Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dożywotni Baby Face?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Temat przyszedł mi na myśl kiedy na pewnej stronie przeczytałem newsa o ustanowieniu rekordu. Otóż WWE podliczyło dochody jakie przyniósł mechrandise związany z John'em Ceną. Okazało, że Dżon sprzedaje się tak dobrze (bez skojarzeń :D), iż bije na głowy rekordowe dochody jakie w latach 90. federacji przyniósł Stone Cold, a w latach 80. Hulk Hogan! To oczywiście wyjaśnia wiele rzeczy. Zacznijmy chociażby od kwestii World Heavy Weight Championship. Cena w pierwszej walce po długiej nieobecności zdobywa pas mistrzowski. I właśnie dlaczego tak było? Bo tak jak często powtarza pitreq – Money! Inny przykład – Royal Rumble 2008. Wiadomo, że jeśli ten „super heros” wszedł jako ostatni i wyeliminował pozostałych wrestlerów to siłą rzeczy WWE Shop musiał się już następnego dnia nieźle odkuć. Przykładów może być jeszcze wiele, ale wiemy, że dopóki John będzie baby facem, dzieci będą musiały mieć wszystko co jest z nim związane... i tu właśnie pojawia się kwestia, którą chciałem poruszyć w tym temacie. No więc, wielu fanów WWE (w tym ja) liczyło po cichu na heel turn Ceny, na powrót rapera, który może w ringu nic specjalnie nie prezentuje, ale jako „zły piosenkarz” xD potrafi zainteresować chociażby w segmentach. Wszystko jednak sprowadza się do jednej myśli - „Wszystkim rządzi Vince – Vince kocha forsę – dzieci dają Vince'owi największe zyski – Cenaminator przyciąga dzieci” i tu właściwie koło się zamyka. Ostatnio jednak dało się zauważyć spory heat publiczności w stosunku do John'a Ceny oi to zaczęło dawać małe nadzieje na powrót „starego” Dżona. Teraz jednak gdy WWE obliczyło dochody, które w dobie kryzysu finansowego przyniósł im Cena, heel turn wydaje się właściwie niemożliwy! Z drugiej strony warto także spojrzeć na postać Hulk'a Hogan'a, który jak wiemy był niezwykle dochodową gwiazdą, a jednak i tak zakładając nWo stał się mega heel'em. W czym jednak tkwi problem? Do czasu kiedy Hogan był pod skrzydłami Vinca występował jako face, a Vinnie już wtedy czerpał ogromne zyski z Hulkamanii. Heel'em Hulk został dopiero w WCW. W tej chwili nie zastanawiam kiedy Cena wreszcie przejdzie heel turn tylko czy w ogóle jeszcze kiedyś zobaczymy złego rapera, a nie będziemy do emerytury skazani na Super Herosa?

I tu właśnie pytanie do Was...

Czy John Cena będzie już zawsze face'm???

Zapraszam do dyskusji.

banner004.jpg

2363kw0.jpg

1372dy0.gif

1426cq7.gif

1504cp9.gif

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szymi94

2

• Doriano

2

• The_Icon

1

• michalak547

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nie ma tu co porównywać do takich gwiazd jak Hogan czy Austin. Nie żebym go nie lubił, ale ciężko mi powiedzieć o nim to samo co o Hoganie i Austinie. Co do tematu to sądzę, że John będzie jeszcze długo baby face'em. Może sytuacja się zmieni tak samo jak z Hoganem jak przeszedł do WCW?? Może przy kolejnym drafcie John przejdzie na SD! i odegra rolę rapera po raz kolejny? Cóż pożyjemy zobaczymy. :)

John Cena jest wiecznym babyfacem. Dopóki jego merchandise będzie się sprzedawał, dopóty Vince będzie odrzucał propozycje heel turnu Johna Ceny. Ale nie ma go co porównywać do Stone Colda czy Hulkstera. Stone Cold jest główną postacią Attitude Era, wrestlerem który spopularyzował ten okres w historii WWF. Hulk Hogan za to jest największą postacią w historii wrestlingu! Gdyby nie on nie byłoby wrestlingu w takiej postaci jaką znamy. Rozrywka oglądana w narodowej telewizji, a nie w regionalnych stacjach. Popularność na całym świecie. A teraz mamy Johna Cenę. Ale tak jak Hogan i Austin trafiali do wszystkich przedziałów wiekowych, tak Cena trafia do przedziału wieku 5-13(mniej więcej). Ale i tak będzie dożywotnim babyfacem.

