Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Match 1

X-Division Title Tournement

Chris Sabin pokonał Kioshi

Match 2

AJ Styles & Brother Devon pokonali Bookera T & Scotta Steinera

Match 3

Christy Hemme, ODB, Roxxi & Taylor Wilde pokonały Awesome Kong, Raisha Saeed, Rhaka Khan & Sojourner Bolt

Match 4

Kurt Angle pokonał Rhino przez DQ
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Danielsson56

1

• DonCarlos

1

• Viper

1

• Midey

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Tak jak obiecałem: Impact w AVI...

Pierwszą walkę z uporem maniaka przewijałem... Po walce Daivari atakuje sędzię... Ten natomiast chciał znów zdjąć koszulkę ale Suicide zaatakował Bashira.

Wywiad z JeyJeyem... Oczywiście znowu przewijam... Young i Alex(?) się biją, okazuje się że Eryk świetnym aktorem nie jest i chyba ktoś przechodzi Heel Turn. Po chwili mamy całkiem dobrą walkę TT... Styles chyba będzie Ceną TNA "Nie zniszczalny AJ!" Booker i Devon walczyli nawet na backu i to właśnie był mój ulubiony moment...

Walka dziewczyn bardzo dobra! To że Christy zostaje twarzą jest trochę dziwne ale mi pasuje... Niestety Josie została heelem, boska dziewczyna, nie licząc Velvet jest najładniejsza. Co do akcji to na pewno Taylor najwięcej pokazała po D. Crossbody na większości zawodniczek, dalej zrobiła śliczny M. Dropkick na Kong, lecz strasznie dziwnie spinowała Rhake...

Został Main Event, który strasznie mnie zawiódł... Rhino jako Main Eventer? Mam nadzieje że tylko na chwilę ponieważ to straszna sprawa... Niby DQ ale na szczęście Rhino nie wygrał...

Raczej w TNA nie jestem specem więc oceniać nie będe...

”A HIT WITH STYLE?”

Raport by Danielsson

TNA Impact z 25 grudnia, dziś Uroczystość Bożego Narodzenia, świętowana także tu, w Impact Zone w Orlando, Florida. Po theme Impact i pokazie fajerwerków słyszymy muzykę Micka Foley’a i to właśnie Hardcore Legend zjawia się w IZ.

545cb62e15af1ae4.jpg

Foley był zawiedziony postawą Main Event Mafii sprzed tygodnia, kiedy to obiecali mu oni koniec z beatdownami, a sprawili, iż Samoa Joe wyszedł z szpitala dopiero po 3 dniach. Kurt Angle mówi o swoim kodeksie, a jego dane słowo już nic nie znaczy. Ostrzegł Mafię, że jeśli pojawi się jeszcze jedno „gang land style hit”, Foley może zacznie być „personally involved”. Zapowiedział, iż rozlew krwi kończy się dziś. Wtedy też zaczęła grać muzyka MEM i właśnie jej członkowie zjawili się na rampie wejściowej.

aba7f4c2c25127c4.jpg

Rozpoczął Angle, mówiąc, że to wszystko to jedno wielkie nieporozumienie. Tydzień temu znów nie byli oni agresorami, tylko ofiarami. Kevin Nash i Sting nie chcieli wziąć udziału w Cage Matchu, lecz zostali do tego zmuszeni, jak jakieś zwierzęta. AJ Styles wylądował na podłodze, więc wygrał, lecz zostawił w klatce swojego partnera. Kurt zapytał Micka, czego oczekiwał od Mafii. Uznał, że Joe był po prostu w złym miejscu w złym czasie. Foley za to zapowiedział kilka walk na dzisiaj, po pierwsze Booker T i Scott Steiner zmierzą się z Brotherem Devonem i AJ’em Styles’em, a po drugie Kurt will be facing Rhino. Do tego drugiego pojedynku dodany został Special Enforcer – Jeff Jarrett.

X Division Championship Tournament Semifinal – Kiyoshi vs Chris Sabin

Sędzią tej walki jest Shane Sewell, powracający po dwutygodniowym zawieszeniu. Parę ładnej technicznej walki na początku… nice neckbreaker by Kiyoshi. Pinfall – 1, 2, kickout. Tymczasem na rampie wejściowej znów siada sobie na krzesełku Sheik Abdul Bashir. Przewagę zdobywa Japończyk, parę stompów i hedlak. Wreszcie ładny springboard arm drag by Chris i potężny running kick w głowę przeciwnika w narożniku. Teraz Sabin ustawia rywala do góry nogami, duszenie i… Hesitation Dropick! Próba Cradle Shock, lecz Kiyoshi ucieka, odbija się od lin, ale Chris wskakuje na middle rope i robi piękne Tornado DDT!

