Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Great Dobroduszny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

1428019394_45d912f95d.jpg

Otóż najpierw przypomnijmy kim jest ten pan na zdjęciu. Jest to nie kto inny jak wielki , legendarny , przebojowy The Great Khali. Człowiek który nawet w filmach gra. Człowiek który feudował z takimi osobami jak Kane , Undertaker , John Cena czy Batista. Człowiek który swoimi masywnymi łapskami potrafi zgnieść piłkę do koszykówki , człowiek który od zawsze był wielki , brzydki i zły. No i na koniec człowiek który na ringu nawet poruszać się nie umie.

Teraz przypomnijmy trochę informacji o tym stworzeniu...Khali zadebiutował w WWE 7 Kwietnia na Smackdown przerywając walkę Marka Henry'ego z Undertakerem i atakując tego drugiego. Tak rozpoczął feud z Phenomem który zakończył się 18 Sierpnia w walce Last Man Standing. Po tym Great przeszedł do ECW gdzie feudował z jednym z oryginałów ECW Tommy'm Dreamerem. Po tym jeszcze był feud z Kanem , Ceną i w końcu Smackdown oraz jego wygrana World Heavyweight Championship. Wszyscy wiedzą że Khali wygrał ten pas nie z powodu umiejętności w walce a dzięki popularności w Indiach co daje naszemu Makmanowi więcej $$. Khali feudował wtedy z Batistą by w końcu przegrać z nim i oddać tytuł mistrzowski. Ostatnio jeszcze pokręcił się wokół WWE Title lecz było to po prostu pushowanie The Game'a a nie Khalasa.

Przez ostatnie kilka tygodniu Khali prowadził Kiss Cam , kamerę która pokazuje pary które mają się pocałować. Podczas pierwszej takiej Kiss Cam na koniec kamera pokazała piękną Lilian Garcie którą pocałował nie kto inny jak The Great Khali. Po tym było jeszcze kilka takich kamerek na których tłumacz naszego bohatera zapraszał niezbyt piękne dziewczyny na ring gdzie Great miał je pocałować. Ten mimo swoich wahań ciągle to robił. No i w końcu na ostatnim 800 odcinku RAW po walce Rey & Kofi - Kane & Henry , Great wpadł na ring i zaatakował Kane'a który masakrował pchełkę. Co oznacza jedno...Face Turn Khaliego.

Teraz pytania do was...A raczej liczę na wasze przemyślenia na ten temat. Czy Khali powinien przejść face turn? Czy dzięki temu może pokręcić się wokół WHC? Czy nawiąże on po raz kolejny feud z Kane'm tylko że teraz jako face a ten drugi jako heel? Co Wy o tym myślicie?

Zapraszam do dyskusji :)
  • Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

9

• Łajt

3

• kristerio

2

• Conman

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Khali jest tak beznadziejny, że jako heel po prostu musiał być over z publicznością. Chanty U can't wrestler itp. najlepiej oddawały to, w jaki sposób publika jest nastawiona do hinduskiego giganta. Powiem szczerze, że ten face turn to dla mnie ogromne zaskoczenie. Zawsze wydawało mi się, że ktoś taki jak Dalip nie zostanie nigdy kupiony jako face, a jednak. Publiczność chantuje 'Khali, Khali', sam gigant zbiera całkiem wielki pop i nie potrafię się temu wszystkiemu nadziwić. Kiss Cam to niewypał. Widok Greata całującego jakiegoś wieloryba nadaje się tylko do przewinięcia. Jeśli chodzi o sytuację z ostatniego RAW, to właściwie przesądziła ona o face turnie. Pytanie tylko, co właściwie ten turn Khaliemu da ? Ponowny push ? Bardzo, bardzo wątpliwe. Obecnie kolejka do pasa jest dość spora i Punjab raczej nieprędko znów dostanie swoją szansę. Osobiście przewiduję, że Khali powystępuje trochę w Kiss Cam i być może zostanie zwolniony, co bardzo by mnie ucieszyło.

