Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dream Team 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pewnie większość pamięta jeszcze jeden z najlepszych feudów w historii TNA. Cała akcja toczyła się na w 05/06 roku. Chodzi oczywiście o konfrontację na linii AJ Styles – Christopher Daniels, po czym dołączył do tego Samoa Joe. Wiemy doskonale jakiej jakości były to walki.

W 2006 roku, odwieczni wrogowie – AJ Styles i Christopher Daniels – połączyli siły, tworząc jeden z najlepszych drużyn w TNA. Toczyli feudy z AMW oraz LAX, szczególnie ten drugi pozwolił wbić sobie ich razem w pamięć. Zdobyli dwukrotnie Tag Team titles, a także brali wspólnie udział w takich świetnych walkach jak ultimate x czy six sides of steel.

Obecnie, schyłek 2008 roku. Czas nadszedł na sformowanie nowej drużyny składającej się z byłych oponentów – AJ Styles & Samoa Joe – Oryginalsi, którzy jako pierwsi przeciwstawili się MEM.

Jak sądzicie, czy ta drużyna ma szansę przetrwać storyline Oryginals vs. MEM, występować dalej i osiągnąć tak duży sukces jak pierwotny „Dream Team” ?

Który lepszy partner Stylesa – Joe czy Daniels ?

Osobiście uważam, że niestety jest to krótkotrwały team, który przestanie funkcjonować po zakończeniu wojny z weteranami. Potrafiliby zbliżyć się lub nawet wyrównać sukces poprzedniego teamu, jednak niestety bądź też „stety” AJ i Joe celują obecnie wyżej niż Tag Team titles i nie widzę szans na dłuższe zagnieżdżenie się w dywizji drużynowej.

Obaj partnerzy są generalnie sobie równi, większość jednak postawiłaby na Danielsa – z prostego powodu, ponieważ widzieliśmy więcej występów z nim i AJ’em w roli głównej. Jeżeli chodzi o Joe, obecnie nie mają się jak wykazać, Booker T czy Kevin Nash nie należą do grup wrestlerów, których walki zapadają w pamięć na długo.

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• Wronek.

1

• Mast

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No cóż, Joe i Styles- to w końcu wrestlerzy, którzy tak naprawdę tworzyli historię TNA i poprowadzili tę federację do takiego momentu, w którym znajduje się teraz. Nie sądzę jednak, by jako tag team przetrwali dłużej niż zakończenie storyline'u TNA Originals vs. Main Event Mafia, bo jak, słusznie moim zdaniem, zauważyłeś- obaj celują "troszeczkę" wyżej niż dywizja tagów. Poza tym nie sądzę, by w TNA był aż tak bardzo potrzebny kolejny tag team, by musiano go tworzyć z dwóch wrestlerów, którzy są tak naprawdę twarzami tej federacji. Na pewno byłaby to spora degradacja, a pzoa tym spójrzmy dalej- w końcu ktoś z TNA Originals musi próbować walczyć o WHC z dziadkiem Stingiem. A ja się pytam- kto oprócz tej dwójki? Petey Williams? Lethal? Young? Creed? Nie bądźmy śmieszni. Generalnie tu doszedłem do pewnego wniosku- X Division jest przepakowana, jak na czas, który dostaje w TV, natomiast jakiś heavyweight by się przydał w TNA. Ale to temat na inną dyskusję i sam w sumie nie wiem, czy ten wniosek jest słuszny, bo teraz mi przyszedł do głowy, nie zastanawiałem się nad tym wcześniej. Ale wracając do tematu- definitywnie taki team byłby czymś ciekawym, ale mimo wszystko moim zdaniem- niepotrzebnym. Cofanie Joe i Styles' a do dywizji tag team miałoby fatalne skutki, raz na jakiś czas- owszem, byłoby przyjemnie obejrzeć ich match, jednak na dłuższą metę nie przyniosłoby to niczego dobrego, zwłaszcza, że dywizja tagów w TNA jest naprawdę całkiem spora. Ciężko coś więcej na ten temat napisać obecnie, bo możemy opierać się tylko o DiS, czyli domysły i spekulacje, więc w sumie czas pokaże- na razie nie można wydawać osądów. Na pewno wiem jedno- nie chcę stałego przeniesienia Joe i Styles' a do dywizji tag team, bo to byłoby krzywdzące dla nich, dla tej dywizji i ogólnie dla całego TNA. Jakkolwiek taki team nie byłby przyjemny w oglądaniu- przeciez obaj są świetnymi wrestlerami, definitywnie widać między nimi dobrą chemię, więc jak wcześniej wspomniałem- raz na jakiś czas jestem jak najbardziej za, jednak na pewno nie na stałe.

e916f7e946.png

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Myślę, że Joe i AJ po zakończeniu feudu z Main Event Mafią nie powinni regularnie walczyć u swojego boku jako tag team i mieć na celu zdobycie drużynowego pasa TNA..Byłby to raczej pomysł nietrafiony, bo dla mnie i raczej nie tylko dla mnie są to wrestlerzy, którzy powinni być jak najczęstszymi bywalcami walk o pas World Heavyweight...Co prawda jeszcze niedawno Joe był champem, niektórzy na niego narzekali, jednak spadek, bo tak trzeba byłoby to nazwać, do dywizji tag teamow nie powinien wchodzić w grę.Joe to jedna z najbardziej zasłużonych dla TNA postaci i w moim przekonaniu to nie jest jego miejsce..Co do Stylesa to jeszcze całkiem niedawno był szmacony we frajerski sposób robiąc za pajaca itp..Wrestler, który zrobił tyle fantastycznych walk i stał się twarzą TNA powinien teraz być dopieszczany, że znosił robienie z siebie pośmiewiska..I raczej narazie nie powinien walczyć o pas tag team z Beer Money czy kimś innym, tylko walczyć w main eventach PPV o najważniejszy pas TNA przeciwko Stingowi, Kurtowi czy Bookerowi...Oczywiście gdyby były to jakieś jednorazowe występy to nie mam nic przeciwko, bo obaj potrafią sprawić, że ruszam swój tyłek z fotela podczas ich wielu wyczesanych akcji i takie walki mogłyby ubarwić ME jakiegoś impekta..Jednak jak już wspomniałem długoterminowe połączenie ich nie powinno wchodzić w grę..

Co do tego, kto jest lepszym partnerem Stylesa..Narazie Joe nie miał aż tak wielu okazji walki u boku AJ'a jak Daniels..Ich niezapomniane walki z LAX czy American Most Wanted, które oglądałem jeszcze przy komentarzu Suprona na Eurosporcie, sprawiły że wrestling stał się dla mnie czymś więcej niż jedną z wielu rozrywek w TV..Pamiętne czasy markowania nie pozwalają mi napisać inaczej niż to że Daniels był partnerem lepszym..Chyba, że Joe i AJ zaskoczą mnie i swoimi walkami przeciwko Main Event Mafii wpłyną na zmianę mojego zdania..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif