Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Złote Nakolanniki 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1. Shawn Michaels - Świetny feud z Y2J'em, który nie nudził się mimo upływu miesięcy i był jedną z niewielu dobrych rzeczy w tym roku w WWE.

2. Chris Jericho - jw. + jeszcze World Heavyweight Championship i niestety musiał zajobbować najszlachetniejszemu ze szlachetnych terminatorowi Jasiowi Sinie

3.Kurt Angle - Jeden z niewielu wrestlerów których walki prawie zawsze mi się podobają. No i założył MEM.

4.Edge - Nie lubiłem La Familii która niestety powraca.(Vickie zgarnia heat przez który jej nie słychać. GM powinien być heatowany, ale nie aż tak). Ale zabrał pas HHH, świetny feud z Takerem, świetny TLC i HiaC.

5.AJ Styles - Face turn i bardzo dobry feud z Kurtem. Mam nadzieję, że dostanie pas na Final Resolution i zacznie świetny title run.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

5

• LegendKiller

1

• kebab

1

• Polski Solider

1

Top użytkownicy w tym temacie

Edge- Zaliczył fenomenalny rok 3 krotnie zdobywał pas, udanie feudował z Undertakerem.

Randy Orton- Ten zawodnik również miał znakomity rok, gdyby nie kontuzja kto wie jak by się potoczyły jego dalsze losy z pasem WWE.

Jeff Hardy- Zawodnik który już dawno powinnien zdobyć pas, lecz zawsze coś mu pokrzyżowało plany, jak nie jakiś wypadek to kłopoty z narkotykami, mam nadzieję, że w końcu zdobędzie tego co chcę, mianowicie pasa WWE.

Matt Hardy- Udanie walczył o pas ECW i wkońcu go zdobył, poza tym udowodnił, że nie jest, aż taki słabszy od brata.

Chris Jericho- Nikt nie sądził, że to właśnie on zdobędzie pas WHC, a to niespodzianka po ciężkim pojedynku na No Mercy z HBK na tej samej gali zdobył pas, mimo, że jego forma odbiega od tej którą miał kiedyś, ale to właśnie on prezentuję najrówniejszy poziom.

1. Kurt Angle

2. AJ Styles

3. Edge

4. Evan Bourne (odkrycie roku)

5. Jeff Hardy

rmsig3.png

2483_1.png

1. Edge

2. Chris Jericho

3. AJ Styles

4. Shawn Michaels

5. Kurt Angle

1.Aj Styles

2.Kurt Angel

3.Alex Shelley

4.Orton

5.Punk

w1puet.png

1. The Undertaker - ten rok imo zdecydowanie należał do Deadmana. Wygrana Elimination Chambera na No Way Out, powiększenie streaka do 16-0 na WM24, świetny feud z Edge'em i La Familią, dzięki któremu SmackDown! stał się naprawdę ciekawy (zajebiste segmenty), 'Taker stoczył także kilka niezłych walk, np. ME z WueMki, TLC na One Night Stand i przede wszystkim HIAC z SummerSlam. Ostatnio też prowadził program z Big Showem, który wygrał po paru niezłych walkach, jak na przykład LMS z Cyber Sunday.

2. Edge - głównie powody, dlaczego Adasia stawiam tak wysoko wymieniłem już wyżej. Członek La Familii tworzył z 'Takerem świetny feud, wysłał go na przedwczesną emeryturę na ONS, ale potem okazało się, że zdradzał swoją nową żonę, Vickie Guerrero i Mark wrócił. Przegrał Hell in a Cell, zrobił sobie krótki odpoczynek od wrestlingu, ale wrócił w fenomenalny sposób. Od razu pozbawił H-3000 WWE Championship na Survivor Series i teraz jestem ciekaw, jak będzie wyglądał jego title run.

3. CM Punk - Punk w tym roku w niesamowity sposób awansował w hierarchii wrestlingowej. Jeszcze na początku roku walczył o ECW Championship we wtorki, by potem wygrać na WM24 Money in the Bank Ladder Match. Przez długi czas walczył na ECW z walizką, lecz wreszcie nadszedł Draft i Phil przeniósł się do Raw. Niedługo po tym pokonał Edge'a, by zdobyć World Heavyweight Championship. Można dodać też, że swojego pasa nie stracił w czystej walce. Po jakimś czasie też zdobył World Tag Team Championship wraz z Kofim Kingstonem, więc ten rok na pewno był dla Punka bardzo dobry.

