Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowy "Heartbreak Kid" John Morrison?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

heartbreakkidbt4.jpg

Jak pewnie każdy z was zauważył John Morrison to cholernie utalentowany zawodnik. Wielu (w tym ja) uważa go na chwile obecna za czołówkę WWE. Zdanie większości w dodatku jest takie, że to on będzie przyszłością WWE. Pytanie tylko w jakim stopniu? Morrison od jakiegoś czasu zaczął się kręcić w okół Shawna Michaelsa. Ten motyw skłonił mnie do napisania tego tematu, ponieważ wg. większości ... zapowiada sie nam bardzo ciekawy feud :)

Zacznijmy jednak po kolei ... Nie będę może opisywać całej historii Morrisona za czasów Nitro i Shawna, bo nie o to tutaj chodzi :) Wszystko zaczęło się, od zapowiedzi walki DX vs. Morrion & Mizz. Mizz i Morrison w Dirt Sheet ponabijali się z DieXów a w odwecie dostali całkiem ciekawą pyskówkę, na RAW. Jak się można spodziewać, chłopaki nie byli zadowoleni z tego, ale walka się odbyła. Zwycięzcami zostali DX, co było dość przewidywalne (przynajmniej jak dla mnie :P ). Ważniejsze są jednak poczynania w walce, a mianowicie "małpowanie" DX przez Morrisona i Mizza. John w piękny sposób wykonał SCM na HBK, a po za tym poszło kilka ciekawych akcji z repertuaru Shawna, takich jak flying elbow (o ile dobrze pamiętam, to Morrison wstała z pleców w stylu Michaelsa :) ). Dalej to już dokładnie nie pamiętam, ale nadszedł czas Survivor Series i TSSEM. Chodzi mi głównie o końcówkę walki, a właściwie sam koniec. Jako ostatni z teamu Bradshowa pozostał ... właśnie Morrison. Fakt ten cieszy, bo może WWE w końcu dostrzega większy potencjał tego zawodnika. John próbował wykonać SCM ale mu sie nie udało i został spinnowany. Dalej mamy RAW i walke Mizz i Morrison kontra Rey i Michaels. Muszę to przyznać ... głównie rozgrywała się pomiędzy Morrisonem i HBK.

O co chodzi? Jakie wy widzicie perspektywy na ten feud ... a czy może waszym zdaniem on się w ogóle nie odbędzie ... Panowie na pewno są warci większej uwagi i przy dobrym bookingu może wyjść z tego naprawdę coś ciekawego. Michaels jest skłonny do poświęceń ... Morrison jest świetny w ringu. Na pewno byli by w stanie skleić walkę ppv, ale co to będzie miało na celu? Wypromowanie Morrisona ... czy zajęcie czasu Shawna do Wrestlemani, gdzie stoczyłby "nieco" ważniejszy pojedynek ...

Powiedzieć tego teraz nie mogę, ale mam nadzieję, że wy coś z tego topicu wyciagniecie :)

Zapraszam do dyskusji :)
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• BRKSTRM

1

• Aquiva.

1

• Staz1674325923

1

• Conman

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

No więc tak, Shawn Michaels i John Morrison to jak to nazwałeś czołówka WWE, HBK mimo lat potrafi skleić ciekawą walkę. Morrison jest młody, jego enziguri od lin mógłby oglądać i oglądać, ale już co nieco pokazał co potrafi w ringu i na pewno jest utalentowanym zawodnikiem a w moim mniemaniu wygląda na przyszłość WWE, choć aktualnie marnuje się na ECW, ja bym go widział jako zawodnika Smackdowna w Feudzie z Killingsem lub Sheltonem Benjaminem. No ale może coś na temat feudu między tymi zdolnymi panami, więcej sensu w tym nie widzę jak to będą spotkania "od święta" ale czy HBK nie ma z kim walczyć na ppv ?? no przecież jest tych zawodników od zawalenia teraz np. JBL, do czego zmierzam, zmierzam do tego, że Miz and Morrison się rozpadają i Morrison przechodzi do raw, ale do draftu jeszcze daleko więc może przeniosą go od tak jak nie dawno takiego brodacza z ECW do RAW, jak to się nie zdarzy to większego sensu w tym feudzie nie widzę, a gdy to już się zdarzy uuu feud roku może nam z tego wyniknąć, Morrison wygłasza przemówienie, że teraz jego kolej HBK jest już stary a on jest dużo lepszy do niego, Morrison radzi sobie przed mikrofonem doskonale, jego i miza śmieszne odcinki Dirty Sheety, w których on sam może genialnie poniżyć HBK, nie zapominajmy również, że Morrison używał kiedyś superkicka, nazywał go wtedy Nitro Blast. Cel tego może być absolutnie tylko i wyłącznie jeden wypromowanie Morrisona, HBK jak już wspomniałem ma na razie z kim walczyć. Jeśli dojdzie do tego feudu będzie przyjemnie się go oglądało bo ci wrestlerzy to ani to kloce ani beztalencia na pewno dużo ujrzymy w Ringu.