• Styl:  Klasyczny

Więc tak Kalas to pogromca jobberków to raz, prowadzi wstrętną kamerę to dwa no i podkładają go terminatorowi Cenie i superhiper nochalowi. Wiadomo, że poruszać w ringu to on się w ogóle nie potrafi. Teraz nie ma na niego żadnego pomyslu od momentu tego wywiadu z Knoxvillem robią z niego jakiegoś chłopca od całusów. Szkoda tylko, że zawszę te kamere muszę przewijać żeby nie zwymiotować na monitor... paszczury, które całuje są naprawdę wstrętne. Teraz Kalas jako face? i co dalej? pogromca tych złych? będzie się pojawiać kiedy Mysterio wpadnie w kłopoty? albo nowy tag team mały i duuuży? ehh to by było. Nie no tak teraz na poważnie na tego gościa poprostu nie ma pomysłów fakt faktem może i publika zaczeła teraz na niego lepie reagować, ale ... ja nie widze gdzie on mógłby się teraz pokręcić? do pasa WHC kolejka daleka, inne pasy? IC? Kali z IC title? nie sądze bo wkońcu Santino musi jeszcze rok pociągnąć. Co do tag teamu to kogo by mu tam dali? więc raczej też nie. Myśle, że zrobią z niego kogoś na wzór Hass'a takiego gościa, żeby wszedł było fajnie, wesoło każdy ma się pośmiać i tyle.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Mnie osobiście przypadła do hustu ta nieoczekiwana zamiana. Muszę przyznać , że khali w komediowej roli o ile nie robią z niego kretyna |(tak jak z Victori)| imo wygląda nienajgorzej. Postawmy sprawe tak :

Zainwestowaliście kasę w bilet miesięczny na jedną linie , niestety bilet wpadł wam pod drodze w gówno i bije na cały portfel a nijak go doczyścić. Mimo wszystko jednak bilet działa i linia jest dla was dostępna ...wystarczy więc obłożyć bilet folią żeby nie śmierdział i jedziemy dalej.

Ja w tym przypadku popieram to rozwiązanie. Dlaczego ? Już tłumacze. Postać Khaliego promowanego z początku kariery - jak i czyim kosztem - to każdy wie - powodowała u mnie palpitacje wewnętrzne. Z czasem zrobiło mi sie go szkoda , bo była to jedna z wielu gwiazd "hodowanych" na pożarcie i za każdym razem gdy otrzymywał push kończyło się spektakularnym wyjebaniem go czysto wringu. W WWE pozostał wyłącznie dzięki rozmiarom ...z reguły inne tego typu hodowle już dawno błąkały by sie po OVW czy NWE (gdzie zbłąkanych pełno). Na Khalasa nie było pomysłu. Zasadniczo komu miał sie podłożyć temu sie podłożył. A nie można go przecież non toper jobbować każdemu ME bo w końcu Indie odwrócą sie od WWE za szmacenie ich bohatera.

Trzeba było więc owinąć bilet w plastik , tak żeby korzyści płyneły dalej a nic na tym nie zmieniać.

Prosta akcja - Khali zyska na popularności w Ameryce , za sprawą pomocy Face'om , wszystkie dzieci zmienią do niego stosunek , będzie mozna na tym dobrze zarobić i to podwójnie bo korzyści z widowni indyjskiej bedą niezatrzymane. Pomyślcie jaki efekt przyniesie Khali pomagający Reyowi , Jeffowi , Bourne'owi , a na SD! rozwalający heelowych mid carderów. Ja to kupuje , nie wiem jak wy.

