Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling z Japonii.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Chciałbym się spytać o to czy istnieje możliwość obejrzenia wrestlingowej tygodniówki z Japonii (chodzi o japońska federację).Jeśli tak, to skąd można te gale ściągnąć.Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Milos

3

• badziewiarz

3

• L.A.

2

• Lionart1674325913

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   991
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

(chodzi o japońska federację)

Tylko jaką federację, bo w Japonii jest ich kilka. ;)

Main Streamowej np. NJPW czy jej siostry.

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Jeśli chodzi o tygodnówki - Dragon Gate Infnity, BJW Deathmatch Wars czy DDT Dramatic Fantasia można ściągnąć z wrestlingowych torrentów, ale tam pojawiają się nieregularnie. Jeśli mam być szczery, NJPW nie zalicza się do najlepszych japońskich federacji i nie mają zbyt ciekawego rosteru. Z największych federacji polecam NOAH, które również można ściągnąć z torrentów. Jeśli ich nie znasz, to tu masz linki: http://special.pwtorrents.net/, http://xtremewrestlingtorrents.net/. Ale o ile mi wiadomo, jedna z nich jest obecnie na zaproszenia.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Jeśli chodzi o japońskie federacje to rzeczywiście nie cieszą się zbyt dużą popularnością wśród uploader'ów. Najlepiej szukać na torrentach, a z linków znalazłoby się kilka gal. Sam oglądałem np. Destruction w październiku i kilka gal z NJPW. Z tygodniówek, o których wspomniał Milos najczęściej pojawia się Dragon Gate Infity, ale ze sporym opóźnieniem. Najnowszy jaki widziałem do ściągnięcia na stronkach zagranicznych to chyba DG z 16 listopada. Jak coś świeżego się pojawi to postaram się wrzucać linki na BGZ.

• Reputacja:   1

Jak chłopak chce puroresu dlaczego jeszcze nikt nie sypnął mu ditchem :D

http://theditch.us/ - walki z róznych federacji typu NJPW, Dragon Gate czy ZERO-1 MAX

http://theditch.biz/ - walki z jednej z najwspanialszsych federacji na świecie... AJPW.. czasy od 70-99 można zobaczyć narodziny gwiazd typu Kenta Kobashi, Mitsuharu Misawa czy nawet ś.p. o statucie równym Ric Flair'a - Jumbo Tsuruty'a.

http://theditch.com/ - tutaj NOAH, KENTA vs. Marufuji... to trzeba zobaczyć :shock:

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

tutaj NOAH, KENTA vs. Marufuji... to trzeba zobaczyć

Kobashi & Honda vs Suzuki & Marufuji, 5/17/05. Upgrade. - to jedyna walka na tej stronie w której występują ten cały KENTA oraz Marufuji (chyba, że się mylę, ale sądzę, że nie).

Walka ma 23 min. Szczytem tego co zobaczyłem po 3/4 walki było - nie spadnijcie z krzeseł - DDT. W dodatku ten cały KENTA to wg. mnie hmm nic ciekawego coś pomiędzy dziadkiem i dziwakiem. Nie prezentuje się jakoś super w tym ringu wg. mnie oczywiście. Na koniec walki kilka ciekawych suplexów to przyznać muszę.

W dodatku po czopach (ilości duże) japońce miały mokro w spodniach. Gdyby przyjechał tam Hardy i zrobił swanton bomb to wydaje mi się, że na sali erekcje i orgazmy hurtowo by poszły.

A jeden z tych gości zrobił też obecny finisher Kendricka :D

Ten gościu blady w czerwonym kostiumiku przynudzał, non stop jakieś dzwignie itp. To taki Orton japoni.

Jak ktoś ma coś ciekawszego z tej federacji japońskiej to podajcie. Sprawdzę czy japońce potrafią coś ciekawszego niż to co pokazała ta 4.

Bo chyba nie oglądacie tej federacji tylko dlatego żeby zobaczyć czopy w wykonaniu pana Kenty.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

badziewiarz troche ogarnij się na tej stronie ditch jest takie coś "Matches in chronological order; everything is HERE. Front page only has the last few months of updates." a jak wejdziesz tam masz "troche" walk chronologicznie a miedzy innymi... http://www.megaupload.com/?d=59TSO7T0.

Jeśli chodzi o finisher Kendric'a to tu jest taki myk ze to orginalnie nazywa się Shiranui i wynalazcą tego jest właśnie Naomichi Marufuji... czyli Brian używa finisher'a Marufuji'ego i nie jest to obecny tylko Spanky używa go od czasu walk w indy czy puro.

Oraz w tej walce nie występuje KENTA on i Kenta Kobashi to dwie rózne osoby. KENTA orginalnie nazywał się Kenta Kobayashi, jednak zeby nie być mylonym z Kobashi zmienił swój pseudonim artystyczny.

