Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Złote Nakolanniki 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

bgzwrestlingcopyku2.jpg

Złote Nakolanniki - prestiżowa nagroda dla najlepszego wrestlera roku przyznawana przez userów forum BGZ wrestling. Nazwa pochodzi oczywiście od "nakolanników Kurta Angle", którymi swego czasu przechwalał się Legendarny WeeMan

;) [pogogluj]. Cały plebiscyt jest wzorowany na Złotej Piłce stąd też podobne zasady i nazwa. Liczę na Wasze duże zainteresowanie i na to, że pomysł się przyjmie podobnie jak choćby Goldbergi.

Zapraszam do wzięcia udziału w pierwszej edycji Złotych Nakolanników! :D

ZASADY:

1. Głosować może każdy user, oczywiście tylko raz.

2. Głosujemy postem podając 5 najlepszych wrestlerów roku 2008 w kolejności od 1-5. Wrestler z nr 1 dostanie 5 punktów, wrestler z nr 2 otrzyma 4, wrestler z nr 3 zgarnie 3 pkt, wrestler z nr 4 ofkoz 2 pkt a wrestler z nr 5 zdobędzie 1 punkt do rankingu. Uzasadnienie jest mile widziane choć nie wymagane.

3. Na początku 2009 roku podliczę wszystkie głosy i ogłoszę laureata Złotych Nakolanników 2008.

Przykład głosowania:

1. Wrestler A
2. Wrestler B
3. Wrestler X
4. Wrestler Y
5. Wrestler Z

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

5

• LegendKiller

1

• kebab

1

• Polski Solider

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Federacje niezależne w głosowaniu odpuszczam, ponieważ w związku z brakiem ich popularności i tak tylko nieliczni oddadzą głosy na wrestlerów tam walczących.

1. Edge - Pomimo tego, że dosyć długo pauzował, to był jego rok. Łącznie 3 razy Champ (rok zaczynał jako WHC, na ONS zdobył ten tytuł po raz kolejny, a na Survivor Series zdobył WWE Title).

2. Jeff Hardy - Gdyby nie wpadki z dragami, to już dziś Hardy dzierżyłby złoto. Łącznie Jeff walczył w tym roku o tytuł więcej razy, niż ktokolwiek inny w federacji i można powiedzieć, że był to po części jego rok.

3. Randy Orton - Tutaj także szyki pokrzyżowała kontuzja. Trzeba jednak pamiętać o zwycięstwie na WM w walce, w której wszyscy skazywali go na pożarcie. Nie wiem czy w chwili obecnej znajduje się gdzieś drugi heel będący tak over z publicznością.

4. Chris Jericho - Pomimo dużego spadku formy w porównaniu do poprzedniego runu w WWE, Chris nadal jest wrestlerem niezłym. Potrafi on nieźle wkurzyć publiczność swoim speechem i wygenerować spory heel heat. Do tego dodajmy 2 x World Title (Cena :evil: Batista :evil: ) i wychodzi na to, że nie można nie uwzględnić go w głosowaniu.

5. AJ Styles - Jedyny w tym gronie przedstawiciel TNA. Jest to kolejny rok, w którym AJ udowadnia, że jest wspaniałym wrestlerem. Przeszedł tak długo oczekiwany face turn, wygrał (imo) feud z Kurtem Angle i wszystko wskazuje na to, że w najbliższym czasie zdobędzie World Title.

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak wyżej- federacje niezależne pomijam, ale dlatego, bo nie oglądam. :)

1. AJ Styles- nie ma co tu dużo mówić- to był rok AJ'a! Najpierw face turn, potem świetny feud z Kurtem Angle, następnie wmieszał się w całą tą sytuację ze Stingiem, cały czas był w centrum wydarzeń, a w końcu stanął na czele Frontline i jest jedną z głównych postaci w tym storyline'ie.

