Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Special Guest Referee: Traci Brooks

Taylor Wilde & Roxxi pokonaly The Beautiful People

2. Match

Rhino pokonal Lance Rocka

3. Match

X-Division Title Tournement

Chris Sabin (w/ Alex Shelle)y pokonal Sonjaya Dutta (w/ So Cal Val)

4. Match

Booker T & Scott Steiner (w/Sharmell) pokonali Matta Morgan & Abyssa

5. Match

Hiyoshi pokonal Consequences Creeda

6. Match

Christy Hemme & ODB pokonaly Rhake Khan & Raishe Saeed

7. Match

Six Sides of Steel Match

AJ Styles & Samoa Joe pokonali Kevina Nasha & Stinga
MichelleMcCool01.gif

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Danielsson56

1

• tomo

1

• RJ Jakubowski

1

• Rafal1910

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak dla mnie Impact ten jest jednym z najlepszych jakie oglądałem... Dobre segmenty, kilka niezłych walk i brawl na końcu...:)

Jeśli chodzi o X Division Tournament to ja widzę dwa wyjścia... Eric Young zdobywa tytuł, albo, co wg mnie bardziej prawdopodobne

Shelley i Sabin spotykają się w finale, a zdobycie X Division Title przez jednego z nich dla mnie jest równe rozpadowi MCMG, czego raczej nie popieram...

Sytuacja FL i MEM bardzo ładnie podgrzana, tak trzymać... :D

mickfoleyzi2.jpg

Main Event Massacre

Raport by Danielsson & pietreqNH

TNA Impact z 18 grudnia, witamy! Niby wydaje się to normalny Impekt, jednak dla mnie wyjątkowy, gdyż oglądałem go razem z Pietrkiem. :) Tak więc wreszcie, gdy wszystkie party zostały ściągnięte, zaczęło się rozpakowywanie. Po odczekaniu 8 minut i oglądnięciu kawałka „Mody na sukces” rozpoczęło się oglądanie. Jakość świetna, tak samo dźwięk, więc zaczynamy! Od razu czas na pierwszą walkę, która wg nas (czyli dwóch obserwatorów, jednego: marka TNA, drugiego: marka WWE) nie miała prawa bytu w ogóle. :P

Lance Rock vs Rhino

Najpierw pojawił się Lance, który Piotrowi przypominał Czeka Polombo. Od razu atakuje Rhino, wykonuje belly to belly, szybka próba Gore, jednak Rock podnosi kapcia i zatrzymuje przeciwnika. Hoyt wrzuca rywala do narożnika i mamy… duszenie Kaliego! Tak przynajmniej została skwitowana ta akcja przez Mojego Szanownego Kolegę Moderatora. Następnie hedlak, irish whip, jednak Rhyno odpowiada clothesline’em, shoulder block, belly to belly one more time… i Gore! War Machine wygrywa! Po walce Rhino sięga po mikrofon i woła do ringu wszystkich członków Frontline. Nosorożec zaczął od tego, że po tym, co zrobili tydzień temu Rayowi dostaną walkę, jaką chcą. Skierował też słowa do Stinga, mówiąc mu, że na Genesis go zniszczy i zostawi w jego własnej krwi. Zrobi to za Raya i za każdego członka FL. Powiedział Mafii, że podnoszą poprzeczkę coraz wyżej, ale dziś Frontline podnosi ją jeszcze wyżej. Następnie AJ rzekł, iż Scott Steiner i Booker T walczą dziś z Matt’em Morganem oraz Abyss’em i Styles ma nadzieję, że ci ich zniszczą. AJ i Joe za to zajmą się Stingiem i Nashem w 6 Sides of Steel. Na koniec Samoa Joe obiecał MEM, że zamierza im zrobić jeszcze więcej złego, niż oni uczynili tydzień temu Rayowi. Nie ma miejsca na łaskę, ani odpuszczanie i kiedy wreszcie wejdą to klatki, przekonają się, że… Joe’s going to kill you!