Może przy kolejnym drafcie John przejdzie na SD! i odegra rolę rapera po raz kolejny? Cóż pożyjemy zobaczymy. :)

Nie byłoby nic gorszego, niż danie Jasia do Smackdowna!. Takiej głupoty chyba Vince by nie zrobił, a poza tym, to RAW jest głównym brandem WWE i raczej taki terminator John to musi być w najlepszym brandzie. W ogóle musi być najlepszy.

Jak to było już powiedziane Vincowi chodzi głównie o kasę, a jeśli Cena będzie nadal baby facem to kasy będzie jak lodu. Każdy chciałby się w szkole pokazać z czapeczką Johna, czy kupić bilety na show, "bo tam będzie ten przewspaniały Cena walczył. On jest najlepszy bo robi You can't see me!"... Tak myśli wiele osób, a szczególnie dzieciaki od 5 do 14 lat. Gdyby zobaczyć reakcję tych znawców wrestlingu, to odbiega ona od tego znacznie... ale co my możemy poradzić na to....

Jest kryzys, a Cena Face = $$$$$$$$$$$

Więc póki on nie minie, zawsze będzie on SuperJasiem ratującym Reya i będącym największą gwiazdą..

rvwzyx.jpg

Zgadzam sie z przedmówcą, póki jest kryzys CenaFace=Money.

Swoja drogą bardzo ciekawe są losy ALL LIFE BABY FACE'ów.

Jak dla mnie TURN Hogana w WCW był świetny, nikt nie spodziewał się BabyFac'a wrestlingu jako złego gościa. Ile kasy zarobiło NWO ? miliony na merchandise i prym w monday night wars przez dłuuuugi czas.

Z drugiej strony, mamy Stinga. Nie oglądałem wcw w momencie jego upadki, ale podobno była próba zrobienia z niego heel'a. ale ludzie i tak uwielbiali go. Obecni Sting zestarzał się (jakby co nie atakuje go, jestem jego wielkim fanem) a próba zrobienia z niego heela, nawet częściowego nie wypaliła. Dlatego TNA robi teraz taki "myk" że Sting nigdy nie atakuje razem z MEM, jest jakby cieniem tej grupy z pasem w ręku, który prędzej czy później znów stanie się mrocznym rycerzem sprawiedliwości niszcząc MEM, tak jak 10 lat temu NWO.... nie da się z niego zrobić HEEL'a... stety lub niestety.

Podobnie z Undertakerem, czy jest ..hmm zły jest zawsze... czy jest face czy heel ludzie będą go uwielbiać. Każda próba zrobienia z niego heela skończyła by się na tym że ludzie myśleliby że jako deadman to może wszystko, nawet czynić źle, lub zwalać winę na to że chce być najlepszym z najlepszych i walczy o swoje.

AJ Styles jako heel też był do dupy:P ale to był raczej comedy-heel.

Wiecznym heelem natomiast, moim zdaniem, zostanie Randy Orton. Nawet teraz część ludzi (np ja) uwielbia go w tej roli.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Tak przyznam że Cena jest w lepszej formie niż przed kontuzją , albo po prostu jako bardziej zły w sensie nie bojący się uderzyć bardziej jest zjadliwy. Oczywiście jego heel turn to śpiewka hmm snów? Nie wierzę w jego heel turn w tej federacji. Jego przejście na SD i powrót jako raper i heel porównywać do zmiany federacji jak Hogan i nWo to chybiony argument. Jakby Cena zmienił brand to by pozostał taki sam tylko by bawił publiczność w innych kolorach. John Cena będzie facem na zawsze bo to daje zyski piekielne zyski. Sam osobiście przyznaje ze jako raper Cena był kurde w porządku. Więc po prostu kończąc moją krótką wypowiedź Cena = Face = $$ = Vince Happy

Dopisano ;) :

Teraz jeszcze coś sobie przypomniałem co chciałem napisać. Słyszymy chanty przeciwko Cenie , powód jest prosty , starsza publiczność która jednak chce oglądać wrestling a nie przybijających piątki kwadratowych ulubieńców młodszych pokoleń będzie zawsze za takimi wrestlerami jak HBK , Jericho czy Orton. Ale z drugiej strony wieczne face'owanie Ceny może źle się odbić tak jak z The Rockiem który za długo face'ował i nawet on był wygwizdywany.

• 1 miesiąc temu...

Sam sobie odpowiedziałeś, Cena będzie facem minimum do czasu gdy przejdzie do innej federacji, bo jeśli teraz zrobią z niego heela to tak jak by powiedzieli "więcej kasy nie chcemy :lol ".

Osobiście myślę że polubiłbym Cenę heela, bo od kiedy raperzy są takimi ulubieńcami dzieci i super herosami? Powinien zmienić gimmick.