915802072594e34bce782c.jpg

• Styl:  Jasny

Prawda taka że Khali przez większość z nas nigdy nie był kupowany i przyznam że ja jestem w tej większości. Nigdy gościa nie kupowałem i wiem że nigdy go nie kupie. Człowiek który nie potrafi dobrze zgiąć nogi w kolanie , człowiek do którego ciosy nie docierają no give me a break. Khali w żadnym swoim feudzie nie wspiął się na wyżyny. Nawet w walce z Big Showem z którym mógłby stworzyć coś dobrego dał dupy. Dajesz tutaj przykład biletu miesięcznego Dziko...to ja dam inny :

Kupa śmierdzi , a kupa zapakowana w ładne pudełko nadal będzie śmierdzieć.

Wiadomo że WWE i Makman muszą poszukać coś nowego dla Khaliego który w końcu daje im dużą kasę w Indiach i zwolnienie go równa się odcięciem kurka z pieniędzmi. Teraz face turn czyli większa kasa i pomoc uciśnionym. Dzieci to kupią pokolenia 6 1 9 ale starzy wyjadacze którym Khali nigdy nie przypasował nadal pasować nie będzie!!

Dla mnie to nie oznacza pushu na pas (póki co - okres trialowy musi być jak przyjety zostanie Daliph) dla mnie to oznacza póki co odsunięcie Khaliego od ME Eventów a nawet brak jakiegokolwiek zawiązanego feudu. Dla mnie to oznacza , rozwalania jobberków i midcarderów oraz pomoc skrajnie face'owym bohaterom SD czy RAW. I jestem naprawde w stanie kupić Dobrodusznego Great'a bardziej niż Jay'a Lethala w gimmicku Macho Mana (tak linczujcie) Dla mnie jest to tak jakby furtka która pogodzi tych którzy Great'a w jakiś sposób akceptują i tych którym on nie pasuje. Rodzaj kompromisu na który ide.

Oczywiście Vinnie nie rozważał tego w takich kategoriach niemniej jednak tak mu to wyszło , czasem jak widac w tym jego chamskim dążeniu do zysku wyrwie sie jakas dobra idea.

• Reputacja:   0

Raczej wielka niewiadoma. Od dłuższego czasu można zaobserwować mały bałagan na RAW. Tzn., że każdy...no może większa część ze storylinów, feudów i większości scenariuszów w ogóle się nie klei. Pomysłów jest wiele, ale jakoś są kiepsko wcielane w życie. Niestety zawsze pozostają wrestlerzy, z którymi nie ma co zrobić. Wtedy ich feudy robione są na szybko...bez podstawy i ogólnie do dupy. Najlepszym przykładem tego wszystkiego jest nasz koleżka Khali. Nie wiem na ile facet jest inteligenty, bo nic praktycznie o nim (w życiu prywatnym) nie wiem, ale jestem bardzo ciekawy, czy Khali jest tego świadomy, że został zatrudniony tylko i wyłącznie jako wielka reklama WWE. Większość dzieci i ludzi "niewtajemniczonych" ma Khaliego za dobrego wrestlera. Dlaczego? Facet kładzie ludzi jedną ręką. Nikt nie jest wstanie go położyć, a co dopiero go podnieść...no może poza pacem Johnem "The Immortal" Ceną i jego FU, ale to już inna bajka. Moim zdaniem to chyba wystarczy, żeby Gigant się w Ameryce sprzedawał. Podkreślam w Ameryce, bo w Polsce rzadko kto wierzy jeszcze w realizm wrestlingu. Zrobienie z niego Face'a to jeszcze większy krok w stronę młodych widzów WWE. Jak to ktoś już wspomniał, można usłyszeć chanty w stronę Khalasa...głośne popy i ogólną fascynacje tym zawodnikiem. Moim skromnym zdaniem jest kiepskim heel'em i kiepskim face'm, więc jakąkolwiek rolę odegra zawsze pozostanie kiepskim aktorem. Ten Faceturn może zapowiadać feud z Kane'm. Ja się z tego ciesze, bo mam nadzieję, że to odsunie 619 od Big Red Monstera (Rey wygląda słabo w pojedynkach z gigantami...ja tego nie kupuję). Co za tym idzie Khali jako dobry kumpel Rey'a i jego wybawca (patrz przeszłość Batisty) dostanie jeszcze większe poparcie u dzieci i nie zdziwiłbym się jakby niedługo zaczął nosić koszulkę ze swoim jakże fantastycznym przydomkiem The Great Khali, którą będzie można nabyć w WWE Shopie za skromną opłatą.

Jeśli chodzi o Kiss Cam...parę słów. Miało być śmiesznie i zabawnie, a wyszło obrzydliwie. Ciarki mi przechodziły po plecach i nabierałem większego obrzydzenia niż grając w Silent Hill'a czy Resident Evil'a 10 lat temu. Najbardziej współczuje tym dziewczyną, które przeżyły ten koszmar...wiem, że zdarzały się wieloryby i takie, na które nie dało się patrzeć, ale kobieta to kobieta. Mam nadzieje, że ten Kiss Cam już się nie powtórzy. Patrząc na Khaliego przyssanego do pań miałem dylemat czy on je zjada czy całuje :8 .

No i ostatnia rzecz...jedna z ważniejszych...Pas WHC. Chyba nie ma takiej osoby na forum, która tęskni za widokiem uśmiechniętego Khaliego z pasem World Hevyweight Championa na ramieniu. Khali przez to, że ma mały (żaden) kontakt z publicznością i jest strasznym drewnem na ringu, zalicza się do WWE Hall of Jobbers. Regularnie podkłada się niszczycielom w WWE i tym samym podbudowuje ich opinie. Do niczego więcej się nie nadaje. Dlatego oddanie najważniejszego pasa na RAW, byłoby wielkim błędem, którego WWE raczej nie popełni. Wydaję mi się, że Khali pokręci się wokół pasa tylko w celu podniesienia statystyk champ'a. Miejmy nadzieję, że się nie pomylę.

rmsig3.png

2483_1.png

kristerio

Nie możesz powiedzieć jakim Khali jest Face;em , bo dopiero co na 90% Turn jest realizowany. Dopiero przekonamy się co z tego wyniknie , bo co jesli publika to łyknie i spodoba im się dobroduszny Dżajant pomagający mniejszym. Taki schemacik ? Czemu by nie ...o krzyściach już pisałem - Obustronne jak relacje w bazie danych mySQL. A teraz słowo o Khalim jeszcze. Umiejętności kiepske - fakt. Ale wcale nie skresla go to z listy. Ja pisałem wiele razy , że ten sport dla 60% wymaga czegoś więcej niż tylko skilla w ringu. Dlaczego jeszcze parę miechów temu ludzie z forum zakładali tematy tytułem "Champion bez Mic'a" ? Bo czegoś im brakowało. A czemu narzekają na takiego Rhode'sa ? Przecież on potencjalnego Khalasa skillem pobija wyraźnie...ale jest zero wart ...bo nic w nim nie ma. Do bycia kimś w tym zawodzie trzeba się wyróżnić. Trzeba mieć swój styl - stworzyć coś własnego. Koles w żółtych slipach kończący walki DDT ?

ps. dokoncze pisać potem bo musze spadać :P kontynuujcie :8

Khali jeżeli odsunie się od walk a zostanie przy swoim show i będzie całował "piękne" panienki to jak najbardziej mi pasuje. Czasami może walka w mid cardzie albo lower mid cardzie i będzie dobrze. Będzie rozwalał takich heel'ów pokroju Deuce . Każdy wie że Khali nie potrafi się poruszać w ringu i poza nim też ma problemy. Jak gada to sepleni nawet w swoim indyjskim. Lecz Flair też tak miał i nikomu to nie przeszkadzało :lol . Tak więc uważam że jeżeli Khali odsunie się od walk to jego face turn może się udać :)

