Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Genesis 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   995
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Genesis_%282009%29.jpg

Genesis, gala pierwotnie odbywająca się w listopadzie, obecnie przesunięta na styczeń. W poprzednich edycjach obejrzeć mogliśmy sporo ciekawych pojedynków i spektakularnych, na miarę TNA, debiutów. W 2006 roku, pierwszy występ w płatnej tv, pod szyldem federacji Dixie Carter, zaliczył Kurt Angle, walcząc w "Dream match of the decade" z Samoa Joe. Rok później, powitaliśmy Bookera T. Tegoroczna edycja odbędzie się w 11 stycznia 2009 roku, w Bojangles' Coliseum, mieście Charlotte, North Carolina. I tym razem, nie obędzie się od widowiskowych chwil, mianowicie Mick Foley stoczy swoją pierwszą walkę w TNA. Poza tym, grudge match z Bound For Glory, po raz drugi w historii - Jeff Jarrett i Kurt Angle skrzyżują pięści.

Obecnie karta przedstawia się następująco:

coyf6.jpg

Grudge Match

"The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle vs. "The King of the Mountain" Jeff Jarrett

20zv3f6.jpg

TNA World Heavyweight Championship

"The Icon" Sting© vs. "The War Machine" Rhino

Six Man Tag Team Match

Mick Foley, & The Frontline (Brother Devon & "The Phenomenal" AJ Styles) vs. The Main Event Mafia (Booker T, "Big Sexy" Kevin Nash & "Big Poppa Pump" Scott Steiner)

TNA X Division Championship

Tournament Final

Chris Sabin vs. Alex Shelley/Eric Young

TNA Knockouts Championship

Lumberjack Match

Awesome Kong© vs. Christie Hemme

Zakładki:

- oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/component/o ... temid,181/

- wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Genesis_(2009)

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• Łajt

1

• Viper

1

• Aquiva.

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

TNA World Heavyweight Championship

"The Icon" Sting© vs. "The War Machine" Rhino

Miałem nadzieję, że w tym meczu wystąpi AJ. Mam nadzieję, że Rhino nie zdobędzie tytułu, bo to by przekreśliło szanse Aj'a na zdobycie tytułu kompletnie.

Six Man Tag Team Match

Mick Foley, & The Frontline (Brother Devon & "The Phenomenal" AJ Styles) vs. The Main Event Mafia (Booker T, "Big Sexy" Kevin Nash & "Big Poppa Pump" Scott Steiner

W tym meczu dobrą formę zaprezentują chyba tylko AJ i może Booker. Nash i Steiner w teamie. :t_down: Druga para to Devon i Mick który nic nie zaprezentuje oprócz punchów.

TNA X Division Championship

Tournament Final

Chris Sabin vs. Alex Shelley/Eric Young

No ten mecz mnie zainteresuje. Fajnie będzie pooglądać dwóch partnerów z teamu dobrze wyszkolonych technicznie. Walka może być dobra.

TNA Knockouts Championship

Lumberjack Match

Awesome Kong© vs. Christie Hemme

Ten mecz przewinę, z racji tego iż w nim występuje Awesome Kong. :t_down:

Karta prezentuje się słabo, a przecież prawie bez wyjątków zawsze TNA zaskakuje nas kartą i często poziomem PPV, walka Kurt Angle vs. Jeff Jarrett to chyba najlepiej zapowiadająca się walka nasze dziadki to chyba jedyne legendy które potrafią zaskoczyć w ringu, a szczególnie Kurt ten to trzyma poziom mimo licznych sukcesów i lecących lat w ogóle ten feud zapowiada się naprawdę sensownie stracie dwóch legend myślę, że nie będzie źle.

Sting© vs. Rhino nigdy nie lubiłem Rhino, a raczej jego stylu walki i nie oczekuje walki którą będę mógł się podniecać czy też jakiegoś hiciora zwykły przeciętniak chociaż stawka jest nie mała bo TNA WHC no trochę żal, że w ważnej walce nie oczekujemy niczego specjalnego.

Mick Foley, & The Frontline (Brother Devon & AJ Styles) vs. The Main Event Mafia (Booker T,Kevin Nash & Scott Steiner) tutaj żałuje tej walki z dwóch powodów pierwszy to że nie zobaczymy Foleya w walce jeden na jednego ( a może to lepiej, nie wiem jak forma Micka ) a po takim tag teamie nie bardzo będzie można ocenić jak walczy legenda chociaż jakieś tam Pi razy drzwi będzie można ujrzeć jak się miewa, a po Drugie to szkoda, że nie trzyma z MEM ale co tam.