4. Chris Jericho - powrócił pod koniec 2007 i jeszcze z początku jego forma w ringu nie była zbyt dobra. Potem jednak Jericho wrócił do świetnych walk, a także przy mikrofonie daje radę. Przeszedł heelturn i prowadził zajebisty program z Shawnem Michaelsem, w tym oczywiście super ladder match na No Mercy. Na Unforgiven zdobył WHC, niestety szybko go stracił na rzecz Koksisty, lecz jeszcze szybciej go odzyskał, by znów go stracić na rzecz Dżona Siny. Mimo wszystko Y2J ostatnio naprawdę daje radę i jest top star on Raw.

5. Kurt Angle - stoczył kilka świetnych walk w tym roku, znów jest w bardzo dobrej formie, i w ringu, i przy majku. Jest liderem Main Event Mafii, za której stworzeniem stoi, i zostawił w cieniu championa Stinga. Mimo że stracił pas na rzecz Samoa Joe na Lockdown w fajnej walce, to potem prowadził bardzo dobry program z AJ'em Styles'em, m.in. LMS z Hard Justice, któremu bardzo blisko było do 5 gwiazdek. Potem już jako członek MEM zawalczył w FCA match na Turning Point z Abyss'em i to też była b. dobry pojedynek.

1. Chris Jericho - nie znałem gościa wcześniej, ale gdy rozpoczął feud z HBK z kazdym następnym spotkaniem coraz bardziej mi się podobał, w zasadzie dzięki niemu RAW jest ciekawe, świetny z niego heel, speeche na świetnym poziomie, świetne walki z HBK, zaskakujące momenty, jak Unforgiven, ogólnie markuje Chrisowi i uważam, że on był najlepszy w tym roku

2. Edge - świetne walki, dobrze prowadzony feud z takerem, zaskakujące momenty które dały wiele wrażeń, a przede wszystkim idealne odgrywanie swojej postaci, summerslam hell in a cell 2008, wspaniały powrót na survivor series, dzięki jego postaci SD! jest bardzo ciekawym brandem

3. Randy Orton - trzymał pas do Backlash, świetny hell mój ulubiony wrestlerz, jest przyszłością WWE, i jak już wcześniej wpsomnieli jest na over z publiką

4. Shawn Michaels - najlepszy face w tym roku, walki z Chrisem, dobre odgrywanie roli, mimo że w okól pasa się nie kręci HBK to zawsze HBK

5. CM PUNK - za WHC run który mi się podobał i sposób zdobycia go, 5 miejsce dlatego, że Vince go zepchał z powrotem do mid cardu

1. "HBK" Shawn Michaels. Utrzymuje wysoką formę, genialne walki tworzy, np. Ladder Match z Y2J'em. Generalnie, to cały ich feud był przepiękny. Shawn jest zdecydowanie jednym z najlepszych wrestlerów obecnie w WWE. Najlepszy face na RAW. A po ewentualnym heel turnie HBK'a będzie jeszcze ciekawiej ;)

2. Kurt Angle.Miniony rok był bardzo udany dla Kurta. Stworzył dużo fajnych walk, ale Danielsson już o nich wspominał. Teraz zajął się MEM, i zdecydowanie wiedzie w niej prym. Dlatego mam nadzieję, że Kurt pokaże jeszcze więcej w kolejnym roku.

3. "Y2J" Chris Jericho. Też bardzo dobry rok dla niego. Piękny feud z HBK'em, trochę pas potrzymał, ale jak miał ten pas, to na nudę nie narzekaliśmy. Zdecydowanie heel nr 1 na RAW, w WWE nr 2. Zaraz za...

4. Edge. Zdecydowanie najlepszy heel w WWE. Na SS uratował nas przed kolejnymi miesiącami oglądania Huntera z pasem, co jak dla mnie jest argumentem przemawiającym bardzo mocno na korzyść Edge'a. Pozatym, bardzo dobry feudzik z Takerem, chociaż nie byłem zwolennikiem la Famili. Ale ten rok dla Edge'a jak najbardziej na +.