010555ff3391efba.jpg

Cover: 1, 2… kickout! Seria forearmów, ale Akira odpowiada kilkoma ładnymi Kickami. Lightning Flash! 1, 2… kickout! Backbreaker i Raijin wchodzi na narożnik, próba munsalta, lecz członek MCMG odsuwa się. Enzuigiri i… Cradle Shock! Pinfall: 1, 2, 3! Sabin awansuje do finału turnieju o X Division Title!

09b8d6d45965e358.jpg

MMG opuszczają ring, a wchodzi do niego Bashir. Znów sędzia chce odejść, jednak szejk łapie go za gacie. Po chwili mamy uderzenie „z plaszczaka”. Abdul po chwili popycha Shane’a kilka razy, ten coś do niego wykrzykuje, znowu liść i Sewell nie wytrzymuje, zaczyna ściągać koszulkę, lecz nagle światła gasną i zaczyna grać muzyka Suicide’a. Po chwili właśnie postać z gry TNA iMPACT! zjeżdża do ringu, atakuje go Bashir, lecz kontra i headbutt. Potem running double knee strike i dropkick! Po raz kolejny zaskakujące pojawienie się Suicide’a.

6f1daf1f6d64ffedmed.jpg

524d141a60df0902.jpg

Po tym segment The Beautiful People z Sarą Palin po raz kolejny, a po reklamach wywiad Mike’a Tenay’a z Jeffem Jarrett’em. Po wywiadzie komentatorzy analizowali tę sytuację, lecz przerwał im Kurt Angle, który powiedział, że nie ma litości dla Jarrett’a i jego córek. Dodał, iż zamierza skrzywdzić Jeffa już dziś. Zapowiedział, że, by trzymać Rhino z daleka, przyprowadzi Stinga.

Po TNA Roughcut z Beer Money, Inc. parę słów Matta Morgana do BM o ich walce na Genesis o TT Titles. Po tym AJ Styles i Brother Devon wypowiedzieli się na temat ostatnich wydarzeń. Następny wywiad po chwili. Jeremy Borash rozmawiał z Motor City Machine Guns. Chris Sabin przechwalał się zwycięstwem, lecz JB przypomniał im, że jeśli Alex pokona Erica Younga, na Genesis Gunsi zmierza się ze sobą. Shelley przyznał, że są na to przygotowani, a potem zaczął kpić z Younga. Pojawił się sam Eric i uderzył Alexa. Rozpoczęła się walka…

Która przeniosła się po chwili do Impact Zone! Shelley został wrzucony do ringu, lecz kiedy wchodził do niego Young, Alex kopnął liny. Trochę duszenia, lecz E.Y. z pięknym discuss clothesline’em! Próba D.V.D., ale członek MMG ucieka, a po chwili zostaje wyciągnięty z ringu przez Sabina. Young jednak rozpędza się i robi piękne suicide dive na MCMG! Wreszcie zostali rozdzieleni.

bccf39c16218d709.jpg

Czas na drugi dziś pojedynek:

Scott Steiner & Booker T vs Brother Devon & AJ Styles

Devon ostro zaczyna, Lou Thesz Press na Bookerze i seria ciosów. Dostało się też Steinerowi, a po chwili zmiana z AJ’em. T odpowiada jednak kolanem i zmienia się z partnerem. Kilka czopsów i Bridging suplex. Irish whip, boot by AJ i seria punchy. Scoop slam i knee drop, pinfall – 1, 2, kickout. Na krótką chwilkę wchodzi Devon, a po chwili znów zmienia się z partnerem. Scott przepycha Styles’a do swojego narożnika i robi zmianę z Buką. Obydwaj atakują AJ’a, lecz zjawia się Devon i punch***je Booka. Scotty za to wyrzuca Phenomenala z ringu, ale ten łapie się za liny i błyskawicznie wraca. Genetic Freak go widzi, rozpędza się, a ten ściąga liny, powodując spotkanie się oponenta z podłogą. Poza ringiem walczą już dwaj czarnoskórzy wrestlerzy, a Phenomenal One wykonuje baseball slide w Steinera. Po reklamie widzimy, że D-Von i Buk opuścili już IZ, a AJ i BPP walczą wśród fanów. Jeden z Braci prowadzi przeciwnika tam, gdzie dwa tygodnie temu Mafia ostro pobiła Raya, za to Styles wykonuje ładne crossbody wśród publiki.

966a8d987249cb2a.jpg

Nagle na parkingu pojawia się Kevin Nash, a Kurt Angle atakuje Devona od tyłu. Teraz cała trójka skupia się na Devonie, po chwili Sharmell przynosi kajdanki i Nash przykuwa członka Frontline do jakiegoś kontenera. Booker znęca się nad Devonem, a Angle i Kev gdzieś odchodzą. Przenosimy się do ringu, gdzie Steiner ma przewagę nad AJ’em. Clothesline i elbow drop, Steiner chce liczenia, ale Slick Johnson pokazuje, iż mecz się zakończył. Styles z jawbreakerem! Flying forearm! Styles mountuje rywala i uderza go serią prawych, lecz zjawia się Angle. Próba uderzenia, ale AJ schyla się, czops, punch, czops i clothesline dla Scotta. Kick dla Nasha, clothesline na Steinerze i seria kicków, ale jest Booker. Próba Axe Kick, jednak kontra w Pele! Są też jednak pozostali członkowie MEM i rozpoczyna się beatdown. Angle slam i ta sama akcja co sprzed tygodnia, czyli ręka w krzesło. Jednakże, na szczęście przybiegają Creed, Lethal i Young. Po chwili okazuje się, że nic to nie dało, bo Mafia jest zbyt mocna. Przybiega Rhino! Częstuje każdego punchem, ale zrywa krzesłem od Steinera. Jest wielki beatdown, ale wreszcie słyszymy muzykę Foley’a! Wbiega do ringu, cała czwórka go atakuje, ale on sobie z nimi radzi! Punch dla każdego i do gry wchodzi skarpeta! Zakłada Mandible Claw, lecz Angle’a z ringu wyciąga Nash i członkowie Mafii odchodzą. Zapowiadał, że będzie „physically involved”, jeśli Mafia przesadzi, i tak się właśnie stało. Mick wziął mikrofon i powiedział, iż na Genesis odbędzie 6-Man Tag Team match. Kevin Nash, Booker T i Scott Steiner kontra Brother Devon, AJ Styles i… Mick Foley! Mick Foley is crossing the line!

35e3f9422a1d6a41.jpg

Po tym kolejny pojedynek:

8-Woman Tag Team Santa’s Workshop Knockout Street Fight – Sojournor Bolt, Awesome Kong, Raisha Saeed & Rhaka Khan vs Christy Hemme, Roxxi, Taylor Wilde & O.D.B.

Robi się duże zamieszanie w ringu, większość wrestlerek z niego wychodzi, a Taylor wykorzystuje okazję i wykonuje przepiękne crossbody block poza ring! W ringu też próba crossbody, lecz Awesome Kong łapie Christy. Wilde jednak weszła na 3 linę i piękny missile dropkick, powodujący upadek Kong. Pin by Hemme: 1, 2… kickout! Shantelle z low dropkickiem, kilka kicków, Christie rozpędza się, ale za nogi łapie ją Saeed. Tymczasem Rhaka atakuje Kanadyjkę od tyłu i mamy piękny kick! Khan próbuje wykonać jakąś akcję, lecz Taylor kontruje, mamy roll-up i liczenie: 1, 2, 3! Taylor zdobywa zwycięstwo dla swojego teamu!

Now it’s time for our main event tonight:

Kurt Angle (w/Sting) vs Rhino (w/Jeff Jarrett)

Angle splunął na Jarrett’a, co bardzo go rozwścieczyło, jednak Rhino i sędziowie po chwili go uspokoili.

6a75574df04d71f3.jpg

W ringu po reklamach przewaga Kurta. Wreszcie Rhino odpowiada punchem, a po chwili double clothesline i obydwaj zawodnicy leżą na macie. Jak wstają, clothesline by Rhino, łokieć, shoulder block i belly to belly. Próba Gore, ale Angle kopie rywala… Angle Slam? Nie, spinebuster! Pin – 1, 2… kickout! Próba powerbomba, jednak ładny rzut by OGM i zakłada ankle lock! Terry po jakimś czasie zdołał zrobić przewrót i wyrzuca to Angle’a z ringu, tuż koło Jarrett’a. Jeff mówi coś do wroga, a ten uderza go w twarz! JJ się rozpędza, ale Kurt kuca i unika uderzenia, powodując, iż KotM wpada w barierkę zabezpieczającą!

016194edf0717f38.jpg

W ringu znów mamy ankle lock! Jarrett ściąga koszulkę i wchodzi do ringu! Atakuje Kurta i Earl Hebner każe zabić w gong, koniec walki, Rhino zdyskwalifikowany!

cb145a2302229e56med.jpg

Jednak w ringu wciąż trwa walka. Wreszcie rozdzielają ich ochroniarze i sędziowie, jednak po chwili znów starcie!

57aab2a288580dad.jpg

BG James jest wśród tych ochroniarzy, nazwał Angle’a sukinsynem i w zamian za to dostał potężny cios od Kurta! Cóż za niesamowita rywalizacja! Jak to będzie wyglądać na Genesis?

98b5a5f9d1c36242.jpg

Impact schodzi z anteny

Match 1

X-Division Title Tournement

Chris Sabin pokonał Kiyoshi

Walka mi osobiście się spodobała. Chciałbym zobaczyć Kiyoshiego na dłużej w TNA. Może powalczyłby o x-division? Zawsze lepiej mieć kogoś takiego w federacji niż jakiegoś Bashira, który w WWE grał Daivariego i nic nie pokazał.

Match 2

AJ Styles & Brother Devon pokonali Bookera T & Scotta Steinera

Też fajna walka. Na backstage'u toczona przez Bookera i Devona i walka w publiczności toczona przez Aj'a i Steinera. Trochę ta walka na back'u mogła potrwać, ale spodziewałem się interwencji MEM. Potem Mafia jeszcze wkracza do ringu żeby obić AJ'a. Najpierw Booker chce wykonać Axe kick, który mu się nie udaje i dostaje pięknego kopniaka z salta. (To chyba Piley). Potem jeszcze Frontlines i po chwili wbiega Foley i zaczyna tłuc jakimiś śmiesznymi Punch'ami wszystkich i o dziwo każdy padł po jednym. 'Zapłakana' Mafia ucieka, A Foley to ogłasza pojedynek w którym będzie uczestniczył. :t_down:

Match 3

Christy Hemme, ODB, Roxxi & Taylor Wilde pokonały Awesome Kong, Raisha Saeed, Rhaka Khan & Sojourner Bolt

Przewinąłem. Nie zwykłem oglądać walk div.

Match 4

Kurt Angle pokonał Rhino przez DQ

No tak jak na walkę o pas na Genesis ze Stingiem to Rhino dużo nie pokazał. :| Szczęście, że nie wygrał.

No i po meczu mamy walkę JJ z Kurtem. Może być dobra walka na Genesis.

• Reputacja:   985
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Jakby nie było, ostatnim czasem coraz trudniej jest mi patrzeć na wrestling. Nie chodzi tutaj o to, że jest słaby, tylko, że po prostu przeżywam kryzys w oglądaniu i ciężko jest mi cokolwiek obejrzeć. Tym też sposobem Final Resolution ostro poprzewijałem, a na dwóch ostatnich tygodniówkach ledwo pamiętam co się działo. Oglądam też całość z sporym poślizgiem, więc dopiero wczoraj, późnej nocy zabrałem się za obejrzenie tego Impact!. Muszę przyznać, że można było obejrzeć całość, mało walk było, za to działo się sporo i było na co popatrzeć. Przede wszystkim, ucieszyło mnie to, że MEM dostało po dupie, a nie jak to zwykle ostatnio bywało, ciągle gnoili resztę. AJ Styles pokazał się z zajebistej strony i chwała mu za to, bo przynajmniej na niego, mogę dalej spojrzeć tym markowym okiem. Nieco rozśmieszyło mnie "czyszczenie" ringu przez Foley'a... wiem, to tylko wrestling, ale kurde ciosy rozdawał niczym Dusty Rhodes, czyli fatalnie, w dodatku reszta dostawała po nich drgawek. Bez sensu, tak nie powinni się zachowywać profesjonaliści. No i jego powrót na ring, wiadomo, 6 man tag jest tylko po to, aby wyciągnąć większy buyrate przy Royal Rumble, a na konkretniejszy return - jakiś single, może na LockDown - jeszcze poczekamy. Main Event strawny, pewnie większość z was to nudziło, ale ostatnimi czasy wolę jakiś pure wrestling pooglądać, więc leżenie na macie mnie nie nudziło tak bardzo, jak zwykle. Sting się pokazał, dał znać, że żyje i poszedł. Jego zaangażowanie jest równe 1%, w 2007 roku dawał radę i wtedy mógł nosić tyle pas, ale teraz ? dajcie spokój...