Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Eric Young- metamorfoza/ przyszłość tego wrestlera.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ERIC YOUNG- OD KRETYNA, POPRZEZ SUPERBOHATERA, DO.... ZUPEŁNIE ZWYCZAJNEGO WRESTLERA?

Temat zawiera w sobie spoilery z gali Turning Point, więc jeśli nie oglądałeś/oglądałaś tej gali i nie chesz sobie psuć przyjemności- nie czytaj dalej.

Kim jest Eric Young chyba każdy fan TNA doskonale wie- nie sposób go nie poznać, kochany przez publikę, charyzmatyczny, niemniej jednak do niedawna męczony przez idiotyczny gimmick. No właśnie... do niedawna.

Jeszcze jakiś czas temu Eric był po prostu...kretynem. Widzieliśmy jak podczas swojego entrance' u padał na glebę z przerażenia, wywołanego odgłosem wybuchających za nim fajerwerków. Debilizm jego postaci widzieliśmy chociażby wtedy, gdy bał się starcia z parą "potworów", tj. RelliKiem i Black Reign' em, uciekał z ringu, poniżał się wręcz podczas wywiadów. W końcu, podczas pewnego pojedynku, zostawił Kaza sam na sam z monsterami, uciekając z hali, tylko po to by powrócić jako... Super Eric. No cóż- gimmick superbohatera też zasadniczo nie może się jakoś wyjątkowo podobać, choć w sumie lepsze to, niż to, co działo się przedtem. Więc teraz Young był prawym i sprawiedliwym, mężnym i potężnym obrońcą pokoju i równowagi w TNA. Razem z Shark Boy' em i Curry Man' em, czyli pozostałą dwójką "komediantów" założył Prince Justice Brotherhood. Nie ukrywam, że było to dobre wyjście- wszystkich "pajaców" połączono w jedną grupę i wszystko było ok- segmenty bawiły, walki może nie zachwycały, ale stały na dobrym poziomie... Po pewnym czasie jednak coraz mniej było Super Eric' a. Gdy zaczął się storyline TNA Originals vs. Main Event Mafia, Young stanął po stronie tych pierwszych. I w tym momencie mogła pojawic się niejasność- jak to, przecież to poważny feud, a oni tego pajaca tu pakują? Ha! I tutaj tak na dobrą sprawę zaczyna się odsłaniać sedno sprawy. Eric z bojaźliwego przygłupa, stał się normalnym typem, stał się wrestlerem, który wie czego chce, i który potrafi poważnie podejść do sprawy. Mało tego- w jego teraźniejszej postaci widać pewne rozgoryczenie i irytację obecnym stanem rzeczy, co w jego poprzednich gimmickach było nie do pomyślenia. Wszystko tak naprawdę wyklarowało się po wywiadzie z J.B.' m. Dziennikarz wykonał charakterystyczny gest, pt. "mam cię na oku", który pojawiał się w prawie kazdym ostatnio wywiadzie z Young' iem. Eric poparzył na Borasha z zażenowaniem i powiedział: "Nie dzisiaj, J.B. . Nie dzisiaj....". Od tej pory dźwięk fajerwerek wywołuje u niego raczej ironiczny uśmiech, a speech, który wygłosił po walce, w której wygrał shota na X Division Title był poważny, wręcz podniosły i pełen dumy. No właśnie- shot. Przy okazji jego gimmicków, Young to naprawdę solidny wrestler. Może jego umiejętności nie powalają, a po jego akcjach raczej nie dostaje się oczopląsu, ale mimo wszystko aż przyjemnie patrzeć na jego walki. Teraz dostał shota. Czy zdobędzie pas? No cóż, tego nie wiadomo, wszystkiego najprawdopodobniej dowiemy się na najbliższym iMPACT' ie, na którym będą bronione aż trzy pasy. Trudno, żeby w tym gronie zabrakło X Division title. Czas na pytania:

1. Jak oceniasz umiejętności ringowe i samą postać Young' a?

2. Czy Twoim zdaniem zmiana jego gimmicku to zmiana na lepsze? Odpowiedź uzasadnij.

3. Czy wyobrażasz sobie Young' a jako X Division Championa? Jak powinien wyglądać jego reign?

4. Może coś od siebie?

Zapraszam do dyskusji.
e916f7e946.png
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• Mast