Po zaprezentowaniu karty na dzisiaj, wywiad JB z Angle’em. Zapowiedział, że będzie rozlew krwi, ale krwi członków Frontline. Przyznał też, że Mafia ma dzisiaj wyjątkowego gościa, kończąc słowami: „Bang Bang!” Po krótkim wywiadzie z MCMG czas na trzeci z ćwierćfinałów X Division Championship Tournament.

Sonjay Dutt vs Chris Sabin

Najpierw krótkie zachwalanie piękności SoCal Val i tauntów Sonjaya. Stwierdziliśmy, że jesteśmy fanami Valerie, a potem Pitrek przyznał, że theme MMG jest zabawny. :P Zaczęła się walka i na początku trochę szybkiego latania po ringu. Podczas walki na rampie wejściowej pojawia się Sheik Abdul Bashir i siada sobie na krzesełku. Po walce sobie spokojnie odszedł… Tymczasem Dutt wciąż ma przewagę, jawbreaker i piękna hurricanrana! 1, 2… kickout! Kilka shoulder blocków w narożniku, snapmare driver i Guru zaczyna obijać Sabina w stylu Randy’ego Ortona. Chris wreszcie odpowiada inverted atomic dropem, potem clothesline, enzugiri, łokieć w narożniku i springboard flying clothesline! Cover – 1, 2… kickout! Próba Cradle Shock, lecz Dutt gryzie oponenta i próbuje Sonjay Cutter, jednak znów kontra, Tombstone Piledriver? Nie, bo The Guru wykonuje wspaniałe DDT! Running Shooting Star Press! Pin: 1, 2… kickout!! Irish whip, kontra, Chris się rozpędza, lecz Dutt odsuwa się i kopie rywala w głowę. Po chwili piękny slingshot leg drop! The Original Playa from the Himalaya skacze, ale Sabin łapie go. Po raz kolejny próba Cradle Shock, lecz Sonjay ucieka… i enzugiri! Guru się rozpędza, próba hurricanrany, ale łapie go rywal, podnosi… Cradle Shock! Pinfall – 1, 2, 3! Chris awansuje do następnej rundy!

ODB’s Angle poprzedzony przez segment The Beautiful People z Sarą Palin. Tym razem gościem jest Christy Hemme. Mówiły o Playboyu, divach, lecz przerwały im Rhaka Khan i Raisha Saeed, które zaatakowały Hemme i O.D.B. Po tym jesteśmy w szatni MEM, gdzie jest też Mick Foley. Trochę podowcipkowali, jednakże Foley był zawiedziony zachowaniem Mafii sprzed tygodnia, chciał walki 1 on 1, a nie gang bangu. Członkowie MEM obiecali mu: „No More Beatdowns”. Po chwili TNA Webography z O.D.B., TNA Roughcut z Robertem Roode’em i walka nr 2.

Scott Steiner & Booker T vs Abyss & Matt Morgan

Po krótkim porównaniu Matta do Brocka Lesnara i przepowiedzeniu wyglądu walki, zaczynamy jej oglądanie. Tak więc, wg schematu, na początku parę ładnych akcji w wykonaniu Abyss’a i Morgana, potem rozpoczęła się przewaga tych „złych”, aż wreszcie The Monster zmienił się z partnerem. Matt czyści ring, mamy piękne Carbon Footprint na Steinerze, pin: 1, 2… Booker przerywa! Chris wyrzuca z ringu Bukę, a w ringu seria łokci by Blueprint i duszenie. Potwór tymczasem znęca się nad Bookiem, jednak pojawia się Sharmell, Abyss próbuje ją odepchnąć, a ta zaczyna symulować mocne uderzenie, padając na podłogę i zwijając się z bólu. Odwraca to uwagę sędziego, który zaczyna coś krzyczeć do Abyss’a. W ringu tymczasem MM ma przewagę, wynosi Scotta na plecy, lecz zjawia się Huffman i uderza rywala metalową rurką! Po uderzeniu wywija nią chwilkę w stylu Kung-Fu Pandy (pozdrawiam siostrę Piotra) i wreszcie wykonuje Axe Kick! Pinfall – 1, 2, 3! Main Event Mafia odnosi kolejny sukces! Po zabrzmieniu gongu Sharmell cudownie zdrowieje i zaczyna celebrację z mężusiem. :)