5. Matt Hardy. Hardy przez cały rok zadziwiał mnie coraz bardziej. Najpierw na WM jak się pojawił, to mnie bardzo ucieszył tym, że Twistnął Fate MvP'a. Potem już od przejścia na ECW robił coraz lepsze rzeczy. A wyczynem, który utwierdził mnie w przekonaniu, ze Matt zasługuje na nagrodę, bylo to, że Hardy wyciągnął coś z Henry'ego, i stworzył z takim klockiem dobrą walkę.

1. Edge - Bez wątpienia to jego rok. Dużo title runów. Zawsze dobre walki szczególnie z Deadmanem. Wstąpienie do La Familii, to całe zamieszanie ze ślubem Vickie i rozwodem, a na koniec spowrotem są razem. Świetnie spisuje się w roli ultra heela, co mam złego o nim powiedzieć. A jaki uśmiech na mej twarzy pojawił się po tym jak odebrał pas panu potrójne H!

2. "Y2J" Chris Jericho - doskonały powrót! Bardzo dobry feudzik z Michaelsem, który na szczęście się skończył. Tylko czemu, mu tak pasy co chwila odbierają?! Trzeba mu dać coś na dłużej a nie... Basista mu odbiera, co pewnie nawet na gitarze nie umie grać. Heel turn również idzie na +. Jego speeche powalają, ogólnie czołówka światowa.

3. CM Punk - Ten skok w górę był mu bardzo potrzebny! Jako energiczny, face'owy champ spisywał się nienajgorzej. Szczerze mówiąc trzymał pas chyba dłużej niż Y2J! Szkoda, że przesuneli go do dywizji tag-teamów, ale możę jeśli zdobędzie pas IC do dadzą mu trochę poszaleć. On nawet walki z JBL'em potrafił dobre zrobić! Draft bardzo mu pomógł!

4. Kurt Angle - Lider Main Event Mafii, stworzył świetne walki (np. z Abyssem). Feud z szefem TNA, Jarrettem. Najlepszy z dopiero co odkrytego TNA. Jak dla mnie, jak narazie laika TNA to on najbardziej rzuca się w oczy. Również jak poprzednicy świetnie odgrywa rolę heela. Nie można o nim powiedzieć : You Suck! You Suck!

5. Jeff Hardy - do wyższego miejsca brak mu tylko jednego, pasa z najwyższej półki. NIe schodzi powyżej pewnego poziomu, może walki z MVP już mnie trochę nudzą. Zmiana w Extremalnego Jeffa, oczywiście na lepsze. Oby tak pozostał dłużej, powiedzmy do WM. Może wygra Royal Rumble albo Money In The Bank?! Wtedy bez żadnej niechęci HHH, czy innych przeciwności mógłby zdobyć pas. Come on Hardy!

1. The Undertaker - Lata lecą, kolana wysiadają, a jednak Taker to cały czas największa gwiazda z obecnie walczących wrestlerów WWE. Pomimo problemów zdrowotnych walki wciąż stoją na bardzo wysokim poziomie. Wartio podkreślić tu jeszcze fantastyczne feudy z La Familia i Big Show'em, przez które ze zniecierpliwieniem oczekiwałem na kolejne Smacki. Bez wątpienia Undertaker jest teraz najważniejszym wrestlerem WWE (a może i nawet na świecie).

2. HBK Shawn Michaels - Podobnie jak Taker HBK udowadnia, że naprawdę wielki talent zdarza się raz na jakiś czas i ciężko jest później znaleźć dla niego następcę. Michaels to jedna z najbardziej kluczowych postaci w świecie dzisiejszego wrestlingu. Jego Ring Skillsy i Mic Skillsy oparte jeszcze czasem trochę na "starej szkole" są w tej chwili doskonałe. Shawn prowadząc doskonały feud z Y2J'em utwierdził mnie jeszcze bardziej w tym, że zasłużył sobie na bycie w owej liście.

3. Jeff Hardy - Właściwie teraz trzeba tylko czekać na złoto. Jeff prezentuje się w ringu doskonale, a jego nowe, ekstremalne oblicze (farba na twarzy), sprawia, że Jeff wydaje się jeszcze lepszy. Fantastyczne walki na SmackDownie i nie tylko udowodniły, że Hardy to prawdziwy skarb dla WWE.