1

• kaziu

1

• wesley krzysinho

1

Top użytkownicy w tym temacie

A więc tak , Eric Young były członek Canada Team , jeden z najbardziej rozpoznawanych wrestlerów TNA robił z siebie kretyna ostatnimi czasy. Zmiana gimmnicku nastąpiła po dojściu do Originalsów . Potem wygłoszony speech po wygranej na TP i mamy nie kretyna Erica , tylko normalnego wrestlera . I bardzo dobrze , bo to całkiem dobry wrestler tzn. może nie jest jakoś super wyszkolony , ale dobry całkiem przyzwoity wrestling prezentuje . Pokazał to w walce na TP , całkiem dobry technicznie , daje radę w walce np. z Jay'em Lethalem . Jakoś jako X Division Campa sobie go nie wyobrażam , jest dużo innych wrestlerów , którzy pasują mi bardziej do tego pasa , m.in. wspomniany wyżej Jay Lethal , ale jeśli miało to by przerwać run szejka ... to oczywiście jestem za tym . Uważam , że Eric Young jest bardzo specyficzną postacią w TNA , z dawnych czasów kiedy TNA leciało na Eurosporcie (był jeszcze w tedy Canada Team ) pamiętałem jedynie jako jeszcze mark : Stinga , AJ Stylesa , Petey Williamsa i właśnie Erica . Zawsze nie podobało mi się jak dostawali face'owie kijem hokejowym ;p

cagesignaturecopywe9ru6.jpg

sygnajj1.png

1. Jak oceniasz umiejętności ringowe i samą postać Young' a?

Umiejetnosci ringowe Eric ma nie najgorsze choc mogli mu zmienic finisher bo ten neckbreaker nie pasuje zawodnikowi z dywizji X. Choc jest troche wolny i nie posiada takich umiejetnosci jak Sabin, Petey czy Shelley. To Young jest solidnym workerem potrafiacym zrobic niezla walke

2. Czy Twoim zdaniem zmiana jego gimmicku to zmiana na lepsze? Odpowiedź uzasadnij.

Eric zawsze mnie denerwowal jako Super Eric i strachliwy Eric zmiana gimmicku wyjdzie mu na dobre gdyz jest to jeden z TNA orginals i glupota byloby robienie w dalszym ciagu z niego idioty. Gratuluje TNA tej decyzji gdyz po malu rezygnuje z komediowych gimmick`ow takich jak Super Eric czy Curry Man.

3. Czy wyobrażasz sobie Young' a jako X Division Championa? Jak powinien wyglądać jego reign?

Wg mnie Eric na pewno nie byl by goszym champem niz Sheik. tylko nie widze przeciwnikow dla niego jako champa gdyz jego feud z Sheikiem nie trwal by dlugo. poza tym brak jest dobrych hell`ow w X diwizji

edge1cj1.gif

• Reputacja:   995
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Czytałem jakiś wywiad dotyczący Erica Younga, mówił w nim właśnie, że w rzeczywistości jest poważnym facetem i nieco gryzie się to z jego postacią na ringu. O dziwo jednak, postać ta, nie mogła praktycznie nigdy martwić sie swoim push'em - mimo swojego gimmicku (a może właśnie dlatego?), ciągle był zawiązany w jakieś storyline i rzadko nie pojawiał sie na antenie - nawet wtedy, gdy wiele osób w szatni w 07 sie skarżyło. Uważam, że skończenie z "idiotyzmem" wyjdzie na plus, pamiętam go, gdy debiutował dopiero w TNA i późniejszy pobyt w Team Canada - 04/06 rok, gdzie był 'normalnym' wrestlerem. Obecny title shot pewnie zostanie wkrótce zrealizowany, nie dawałbym mu pasa jednak na tygodniówce, od tego są ppv. Co do umiejętności ringowych - przeciętna x dywizji, nie jest źle, ale za to nie jest też najlepiej. Gdzieś na poziomie Creeda.

Eric Young... Bardzo ciekawy i zawsze olewany zawodnik w TNA...

Jeśli chodzi o jego ring skille nie mam mu nic do zarzucenia. Skoro Bashirowi dało się pas a nawet Gore dobrze nie umie przyjąć ( Turning Point :D ), to Youngowi można dać dwa, albo nawet trzy razy. Ma ciekawy moveset, ale finisher jednak można by zmienić. Jeśli mowa o jego poprzednich gimmickach... Denerwowały... Bardzo... Najpierw pajac, a później superbohater... Widać, że nie mieli co z nim zrobić. Uważam, że danie mu shota na X Division Title to świetny pomysł. Jak wyżej napisałem dobry w ringu, z mickiem sobie radzi. Mam nadzieję, że odbierze ten cholernie olewany ostatnio pas i podniesie trochę jego rangę. ;)

mickfoleyzi2.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Jestem chyba po raz kolejny jedynym userem któremu podobał się dawny gimmick Young'a. Lubiłem go jako takiego świra. Właśnie taki on był Showtime. Teraz jako zwykły ktoś nie pasuje mu ta ksywka chyba że będzie odwalał maniany na backu i rzucał żartem. Mam nadzieje bo o umiejętności ringowe się nie boje tylko właśnie o to "coś". Ja jestem za E w słowie WWE czy Entertainment i tego też szukam w TNA. Eric stracił swoją magię lecz zyskał zapewne push który już otrzymał czyli X division jak na razie. Miejmy nadzieje że jeszcze będzie wariatem lecz nie super bohaterem bo to była przesada...

Wiem jako jedyny byłem fanem Eugene'a i pewnie jedyny lubię Younga gimmick wariata :D