BTW.

to Morrison wstała z pleców w stylu Michaelsa :)

tak zwana sprężynka

BTW.Conman napisał(a):

to Morrison wstała z pleców w stylu Michaelsa

tak zwana sprężynka

Albo bardziej z angielskiego, kip up ;)

Wracając do tematu, to jako mark HBK'a, właśnie w Morrisonie widzę następce Shawna. Styl mają podobny, umiejętności też. Więc ja nie widzę przeciwskazań do ich feudu. Ich walka 1 na 1, bez żadnych Reyów i Mizów, byłaby arcyciekawa. Przynajmniej ja to tak widzę. Ale zostańmy przez chwilę przy Mizie i Morrisonie. Otóż, wydaje mi się, że ich TT (naprawdę fajny, jeden z najlepszych obecnie w WWE, o ile nie najlepszy) rozpadnie się jeszcze przed WM. Zaczną feudować o pas ECW Champa. Morrison po WM przchodzi na RAW, i tam zaczyna feudować z HBK'em. Ale to po WM, bo z tego co słyszałem, to HBK teraz od RR ma zacząc feuda z Takerem, i mają to ciągnąć aż do WM.

Sumując, HBK vs Morrison TAK, Morrison jako next HBK TAK x2!

Staz, sam dobrze wiesz, że też jestem markiem HBK'a. Moje poglądy na Morrisona też znasz. Jeden z najbardziej niedocenianych zawodników w WWE. Mam nadzieję, że wygra ten IC Title Tournament i pokona Regala. Wiadomo, że Shawn zacznie w okolicach RR feudować z Takerem, ale po WM jest draft, powinni albo Morrisona, albo Morrisona i Miza przedraftować na Raw i zaczyna się feud HBK Shwan Michaels vs HBK John Morrison. Sam JR powiedział, że Morrison przypomina mu młodego Michaelsa. HBK vs Morrison i Morrison jako następny HBK to świetne pomysły. Oby WWE je zrealizowało.

Dla mnie niemożliwe jest, że Morrison zdobędzie pas IC, a czemu? Morrison nie jest z reguły lubiany przez młodszą widownie tak jak Rey Mysterio, na którego widok młodszej widowni dostaje wręcz szału, jak dla mnie 619 jest przeciętnym zawodnikiem który nic, a nic nie pokazuje takiego jak w WWF,ale skończmy o tym gadać bo to nie temat o nim.

Moim zdaniem Morrison nie powinien iść w ślady HBK którego również nie lubię, powodów jest dużo więc nie ma sensu ich wymieniać. Morrison to świetny zawodnik o znakomitych walorach technicznych które już nieraz udowadniał, a ze swoim tag teamowym partnerem wygląda jeszcze lepiej. Morrison zasługuję na pas ECW champion, bo Matt nie powinien być nim wiecznie, tak jak to RAW zrobiło z Ceną co było beznadziejne.

Teraz może powiem co myślę o jego tag teamie. Jak dla mnie ten tag team jest obecnie najlepszy, znacznie lepszy od jakiegoś CM Punka i Kingstona, którzy nie powinni być championami tag team, no na nich poprostu nie zasługują. Morrison i Miz pod dwoma względami są rewelacyjni, rozrywkowym i technicznym. Jak dla mnie powinni trzymać ten tag team jak najdłużej. To tyle na ten temat.

Morrison vs HBK o tak jestem jak najbardziej za. Hennigan to świetny worker który w moim prywatnym rankingu znajduje się w top3 WWE, wielki potencjał, świetny w ringu, potrafił nawet zrobić dobrą walkę z takimi klockami jak Batista bądź Matt, genialny przy mikrofonie, superstar look też posiada. Wraz z Mizem miał całkiem niezły rok z którym po prostu zdominowali dywizje tagów oraz wyśmiali chyba większość wrestlerów (i często ich głupie docinki nie były aż takie głupie jak by się mogło wydawać), a na chwile obecną stali się jednymi z bardziej eksploatowanych wrestlerów w WWE (w zeszłym tygodniu byli na każdej tygodniówce!).

Jak by więc nie patrzeć John jest nadzieją WWE i jak by się przypatrzeć to można w nim upatrywać next HBK.

Czy jednak dojdzie do ich feudu? Bardzo bym chciał ale obawiam się, że WWE znowu zmarnuje rodzący się potencjał. HBK ma teraz ten stroyline z JBL, co z niego wyniknie nie mam pojęcia może nawet heel turn co było by nawet rozsądne jeśli miałby feudować z Takerem. Morrison może się po prostu nie zmieścić w tych planach bo jeśli mieli by walczyć to teraz na Armageddon potem zaczyna się droga do WM, zresztą HBK miał dokładnie rok temu feud z Mr. Kennedym którego też miał wtedy wypromować, wyszło niestety dość kiepsko, więc nie chciałbym by ta sytuacja miała się powtórzyć. Może więc by było lepiej by panowie poczekali z porządnym feudem do draftu, a John póki co niech się wciąż nabija z Shawna i używa czasem swojego The Nitro Blast.