4. Edge - Bez wątpienia świetny rok dla Edge'a. Walki z Taker'em, angle z La Familia itp...

5. Kane - jeden punkcik wędruje do Big Red Machine. Hell Turn jak dla mnie to dobra decyzja, jednakże Kane już nigdy nie odzyska swej dobrej pozycji, jaką miał kiedyś (czyt. Porażki z Reyem). Cały czas lubię oglądać jego walki i wciąż podoba mi się ten słynny enternace, ale czy jeszcze coś osiągnie? Mogę mieć jedynie malutką nadzieję, że tak. Mimo to zasługuje na to piąte miejsce.

banner004.jpg

2363kw0.jpg

1372dy0.gif

1426cq7.gif

1504cp9.gif

1. Edge

No cóż w moim odczuciu, to właśnie jemu należało się pierwsze miejsce, pomimo kontuzji która wyeliminowała go na parę miesięcy. Przez cały rok potwierdzał swoje znakomite heel'owskie umiejętności, ucinając świetne proma (szczególnie te psychiczne przed walką w klatce), oraz tworząc znakomite walki. Feud z Taker'em to zdecydowanie feud tego roku.

2. Jeff Hardy

Być może nie osiągnał najważniejszego tytułu, aczkolwiek przez ten rok Jeff był bardzo mocno promowany, i gdyby głupia wpadka z dragami na początku roku, to zapewne byłby posiadaczem WHC/WWE Title. Po powrocie z zawieszenia udowodnił że zasługuje na tytuł, stoczył mnóstwo walk, no i jak juz poprzednicy mówili - nie schodził poniżej pewnego poziomu. Nikt chyba w obecnym WWE nie ma takiego poparcia publiki jak on. Nowy gimmick, nowe oblicze Hardy'ego sprawdziło się bardzo dobrze, wreszcie koniec z zasranym, cukierkowatym gimmickiem. Szkoda, że w głupi sposób rozwiązano jego walkę na Survivor Series. No cóż, wygrana tytułu to kwestia czasu. Jeśli nic nie spaprze, ofkors. Oby :t_up:

3. Kurt Angle

Może dziwić was trochę mój głos, ale Kurt to zdecydowanie najbardziej barwna postać TNA. Multum świetnych walk, bardzo dobrze spisywał się w roli heel'a, przez cały rok dawał z siebie naprawdę sporo. Kiedyś twierdziłem, że jego title run ssał, ale w porównaniu do runów grubego Joe, tudzież Sting'a, to zaczynam tęsknić za Total Nonstop Angle :D Ogólnie bardzo dobry rok ze strony Angle'a.

4. Chris Jericho - dobry feud z HBK, dwukrotne zdobycie World TItle, oraz jedna z kluczowych postaci na RAW. Nadal świetny przy micu, jego heelowskie gadki dawały czadu ;)

5. Randy Orton - przed kontuzją w świetnej dyspozycji, rok rozpoczął jako mistrz, a na Wrestlemanii obronił pas przeciwko terminatorom ;) Zdecydowanie przekonałem się do niego, jest on jednym z moich ulubionych wrestlerów w chwili obecnej. Może dlatego także, o części znalazł się w tym notowaniu :)

• Reputacja:   1

1. Edge

2. CM-PUNK

3. AJ Styles

4. Evan Bourne

5. Y2J

91794957345e1dece60d6b.jpg

1. Chris Jericho - to był jego rok. Zaczął jako face w trochę nudnym, ale za to wygranym feudzie z JBL'em. Potem krótka przerwa, heel turn i najlepszy w tym roku feud WWE czyli Y2J - HBK. Cudowne walki, zwłaszcza Ladder Match na No Mercy. Mistrz WHC jako bohater z przypadku, dwukrotnie stracił pas, ale miejmy nadzieję, że znów szybko go odzyska.

2. Edge La familia to pomysł w 100% trafiony. Kapitalny feud z Taker'em. 3-krotny mistrz, genialny powrót na Survivor Series.

3. CM Punk Bardzo dobry rok. Praktycznie brak słabych walk, publika go pokochała. W ogóle Straight Edge to dobry zawodnik. No i poza tym potrzymał trochę ten pas WHC, a i o zwycięstwie w MitB match'u zapomnieć nie można. Duet z Kingstonem, to może nie szczyt jego ambicji, ale na razie chyba powinien mu wystarczyć.

4.Jeff Hardy Cały czas w Main Eventach, po przejściu na smackdown dalej w wysokiej formie. Świetne walki jak chociażby ta z Ortonem na RR. Przez cały rok zdobył wprawdzie tylko pas intercontinental, ale zasługuje na miejsce w pierwszej 5.

