Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Final Resolution 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Final Resolution, jest pro wrestlingową galę pay-per-view, tworzoną przez federację TNA w grudniu. Oryginalnie impreza ta odbywała się w styczniu, jednak w 2008 roku została przeniesiona na grudzień, czyli w tym roku po raz pierwszy i jedyny w historii odbyły się dwie, te same gale. Czytaj więcej.

Grudniowa, piąta edycja odbędzie się w Impact! Zone, 7 stycznia 2008. Obecnie karta prezentuje się następująco:

Karta:

TNA World Heavyweight Championship

8 Man Tag Team

Main Event Mafia ("The Icon" Sting©, "Big Sexy" Kevin Nash, "Big Poppa Pump" Scott Steiner & Booker T) vs. "The Phenomenal" AJ Styles, "The Samoan Submission Machine" Samoa Joe, ? & ?

Jeżeli wygra MEM - Sting obroni tytuł, jeżeli wygra stajnia Oryginalsów - AJ Styles zdobywa tytuł.

"The Olympic Gold Medalist" Kurt Angle vs. "The War Machine" Rhino

Jeżeli Kurt Angle wygra - dostanie rewanż z Jeffem Jarrettem, jeżeli przegra odejdzie z TNA.

ODB vs. Sharmell

Feast or Fired

Uczestnicy: Alex Shelley, Chris Sabin, Homicide, Hernandez, Jimmy Rave, Lance Hoyt, Jay Lethal, Sonjay Dutt, Petey Williams, BG James, Consequences Creed, Curry Man, Cute Kip i Shark Boy.

Do zdobycia title shoty na pasy: World Heavyweight, X Division, World Tag Team oraz zwolnienie.

Zakładki:

- oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/component/o ... temid,179/

- wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Final_Reso ... mber_2008)

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• kieska

1

• DonCarlos

1

• Rafal1910

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ok... Kilka pozycji w karcie już jest, więc można zacząć dyskusje...

Po pierwsze walka o WHC... Szczerze mówiąc stypulacja mnie powala - Styles praktycznie nie musi nic zrobić a może zyskać tytuł... Rozumiem że Sting może stracić pas nie przegrywając(jak np. w Triple Thread), ale żeby ktoś mógł wygrać pas bez konieczności zwycięstwa w walce... Dziwne... Sama walka zapowiada się tak sobie... Mafia raczej nie zabłyszczy... Choć kto wie - Steiner przed kontuzją potrafił ukręcić coś dobrego, Nash ostatnio też daję sobie radę, Sting jak się weźmie do roboty też swoje zrobi, a Booker... Może nie będzie się zbytnio udzielał ;) Zagadką jest skład młodych... Zaraz po ogłoszeniu walki byłem pewien że do AJ i Joe dołączą Gunsi - jednak Oni mają wziąć udział w FeastOrFired... Kto wie - może wreszcie się Suicide objawi... Pożyjemy zobaczymy... No i oczywiście stawiam na Mafie - wciąż jest zbyt wcześnie aby Stinger pozbył się pasa...

Kurt vs. Rhino... Stypulacja jest w miarę interesująca... Jeżeli Kurt wygra dostaje walkę z Jarrettem, jeżeli przegra odchodzi z TNA... I czas się zastanowić... Kurt rozważa powrót do WWE lub karierę w MMA... Mówi że wszystko rozbiję się o pieniądze... Jeżeli to prawda to można typować wielkie zwycięstwo Rhino i co za tym idzie poważne osłabienie Mafii - to by nawet pasowało do scenariusza... Z drugiej strony Kurt może pozostać w TNA, ale i wtedy typuje wygraną Nosorożca. Dlaczego? Dla uatrakcyjnienia story... Kurt zostaje zwolniony - jednak wciąż kręci się przy galach, raz widzimy Go na widowni, innym razem chodzi po backu... Jarrett stara się Go wyrzucić... etc. etc. Tak czy tak - młodzi potrzebują dużego zwycięstwa... I jak dla mnie to właśnie Ich nowy lider Rhino wygra walkę...

Ostatnia pozycja czyli FeastOrFired... W sumie nie widzę poważnego kandydata do walizki z WHC... Ewentualnie Hernandez... Poza tym obsada dobra, każdy z Nich(poza Cute Kipem, BG i Dorszem) może zgarnąć pozostałe trzy walizki... Jak dla mnie walizkę z shotem na X Division powinien ponownie zgarnąć Petey... Ostatni run mu nie wyszedł tylko i wyłącznie przez kontuzję... Terez będzie lepiej... Gunsi zgarniają walizkę z tagami... A kto zwolniony? Oczywiście CurryMan :thumb: I po krótkiej przerwie Daniels come back :)