2. Shawn Michaels- o tak, Shawn'owi miejsce w pierwszej trójce wyjątkowo się należy. Mimo wieku, cały czas jest skłonny do poświęceń w ringu. Ogromna klasa i wielka różnica, w porównaniu do niektórych dziadków, którzy "biegają" dzisiaj po ringu.

3. Kurt Angle- świetny rok dla Kurt'a. Oddał pas na Lockdown w ręce Samoa Joe, potem stoczył wiele dobrych pojedynków, miał wspomniany wcześniej feud z AJ'em. Brał udział choćby w takich walkach jak Last Man Standing ze Styles'em, a także Falls Count Anywhere z Abyssem. Przyczynił się do powrotu na ring Jeffa Jarretta, a także założył Main Event Mafię.

4. Chris Jericho- heel turn dobrze mu zrobił. Potrafi wywołać buczenie publiki jednym zdaniem, jego heelowe speeche są po prostu genialne. Do tego trzymał już, krótko, bo krótko, WHC. Może to nie był jego rok, ale na pewno Chris nie może zaliczyć 2008 do nieudanych lat.

5. Samoa Joe- przez rozsądny okres czasu dzierżył TNA World Heavyweight Title. Co prawda prowadzony był on bezmyślnie, na czym ucierpiła reputacja Joe jako champa, ale mimo wszystko widać było, że stara się. Jest jedną z ważniejszych postaci w storylinie Frontline vs. Main Event Mafia. Przez cały rok trzymal niezłą formę.

e916f7e946.png

• Reputacja:   1

Głosujemy postem podając 5 najlepszych wrestlerów roku 2008 w kolejności od 1-5. Wrestler z nr 1 dostanie 5 punktów, wrestler z nr 2 otrzyma 4, wrestler z nr 3 zgarnie 3 pkt, wrestler z nr 2 ofkoz 2 pkt a wrestler z nr 1 zdobędzie 1 punkt do rankingu.

Z deczka to głupie wychodzi na to, że zawodnicy z nr. 1 i nr. 2 dostają punkty podwójnie. Tak miało być? Czy pomyliłeś się?

p-mo: Ofkoz, że się pomyliłem ;) Późna godzina była. Głosuj a nie :P

edit :

To głosuję tak :

1. Edge - dobry rok dla tego pana zdobycie pasów jak już ktoś pisał wyżej, wysłanie Taker'a na urlop po dobrym TLC matchu także ten rok wg. mnie należał do Edge'a. Sporo się poświęcał (wkońcu całowanie Vicky to ciężka sprawa) dobrze odgrywał/odgrywa swój gimmick także nr. 1 dla niego.

2. Jeff Hardy - gość zasługuje na te punkty jak najbardziej to dzięki niemu walki z Triplem jakoś wychodziły, to właśnie dzięki Jeffowi coś pozytywnego się działo. Niestety wpadka nakrotykowa zmieniła plany co do jego osoby i oddaliła go trochę od pasa, ale cóż może już wkrótce... kto wie.

3. Chris Jericho - jego niekończąca się opowieść z HBK po której zdobywa pas WHC broni go w bardzo dobrym Ladder Matchu później odsuwa od koryta Batistę co również idzie na plus. Pomimo tego, że nie jest to ten Jericho z WWF to i tak nadal gość trzyma dobry poziom zarówno przy mikrofonie jak i na ringu.

4. HBK - pomimo lat nadal jego walki stoją na bardzo wysokim poziomie. Dobry feud z Jericho no i odesłanie pana F. pięknym Sweet Chin Music na wieczną emeryturę także jak by nie patrzeć był to również dobry rok dla HBK'a.

5. CM Punk - może to zdziwi, ale oddam głos własnie na niego. Jak by nie patrzeć wygranie walizki na WM, zrobienie z niej użytku zdobycie WHC choć niestety jak wyglądało jego panowanie z tym pasem wiemy doskonale, a teraz zdobycie tag teamu z Kofim. Wg. mnie Punk to jeden z najlepszych przyszłościowych zawodników WWE - on będzie kimś w przyszłości także rok 2008 można nazwać takim "dobrym wstępem" w wykonaniu CM Punk'a.