5. Evan Bourne Debiutant roku i tyle. Czekam na dalszy rozwój jego kariery.

• Reputacja:   3
  • Styl:  Jasny

1. Edge - liczyłem pocichu, że razem z Chrystianem pojawią się na SS. Jego powrót był przeprowadzony za*****e. Dzięki niemu znowu bedzie można oglądać SD - Attitude 8)

2. Jerycho - Chris udowodnił, że jest lepszym heelem niż cipowatym facem i chwała mu za to. Mecze z jego udziałem ratowały żenujący poziom RAW jaki ostatnio niestety reprezentuje.

3. Big Show - jego powrót całkowicie mnie zaskoczył. Mimo, że kolo raczej nie prezenyuje się okazale na ringu, tegoroczne akcje z Showem i jego heelturn plasują go na mój top fajf ;)

4. Jeff Hardy. Ciągle o krok od pasa... chm... chyba w tym roku go nie dostanie. chyba, że śmignie na RR i wygra na WM... chm... taki scenariusz widzę. Ale wrestler świetny i nadal go widzę w majn ewentach.

5. Evan Bourne - najlepszy debiutant roku i nie chciałbym aby WWE go zeszmaciło bo kolo ma w sobie sporo ikry.

001ug2mo4.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Powrót Penelope Ford na ring może jeszcze trochę potrwać, według szefa AEW Tony'ego Khana. W nagraniu przed AEW Collision opublikowanym na platformie X, Khan wyjaśniał szczegóły nowego meczu na show (Toni Storm & Mina Shirakawa vs. Megan Bayne & Lena Kross), kiedy podał aktualizację na temat Ford, która również jest częścią tej grupy. Khan stwierdził: „Wygląda na to, że niestety Ford będzie poza grą z powodu kontuzji – może przez tygodnie, ale możliwe, że nawet miesiące.” Według na
    • Grok
      Dwa mecze o tytuł zostały ogłoszone na galę NXT w Houston pod koniec tego miesiąca. Na Vengeance Day Jacy Jayne wyszła i cutowała promo o swojej drodze do Women's Championship. Robert Stone przerwał jej, oznajmiając, że chodzi o wyłonienie jej następnych pretendentek. Gdy Zaria i Sol Ruca wyszły, by заявить swoje претенzje, Stone wkroczył ponownie i ogłosił triple threat match o pas na 17 marca. Później za kulisami Jayne wkurzała się na triple threat match, a reszta Fatal Influence knuła, ja
    • Grok
      Na odcinku AEW Collision z 7 marca pojawił się weteran WWE i WCW Adam Bomb, znany również jako WRATH. Znany z występów w WCW jako były dwukrotny WCW World Tag Team Champion, Adam Bomb, czyli Bryan Clark, był obecny na najnowszym odcinku Collision. RJ City z AEW opublikował zdjęcie w mediach społecznościowych z Clarkiem i napisał: Sean Ross Sapp z Fightful również potwierdził obecność Adama Bomba / WRATH-a na Collision poprzez aktualizację w mediach społecznościowych. Jego obecność na ty
    • Grok
      Do wtorkowego odcinka NXT dodano nowy match. Na NXT Vengeance Day Charlie Dempsey odrzucił propozycję dołączenia do nowej stajni Lexisa Kinga. King próbował go przekonać do zmiany zdania, przypominając, że ich ojcowie – William Regal i Brian Pillman – byli dawnymi mistrzami światowymi i utorowali im drogę do sukcesu. Wtem Tavion Heights przerwał Kingowi, po krótkiej wymianie zdań stajnia Kinga opuściła ring. Heights zasugerował Dempsey'owi reaktywację No Quarter Catch Crew na jedną noc, by roz
    • Grok
      AAA on Fox dzisiejszego wieczoru to go-home show przed przyszłotygodniowym Rey de Reyes w Puebla w Meksyku. Zaplanowano trzy pojedynki, które zostały wyemitowane w dzisiejszym odcinku. Nagrano go w zeszłym tygodniu w Showcenter Complex w Monterrey w Meksyku. Dzisiejszy odcinek zawierał finałowy qualifying four-way match do Rey de Reyes z udziałem Santos Escobar vs. Mr. Iguana vs. Psycho Clown vs. Abismo Negro. Ponadto odbył się singles match pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy już zakwalifi
  • Dodaj nową pozycję...