IOOT_DZIKO

Dokładnie takie samo zdanie na temat jakiegokolwiek Championa. Nawet jeśli będzie miał te wyje**ne ring skille i przy micu będzie rozpierdzielał, to i tak bez tego czegoś będzie słaby. Chodzi tu głównie o tą specyficzną chemie z widownią, co jak dla mnie Khali ma ale głęboko w dupie. Co jednak do kwestii turnu The Grejta to ja jestem do tego nastawiony dość sceptycznie. Nie chodzi mi tu o to, że Khali będzie złym facem, ale o to iż raczej szansy sie wykazać w tej roli zbytniej miec nie będzie. Znając WWE, to przez jakiś czas narobi nam smaku na coś nowego, a potem i tak wszystko to spierdzieli jakąś bezsensowną sytuacją. Oczywiście mam nadzieję, że tak sie nie stanie, bo z chęcią obejrzałbym sobie De Grejta wspaniałego w roli Kapitana Ameryki. Kwestię korzyści wytłumaczył już Dziko i ja mam takie samo zdanie. Przyjemnie na pewno by sie go oglądało, ale nawet ten fakt nie zmieniłby mojego podejścia do tej osoby.

Wypowiadacie się na temat "tego czegoś". Myślę że u Khalego tym "czymś" jest jego wygląd: jest co najmniej bardzo wysoki, posiada dość zabawny rogalowaty ryj :D Khali jako face... O ile usposobienie takie nie pasuje do gościa napakowanego jak reisetascha (walizka :8 ) i mierzącego 223 cm, to charakter Khalego jest w porządku. Bo któż z nas nie wzruszył się na widok jego cudnego i subtelnego uśmiechu lub na słowa "ahraghinharagh!"

Ale teraz do sedna: Oglądając najnowszego Smekdałna można było zauważyć, że Khali został kupiony jako face. Publiczność nawet skandowała "Khali". To jest to! Może otrzymanie trochę innego charakteru dla Khalego odmieni to, ze większość osób nienawidzi go za sposób poruszania się. Ludzie oglądający wrestling od dłuższego czasu dalej nie będą go lubieć, gdyż dla takich osób najważniejsze są ring skillse, ewentualnie mic-skillse. Khali takowych nie ma. Możemy go kupić jako face'a ale nie jako dobrego wrestlera. On może być zabawny, wesoły, ale w segmentach. W ringu to dalej będzie drewno takie jak Rasiak w polu karnym

Dwa słowa : No Way!!

Khali obojętnie czy będzie heelem, facem, tweenerem, sędzią, announcerem, gm'em, będzie drewniakiem , zawsze był , jest i będzie. Nie powinien walczyć. Guzik obchodzi mnie czy Vince ma kasę z niego w Indiach. Kasę ma z Rey'a , Jeff'a , Huntera , Ceny z każdego to po kij mu następna kasa za Khaliego. Ten człowiek nawet jakby złapał złotą rybkę i poprosił o talent to rybka by powiedziała : "Chyba żartujesz? Mogę najwyżej dać Tobie mniej wklęsłą klatę." . To nie jest wrestler to jest znak drogowy i to bardzo słaby...

Chain Gang Soldier*

Rozpatrz to z innej strony. A jak ja bym ci powiedział tak :

Założmy że pracujesz na stacji benzynowej do 16:00 , a od 17:00 przez dwie godziny do 19:00 prowadzisz salon używanych skarpet. Potem odpoczywasz i od 21:00 do 6:00 , jesteś ochroniarzem w Muzeum Wsi Podlaskiej. I nagle dostajesz propozycje poprowadzenia Studia łonowych Fryzur Artystycznych.

I co powiesz ? łeee mam już kase ze stacji , salonu i muzem ...po co mi wiecej kasy ? Po kij mi następna kasa ? Aż taki zorry czy janosik z ciebie że wolisz kase oddać biednym ? I don;t think so.