• Reputacja:   994
  • Styl:  Ciemny

Generalnie, wypadałoby, aby na tej gali jakąś walkę wgrali Oryginals. Do podbicia wiarygodności i podkreślenia dominacji MEM służyło Turning Point. Ciężki wybór, obie walki dotyczące "wojny", toczą się o wysokie stawki. Przed przeczytaniem posta Carlosa, byłem pewien, że Angle wygra z Rhino - jednak masz dobrą wizję, poza tym - na drugorzędnej gali Genesis, TAKA walka raczej nie powinna mieć miejsca - zaczekałbym z tym na LockDown. 8 Man Tag Team - zapowiada się dobrze, wieloosobowe walki pozwalają dawać max nawet z strony weteranów, ponieważ zmieniając się mogą odpocząć. Drużynowe walki na iMPACT!ach/ppv na przełomie 07/08, gdy to często się odbywały, zazwyczaj wychodziły ok. No i pozostaje Feast or Fired, moje typy:

- World title: Hernandez bądź Suicide,

- X title: Homicide/Creed/Young/Suicide,

- Tag title: Ciężka sprawa, ponieważ wszystkie drużyny w niedawnym czasie dostawały title shoty, ewentualnie - Rock 'n Rave Infection,

- Zwolnienie: BG James (i tak zostaje road agentem, toteż przynajmniej podkreśliłby swoje odejście), Curry Man (i późniejszy powrót Fallen Angela).

Takie typy przynajmniej by mi odpowiadały.

I jak dla mnie to właśnie Ich nowy lider Rhino wygra walkę...

Liderem młodych jest AJ Styles, nikt oprócz niego nie może zająć tego miejsca, ponieważ TYLKO on z stajni (oprócz Jarretta, ale to wiadome), siedzi w tej stajni od początku istnienia TNA. Reszta, to 2003/2005 rok.

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak narazie karta wyglada ciekawie . Mysle ze moga dojsc jeszcze walki Beer Money vs Morgan i Abyss vs Team 3D oraz Awesome Kong vs Roxxi? Double main event moga byc intersujace , nie chce wierzyc mi sie w Wasze przypuszczenia , co do porazki Angle .. co do 8 Tag Team Matchu ciezko powiedziec , czy Aj odbierze juz na tej gali pas Sting-owi

Powraca Feast or Fired :)

jak dla mnie faworytami do title shotow sa:

World Heavyweight : Hernandez ( moze cos takiego jak bylo to rok temu z Kip James i Bg James , mowilo juz sie od dawna ze LAX ma byc rozlaczone , moze TNA rozwiaze to w podobny sposob jak z VKM , jednak bardzo bym tego niechcial)

X Division: Petey , Suicide

Tag team: MCMG

Zwolnienie: zgodze sie tu z IIL - jak dla mnie BG James

• Reputacja:   1

Karta jak do tej pory wygląda raczej cieniutko... :(

Nikogo nie obchodzaca walkę knockouts chyba lepiej przemilczeć. Każdy pamięta, co prezentowała Sharmell, kiedy jeszcze jako face walczyła w mixed tagach u boku Buki. przynajmniej wiadomo już, po jaką cholerę ODB kręciła się ciągle koło Originalsów.

Feast or Fired nie wazne, jak wielkimi talentami byłaby wypchana po prostu nie ma szans wyjść dobrze. Taka stypulacja po prostu nie daje szans na zaprezentowanie czegoś ładnego... Z resztą i tak wszystkich obchodzą jedynie nabywcy walizek.

Jak powyżsi, przy WHC dałbym Herniego, no ewentualnie Lethala... X i TT zgarnąć mógłby praktycznie każdy. Jak zawsze największe emocje wzbudza zwolnienie.

Jeszcze nie przeczytawszy tego tematu, ogladając iMPEKTA stawiałem na Hoyta/Rocka. Od czasu face-turnu Hemme właściwie nie pokazał się ani razu, do tego sprawia wrażenie tego piątego koła u wózka zwanego TNA. O ile jego również jobbujący partner, Rave może sobie spokojnie walczyć (no i walczy) w X-Division, to on raczej zbyt ciekawej przyszłości przed sobą nie ma (nawet jesli nie w czasie afery walzkowej, to predzej czy później można będzie mu powiedzieć bye bye).

Jakimś innym rozwiązaniem jest tu Curry Man, który zwolniony po raz drugi ( :roll: ) mógłby posłużyc za takiego 'asa z rękawa' dla młodziaków w pewnym ważnym momencie. Szczerze mówiąc, to od dawna napaliłem się na jego powrót w dawnym gimmicku, nawet przed ogłoszeniem walki o walizki, bo szczerze mówiąc, chyba jako Curry Man się już kończy...