Ten gościu co przynudzał to faktycznie też nie jestem jego fanem... ale jak walka jest o jakimś wielkim statucie to daje rade... po za tym fajnie komentatorzy jego finisher wołają "DEEEEEEEEEDDDD ENDOOOOOOHHHH!!!!" ^^ ... pisownia fonetyczna :D.

Hmmmm chopy to najbardziej kontrowersyjna sprawa puroresu :D... jedni je kochają (patrz ja czy Milos) a inni nie mogą iść... ja przy porządnym chopfescie typu z walki Samoa Joe vs. Kenta Kobashi mało co nie mam erekcji hehehe i żaden swanton mi tego nie zastąpi... a nawet 630'stka od Jack'a Evans'a.

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

Dobra badziek, żebyś nie marnował czasu masz dwie świetne, wybrane walki:

Dragon Gate - The Gate of Generation 2008 - Shingo Takagi & BB Hulk vs KENTA & Ishimori - http://www.megaupload.com/?d=QPG12UZX

NOAH - Great Voyage in Yokohoma 2008 - Kobashi & KENTA vs Sasaki & Nakajima - http://www.megaupload.com/?d=H25BVKSE

Tegorocznego Marufuji vs KENTA co prawda brakuje, ale możesz sobie równie dobrze ściągnąć drugą płytę tej gali: http://special.pwtorrents.net/details.php?id=26906 Freeleech więc ratio się nie popsuje :P.

Shingo Takagi & BB Hulk vs KENTA & Ishimori

Tutaj muszę przyznać, że walka naprawdę konkretna większości akcji które wykonali nawet nie znałem, nie nudziłem się tutaj w ogóle. Każdy z tej 4 pokazał, że dużo potrafi. Tutaj naprawdę można powiedzieć, że walka ta była świetna. Macie czegoś więcej w tym stylu? z udziałem tych zawodników najlepiej z tym BB Hulk (białe długie spodnie) bo koleś naprawdę ciekawie się zaprezentował.

Co do tego :

Kobashi & KENTA vs Sasaki & Nakajima

Tutaj już gożej dłuższa walka to była oczywiście motyw przewodni to te czopy posypało się ich od cholery. Kobashi to ten starszy, a KENTA to ten młodszy, chyba dobrze już rozróżniłem. Ogólnie biorąc to ten KENTA w walce z tego Dragon Gate wypadł 100 razy lepiej niż w tej z NOAH. W dodatku z niego to jest taki CM Punk (kopnięcia no i GTS) pewnie znowu się okaże, że to Punk zapożyczył finisher, ale to tam akurat mało ważne. Tak czy siak tej walki napewno nie nazwę świetną. Nawet nie nazwę bardzo dobrą. Końcówka jakaś dziwna ten Kobashi i ten drugi ciężki okładają się czopami klęcząc. Trochę lipnie to wygladało.

na tej stronie ditch jest takie coś "Matches in chronological order; everything is HERE.

Nie rozglądałem się dokładnie po tej stronie, widziałem jakieś matche wypisane to myślałem, że to oto chodzi. Teraz już wiem, dzięki.

Podsumowując te Dragon Gate zdecydowanie na plus z tym NOAH już gorzej.

Tak czy siak dzięki za podanie tych walk.

WWF - R.I.P

Ktoś powiedział (Euz?), że NOAH się kocha, albo nienawidzi. Coś w tym jest :P Owszem, GTS Punka jest zapożyczone od KENTA'y. Podobnie jak Shining Wizard Haasa od Great Muty, Codebreaker Jericho od Marufujiego, 619 Reya Mysterio od Tiger Maska, Drive-by Kick MVP od Masahiro Chono, Swanton Hardy'ego od Great Sasuke itp.

Jeśli chodzi o walki DG, większość matchy jest organizowanych w podobnym stylu. PPV Dead or Alive oraz Gate of Generation, poza main eventami, były dobre. Aczkolwiek Kobe Tai Pro Wrestling Festival wypadło słabo, więc raczej radziłbym obejrzeć jakiś epizod Infinity, np. ten: http://special.pwtorrents.net/details.php?id=26478 Freeleech i 13 seedów z bardzo dobrym openerem Yokosuka & Saito vs The Young Bucks. W ME zaś pojawiają się chociażby BB Hulk oraz Shingo Takagi. Nie martw się o kartę, gość pomylił epizod 101 z 100.

PS: jeśli dobrze pamiętam, ta gala odbyła się w Ameryce i atmosfera oraz wystrój gali są inne niż zazwyczaj.

Wszystko pięknie ładnie, ale niestety brak konta na pwtorrents, freeleech w tym momencie za dużo mi nie daje.

WWF - R.I.P