Następnie Webography z Morganem i vignette zapowiadające przyjście nowego zawodnika do TNA oraz speech Kurta Angle’a. Jak wiemy, na Genesis zmierzy się on wreszcie z Jeffem Jarrett’em. Najpierw zareklamował Home Video… o nim samym, a potem w skrócie opisał karierę Jeffa w wrestlingu. Jarrett próbował przetrwać w tym biznesie przez 20 lat, jednak na Genesis Angle sprawi, że JJ utonie w morzu jego własnej krwi. Kurt przyznał, że wrestlingowa społeczność może żyć bez Jarrett’a, ale trzy trójka jego córek może? Złoty medalista olimpijski zapowiedział, iż po Genesis staną się one sierotami. OGM jednak zaznaczył, że Jeff nie musi się martwić, bo wujek Kurt nie zapomni o nich, zaadoptuje je i sprawi, że będą jego córkami. Wtedy pojawił się na rampie wejściowej King of the Mountain, ale przed wejściem do ringu powstrzymali go ochroniarze, w tym BG James i Scott D’Amore. JJ i James zaczęli wyzywać Angle’a, więc ten też się wkurzył i chciał się do nich dobrać, lecz powstrzymała ich ochrona. Po chwili w biurze TNA Foundera zobaczyliśmy, jak bardzo był on zdenerwowany. Szczególnie na Micka Foley’a, który ostatnio często zadawał się z Mafią.

Czas na ostatni z ćwierćfinałów turnieju o X Division Title:

Kiyoshi vs Consequences Creed

Nice elbow drop by Creed, cover: 1, 2… Japanese kicks out. Po chwili jednak piękny belly to belly suplex, pinfall i kickout at 2. Kilka punchy w łeb, duszenie na linach i potężny clothesline do siedzącego przeciwnika. Pin – 1, 2… kickout. Następnie nerve hold oraz ładny neckbreaker, seria niezłych kicków i low dropkick, cover, but kickout at 2. Scoop slam, Kiyoshi wchodzi na 3 linę, próba splasha, ale w ostatniej chwili Consequences się odsuwa. CC jest na gazie, double sledge, clothesline, enzuigiri, próba DDT, ale kontra w Lightning Flash! Pinfall – 1, 2… kickout!! Jawbreaker by Austin, jednak Akira zrzuca rywala z narożnika i robi munsalta! 1, 2, 3! Newcomer awansuje do następnej rundy!

Po tej walce segment TBP z Palin, w którym członkinie Beautiful People mają nowy makijaż… brak makijażu. Jest to kolejna innowacja Sary po nowym ubraniu i fryzurze. Bardzo nie spodobało się to Kipowi, jednak po radzie od pani gubernator Angelina i Velvet były zadowolone. Po chwili Webografia z Traci Brooks (miły widok ^^ ) i przypomnienie wydarzeń sprzed tygodnia, chodzi głównie o beatdown Mafii na Rayu oraz odesłanie go do szpitala. Potem wywiad Mike’a Tenay’ a z Shane’em Sewell’em, w którym dowiedzieliśmy się, że Shane był kiedyś zapaśnikiem, ale odniósł poważną kontuzję i przyjął propozycję bycia arbitrem od TNA. Nie pozwoli on jednak nikomu obrażać siebie. Po tym TNA Webography (do obejrzenia na YouTube) z Jay’em Lethal’em.

Kolejny pojedynek:

Rhaka Khan & Raisha Saeed vs Christy Hemme & O.D.B.

Walka Christy z Raishą wśród publiczności, za to w ringu Rhaka zdobywa przewagę. Zjawia się jednak Hemme i pięknym spearem przejmuje inicjatywę w walce. Ładny double team w wykonaniu tych „dobrych”. Christie wchodzi na narożnik, kopie Saeed, ODB robi scoop slam… i F.F.G.! Pin: 1, 2, 3! Christy i One Dirty Bitch wygrywają! Świętują sukces, jednak atakuje je Awesome Kong. Zaczyna się beatdown, który wreszcie przerywają gasnące światła i dobrze nam znana już muzyka. Pojawia się Suicide! Kiedy wracają światła, King Kong decyduje się jednak na błyskawiczny odwrót. Światła znikają, a wraz z nimi Suicide… Czy to był ostatni raz, kiedy widzimy go w najbliższym czasie?

