy wątek złączy nam w jedną piękną całość. Doszukiwanie się sensu całej tej mistyfikacji na dzień dzisiejszy jest "Syzyfową Pracą". Mamy co prawda spore już wiadomości, oraz przecieki, ale chodzi tu głównie o to zaskoczenie.

choć pomysł dobry może z wykonaniem gorzej

Na razie na wykonanie nie narzekaj, bo nie można nic powiedzieć. Feud zapowiadany jest, na dość długi okres czasu, bo aż do Wrestlemanii, tak więc niech te 2 miesiące nie przesądzają o całości tego feudu, bo przed nami jeszcze trzy :)

po za tym bardzo chciałbym go zobaczyć jako heela w WWE

Wypadek najprawdopodobniej spowodowany przez CC, atak na samego Jeffa ... to wszystko już przecież wskazuje na to, że CC podczas returnu dostanie taki heat, jak Belzebub w niebiosach ...

eraz przyszło mi do głowy, że Cage mógłby użyć krzesła lub czego tam chcecie aby wyeliminować ostatnią osobę z RR Matchu, aby ktoś wygrał myślę tutaj o zmasakrowanym Edge więc Edge wygrywa RR i walka na WM znowu z Jeffem,

Nie wiem gdzie ty tu sens widzisz, ale na moje go tu w ogóle ni ma. Edge będzie walczył o pas z Jeffem na RR, co automatycznie go wyklucza z udziału w RR matchu. Po za tym, gdyby Christian miał pomóc Edgowi wygrać przekrętem, to czemu by tego nie zrobić w samej walce o pas? Było by o wiele prościej i szykował by się nam ten o wiele ciekawszy feud na lini Hardy - Cage, niż Hardy - Edge.

A co do rosteru w jaki go wpakowali to tragedia..

Tragedią było by wpakowanie go do rozwojówki, a potem na Smacka, albo gorzej ... do ECW żeby się rozwijał!

ale to nie będzie to samo zazwyczaj wiemy co wychodzi z reaktywacji...

Przybliż tę kwestię ...

Absolutnie, jak napisałem wyżej nie chciał żeby to się stało na SD jest dużo gwiazd

Tak jakby na RAW ich brakowało ...

bo nie możliwym jest, iż spadnie do poziomu R-Truth'a.

No i to jest święta prawda, bo startuje z wysokiej pozycji, czyli Hardy, a nie ugania się, za Benjaminem i MVP.

najgorszym w tym powrocie chyba jest to, że znowu będzie nazywał się Christian bo to takie czerstwe pseudo :crazy:

E tam ... mi pasuje ;)

i zostanie chłopakiem Edga para nie zrównoważona psychicznie będzie rozwalała wszystko co spodka na swojej drodze :evil:

No i kolejne impossible ... Na pewno będą dominować, ale nie do stopnia Johna Ceny. Na Smacku jest jeszcze Hunterminator co od razu wyklucza dominację nad wszystkimi. po za tym poruszyłeś dobry wątek, bo bardzo mozliwe jest wskrzeszenie La Familii i ponowne podniesienie jej do rangi najwyższej :)

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Ciemny

UWAGA!

W DALESZEJ CZĘŚCI TEMATU SPOILERY!

.........

..

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

I stalo sie!!!!!!

Nikt sie tego nie spdziewal bo Christian wyladowal w ECW!!!!!

Ciekawe do czego ma to prowadzic, czy to tylko chwilowy przystanek przed jednym z glownych rosterow. Co bedzie z CC w ECW? czy tylko bedzie walczyl z Swagerem czy moze z kims jeszcze???

Zobaczymy co wymysli wujek Vince bo jesli by Christian mial zostac w ECW to bedzie wielka porazka dla niego i calego WWE.

MichelleMcCool01.gif

buhahahahahahahahahahahhaha =)) :8 :8 =)) i gdzie są te Christian Peeps czy jak to tam idzie ?! :D

Przepraszam nie mogłem się powtrzymać.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Zgadzam się z badziewiarzem. CC, napisz jak to Vince już nie będzie miał w dupie Cage'a i jak Ci się podoba ten pomysł. =))

Małe info z ECW:

Następny mistrzem ECW będzie Chyrcek?

Return w ECW, "return" CC to raczej porażka! Ciekawe czy Vince wyśle też Gail do ECW... =)) Czekamy na tego pana walke WMce w walce przeciwko Noblowi... :8 Może Christian jednak zrobiłte wypadki i tylko udaje face'a? Po tym czymś wszsytko jest możliwe...

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

To jest temat ze spoilerami, nie musicie dawać w tag "spoiler".

