Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Great Dobroduszny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Indie łykną go takim jakim jest byle by był

No pewnie... Załóżmy, ze mamy "polaka" w WWE. Człowiek rozmiarów Big Daddy V, zwinności Khalego itp. Który polak oglądający wrestling go nie będzie lubił? I ch** z tym, że to jakiś Amerykanin biegający z polskim orzełkiem na batach... Ważne jest to, że reprezentuje barwy naszego kraju. To samo jest z Khalasem, tylko, że on naprawdę jest z Indii. Tamci ludzie go będą lubić za chociażby reprezentowanie ich państwa.

Bo albo jesteś Markiem , albo jesteś Smartem

W ameryce zdecydowanie więcej jest marków. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ameryka tak kocha wrestling, że zaakceptuje każdego, który przybija piątki z dziećmi, kto gra tego "dobrego". I niezależne jest to od tego jego pyska szpetnego. Nie widziałem jeszcze, żeby tam ktoś nie kupił face turnu... Jak się mylę to mnie poprawcie :)

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

9

• Łajt

3

• kristerio

2

• Conman

2

Top użytkownicy w tym temacie

Amerykanie wszystko łykną , co Vince wymyśli , nawet Khaliego jako faca. Poprzybija piątki z dziećmi , porozdaje autografy , stłucze od czasu do czasu jakiegoś jobbera ,albo obroni jakiegoś faca . W Ameryce biznes się kręci w Indiach to samo , a Vinnie ma kasę ;] I to jest dla mnie prawdziwy powód dlaczego Khali miałby mieć face turn . Nie jest to postać absolutnie do ME , ale jedna z najbardziej opłacalnych inwestycji WWE i tego się trzymajmy .

cagesignaturecopywe9ru6.jpg

sygnajj1.png

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Druga sprawa to Face'owy khali i pasy. Wiadome , że czy to Face , czy to Heel , czy to tweener czy to "ch***ju muju na zawiasach" McMahon khaliego pasa WWE nie da nawet choćby doszło do walki z Jamie Noblem. Ten pas nosić moga nieliczni i tylko pupile. Natomiast paskiem WHC można szastać ile sie wlezie , bardziej nawet niż rozwojowym pasem ECW. Wcale nie byłoby to bezpodstawne i dziwne gdyby Khali po rajdzie face'oywm zaczał przymierząć się do WHC.

Mimo , że kolejka jest spora a pas siedzi na RAW. Batista pas już miał - na razie spokój , CM też odsuneli od pasa kwestią Tagów , Jericho pas troche potrzyma , ale nie wiadomo jak rozwiążą kwestie SS.

W każdym razie Face turn Great'a wcale nie oznacza całkowite odsunięcie go od pasów. Ja bym zaciekawił się udziałem khaliego w dywizji Tagów.

915802072594e34bce782c.jpg

Pas dla face Khalego jest dla mnie możliwy. Ale jaki? Pas WWE? Na pewno nie za dużo tam luda: Trejpel, Jeff, Władek a za niedługo i Taker. Tam się nie przebije Khalas. Pas US: ale to by śmiesznie wyglądało: From India weight 400ileś pounds, 7 feet tall, He is a WWE U.S. champion. The great Khali!. No way! Jak to wygląda, jakiś Hindus mistrzem USA? Aż śmieszne, ale niewykluczone. Pas TT: ale z kim. No ciężko by było znaleźć jakiegokolwiek partnera dla Khalasa. Bo Ranjin za walkę to się chyba brać nie będzie :) W mojej opinii Khali nie będzie feudował o pas, ale będzie go dużo w najbliższym czasie. Jakieś Kiss Cam, jakieś bronienie uciśnionych itp.

Khali, jak to już bywa z gigantami, był przekonujący dopóki był tym przybyszem z Indii i wygrywał wszystko co się dało. Gdy zaczął przegrywać czar prysł: Khali'ego mógł już pokonać każdy, a on sam stał się niepotrzebnym nikomu 200-kilowym klockiem. Tak samo było z Umagą, tak samo będzie z Kozlov'em i innymi o podobnej posturze i gimmicku. Wszystko zależy od tego czy bookerzy i zarząd mają jakiś pomysł - "co dalej?".Jeszcze jakiś czas temu nikt by nawet nie pomyślał, że ten facet będzie face'm. Ba, face'm jak fac'em, ale żeby zbierał cheer publiki i chanty "Khali, Khali" to chyba nikt nie przypuszczał. Pomysł banalny - parę epizodów kiss cam i interwencja w walce i niczym robinhu pomaga tym dobrym, a bije złych.