Tylko WWE - powód prosty TNA to nie federacja tylko sala gimnastyczna, a inne ROH czy CZW czy inne których nawet nazw nie znam poprostu nie oglądam.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

1 .AJ Styles

2. Kurt Angle

3. Samoa Joe

4. Randy Orton

5. HHH

Y2J

HBK

Big Show

Edge

Kurt Angle

rvwzyx.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

1. Tyler Black - Tyler, pomimo młodego wieku, robi olbrzymie postępy, nie ustępując starszym i bardziej doświadczonym zawodnikom, a nieraz perfekcyjnie ich przyćmiewając. Miał zarówno niezapomniane starcia tag teamowe z Jimmym Jacobsem (np. z Motor City Machine Guns na Tag Wars itp.) a także walki signlowe. Należy to wspomnieć o walce o World Title z Nigelem McGuinnessem na Take No Prisoners. W EWR byłoby to nie do pomyślenia :) Również warto przypomnieć bodajże 4-way elimination match z Death Before Dishonor, gdzie to będąc na ringu sam z Anglikiem przyjmował potężne spoty na górną część kręgosłupa. Jeśli chodzi o pasy, na ich brak również nie mógł narzekać, gdyż posiadał pasy tag teamowe w dwóch najważniejszych federacjach indy - ROH i PWG.

2. Chris Hero - kolejny świetny rok dla jednego z najlepszych techników na świecie. W ROH jego pozycja rośnie i dostał nawet nowy gimmick - Young Knockout Kid. Co prawda wolałem zarozumiałego sportmana od masowego zabójcy roaring elbowami. Ale świadczy to o tym, że jakiś pomysł na niego jest. W PWG również pokazał się z dobrej strony - głównie prowadził feud z Humanem Tornado zakończony bardzo fajnie zabookowaną walką na Life During Wartime, w której to Hero zdobył PWG World Title. Trochę gorzej mu idzie w IWA-MS, gdzie po powrocie niemiłosiernie jobbuje. Ostatnich gal, w związku z ich poziomem, nie oglądałem. Ale z tego co widziałem, szykował mu się feud, który miałby prawdopodobnie wypromować Trika Davisa. Co prawda lubię Trika, ale do życiowej formy i poziomu Chrisa wiele mu brakuje. Ogólnie jednak Krzysiu Bohater dawał radę i rok ten może uznać za udany.

3. Bryan Danielson - trochę słabiej niż w zeszłym roku. Po 5 dniach od Sylwestra stracił PWG World Title i przez dłuższy czas tam nie walczył. W ROH zrobił mnóstwo świetnych walk, które ciężko wymienić. Wspomnę chociażby o starciu z Nigelem McGuinnessem na ROH Sixth Year Anniversary Show, z Bad Bonesem i Mikiem Quackenbush na wXw 16 Carat Gold Tournament i Blackiem na Southern Navigation. Innym jego sukcesem było zdobycie GHC Jr. Heavyweight Title.

4. Kurt Angle - Tutaj pozostaje tylko zacytować Masta. No, może bez ostatniego zdania składowego :P

5. Alex Shelley - MCMG było wyróżniającym się teamem w tym roku. Śmiało mogę powiedzieć, że najlepszym w mainstreamach i chyba najlepszym w ogóle. Ich walki w TNA i ROH z reguły trzymały szybkie tempo i wysoki poziom. Uznałem, że jeden ich przedstawiciel powinien sie tu znaleźć, a Shelley jest wg. mnie nieco lepszy.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