Wspominano tu także o BG Jamesie- jak dla mnie to trochę zbyt oczywiste... Co ciekawe oglądając pokaz slajdów na oficjalnej stronce TNA natknąłem się na plakietkę promującą oby mecz... i wszystie nazwiska były tam takie same, jak w temacie, jednak zamiast obrazka z BG'm morde wykrzywiał tam Brother Ray... Czy to tylko zwykła pomyłka jakiegos fajfusa?... :D

Double ME również nie jest tym, na co będę z utęsknieniem wyczekiwał, ale mimo wszystko nie jest najgorzej. Przynajmniej najnudniejsi main eventerzy jak Nash czy Bukka mają na przeciw siebie kilka talentów, którzy mam nadzieję nie pozwolą mi zasnąć.

Wracając jeszcze do tych stypulacji, zaczynając od Angle vs Rhino- czy one aby na pewno obowiązują? Przecież Angle ich nie przyjął... Nawet jeśli tak, to wiadomo, że jobber Rhino go z TNA nie wykurzy.

W drugim wypadku mogliby to sobie darować. Ewentualnie zdobycie pasa w taki sposób byłoby... c*ujowe. I o ile pas mógł przypaść jakiemuś heelowi, który z takich sztuczek słynie- ok, ale takiemu face'owi, jakim jest obecnie AJ... Pff..

Jesli chodzi o 2 tajemniczych panów to z jednaj strony mogą być oczywiście dowolni aktualni członkowie org., ale może to być także dobra furtka dla Danielsa (własciwie mógłby także zdobyć pechową walizkę; choć i bez tego dałoby się to wszystko ładnie pociągnąć). Jeśli daliby w jedno miejsce Fallen Aglela, to trochę wątpię, aby drugie zostało zapełnione w 'tradycyjny sposób'. Mógłby tu wejść Jarrett/Foley, Abyss/Morgan, albo jakiś były original, tylko kto? Nasuwają mi się 3 wazniejsze nazwiska- Lynn, Harris i Low Ki, z których i tak każda kandydatura jest wątpliwa- z pierwszą dwójką rozstano się w niezbyt przyjemnych okolicznościach, a drugi zmierza ku konkurencji... no i te niezbyt miłe rozstanie właściwie też możnaby było pod niego podciągnąć. Tylko niech mi się nie ważą ogłosić takich dajmy na to Creeda i Lethala w miejsce luk już za tydzień... niech chociaż dadzą człowiekowi nadzieję :P

Wspominano tu także o dojściu walki Young vs Bashir- w takim wypadku raczej czemp by się nie zmienił. Wg mnie to odebranie pasa 'Już nie super' Ericowi zwiastuje rychłe przejście Cornette'a na stronę Mafii jako managera. Mało kto siedzi w tym biznesie tak długo jak on, więc czemu nie. Tym bardziej, że aktualnie fed jest we władaniu 4 osób (Cornette, Jarrettt, Foley, Brooks), co przy tak małym rosterze jest raczej śmieszne. No a takiej osoby jak Jimmy po prostu szkoda tak po prostu zwolnić ;)

Chyba jeszcze dojdzie jakiś pojedynek do karty , ale na razie się najlepiej zapowiada się 8-Man Tag-Team Match . Doborowa obsada ze strony MEM . Właśnie takie walki są dla nich najlepsze , bo mogą się zmienić i odpocząć . Walka całkiem wtedy trzyma poziom . Po stronie Originalsów AJ Styles i Samoa Joe , czyli możemy już mówić o dobrej walce . Strasznie mnie ciekawi , kto dojdzie do Originalsów , ale stawiam , że to będzie MCMG ;D Drugim całkiem ciekawą walką będzie Kurt Angle vs. Rhino . Pewnie Kurt wygra , bo nie wyobrażam sobie jego zwolnienia i zobaczymy Double J w ringu z nim . Chociaż możliwy jest też scenariusz ze zwolnieniem Kurta i potem jego powrotu , ale raczej mało realny z uwagi na feud MEM i Originalsów . Rhino po raz kolejny będzie musiał jobować na PPV , niedługo będzie "Jobber Machine" Rhino . O Kurta się nie boję , bo po jego świetnej walce z Abyssem raczej kichy nie zrobi . Feast or Fired - hmm , tutaj kim by się nie wypchało walki , to i tak każdego walizki interesują . Chociaż walka może nas zaskoczyć , jak np. walka otwierająca TP . Shota na WH może dostać kilka osób , tak jak shoty na pozostałe pasy ... Homicide , Hernandez , Lethal i Creed . Zwolnienie , tu mają pole do popisu ... BG James czy Kip są bardzo charyzmatycznymi zawodnikami , no może teraz jak Kip gra pedała to nie za bardzo i w sumie mam do nich bardzo sentymentalny stosunek . Niezapomniana Voodoo Kin Mafia , czy jeszcze za czasów w WWE . Curry Man , to jest opcja ... curry man jest beznadziejny w przeciwieństwie do Fallen Angela . Jeśli zwolnią Curry Mana , może powrócić Fallen Angel ... proste i logiczne ;D

cagesignaturecopywe9ru6.jpg

sygnajj1.png

Narazie karta na kolana nie powala, jednak jestem optymistą i myślę, że się na niej nie zawiodę..