Pojawienie się Christiana na ECW uważam za niezłą lipę. Wszyscy sobie narobili smaka na feud z Jeffem o WHC lub też powrót Christiana na RR jako 30 a tu taka lipa. Christian został potraktowany jak inne transfery z TNA. Wątpię żeby zgarnął ten pas ECW, raczej będzie robił za jobbera w 3 lidze :D

16476371734edf391100c30.jpg

Ogólnie to bardzo mocne wejście uśmiałem się od nie pamiętnych czasów.

Muszę przesłać jakieś podziękowania Vince'owi bo naprawdę konkretne zagranie (btw. ma ktoś e-mail?! :D )

Jak na razie wspaniały Kapitan wyleciał na boczny tor mało tego zmienił tylko szyld, a dalej występuje w 3 brandzie wrestlingu (ECW oraz TNA są mniej więcej na równi).

Sporo osób pewnie załamanych (głównie fanów TNA), ale nie chcieliście słuchać, a ja od początku wam to mówiłem.

Vince zadał mu niezłą pokutę. Wydaje się, że Christian będzie musiał budować się praktycznie od zera teraz w WWE.

No nic - czekam na kolejne jego śmieszne pojawienie się w ringu :)

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać ;P jak rano przeczytalem ,że Christian zadebiutował na ECW odrazu zabrałem się za ściąganie tego...no i szczerze mówiąc Vince go nieżle narazie potraktował tym wystepem na ECW...sama walka z Swaggerem była dobra ale sorryyyy...gdzie te WM? gdzie te feudy?gdzie te ME?...jak narazie musi się uganiać w III lidze choć polubiłem Swaggera i dla mnie ma przyszłośc ale Finlay?Hornswoggle?...no coment...juz sama postac Hornswoggle wywołuje u mnie wymioty...no dobra dobra powstrzymuje się dalszych komentarzy bo to dopiero 1 wystep w WWE...zobacze co przyszlosc pokaze ale jak narazie dla Christiana opcja ECW...jest b.słaba...

y2jsighe0uk6.png

No i macie ten wielki debiut Christiana. Byłem prawie pewny, że po tym jak odszedł z WWE w takich a nie innych stosunkach i był gwiazdą TNA to tutaj nie zacznie od wielkiego bum no i miałem rację. To nie TNA, że zwalnianych lub odchodzących z konkurencji wkłada się od razu do ME ;)

Teraz będzie się chwilę kisił w ECW i pewnie zdobędzie ten jakże żałosny pas na WM pokonując Swaggera :D :D Nie wróżę mu świetlanej przyszłości ale mam nadzieję, że szybko się przebije gdzieś wyżej...

910573292462b42a28a382.gif

Vince nie lubił CC od zawsze,teraz każdy myślał że przyjdzie i dostanie push, ale najwyrażniej Vince ma mu coś jeszcze za pamięci i narazie Christian wystąpi w ECW jest to 3 liga WWE,więc tu chyba widać że Vince ma coś co niego zresztą walka wygrana dzięki pomocy "karzełka" i "Dziadka" nie promuje go a bardziej obniża tor lotu.....i wydaje mi sie że jdyną szansą dla CC jest wygrać MITB bo w inym razie skiśnie w 3 lidze gdzie ja mógłbym jobbować :thumb:

Żal dupe ściska jak nic innego w tym roku. K***a tak się napaliłem na coś wielkiego a się okazało, że ta "wielka rzecz" to nic innego jak ECW. No do teraz się pozbierać nie mogę ... Najgorsze chyba w tym wszystkim jest to, że zadebiutował w tak daremnym momencie. Wpieprzył się od razu w feud, zamiast dać mu zadebiutować po tej walce o pas na No Way Out. Dupa Gówno i śmiech, a ja durny wierzyłem w inteligencje McMahona, chociaż może i ten ruch najgorszy nie był. Tak czy inaczej ja już wolę (a właściwie chyba każdy) Cage`a rozwalanego przez Bookera, niż Cage rozwalanego przez Swaggera. Na razie więcej nie napisze bo zbyt potargane nerwy mam.

Jestem wkurzony jak nigdy. Chanty - TNA - w walce ze Swaggerem mówią wszystko. Kto by się spodziewał, na pewno nie ja... Liczę na szybki draft do SD! chociaż na to trzeba będzie poczekać. Jak każdy fan pana Reso jestem zawiedziony ale nic dziwnego, któż by nie był? Mistrz ECW? Jak chociaż tego nie dostanie to porażka, myślę tak - pobyt na ECW wraz z trzymaniem pasa. Jedynymi szansami na przejście wyżej jest MitB oraz Draft. Wypada mi tylko czekać, bo wujkowi Vince'owi do rozumu nie przemówię...