1. Edge: To był jego rok... Wspaniały feud Z Undertakerem (cały rok mu na tym zeszedł) no i trzymanie pasa WHC przez 3 pierwsze miesiące i czerwiec 2008 roku. Na dodatek trzeba dodać wielki powrót na Survicor Series, gdzie odebrał pas WWE Trejplowi... więc tu też duży plus. Trzeba jescze przyznać, że walki takie jak: TLC z One Night

2. CM Punk: Najpierw zdobycie walizeczki na Wrestlemanii, a potem pokonanie Edge'a zaraz po drafcie... Wszyscy się spodziewali tego, iż potrzyma pas z miesiąc, może dwa, tymczasem WHC oddał dopiero na Unforgiven we wrześniu... Potem zdobycie pasa TT wraz z Kofim. Zrobił dużą karierę w tym roku :P

3. Kurt Angle: Kurt w tym roku pokazał, że jest ścisłą czołówką wrestlerów na świecie. Na dodatek stoi na czele Main Event Mafii. Świetny Falls Count Anywhere match z Abyssem. Zdecydowanie najjaśniejsza postać TNA w tym roku :t_up:

4. Kane: Tu głównie za to, że nie jest już szmacony. Po Heel turnie w lipcu naprawdę można było twierdzić, że Kane jest w stanie powalczyć o pas... Widać, że Draft był dla niego udany... Kane w roli chorego psychola daje radę, więc oby tak dalej :applause:

5. HBK ; Z 5 miejscem miałem problem, ze względu na dość duży wybór... Zdecydowałem się na Shawna, gdyż stoczył świetną, wspaniałą walkę na Wreslemanii, a następnie stoczył piękny feud z panem Jericho, zakończony wyśmienitym Ladder matchem. Teraz troszkę odszedł w cień, ale wiem, ze był to bardzo dobry rok dla HBK.

4. Kane: Tu głównie za to, że nie jest już szmacony. Po Heel turnie w lipcu naprawdę można było twierdzić, że Kane jest w stanie powalczyć o pas... Widać, że Draft był dla niego udany... Kane w roli chorego psychola daje radę, więc oby tak dalej :applause:

No tak... zwłaszcza po podkładaniu go 3-krotnie Mysteriowi ...

1. Edge - Rated R Era... La Familia... Feud z Takerem zakończony wspaniałym HiaC Matchem... czego chcieć więcej ? Edge jak nikt inny zasługuje na miano Mr. Smackdown. Rated R Champion i tyle!

2. Chris Jericho - Tak jest, you hypocrites... Jericho po przejściu heel turna wiele wniósł na RAW. Teraz niestety mam erę Jana Terminatora, ale to Jericho był przez dłuższy czas wraz z HBK'em podporą RAW. No i nareszcie dostał World Title...

3. CM Punk - Zdobył World title... co prawda długo go nie potrzymał, ale ogólnie był to udany rok Punka... wygrana MitB, World title, teraz jest Tag Championem... czego chcieć więcej ? Ten dzieciak to przyszłość WWE!

4. AJ Styles - faceturn, kilka poważnych meczy z Kurtem Angle, walka o World Title w TNA. Lider Frontline (no bo chyba nie Rhino).

5. Randy Orton - Obrona pasa na Wrestlemanii, zmiana theme songa. Niestety kontuzja... I jak to napisał LK... niby jest heelem, a dostaje nieraz taki cheer, że Klocki Batisty się chowają.

Edytowane przez Gość
jrthqr.jpg

Oglądam wrestling od początku lipca , więc 1 połowy roku nie widziałem i nie ocenieniam za nią .

1 AJ Styles

2 Abyss

3 Kurt Angel

4 John Cena :D

5 Sting

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

1. Chris Jericho

2. AJ Styles

3. Triple H

4. Shawn Michaels

5. Jeff Hardy

Moje głosy:

1. HBK - można powiedzieć że wrócił na najwyższe półki , zakończył karierę Ricka i miał bardzo dobre feudy przez cały rok.