Dzisiejszy wrestling to misja. To nie jest "Happy maker". To jest "Money Taker". Main Celem federacji jest gromadzenie srogiego kapitału na wszystkim. Vinnie wiec kombinuje jak zwiększyć popularność i liczbę fanów....bo to gwarantuje dochody.

Tłumaczone to było wiele razy. Pomiń niechęć do Khaliego. Rozpatrz liczebność Indi. Jeff i Hunter to bohaterowi Ameryki - oni czerpią kase tylko z nich ...co przeciętnego bambusa obchodzi Triple H wygrywający 256 tytuł. Oglądałbyś F1 gdyby nie kibica i kupiłbyś koszulkę Grand PriX Chin dla jakieś tam Massy czy Hamiltona ? ...ale dla Kubicy już tak ?

Coś ci świta ? ;)

Pomiń niechęć do Khaliego. Rozpatrz liczebność Indi.

Dobra DZiku z tą tezą sie zgadzam w stu procentach, ale powiedz mi jedno ... co do cholery mnie jako fana, mają obchodzić finanse federacji? Dobra ... racja, głupie pytanie bo jest to jedna z najważniejszych kwestii, ale mnie raczej powinien bardziej obchodzić poziom gali, a nie wzrastająca liczba kasiory na koncie Vinca, która i tak jest cholernie wysoka. Patrząc na wrestling raczej nie myślimy o tym, iż ktoś tam sobie zbija na tym spora kasiorke, a raczej oczekujemy widowiska i sporo dobrej zabawy. W moim odniesieniu Khali nam tego nie zafunduje, dlatego ja jestem jak najbardziej za tym, aby odciągnąć go od walk raz na zawsze. Może i to wyda się dość samolubne, ale co mnie obchodzą ci wszyscy Indyjczycy ... mi chodzi tylko o radość z oglądania wrestlingu i o przyjemność widoku świetnej walki z udziałem dobrych wrestlerów.

To nie jest wrestler to jest znak drogowy i to bardzo słaby...

:lol Dobre

Conman

Rodzi się inne pytanie. Bo albo jesteś Markiem , albo jesteś Smartem. I teraz o ile jesteś markiem , to zapewniam cię , że widząc 2 i pół metrowego giganta , który był zły , a teraz pomaga twojemu ulubionemu Rey'woi , łykniesz go niczym cukierka po obiedzie. Baa...bo jesli łykniesz go będąc z Indii , to Amerykanin łyknie go tymbardziej. Kwestia wygląda tak. Indie łykną go takim jakim jest byle by był. Amerykanom trzeba narzucić coś by łykneli haczyk Vinnie to własnie zrobił. I podziałało. Na fotkach z House Show'ów Khali przybija już piątki z dzieciakami , natomiast Make a Wish jużteż stara sie o Khaliego. Choćby nawet wchodził o zupełnie prostych nogach ....choćby go wnosili ...to i tak będzie niemała atrakcją. Więc gwoli przyjemności z oglądania wrestlingu . Jesli ktoś ma przyjemność płaci za gale , jeśli ktoś ma przyjemność kupuje gadżety - wnioskiem jesli ktoś ma przyjemność = jest kasa ! Nie ma przyjemności - kasy nie ma i Vinnie to wie. A teraz powiedz. Czy jeśli byłbyś markiem - to nie czułbyś sie zabiegiem Vince uradowany ? bo ja mysle że czułbym się. Przypomnij sobie powrót Hogana w Yellow and red...(może nie dokładnie ale tak mi sie skojarzyło)

A druga rzecz , jesli nie jestes markiem a smartem. I twierdzisz

Patrząc na wrestling raczej nie myślimy o tym, iż ktoś tam sobie zbija na tym spora kasiorke, a raczej oczekujemy widowiska i sporo dobrej zabawy
To to troche sie pominęło z celem. Smart fan zawsze będzie rozpatrywał gale pod względem bookingu walk , feudów, zabiegów marketingowych i finansowcyh , kampani ... itp.