Chris Sabin vs. Alex Shelley/Eric Young ta walka podobnie jak walka Jarreta i Kurta może być dobra jeśli Chris będzie walczył z Alexem to nie będzie tak najgorzej może w końcu jakiś rozpad MCMG i solowe kariery oby TNA nie zmarnowało potencjału szczególnie Sabina.

Więc podsumowując będzie to przekąska przed Royal Rumble, oby znośna :waving:

• 2 tygodnie później...

Nadszedł czas na pierwsze PPV tegoż roku :) Nie ulega wątpliwości, iż to jednak Royal Rumble powinno być bardziej wyczekiwanym Pay Per Viev Stycznia. Ale do sedna:

World Heavyweight championship: Tutaj niestety nie spodziewam się zbyt dużego widowiska... Sting ostatnio jest wydziczony, nie bierze udziału ostatnio w żadnych brawlach pomiędzy MEM i FL... Nasunęło mi to na myśl, że Sting przegra WHC, po czym może wstąpić do FL... Jakoś tak mi sie to widzi. Możliwe, że Sting w Front line będzie spełniał tę samą rolę, którą miał spełniać Christian Cage...

Jeff Jarrett vs. Olympic Gold Medalist Kurt Angle: Cały feud jest bardzo dobry, choć dla niektórych może być już przesadą... Wydaje mi się, że to może być mecz wieczoru... Choć Jarett'a w ringu zbytnio nie lubię, to w tym matchu nie ma opcji, żeby było nieciekawie. Pojedynek jaki bym chciał widzieć to porządny Brawl, z kilkoma stiffowymi akcjami. Całkiem fajnie by było, gdy ktoś z nich puściłby farbe.... By się działo :)

Mick Foley, AJ Styles & Brother Devon vs Booker T, Kevin Nash and Scott Steiner: Nie ma innej opcji niż ta, że to Mick Foley będzie główną postacią tego match'u. Wydaję mi się, że MEM może wygrać jakimś przekrętem, albo Mick Foley spinuje, rozpoczynając karierę wrestlera w TNA z hukiem :)

Beer Money vs. Abyss & Matt Morgan vs. © Jay Lethal & Consequences Creed: Tutaj wytypowanie zwycięzcy sprawiło mi dużo problemów. Każda z par ma powody, dla których może wygrać. Drużyna Abyssa może wygrać, gdyż program walki o TT zaczęli już dawno temu i cały czas się kręcą wokół Beer Money inc.. Roode i Storm mogą wygrać, gdyż byli mistrzami, a pas stracili możliwe tylko dlatego, by machismo mógł wykorzystać walizkę. Nie oszukujmy się, ale Lethal i Creed to team wzięty tylko stąd iż obaj są w FL. Mam nadzieję, że stworzenie ich do jednego teamu będzie niezłym posunięciem. Liczę też, że Lethal i creed wygrają i rozpoczną erę Front Line w TNA

Chris Sabin vs. Alex Shelley: MCMG to niezły team TNA, baaa:najlepszy w zeszłym roku. Nie sądzę, by za pomocą tej walki miałby zacząć się feud tych panów. Raczej to będzie walka niezbyt ciekawa, gdyż obaj nie będą walczyć na 100%. Oczekuję tutaj rozpoczęcia feudu z Suicidem, który już niedługo, jak mniemam, zostanie X Division championem :)

TNA Knockout Championship: Na stronie TNAwrestling.com pisze:

To Be Determined vs. © Awesome Kong
A więc można liczyć, że walka ta się odbędzie. Kto może być wybrany? Nie mam pojęcia, może to być Roxxi, Tylor Wilde, moze to być któraś z BP. Możliwości jest kilka... W każdym razie nie liczę na wiele w tej walce tj. na utratę pasa przez Awesome Kong.

Shane Sewell vs. Sheik Abdul Bashir: Najprawdopodobniej będzie to Opener gali, walka w każdym, razie cudna nie będzie. Myślę, że pan Sewell zwycięży, a do sędziowania chyba nie wróci. Walka bez emocji chyba będzie...

Reasumując: Karta zapowiada się nieciekawie, aczkolwiek... przykład Armageddonu: Karta nie najlepsza, widowisko w miarę niezłe. Niestety nie widzę tu zbytnio porównania. Choć walki o TT titles czy Angle vs. Jarett mogą być niezłe :P