Jaki mam do tego stosunek? Hmm, dopóki wygląda to jak wygląda to jeszcze to strawię, no ale przyjdzie taki moment, że Khalas będzie się kręcił koło pasa. Tylko, czy facet który opanował jedynie uderzenie z dyńki, cios w głowę i chokeslam, o pięknej nazwie Khali bomb to ktoś komu można dać pas WWE. Owszem, był taki pan Cena, który również geniuszem w ringu nie jest, ale ma jakiś tam moveset, który jako tako wygląda, no i przede wszystkim ma charyzmę, a i to co najważniejsze publika go kupuje. Khali nigdy nie dostanie pasa WWE, bo się po prostu nie nadaje. Inne pasy singlowe też chyba nie wchodzą w grę, bo tak jak pisał Whitedruid śmiesznie by było gdyby taki kolos popylał z jakimś tam pasem us. Ewentualna możliwość to rzeczywiście przeniesienie na RAW, gdzie już coraz częściej występuje i próba zdobycia pas WHC.

A po co to wszystko? Vince widzi, że z Khalasa nie ma już takiej kasy jaka była, a że z jego warunkami w zawodowym wrestlingu nie zostało mu dużo czasu i prędzej czy później przejdzie na przedwczesną emeryturkę toteż wyciska z niego tyle mamony ile się da na wszelki sposoby. Padła inicjatywa - Khali face, no i dobrze, nieważne jak, ważne by zarobić...

Khali nigdy nie dostanie pasa WWE, bo się po prostu nie nadaje

Wrong , nie dostanie pasa WWE , bo to jest zabawka tylko dla elity. Tylko wybrańcy wujka Vince'a mogą pomarzyć o tym pasie. Chcesz być mistrzem ? Ok , wybierz sobie WHC , U.S albo ECW , WWEHC nie jest dla ciebie ...no chyba , że należysz do listy nazwisk :

Cena,Edge,Triple,Orton. Prawda jest bolesna ale Vince starych nawyków nie porzuci chocby wwe stało się federacją tylko dla widzów poniżej 9 lat a Triple H biegał by po ringu tłukąc Zacka Ryder'a gumową kaczką z logiem DX i krzyczał że to only at www shop dot com po only 9.80 $. Dla Vince'a co nie moje - gówno warte. Tak było z ECW , tak było z większością gwiazd przybyłych , i tak jest wciąż z pasem WHC. To nie jest jego pas - i z jego działań to widać. Podczas gdy WHC przebiega przez szereg rąk takich jak khali, mysterio czy cm punk ...co dla wielu było pomysłami poronionymi ...WWE Title siedzi długo w jednych rękach i jak to sie mówi "kwitnie". Przyjżyjcie się w końcu taktyce rozdawania pasów. Jesli ktoś nie dostaje WWE title , to nie dlatego ,że sie nie nadaje ale dlatego że jego nazwiska nie ma na liści pretendentów Vinniego.-ot co.

Dlatego własnie pas można dać "na otarcie łez" na tydzień".]

Btw. news o tym , że Khali ma problemy zdrowotne i będą cisnąć z niego ile sie da pojawil sie już dawno- WWE jak widać realizue ten plan. Od siebie moge dodać tylko , im wiecej kasy , tym wiecej środków. Oni też muszą wyjść na plus a organizacja Gal kosztuje.

Matko taka dyskusja o największym drewnie w historii pro wrestlingu. Wiadomo że Amerykanie to kupią bo czego nie kupią co wyprodukuje Vince? Prawda jest taka że jak Vince by wypushował nawet Delaney'a to by był pretendentem do WHC. Vince to geniusz marketingu i wie że Khali to jedna z jego międzynarodowych kart przetargowych. A dlaczego Regal ma taką mocną pozycje w WWE ? Bo w Anglii wrestling też jest popularny i trzeba mieć zawodnika stamtąd. To samo jest z Funakim a przepraszam z Kun-Fu-Nakim. Teraz ostatnio zaczął się pojawiać w telewizji jakby sobie przypomnieli że był taki ktoś jak Funaki. A Khali? Przybyło coś co wyszło kiedyś z czarnobyla i zamieszkało w Indiach , przybył człowiek który swoją szczęką mógłby łupać kokosy bezpośrednio z palmy. Niestety dla nas obiektywnych watcherów on jest nikim a dla Vince jest maszynką do pieniędzy. A jako face jeszcze nakręci młode pokolenia fanów w Stanach. Life is brutal...

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

Noe ruzmiem jednakowóz , czemu życzycie Khaliemu odejścia z branży.

Na chwile obecną , nie blokuje on pasów. Sprawdza się jeśli chodzi o robienia z niego pośmiewiska (nie to co Vic ;/) Koło pasa nie kręcił się odkąd został jedynie zobligowany do pokazania jak silne jest Chocapic ...tfu..pedigree...Ja go akceptuje. I na pewno bardziej leży mi face turn Great'a - chocby nie wiem jak skierowany na zysk niż "wyzysk" jakim obecnie obdarzony jest jeden z moich ulubieńców wrestlingowych SmackDown'a - MontelVP. To co przecież teraz z nim robią to jest jakiś żal. Przecież on tego loosing streaku nie zmyje niczym Hydraulik Palambo gejowskiej przeszłości. I weź go teraz zrób z tym coś skoro :

Byle Funaki jedzie go w singlu

Weźcie tez pod uwagę , że są inne bardziej wnerwiające rzeczy którym powinno sie położyć Kres. A Póki co Daliph jesli już żło -> to mniejsze zło.