2. Randy Orton - zaczął od bycia WWE Champem , stracił go dopiero na Backlash potem kontuzja ale i tak to był dobry rok dla niego.

3. CM Punk - Odkrycie roku , przybył na Raw zdobył WHC potem na 3 PPV jako Champ stracił go ale zdobył TT

4. Samoa Joe - ogólnie bardzo dobry rok w jego wykonaniu

5. Y2J - dwa razy WHC , ciekawy i dobry feud z Batista a potem HBK.

Y2J- świetny feud z Michaelsem potem dwukrotne zdobycie WHC. To był napewno znakomity rok dla tego wrestlera.

Edge- trzy razy w tym roku zdobywał złoto, świetny feud z Undertakerem no i La Familia

Randy Orton- kilka miażdżących walk na PPV i jego wygrana na WM 24

Shawn Michaels- pasa w tym roku nie potrzymał, ale brał udział w najważniejszych feudach i zakończył karierę Flaira

Rey Mysterio- po powrocie znowu zaczął sobie latać i wychodzi mu to bardzo dobrze

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

1. The Undertaker - najważniejsza postać SD!, najważniejsza postać WWE, najważniejsza postać w pro wrs obecnie. :thumb: Walcząca legenda, świetne, mimo wieku, walki. Wymienię tu choćby HIAC z Baptystą czy Edge'm, TLC! Last Ride na stół, chokeslam na drabinę, te sprawy :P Niepokonany na WrestleManii! obronił streak w walce z Edge'm w main evencie najważniejszej gali roku! Zresztą co ja tu będę pisał, szybko wrzucam go na pierwsze miejsce, możliwe że za rok takiej okazji już mieć nie będę :P

2. Edge - genialny feud z Panem wyżej. Główna postać La Famili, związek z Vicky. Dużo wokół tej postaci się działo. Pod koniec roku zdobył najważniejszy pas federacji odbierając go Hunternatorowi!

3. Chris Jericho - powrót na RAW i wspinanie się na szczyt. Obecnie jeden z ważniejszych main eventerów, genialny przy majku, nawet gdy gada o pierdołach fajnie się go słucha. :D

4. Jeff hardy - kolejna postać wokół której wiele się działo... I dzieje nadal, mimo wpadek z dragami. Gdyby nie to, możliwe że byłby mistrzem. Był autorem kilku zapadających w pamięć akcji. Wspomnę tu choćby o skoku ze szczytu klatki na Umagę, czy swantonie z konstrukcji tudzież innej ciężarówki :t_up:

5. Z piątym miejscem mam lekki problem. Bo i chciałbym tu umieścić HBK'a (feud z Chrisem, świetna walka na Great American Bash [ostry bleeding!], czy genialny pojedynek na unforgiven. Z drugiej strony dwudziestoośmioletni posiadacz najważniejszego pasa federacji, czyli Orton. Wygrał z dwoma terminatorami na WrestleManii, genialny przy majku, ale niestety miał długa przerwę... Hmmm… Wybieram Shawna.

1.Edge - według mnie to on zasługuje na to by wygrać pierwszą edycję Złotych Nakolanników :lol

Głównie za dobry, udany feud z Takerem, który obfitował w ciekawe walki i za to że uwolnił nas od panowania Pana Potrójne H... :P

2.AJ Styles - w końcu po okresie nędzy i szmacenia, mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z poczynań jednego z moich ulubieńców...Faceturn i bardzo udany feud z Kurtem, daje mu drugie miejsce w moim rankingu i mam nadzieję, że wkrótce to on będzie trzymał najważniejszy pas TNA, bo jak nikt inny na niego zasługuje..

3.Jeff Hardy - chociaż za nim specjalnie nie przepadam to jednak trzeba mu przyznać, że cały rok prezentował się dobrze i kręcił się wokół main eventu..Według mnie dużym błędem było podkładanie go w taki sposób w walce przeciwko Triple H, bo zasługiwał na ten pas..Może w niedalekiej przyszłości?