Main event..Zasady według mnie trochę dziwne..Jak już wspomniano, nie trzeba się napracować, a można zdobyć tytuł..Napewno będę markował Oryginalsom..Jednak wątpliwe, aby Sting tak szybko rozstał się z pasem..Plusem jest to, że dziadki z Mafii będą miały okazje się zmieniać, przez co da się utrzymać dobre tempo walki..Ciekawe kto będzie partnerem AJ'a i Joe..Mam nadzieje, że czeka mnie jakaś miła niespodzianka :P

Ogólnie jeśli Mafia się spisze to obejrzymy dobrą, a może i nawet bardzo dobrą walkę..Ale czy można liczyć teraz na Bukkę i Stinga? Ciężko powiedzieć..

Kurt kontra Rhino..Tutaj akurat zasady według mnie na plus..Chętnie zobaczyłbym rewanż Kurta z Jeffem..Mając w pamięci dobrą walkę na Bound For Glory, myślę że nie zawiódłbym się poziomem ich następnej walki..Jednak perspektywa całej tej sytuacji z odejściem Kurta, mogłaby być ciekawa..O ile byłby to tylko storyline..Mam nadzieję, że walka mnie nie zawiedzie..Obaj potrafią sklecić coś dobrego i teraz też tak będzie..:P

Feast or Fired..No ciekaw jestem komu jaki shot przypadnie..Jeśli miałbym typować to stawiam na to, że BG James zostanie zwolniony..WHC najchętniej widziałbym Hernandeza..X Division..Tutaj w sumie jest mi obojętne..Może być Sonjay albo któryś z dwójki Gunsów..Tag Team..Tutaj ciężko powiedzieć..Miejmy nadzieję, że nie będzie to Shark Boy razem z Curry... :P

Sama walka zawieść nie powinna..Są tam odpowiedni wrestlerzy do jej rozkręcenia i myślę, że poziomem może wybić się ponad całą resztę na Final Resolution...

Walka kobiet mnie nie interesuje więc sobie daruje.. :P

Jak wspomniałem po gali nie oczekuję rzeczy wielkich i tym lepiej bo w razie kupy nie będę bardzo rozczarowany :P

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Cóż, nie można powiedzieć, by karta prezentowała się oszołamiająco. Na pewno nie jest źle, ale jakos super też nie. Ogólnie można to chwilowo określić jako jedną, wielką niespodziankę- może wyjść świetnie, ale może wyjść też beznadziejnie. Ciekawe stypulacje, choć niejako można je uznać jako pewien spoiler- nie ma opcji, by Kurt Angle odszedł z TNA, więc w tym momencie jestem w stu procentach pewien jego wygranej. A wcale nie uważam, by trzeba było czekać z tą walką na LockDown, mało tego- byłoby to irytujące, bo zapewne wyglądałoby to w ten sposób:

Angle: Jarret, chcę z tobą walczyć i zdobędę to, czy chcesz, czy nie.

Jarret: Kurt, wiele razy ci mówiłem- raz mnie wciągnąłeś na ring, ale teraz to koniec, zrozum to.

Angle: Masz dwie piękne córki, Jeff. Co zrobisz, gdy wujek Kurt przyjdzie do nich z wizytą?

Jarrett: O nie, do tego się nie posuniesz! I tak nie będę z toba walczył i tak!

Czy nie dużo już takich dialogów widzieliśmy? No właśnie... 8 men tag team prezentuje się naprawdę fajnie- zwłaszcza, że jest pewien element tajemnicy (kto dołączy do Stylesa i Joe? Na zagranicznych serwisach można przeczytać, o tym, że mogą to być [tutaj ew. spoiler] :

Team 3D

ale nic nie jest jeszcze pewne. Liczę na jakąś niespodziankę). I oby Styles zdobył WHC, bo Sting ostro przymula w ringu, a i jako champion się średnio pokazuje- niby trzyma pas, a mam wrażenie, że z całej MEM on najmniej robi. Walka kobiet... Może ODB ją uratuje- tyle do powiedzenia. :) No i Feast Or Fired, obsada w większości mocarna, bardzo bym się zawiódł, gdyby zwolniony został BG James- byłoby to po prostu pójście na łatwiznę. Ogólnie rzecz biorąc do gali ejszcze trochę zostało, karta będzie uzupełniana, a na razie prezentuje się przeciętnie.

e916f7e946.png