O tak, dla mnie też lepszy face turn Khalasa, ale nie chcę, żeby miał on jakikolwiek pas,

ponieważ jest cienias, nie umie się poruszać w ringu, i w ogóle nie chcialbym oglądać tego

barana z pasem. Oczywiście jakiś feud, z Kane, który to przegrałby z nim, i wtedy w obronie

Kane'a stanąłby Big Show, który to pokonałby Khalasa i został WHC.

Tak to widzę! :)

rvwzyx.jpg

Tylko jest taki mały problem...Po pierwsze Big Show występuje na Smackdownie...Po drugie robi wszystko, żeby zdobyć pas WWE Champ'a, a po trzecie...ma głęboko w tyłku czy Kane dostaje łomot czy nie.

Żeby nie offtopować:

Wracając do tego co napisał IOOT o Cody'm..to jest prawda, że młody Rhodes się nie sprzedaje, ale wydaje mi się, że to nie jest do końca jego wina. Cody z pewnością nie należy do wreslterów, którym daje się wolną rękę. Trudno lubić kogoś kto tak naprawdę jest beznadziejnie prowadzony przez scenarzystów i przez to nic nie znaczy w federacji. Oczywiście kontrargumentem jest to, że dostał naprawdę wielki push, bo jest już drugi raz tag-team champ'em, ale powiedzmy sobie szczerze. Czy ten tytuł coś jeszcze znaczy? Według mnie Cody siedzi na ławce rezerwowych i na razie WWE korzysta tylko z weteranów, bo ich czas powoli mija, a na wrestlerów 3 generacji też w końcu przyjdzie czas, kiedy tamtych już zabraknie. A co do samego Khalas'a to wg mnie jest dobrze prowadzony. Dobrym pomysłem była ta walka Gigant vs. Gigant z Big Showem, ale to co pokazał na ringu to już tylko i wyłącznie jego zasługa. WWE na to nic nie poradzi. Jest takie mądre przysłowie, które może tutaj posłużyć za argument: Z pustego i Salomon nie naleje....ale napełnić może ;) Stąd pewnie ten pomysł na faceturn...może teraz się sprzeda.

rmsig3.png

2483_1.png

że młody Rhodes się nie sprzedaje, ale wydaje mi się, że to nie jest do końca jego wina. Cody z pewnością nie należy do wreslterów, którym daje się wolną rękę. Trudno lubić kogoś kto tak naprawdę jest beznadziejnie prowadzony przez scenarzystów i przez to nic nie znaczy w federacji.

Tutaj mogę polemizować. Postać cody'ego po prostu nie pasuje do WWE. Wiele razy już padały zdania że np. ROH is Wrestling a WWE to serial. Po części czerpiąc z tego zdania , można by zauważyć , że dla wrestlingu cody , to wysportowany , obiecujący , umięśniony (bo w końcu te metr osiemdziesiąt czy dziewięcdziesiąt pare i te prawei sto kilo to są naprawde korzystne atrybuty dla wrestler'a.) Czyli generalnie idelany materiał.

Ale WWE to nie tylko Wrestling. Tu fan przyzwyczajony jest , że choćby Taki Evan kręcił 900 w powietrzu jak nie bedzie miał przebicia do publiki , charyzmy , dynamitu czy czegokolwiek innego co go wyróżni z innych 100 zawodników z rozwojówki ...to dupa zbita ryba.

Taki MVP ...Kennedy czy mimo wszystko Randy ... Umieli pokazać , że są inni ...zostali zauważeniu ,przebili się ..i w tym momencie są już twarzami federacji (Zlitujcie sie nad MVP for god Sake!) a Cody Rhodes ? Pół roku biegania po RAW w żółtych gaciach ? To sie nie ma szans sprzedaćchocby nie wiem ile razy Dusty miał "American Dream" ...

Dlatego postacie pokroju Daddy V , Henry , Khali są w tym biznesie - kiedyś już pisałem felieton na temat wielkoludów. Im dłużej śledze ten sport , dostrzegam plusy tych mutantów. Porzucłem stereotypowe myślenie. Btw. jak to mawia LK mam Fetysz dużych chłopców :P

Przez to w postaci Khaliego staram się dostrzegać mimo wszystko plusy ...w przynajmniej równym stopniu co minusy.

A na na koniec tego postu. Do wszystkich któryz napisali coś w stylu :

"Drewno nie chce żeby wogóle chodziło po ringu" ....niech sie rozpiszą coś bardziej ..Czemu , Za co i po co..