Cena jako heel nie wyobrażam tego sobie,kibice tego show zawsze piszczą albo klaszczą jak on wchodzi by stoczyć walkę a jak byłby heelem to co by krzyczeli uuuuuuuuu nie ja jednak sądzę że zarząd WWE zostawi go jak face, jest bardzo spokojnym wrestlerem i nie wyobrażam sobie jak np.Jasiek bierze krzesełko i z całej siły uderza w głowę Undertakera :D Moim zdaniem jest najlepszym Facem a dochody to napewno za reklamowanie Hustle Loyalty Respect opaski,koszulki i czapki które rzuca kibicą tego show :D

trishzf4.gif

nikeusermt8.png

pepsiaddictcs2.png

psvfanqs3.png

Warto wierzyć w cuda, ale w ten się nie da. Już widzę jak Cena wychodzi na ring przemawia do publiki, a oni krzyczą Fu*ck John Cena! W to się nie da uwierzyć. Jasiek gdy by nie był feacem to, by nigdy nie zrobił kariery w WWE. Tylko, że niestety to on w obecnej chwili jest najlepszym feacem w całym WWE. Pewnie jak powróci Batista, też będzie na topie, ale to nie to samo. Co Come Back Johna Ceny z przed roku na gali RR. Wyobraźmy sobie feud Johna Ceny jako heel'a vs Batisty jako feace'a. Taki feud był by najgorszym posunięciem bookerów. Ja już bardziej wyobrażam sobie Rey'a Mysterio jako heela niż Jaśka. Cena jest stworzony dla publiki i niech tak zostanie, bo tylko do tego się nadaje.

chrisjericho.jpg

• 1 miesiąc temu...

Ojjj... zdziwilibyście się, Cena za czasów Smackdown! kiedy to jeszcze grał rapera był heelem i uważam że był wtedy lepszy... Ja jako fan Jaśka chciałbym aby wrócił do starego gimmicku bo wtedy wydawał się ciekawszy niż obecnie... Tylko że tak jak to było wspomniane wyżej w najbliższej przyszłości nie mamy na co liczyć ponieważ Cena robi zbyt dużo cashu dla McMahona... a jako heel to by się zmieniło.

21289712349edaace9f397.jpg

Cena jako heel to rzecz niemożliwa.Tak jak przedmówca powiedział trzepie za dużo kasy dla Vinca i pan McMahon napewno nie zrobi z Ceny heel'a.Cene kochają dzieci w USA i między innymi dlatego kupują magazyn WWE 4 Kids z którego pan McMahon także ma sporo dolarków.

Ja Cenę osobiście lubię, ale nie ze względu na zwycięstwa. Właśnie one są jedynym powodem, dla którego mógłbym go nie lubić... Dla mnie nie jest on ideałem face'a (właśnie ze względu na zwycięztwa), bo jego walki są zbytnio przewidywalne (95% walki to jego zwycięstwa). Jeśli to by uległo zmianie... To byłoby fajnie :)

Nie ma tu co porównywać do takich gwiazd jak Hogan czy Austin

zdecydowanie - Cena to zupełnie inna kategoria...

i też zgadzam się, że Cena będzie jeszcze dłuuuugo dłuuuugo grał rolę tego dobrego. Nie wiem jak długo to potrwa i co musi się stać, żeby Janek przeszedł faceturn, ale na pewno szybko do tego nie dojdzie :D

Nie wiem jak długo to potrwa i co musi się stać, żeby Janek przeszedł faceturn, ale na pewno szybko do tego nie dojdzie :D

Heelturn :P Chyba większym face'm już być nie może 8)

P.S. Styles napisał(a):Nie ma tu co porównywać do takich gwiazd jak Hogan czy Austin

No zdecydowanie, chociaż Cena jest trochę jak Hogan, ale o SCSA nie ma mowy :D

Na więcej ci nie stać, tylko na dwa zdania -.- //dop. Conman

• 2 tygodnie później...

Ja już bardziej wyobrażam sobie Rey'a Mysterio jako heela niż Jaśka.

No bez przesady Montel ^^ Rey jako heel? Niewypał...

Natomiast Cena mógłby być zaskoczeniem.

Przecież niespodziewany turn Hogana przyniósł ogromne zyski, a jeżeli Vincent potrzebuje mamony, może zaryzykować, i turn'nąć Cenę.

Mam taką wizję, że np: Jest taka walka, a Cena wbija i zaczyna jednego z wrestlerów okładać krzesłem ^^,

Któż to wie, być może heel turn Ceny przyniósłby większe zyski aniżeli turn Hulkstera...

No i jak Daimon napisał, póki co Cena mimo wszystko będzie dłuuugo face'm. Jak długo? Nikt nie wie.