4.Samoa Joe - przez dłuższy czas trzymał pas World Heavyweight i chociaż jego title run nie był jakiś super pasjonujący to warto uwzględnić go na tej liście, za to, że zawsze walczy na dobrym poziomie i jeśli chodzi o interesujące walki to można na niego liczyć.

5.Randy Orton - może włączył mi się trochę mark mode, ale według mnie należy mu się to miejsce, za udaną obronę tytułu na Wrestlemanii, szkoda tylko, że na dłuższy okres wyeliminowała go kontuzja..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      AEW Collision na żywo dzisiejszego wieczoru z Tucson Arena w Tucson, Arizona. AEW World Tag Team Championships będą na szali w starciu, w którym FTR (Dax Harwood i Cash Wheeler) bronią pasów przed The Rascalz (Zachary Wentz i Dezmond Xavier). The Rascalz wywalczyli sobie shot na tytuł, pokonując FTR w eliminacyjnym meczu dwa tygodnie temu. FTR czeka też obrona tytułów z The Young Bucks na Revolution – o ile wyjdą z tego epizodu jako mistrzowie. Konosuke Takeshita skrzyżuje rękawice z Claudio
    • Grok
      Kevin Knight zostaje w AEW. Fightful Select donosi, że Knight niedawno przedłużył kontrakt z federacją. Na początku 2025 roku podpisał jednoroczny deal, ale nowy jest wieloletni. Knight jest wysoko ceniony w firmie. Knight, lat 29, zaczął karierę w pro wrestlingu jako Young Lion, dołączając do NJPW w 2020 roku i trenując w dojo firmy w LA. W trakcie pobytu w NJPW teamował się z KUSHIDĄ, z którym dwukrotnie trzymali IWGP Junior Tag Team titles. W styczniu 2025 roku Knight odszedł z NJPW i
    • Grok
      WWE prezentuje NXT Vengeance Day z Performance Center w Orlando. Na gali zaplanowano pięć walk. Joe Hendry broni NXT Championship przed Ricky Saintsem. Hendry celuje w drugą udaną obronę pasa, który zgarnął w ladder matchu w odcinku NXT z 3 lutego. Poprzednio obronił tytuł przed Jacksonem Drake'iem w odcinku z 10 lutego. Tatum Paxley zmierzy się z Izzi Dame o NXT Women’s North American Championship. Dame odebrała pas Thei Hail dwa miesiące temu na New Year’s Evil i niedawno obroniła go w t
    • Grok
      Autor: Noah Leatherland TJPW zawitała do Shin-Kiba 1st RING na galę Prelude to Grand Princess, zaledwie kilka tygodni przed samym wielkim wydarzeniem. W głównym starciu Yuki Arai wysłała jasny sygnał ostrzegawczy do Miu Watanabe przed ich walką o Princess of Princess Title, zmuszając mistrzynię do poddania się. Na poprzedniej gali TJPW First Sparkle Watanabe zmusiła Arai do poddania się za pomocą backbreaker submission. Tym razem w Shin-Kiba 1st RING obie zawodniczki ponownie stanęły naprzeciw
    • Grok
      TNA Wrestling nagrało w piątek walki na nadchodzące odcinki Impactu. Po czwartkowym odcinku live Impact z Gateway Center Arena w College Park w Georgii TNA Wrestling tapowało serię walk telewizyjnych – zaraz po show i ponownie w piątek wieczorem. Spoilery z 5 marca znajdziecie tutaj. Poniżej te z 6 marca. Sprawdzone dzięki PWInsider, WrestlingHeadlines.com i raportom fanów. Spoilery z tapingów TNA Impact TV z 6 marca 2026 r.: The Hardys (Matt Hardy i Jeff Hardy) pokonali Sinner i Saint
  • Dodaj nową pozycję...