It’s time for our main event tonight!

Six Sides of Steel Tag Team Tornado match – Kevin Nash & Sting vs Samoa Joe & AJ Styles

Zaczyna się brawl bez większego porządku. Nash szybko próbuje wyjść z klatki, jednak jego zapędy są szybko hamowane przez członków Frontline. Kilka double teamów by FL i zdobywają przewagę. Po reklamach za to role się odwróciły, inicjatywę mają Kev i Stinger. Wreszcie Samoa odpowiada ładną serią akcji, lecz pin przerywa The Icon. AJ robi dropkick! Pinfall – 1, 2… kickout. Tymczasem Joe obija Nasha, a publika liczy punche. Enzugiri! SSM wspina się na klatkę, jednak zrzuca go Big Sexy. Styles rozpędza się i ładnie podrzuca go Samoan Submission Machine, AJ wchodzi po Nashu na górę klatki! Kopie go i sam przechodzi na drugą stronę… zeskakuje i Frontline wygrywa! Radość AJ’a nie trwa jednak zbyt długo, bo po chwili uświadomił sobie, iż zostawił w klatce swojego partnera. Zaczyna się beatdown Mafii na Joe. Styles próbuje się dostać do ringu, lecz BS odcina mu drogę wejścia. Joe jakoś sobie radzi, wyrzuca z klatki Stinga i zakłada Nashowi Coquina Clutch! Jednakże, pojawia się Angle z krzesłem, Booker i Steiner. Samoańczyk wciąż z nimi sobie jakoś radzi, ustawia krzesło na środku ringu, podnosi Kurta na Muscle Buster, ale sam dostaje krzesłem w plecy od Diesla. Scott zamyka drzwi na kłódkę i zabiera klucz. Rozpoczyna się mocny beatdown na Joe. AJ próbuje się dostać do klatki, tak samo pozostali członkowie FL, którzy się pojawiają, lecz żadnemu z nich się to nie udaje. W ringu trwa znęcanie się nad Joe, a poza nim młodzi walczą ze Stingiem. Gdzie jest Mick Foley? Kolejny atak Main Event Mafii i kolejny jej sukces… ile jeszcze razy będziemy coś takiego oglądać?

Impact schodzi z anteny

-------------------------------------

Wybaczcie, że znów nie ma zdjęć, gdyż nie ma ich na stronie TNA. Jeśli będzie się to tak ciągle opóźniać, będę wrzucał screeny mojego wykonania, nie zrobię tego teraz, bo miałem wersję WMV, więc jakość strasznie kiepska. :)

Impact 3mal poziom , 1 walka krotka , obaj prawie nic nie pokazali , zwyciestwo Rhino bylo do przewidzenia... II walka bardzo mi sie podobala zarowno Dutt jak i Sabin pokazali kilka ciekawych akcji . walka czlonkow MEM oraz Abyssa i Morgana troche przynudzala . Troche slabe zakonczenie , z naiwnym Abyssem :P Hiyoshi moim zdaniem calkiem niezle sie zaprezentowal , jesli bedzie wystepowal na dluzej w TNA moze byc z niego troche pozytku . Knockouts ominąlem . Main Event troche chyba za krotki , kolejny tydzien MEM niszczy Frontilne , tym razem Samoanczyk :D Ogolnie mi sie podobalo , zastanawia mnie tylko krotki filmik o nowym zawodniku TNA , niewiecie moze kto to? :P prosze o jakies info na PW , zeby nie zasmiecac tematu :D

Dop. Danielsson - To Brutus Magnus, czyli Nick Aldis. Pochodzi z Wielkiej Brytanii, brał udział w tamtejszym Gladiatorze, za to jego kariera wrestlingowa jest niezbyt bogata, więc nie wiadomo, czego się spodziewać. :)